klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

hur dum får man bli...

Publicerad 2009-04-30 12:52:08 i ,

Jag slutar aldrig att förvånad över hur dum folk är, och hur otroligt lättlurade folk verkar vara. Jag läste i DN.se idag och en kvinna på 52 år, som blivit så grundlurad som man bara kan bli. Jag hade inte sagt något om detta, om det varit en ung tjej, med kanske inte världens mest erfarenhet av livet, men här snackar vi om en kvinna på över 50 år. Hon borde väl ha lärt sig lite av livet, me icke sa nicke. Jag tycker inte synd om denna kvinna, hon får lite skylla sig själv. För man måste verkligen tänka efter lite innan man agerar.

Läs själva och bedöm.....http://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinna-natlurad-pa-halv-miljon-1.855956

dags för Idol igen snart..

Publicerad 2009-04-29 12:54:09 i ,

Det var runt 3000 personer som och visade upp sig när Idol-audition besökte Stockholm igår. Jag fattar inte att folk orkar ställa upp på detta mega-fiasko varje år. Fattar de inte att det är lönslöst att försöka sig på en karriär via Idol. Enda chansen att lyckas i musikbranscen, det är att jobba hårt som fan, och köra sin grej. Sen så måste man ju självklart ha talang också, men det verkar som att många glömmer bort det idag. Jag vet iallafall att alla som blivit kända genom Idol, kommer va bortglömde om 10-20 år, så är det.

sommartider hej hej...

Publicerad 2009-04-28 01:48:27 i ,Av alla låtar med Gyllene Tider, så är nog "Sommartider", den låt som är mest sommar för mig. Det är en magisk låt som är otroligt bra, men kanske inte med den bästa texten kanske. När den kom, så var den en "instant hit", den toppade svenska singellistan länge. Det som är lite kul med denna låt, det var ju att den skrevs till Gyllene Tiders skiva "Puls". Per Gessle skrev den i ren aggression, eftersom att skivbolaget, inte tyckte att det fanns någon hit-låt på skivan. Då gick Per hem och skrev denna låt, bara för att sätta skivbolaget på plats. Snacka om att prestera bra under press...:)

om vänner...

Publicerad 2009-04-26 23:17:01 i ,Äkta vänner är som stjärnor,du ser dom inte alltid,men du vet att dom finns där....

ishockey-vm har börjat...

Publicerad 2009-04-26 11:43:22 i ,

Igår så inledde tre kronor hockey-vm med att totalt förnedra Österrike med hela 7-1, i en match som var otroligt dålig. Det var ingen direkt njutning att se denna match. Det var spel mot 1 mål kan man säga, och det var Österrikes. Tre kronor gjorde vad de skulle i denna match och inget mer. Men jag tycker att deras power-play borde förbättras rätt så mycket. Sen vill jag se att våra svenska spelare går mer rakt på mål, istället för att åka runt i hörnen på rinken och "gröta". Det som irriterar mig rätt så mycket också, det är att svenska sport-journalister skriver upp denna match, som att det var lite av en bragd av tre kronor. För så var det ju verkligen inte. De måste spela 5 resor bättre om de ska ha en chans på guldet i detta vm.

Läs här....http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/internationellt/hockeyvm2009/article4996130.ab

Kent...ett fenomen...

Publicerad 2009-04-25 21:22:55 i ,

I år så kommer ju Kent att släppa sin nya skiva, och det är ju något jag ser fram emot enormt mycket. Jag har varit ett rätt stort fan av denna fenomenala grupp i många år, det började med skivan "Isola", som är ett mästerverk helt igenom. När den skivan kom, så lyssnade jag enbart på den skivan i flera dar, utan att lyssna på annan musik. Faktiskt så är det så, att den skivan håller än idag. En av höjdpunkterna för mig, när det gäller Kent, det var deras spelning på Hovet i Stockholm, den 9 mars 2000. Det var en helt helt helt magisk spelning. Jag kommer aldrig att glömma allsången under den konserten. När jag gick efter konserten till tunnelbanan, för att åka hem till Lidingö, så svävade jag på små moln. Jag fattade inte riktigt vad jag hade varit med om på en lång stund. Jag hade svårt att gå på en konsert me Kent på många år, efter denna konsert, för jag va så rädd att bli besviken. Men jag ska nog göra ett undantag när nya skivan kommer.

Varför hyllar alla Bob Dylan???

Publicerad 2009-04-25 21:07:39 i ,Jag har lyssnat några gånger på Bob Dylans nya skiva, och jag måste säga, att detta är fan en av de sämsta skivor jag lyssnat på. Han sjunger som om han hade halsat en hel whiskey, och kompet, det bara maler på. Denna skiva har fått i musik-media full pott nästan när det gäller betyg, men det är något jag verkligen verkligen inte kan förså. För denna skiva är helt klart en av de sämsta som släppts hittills detta är. Den enorma "hype" som är kring fenomenet "Bob Dylan", den har jag svårt att förstå.

sååå nice lördag idag....

Publicerad 2009-04-25 20:41:56 i ,

Denna lördag, måste ha varit den varmaste hittills. Men det har hur som helst varit en helt otroligt fin dag idag. Det är såna här dagar man går och väntar på hela vintern. Jag tog ett kort löppass idag också, det var så fint väder och så skönt i luften, att jag inte kunde låta bli.

RING SÅ SPELAR VI...

Publicerad 2009-04-25 14:46:12 i ,

Jag är uppvuxen med radioprogrammet "Ring så spelar vi" i P4. Det är ett program som va en stor del av min uppväxt. Jag kommer ihåg hur jag brukade vakna upp på lördagsmorgonen, och jag hörde hur signaturen till det programmet hördes genom hela vår lägenhet. Det var en sån trygghet att höra det ljudet, för det var trygghet för mig. Det var så skönt, att sitta tillsammans med min familj och äta min frukost, och så hörde man hur folk från hela landet, ringde in och berättade hur deras lördag skulle bli.
I dagens Aftonbladet så skriver Jennifer Wegerup hur jag också har känt inför det radioprogrammet.

Ur aftonbladet den 25 april 2009

"Det blev med kort varsel inget Djurgården-BP för mig i går kväll, utan istället Zlatan-krönika och artikel. Mina bossar kände att det var den rätta prioriteringen och jag kan inte säga emot.
Då jag ännu inte skrivit någon allsvenska i år kändes det dock lite synd att missa derby på Stadion i solen. Dessutom 0-2, ett tacksamt resultat att skriva om. BP fortsätter att samla viktiga poäng och DIF fortsätter sin kräftgång. Liksom Kalmar och Hammarby...
Apropå Hammarby och senaste matchen, mot IFK, så säger jag bara: Robin Söder. Inte så mycket för målet som för allt annat.

”Va! "Ring så spelar vi", finns det programmet fortfarande?”.
Så sa Patrick Ekwall till mig en gång då jag nämnde vad som brukar förgylla mina lördagmorgnar.
Och visst, det är inte det hippaste av hippt direkt. Men sen man inte längre kan sova ut på lördagar ( i alla fall inte alltid, maken och jag turas om att gå upp med det morgonpigga barnet) har jag återupptäckt den gamla godingen.
Ett program långt ifrån det liv man lever här i Stockholm och medievärlden - och just därför gillar jag det. Jag tycker om att sömnig, närapå yr, göra frukost medan folk från Ystad till Haparanda berättar om hur de ska tillbringa sin lördag. Någon har snö, en annan sol, en var upe 05 och bakade, en annan ska få barnbarnen på besök. Ibland  hörs ensamheten som en dov biton  hos den som ringer men oftast är det glatt och förväntansfullt: det är lördag, det är helg.

Kanske är det också minnena från barndomen då den lilla gula radion stod på i köket hemma i Falkenberg och vi fick lite onyttig lördagsfrukost: kalaspuffar, rostmacka med snabbkräm och O’boy, som gör programmet speciellt för mig. Allt var enkelt, allt var här och nu.
Lite samma känsla får jag då jag nu sitter med dotterns lilla varma, starka kropp i knät, hon lägger bestämt Bamse mitt i min uppslagana DN och vill bli läst för, vi delar på min macka, jag känner hennes kladdiga kind mot min, ute är det sol och redan 15 grader och på radion ringer en man från en liten ort i Värmland.
Lördag i Sverige och dagen ligger framför oss som en öppen famn.
"

det är sköööööönt

Publicerad 2009-04-25 14:13:28 i ,

Har haft en underbar dag idag, har varit nere på stan en snabbis och gått runt lite. Fikat och kollat på folk, nu är det skönt att leva.....:)

lördag igen...så skönt

Publicerad 2009-04-25 10:51:47 i ,

Så var det lördag igen, och solen skiner så det står härliga till, det är enormt fint denna tid på året. Just nu sitter jag vid mitt matbord och käkar frukost och bara njuter av livet, just nu är det bara så gött att leva......:)


magnus uggla...du är gryyymmm

Publicerad 2009-04-24 19:04:05 i ,

Jag läste just på hans blogg att han hejjar på djurgården, det är ju helt bananas att han är dif´are. Det gjorde mig glad..:)


ha en bra fredag alla i sveriges avlånga land

nu kommer värmen...

Publicerad 2009-04-24 11:52:35 i ,

Det är ju så enormt skönt att värmen kommer nu, för den har jag längtat efter hela vintern. Det blir nog att kanske ta och sola lite om man får chansen i helgen.....:)

man måste fokusera..

Publicerad 2009-04-23 14:53:59 i ,

Varför är det så många idag, som fokuserar på helt fel saker i livet? Det är något jag inte förstår. Det är inte svårt att leva ett bra liv idag. Man måste bara fokusera på det som är värt att leva för, och sen ge allt för det.

en bortglömd skiva med Tomas Ledin

Publicerad 2009-04-23 14:10:26 i ,Denna sommar kommer Tomas Ledin att ge sig ut på stor sommarsväng, med sig i bagaget har han en enorm låtskatt, som han kan spela låtar ifrån. Han har ju gjort en och annan "dänga" genom åren, som Sommaren är kort, Då ska jag spela, Snart tystnar musiken, Keep your eyes open och så vidare.
Alla tror kanske att Ledins karriär har varit spikrak, men så är verkligen inte fallet. Han hade en enormt framgångsrik karriär på 1970 och 1980 talen. Men i slutet av 80-talet så dalade hans stjärna något enormt, han gick in i en kris när det gäller låtskrivandet, så han tog en paus på några år där han knappt spelade live alls. Men 1988, så kom kreativiteten tillbaka och han gick in i studion och spelade in albumet "Down on the pleasure avenue". Detta är en platta som inte direkt blev den succe som Ledin hade hoppats på, den sålde enormt dåligt. Den föll i glömska rätt så fort, men jag tycker det var synd att den gjorde det, för det är ingen dålig skiva, det är bara det att den saknar det som gjort Ledin så stor i Sverige. På skivan så medverkar bland annat Marie Fredriksson, och hon tillför med sin stämma enormt mycket till denna skiva. Jag tycker att alla som gillar Ledin, bör leta upp denna platta, den är värd en andra chans.

alla dessa matprogram i tv...

Publicerad 2009-04-23 13:08:13 i ,

Jag läste en väldigt bra tv-recension i SvD idag, om detta med att det är för många matlagningsprogram i tv. Det håller jag verkligen med om. Idag så har ju varenda svensk kanal ett eget matprogram, man kan ju lugnt säga att det är lite för mycket. En sak som jag reflekterat över när det gäller alla dessa matprogram, det är att de aldrig litar på att tv-tittaren kan laga mat. Man lagar alltid mat på en så låg nivå hela tiden. Man tycker ju efter alla dessa år med matprogram, att svensken borde kunna laga mat. Men så är tydligen inte fallet. Jag skulle gärna se en annan typ av matlagningprogram, där passionen för mat framhävs lite mer.

läs här...http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2779535.svd

nya skiva på gång med Kent

Publicerad 2009-04-22 12:56:49 i ,

Nu verkar det som att Kent är på gång med en ny skiva, och tydligen så har den spelats in i Berlin, staden som har inspirerat giganter som Lou Reed och David Bowie att spela in mästerverk. Det är ingen lätt sak som Kent har framför sig. För förra skivan, "Tillbaka till samtiden" va en sjukt bra platta. Så att följa upp den kommer inte bli en lätt sak för Kentarna. Men jag tror att det kommer bli bra, för de har ju genom åren släppt grymt bra plattor.

Läs här...http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article4962857.ab

allt går så långsamt i stockholm

Publicerad 2009-04-22 12:34:28 i ,

När man läser och följer med i media om vad som händer hemma, i Stockholm, så slår det mig att allt verkar så så enormt långsamt där. Ett ärende om en fotbollsarena till exempel kan ta flera år att utreda, medans man i andra städer bara gör slag i saken och bygger. Ett exempel är ju Malmö, som nu har en jättefina arena för fotboll, eller i Borås där Elfsborgs nya arena är jättefin den med. Jag blir lite trött på att hemma i Stockholm så går allt bra långsamt. Sen så måste man se saken med en ny fotbollsarena för Djurgården ur en annan vinkel. Laget är sjukt dåligt just nu, och att spel ute i Europa är nog något som man i djurgården bara kan drömma om. Så att bygga en nya arena för just detta, det vora sjukt dumt.

stockholms stadion ska göras om...

Publicerad 2009-04-22 12:22:16 i ,

Nu ska man tydligen göra om Stockholms stadion hemma, man ska göra det genom att ta bort löparbanorna, så att arenan passar bättre till fotboll. Jag tycker att detta skulle va enormt synd, för att stadion är viktig i friidrottssammanhang. Framför allt så tänker jag ju på DN-galan och dess framtid. Det ryktas ju om att DN-galan ska få "Golden League" status, och då vore det ju enormt dumt om man förstörde detta genom att ta bort löparbanorna. Sen så tänker jag på Stockholm Maraton, för att man går ju i mål på Stadion. För många löpare, inklusive mig själv så är det en rätt stor sak. Sen till sist så tänker jag på hur trött man blir när man tänker på Stockholm. Så det vore ju bra trist om Stockholms stadion görs om till en renodlad fotbolls-arena.

Läs här...http://www.dn.se/sport/stadion-ar-friidrottens-enda-alternativ-1.849499

lite sommarkänsla och lite Gessle

Publicerad 2009-04-21 12:35:41 i ,

Det går ju nästan inte en dag, utan att tar upp Per Gessle i denna blogg, men sen så tycker jag ju att människan är en sjukt bra popräv på att skriva låter med melodier, som sätter sig som hubbabubba i huvudet. Denna låt som jag tänker bjuda på nu, det är "Love doesnt live here anymore". Låten skrev Gessle till Belinda Carlisle på tidigt 90-tal. Denna lilla smällkaramell till låt, gjorde sig rätt bra på listorna runt om i världen, men jag gillar nog mer Gessles version. När jag hör denna låt, då tänker jag på att ligga på en sommaräng och titta upp i sommarhimmlen, se den tunna molnen och känna sommarbrisen rätt i ansiktet. Vad poetiskt det blev där va...:) hehefolk är inte riktigt kloka..

Publicerad 2009-04-20 18:22:30 i ,

När jag va ute och sprang idag, så såg jag ett par som badade vid Kålgårn här i Falun. Det måste ju ha varit helt sanslöst kallt.

Ronnie Sandahl på Aftonbladet är grym...

Publicerad 2009-04-20 11:11:57 i ,

Jag tycker att krönikören Ronnie Sandahl på Aftonbladet går från klarhet till klarhet. Han skriver verkligen krönikor som går rakt in i hjärtat, och han har en förmåga att skriva om sånt som berör. Särskilt dagens krönika, va mycket läsvärd. Läs och njut....

Ur Aftonbladet den 20 april 2009

Man och åttiotalist – vår tids förlorare

Männen slåss nere på gatan.
Jag hör knytnävslagen upp till den balkong i Berlin där jag sitter och skriver.
Slagen låter inte som på teve. Som kille lär man sig det redan i mellanstadiet, att en knuten hand mot ett ansikte inte låter ”bam” utan snarare ”doff”. Men man glömmer så lät
Männen är i min ålder. Jag brukar se dem utanför internetkaféet på andra sidan gatan. De bara står där.
Väntar.

Jag antar att manligheten är i kris. Den brukar vara det.

Och jag antar att vi alla

tillhör en förlorad generation. Det brukar man göra.

Vi var förstagångsväljarna som Socialdemokraterna lovade: alla ska med. Det var oss Det Nya Arbetarepartiet charmade med löften om jobb.

Fråga oss åttiotalister hur det gick. Om vi kom med. Om utanförskapet minskade.

Sverige har Europas näst högsta ungdomsarbetslöshet. Nästa år beräknas den vara 28 procent. Och de som drabbats hårdast är de unga männen.

Sönerna till de uppgivna, svikna männen som

Susan Faludi skildrade i boken ”Ställd”.

Storebröderna till barnen som springer runt på skolgårdarna och leker Firman Boys.

Bilden av en åttiotalist har länge varit en självsäker individualist. Ambitiös och begåvad, men illojal.

Det var våra LO-anslutna föräldrar som klingade i studentglasen och sa:

– Du kan göra vad du vill!

Vi som skulle bli fria, men blev ensamma.

En generation vars politiska hjärtefråga är rätten att få ladda ned Coldplays senaste utan att behöva betala för sig.

En samling första- och

andragångsväljare som

utgör kärnväljarna i det främlingsfientliga

parti som väntas komma

in i riksdagen nästa år.

Ett parti som för övrigt alltid påtalar invandrarnas överrepresentation vad gäller våldsbrott, men aldrig berör den mest uppenbara

gemensamma nämnaren:

Det handlar om män.

Bilden av en åttiotalist är inte längre en självsäker individualist i karriären.

Snarare en arbetslös ung man framför ett tangentbord, näthatare i brist på annat, till brädden full av ord men

ingen som lyssnar.

Men de unga tyska männen nere på min gata brukar inte sitta framför datorer, de har inte råd med den euro som internetkaféet tar betalt per timme.

De slåss. Sedan slåss de inte längre. Därefter står de utanför kaféet och väntar igen.

Näthatar inte. Hatar kanske inte ens. De bara står där.

det kan gå villt till på isen...

Publicerad 2009-04-19 22:01:12 i ,Detta är ett helt sanslöst slagsmål på isen. Här så slåss verkligen alla mot alla, och öven Luleås målvakt Jarmo Myllys är med och slåss. Man kan lugnt säga att detta är ett äkta "rallar-slagsmål"..:)

those were the days....

Publicerad 2009-04-19 21:42:48 i ,

Det är ju inte direkt kul att vara djurgården fan nuförtiden, och det spelar ju inte någon roll om man gillar fotboll elle hockey, för de suger ju i båda sporterna. Det var länge sen djurgården va bra i någon av dessa sporter. När de vann en titel i hockey, det kommer jag knappt ihåg, men jag hoppas att de repar sig där, för det är hockeyn jag gillar bäst. Men jag är ju en sann djurgårdare, och jag sviker aldrig mitt lag. Jag vet att de kommer att komma igen.....så hejja djurgården..:)

Jan Johansen överraskar....

Publicerad 2009-04-18 21:53:40 i ,När man hör namnet Jan Johansen så tänker kanske många på melodifestivalen och låten "Se på mig". Så var det för mig också tills Jan lirade in albumet "Ignition" med just gruppen Ignition. Den här plattan är helt otroligt bra. När jag först fick höra att Jan skulle sjunga på plattan, då drog jag lite på smilbanden, och tänkte att detta kan ju inte bli bra. Men snacka om att jag hade fel. Skivan är ruggigt bra, och den innehåller knappt några dåliga låtar alls.

långpass avklarad...

Publicerad 2009-04-18 14:37:23 i ,

Så där, nu är långpasset på 20 km avklarat, så otroligt skönt. Det gick rätt bra att träna idag. Har ju inte kört ett sånt här långpass på ett tag, men det gick över förväntan. Det var också superbra väder ute, så det underlättade enormt.

Per Gessle är ute på nya äventyr

Publicerad 2009-04-18 10:56:52 i ,Just nu så är Per Gessle ute på ännu en turne runt europa. Jag slutar aldrig att förvånas hur många liv den mannen har igentligen. Man tror att han är slut som artist, men så släpper han nytt material som gör att han får nytt liv. Nya skivan "Party crasher" är kanske inte något av det bästa han gjort, men den har sina goda stunder.

hehe...en frisör som sätter stopp för kvinnor

Publicerad 2009-04-18 10:18:03 i ,

Denna artikel fick mig att gapskratta något hejdlöst när jag läste om den. Den handlar om en manlig frisör i Bristol, som har satt stopp för kvinnor i sin salong. Han gör det med motiveringen att han för det första inte vill han kvinnor i sin salong, han vill att den ska va ett ställe där enbart män är välkomna. Jag tycker väl att det är lite magstarkt kanske, men för det andra så är det rätt löjlig tanke.

Läs själva och bedöm...http://www.dn.se/nyheter/varlden/frisor-satte-stopp-for-kvinnor-1.846864

RECORD STORE DAY 18 APRIL

Publicerad 2009-04-18 09:57:14 i ,

Det är ju lite lustigt att samma dag som skivaffärerna firar sin egna dag, så kan man läsa om efterspelet till Pirate bay-rättegången. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det som hänt kring Pirate bay, det är ju bra att om man gjort något brottsligt, då ska man sota för det. Sen så måste ju också musikerna ha betalt för sina verk, annars så går det ju inte att musicera.
En annan kul grej denna Lördag, det är ju att det är RECORD STORE DAY, det är skivaffärernas egna dag. Jag tycker denna dag är rätt viktig, för skivhandlaren har en rätt viktig roll tycker jag. För det första så är det enormt härligt att besöka en riktigt bra skivaffär. Det är något "magiskt" med att se alla skivhyllorna fyllda med skivor. Sen så är det en bra mötesplats, och det är ont om bra mötesplatser idag. Jag ska försöka att fira denna dag på något sätt, ska väl ta och dra till Borlänge och besöka "Folk och rock", en mycket bra musikaffär.

så va man hemma i falun igen...

Publicerad 2009-04-16 18:26:39 i ,

Hejsan hejsan kära blogg och läsare. Nu är jag tillbaka i Falun igen efter att ha haft en sanslöst fin påskhelg uppe hos mina päron i Sollefteå. Mycket god mat och fina naturupplevelser har det blivit.

jag håller med Birro...

Publicerad 2009-04-14 11:54:03 i ,

Det finns hjältar som jag håller högre än alla andra i medie-Sverige. Skribenten Marcus Birro är en sådan person. Han är en person som verkligen verkligen står för det han säger, och det är sånt jag gillar. Idag så kan man läsa hans enormt argsinta artikel om dagens tv-klimat. Jag håller med honom till 100 % i det han tar upp i sin artikel. För idag så är verkligen tv-klimatet ENORMT dåligt. Jag ser nästan aldrig på tv, och de gångerna jag verkligen söker i tv-tablån efter något att titta på, då får man verkligen leta länge efter något värt att se. Jag märker också hur mycket skit som sänds på tv, då jag är hos mamma och pappa. De har ungefär kanske 50 kanaler, men det är sjukt va lite det finns att titta på, trots den mångfald av kanaler hos dem.

läs här...http://www.expressen.se/noje/tvsajten/1.1532330/marcus-birro-de-ar-pinsamma-och-ensamma

snart på väg hem till Falun

Publicerad 2009-04-14 11:22:03 i ,

Imorgon så bär det av hem igen till Falun. Jag har haft några underbara dagar här uppe i Sollefteå och hos min mamma och pappa. Det har varit fina dagar som varit fyllda med massor av god mat, god dryck och massor av skratt. Men som alla sagor, så har de ju även ett slut.

Morsan "in action" med påskbufffén. Hon är helt sanslös me sin mat. Det finns nog ingen som är så sjukt grym på mat, som just mamma.Det där är lite bilder från Sollefteå, min plats i mitt hjärta faktiskt. Det är bra fint här.

att sverige kan va så vackert...

Publicerad 2009-04-10 16:55:32 i ,

Jag har nu varit några dar nu, uppe i norrland hos mina föräldrar. Och det slår mig, att Sverige är ett helt otroligt fint land när allt kommer omkring, särskilt nu på våren. Det finns ju inget som slår, att dricka kaffe, äta en god muffins och njuta av det fina vårvädret.


ha en fortsatt bra påsk

imorgon bär det av norrut..

Publicerad 2009-04-07 22:37:29 i ,

Åker iväg till morsan och farsan imorgon, ska bli hur skönt som helst. Ska fira påsk där, me god mat och dryck. Ser verkligen fram emot det.....Glad påsk på er alla ute i Sverige


mina föräldrar...

Publicerad 2009-04-06 22:56:26 i ,

Detta inlägg kanske blir lite väl personligt, för att komma från mig. Men jag tänkte ta tillfället i akt och skriva lite om mina föräldrar. De är nog fan de finaste människor som finns på denna jord. De har verkligen varit ett jättestöd för mig under alla mina år på denna planet. Jag har er att tacka faktiskt för att jag lever.....taaackmen mamma, du borde ge upp hoppet om Modo, du borde gå över till den bättre "sidan", nämligen Djurgården...;)


fick ett infall och baka ikväll.....

Publicerad 2009-04-05 21:49:18 i ,Jag fick ett infall och få för mig att baka ikväll, så nu har jag gjort en plåt me muffins med smak av blåbär. Och till min stora förvåning, så GICK DET BRA....:) Fan va glad jag är nu...heheheh

vi slår ett slag för skivbutiken den 18 april

Publicerad 2009-04-05 14:12:00 i ,

Jag tycker det är jättebra att Metallica och andra inom musikindustrin har dragit igång denna dag. För på denna dag så kommer man att uppmärksamma den gamla hederliga skivbutiken. Denna dag så kommer det att hända en hel del i skivbutikerna runt om i Sverige och även runt om i världen. Vissa artister uppmärksammar denna dag, genom att släppa singlar som endast kommer att finnas till försäljning denna dag. För mig som är en stor musikälskare, så kommer jag alltid att besöka skivbutiken. För det är något speciellt att besöka en riktigt grym skivbutik, för mig är det nästan något religiöst över det...:)

läs här....http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2699035.svd

Nu kommer Per Ledin tillbaka till Elitserien

Publicerad 2009-04-05 13:43:53 i ,

Nu verkar det som att en av mina favoriter till hockeyspelare, Per Ledin är på väg tillbaka till Elitserien. Jag har alltid varit ett fan av Per, för att han är en sån spelare jag beundrar. Han är en sån spelare som ger allt för sitt lag i alla lägen, sen är han också en grymt rolig profil, för han håller verkligen låda utanför isen. Kolla in det roliga klippet nedan...:)En dröm vore ju att se Per Ledin i Djurgården, men det är väl att hoppas på för mycket. Men drömma går ju alltid....:)

Federer visar känslor på banan...

Publicerad 2009-04-04 14:04:41 i ,

Den alltid lika sympatiska och grymme tennisspelaren Rogr Federer visar i detta klipp känslor som man inte sett han uttrycka förrut. Med enorm ilska så dänger han racketen i banan så flisorna flyger all världens väg. Det är enormt sällsynt att han visar såna här känslor. Men jag tror att det är bra att han gör det, för det är precis denna jävlaranamma som jag tror behövs för att han ska ta tillbaka förstaplatsen på världsrankingen inom tennisen.

bra artikel om löpning...

Publicerad 2009-04-04 13:35:20 i ,

Det är ju som vanligt, att så här på våren, så kommer artiklarna i tidningarna om hur du kommer i form. Oftast så är det löpning som behandlas och man kan läsa spaltmeter om hur du kommer igång. Alltid är det någon expert som ger tips. Oftast är det väldigt bra tips som de ger. Ett tips som jag har, det är att inte sluta springa bara för att det är vinter. Jag har kört löppass på vintern i 3 år nu, och det funkar utmärkt. Man måste bara klä sig rätt, så man inte fryser, sen måste man springa lite mer försiktigt så man inte halkar. En annan sak som jag lägger märke till, i dessa artiklar om löpning, det är detta om skor. Många experter säger att man måste köpa dyra skor. Men det håller jag inte med om. Jag har köpt ett par skor för 800 kr, och de är minst lika bra som ett par löparskor för kanske 2000 kr. I dessa skor jag har nu, de har jag sprungit två lopp i, och de håller skitbra. Så jag tycker det bara är skitsnack att man måste ha superskor när man springer.

Läs här...http://www.dn.se/livsstil/halsa/sa-far-du-spring-i-benen-1.836456

Stefan Liv och hans kaffe....

Publicerad 2009-04-03 13:03:00 i ,

För mig är HV71´s målvakt Stefan Liv den bäste målvakten vi har i Sverige just nu. Han är rätt så komplett tycker jag som målvakt. Han är otroligt snabb, smidig i sidled och han är otroligt bra med benskydden mot isen. Det är en något som jag saknas hos många målvakter idag. De släpper in för många puckar mellan benen. Så jag hoppas verkligen att Stefan Liv kommer vara förste målvakt i VM senare i Maj.
I DN.se idag så kan man läsa en rätt skön nyhet om att Liv har en stor last,  och det är hans kaffedrickande, han kan dricka så mycket som 20 koppar om dagen. Han tycker också att det är skönt att avnjuta en kopp kaffe tillsammans med vänner, och det håller väl jag också med om. Jag är som Liv, en stor avnjutare av kaffe också. Jag älskar att dricka kaffe, men för mig blir det inte lika många koppar som 20 om dagen.

läs här...http://www.dn.se/sport/ishockey/kaffet-vacker-liv-i-stefan-1.836988

hata hata hata hata Johan Palm

Publicerad 2009-04-02 10:43:15 i ,

Varför varför varför ska Johan "Idol-tönt" Palm få spela in en skiva? Det är en fråga jag ställer mig efter att ha läst följande artikel i Aftonbladet. Vad har han för existensberättigande igentligen i musik-Sverige? Jag tycker att han borde ta och gömma sig bakom den sten han kom ifrån. Men jag har fått svaret också, på varför musikindustrin går så enormt dåligt genom denna artikel. Det är för att man spelar in sådan här skit som Johan Palm. Skulle man sålla bland skivsläppen lite mer, och spela in mer med kvalitet, så kanske folk skulle va beredda att betala för musiken. Jag tror inte det är många som kommer köpa en skiva med Johan Palm.

Läs här....http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol2008/article4797742.ab

några tankar om bistånd...

Publicerad 2009-04-02 10:12:36 i ,

Jag följer med intresse den enorma pulicitet som Dawitt Isaak har fått i medierna, den senaste tiden. Många medier har uppror, där man ska skriva under, för att han ska kunna bli frisläppt. Jag förstår inte själva grejjen med varför jag ska skriva under det. För det första så åkte han ju i egenskap av journalist ut och skulle bevaka Eritrea. Han måste ju ha gjort något enormt dumt, eftersom han blir fängslad. För jag tror inte att de i Eritrea fängslar journalister hur som helst. Sen så har han dubbla medborgarskap, så han kan klara sig själv.
Sen så har det blossat upp en annan debatt i kölvattnet till Isaak, och det är detta med biståndspengar. I flera, flera år så har Sverige öst ut pengar i bistånd till diverse u-länder. Detta har vi i Sverige hållit på med i snart 50 år, men vad har dessa pengar igentligen använts till? Det är en fråga jag ställer mig när man läser om dessa länder. De verkar ju ha försvunnit ut i det tomma intet. Man kan ju verkligen undra om Sverige, i dessa kristider ska vräka ut dessa miljarder i bistånd. Det kanske är dags att spara in på det.

striden om upphovsrätten

Publicerad 2009-04-02 09:40:33 i ,

Vad jag tycker att Sverige gör fel i detta med "Ipred-lagen", fattar inte våra politiker och nöjesbranschen att de gör helt fel. För det är sjukt dumt att jaga sina fans. Varför inte börja med att sänka priserna på ljudböcker, cd-skivor och annan media som går att ladda ner. Hade man gjort det från början, så hade nog nedladdningen varit mycket mindre än den är idag.

vilken skön straff...

Publicerad 2009-04-01 14:23:13 i ,

Snacka om snyggt straffmål hockeyspelaren Linus Omark gör här, i detta klipp. Man kan lugnt säga att det är Peter Forsberg klass på denna straff. Jag tycker att denna straff är bland det snyggaste jag sett.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela