klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Utkast: Den fristående ...

Publicerad 2008-11-12 14:47:26 i ,

Den fristående Laboraskolan i Hylte kommun får kritik av Skolinspektionen för att ha låtit föräldrar styra vilka böcker eleverna ska läsa. Undervisningen lever därmed inte upp till kraven på saklighet och allsidighet, enligt inspektionen.
 
Skolan startade 2007 av den strängt religiösa rörelsen Bröderna. Skolinspektionens rapport visar att skolan, som har 57 elever, får godkänt på flera viktiga punkter — studiemiljön är bra, eleverna trivs och de flesta lärarna är utbildade. 

Men, påpekar inspektionen, det har hänt att föräldrar har haft åsikter om böcker eleverna ska läsa och aktiviteter på friluftsdagar. I vissa fall har skolan böjt sig för föräldrarnas påtryckningar. Detta är en allvarligt brist som skolan måste åtgärda, enligt Skolinspektionen.

Ur Dagens Nyheter onsdagen 12 november...

Sånt där gör mig så arg. Har man ett barn i en  friskola, då ska det barnet få samma sorts undervisning som i den vanliga kommunala skolan. Det är detta som är det farliga när religiösa sekter få ha hand om en skola. Särskilt den rätt så religiösa rörelsen Bröderna. Jag tycker 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela