klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

jag håller med denna tjej

Publicerad 2008-12-07 02:43:07 i ,

Jag läste en krönika i Aftonbladet ikväll, som va sååå bra. Det är inte ofta jag håller med till 100%, men denna gång så gör jag det.....läs

Ur Aftonbladet den 6 dec 2008

"Så var det över. Denna programpunkt på lördagens primetime som kallas familjeunderhållning. Ett mysigt och småtrevligt program som gör det det ska: underhålla familjen som sitter i soffan med varma mackor, popcorn, läsk och chips. Pappa kanske öppnar en starköl. Det är mys. Man småskrattar lite när Tony Irving tar sina stapplande första skär, man väntar ivrigt på att någon ska falla. Man har trevligt. När jag var liten hette programmen Nöjesmaskinen, Jacobs Stege och Kryzz. Nu heter det Stjärnor på is, Idol och Dansbandskampen. Samma princip, samma mys. Fast i ärlighetens namn var det både roligare och bättre förr, så klart. Peter Jihde och Carina Berg är ju inga Åke Catos eller Sven Melanders om man säger så. Men programmen gör det de ska, de underhåller, roar och håller sällskap. Problemet hopar sig först när man som journalist ska tycka, klaga, analysera och allmänt raljera. För vad ska man tycka om ett program som är harmlöst, trevligt och snällt? Jag sliter mitt hår!

För tänk om det vore såhär:

  En elak mobbande jury - klockrent upprörd krönika.

  En programledare som tar för mycket plats (läs Jihde) - en klockrent störig krönika.

  En deltagare som vägrar köra efter spelets regler - en klockrent rolig krönika.

  Livsfarliga obligatoriska moment - en klockrent läskig krönika.

  Persbrandt i spandex - en klockrent rosenröd krönika.

  Prinsessan Madeleine som isprinsessa - en klockrent förvånad krönika.

Ja, ni hör ju. Det hade varit så mycket enklare och framför allt roligare att tycka, klaga och analysera om programmet hade mera egde. Det behövs helt enkelt mer för att göra detta program spännande och medryckande. Nu är det bara, trevligt. Missförstå mig rätt, det är absolut inget fel i trevligt, trevligt är bra. Jag gillar att ha trevligt. Men trevligt kan också bli jäkligt segt, plant och långsamt. Och det är här Stjärnor på is får problem. Det är för långt, för segt och faktiskt tråkigt emellanåt. Och jag är så innerligt förbannat trött på TV 4:as extremt långa och många reklampauser, Lotto, hallåor, nyheter, humorprogram och allt annat som ska tryckas in för att göra programmet så långt och utdraget som möjligt. TV 4 - Det är uselt!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela