klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

han har grymma åsikter...

Publicerad 2008-10-21 12:36:49 i ,

En sak som jag också gillar med Paolo Roberto otroligt mycket. Det är att han har såna sköna åsikter, och att han står för det han säger. Han säger en sak, men han ångrar sig aldrig som många töntiga svenskar gör. Det är så skönt med en person som har ryggrad att göra så. 
I dag så läste jag en artikel där Paolo snackar om sitt nya matlagningsprogram. Det tv-programmet kommer att gå i samma anda som hans kokbok. Jag ska nog ta och titta på det, för tanken är intressant tycker jag. Men i den artikel som jag läste, så ger han alla GI-profeter en skopa ovett. Det är inte utan att jag håller med Paolo lite tror jag.

"PASTA ÄR EN SJÄLVKLAR grundpelare i det napolitanska köket, liksom i många andra italienska kök. Men hur får Paolo Roberto, som också jobbar mycket som föreläsare inom kropp och hälsa, ihop det med alla GI-rön och den pågående anti-kolhydrattrenden? Han har sin åsikt klar.

- Alla GI-profeter kan högaktningsfullt dra åt helvete, de har fuckat upp svenskarnas uppfattning om mat! Livet blir värdelöst om man inte får äta pasta. Och för övrigt är hjärnan en av kroppens största konsumenter av kolhydrater, så man blir smal men dum i huvudet. Helvetet - och då ska man komma ihåg att mitt katolska helvete är mycket värre än ert - är en plats där man får leva i tusen år bara på quinoa!"


Ur Dagens Nyheter 21 okt

Kommentarer

Postat av: Markus

Publicerad 2008-10-21 23:39:26

Så tydligt att herr Roberto inte riktigt har koll på vad begreppet GI faktiskt innebär och vad förespråkarna vill lyfta fram. Proffsboxningen har visst lyckats slå hans hjärna lite smalare än hälsosamt. =D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela