klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

jag blir så arg när jag läser sånt här...

Publicerad 2008-11-30 23:48:28 i ,

Nu är det någon idiot som har slängt stenar på kustpilen tåget. Fattar han elle hon inte att detta hade kunnat gått mycket illa. Vad är det med folk, varför ska vissa förstöra för andra. Det fattar inte jag. 

ur tv4.se den 30 november 2008

"En stor sten kastades vid 17-tiden på söndagen från en gångbro i Vimmerby mot ett passerande Kustpilentåg och krossade tågets framruta.

Lokföraren och en tågvärdinna befann sig i förarhytten. De fick glas på sig men klarade sig i övrigt oskadda, enligt Veolia som driver tågtrafiken mellan Linköping och Kalmar.

-Frontrutan blev helt pulveriserad. Eftersom stenen kastades uppifrån kunde den ju ha träffat någon av personalen i huvudet, då kunde det ha gått riktigt illa, säger Anders Nyberg, Veolias trafikchef, till Sveriges Radio Kalmar.

Tåget togs ur trafik och passagerarna fick fortsätta med buss. Händelsen är polisanmäld."

vad OTROLIGT glad man kan bli för en liten sak

Publicerad 2008-11-30 19:45:15 i ,

För en liten stund sen, så ringde en god vän, som jag inte har snackat med på bra länge i telefon. Det var helt oväntat att just denna person skulle ringa, men det var desto roligare att du gjorde det. För jag måste säga, att det var sjuuukt kul att snacka me dig lite. Sen fick jag en tankeställare där, det är ju sanslöst att vissa inom sin närhet aldrig kan höra av sig, men en person i ett annat land, kan ringa. Det är vad jag kallar karraktär......tack för det otroligt roliga telefon samtalet.

fan va göööötttttttttttt

Publicerad 2008-11-30 16:21:49 i ,

Idag så hade jag en sån där JÄVLA GRYYYYYYYYM löprunda igen. Jag bara flög fram i löparspåret idag. Jag sprang förbi Tisken här i Falun, och jag måste säga, att de där så kallade "fina husen" som kallas för "Falun Sjöstad", de är bra fula som hus alltså. Fattar inte hur man kan bo där. 

vad håller Mats Sundin på med...

Publicerad 2008-11-30 13:55:54 i ,

Jag fattar igentligen inte vad Mats Sundin håller på med. Han har fortfarande inte bestämt sig vilken klubb han ska spela för i framtiden. Tydligen så blir det inte Toronto, klubben som han spelat för de sist 15 åren. Men jag förstår han, för den klubben är ju helt urusel. Vill Mats vinna Stanley Cup, då bör han se sig om efter en ny klubb. Men jag fattar inte varför han inte bestämmer sig snart. För snart har ju halva säsongen av NHL gått. Och är det något som inte ses med blida ögon, då är det när stjärnor kliver in i lag och tror de kan glida på en räkmacka till final. Det bubblar i leden i hockey-USA. Mats börjar få kritik för att han inte snart bestämmer sig.

Ur Aftonbladet den 30 Nov 2008

Torontos fans kan glömma Mats Sundin.

Det säger Maple Leafs nye general manager Brian Burke.

– Jag tror inte vi passar in i den profil han letar efter, säger Burke.

Anaheims framgångsrike general manager presenterades nyligen som Torontos nya starka kraft. Men innan Burke ens hunnit börja jobba tar han död på drömmarna om Mats Sundins återkomst i klubben.

Burke har varit i kontakt med den svenske stjärnan – som fortfarande avvaktar kring sin framtid – och säger att om det blir spel i NHL för Sundin, 37, så blir det i ett lag som har stora chanser att vinna Stanley Cup. Burke upplevde liknande situationer i Anaheim när Teemu Selänne och Scott Niedermayer ställde sig tveksamma till en fortsättning.

”Mycket kritik”

– Sundin har fått mycket kritik för att han inte bestämmer sig. Jag håller inte med om det. Jag har hellre en kille i laget som vet exakt vad han vill till skillnad från de som bara hämtar ut sin lön, säger Burke enligt AP.

Mats Sundin har tillbringat de senaste veckorna i Los Angeles i väntan på att fatta ett definitivt beslut."

jag blir så arg när jag läser sånt här...

Publicerad 2008-11-30 13:32:54 i ,

Det verkar som att Sverige har glömt bort att vi bor i ett långt land, och att det finns gamla i norra delarna av detta land. Därför blir jag så arg när jag läser artikeln nedan. Men samtidigt, så tänker jag, trots att man är gammal, så måste man ändå hänga med i utveckligen lite. Det ska ju inte behövas att man ska cykla 4 mil för att få sin pension. Han kan ju fixa det lätt via datorn och e-bank. Hur lätt som helst.....

Ur Aftonbladet den 30 november 2008

"

Lena Mellin: De gamla blev för dyra

Nu går en epok i graven.

Efter 124 år slutar posten helt med pengar.

För Vaine Albinsson, 74, blir det småjobbigt. Han tvingas cykla fyra mil för att få ut sin pension.

Det var inte särskilt länge sedan man både kunde köpa frimärken och betala räkningar på Posten. Men nu är det definitivt slut, för första gången sedan 1884.

I går stängde Svensk kassaservics sista kontor. Det är ett dotterbolag till Posten som för sex år sedan tog över pengaförmedlingen från postkontoren.

I förrgår var det dessutom den sista dagen som lantbrevbärarna förmedlar betaltjänster på uppdrag av Posten under sina turer i den svenska glesbygden.

För Vaine Albinsson, 74, i småländska Fröseke får det konsekvenser. Nästa pension tvingas han cykla två mil för att få ut. Och så två mil tillbaka hem igen från Alstermo där banken ligger.

– Man får smörja cykelkedjan. Blir det snöyra får jag ta taxi, säger han.

 

Vaine Albinsson tillhör inte en månghövdad skara. Han har inte bil och har inga planer på att skaffa det heller. Han har inget kort och planerar inte att skaffa det heller. Han vill fortsätta som tidigare, att betala sina räkningar och ta ut sina kontanter under småprat med en annan människa.

Men han är inte alldeles ensam. Och från och med nu blir hans och hans gelikars liv betydligt besvärligare.

Man kan tycka att det är tråkigt. Landets gamla har varit vana vid att få hjälp med sina räkningar. Och att få pengar i handen – utan att uppge en kod.

Man kan också tycka att det är rationellt. Inte ens två procent av befolkningen har utnyttjat Svensk kassaservices egna kontor eller den service de erbjudit via lantbrevbärarna. Att behålla ett rikstäckande nät för högst 180 000 personer är för dyrt, har riksdagen bestämt.

 

Vaine har lite otur. Hade han varit äldre skulle lantbrevbäraren fortfarande betalat ut hans pension.

Post- och telestyrelsen har köpt den tjänsten för 80-åringar och äldre som bor längs lantbrevbärarlinjerna.

Hade han haft lite längre till banken hade Vaine också fått behålla sin service.

För dem som bor längre än tre mil från närmaste bank har Post- och telestyrelsen också köpt tjänster. De kommer finnas i butik – eller hos lantbrevbäraren.

En epok går i graven, saknad av många och applåderad av få. Och Vaine smörjer sin cykelkedja."

helt, helt, helt sjukt...

Publicerad 2008-11-30 13:20:33 i ,

För någon dag sen skedde en hemsk sak i USA. På ett av Wal Mart´s varuhus, så trampades en person ihjäl vid en rea. Det är helt sjukt att en sak ska behöva hända. En person har dött pga att en annan person vill köpa en vara. Jag tror knappt att det är sant.

Ur Aftonbladet den 30 nov 2008

"Jdimytai Damour hade inte en chans när flera hundra upphetsade reakunder plötsligt slet dörrarna från gångjärnen och trängde sig in i butiken.

Inför ögonen på sina hjälplösa kollegor trampades han ihjäl av mobben.

Nu ska polisen försöka hitta de ansvariga på butikens övervakningsfilmer."

första advent i Falun

Publicerad 2008-11-30 12:15:12 i ,

Nu är det första advent här i Falun. När jag tittar ut genom fönstret så snöar det lite. Jag tror inte det kan bli bättre än så. Jag hoppas att det kan bli en bra vinter. Kanske, kanske kommer det att bli snö på julafton. Det vore hur gött som helst.

om Petter och Ken

Publicerad 2008-11-29 18:16:01 i ,

Ken och Petter är de två största hiphopikonerna i Sverige som många gånger varit uträknade på grund av en del svagare skivor de senare åren och nya förmågor som gärna vill ta plats på scenen. Hur som helst har de båda två gjort sina bästa skivor på länge och det känns kul att de båda vågar släppa in nya grepp i sin musik och fortsätta utvecklas. De är två artister som båda sagt att dessa skivor kan vara deras sista.

jäklar....nu hädar jag...

Publicerad 2008-11-29 17:08:01 i ,

Jag vet att många som läser denna blogg, kommer bli lite chockade nu kanske. Men jag lyssnar just nu på en live-platta med det svenska dansbandet Vikingarna. Det är en platta som de spelade in i Arvika folkets park, då de gjorde sin absoluta sina spelning någonsin. Jag tycker att rätt så många av deras låtar, är sjukt slätstrukna. Men det finns en låt på denna skiva, som står ut mer än de andra. Det är när sångaren Christer Sjögren sjunger låten "My way". Jäklar vad han sjunger den låten bra. 

om Petter.....och svensk hip hop..

Publicerad 2008-11-29 16:48:28 i ,

I dagarna så släpper Petter sitt första album, där han samlar sina stora hits. Jag tror att det kan bli en väldigt bra skiva. Så den ska jag nog införskaffa. För denna kille har verkligen snickrat fram enorma hits genom åren. Hans skivor, är ju rätt så ojämna. Men det är ju så med hip hop skivor. De har några låtar som är riktigt bra, men resten är bara utfyllnad. 

om svenskan hos invandrare...

Publicerad 2008-11-29 16:01:21 i ,

Jag läser i media om att Moderaterna vill bli större som parti. De ligger rätt lågt i opinionsundersökningarna just nu. Ett av förslagen de vill komma med, det är att införa språktest för invandrare. Detta är ju inget nytt förslag. För Folkpartiet lanserade ju detta för några år sen. Då blev det ett hiskeligt liv i media. Med det förslaget så ville politkerna att svenskan hos invandrare skulle bli bättre. Men jag fattar inte varför det blev sånt liv. Jag menar, ska man som invandrare i sverige få jobb, så är det ju ett måste att kunna bra svenska. Bor du i ett annat land ute i världen, som Tyskland, Frankrike elle andra länder, då är du helt körd på deras arbetsmarknad, om du inte kan språket. Vi är såå flata i sverige. 

ett roligt namn...

Publicerad 2008-11-29 15:35:48 i ,

Ibland så läser man om såna där riktigt roliga namn. I dagens tidning så var det en kille som hette "Kjell Bögvad". Hehe...snacka om kul namn.

nu är julbocken på plats...

Publicerad 2008-11-29 15:30:15 i ,

Så där, nu ser det ut som att Julbocken i Gävle är åter på plats. Ska bli kul och se om den får va kvar till jul. Den har ju en förmåga att brinna upp.....;)


har inte folk något att tänka med elle????????

Publicerad 2008-11-28 12:16:53 i ,

Kritiken mot SMS-lånen har länge varit stor. Jag har stor förståelse för kritiken gentemot hur företag på väldigt oklara grunder medger lån. Att skylla allting på dessa företag är emellertid inte rimligt. Att låna ut pengar är inte något nytt. Det är snarare tillgänglighet på enkla lån som blivit ett problem för många, men det är samtidigt ingen som tvingar folk att låna. Alla människor bär ett ansvar för sina beslut oavsett hur lätt det är att låna pengar. Att det räcker med ett par enkla knapptryck istället för att t.ex. ringa något av de många företag som tidigare kunde hjälpa folk med lån i telefon till hög ränta är inte ett skäl för att svära sig fri från ansvar.

Att ha brist på pengar är naturligtvis tragiskt, men sunt förnuft vore en bra början. Låna inte för att konsumera och kontakta hellre fordringsägare istället för att ta snabba lån. Hur svårt kan det vara? Och hur långt har sossefieringen hunnit nå när människor abdikerar från sitt ansvar för att skylla på andra?

det är kul att det går bra för svensk handboll...

Publicerad 2008-11-28 11:47:51 i ,

Igår så vann Sverige över Polen i en handbollsmatch i Lund. Det var tydligen massor med folk på läktaren, och de fick lön för mödan. Det var en bra match av sverige. Det är riktigt kul at de nya tränarna, Staffan Olsson och Ola Lindgren, har flyt i matcherna. För mig är just Olsson en favorit av de gamla spelarna i landslaget. Han var en sån där spelare som kunde hitta på lite vad som helst på planen. Många gånger var han riktigt usel, men många gånger så va han rent lysande. 

Här nedan kan man se Staffan Olsson göra en lite annorlunda straff...tänk om Renberg hade spelat för Dif...

Publicerad 2008-11-28 11:24:03 i ,

Idag så gör Mikael Renberg comeback i svensk hockey. Men det blir för Skelefteå som han spelar. Jag leker med tanken att han kanske spelat för Dif, men de tankarna är nog mer ett önsketänkande från mig.

att de funderar på det...

Publicerad 2008-11-28 11:07:52 i ,

Idag kan kan läsa i Dagens Nyheter om att bandyfinalen på Studenternas i Uppsala blir kvar. Staden Göteborg var tydligen väldigt intresserad av att få finalen. Men för mig, och många bandyälskare så är det Studenternas som är den enda finalarenan som finns. Att de ens funderar på att flytta den, det är lite trist. Men kul att den blir kvar i Uppsala.

Ur DN den 28 Nov 2008

Göteborg var länge intresserat, och Stockholm har fått frågan. Men bandyfinalen stannar i Uppsala fyra år till.
 
REDAN I VÅRAS stod det klart att Studenternas i Uppsala skulle få förbli SM-finalarena även 2009. Göteborg, som stred länge för att få en bandyfinal, tappade intresset för att arrangera 2010 och till slut valde bandyförbundet att förlänga med Uppsala till 2012.

"Vi ser fram emot att tillsammans med Uppsala vårda och utveckla SM-finalen, som är en klassisk idrottshändelse", säger Håkan Ramsin, ordförande i Svenska bandyförbundet, i ett pressmeddelande.

men, skaffa ett liv

Publicerad 2008-11-28 11:03:59 i ,

Jag läser i tidningar att många ungdomar spenderar flera dygn framför datorn och sina spel. Vissa kan spela så länge som 17 timmar i sträck. Jag fattar inte hur de kan göra så. Jag menar, det finns ju sååå mycket annat man kan göra istället. SKAFFA ETT LIV TILL ATT BÖRJA MED!!!!!!!!!!!!!!


en svensk hockeyspelare som kommer bli STOR

Publicerad 2008-11-27 10:24:21 i ,

Jag diggar verkligen hockeyspelaren Douglas Murray. Han är en sån där spelare som jag letat efter i svensk hockey. Jag tror att han kommer bli bra. Kolla in hans tackling i klippet nedan. SNACKA om pärla han får in....heheheheheheheh...:)ett bättre alternativ...

Publicerad 2008-11-27 09:53:04 i ,

Istället för att köpa biljetter till nästa års schlagerfestival, så föreslår jag att man köper biljett till Sweden rock festival istället. För nästa år så "headlinar" In Flames den festivalen. Jag tror att det kommer att bli något i hästväg. Fan om inte jag ska köpa biljett. För det kommer bli gött mos alltså....:)

alltså...schlagern...vilket trams...

Publicerad 2008-11-27 09:49:01 i ,

Jag läste imorse att operasångerskan Malena Ernman ska tävla i nästa års Schlagerfestival. Jag trodde först inte det var sant, men det är det. Och med detta, så är botten nådd för mig. Jag kommer VERKLIGEN inte se på detta års jävla skitfestival. 

Bildt i trubbel...

Publicerad 2008-11-27 09:32:02 i ,

Nu verkar det som att Carl Bildt har råkat i trubbel igen. Han har en sanslös förmåga att hamna i trubbel hela tiden. Jag fattar inte hur han kan va politiker.....

Ur Dagens nyheter den 27 nov 2008

"BARNFLICKAN — en 46-årig kvinna från Ukraina — anställdes ursprungligen för att jobba i Italien där Carl Bildts hustru Anna Maria Corazza Bildt har sin huvudsakliga verksamhet. Nu jobbar hon också delvis i Sverige.

Corazza Bildt säger till tidningen att skälet till att barnflickan är folkbokförd i Sverige är att hon skulle få så mycket rättigheter som möjligt. Dessutom är det revisionsfirman Öhrling Pricewaterhouse Coopers som skött allt pappersarbete kring uppehålls- och arbetstillstånd och deklarationerna för barnflickan.

Men Skatteverkets expert Pia Blank Thörnroos säger till Aftonbladet att huvudregeln är att är man folkbokförd i Sverige så betalar man också skatt här. Enligt familjen Bildt är kvinnan i Sverige mindre än sex månader per år men då borde hon å andra sidan inte vara folkbokförd här, enligt Blank Thörnroos. Men även arbete som utförs i Sverige av bosatta utomlands ska beskattas i Sverige med en särskild inkomstskatt på 25 procent, något som familjen Bildt alltså inte gjort.

ANNA MARIA Corazza Bildt säger till tidningen att hon litar på att revisionsfirman "tagit hand om hela processen".

- Det är väldigt komplicerade frågor, jag vill vara säker på att det sköts på rätt sätt.

- Men det här överraskar mig. Det här måste jag titta på."

en till kille som har hajjat grejen...

Publicerad 2008-11-26 12:47:02 i ,

Här är Expressens recension av Gessles platta. Och det är inte sant, jag håller även med denna kille. Han har verkligen hajjat grejjen...

Ur häxpressen den 26 nov 2008

"Inför den härligtråkommersiella solocomebacken på engelska har Gessle, av någon anledning, försökt förekomma kritiken genom att säga att "detta garanterat är en överkorsad geting-platta".
Avväpnande? Förorättat? Eller bara insiktsfullt?
"Party crasher" är inte Gessles bästa soloplatta, men den är knappast hans sämsta heller. Framför allt är det hans roligaste - någonsin.

Popkungen blandarsyntpop, västkust-reggae, r'n'b och powerpop utan att ha en annan linje än att ha kul.
För min del hade han gärna fått gräva ner sig ytterligare i skönt neonkolorerade new wave-minnen som "Silly really" och skippa den powerrock som gränsar till Pink och Katy Perry ("Gut feeling", "Thai with a twist), men även när Gessle blir enerverande har han en poäng. Klistret i refrängerna har Max Martin-styrka.
Bäst är dock de underbart slicka r'n'b-spåren "Stuck here with me" och "Perfect excuse" samt avslutande "Doesn't make sense" - en strålande syntpopballad som blandar det bästa från Pet Shop Boys och Air.
Gessles uttalade ambition är att slå internationellt med "Party crasher".

Trots en hel del
 melodier som låter mer Roxette än Roxette själva tror jag att det kan bli svårt. 
Men det beror mest på att 50-åringar som erövrar världen med listpop är ungefär lika vanligt förekommande som späckhuggare i Tylösand.
"Party crasher" är en underhållande listattack från landets effektivaste popfilur."

en recension....

Publicerad 2008-11-26 12:35:07 i ,

Jag brukar inte hålla med musik-journalister, men denna gång gör jag det. Denna recension av Per Gessles nya skiva, är faktiskt väldigt bra. För övrigt är den skivan en av de starkaste som mr Popfreak spelat in. 

 Ur aftonbladet 26 november 2008

 

"POP Vissa idéer fungerar väl sådär.

Falsettsoul är kanske inte Gessles starkaste sida. Inte plastreggae heller. Men jag gillar att han försöker. Det skänker skivan en både anspråkslös och avslappnad atmosfär.

Gessle dyker rakt ner i det sena 70-talets och tidiga 80-talets glamourdisco och elektroniska new wave. Det är en hitkultur som verkligen passar hans förmåga att förstärka sina poplåtar genom ett välplacerat ”yeah” eller ett ”la la la” eller varför inte ett – ”ooh wee”.

Tänk er att The Buggles singel ”Video killed the radio star” och soundtracket till ”Top Gun” har spelat in en skiva med Bee Gees. Ungefär så. Synthljuden och melodierna glittrar som neonskyltarna i musikvideon till Bryan Adams ”Heaven”.

Nära tidiga Roxette

Vissa stunder ligger också väldigt nära tidiga Roxette. Det beror inte minst på att Helena Josefsson sjunger de partier som Marie Fredriksson brukade ta hand om back in the days. Och skillnaden mellan Helenas och Maries röster är ofta mindre än två millimeter.

Matinéföreställning

”Party crasher” är verkligen inget annat än en underhållande matinéföreställning. Att lyssna på skivan är som att se en vuxen man bada i bollhavet på Ikea.

Kul förströelse medan man står i kön och väntar på att få betala för bokhyllan Billy.

Bästa spår: Rockjournalistrocken i ”Thai with a twist”."

nu är julstressen igång...

Publicerad 2008-11-26 12:27:49 i ,

Jaha, nu är det löning igen, och nu drar julstressen igång med allt vad det innebär. Själv så tar jag detta med ro, och ska ta de lugnt med att shoppa klappar. Jag fattar inte alla som stressar upp sig inför jul. Intalar man sig själv att det blir stressigt med allt innan jul, så blir det nog så. Jag tycker att vi alla satsar på att få en så skön jul som möjligt. 

tele-försäljare....heheheh

Publicerad 2008-11-26 10:58:48 i ,

Nu börjar det bli bra komiskt. Imorse så ringde det en teleförsäljare och ville sälja tandborstar till mig över telefon. Det tyckte jag va väldigt kul, eftersom jag aldrig skulle köpa tandborstar över telefon. Det är samma sak som att jag aldrig skulle köpa boxers över tele. Men det är bra kul att snacka länge med en teleförsäljare och spela att man är intresserad, och sen när de tror man ska köpa, då säger man "nej tack", hehe, gud va många blir irriterade då....:)

fan...jag är fast...

Publicerad 2008-11-26 01:49:02 i ,

Per Gessles nya skiva "Party crasher" är sjukt bra. Jag tror jag vet redan nu vilken skiva som kommer vevas mest här hemma hos mig.


jag blir inte klok på karln...

Publicerad 2008-11-26 00:57:53 i ,

Jag lyssnar just nu på Per Gessles nya skiva "Party crasher", och jag blir fan inte klok på karln. Jag fattar inte vart han hittar inspirationen och kraften till att hålla igång på en så hög nivå, år efter år. För jag har följt denna artist sen jag fick Roxettes skiva "Look sharp" 1987. Jag va då 7 år, och man kan ju lugnt säga att det året förändrade mitt liv. För Gessles musik har betytt så jäkla myckt för mig under åren. Jag tycker det är enormt bra gjort av Gessle att kunna hålla sig kvar på poptronen i Sverige så här länge. Oftast så har ju en artist en stor succe och sen försvinner dem. Men denna man har lyckats att hålla på år efter år och övertäffa sig själv. Det är bara att lyfta av hatten när man lyssnar på hans nya skiva, den är "klassisk Gessle" och jag tror att denna skiva kan föra ut Gessle i världen. Jag hoppas verkligen att han gör en turnee igen. lite grym julmusik..

Publicerad 2008-11-25 01:08:11 i ,

När det snart lackar mot jul, då kommer ju också julmusik fram. Jag som älskar musik, jag vill ju självklart bidra med grymt bra julmusik. Detta är enligt mig, några av de finaste jullåtar som spelats in.......njut..
det är ju snart bara 1 månad kvar...

Publicerad 2008-11-25 01:00:55 i ,

Vad tiden går snabbt när man tänker efter. Nu är det snart bara 1 månad kvar av år 2008. Det är inte sant vad detta år har gått fort för mig. Det har helt klart varit ett bra händelserikt år. Det har hänt mig bra mycket detta år. Jag har flyttat, börjat på ett skitkul jobb, fått sparken från detta skitroliga jobb, klarat av Lidingöloppet, testat några nya jobb, fick jobb som badvakt, jobbat som vårdbiträde, som sagt, en hel del. Men det roligaste med detta år, det var nog Lidingöloppet. Fan va kul det var att ställa upp i det loppet. Det gick ju som sagt rätt så bra också. Jag sprang in på en grymt bra tid, 03.27 någonting. Det sjuka med det loppet, det är att jag hade så mycket krafter kvar, när jag kommit imål. Så nästa år siktar jag helt klart på att springa under 3 timmar.en grym intervju med Foppa...

Publicerad 2008-11-25 00:25:21 i ,

Vad jag saknar "Sen kväll med Luuk". Det var ett grymt bra program med en grym programledare. Denna intervju med Peter Forsberg är rätt grym...:)jag såg en bra film ikväll...

Publicerad 2008-11-25 00:08:44 i ,

Det är inte ofta man hittar en film på tv som är värd att se, och framför allt, är värd att se trots all reklam. Men ikväll så sände kanal 9 filmen "National treasure" med Nicholas Cage i en av huvudrollerna. Han är mycket bra i denna äventyrs film. Helt klart en av hans bästa enligt mig. Denna film handlar kort om att Cage ska hitta en skatt, och vad allt det innebär. Denna film är spännande från första minuten man ser filmen. 
snödrivor kan va bra att ha...

Publicerad 2008-11-24 19:57:43 i ,

Hehe, det händer en hel del på mina löprundor ibland. Ikväll så va jag ute på en väldigt snöig runda i Falun. Jag sprang nerför Svärdsjöbacken. När jag skulle svänga in på en sidogata, så halkade jag och föll rakt in i en stor snödriva. Det var bra tur att den fanns just där...:)


självklart ska inte Ara får Jerringpriset...

Publicerad 2008-11-24 16:14:58 i ,

Nu blir jag lite trött. Jag läser att Ara inte kommer få Jerringpriset, vilket är helt rätt. För det ska han inte heller ha. Hans brons i OS, är  inget som gör att han ska få detta pris. Sen så ska han heller inte ha Jerringpriset som typ, tröst på såren. 

nu blir det "vinterpratare" i radion...

Publicerad 2008-11-24 15:43:02 i ,

Jag är en stor fan av radions "sommarpratare". Jag brukar lyssna väldigt mycket på just de där programmen. För det är väldigt kul att höra vad en känd person har att säga i över 1 timme. Många gånger blir det väldigt kul lyssnarupplevelser. Men andra gånger blir det mindre kul. Jag glömmer aldrig när Ulf Lundell sommarpratade för 2 år sen. Hans program var otroligt bra. 
Nu ska radions P1 göra en vinterversion av detta program. Det är kul tycker jag, och jag ser fram emot vilka som kommer att prata i vinter. Jag hoppas att detta blir permanent.

Är inte detta liiiiiiiiiiiiite sjukt....

Publicerad 2008-11-24 15:29:58 i ,

Jag läste detta i morgonens Dagens Nyheter. Fan va sjuk artikel. Det är klart att det inte är bra att ge ett ungt barn skjutvapen.

Läs....

Ur DN den 24 November 2008

"Åttaåring häktad efter att ha skjutit sin far

En åttaårig pojke har häktats sedan han erkänt att han sköt ihjäl sin 29-åriga pappa och en 39-årig inneboende i familjens hem i delstaten Arizona i USA. Erkännandet skedde efter att polisen kallat in pojken som vittne, och under förhöret berättade åttaåringen att han mördat de två männen med minst åtta skott.FÖRHÖRET filmades och polisen offentliggjorde filmen som nu finns på internet, något som har lett till stora protester. I filmen sitter pojken på en stol och dinglar med benen och säger först att han sköt efter sin mördade pappas förövare men ändrar sig sedan och erkänner viskande att han nog dödade sin pappa. Jurister och rättsexperter protesterar mot att pojken saknade förmyndare och försvarare vid erkännandet.

Åttaåringen bodde med sin pappa och styvmor i den lilla staden St Johns. Pappan var en van jägare och lärde sonen att hantera gevär och skjuta präriehundar. Nyligen gav han åttaåringen en likadan bössa som den som användes vid morden.

ENLIGT Arizonas lag kommer pojken att åtalas och dömas på lika villkor som vuxna. Han sitter nu häktad men har beviljats permission till nästa veckas thanksgiving-helg. Roy Melnick, polischef i Arizona, säger till lokala medier att det inte finns några tecken på sexuella eller psykiska övergrepp och att orsakerna till dådet ännu är oklara. 

Övergrepp är annars det vanligaste motivet när barn mördar, men det sker sällan. Enligt en FBI-rapport har 62 amerikanska barn under åtta år åtalats för mord de senaste 30 åren och i två av dessa fall var offret en förälder. Tidigare i år blev en 12-årig pojke i Arizona åtalad för att ha dödat sin mamma. 

JERZY SARNECKI, som är professor i allmän kriminologi, anser att tillgång till skjutvapen och att barn döms som vuxna är ett problem.

- I de flesta länder finns en straffbarhetsgräns för barn, vanligtvis 14 eller 15 år, därför att huvudpunkten i det rättsliga samhället är att förebygga brott. En åttaåring kan aldrig förstå vad som händer när man skjuter mot en vuxen, säger Sarnecki till DN."

snöoväder i sverige

Publicerad 2008-11-24 15:14:41 i ,

Nu kanske många blir arga, men jag njuter fasen lite av att det är kallt och blåsigt och mycket snö ute. Jag gillar faktiskt detta när det är lite kärvt ute. Men det jag blir så förvånad över, det är att detta alltid är en nyhet varje år. Många blir så förvånade och överraskade att det kan snöa och bli kallt som fasen. Vi bor ju i ett land långt norrut på jordklotet, och det snöar i Sverige. Som vanligt så kan man läsa om trafikkaoset i Stockholm. Där verkar det som att de aldrig lär sig att handskas med snön.

inte sova2...så de blir en lista igen..

Publicerad 2008-11-24 06:29:47 i ,

Ja du, det är fan va jobbigt det är att inte kunna sova. Man ligger och vrider sig i sängen och försöker sova. Men då är det lika bra att gå upp och göra något annat. Jag hamnade som vanligt framför datorn. Som alltid så brukar jag efter ett tag surfa in på youtube.com, helt klart min favvo-site alla gånger. 

Denna gång tänkte jag göra en lista med mina 3 favoriter från Allsång på Skansen. Det första klippet är från Barbados uppträdande. Jag tror att detta är bland de sista gångerna Magnus Carlsson sjöng med bandet. Hur som helst så är detta klipp helt fantastiskt.
Detta klipp med U2 är bara för grymt...lyssna på den allsången...vad då megaös


En liten fin tribute till det bästa bandet i världen......Norge skiter i JAS...

Publicerad 2008-11-21 11:42:35 i ,

Man kan idag också läsa att Norge inte köper JAS ifrån Sverige. De köper hellre det amerikanska planet F-35. Norrmännen tycker att F-35 är ett bättre val än det svenska JAS. Jag blir inte förvånad att Sverige förlorar denna affär. För att det är så mycket annat som spelar roll, när man gör "business" på denna nivå. För det första så kan inte de svenska affärsmännen "deala" på samma sätt som amerikanarna. Jag tror nog att det förekommer en hel del mutor och annat. Svenskarna ska ju alltid va så otroligt snälla och godtrogna när det gäller sånt här. 

ibland blir man bra glad...

Publicerad 2008-11-21 11:34:43 i ,

Ibland läser man glada nyheter som gör att man mår bra inombords. Idag kan man läsa i vissa tidningar, att Barack Obama kommer utse Hillary Clinton till utrikesminister. Jag tror inte att man kan få en bättre sån, det är ju skitbra helt enkelt. 

Sen så får ju "Slick Willie" tillgång till Ovala Rummet igen, det är ju skitbra de också...;)

vad är det som händer i sverige igentligen????

Publicerad 2008-11-21 11:22:43 i ,

Iblanb blir jag bra rädd alltså. För när ska det hända en sån där "skolskjutning" i Sverige liknande den som hände i Finland. Jag är dock rädd att det kommer att hända. För imorse så kunde man läsa om två bombhot mot två svenska skolor. En i Växjö och en i Kramfors. Jag undrar när man kommer behöva använda vakter för att komma in på svenska skolor???

mina 3 favoriter på youtube just nu...

Publicerad 2008-11-21 03:34:14 i ,

Tänkte börja en serie med mina 3 favoriter på Youtube.com.....denna gång handlar det om Leonard Cohens låt "Halleljah".......det finns många som tolkat denna låt, men inte så bra som dessa artister....
Det sista klippet är från en konsert med Pain of Salvation. Deras version är FRUKTANSVÄRT bra. Sån otrolig närvaro i deras cover.

den bästa spelaren i Dif-tröjjan

Publicerad 2008-11-21 01:42:24 i ,

Denna spelare är för mig den bästa spelaren i Dif-tröjjan någonsin. Jag snackar SJÄLVKLART om norrmannen Espen Knutsen. Han va bra grym när han spelade i djurgården för några år sen. Man kan lugnt säga att jag saknar honom.det bästa laget...

Publicerad 2008-11-21 01:29:31 i ,

Ja du, det är sanslöst vad denna film om Djurgården hockey är grym. Det är bara för dig att luta dig tillbaka och njuta av denna mästerliga kortfilm...:)lite julmagi

Publicerad 2008-11-21 01:20:07 i ,

Jag har haft lite tidigt julmys ikväll. Jag fick av en polare tag på julavsnittet som gänget bakom "Kvarteret skatan" spelade in förra året. Man kan lugnt säga att detta avsnitt är grymt bra. Det borde alla se. Johan Glans är helt klart stjärnan i detta gäng. Jag måste säga att han växer som komiker från år till år.detta är MAGI...

Publicerad 2008-11-20 18:21:15 i ,

Har avverkat ännu ett löppass nu ikväll. Det va andra utepasset denna vinter, och det gick skitbra. Dock är jag bra öm i armarna efter att ha kört lite gym igår. Jag tränade överarmarna och delar av överkroppen. Vad jag är ovan att träna de delarna av kroppen, det märks verkligen. Men jag vill ju bli en bra långdistansare, och då blir det mest ben och lår. 

Vad fint det är att springa så här års i Falun. Man börjar märka att det börjar "lacka" mot jul. För det är många som har börat att pynta inför julen. Det jag tycker är nice att se, det är alla villor som klär in dem med miljoner med glödlampor. Det är rätt fräckt.
årets lucia....EN KILLE....jag vet inte..

Publicerad 2008-11-20 15:20:09 i ,

Det stormar i Karlstad om att en kille kanske ska få va Lucia. Denna nyhet har slagits upp stort i media runt om i Sverige. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta? Men jag är en kille som håller rätt så hårt på vissa traditioner, och Lucia är ju en helig tradition för mig. Hade jag varit rektor på den där skolan, då hade jag verkligen inte sett till att en kille ska få va Lucia. För ska man se till historien, så är ju Lucia trots allt en tjej, och då ska de va en tjej. Vissa traditioner är heliga, och de ska man inte rubba på, tycker jag. Klart det ska fram för ändringar och så, men allt måste inte ändras. 
postens VD...en jäkla idiot

Publicerad 2008-11-20 15:03:23 i ,

Vad är det för samhälle vi lever i igentligen? Jag tycker att mycket är bra sjukt i Sverige av idag. Jag är enormt trött på attityden av idag. Det är mycket "jag klarar mig själv, jag skiter i andra" andan idag. 
Jag läser att Postens VD får en bonus på 900 000 i år. Det är ju helt sjukt. Samtidigt så ställer man in årets julbord tull postens anställda. Det är också något som är helt sjukt. För är det några som är värda en julbonus som ett julbord är, så är det denna kategori anställda. Vad fan är det för idioter som driver posten idag. 

årets julshower går dåligt...

Publicerad 2008-11-20 14:33:24 i ,

Jag läser att många av årets julkonserter säljer dåligt med biljetter. Den största orsaken till detta, är att många företag inte har råd att skicka sina anställda på julkonserter detta år. Sen tror jag att många kanske vill dra på dessa skitkonserter som anordnas kring jul. För det verkar va varierande kvalitet på dessa julkonserter. Jag menar, vem vill se Babsan, Afrodite och grabbarna i Pistvakt sjunga jullåtar. Inte skulle jag det iallafall. För mig är den enda julkonsert jag skulle kunna tänka mig att dra på, det är den i Kristine Kyrka i Falun. 

NO MUSIC DAY!!!!!!!

Publicerad 2008-11-20 14:15:38 i ,

Imorgon är det tydligen "No music day". Det är en dag då man inte ska lyssna på musik alls. Detta är något som den gamle KLF-sångaren Bill Drummond. Meningen med denna dag, det är att vi ska hylla tystnaden tydligen. Men detta är verkligen inte något jag kommer att haka på. För jag klarar inte en minut utan musik. 

årets julvärd är....

Publicerad 2008-11-20 14:06:16 i ,

Jag tycker att detta är ett bra beslut av Svt. Årets julvärd hos dem är Lasse Kroner. Jag tycker att det är ett mycket bra beslut. För han är en mycket bra programledare för Dobidoo, sen är han bra kul att se på också. Man kan lugnt säga att detta är den bästa julvärden sedan Arne Weise.

detta med tandläkaren...

Publicerad 2008-11-20 02:09:48 i ,

I förrgår så va jag och besökte tandläkaren. Det var en ren rutinkontroll. Det som va så kul, det var att jag fortfarande aldrig har haft ett enda hål i mina tänder i hela mitt liv. Är inte det rätt så bra jobbat av mig...:)

nya plattan med Uffe..

Publicerad 2008-11-20 01:55:28 i ,

Just nu så sitter jag här och skriver lite på min lilla sköna blogg. Det finns ju alltid så mycket att skriva om. Just nu så tänkte jag skriva lite om Ulf Lundell och hans nya skiva "Omaha". När jag lyssnar på denna platta, så är jag lite besviken. För den är inte lika bra som jag tänkt. Det ryktades ju om att den skulle va rätt så akustisk, men det är den sannerligen inte. Det är samma gamla tunggung som alltid. Det är lite tröttsamt att höra "Rock-Uffe" igen. Jag hade sett fram emot en akustisk skiva att mysa med i November mörkret. Men det jag kan trösta mig med, det är att han fortfarande skriver de absolut vassaste texterna i svenskt musikliv. På den fronten har han inte många medtävlanden. De som kommer närmast är väl Plura Jonsson och Lars Winnerbäck.
de 5 bästa Roxette låtarna.....

Publicerad 2008-11-20 01:32:03 i ,Jag har ju en rätt stor förkärlek till listor av alla dess slag. Ända sen jag såg filmen "High Fidelity" så har jag gått omkring ibland och gjort små listor i huvudet om allt möjligt. Men för det mesta så brukar det bli om musik. Denna gång tänkte jag lista mina fem absoluta Roxette låtar.

1. The Look
Denna låt har varit min allra största favorit när det gäller gruppen Roxette. Jag hörde denna låt allra första gången, sommaren 1986 eller 1987. Jag kommer inte ihåg exakt. Men jag fick iallafall "Look sharp" plattan inspelad på kasset av min mamma. Och jag kommer ihåg så väl när jag spelade denna kasset för allra första gången, och jag hörde de inledande stroferna av denna otroligt grymma låt, jag var fast direkt. Denna låt har ju också en rätt fascinerance text. När Per Gessle skrev denna text så tog han balla strofer ur andra poptexter och förde samman det till en text som lät häftig att sjunga. När denna låt slog i USA och i andra delar av den engelsk-språkiga världen, så insåg nog många att det inte var någon med engelska som modersmål som skrivit texten. 

2. Listen to your heart
Detta är en fantastik ballad, det är inget snack om den saken. För mig så är det den bästa ballad som en svensk någonsin skrivit. En låt som kanske kan va med och tävla om den titeln, det är nog "Carrie" med Europe. Men helt klart så är Listen to your heart allra bäst. Denna låt har allt som en bra ballad ska ha. Den har en text som tål att läsas om och om igen. Det som gör att denna låt får extra tyngd, det är att texten har verklighetsbakgrund. Per skrev texten efter att han haft ett mycket tungt samtal med en god vän. Denna vän hade separerat från sin tjej, och han behövde tala av sig. Och av det samtalet så kom Per på texten. 

3. She doesn´t live here anymore
Oj vad jag har spelat denna låt många tusen gånger i min stereo. Jag tycker att denna låt sammanfattar allt det som är bra med Per Gessles låtskriveri. Det är svårt att sätta på pränt allt som är bra med denna låt. Från början så va den inte alls tänkt att låta som den gör. För Per spelade in den med Roxettes band. Men då tyckte Per att den lät rätt så trist. Han arrade om den och spelade in den med delar av Gyllene Tider. Då fick den den kostym den har idag. Man kan lugnt säga att det var ett beslut som var helt rätt. 

4. Dangerous
Denna låt är sjukt bra att lyssna på om man vill bli glad. För när jag är glad och vill bli ännu gladare, då brukar jag lira denna på väldigt hög volym här hemma hos mig, jag tror nog kanske att mina grannar börjar tröttna på den...:)
Oftast när jag lyssnar på denna låt, då brukar jag spela live-versionen av den. För denna låt gör sig mycket bättre i en live-situation. 

5. Joyride
Ja du, vad ska man säga om denna godbit. Det finns inte så mycket att säga. Den är bra helt enkelt. Så bra att den till och med toppade listan i USA.

vmlaget ifrån 1994....va grymma de va...

Publicerad 2008-11-19 18:22:07 i ,

Är det ett idrottsminne som har etsats sig fast mer hos mig än något annat, så är det just fotbolls-VM ifrån 1994. Jag kommer aldrig glömma det svenska landslaget i fotboll gjorde då, och jag kommer heller aldrig glömma den sommaren. Det var helt klart en av de bästa i mitt liv. Sen måste man tänka på vilket otroligt bra idrotts-år det var för Sverige. Vi tog ju inte bara brons i VM i fotboll, utan Tre kronor tog ju också OS-guld i hockey. Sen så gick ju IFK Göteborg bra långt i det årets Champions League. Så man kan ju lugnt säga att det var ett rätt bra år för svensk idrott.


Har kommit över ett helt otroligt klipp ifrån festen kring svenska landslaget i fotboll och året 1994. Några grabbar hade smugit sig runt "backstage" när man firade av laget i Stockholm och "Rålis". De gör klockrena intervjuer olagligt med spelarna. De låtsades vara reportrar, men det var väl ingen som tänkte på att kolla om de va riktiga journalister i den röran som var då kring laget....:)detta är ännu roligare...

Publicerad 2008-11-19 17:51:22 i ,

Vad jag saknar Timeout som gick förrut på Tv4. Det var ett bra kul program.....Robban Gustavsson ägde verkligen det programmet. Här är ett av hans bästa insatser från det....puuussstt....schlagertramset närmar sig

Publicerad 2008-11-19 14:08:54 i ,

Bara gammal skåpmat i melodifestivalen varje årt,inga Nya artister knappt alls i bland bara gammalt,fram med NYTT,bort med detta som nu är .tillbaka till den melodifestival som en gång var EN tävlig,sedan räcker det,blir så tjatigt.låt svenska folkert rösta,låt bli de så kallade "proffen",de klara det ändå inte.se på senaste åren,inga vister alls i ESC,bara långt bak,två 18:e platser?med the ark och charlotte,illa,illa,låt folket rösta.Bort med BWO ocvh Alcazar,orup EMD..men snälla,fram med NYTT,ser ut som repris från i år..ser sedan att låtskrivarna skall vara i publiken?men de är ju dessa tävligen handlar om,inte artisterna.

vad är det för idioter som vill bo i Stockholm????

Publicerad 2008-11-19 13:43:50 i ,

Jag läser idag i tidningarna, att antalet invånare i Stockholm ökar lavinartat. Just nu så bor det mer folk i denna stad, än det någonsin gjort tidigare. Skillnaden mot förr i tiden, det är att folk vill bo i Stockholm av helt andra anledningar mot förr i tiden. Förrut så flyttade man till storstan för att man ville ha bättre jobb och bättre levnadsvillkor. Men de som bor nuförtiden i Stockholm, de vill ha bättre shopping, kunna festa  bättre. De vill helt enkelt leva något sorts "bratliv". Detta är något som jag reagerar över. Vad är detta för människor? Hur kan man enbart vilja flytta till Stockholm för att leva ett sånt liv? Sen så ska man ju tänka på att det är sjukt jävla dyrt att bo i Stockholm. Jag säger bara, lycka till att få en bra och billig bostad i inre kärnan av Stockholm. Det är dyrt som sjutton att få en bostad där. Oftast så hamnar man i förorten, och där är det inte så kul att bo. Jag själv är bra nöjd med att jag lämnade Stockholm för några år sen. Det är ett beslut som jag aldrig har ångrat.

jaha...tandläkaren idag...

Publicerad 2008-11-19 13:26:39 i ,

Idag ska jag till tandläkaren. Det är inget som jag ser fram emot direkt, för jag har något som man kallar för "tandläkarskräck". Men det ska nog gå bra.......

Helt sjukt igentligen vad jag lyssnat på Beatles de sista dagarna. De har ju gjort långt över 5 skivor, men de har nästan aldrig gjort en dålig låt.

shit va The Beatles är bra...

Publicerad 2008-11-18 19:58:47 i ,

Är just nu inne i en mycket svår The Beatles period. Jag har i 2 dar nu nästan enbart lyssnat på deras musik. Och det är sanslöst att deras skivor och låtar fortfarande 2008, är sjukt bra. Det är inte lite dåligt. 


får inte Zlatan guldbollen...då gräver jag ner mig...

Publicerad 2008-11-17 16:27:22 i ,

Ikväll är det alltså dags för årets fotbolls-gala på tv4 kl 2000. Det som är det mest intressanta med denna gala ikväll, det är vem som får Guldbollen för årets bästa prestation. Får inte Zlatan det priset, jag då kan de lägga ner hela galan. Det är bara att kolla på vad han gjort på planen detta år. Jag ska erkänna att jag inte direkt varit ett fan av han, men jag har verkligen ändrat åsikt. Det är bara att kolla på de mål han gjort denna säsong för att inse att han är en av världens bästa fotbollspelare.


spelade dataspel tills han fick anfall...

Publicerad 2008-11-17 16:08:47 i ,

Ibland undrar man verkligen hur IDIOTISK man får bli som person. Jag läste idag om en kille som fått ett epilepsi-anfall när han spelat för mycket dataspel. Jag vet själv att det inte är bra att spela i över 1 dygn utan att varken sova eller äta. Men vem som helst vet väl att man måste sova och äta för att må bra. Jag fattar inte hur man kan spela ett dataspel så där länge. Hur kul kan det va liksom? Denna killa måste verkligen ta och skaffa sig ett liv. Sen undrar jag vad fan hans föräldrar håller på med? Har de ingen koll på sin unge? Jag blir så trött när man hör om vilken dålig koll många föräldrar har på sina barn.

om fotbolls-galan imorgon...

Publicerad 2008-11-16 15:27:38 i ,

Imorgon är det ju som sagt, dags för årets Fotbollsgala. Och jag följer med stort intresse allt som skrivs i media inför denna gala. Men det som är mest intressant, det är att följa snacket om vem som kan få årets Guldboll. För mig så finns det ingen annan än Zlatan, som kan få den. För vem kan få det priset annars? Jag ser ingen som presterar på så hög nivå, om det inte är Zlatan. Får han inte priset, ja då kan de lägga ner Fotbollsgalan. Det ska nämnas att jag inte direkt är en stor beundrare av Zlatan, men jag såg hans två baljor i Italienska ligan igår. Och man kan lugnt säga att det var två mästerverk signerade en världsartist.

fan...detta är magiiiiii

Publicerad 2008-11-15 05:49:49 i ,

För en sportnörd som jag är det ju en guldgruva att leta fram bland klippen på youtube.com. Nu hittade jag detta, sammanfattningen av finalen av hockey-os 2006. Snacka om att det är magi när för Peter Forsberg passar Mats Sundin, som lägger en backhand-pass till magikern himself, Niklas Lidström. Han drar till med det hårdaste skottet någonsin, upp i krysset på Finpajsarnas målvakt. Snacka om snyggt mål. Jag glömmer aldrig den finalen........när man inte kan sova....

Publicerad 2008-11-15 05:34:16 i ,

...så brukar jag surfa runt lite på youtube.com och kolla på klipp. Nu hittade jag en massa härliga hockey-klipp. Ta bara det första med Kenta Nilsson och hans fantastiska mål mot USA i VM 1989. Detta var också det första stora grejen som gick av stapeln i Globen.


sköööön fredag....

Publicerad 2008-11-14 22:19:05 i ,

Måste säga att Fredagar är helt klart den bästa dagen på veckan. Och denna fredag har helt klart, så här långt, varit bra skön. Kan de bli bättre med jäkligt god mat, bra musik på stereon, och snart en bra film i dvd´n, nej jag tror inte det....:)

Jag och morsan när vi är ute och åker skidor......men den där mössan undrar jag hur jag kunde ta på mig den. För inte va den direkt fin?

en MYCKET MYCKET MYCKET bra låt...

Publicerad 2008-11-14 02:09:09 i ,

Denna låt är nog en av Mauro Scoccos allra allra bästa låtar. En varning ska dock in här. För lyssna inte på denna låt om ni känner er deppiga elle lite nere. Det är farligt.jaha...here we go again..

Publicerad 2008-11-13 15:27:15 i ,

Jag fattar inte riktigt hur simsportenn fungerar igentligen. I denna sport så har man ju två sorters bassänger, en 25 meters och en 50 meters. Sedan har man ju vm och em i dessa banor också. Men jag fattar inte varför man inte har satsat på en sorts bana, en 50 meters. Det borde ju va större att vinna guld i en 50 meters bassäng, om man frågar mig. 
Jag fattar inte heller varför vi hyllar våra svenska simmare som hela tiden tar medaljer och slår rekord på löpande band, när de simmar i en 25 meters bassäng. I dagarna så vann ju Therese Alshammar guld vid kortbane tävlingar i Stockholm. Hon vann inte bara guld utan hon slog världsrekord också. Det är ju skitbra jobbat, men samtidigt blir jag rätt så tveksam till hennes världsrekord. För jag ställer mig frågan, hade hon kunnat prestera lika bra i en långbana? Det är ju lite så med det svenska simlandslaget, att de presterar jättebra i kortbana, men på långbana, som är obligatorisk på VM och OS, då är vi helt värdelösa. Jag fattar inte varför? För det är ju trots allt större att vinna ett os-guld på långbana mot om man gör det på kortbana. 
Det är ju lite som att göra "halvklassikern" mot den stora och vanliga "helklassikern". Det räknas ju mer om man genomför den riktiga klassikern.
nu börjar julhandeln på riktigt....

Publicerad 2008-11-13 13:51:58 i ,

Nu är det ju mindre än 2 månader kvar till Julafton. Och idag så kan man läsa i de flesta tidningar vilket som blir årets julklapp. I år så blir det tydligen en upplevelse man vill ha i julklapp. Men det låter ju faktiskt som en bra grej. Det behöver ju inte heller bli så dyrt. De kan ju räcka med att man ger någon biocheckar till exempel. Men det jag har reagerat på idag, när jag läste vissa artiklar som handlar om den svenska julhandeln. Det är hur sjuuuuuuuuukt mycket pengar vi spenderar dessa månader. Under förra årets julhandel så shoppade vi för mer än 60 miljarder kronor, och det var under endast december månad. Det är faktiskt rätt sjukt, om man frågar mig.

ja du....nu är det snart jul...

Publicerad 2008-11-13 00:36:38 i ,

Nu är det ju mindre än 2 månader kvar till jul. Det är ju faktiskt rätt kul att det snart är jul. För jag längtar verkligen till julen och allt som hör den till. Självklart så hör ju julmusik julen till. Därför så har jag letat upp lite grymma jullåtar för er här...

Vi börjar med Christmas time med min favorit Bryan Adams...
ännu ett träningspass idag...

Publicerad 2008-11-12 19:48:43 i ,

Nu har jag precis kommit hem efter ännu ett löppass på Må Bättre. Jag måste verkligen säga att det gymmet är mycket bra. Sen jag började där, så har jag verkligen älskat att gå dit och träna. Att jag började där, det har verkligen varit ett litet lyft för min träning. Så är det verkligen. Det är så skönt att de har löpband där, som är till för att man ska kunna träna länge på dem. För när jag tränade på Friskis förrut, då fick man ju bara använda löpbanden under en kort tid. Nu kan jag springa hur länge jag vill.

aretha franklin störste sångerskan??? njaaaa

Publicerad 2008-11-12 15:12:04 i ,

Idag kan man läsa att soulsångerskan Aretha Franklin har röstats fram till den största sångerskan, av Roling Stones läsare. Det var väl kul för henne att hon blivit det. Men jag är alltid misstänksam till såna där omröstningar. De slår alltid fel tycker jag. De har en förmåga att gå på "gamla meriter" rätt så mycket. För mig är Tina Turner den störste sångerskan genom alla tider. Det är bara att titta vad Tina har åstadkommit under sin karriär. Hon har i snart hela sitt liv sjungit och spelat in skivor. Och till skillnad från Aretha, så har Tina även haft stora framgånger också nästan hela tiden. Det har verkligen inte Aretha åstadkommit. Senaste stora skivan Aretha släppte, det var dubbelplattan "Amazing grace" från 1972. Man kan ju lugnt säga att det var ett bra tag sen den skivan kom. Sen har ju Aretha också blivit så tjock, så att hon har svårt att röra sig på scen. Det är ju verkligen inte så med Tina. Hon har ju haft en makalös karriär. En karriär som kunde ha slutat redan tidigt på 80-talet. För efter det att hon skiljde sig från hennes make Ike Turner, som misshandlade henne i många år, så var Tina enormt trött på showbusiness. Men hon gjorde en makalös comeback 1984 med skivan "Private dancer".  Den skivan är sjukt bra, och den gjorde att Tina idag är en av de största sångerskorna genom alla tider. För mig så är hon den störste.

Kolla på klippet nedan, så kanske ni fattar va jag talar om....:)Utkast: Den fristående ...

Publicerad 2008-11-12 14:47:26 i ,

Den fristående Laboraskolan i Hylte kommun får kritik av Skolinspektionen för att ha låtit föräldrar styra vilka böcker eleverna ska läsa. Undervisningen lever därmed inte upp till kraven på saklighet och allsidighet, enligt inspektionen.
 
Skolan startade 2007 av den strängt religiösa rörelsen Bröderna. Skolinspektionens rapport visar att skolan, som har 57 elever, får godkänt på flera viktiga punkter — studiemiljön är bra, eleverna trivs och de flesta lärarna är utbildade. 

Men, påpekar inspektionen, det har hänt att föräldrar har haft åsikter om böcker eleverna ska läsa och aktiviteter på friluftsdagar. I vissa fall har skolan böjt sig för föräldrarnas påtryckningar. Detta är en allvarligt brist som skolan måste åtgärda, enligt Skolinspektionen.

Ur Dagens Nyheter onsdagen 12 november...

Sånt där gör mig så arg. Har man ett barn i en  friskola, då ska det barnet få samma sorts undervisning som i den vanliga kommunala skolan. Det är detta som är det farliga när religiösa sekter få ha hand om en skola. Särskilt den rätt så religiösa rörelsen Bröderna. Jag tycker 

en annan skön grej...

Publicerad 2008-11-11 18:36:16 i ,

Jag brukar ju oftast ha en ipod med mig när jag är ute och löptränar. Nästan alltid innehåller den musik. Men jag fick ett tips förrut av en polare att lyssna på en ljudbok när man tränar. Detta testade jag idag, för första gången. Jag måste säga att jag blev enormt nöjd med det. Så det blir nog att lyssna på en ljudbok under fler löprundor i framtiden.

Den bok som jag lyssnade på nu, det är Leif GW Perssons bok "Faller fritt som i en dröm". En väldigt bra bok som jag rekommenderar till alla som gillar spänning och intriger. Det är en väldigt välskriven bok.


det sköna med hösten..

Publicerad 2008-11-11 18:31:14 i ,

En sak jag gillar allra mest med hösten, det är att komma ut och löpträna då. Alla ni som läser denna blogg, vet väl att jag gillar detta fenomen väldigt mycket. Men jag kan inte skriva nog om det, för det är så underbart att va ute och löpträna vid denna tid på året.

al green på berns..

Publicerad 2008-11-11 15:40:55 i ,

Man kan lugnt säga att jag bra gärna hade sett Al Green på Berns häromdagen. För är det någon soul-artist som jag ser upp till, så är det han. Han har en av musik-historiens allra bästa röster. Men det jag reagerar mot, det är det hiskeliga biljettpriset. Ska man verkligen behöva betala över 800 kr för att se han? Jag tycker verkligen att det är SJUKT JÄVLA dyrt att gå på konsert i Sverige. 


hehe....färjan...vilken serie

Publicerad 2008-11-10 22:10:32 i ,

Jag har kollat en hel del på tv-serien Färjan på sista tiden. Man kan lugnt säga att jag diggar den tv-serien rätt så mycket. Den är rätt kul att se. Jag har ju åkt de där finlandbåtarna en hel del, så man känner ju igen sig lite.

alltså....HUR IN I NORDEN DUM FÅR MAN BLI....

Publicerad 2008-11-10 12:18:30 i ,

Nu är jag sjukt trött, arg, sur och sju resor förbannad. Jag är det för att jag läste i dag om, att det begicks massor med grova misstag första timmarna efter det att våran utrikesminister Anna Lindh hade mördats. I en artikel som kan man läsa om detta. Jag blir så trött. Våran svenska polis är verkligen allt annat än bra. 
För det första så behandlade man inte mordet på Anna Lindh som ett viktigt ärende. Utan man behandlade detta ärende som vilket fall som helst. Det fick som följd att inga extra insatser kallades in. Inga extra poliser tillkallades för att sättas in i jakten på Anna Lindhs mördare. Det är ju helt sjukt. Sen så använde man ingen förstärkt telefonväxel för att ta emot den enorma mängd med tips som strömmade in. 
Jag som alltid trott att den svenska polisen gjorde en bra insats här. Men det är troligen helt fel. 

if i can dream - elvis presley

Publicerad 2008-11-08 23:22:41 i ,Lyssna på denna låt från konserten "the comeback special 1968". Sjukt bra låt som många kanske inte har hört. Men jag tycker att man ska höra denna låt. För detta är ett av Elvis absolut bästa framträdanden.

en riktigt, riktigt bra skiva....

Publicerad 2008-11-08 23:06:47 i ,

Ikväll har jag haft ett jävla "hallelujah moment". Det skedde när jag lyssnade på denna skiva med Elvis Presley. Detta är en live-platta som han spelade in 1968. Det var detta år som Elvis verkligen visade vart skåpet ska stå, när det gäller vem som är kungen av rock n roll. Denna skiva är lite av den allra första "unplugged" skivan som släpptes. För Elvis framträder här helt i det akustiska formatet. Man kan lugnt säga att det passar honom extremt bra. Han visar också här att han va en sällsynt bra gitarrist. Det kanske inte alla vet, men det är han faktiskt.

en riktigt go fredag har det varit...

Publicerad 2008-11-07 22:24:53 i ,

Denna fredag har minst sagt varit grymt skön. Har upptäckt ett nytt gym som jag har tränat på idag. Det är gymmet "Må bättre" som jag nu är medlem i. Det är så skönt att kunna gå till ett gym och träna på ett löpband länge, utan att det är någon som stör. För det hände bra ofta när jag tränade på Friskis. Men det slipper jag nu.


har jag sagt förresten att Per Gessle och hans nya låt Silly really.....is a damn fine tune.....:)

Bruce kommer me ny skiva snart...

Publicerad 2008-11-06 14:14:30 i ,

Jag läser att Bruce Springsteen ska släppa en ny skiva snart. Det gör mig riktigt glad. Men jag undrar om den kommer va lika bra som hans förra skiva "Magic". Det tror jag inte. För den skivan va enormt bra.....jaha....nytt betygssystem....

Publicerad 2008-11-06 13:58:51 i ,

Har vi inte hört detta förrut, att det ska komma ett nytt betygssystem till skolan. Jag tycker det är sorgligt som vi behandlar den svenska skolan. Jag är bra glad att jag gick i skolan när jag gjorde det. För jag hade inte klarat av dagens skola. Det är en sak som är säker. Jag tycker det är dags för dagens politiker att ge fan i våran skola. Låt barn och ungdomar gå i en skola, utan att de gör om den hela tiden. Det skapar ju så mycket oro.

lite tankar om det amerikanska valet....

Publicerad 2008-11-06 13:49:58 i ,

Nu är det klart, det blev Barack Obama som vann valet i USA. Det har väl inte undgått någon i Sverige. För i media så har man ju blivit överöst med artiklar om detta val. Man kan lugnt säga att jag tycker det varit lite väl mycket fokus på detta val. För inte hade svensk media följt valkampen på ön Samoa lika mycket...:)
Men det jag tycker är rätt så sorgligt med detta val i USA, det är att ras-frågan har fått sånt fokus. Det är något jag tycker är mycket ledsamt. Ibland känns det som att vi inte lever i år 2008. 

första vinterpasset avklarat...

Publicerad 2008-11-05 17:09:38 i ,Idag har jag avverkat det första riktiga vinterpasset. Det va skönt som tusan att springa idag, det är ju lite annorlunda att träna på vintern, mot sommarhalvåret. Det är så skönt att känna den kalla luften och se det fina och snöiga landskapet. jag älskar att springa förbi Lugnet och se skogen och dess rimfrost.

nu är det klart....Barack Obama vann

Publicerad 2008-11-05 13:50:11 i ,

Nu är det äntligen klart, Barack Obama är USA´s nya president. Han vann en överlägsen seger över John McCain, och det är så skönt att han gjorde det. För det hade varit en förlust av stora mått om McCain hade vunnit. 

Jag följde det amerikanska presidentvalet lite granna inatt. Det fanns en hel del valvakor att välja emellan. De som hade satsat mest på detta var SVT. De hade flugit över en hel stab med personer till USA. De hade också en helt egen studio där de sände ifrån. Själv så tycker jag att deras valvaka var den tristaste. Sen så hade vi TV4 som också sände ifrån valet. De hade också en rätt trist valvaka. Det var samma tugg som för SVT, mycket trist. Men den valvakat som kändes fräschast och mest intressantast att följa, det var kanal 5´s valvaka. Det var Filip och Fredrik som var programledare där. Jag måste säga att de gjorde ett mycket bra jobb. De sände helt från Sverige, med endast några "korrar" i USA som ringde in och gav rapporter. Denna valvaka var nog den billigaste, men helt klart den bästa i går natt.

vilket inferno...

Publicerad 2008-11-05 03:29:08 i ,

Det är helt sanslöst vad svenska medier bevakar det amerikanska presidentvalet. Jag undrar lite om detta verkligen behövs. Det är inte bara Svt som har folk i USA, utan tv4 och kanal 5 har också reportrar på plats i USA. Jag tycker lite att det går till överdrift. Helt klart är det intressant att följa detta val, men jag tycker lite att man kan få ta reda på informationen själv. Men jag ska faktiskt hylla kanal 5 för deras valvaka. De har anlitat Filip och Fredrik som värdar. De har varit helt lysande inatt.

det är bra att åka tåg ibland...

Publicerad 2008-11-04 22:25:46 i ,

Förelen med att man tillbringar långa stunder på tåg och bussar, det är ju att det finns massor med tid över att lyssna på musik. Jag passar verkligen på att göra just det när jag reser. Jag proppar min ipod full med musik, och så bara lutar jag mig tillbaks i tågsätet och njuter. Denna gång då jag skulle åka hem från mamma och pappa i Sollefteå, så hade jag den nya boxen med Kent i lurarna. Det är en box som går under namnet "Kent box 1991-2008". Denna box innehåller alla skivor som de har gett ut. På skivorna så finns det även en del bonusspår som är värda att lyssna på också. För Kent är en sån grupp lägger ner minst lika mycket tid på sina b-sidor på singlarna som på låtarna som hamnar på skivorna. Det jag tänkte på när jag lyssnade igenom hela denna box idag, det är vilken otrolig kvalitet som Kent besitter. De har knappt gjort en enda dålig låt. Men den skiva som jag gillar minst i deras produktion, det är nog skivan "Verkligen". Den har en ljudbild som är rätt så jobbig att lyssna på. Men den bästa skivan för mig, det är nog "Hagnesta Hill".

är hemma nu..

Publicerad 2008-11-04 17:47:36 i ,

Nu är jag hemma igen, efter att ha tillbringat helgen hos mina föräldrar i Sollefteå. Det var bra skönt och kul att åka och besöka dem. Vi åt och umgicks hela helgen. Jag har verkligen de allra bästa föräldrar man kan ha. Jag är enormt glad över att ha dem.nu blir det snart dags för lite pizza...:)

jaha...rosa bandet galan rånar oss...

Publicerad 2008-11-03 15:38:46 i ,

Vad trött jag blir när jag läser att organisationen bakom Rosa Bandet galan snor pengar. Det har kommit fram i en artikel idag, i Aftonbladet att ungefär bara en tredjedel av pengarna når fram. Detta tycker jag är mycket dåligt. Men jag är samtidig inte förvånad. För det är ju alltid så här med insamlingsgalor. Mycket av de insamlade pengarna når ju aldrig fram. Nu måste Rosa Bandet lägga korten på borden, så att man får veta sanningen om detta lurendrejjeri.

jag har fallit för Frida Hyvönen...

Publicerad 2008-11-03 11:16:36 i ,

Jag har i helgen varit uppe hos mina föräldrar här i Ångermanland. Vi har firat Alla Helgons dag och haft det bra skönt. Som soundtrack till denna helg så har jag haft Frida Hyvönens nya skiva "Silence is wild". Det är en otroligt bra skiva som passar till när man är uppe i norrland, och man tittar ut över de snöbeklädda vidderna. Denna tjej har på denna skiva tagit hjälp av den gamle Popsicle-sångaren Andreas Mattson. Det märks att han haft ett finger med i spelet på denna skiva. För det är en mycket luftig och välgenomarbetad skiva. Denna skiva rekommenderar jag verkligen till alla myskvällar me sin flickvän elle bara när man vill ha de skönt och lugnt med en bok.

sverige är lite som mini-USA

Publicerad 2008-11-02 23:44:28 i ,

Detta är något jag kommit på ikväll, då jag har ägnat kvällen åt det amerikanska president valet. Jag har ikväll varit tvungen att med mamma och pappa, kolla på en massa tv-program om just detta val. Jag är själv, rätt så trött på den stora bevakning i svensk media, av detta val. De säger att detta val spelar en stor roll för Sverige, och att det är viktigt att svenskarna vet vad som händer. Men jag tycker att nu, är det för mycket bara i svensk media. Varje morgon så kan man läsa långa artiklar om hur det ligger till för de bägge kandidaterna. Jag är så trött på detta. Det är bra skönt att det snart är över. För på onsdag så går ju det amerikanska folket till valurnorna.

Det jag tänker på, är om det är lika stor mediebevakning i Sverige då vi väljer till den svenska regeringen.

jag tror jag har en favorit i IDOL

Publicerad 2008-11-02 11:57:40 i ,

Jag har en favorit i Idol. Det är helt klart Lars E. Jag rådiggade hans version av schlagern "Det börjar verka kärlek banne mig". Hans version av den låten, va klockren. Det vore skitkul om han vann hela Idol. Jag har helt klart fått en favvo i det programmet.

travkommentatorer

Publicerad 2008-11-01 17:39:57 i ,

Jag har i eftermiddag suttit i tv-soffan och kollat på V75 me farsan och morsan. Det jag tänkte på då, det är den ENORMT jobbiga travkommentatorerna. Snacka om att vara hysterisk över ingenting. Det är ju nästan så man tror att det är OS-final i hockeyn och det är femte och avgörande period mellan sverige och finland.

är uppe i ett mycket fint norrland...

Publicerad 2008-11-01 11:40:48 i ,

Just nu så befinner jag mig hos mina päron i Sollefteå. Man kan lugnt säga att Ångermanland är bra fint så här års. Det är bra kallt ute i luften, cirka -3 hela tiden och det är lite rimfrost på marken.
Vi har firat Alla helgonsdag med att tända ljus på gravarna, vilket är väldigt mysigt. Det finns inget som är så mysigt, som att gå på en kyrkogård, med en massa gravljus tända. Idag blir det att ta en långpromenad, och inhandla lite varor till middagen senare ikväll.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela