klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Är inte detta liiiiiiiiiiiiite sjukt....

Publicerad 2008-11-24 15:29:58 i ,

Jag läste detta i morgonens Dagens Nyheter. Fan va sjuk artikel. Det är klart att det inte är bra att ge ett ungt barn skjutvapen.

Läs....

Ur DN den 24 November 2008

"Åttaåring häktad efter att ha skjutit sin far

En åttaårig pojke har häktats sedan han erkänt att han sköt ihjäl sin 29-åriga pappa och en 39-årig inneboende i familjens hem i delstaten Arizona i USA. Erkännandet skedde efter att polisen kallat in pojken som vittne, och under förhöret berättade åttaåringen att han mördat de två männen med minst åtta skott.FÖRHÖRET filmades och polisen offentliggjorde filmen som nu finns på internet, något som har lett till stora protester. I filmen sitter pojken på en stol och dinglar med benen och säger först att han sköt efter sin mördade pappas förövare men ändrar sig sedan och erkänner viskande att han nog dödade sin pappa. Jurister och rättsexperter protesterar mot att pojken saknade förmyndare och försvarare vid erkännandet.

Åttaåringen bodde med sin pappa och styvmor i den lilla staden St Johns. Pappan var en van jägare och lärde sonen att hantera gevär och skjuta präriehundar. Nyligen gav han åttaåringen en likadan bössa som den som användes vid morden.

ENLIGT Arizonas lag kommer pojken att åtalas och dömas på lika villkor som vuxna. Han sitter nu häktad men har beviljats permission till nästa veckas thanksgiving-helg. Roy Melnick, polischef i Arizona, säger till lokala medier att det inte finns några tecken på sexuella eller psykiska övergrepp och att orsakerna till dådet ännu är oklara. 

Övergrepp är annars det vanligaste motivet när barn mördar, men det sker sällan. Enligt en FBI-rapport har 62 amerikanska barn under åtta år åtalats för mord de senaste 30 åren och i två av dessa fall var offret en förälder. Tidigare i år blev en 12-årig pojke i Arizona åtalad för att ha dödat sin mamma. 

JERZY SARNECKI, som är professor i allmän kriminologi, anser att tillgång till skjutvapen och att barn döms som vuxna är ett problem.

- I de flesta länder finns en straffbarhetsgräns för barn, vanligtvis 14 eller 15 år, därför att huvudpunkten i det rättsliga samhället är att förebygga brott. En åttaåring kan aldrig förstå vad som händer när man skjuter mot en vuxen, säger Sarnecki till DN."

Kommentarer

Postat av: malinm

Publicerad 2008-11-24 15:35:58

jo, sjukt :S

Postat av: Carin

Publicerad 2008-11-24 22:32:26

Alltså, det är ju helt sjukt att han ska åtalas som vuxen!! Han är ju bara åtta! Nån måtta får d ju vara.. Stackars barn.. =(Vad konstigt det är att läsa om att det snöar! Det stämmer bara inte :) Kan inte fatta att det finns snö hos er nu, när jag går omkrgin i linne... :)Du har fortfarande fel adress när du skriver kommentarer hos mig.. Du ska väl inte ha ett @ i adressen?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela