klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

vad håller de på med???

Publicerad 2008-12-17 08:20:40 i ,

I år så har tydligen stenkastandet mot svenska långfärds och linjebussar ökat rätt så mycket. Det är nästan så att bussförarna tycker att det är läskigt att gå till jobbet. Och så ska det ju inte vara. Sen så kommer vi till det värsta, detta drabbar ju tredje man. För det är många turer för till exempel, Swebus som har fått ställas in. Detta är något som är djupt beklagkligt. Detta gör ju att det drabbar hederliga människor som vill ta sig till jobbet. Jag fattar inte varför svenska ungdomar gör så här. Klart jag har gjort "pojkstreck" när jag va liten, men aldrig att jag gjort något sånt här. Det är något fel i samhället när sånt här får ske.

Ur Dagens Nyheter den 17 december 2008

"Förra året ställde bussbolaget Swebus in minst 30 turer på grund av att saker hade kastats mot bussar och att säkerheten för förare och passagerare inte kunde garanteras. Totalt anmälde 312 förare att föremål hade kastats mot dem. Hittills i år har 530 Swebusförare runt om i landet anmält samma sak och minst 78 turer har ställts in. Linjerna har stoppats tillfälligt eller hela nätter. 

- Kastandet av sten och annat ökar hela tiden och det är väldigt oroväckande. Stenkastandet kan få fruktansvärda följder när det gäller personskador. När turer ställs in kommer dessutom oskyldiga passagerare i kläm, säger Niklas Thorslund, säkerhetsansvarig på Swebus, som är det största bussbolaget i Sverige med närmare en tredjedel av busstrafiken."

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela