klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

de 5 bästa Roxette låtarna.....

Publicerad 2008-11-20 01:32:03 i ,Jag har ju en rätt stor förkärlek till listor av alla dess slag. Ända sen jag såg filmen "High Fidelity" så har jag gått omkring ibland och gjort små listor i huvudet om allt möjligt. Men för det mesta så brukar det bli om musik. Denna gång tänkte jag lista mina fem absoluta Roxette låtar.

1. The Look
Denna låt har varit min allra största favorit när det gäller gruppen Roxette. Jag hörde denna låt allra första gången, sommaren 1986 eller 1987. Jag kommer inte ihåg exakt. Men jag fick iallafall "Look sharp" plattan inspelad på kasset av min mamma. Och jag kommer ihåg så väl när jag spelade denna kasset för allra första gången, och jag hörde de inledande stroferna av denna otroligt grymma låt, jag var fast direkt. Denna låt har ju också en rätt fascinerance text. När Per Gessle skrev denna text så tog han balla strofer ur andra poptexter och förde samman det till en text som lät häftig att sjunga. När denna låt slog i USA och i andra delar av den engelsk-språkiga världen, så insåg nog många att det inte var någon med engelska som modersmål som skrivit texten. 

2. Listen to your heart
Detta är en fantastik ballad, det är inget snack om den saken. För mig så är det den bästa ballad som en svensk någonsin skrivit. En låt som kanske kan va med och tävla om den titeln, det är nog "Carrie" med Europe. Men helt klart så är Listen to your heart allra bäst. Denna låt har allt som en bra ballad ska ha. Den har en text som tål att läsas om och om igen. Det som gör att denna låt får extra tyngd, det är att texten har verklighetsbakgrund. Per skrev texten efter att han haft ett mycket tungt samtal med en god vän. Denna vän hade separerat från sin tjej, och han behövde tala av sig. Och av det samtalet så kom Per på texten. 

3. She doesn´t live here anymore
Oj vad jag har spelat denna låt många tusen gånger i min stereo. Jag tycker att denna låt sammanfattar allt det som är bra med Per Gessles låtskriveri. Det är svårt att sätta på pränt allt som är bra med denna låt. Från början så va den inte alls tänkt att låta som den gör. För Per spelade in den med Roxettes band. Men då tyckte Per att den lät rätt så trist. Han arrade om den och spelade in den med delar av Gyllene Tider. Då fick den den kostym den har idag. Man kan lugnt säga att det var ett beslut som var helt rätt. 

4. Dangerous
Denna låt är sjukt bra att lyssna på om man vill bli glad. För när jag är glad och vill bli ännu gladare, då brukar jag lira denna på väldigt hög volym här hemma hos mig, jag tror nog kanske att mina grannar börjar tröttna på den...:)
Oftast när jag lyssnar på denna låt, då brukar jag spela live-versionen av den. För denna låt gör sig mycket bättre i en live-situation. 

5. Joyride
Ja du, vad ska man säga om denna godbit. Det finns inte så mycket att säga. Den är bra helt enkelt. Så bra att den till och med toppade listan i USA.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela