klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

RING SÅ SPELAR VI...

Publicerad 2009-04-25 14:46:12 i ,

Jag är uppvuxen med radioprogrammet "Ring så spelar vi" i P4. Det är ett program som va en stor del av min uppväxt. Jag kommer ihåg hur jag brukade vakna upp på lördagsmorgonen, och jag hörde hur signaturen till det programmet hördes genom hela vår lägenhet. Det var en sån trygghet att höra det ljudet, för det var trygghet för mig. Det var så skönt, att sitta tillsammans med min familj och äta min frukost, och så hörde man hur folk från hela landet, ringde in och berättade hur deras lördag skulle bli.
I dagens Aftonbladet så skriver Jennifer Wegerup hur jag också har känt inför det radioprogrammet.

Ur aftonbladet den 25 april 2009

"Det blev med kort varsel inget Djurgården-BP för mig i går kväll, utan istället Zlatan-krönika och artikel. Mina bossar kände att det var den rätta prioriteringen och jag kan inte säga emot.
Då jag ännu inte skrivit någon allsvenska i år kändes det dock lite synd att missa derby på Stadion i solen. Dessutom 0-2, ett tacksamt resultat att skriva om. BP fortsätter att samla viktiga poäng och DIF fortsätter sin kräftgång. Liksom Kalmar och Hammarby...
Apropå Hammarby och senaste matchen, mot IFK, så säger jag bara: Robin Söder. Inte så mycket för målet som för allt annat.

”Va! "Ring så spelar vi", finns det programmet fortfarande?”.
Så sa Patrick Ekwall till mig en gång då jag nämnde vad som brukar förgylla mina lördagmorgnar.
Och visst, det är inte det hippaste av hippt direkt. Men sen man inte längre kan sova ut på lördagar ( i alla fall inte alltid, maken och jag turas om att gå upp med det morgonpigga barnet) har jag återupptäckt den gamla godingen.
Ett program långt ifrån det liv man lever här i Stockholm och medievärlden - och just därför gillar jag det. Jag tycker om att sömnig, närapå yr, göra frukost medan folk från Ystad till Haparanda berättar om hur de ska tillbringa sin lördag. Någon har snö, en annan sol, en var upe 05 och bakade, en annan ska få barnbarnen på besök. Ibland  hörs ensamheten som en dov biton  hos den som ringer men oftast är det glatt och förväntansfullt: det är lördag, det är helg.

Kanske är det också minnena från barndomen då den lilla gula radion stod på i köket hemma i Falkenberg och vi fick lite onyttig lördagsfrukost: kalaspuffar, rostmacka med snabbkräm och O’boy, som gör programmet speciellt för mig. Allt var enkelt, allt var här och nu.
Lite samma känsla får jag då jag nu sitter med dotterns lilla varma, starka kropp i knät, hon lägger bestämt Bamse mitt i min uppslagana DN och vill bli läst för, vi delar på min macka, jag känner hennes kladdiga kind mot min, ute är det sol och redan 15 grader och på radion ringer en man från en liten ort i Värmland.
Lördag i Sverige och dagen ligger framför oss som en öppen famn.
"

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela