klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Bildt i trubbel...

Publicerad 2008-11-27 09:32:02 i ,

Nu verkar det som att Carl Bildt har råkat i trubbel igen. Han har en sanslös förmåga att hamna i trubbel hela tiden. Jag fattar inte hur han kan va politiker.....

Ur Dagens nyheter den 27 nov 2008

"BARNFLICKAN — en 46-årig kvinna från Ukraina — anställdes ursprungligen för att jobba i Italien där Carl Bildts hustru Anna Maria Corazza Bildt har sin huvudsakliga verksamhet. Nu jobbar hon också delvis i Sverige.

Corazza Bildt säger till tidningen att skälet till att barnflickan är folkbokförd i Sverige är att hon skulle få så mycket rättigheter som möjligt. Dessutom är det revisionsfirman Öhrling Pricewaterhouse Coopers som skött allt pappersarbete kring uppehålls- och arbetstillstånd och deklarationerna för barnflickan.

Men Skatteverkets expert Pia Blank Thörnroos säger till Aftonbladet att huvudregeln är att är man folkbokförd i Sverige så betalar man också skatt här. Enligt familjen Bildt är kvinnan i Sverige mindre än sex månader per år men då borde hon å andra sidan inte vara folkbokförd här, enligt Blank Thörnroos. Men även arbete som utförs i Sverige av bosatta utomlands ska beskattas i Sverige med en särskild inkomstskatt på 25 procent, något som familjen Bildt alltså inte gjort.

ANNA MARIA Corazza Bildt säger till tidningen att hon litar på att revisionsfirman "tagit hand om hela processen".

- Det är väldigt komplicerade frågor, jag vill vara säker på att det sköts på rätt sätt.

- Men det här överraskar mig. Det här måste jag titta på."

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela