klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

jag diggar verkligen att fixa hemma...

Publicerad 2008-10-29 19:36:50 i ,

Har haft en rätt så soft torsdagkväll. Har lagat rätt så god mat. Det blev schnitzel med kokt potatis. Sen så gjorde jag eget persiljesmör till. Det är så gott till denna rätt. Det är faktiskt rätt så enkelt att göra. Sen så när jag ändå va i farten, så gjorde jag en tigerkaka, när jag ändå va igång i köket. 
Sen måste jag digga Friends på fermman. Jag älskar att det är dubbelavsnitt varje kväll. Det är perfekt att ha som sällskap då jag äter. 

Maradona....nya kapten...

Publicerad 2008-10-29 12:04:56 i ,

Jag läser att Maradona blir ny förbundskapten för det Argentiska landslaget. Det är rätt kul och lite spännande att det blir just han som får det jobbet. Men jag är samtidigt rätt så skeptisk till det. För jag undrar igentligen om han är rätt kille för dettta jobb. Hur som helst, så va han världens bästa fotbolls-spelare när han va som bäst. Frågan är ju, om han kan va lika bra som förbundskapten. Det återstår att se.


hur kan de va möjligt....att kalmar vinner SM-guld...

Publicerad 2008-10-29 11:55:30 i ,

Det är nästan i praktiken klart, att Kalmar FF kommer vinna guld denna säsong i Allsvenskan i fotboll. För de leder rätt så överlägset tabellen. Vinner de ikväll över djurgården med typ 4 mål elle mer, så kan de börja fira direkt. Men det jag tänker på är, hur är det möjligt att denna lilla klubb har chansen att vinna SM-guld? Det borde inte va möjligt tycker jag. För jag tycker inte att det är bra för svensk fotboll om en klubb som just Kalmar vinner guld. Detta baserar jag på följande. För det första så består deras lagtrupp av många utlänningar. Det är sju stycken för att vara exakt. Det sämsta är, att de har fyra forwards, därav 3 är brassar. Det är ingen bra utveckling för svensk fotboll. Jag tycker att vi ska satsa på våra juniorer, men de får ju inte plats i lagen. För vi har för många utlänningar. Jag säger inte att vi inte ska ta emot utländska spelare, men det borde finnas ett tak, för HUR många vi ska använda i vardera lag. Sen så tycker jag att lag från Stockholm borde bli bättre. Vi behöver framgång för Stockholms-lagen för att få publik till arenorna. Jag önskar att Djurgården, AIK och Hammarby tar större kliv mot toppen nästa säsong. 

Helst så vill jag ju, att Djurgården vinner nästa säsong...;)

detta är SÅ SJUKT!!!!!!

Publicerad 2008-10-28 13:52:32 i ,

Igår så avled en 8-årig kille på en vapenmässa i USA. Han hade testat att skjuta med en så kallad UZI. Denna lilla kille kunde tydligen inte handskas med rekylen som blir när man skjuter med en sån kulspruta. Han lyckades träffa sig själv i huvudet, så svårt att han senare avled på sjukhus. Detta är nog det sjukaste jag läst på sista tiden. Det första jag kommer att tänka på, det är denna lilla killes föräldrar. Hur kan de låta sin son provskjuta en UZI? Sen så undrar man om inte USA borde ta och se över sina vapenlagar. 

Läs om nyheten här...http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=844967

Robin Söderling...vann igen...

Publicerad 2008-10-27 15:34:45 i ,

Det var mycket kul att höra om tennispelaren Robin Söderlings vinst i Lyon. Han vann där nästan lite överlägset över en mycket sval fransman. Av de rapporter jag hört från Lyon, så har det bara funnits en spelare som haft det där lilla extra för att vnna, och den spelaren är just Robin. Detta var hans fjärde final på kort tid, och det var mycket kul att han vann. För han har ju förlorat de tre tidigare finalerna. Det som gör att denna vinst för Söderling är extra kul, det är att vi har så få spelare av världsklass i Sverige. Den forne stora spelaren, Jonas Björkman, han lägger ju av efter denna säsong. Och efter han så saknar vi spelare av hans klass. Därför är det kul om Robin Söderling kan föra vidare den svenska flaggan ute i tennisvärlden.


alltså...är det 1908 eller 2008???????????

Publicerad 2008-10-27 14:51:28 i ,

Ibland så blir jag mörkrädd när jag läser tidningarna, idag var fallet verkligen så. Jag läste några artiklar om det amerikanska presidentvalet. Det är ju snart dags för det valet. Som vanligt så är medierna i Sverige översvämmade med artiklar om detta val. Jag kan tycka att det är för mycket bevakning av detta val. Det är ju nästan så man tror att det är val i Sverige. Jag tror faktiskt inte att det egna svenska valet bevakas så här mycket. Men det som gör mig så arg, det är en artikel om att Barack Obama är hotad till livet. Tydligen så har många personer i USA hotat honom till livet. Fbi har märkt en större hotbild mot honom. Eftersom han är svart, så är det många racister som skulle vilja ta livet av honom. Detta gör mig så förbannad. Vi lever år 2008, och det fortfarande finns folk som har såna neanderthal-åsikter som att de inte tycker om svarta människor. Ibland så blir jag bra trött när jag hör sånt här. 

robert gustavsson....the king of swedish comedy

Publicerad 2008-10-27 06:01:38 i ,

Det var när jag såg detta klipp, som jag inser att Robert Gustavsson, han är kungen av svensk komedi. Alla kan snacka va de vill om Björn Gustavsson, men han är inte alls lika bra som Robban. Kolla in klippet nedan, tror aldrig jag skrattat så mycket som när jag såg det...

vad skönt det var....

Publicerad 2008-10-26 12:42:21 i ,

Idag så gick vi ju över till vintertid. Det är så skönt när vi gör de. För då får man ju sova lite längre, vilket jag gillar rätt mycket...:)

O´learys i falun...

Publicerad 2008-10-25 22:26:01 i ,

Det är verkligen ett grymt skönt ställe att hänga på. Jag måste verkligen rekommendera det utestället. Grymt skön stämning och skönt folk som hänger där. Perfekt om man vill ta en öl på ett nice och avkopplat sätt.....

nyduschad...

Publicerad 2008-10-25 17:39:23 i ,

Vad skönt det är att vara nyduschad och man känner hur kroppen återhämtar sig efter en lång löprunda. Jag älskar denna känsla. Det är alltid så att jag under själva löprundan, kan längta till känslan då man kliver in i duschen och känner det varma vattnet mot sin kropp.....det är en oslagbar känsla...:)

vilken skillnad det gör under en löprunda...

Publicerad 2008-10-25 16:23:33 i ,

Jag läste i ett gammalt nummer av Runners World. Det är en jättebra tidning om man vill få reda på tips för träningen. Där så stod det att det är viktigt att andas på rätt sätt under en löprunda. Jag testade det. Detta tips gick ut på att man först andas in genom näsan och sen ut genom munnen. I vanliga fall så andas jag in och ut enbart med munnen. Jag tänkte väl att detta kan väl inte göra sån skillnad, men det gjorde det faktiskt. Detta tips rekommenderar jag till andra också.

Idol är INTE en sångtävling...

Publicerad 2008-10-25 13:20:52 i ,

Det har jag kommit på, efter att jag idag har sett fredagens tävling på tv4.se. Det är perfekt att man kan se tävlingen i repris där. Men jag blev väldigt ledsen när jag såg att Loulou åkte ut. Det jag tänkte på då, det var att nu vet jag att man inte ska kunna sjunga rent, för att bli en idol. Hon har helt klart den allra bästa rösten i årets tävling. Då är det ju lite sjukt att hon inte får va kvar. Jag tyckte själv att den där 16-åriga och blonda tönten, Johan Palm verkligen borde ha åkt ut. För så som han sjöng igår, det var inte liiiiite falskt. 

the hellacopters...farewell...

Publicerad 2008-10-25 12:55:33 i ,

I helgen så går en rock instution i graven. Den mycket braiga rockgruppen The Hellacopters gigar för sista gången ikväll. Det sker på Debaser i Stockholm ikväll. Man kan lugnt säga att jag kommer att sakna denna grupp. Men samtidigt så hedrar det dem, att lägga av när de står på toppen av sin karriär. 

en bra skiva till kaffet...

Publicerad 2008-10-24 20:09:05 i ,

En riktigt bra skiva att festa till, det är Justin Timberlakes skiva "Futuresex/lovesounds". Denna skiva innehåller många bra låtar att skaka rumpa till...:)
shit va denna låt gör mig glad...

Publicerad 2008-10-24 17:35:49 i ,

När man hör Per Gessles nya låt "Silly really", så blir jag såå jäkla glad. Det är verkligen en skitbra låt, och en perfekt låt att lyssna på om man vill bli glad, eller ännu gladare. Jag hörde den på radion imorse, och jag får den inte ur huvudet......


i wish I was there....

Publicerad 2008-10-23 21:18:48 i ,

Lyssnar just nu på en live-platta från konserten me Bruce Springsteen i sommras. Detta är verkligen en sån där skiva, då man önskar att man varit på plats, när denna skiva spelades in. För denna är verkligen skitbra. Jag tror inte det kommer göras såna här konserter i framtiden. För Bruce Springsteen och hans E-street band, de har något särskilt. Sen har Bruce en låt-katalog som är lite utöver det vanliga. 

sveriges popkung nummer 1

Publicerad 2008-10-23 19:03:46 i ,

Jag tänker på detta, att Per Gessle måste fasen vara sveriges pokung, alla kategorier. Detta har jag kommit på när jag hör hans nya singel "Silly really". Den låten har allt som en riktig popdänga ska ha. Den har ett otroligt töntigt namn, den har en refräng som sitter som hubba-bubba i skallen. Allt som en riktigt bra pop-låt ska ha. Jag fattar inte hur mr Gessle kan hålla ångan uppe efter alla år och succeer. Det är bara att ta av hatten, för killen har lyckats igen.

Några andra exempel på bra låtar Gessle har skrivit....
Gessle....din gamla poptjuv...

Publicerad 2008-10-23 13:44:03 i ,

Hörde idag Per Gessles nya singel "Silly really". Och jag måste säga, att jag gillar denna lilla sköna popdänga till låt. Jag häpnar över hans kreativitet. Fattar inte hur han orkar hålla lågan uppe efter alla dessa år. 

att det ska va så jobbigt att röra på sig...

Publicerad 2008-10-23 13:10:39 i ,

Idag så är ju väldigt många svenskar rätt tjocka. Det är ju inget som är konstigt. Många lever ju idag med fettman som ett stort problem. Det jag tycker är konstigt, det är att det ska va så svårt att SLUTA ÄTA ONYTTIGT och röra på sig. Det är inte jobbigt att röra på sig lite. Jag menar inte att man ska springa flera mil i veckan. Utan jag menar att en promenad elle en kortare cykeltur kan göra underverk. Sen så finns det inga genvägar till att gå ner i vikt. Det är som förr om åren, det handlar om att äta sunt och röra på sig. 

guns n roses nya släpps...

Publicerad 2008-10-23 12:27:56 i ,

Nu i dagarna så släpps Guns N Roses nya skiva "Chinese Democracy". Det är en skiva som tagit mer än 10 år att göra färdig. Det är nog denna skiva som det skrivits mest om i musikvärlden genom alla tider, och den har inte ens släppts. Det sjuka är att låtarna jag hört från denna skiva, är så otroligt dåliga. Jag fattar inte hur Axl Rose kan kala sitt band för Guns N Roses nuförtiden. Det är ju bara han som är kvar sen gamla tiden. 

jag vill inte ha det så...

Publicerad 2008-10-23 12:07:20 i ,

Sverige är ju ett land som härmar USA på många sätt. Oftast så är det de dåliga sidorna hos det landet vi tar efter. Detta är inget som jag gillar. För det första så börjar ju extremt många svenskar bli tjocka av all skräpmat de äter. Sen så verkar många svenskar vilja bo i så kallade "gated communities". Detta är inhägnade bostadsområden, där enbart de som bor där, har tillträde. Att bo så där, det är väldigt vanligt i USA. Men jag tycker att det vore hemskt om vi skulle få denna bostadsform i sverige. Jag tycker det vore tråkigt om vi ska leva i ett samhälle, det det går ut på att stänga in sig.

är inne i en matperiod nu...

Publicerad 2008-10-22 20:13:02 i ,

Nu är jag inne i en sån där matperiod igen. Jag lagar mat så det står bara härliga till. Men orsaken till detta, det är att jag har upptäckt en, för mig, ny matsida på nätet. Det är siten www.receptforum.se. Det är en jättebra hemsida för folk som gillar att laga mat och att baka. Och det är ju precis det jag gör. Där hittade jag ett skitgrymt recept på en rätt jag gjorde häromkvällen. Det är rätten fläskkarre i ris. Jag hade kvar lite sånt från förr, så jag gjorde den rätten. Snacka om att det blev gott. Sen ikväll så har jag bakat en sockerkaka. Så nu står den i ugnen och väntar på att bli klar. Ska bli gott sen me kaffe till det. Jag tror inte de kan bli bättre än så här.....elle hur...:)

en MYCKET bra film...

Publicerad 2008-10-22 05:38:48 i ,

Har inatt sett filmen "Cinderella Man" med Russel Crowe och Rene Zellweger. Jag kunde inte sova, så jag kollade på denna rulle. Jag hade inte direkt några stora förhoppningar om att få någon större cineastisk upplevelse. Men OJ vad jag bedrog mig denna gång. För denna film skakade om mig rätt så mycket. Det var länge sen jag blev så berörd av en boxnins-film, som denna gång. Det jag slås av med denna film, det är hur en man, som är så nere på samhällets botten, lyckas att resa sig och komma igen. För denna film handlar om boxaren James J Braddock som levde i Amerika på 1920 och 1930-talen. Han var innan den stora depressionen, en enormt framgångsrik boxare. Men han förlorade allt i börskrashen. Samtidigt så drabbades han av skador, som gjorde att han inte kunde boxas på många många år. Men en dag så får han chansen att boxas igen. Han får chansen att möta en medelmåtta. Han tar den chansen och gör en makalös comeback. Efter ett tag så får han chansen att boxas om världsmästartiteln i tungvikt mot Max Baer. Efter en otroligt, otroligt hård match över 15 ronder, så lyckas Braddock vinna på poäng. Han var uträknad många gånger under matchen. Men genom enorm vilja så vann han. 
Jag blev enormt berörd av denna mycket välgjorda film. Boxningscenerna är bra gjorda och mycket trovärdiga. Jag har inte sett bättre boxningscener sen jag såg "Raging bull". Sen så gör faktiskt Russel Crowe en mycket bra insats i denna film. Här visar han verkligen vilken otroligt bra skådis han är. 


lite Hellstrand värmer i höstmörkret...

Publicerad 2008-10-21 14:28:21 i ,

En av mina allra största husgudar är Staffan Hellstrand. Han har alltid följt mig genom åren. Han är en artist som har något som jag inte kan beskriva när jag tänker på hans konstnärskap. Han skriver låtar som verkligen går under skinnet på mig, sen så är han en sällsynt bra textförfattare. Han står alltid på den svages sida i samhället, vilket jag gillar. Sen är Staffan ingen som kändissnubbe som skulle dyka upp i alla möjliga töntiga lekprogram, det gillar jag också mycket. Han är verkligen ingen "sellout" som skulle göra vad som helst för att sälja skivor. Jag tänkte här tipsa om lite bra musik med han....
att gå i skolan idag...

Publicerad 2008-10-21 12:44:31 i ,

Att gå i skolan idag, det kan verkligen inte va lätt. Jag är bra glad att jag gått ut skolan när jag gjorde det. Jag tycker synd om dagens barn och ungdomar som måste gå i den svenska skolan idag. De kan inte ha det lätt.

han har grymma åsikter...

Publicerad 2008-10-21 12:36:49 i ,

En sak som jag också gillar med Paolo Roberto otroligt mycket. Det är att han har såna sköna åsikter, och att han står för det han säger. Han säger en sak, men han ångrar sig aldrig som många töntiga svenskar gör. Det är så skönt med en person som har ryggrad att göra så. 
I dag så läste jag en artikel där Paolo snackar om sitt nya matlagningsprogram. Det tv-programmet kommer att gå i samma anda som hans kokbok. Jag ska nog ta och titta på det, för tanken är intressant tycker jag. Men i den artikel som jag läste, så ger han alla GI-profeter en skopa ovett. Det är inte utan att jag håller med Paolo lite tror jag.

"PASTA ÄR EN SJÄLVKLAR grundpelare i det napolitanska köket, liksom i många andra italienska kök. Men hur får Paolo Roberto, som också jobbar mycket som föreläsare inom kropp och hälsa, ihop det med alla GI-rön och den pågående anti-kolhydrattrenden? Han har sin åsikt klar.

- Alla GI-profeter kan högaktningsfullt dra åt helvete, de har fuckat upp svenskarnas uppfattning om mat! Livet blir värdelöst om man inte får äta pasta. Och för övrigt är hjärnan en av kroppens största konsumenter av kolhydrater, så man blir smal men dum i huvudet. Helvetet - och då ska man komma ihåg att mitt katolska helvete är mycket värre än ert - är en plats där man får leva i tusen år bara på quinoa!"


Ur Dagens Nyheter 21 okt

att äta eller inte äta...det är frågan...

Publicerad 2008-10-21 12:33:01 i ,

Läste idag en grymt bra artikel om den före detta boxaren Paolo Roberto, som nuförtiden också blivit kokboks-författare. Han gav förra året ut en jättebra kokbok, som jag gillar väldigt mycket. I den så skriver Paolo om sina fastrar som tydligen har spelat en stor roll i hans liv. Han skriver om alla middagar som de har lagat till genom åren. Jag gillar Paolos tankar om mat väldigt mycket. Han säger själv att mat aldrig får stressas fram, och så säger han att man ska njuta av middagen. Detta är tankar jag skriver under på också. För mig så är själva måltiden helig. Sen så diggar jag som sjutton att laga till själva maten, det är grymt kul. Men jag rekommenderar verkligen hans kokbok till alla som är intresserad av matlagning. 


skidsemester vore inte dumt...

Publicerad 2008-10-21 11:59:12 i ,

Att dra iväg på en kortare skidsemester vore inte dumt just nu. Har en enorm längtan efter det. Att åka tillbaka till Åre, där jag varit några gånger förrut, det vore inte så dumt faktiskt. 

denna skiva ska alla ha...

Publicerad 2008-10-20 22:09:49 i ,


Om man gillar svensk hip-hop, då ska man bara ha denna skiva. För på denna skiva så har Lating Kings samlat alla deras största låtar. Det är en sanslös samling av låtar. 

latin kings....

Publicerad 2008-10-20 21:51:29 i ,

Lyssnade ikväll på en samlingsskiva me denna grymma grupp. Jag har glömt hur många bra låtar de har gjort. Sen så är Dogge en sjukt bra textförfattare. Det finns inte många som kan fånga tidsandan så bra som just han.....kolla bara in denna text....

"Ibland vill man bara försvinna
man mår keff, att aldrig få vinna
lägga sig ner & aldrig mer vakna
man tänker här på jorden finns inget jag ska sakna
men efter regnet så kommer solsken
även om mitt hjärta e hårt som sten
2 personligheter som en schizofren
aggresivitet sviker som frustration
Greppar mikrofon, exploderar som en kanon
Det finns inga vänner när man ligger slagen på botten
vännerna kommer när du närmar dig toppen
precis som när man var liten ville alla ha största biten, istället e alla skit len
ormar vesslor, gamar och as
varje gång ni dyker upp så blir det knas
slingrar er iväg, stick iväg, schas
jag greppar mikrofonen åh sätter er på plats
som Rocky Marciano i en tolv ronders match
det enda jag hör i mitt hjärta som bankar
jag e för långt borta i mina egna jävla tankar

Ref

När man e liten så vill man vara stor
när man e stor så vill man vara liten
man söker efter sanningen men sannningen gör ont
allt känns förjävligt, ensamt och tomt
var finns svaren på livets alla frågor
tankarna bara strömmar som vågor
den här går tillbaks när jag va 13 år
hungrig som ett lejon som slickar sina sår
han försökte ta sig upp men ingen sträckte fram handen
men nu förtiden kan ingen jävel släcka branden
Betongen runt omkring mig den tog mig på djupet
det blev bara början på livet inte slutet
man ville vara som dem stora legenderna
bäst att hålla sig till spelet annars föll tänderna
så så lämna skitsnacket så länge mitt hjärta bankar
jag e för långt borta i mina egna jävla tankar

Ref

Cirkulerar i betongen, där allting en gång starta
Tänker på minnena som jag bruka hata
Hur man alltid strävar efter lycka och elegans
Det gällde att ta för sig om man skulle ha en chans
Snabba para lockar för det går som en dans
För utan para kommer man ju ingenstans
Man ska va' med från början och lära sig grunden
Och sen vänta och spana till den rätta stunden
Då är det lätt när man klättrat upp som en spindel
Men akta len, så du inte får svindel
Svårigheter de e mörkt, men jag trivs i mörkret
Jag kan se genom problemet som jag såg genom fönstret
Softar på stationen, inga cash och jag plankar
Jag är för långt borta i mina egna jävla tankar"

några skivor jag värmer mig med just nu...

Publicerad 2008-10-20 13:28:36 i ,

Jag måste verkligen säga att detta år, har varit väldigt bra när det kommer till skivsläpp. För det första så tänker jag på Europes nästan hel-akustiska skiva ""Almost Unplugged" som släpptes för några veckor sen. Den skivan visar för första gången vilka otroligt bra musiker de är i den gruppen. Framför allt så är detta John Norums skiva lite. Han visar verkligen att han kan hantera en gitarr som ingen annan i detta land. Han är sjukt bra på denna skiva. 
Sen finns det en grupp som heter Evergrey, och de släppte detta år skivan "A sense of purpose". Den skivan är en mycket bra fortsättning på deras förra skiva. Idag så är faktiskt denna grupp en av de största grupperna utomlands. De är just nu ute på en världsturnee, där de spelar för fulla hus nästan överallt. Det är lite konstigt att det inte skrivs mer om denna grupp i media. Men det är klart, det måste ju skrivas mängder om skitprogram som Idol och SOS familj. 

huliganbråk IGEN!!!!!!!!!

Publicerad 2008-10-20 12:12:30 i ,

Vad är det med fotbolls-publiken idag? Varför blir det nästan alltid bråk när det är ett derby nuförtiden? Ska man inte kunna gå på fotboll idag utan att riskera livet. Jag tycker denna utveckling är mycket tråkig. En sak är säker, om jag var förälder, då skulle jag aldrig gå på fotboll. 

om thriller....

Publicerad 2008-10-19 22:54:22 i ,

Denna dokumentär om inspelningen av skivan "Thriller" är grymt intressant att se. Den skivan är också en av mina stora favoriter genom tiderna. Det är en sjukt bra skiva som kommer att hålla för alltid. Men så där bra kommer aldrig Michael Jackson att bli igen. Det är bara att inse.

http://www.youtube.com/watch?v=YMBuGyfpsLQ

att löpträna på hösten...

Publicerad 2008-10-19 17:06:58 i ,

Att va ute en fin höstdag, som idag, det är så enormt härligt. Det bästa med att va ute och löpträna på hösten, det är den otroligt sköna luften, alla fina färger i naturen. Jag älskar att springa ute i skogen, när man ser alla träden me alla dess klara färger och så. Enormt uppiggande måste jag säga. Så till alla som inte tycker om att va ute i den lite kallare luften på hösten, ni anar inte va ni går miste om.


om idrotten i storstaden...

Publicerad 2008-10-19 13:09:54 i ,

Under många år så har elit-idrotten i Stockholm nästan helt försvunnit. Det finns knappt något lag idag inom de stora idrotterna fotboll och ishockey som kämpar om sm-guld. Det tycker jag är bra tråkigt, för det är viktigt för idrotten i stort, att det finns elitlag i Stockholm. Jag tycker själv att det är mycket tråkigt, för jag saknar verkligen kampen mellan AIK och DJURGÅRDEN på 90-talet, i ishockey. Jag glömmer aldrig de enorma derbyn som utkämpades i globen då. Det var verkligen kamp då och enormt bra spel på rinken. Jag hoppas att i framtiden att det blir bättre. Sen så är det självklart att det måste till vissa förändringar i organistationerna i klubbarna. Först och främst så måste Djurgården få en egen arena, som är byggd för framtiden. Det går inte att lira för halvtomma platser i Globen. Det sjuka  är att hallhyran av globen kostar Djurgården enorma summor varje år. Det är lite konstigt. 

Olle Ljugström...

Publicerad 2008-10-18 12:55:23 i ,

Jag läste en artikel om Olle Ljungström jag gärna skulle vilja dela med mig av.....

"Webbplatsen är nedstängd. Han har en helt oläslig blogg på en rätt dålig uppdaterad myspace-sida. Om man googlar på "Olle Ljungström" så hittar man ett chatt med sångaren från mars 2000 som en av de första länkarna.
Nej, Olle Ljungström har inte hörts av sedan han släppte den rätt hårt sågade skivan Synthesizer år 2002. Och den där skivan med punkbandet Oslo verkar aldrig få se dagens ljus. Spåren som jag hittar leder till konst, sprit, sjukdom och något enstaka gästframträdande. Olle Ljungström är på väg att falla i glömska.

Men plötsligt en dag landar låten Du och jag i mitt huvud likt en skata på fönsterblecket. Den kommer oanmäld och kräver uppmärksamhet. Så jag plockar fram solodebuten, där låten finns med, ur skivhyllan och lyssnar. "Du har din verklighet, jag har mitt sätt att se, vi har en värld där vi kan mötas", sjunger Olle med sin bräckliga stämma som bara Olle kan göra. Efter några genomlyssningar spelar jag resten av skivan. Och sedan spelar jag inget annat än Olle Ljungström-skivor i en veckas tid.
Jag har betraktat just den delen av skivsamlingen som en relik från 1990-talet, men nu slår det mig hur fantastiskt tidlösa skivorna låter. Varken text eller musik har åldrats en dag sedan de spelades in. Solodebuten från 1993 låter fortfarande fantastisk, liksom de fem efterföljarna. Bara en referens till Christer Sjögren från 1998 känns aningen passé.

I Webstrarnas låt Vänner för livet, en duett mellan bandets sångare Petter Eklund och Olle Ljungström, sjunger den sistnämnde "jag gick min väg från livet, på syndens gata, jag lät mitt rykte ta min plats".
Låten, som spelades in 1991, bygger på referenser och titlar från låtar av Reeperbahn, Ljungströms 1980-talsband. Samtidigt berättar den vagt historien om vad Olle Ljungström pysslade med under de år på 1980-talet som han höll sig borta från rampljuset.
Två år senare släppte han sin solodebut och så blev han en av 1990-talets mest hyllade svenska artister.
Och nu är han försvunnen igen. Han har låtit sitt rykte ta sin plats. Igen.

Det som gjort Olle Ljungström unik är den där bräckliga, men samtidigt enormt kaxiga uppenbarelsen. Han är varken nörden eller tuffast av de tuffa på skolgården. Han går med huvudet bland molnen och drömmer romantiskt och gör sin egen grej oavsett vad andra säger. Olle Ljungström backar inte för att rimma hjärta med smärta, sjunga om att älska med en nål eller skriva en låt om att begrava sin far, som mig veterligen fortfarande är i livet. Och så rösten, som är känslig och stolt. Jag kan inte komma på någon som har lyckats fylla luckan efter Olle Ljungström.
Så ska vi hoppas att han just nu sitter och gnuggar händerna av förtjusning över att hans frånvaro återigen skapar myter kring hans person. Och att han tillsammans med parhästen Heinz Liljedahl planerar en storartad comeback, likt den han gjorde 1993?
Det vore underbart. Olle Ljungström behövs."

vad kul att Kallurs är tillbaka...

Publicerad 2008-10-18 12:12:33 i ,

Läser att Susanna och Jenny Kallur snart är tillbaka i träning efter alla skador. Detta är mycket kul att höra. För jag har saknat att se Susanna tävla. Hon är en sån go tjej att följa på löparbanorna. Man kan lugnt säga att jag grät floder när hon ramlade på andra häcken i OS. Vad jag led me henne då. Jag glömmer aldrig hennes blick då hon satt ner på banan och tittade sorgset på de andra löparna. Det var ett starkt ögonblick....


bad cash quartet...

Publicerad 2008-10-18 02:32:51 i ,

Det är något med detta band, som gör att jag gillar dem så jäkla mycket. Detta band kommer jag alltid att ha många minnen till. Särskilt så gillar jag denna låt väldigt mycket....

hur simmar folk igentligen????

Publicerad 2008-10-17 20:05:43 i ,

Jag var och simtränade lite på Lugnet tidigare denna eftermiddag. Det brukar oftast vara väldigt kul och så. Men ibland är det mindre kul. Detta träningspass va så där. Jag blir så trött på folk som simmar så långsamt och så. Man undrar ju varför de igentligen simmar så långsamt så att de nästan står still. Sen finns de ju såna personer så simmar och snackar me sin polare samtidigt när de simmar. Ikväll så va de några såna i bassängen. De simmar självklart bredvid varandra, så de tar upp hela bassängen. Såna vill man bara be och dra åt skogen........jag ska verkligen ta och simma en annan tid nästa gång jag simmar en Fredag.

Lite tankar om Håkan "bråkan" Hellström...

Publicerad 2008-10-17 13:46:30 i ,

Just nu när jag skriver detta så lyssnar jag på en live-konsert med honom. Det är från Hultsfreds-festivalen för några år sen. Det var under denna tid som Timo Räisänen va hans lead-gitarrist. Vad han är bra på att kompa Hellström. Jag saknar verkligen hans gitarr-spel på skivorna me Håkan nuförtiden. En gång så genomförde Timo en helt konserte med Hellström, då han va jätteförkyld. Han satt på en pall hela konserten igenom. Det kan man lugnt säga va starkt jobbat. 
Men det jag vill säga med detta inlägg, det är att Håkan Hellström är en sällan skådad svensk artist. Det är många som har åsikter om denna göteborgare. Men jag måste säga, att jag är tokig i hans musik. Den är så glad och sprallig och ljuvlig att lyssna på om man är lite deppig. Det finns inget bättre än att lira Hellström om man är lite nere elle deppig. Till folk som är lite så, då rekommenderar jag starkt låten "Ramlar". 

vad kul att Robins är tillbaka...

Publicerad 2008-10-17 13:10:09 i ,

Ikväll finns det faktiskt något jag VILL se på tv. Det brukar inte finnas mycket för mig att se på tv nuförtiden. Men ikväll så sänds första programmet av Robins i tv. Det ska jag verkligen se. 

om Barack Obama och valet...

Publicerad 2008-10-17 12:27:45 i ,

Nu är det inte alls långt kvar tills det att amerika går till valurnorna och ska rösta fram näste president. Som läget är nu, så leder Barack Obama i opinionsundersökningarna. Han gör det rätt så stort över John McCain. Jag tycker att det vore hemskt kul om Obama gick och vann. För han verkar va den president som USA just nu behöver. Han har bra ideér och visioner om framtiden. Det som jag tycker är så sjukt, det är att hans hudfärg kanske kommer va till hans nackdel. Jag tycker det är trist att år 2008 behöva tänka så. Jag tycker att vi lever i ett så modernt samhälle, att sånt inte ska spela någon roll. Men jag hoppas verkligen inte det blir så, och att amerikanarna väljer Obama.

att man kan gilla en känsla så mycket...

Publicerad 2008-10-16 18:26:29 i ,

Det är skumt detta med träning och livet. Jag älskar ju att löpträna, och jag har gjort det i rätt många år nu. Jag vet inte vad jag skulle göra utan träningen, men en sak är säker, jag skulle inte va samma person om jag inte tränade. Jag kommer nog i många år framåt träna. Jag gör det för att må bra. Sen är det skumt med detta att jag älskar känslan av att va helt utpumpad och trött och känna blodsmak i munnen. På något perverst sätt, så gillar jag detta att ta ut mig så mycket att jag knappt kan tala.

fan va coolt...

Publicerad 2008-10-16 12:54:01 i ,

Såg att den nya svenska stjärnan i NHL, Fabian Brunnström gjorde hattrick i sin första match för Dallas Stars. Det var rätt bra jobbat, måste jag säga. Det är inte många svenskar i NHL som lyckats med det. Det som gör denna prestation så bra, det är ju att det är svårare nuförtiden att göra mål. Man har ju ändrat lite på reglerna. Så det är bra gjort av Fabian att ha lyckats med detta. Det ska bli spännande att följa denna kille i framtiden. 


gud vad denna film är bra...

Publicerad 2008-10-16 11:47:57 i ,

Jag såg denna film igår. Den är så bra. Jag har sett den förrut, men jag kunde inte låta bli att se den en gång till, för den är verkligen jättebra. Jag rekommenderar den till alla som vill se en go och bra svensk film. Sen tycker jag att Göran Ragnerstam är ypperligt bra i just denna film. 

kan det bli bättre....

Publicerad 2008-10-15 18:40:52 i ,

Jag måste säga att jag är väldigt bra på en sak. Det är detta med att förgylla en vardagskväll. Jag måste nog säga att jag är världsbäst på den fronten.
Ta bara denna kväll till exempel. Det är bra trist väder ute, riktigt höstlikt och kallt som fan. Men vad göra då, jo man lajjar lite god mat, dricker lite gott vin till det, och lajjar god musik på stereon. Sen avslutar man med att se en bra film. Jag tror inte en onsdagkväll kan bli bättre...:)

om ett band som är sjukt bra..

Publicerad 2008-10-15 12:15:16 i ,

Jag lyssnar just nu på AC/DC´s nya skiva "Black ice". Denna skiva är bra grym för att komma från ett band som har hållit på i över 30 år. De började någon gång på 70-talet. Man kan väl inte säga att denna grupp har släppt en massa bra skivor, för många har sviktat betydligt i kvaliteten ibland. Men den nya skivan är fantastisk. 

melodifestivalen....GÄÄÄÄSP säger jag bara...

Publicerad 2008-10-15 11:47:28 i ,

Alltså, kom igen. Hur trött är det inte att läsa om att melodifestivalen börjar närma sig. Idag har man släppt namnen på alla låtar som ska tävla i nästa års tävling. Men liksom, det är ett halvår kvar tills tävlingen börjar. Är det inte liiiiiiiiiiiite uttjatat att läsa om denna megakalkon till tävling. 

om utrotningshotade djur..

Publicerad 2008-10-15 11:32:29 i ,

Det är ju många djur idag som hotas av utrotning av människan. Det är ju ett som är säkert, men det verkar inte som att vi människor har lärt oss något av de tidigare årens hot. Idag kan man läsa i DN.se att i Burma har man hittat djurhudar, klor och ben ifrån många djur som just är mycket utrotningshotade. Jag fattar inte varför detta fortfarande pågår. Fattar inte dessa jägare att fortsätter vi så här, så kommer många fina djur vara borta om några år. 

har tränat....

Publicerad 2008-10-14 19:11:34 i ,

Har precis duschat efter att ha tränat löpning ikväll. Det gick hur bra som helst. Detta löppass va huuur grymt som helst. Ikväll så var det en sån där gång, som man bara flög fram i spåret. Det är så skönt när det känns så bra att springa. Nu blir det att laga lite mat, tror de blir mjölkstuvade makaroner och köttbullar. Det var länge sen jag åt det.

nu är Zorro på gång...

Publicerad 2008-10-14 11:53:09 i ,

Nu har Zetterberg i Detroit nätat för första gången denna säsong. Han har ju som mål att göra över 50 mål denna säsong. Gör han det, då har han slagit Håkan Loobs gamla rekord. Jag hoppas att han klarar det, för jag har aldrig gillat "Looben"...

jag är så klantig...

Publicerad 2008-10-13 12:59:40 i ,

Ibland så undrar jag om inte jag är världens klantigaste kille. Imorse så använde jag mitt nytvättade överkast, det är vitt, bara så ni vet. Jag skulle som vanligt lägga mig i den nybäddade sängen, på överkastet med min dator och en kopp kaffe. Detta brukar jag göra ofta på mornarna. Men så råkade jag komma åt kaffe-koppen med ena armen. Det som händer är, att jag spiller ut hela kaffe-koppen över överkastet. Så de blev världens fläck, och jag hade precis tvättat överkastet. 

Obama...han är nog rätt man för jobbet.

Publicerad 2008-10-13 12:14:23 i ,

Jag håller just nu på att läsa om Barak Obama och det amerikanska presidentvalet. Just nu så leder Obama med några procent över McCain. Av det jag läst om Obama, så verkar han vara rätt man för jobbet att bli näste president. Jag hoppas verkligen att han kommer att vinna. Men det finns varningstecken också. Amerika är ju ett ganska rasistiskt land på många sätt, och jag är bra rädd att det ska spela han i fatet. Men jag hoppas inte att det blir så. 

sova...vad är det???

Publicerad 2008-10-13 02:27:45 i ,

Nu är det andra natten i rad som jag har svårt att sova. Jag hatar det, för det är så jobbigt när detta händer. Men det är väl bara att bita ihop och komma igen. När jag ändå inte kunde sova, så slog jag på datorn och roade mig lite med att surfa runt på youtube.com. Jag hittade denna låt med Roxette, en fin liten låt ifrån dem.

ibland blir man bra arg...

Publicerad 2008-10-12 11:57:44 i ,

Varför är det inte förbjudet att snacka i mobil under bilkörning i Sverige? Det är något jag är mycket förundrad över. I många andra länder så är det förbjudet att snacka i mobil under bilkörning. Jag läste i dag om en kvinna som blev dömd till 2000 kronor i dagsböter för att hon hade sträckt sig efter mobilen, och tappat koncentrationen ifrån bilkörningen. Följden av detta blev att hon körde sönder 2 brevlådor innan hon fick stopp på bilen. Men det stannar inte där, utan hon gråter ut i en snyft-artikel i dagens Aftonbladet. Där säger hon att hon skulle ha sagt att hon gjorde något annat än att sträcka sig efter mobilen. Jag blir så arg när jag läser denna artikel om denna minst IDIOTISKA kvinna. Hon ska va bra glad att det inte va en person hon körde på. Sen blir man ju lite förundrad över när man läser detta uttalande ifrån henne....

– Jag tycker det är märkligt. Skulle en förälder som sträcker sig efter nappen som ett skrikande barn tappat också ha blivit dömd?

Helt klart skulle denna kvinna blivit dömd tillett hårdare straff. Fan va arg jag blir på henne.

läs artikeln här...http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3518992.ab

hur bekväma får man bli?

Publicerad 2008-10-12 11:30:55 i ,

Idag så kan man läsa om en familj som testar att få maten hemkört till sig. Jag tycker att det först lät som en väldigt bra idé, men sen tänkte jag till lite? Hur bekväma får man igentligen bli idagens sverige? Det står att många familjer av idag har fullt upp med dagishämtning, laga mat, jobb och annat som hör familjelivet till. Jag fattar inte varför många familjet är så jäkla upptagna idag så de knappt hinner laga mat? Det är bra konstigt. För går man tillbaka i tiden så hade man ju just den tiden. I den familj som jag är uppväxt i, så hade vi tid till varandra och tid till att äta mat ihop som en familj. Jag hade både en mamma och en pappa som jobbade heltid. Men de hade ändå tid till att laga god mat varje dag. Det var inte bara min mamma som lagade maten, utan pappa hjälpte till minst lika mycket. Jag tror att det handlar om prioriteringar idag, man måste ta tid till att va med familjen. Många gör konstiga prioriteringer idag, då de är pappa elle mamma. 

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3098&a=838013

en go söndag...

Publicerad 2008-10-12 11:13:30 i ,

Idag när jag vaknade upp, så var det ännu en fin dag. Denna söndag verkar vara finare än dagen igår. Det är så skönt när hösten är så fin som den är nu. Det gör liksom att man orkar mer. För ibland så kan ju hösten vara bra jobbig. Men när det är sånt här väder som det är idag, då är livet bra gött att leva. Men jag tycker att man ska ta vara på livet så bra som det bara går. Man måste på något sätt, göra varje dag så bra som det bara går.


en fantastisk bok...

Publicerad 2008-10-12 02:47:52 i ,Detta är biografin om Tina Turner, hur hon växte upp, upptäcktes av Ike, hennes strävan att bli stjärna och hennes framgång. När jag satte mig ner för att läsa denna bok blev jag chockad. Hur kan jag varit så naiv och trott att Tina växt upp med denna fantastiska sångröst och sen bara blivit stjärna över en natt? Nej, i denna bok berättar hon sitt livs historia. Det börjar med hennes svåra barndom och när hon upptäcks av Ike tror hon att allt ska bli bra. Men det blev bara värre. Ike misshandlade henne så våldsamt att ett tag var döden ett bra alternativ. När hon väl lämnade Ike satte han käppar i hjulet för henne och ännu en gång befinner hon sig på samhällets botten.... Stundtals var jag arg när jag läste denna bok. Men framför allt blev jag så fascinerad över att det finns så starka människor som orkar ta sig igenom detta öde och även lyckas bli en av de stora stjärnorna...

njutning av högsta slag...

Publicerad 2008-10-12 02:27:41 i ,

Att njuta för mig, det kan va att lyssna på en riktigt bra låt. Just nu så lyssnar jag på Jeff Buckley och hans fantastiska låt "Hallelujah". Det är en av de finaste låtar jag vet. Denna låt är igentligen en Leonard Cohen låt, men Buckley gör denna låt till sin egen. Det är så jag tycker en riktigt bra cover ska va. Man ska inte planka en låt rakt av.

Keane.....ett väldigt bra band...

Publicerad 2008-10-11 18:09:18 i ,

Det finns vissa band som jag gillar mer än andra. Det brittiska bandet Keane är ett sånt band. De har gett ut tre skivor genom åren som är helt fantastiska. De är som band lite annorlunda, för de består bara av sång, trummor och keyboards. Detta medför att deras sound blir rätt annorlunda. Sångaren Tom Chaplin får fritt utrymme att använda sin rätt så egna röst. Under konserterna så får han verkligen stor spelrum för att tänja på sina stämband mycket. Han använder sin röst på ett mycket bra sätt. 
Deras debut skiva "Hopes and fears", det är nog en av de skivor jag lyssnat mest på, sen de släpptes. Det är en sån där skiva som är bra rakt igenom. Den har inte ett enda dåligt spår. Jag tror att den skivan sålde nog mest det året det släpptes. Det jag gillar med den skivan, det är att man kan lyssna på den vid så många olika situationer i mitt liv. Jag har lyssnat på den när jag är ledsen, när jag är glad. Den funkar till alla känslolägen. Helt klart en grymt bra platta. Deras andra skiva "Under the iron sea", den är rätt så annorlnda till sin struktur. Den är rätt så annorlunda mot deras första skiva. Man känner igen Keane när man lyssnar till den. Men man märker att de har valt att vilja utvecklas rätt mycket från debuten. Och det kan jag skriva  under på att de har gjort. Jag vet inte vad jag ska säga om just denna skiva. Jag gillar den, men ändå inte lika mycket som deras första skiva. Jag hoppas att de går tillbaka till sitt ursprungliga sound när de släpper sin tredje skiva.


shit...va nice dag...

Publicerad 2008-10-11 15:19:41 i ,

Denna lördag har varit såååå skön och fin. Jag vaknade denna lördag och såg ut genom fönstret, att det var strålande solsken ute. Jag blir alltid så glad när jag ser att det är sol och fint väder ute. På nästan en gång, så beslöt jag mig för att tillbringa denna dag ute i löparspåret, och det ångrar jag inte ett dugg. Jag tog en rejäl runda idag, bra bit över 20 km. Bland annat så sprang jag för första gången på väldigt länge, uppe vid Lugnet här i Falun. Det är så fint att springa där. Jag gjorde också en liten specialare idag, då jag ändå hade vägarna förbi Lugnets skidstadion. Jag sprang genom målportalen där uppe. Då tänkte jag på Torgny Mogren som vid falun-VM 1993 tog guld på femmilen. Det var lite ballt faktiskt...:)


mitt nästa stora mål....Stockholm Maraton...

Publicerad 2008-10-10 23:19:43 i ,

Jag är just nu inne och surfar runt på Stockholm Maratons hemsida. Den sidan är jag inne på väldigt mycket. Att springa det loppet är mitt nästa stora mål som långdistansare. Det vore sjukt kul att testa det loppet. Så länge så kan man ju njuta av detssa bilder......:)lite tankar om lidingöloppet....

Publicerad 2008-10-10 23:00:56 i ,

Jag sitter här och funderar på att ta en löprunda imorgon. Det lutar åt att det blir ett långpass imorgon. Min kropp känns som att den har återhämtat sig helt från Lidingöloppet. När jag så här i efterhand tänker tillbaka på årets lopp, så inser jag hur otroligt skönt det är att äntligen har klarat av tremilen på detta lopp. Det har varit en dröm för mig under många år. Jag kommer ihåg när jag växte upp på Lidingö, och jag med familjen varje år tittade på Lidingöloppet. Man kan lugnt säga att jag vuxit upp med det loppet. Det är rätt häftigt att jag en dag skulle springa i mål på en tid runt 3.30. Man kan lugnt säga att jag är sjukt nöjd med den tiden. Det jag också tänker på, det är hur jag kände mig under loppet. Det gick så lätt att springa detta år. Jag hade enormt mycket "spring i benen" i starten, så jag nästan fick hålla igen lite för att inte springa för fort och gå in i väggen. Jag kände mig också enormt pigg runt 20 km. Så pigg faktiskt att jag blev själv förvånad. För så pigg som jag va där, det trodde jag verkligen inte. Sen så ska jag faktiskt erkänna, att jag hade krafter kvar när jag gått i mål. Det var en helt sanslös tanke, att ha krafter kvar efter att ha slutfört världens tuffaste terränglopp över 30 km. Snacka om att allt detta gör mig taggad att fortsätta satsning mot kanske ett maraton om något år elle så.


ursäkta mig....men vem är intresserad av detta...

Publicerad 2008-10-10 10:18:57 i ,

Detta läste jag i aftonbladet för en liten stund sen. Den första tanke jag fick i huvudet var, vem är INTRESSERAD av att se ett sånt program??????

Linda Rosing söker kärleken i tv

Middagar, sparesor och romantiska weekends. Nu ska Linda Rosing hitta kärleken – i Kanal 5:s vårsatsning ”Den rätte för Linda”. 

– Hon känner sig förväntansfull, säger en källa med insyn i produktionen.

Kanal 5 hjälper Linda Rosing, 34, att hitta kärleken. Vad Aftonbladet erfar så ska glamourmodellen hitta den rätte i ett skräddarsytt dejtingprogram med start våren 2009.

lite jobbigt...

Publicerad 2008-10-10 10:11:43 i ,

Det är så jobbigt att jag inte kan va i min lägenhet just nu. För jag skulle verkligen behöva den. Det är så typiskt att när jag behöver den som mest, då kan jag inte använda den.

Ac/Dc....nya skivan är fan bra...

Publicerad 2008-10-10 08:23:19 i ,

Vad vissa mornar är helt sanslöst goa. Särskilt denna, för jag sitter just nu i min soffa, i mitt överbelastade vardagsrum. Det är skitmycket bråte här runt omkring mig. Det är ju så pga att de håller på att installera fjärrvärme i min lägenhet. Men vad gör man då, för att lugna ner sig, jo man lyssnar självklart på AC/DC´s nya skiva. Det är en otroligt bra skiva för att komma från dem. Det är nästan faktiskt så att man ska kanske köpa en biljett för att se dem live senare.


jaså...var det HAN...

Publicerad 2008-10-10 08:02:26 i ,

Så nu vet vi vem som får Nobelpriset i litteratur, det blev den franske författaren Jean-Marie Gustave Le Clezio. Jag har som vanligt ingen aning om vem denna författare är. Men tydligen så är han bra, eftersom han får priset. Det var kul denna gång, att det var iallafall en författare som några utöver nobel-kommitten som kände till han. Ska försöka att läsa någon av hans böcker. 

Att kunna vakna...

Publicerad 2008-10-10 07:52:20 i ,

Det ska bli så skönt imorgon, att inte ha en massa hantverkare här hos mig redan från kl 0700. De har varit extremt trevliga att ha att göra med, så jag har inget att klaga på hos dem. Men bara känslan av att ha levt i en röra hela veckan, det tycker jag är bra jobbigt. Så det är skönt att det är över nu.

idag ska jag fira...

Publicerad 2008-10-10 07:48:24 i ,

För idag är det sista dagen som hantverkarna är i min lägenhet och fixar och har sig. Så idag blir det nog att fira lite extra.....:)


årets nobelpris...

Publicerad 2008-10-09 08:57:37 i ,

Idag så är det ju den stora dagen, för idag så får vi ju veta vem som får Nobelpriset i litteratur. För idag exakt kl 1300 kommer Horace Engdahl att meddela det. Det är alltid intressant att se vem det blir. Det sjuka är ju att många av de stora giganterna inom litteraturen aldrig har fått priset, vilket de borde fått. En kvinna som jag tycker borde fått priset, det är vår egen Astrid Lindgren. Det är helt sjukt att inte hon fått priset, med tanke på vilket enormt författarskap hon hade.

om amerikanska presidentvalet...

Publicerad 2008-10-09 08:46:39 i ,

Det verkar som att Obama är den stora favoriten i det amerikanska presidentvalet. Nu är det ju bara veckor kvar, innan USA ska gå till valurnorna. Jag tycker det ska bli spännande att följa detta val, för att USA måste verkligen välja en president som kan ta dem ur denna enorma ekonomiska svacka som de befinner sig i. McCain tror jag inte skulle bli en bra president om han blir vald. Han är alltför lik Geroge W Bush tycker jag. McCain är kusligt lik Bush i sina åsikter. Det är nog inte till hans favör direkt. 

nu är det bara 2 dar kvar...

Publicerad 2008-10-09 08:42:21 i ,

Jag är så lättad. För idag är det bara idag och imorgon kvar, tills hanverkarna är klar med min lägenhet. Det är så skönt, för det är inte kul när de river upp och ned på min lägenhet. De håller ju på att dra in fjärrvärme, så de håller ju på att borra och ha sig, från kl 0700 tills 1700 på eftermiddagen. Det är inte jobbigt att de kommer tidigt på morgonen, utan det jobbiga för mig, det är att det är så stökigt här i min lägenhet. Det ska bli skönt när de är klara imorgon, så jag kan ställa tillbaka alla möbler.

min "lilla" skivsamling..

Publicerad 2008-10-08 21:59:15 i ,

Detta är min lilla skivsamling. Snacka om att det blitt några skivköp sen jag fick min första skiva av pappa 1986. Det var skivan "Look sharp" med Roxette. Den plattan har jag nästan lyssnat så mycket på att jag kan alla låtar utantill.

jag kunde verkligen inte låta bli...

Publicerad 2008-10-08 21:50:45 i ,

Detta med att blogga, det kunde jag verkligen inte låta bli. Så jag startade en ny blogg. Så nu kan ni förvänta er en jäkla massa inlägg här på bloggen.....so stay tuned and enjoy the show...:)

känslan av att gå in i en riktig skivbörs...

Publicerad 2008-10-08 21:49:18 i ,

Idag så var jag med om en helig stund för mig. Detta utspelade sig när jag hade vägarna förbi skivbörsen "Folk Och Rock" i Borlänge. Det är en rätt bra skivaffär som jag från och till besöker. Det är väl kanske inte den bästa skivaffär jag varit inne i av detta slag. De har rätt höga priser för min plånbok. Men själva känslan av att gå in i en skivaffär, där det är skivor från golv till tak, den känslan är oslagbar. Jag älskar verkligen det. När jag ändå va där, så passade jag på att fynda lite. Jag fick med mig hem två skivor med 60-tals gruppen "The Byrds". Det blev dessa två skivor....NU ÄR JAG HÄR IGEN...:)

Publicerad 2008-10-08 21:28:16 i ,

jag kunde inte låta bli. Jag va bara tvungen att börja blogg igen. Så nu har jag startat en ny blogg. Denna lilla sköna blogg har det mycket originella namnet "klabbesworldtwo@blogg.se"...hehe...snacka om gött namn va..:)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela