klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

jaha...here we go again..

Publicerad 2008-11-13 15:27:15 i ,

Jag fattar inte riktigt hur simsportenn fungerar igentligen. I denna sport så har man ju två sorters bassänger, en 25 meters och en 50 meters. Sedan har man ju vm och em i dessa banor också. Men jag fattar inte varför man inte har satsat på en sorts bana, en 50 meters. Det borde ju va större att vinna guld i en 50 meters bassäng, om man frågar mig. 
Jag fattar inte heller varför vi hyllar våra svenska simmare som hela tiden tar medaljer och slår rekord på löpande band, när de simmar i en 25 meters bassäng. I dagarna så vann ju Therese Alshammar guld vid kortbane tävlingar i Stockholm. Hon vann inte bara guld utan hon slog världsrekord också. Det är ju skitbra jobbat, men samtidigt blir jag rätt så tveksam till hennes världsrekord. För jag ställer mig frågan, hade hon kunnat prestera lika bra i en långbana? Det är ju lite så med det svenska simlandslaget, att de presterar jättebra i kortbana, men på långbana, som är obligatorisk på VM och OS, då är vi helt värdelösa. Jag fattar inte varför? För det är ju trots allt större att vinna ett os-guld på långbana mot om man gör det på kortbana. 
Det är ju lite som att göra "halvklassikern" mot den stora och vanliga "helklassikern". Det räknas ju mer om man genomför den riktiga klassikern.
Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela