klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

hehe...kille fick inte bli lucia...

Publicerad 2008-12-01 09:08:41 i ,

Idag så kan man läsa om att en kille inte fick bli lucia, trots att han fick överlägset med röster i luciavalet. Men rektorn på den där skolan, det handlar om, hon gick in och bestämde att tjejen som kom tvåa, skulle bli lucia. Jag tycker nästan att det var skönt att hon gjorde det, för det får ju vara nån måtta på jämstäldhet och sånt. För trots allt så ska man inte ändra på alla traditioner tycker jag. För Lucia var ju också en tjej, då ska de väl va en tjej.

Ur Dagens Nyheter den 1 dec 2008

Pojke fick inte bli lucia

Freddy Karlberg fick flest röster i luciaomröstningen på Södra skolan i Motala. Men rektor Birgitta Wessman utsåg i stället flickan som kom på andra plats till ljusdrottning.
 
- Det här har inget med kön att göra, säger rektorn till Motala och Vadstena Tidning. Hon menar att det enbart har att göra med att skolan bestämt att luciafirandet ska ske på ett traditionellt sätt.

Vinnaren själv är besviken och undrar varför skolan lät honom kandidera om det aldrig varit aktuellt med en pojke som lucia. Rektor Wessman förklarar det hela med att skolan har brustit i "vuxenansvaret" och att hon hade stoppat hans kandidatur om den kommit till hennes kännedom.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela