klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

vi satsar inte lika mycket på rymden längre...

Publicerad 2008-12-02 12:33:23 i ,

Idag så läste jag i Dagens Nyheter att Christer Fuglesang är missnöjd med den svenska regeringens satsningar på rymdindustrin. Han tycker att vi borde kunna göra mer. Det kan man väl tycka att vi kan, men jag menar, det kanske finns viktigare saker att jobba med just nu. Sverige är ju inne i en ganska djup kris nu, så att satsa på rymden är kanske inte viktigast just nu.

Ur Dagens Nyheter den 2 dec 2008

Fuglesang besviken på Sverige

Än en gång är astronauten Christer Fuglesang besviken på den svenska rymdbudgeten. Han saknar nysatsningar och undrar varför "rymdminister" Maud Olofsson uteblev från det senaste europeiska rymdtoppmötet.
 
I FÖRRA VECKAN arrangerade det europeiska rymdorganet ESA ett ministermöte i Haag i Nederländerna. Rymdansvariga från de 18 medlemsländerna diskuterade under två dagar de långsiktiga rymdsatsningarna. Sådana möten hålls vart tredje år.

Christer Fuglesang uttrycker i sitt senaste nyhetsbrev besvikelse över resultatet. Han hade hoppats på att mötet skulle nå fram till något konkret om en framtida bemannad farkost.

"Ännu mer besviken är jag på Sverige, där rymdbudgeten har dragits ned och inga nysatsningar alls kan göras."

HAN FRÅGAR SIG VAD det innebär för Volvo Aero när Sverige lämnar bärraketsprogrammet Ariane.

Den högst politiskt ansvariga undgår inte kritik från astronauten: "Vår 'rymdminister' Maud Olofsson närvarade inte ens på ministermötet."

Pressekreterare Frank Nilsson förklarar näringsministerns frånvaro:

- Finanskrisen och bilindustrin har tagit det mesta av vår tid de senaste veckorna. Då fick rymdmötet i Haag stå tillbaka, säger han till TT.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela