klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Svensk radio...

Publicerad 2018-05-24 22:02:33 i

Det är trist att se hur svensk radio har blivit, för den var ju en gång i tiden riktigt bra och med många genre program för folk med alla olika sorters smaker. Men idag tycker jag faktiskt att den har blivit lite väl för likriktad och "smal", och med detta menar jag att när det kommer till reklamradion så har alla kanaler där blivit på tok för trista och likriktade, och de flesta reklamradio kanaler lirar ju bara samma låtar hela tiden. Det känns som att de har en.playlist på cirka tio låtar som de kör om och om igen. Det är trist... Sen är der bra trist att sveriges radio lade ner det enormt.populära programmet p3 rock. För detta var ett mycket bra radioprogram att lyssna på om man ville ha koll på vad som är det senaste inom svensk rock och metall. Jag lyssnade enormt mycket på detta program och blev bra sur när de la ner det. För jag tycker nog att det borde finnas plats för ett renodlat rock program i svensk radio.

Man får vara hur man vill...

Publicerad 2018-05-24 21:45:35 i

Jag har inget emot folk som är homosexuella eller andra sexuella läggningar, utan det jag har lite emot det är när man ska prata om det öppet som att det vore det mest vardagliga som finns. Jag kan ibland tycka att de kan väl hålla på med sina "bögerier" på hemmaplan istället för att pracka på andra sin sexuella läggning.

Folk har ingen hyfs...

Publicerad 2018-05-24 21:34:47 i

Jag tycker att det är extremt dåligt att inte ringa, fast man har sagt att man kommer att ringa lite senare. Och för mig är detta heligt, och framförallt om man är vänner. Då ska man ringa upp och kan man inte det, då tycker jag att man kan skicka ett sms om att man har fått förhinder. Detta kan väl inte vara så svårt.

Hårt studerande...

Publicerad 2018-05-24 21:12:59 i

Jag har inte skrivit så mycket se senaste dagarna på grund av att jag har haft häcken full av plugg. Och jag har hur mycket som helst att göra just nu, och det beror ju på att vi är inne i slutspurten när det gäller denna termin. Det ska bli skönt när den är slut snart.

På måndag så ska vi ha seminarium där vi ska diskutera allt som rör hbtq och queera frågor. Och vi har fått en helt ointressant bok att läsa som jag nog tycker är en av de mest patetiska böcker jag har läst. Det är en kvinna till författare som har skrivit denna och i den så tar hon upp den sexuella människan och hur den är idag. Och jag blir nästan provocerad när jag läser dylikt trams om att det tydligen inte finns något son heter man och kvinna längre. För idag så ska allt kallas för "hen" och det är ju så jävla tramsigt som det kan bli. En nan är en man och en kvinna är en kvinna, och så har det ju alltid varit. Och detta och andra sexuella ämnen ska vi ha ett fyra timmars seminarium om på måndag. Det känns som att jag håller på att spy redan nu, när jag tänker på det.

Känslan är bra...

Publicerad 2018-05-20 20:24:15 i

Jag har trots pressen inför omtenta imorgon, en bra känsla i kroppen. Tror det kommer gå bra. Jag har gjort alla förberedelser man kan göra, så jag känner att jag inte kan göra mer nu.

Hoppas på guld ikväll...

Publicerad 2018-05-20 18:34:41 i

Jag kommer nog inte att ha så mycket tid över till att kolla in hockey vm finalen ikväll. För jag har ju som sagt omtenta imorgon och måste plugga till den. Men jag hoppas att det blir guld för tre kronor.

Har omtenta imorgon...

Publicerad 2018-05-20 17:51:49 i

Jag har en enormt viktig omtenta imorgon, och jag pluggar till den just nu. Och jag känner av lite stress, men ska inte tänka på det så mycket, utan ska försöka att slappna av.

Sköt dig själv....

Publicerad 2018-05-19 18:21:11 i

Hur vore det om DU skulle ta tag i din egen ekonomi innan du hoppar på mig och min ekonomi. Nej fan sköt dig själv....

Bra plugg dag...

Publicerad 2018-05-18 23:03:01 i

Det har gått bra att plugga idag och det känns faktiskt bra inför omtenta på måndag. Jag SKA bara fixa den.

Detta är bara början...

Publicerad 2018-05-18 20:15:11 i

Jag tror att detta är bara början på en.islamisering av Sverige. För inte räcker det med att tre moskéer ska ha böneutrop, snart ska väl alla ha det. Vi är så lättlurade i detta land så jag nästan spyr snart.

Omtenta på måndag...

Publicerad 2018-05-18 19:04:15 i

Jag ska inte känna någon press, men omtentan på måndag är sjukt viktig att jag klarar av, för om.jag inte gör det så blir slutresultatet inte så bra. Men jag känner mig taggad som fan på att jag fixar detta, för jag känner sån lust att plugga nu och det märks när jag sätter mig ned och studerar, för jag har inga som helst svårigheter att göra mina timmar vid skrivbordet varje dag.
Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att vi numera bor i ett land där moskéer har fått tillåtelse att ha böneutrop. Och nej jag tycker inte detta tillhör den svenska kulturen och det öppna samhället. Men däremot har jag inget emot att de utövar sin religion, men de kan gärna göra det privat utan att sprida sin skit religion genom böneutrop.

Kopplar av....

Publicerad 2018-05-16 22:06:12 i

Jag är inne i en mycket hektisk plugg period just nu, och det är därför viktigt då att koppla av emellanåt och göra annat som inte har med studierna att göra.

Och efter ett skönt bad, lite go mat så ligger jag just nu i soffan och kollar in dokumentär serien "Palme, träsket och mordrättegångarna" och jag måste säga att detta är en mycket välgjord dokumentär om Palme mordet.

Om man får bidrag...

Publicerad 2018-05-12 10:59:05 i

Jag är inte moderat, det ska jag göra klart med en gång. Men deras utspel om att om man får socialbidrag så ska man göra en motprestation, och gör man inte det, då kan bidraget dras in. Och jag kan faktiskt tycka att detta är en bra idé. För jag kan tycka, att det ska inte vara möjligt idag, att kunna få socialbidrag hur som helst, utan att det krävs något motprestation. Jag tycker att det är inte rätt mot dem som jobbar och gör rätt för sig, att det finns folk som är hemma hela dagarna och inte gör något för att bidra till samhället, medans andra gör det.
Nej självklart ska det krävas att man gör en motprestation för att få socialbidrag.

Har regnat...

Publicerad 2018-05-11 18:45:17 i

Det är skönt att det kom lite regn idag efter några riktigt varma dagar då det har varit hett som i ett babian arsle här hos mig....

Fredagens plugg....

Publicerad 2018-05-11 18:31:12 i

Jag mådde som sagt som skit igår kväll, men efter en dags riktigt jävla hårdpluggande, så känns det redan mycket bättre.
Och efter denna dag så har jag faktiskt en bra känsla i magen, och det är skönt. Detta fixar jag....

Jag ska klara av detta, men...

Publicerad 2018-05-11 06:09:48 i

Jag vet att jag ska tänka positivt och att jag inte ska tänka några negativa tankar, men som situationen är just nu med plugget så är det inte så lätt. Men jag ska göra allt för att försöka vara så positiv som det bara går.
Mrnr just nu är pressen för stor och mitt mående är INTE på topp.

Tjejer av idag...

Publicerad 2018-05-10 23:42:16 i

Det är självklart att tjejer och kvinnor ska få se ut hur de själva vill, det är en en självskriven regel om man frågar mig. Och de ska ju självfallet få ta hur många bilder som helst på deras kroppar. Dock så kan jag ju tycka att många kvinnor av idag kanske borde tänka efter lite med vad det är för bilder som de lägger ut på nätet. För vill man inte ha elaka kommentarer så.är det väl bara att ge fan i att lägga ut utmanande bilder på sig själva. Hur svårt kan det vara???????

Detta med böneutrop....

Publicerad 2018-05-09 18:05:23 i

Det är ju sanslöst att vi har kommit dit i Sverige, att vi numera har moskéer som har böneutrop. Jag tycker att detta är så sjukt att jag nästan inte tror att det är sant, men det är det. Och det ska nämnas, att jag har träffat en del folk som har invandrat från muslimska.länder, och de flesta av dessa invandrare har flytt till Sverige för att just slippa den muslimska religionen och alla deras måsten. Och faktiskt så är det så, att många av dessa invandrare trycker att det är skönt att slippa böneutrop, för dess är så förknippade med kvinno förtryck och andra jobbiga saker. Så att vi nu tillåter dessa böneutrop i vårt vårt land, det är sjukt om man frågar mig. Vad kommer sen? Ett muslimskt parti?

Tar paus

Publicerad 2018-05-09 17:31:17 i

Det blir en studiepaus ikväll, för måste ta det lugnt ikväll för det har varit några riktigt intensiva studie dagar nu ett tag, så ikväll tar jag det lugnt. Måste detta annars håller jag på att bli galen.

Jag pendlar i humöret...

Publicerad 2018-05-09 17:27:25 i

Jag märker på mig att jag är bra studietrött, och är i stort behov av att vara ledig lite innan jag börjar att jobba....

Hopplöst....

Publicerad 2018-05-09 17:26:02 i

Jag har en känsla i kroppen som jag inte gillar, och det är känslan av att detta kommer inte att gå...

Böneutrop tillåts...

Publicerad 2018-05-08 12:06:51 i

Vart är Sverige på väg egentligen? Det är något som jag allt oftare ställer mig, för jag gillar verkligen inte utvecklingen i detta land just nu. Jag trodde aldrig att jag skulle leva i ett land, där man numera tillåter böneutrop ifrån en moské. För en moské i Malmö har idag fått tillåtelse från polisen därnere att få ha böneutrop varje Fredag. Och detta är för mig helt sjukt, och detta kommer nog bara spä på hatet mot muslimer tror jag. För mig får de helt klart utöva sin religion, det har jag inget emot, men det finns en gräns vid böneutrop. Där går min gräns, och jag trodde i min enfald att jag inte skulle skriva om att böneutrop tillåts. Men det gör det numera, och det är så sjukt att jag nästan inte tror att det är sant.

Vetenskapens värld om psykisk ohälsa bland unga...

Publicerad 2018-05-07 20:08:08 i

Har för en stund sen tittat på avsnittet om psykisk ohälsa bland unga på Vetenskapens värld. Och i och med att jag just nu studerar psykiatri, så var det enormt intressant att se detta och efteråt så lämnas jag med många tankar i huvudet.
En fråga som läggs fram är om mobiler och sociala medier spelar en roll för ungas psykiska ohälsa. Och jag tror att det kan ha en liten eller en medelstor roll, dock så tror jag inte det är hela bilden. Dock ska man inte underskatta detta med hur mobbing bedrivs idag. För till skillnad mot när jag var ung, och gick i skolan så var man rätt så fredad när jag kom hem till hemmets lugna vrå. Men nuförtiden och med mobilernas intåg i ungas värld, så är man ju når bar hela tiden, och detta medför ju också att mobbare kan nå sina offer även på fritiden och efter skoltid. Det tror jag kan vara en stor riskfaktor idag. Det är därför som jag tror att det är viktigt för föräldrar av idag att ha koll på hur sina barn använder sina mobiler och hur de surfar.
Men nu till det som jag tror är den STORA orsaken till varför många unga mår så dåligt psykiskt idag. Och det har att göra med den allt hårdare arbetsmarknad som finns idag. För det ställs oerhört hörgre krav idag för att kunna få ett fast jobb idag. Det krävs nästan högskole examen för det enklaste jobb, och detta är något som jag tycker är helt åt skogen. För alla orkar inte med att bli akademiker idag och många känner inte direkt lust av att viga halva delen av sitt liv till att studera. Många tror jag bara vill jobba och sen är de nöjda med det. Jag skälv är en sån person, för jag lär mig.bäst genom att lära mig medans jag jobbar. Men det funkar ju inte riktigt så idag. Jag tycker att det skulle vara så, för enligt mig så lär man sig bäst genom att vara ute i verkligheten och lära sig "by doing".
Men detta med arbetslivets allt högre och hårdare krav, det kan nog mycket väl ha att göra med att många unga mår dåligt idag. Skulle det vara lättare.att kunna få ett jobb idag, då tror jag att många skulle må bättre.

En skön söndag...

Publicerad 2018-05-06 21:16:27 i

En skön söndag har det varit, och det blev en kortare promenad förut, jag kände av ryggen lite men det gick bra att gå.

Det är partiledare debatt ikväll i tv, men jag undrar. Vem fan bänkar sig framför tvn och ser denna skit, när det är en vacker söndag kväll och det finns så mycket annat att göra. Och sen så är det ju hur trist som helst att se dessa debatter. De talar ju bara i mun på varandra, och så avbryts det hela tiden innan någon får chansen att prata till punkt. Men det värsta är ju, att vi har ju så trista politiker idag att man somnar direkt när man hör dem tala. Det är ingen som har någon personlighet eller har några visioner om vad de vill med sitt politikerskap.

Det har sina fördelar...

Publicerad 2018-05-05 23:36:18 i

Jag är ju en person som försöker, så gott det går, att se det positiva i allt. För hur det än är, så vill jag träffa en kvinna och kanske om allt faller ut väl med henne, kanske starta en familj. Men nu när det är som det är och jag är singel, så tänker jag inte deppa ihop för det, utan jag försöker att leva mitt liv så bra som det går ändå.

Vet inte vad jag ska skriva...

Publicerad 2018-05-05 22:00:32 i

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag kan väl skriva så här mycket som att det har varit en riktigt skön lördag så här långt, jag har gått i shorts ute för första gången för detta år, och det var riktigt skönt, och framförallt skönt efter den långa och kalla vinter som vi nu har lagt bakom oss.

Första riktiga vårdagen...

Publicerad 2018-05-05 18:29:43 i

Det blev en riktigt skön promenad ute idag och det blev premiär för att gå i shorts ute idag, och det var skönt att inte behöva använda underställ som jag för bara någon vecka sen använde.
Och för att fira att praktiken är slut och att jag blev godkänd så blir det go mat ikväll.

Detta med alla diagnoser på barn...

Publicerad 2018-05-04 19:15:56 i

Jag har verkligen varit misstänksam mot denna hysteriska diagnostisering av barn idag, när det gäller allt ifrån ADHD, Asperger och liknande. För jag tycker att det är något som är fel när vart och vart annat barn idag har en duagnos. Och det jag har funderat länge över, det är vad denna diagnostisering får för konsekvenser för barn i framtiden. Och efter att ha hört ett inslag på radion idag, så blir det svårt för barn med diagnoser att söka det och det jobbet, de får inte göra värnplikt och det blir klart mycket svårare att ta körkort. Så nog finns det anledning till att se över denna HYSTERISKA diagnostisering av barn idag.

Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6946235

Det är lite bättre...

Publicerad 2018-05-03 22:33:43 i

Det regnar ute och jag hör hur det smattrar mot taket utanför, jag har alltid gillat detta med att höra regnet mot taket. Det är det som är mycket med charmen med denna lägenhet. Men det är mycket mer som också är bra med denna lägenhet, och det är därför som jag har bott så enormt länge i denna, och som det känns nu så blir jag nog kvar ett bra tag till.

Praktik period nummer två är också slut, och det är skönt att det är slut. Men det blev väl inte det slut som jag hade tänkt mig. För jag drabbades av ett jävla ryggskott som gjorde att jag var tvungen att stanna.hemma de två sista dagarna. Men det är trist för jag gillar att avsluta på topp och göra ett bra intryck. Och att inte få göra det är inte något jag gillar.
Men nu är praktik period två slut och jag är godkänd och nu går vi vidare.

VILKET ryggskott...

Publicerad 2018-05-02 13:47:04 i

Det var sannerligen inget litet ryggskott som jag har råkat ut för. Kan knappt ta mig ur sängen och jobba är det verkligen inte tal om.

Praktik snart slut...

Publicerad 2018-05-01 22:13:03 i

Det är skönt att praktik period nummer två snart är slut, för jag ska ärligt säga att jag inte direkt har trivts så värst bra där jag har utfört min senaste praktikperiod. Så det ska bli skönt att gå tillbaka till pluggandet nu på heltid en tid nu framöver.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela