klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Denna utbildning...

Publicerad 2019-01-18 19:27:36 i

Det är fredag och jag är ÄNTLIGEN hemma sen några timmar, efter att ha tillbringat den femte dagen på raken denna vecka med att jobba på vårt grupparbete som vi måste vara klara med innan denna veckas söndag. Och jag är helt slut efter denna jobbiga vecka. Jag vet att denna utbildning skulle vara jobbig och tuff, men så här jobbig trodde inte jag att den skulle vara. För redan på måndag börjar jag och min studiekamrat jobbet med vårt examensarbete. Och det känns rätt jobbigt faktiskt men det känns bra tryggt att jag har min studiekamrat, för han skänker mig en ro inför detta arbete som är skönt.
 

På måndag börjar det...

Publicerad 2019-01-16 20:55:53 i

Jag och min studiekamrater börjar med examensarbetet på måndag och jag känner lite ångest över det. Men jag tror att det kommer gå bra. 

Han är väl för bra...

Publicerad 2019-01-14 19:49:11 i

Det som slår mig när jag hör denna intervju med ex politikern Tomas Bodström, det är att han fortfarande har enormt bra idéer om hur svensk politik ska bedrivas. Och ett av hans bästa förslag är att politiker mer borde ha ett extra jobb vid sidan av jobbet som politiker. Det skulle kanske göra att fler politiker av idag skulle ha mer kontakt med verkligheten. 

Saknar Tomas Bodström...

Publicerad 2019-01-14 19:35:27 i

Det är alltid lika intressant att se tv programmet Min Sanning. Och det som är så bra med detta program är att programledaren låter sin gäst att tala till punkt. Detta är något som jag tycker är sällsynt i dagens hetska mediabrus. 
I kväll så är juristen Tomas Bodström gäst och detta är en person som jag har kommit att gilla mycket. Och som politiker så har han en talang som många politiker av idag saknar, och det är att man lyssnar när Bodström talar. 
 
 

Är stolt...

Publicerad 2019-01-11 22:55:29 i

Det är ju bara en termin kvar nu av denna utbildning och jag är bra stolt över att jag har kommit så här långt. Det har varit en bra jobbig resa så här långt men jag har klarat av allt hitintills och det får jag vara bra nöjd med. 

En vecka i mitt liv...

Publicerad 2019-01-11 19:22:30 i

Det var bra skönt att sluta lite tidigare idag i skolan. För jag tror att vi alla i min studiegrupp var rätt så slitna efter denna rätt jobbiga vecka. Så det var ett enigt beslut i gruppen att sluta lite tidigare idag och jag kan inget annat än att hålla med. 

Jag har lovat mig själv...

Publicerad 2019-01-08 23:37:23 i

Det är bara så att jag har lovat mig själv att jag ska bara fixa denna utbildning. Så är det bara. Och nu är det bara en termin kvar så nu kör vi ända in i kaklet. 

den sista tiden har varit jobbig...

Publicerad 2019-01-08 11:50:46 i

Som ni kanske har märkt så har jag inte skrivit så mycket på den sista tiden, och det har sin förklaring i att jag har haft enormt mycket att göra med studierna, och jag har därför inte orkat skriva något. 
Men nu kände jag att jag ville det för jag har så mycket i huvudet som jag vill ha ut. 
Och det första som jag tänker på är hur sårbart det svenska samhället är idag. För det krävs inte mycket för att vårt samhälle ska falla sönder. Och som ni säkert har märtk så har vi för en tid sen drabbats av stormen Elfrida som drog in över sverige med kraftiga vindar och nederbörd som har gjort att tusentals människor har drabbats av längre elavbrott och vissa har fortfarande inte fått tillbaka sin ström. Och det är ju självklart inte kul när man på vintern är rätt så beroende av strömmen. Men det som jag reagerar på, det är att vi är så sårbara när vi alltmer är beroende av strömmen, och jag tycker att vi är det mer idag än hur det var förr. Och det som jag ogillar, det är att vi är så beroende av våra mobiler. För tydligen så är det så att mobilmasterna är beroende av ström för att fungera, och fungerar inte dem så fungerar självklart inte våra mobiler. Och jag i min enfald trodde ju självklart att det fanns någon sorts "backup" eller reserström av något slag som slogs på om strömmen gick, men det finns det ju självklart inte. Något som inte heller är så bra, det är att det inte går att ringa nödnummret 112 heller om mobilen är avstängd. Det går tydligen att ringa om man tar bort sim-kortet ur mobilen och ringer då. Men hur många har koll på det i en nödsituation. 
 
Nej jag tycker verkligen inte att samhället är bra just nu. Det krävs åtgärder för att jag ska känna mig trygg, för det gör jag inte. Och det jag tänker ofta på, det är hur samhället skulle klara av en stor nödsituation i form av krig eller en större terror attack. Jag är rädd att vi är rätt så sårbara i såna fall.

nu tar vi tag i 2019...

Publicerad 2019-01-02 12:09:05 i

Det känns som att jag har fått förnyade krafter efter jul och nyårsfirande. Så nu tar vi tag i det nya året med nya krafter....
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela