klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

stort fiasko av Kalla idag...

Publicerad 2009-02-28 16:12:01 i ,

Det var inte kul att kolla på skid-vm idag och damernas längd på 30 km, för det blev ett praktfiasko av de svenska tjejerna, och framför allt så gjorde Charlotte Kalla ett sjukt dåligt lopp. Men hon gjorde så klart det bästa hon kunde. Men det är en sak som stör mig på henne när hon blir intevjuad, varför i helskotta är hon så glad i varje träff med media? Jag skulle vilja se henne arg någon gång, och visa lite känslor. För när man har gjort ett dåligt lopp, så är man ju självklart arg. Jag skulle vilja se utbrott som typ Anja Pärsson brukar få. 
Nu får vi hoppas att killarna vinna en medalj imorgon på femmilen, vi får hoppas på Anders Södergren.

den här journalisten har koll....

Publicerad 2009-02-28 12:00:39 i ,

Jag gillar ju att surfa runt och kolla nyhetsläget på olika tidningar på nätet, något jag framför allt gillar, det är att läsa krönikor av olika dess slag. Eftersom jag gillar musik, så läser jag självklart en massa krönikor om musik självklart. Idag så hittade jag en krönika som en journalist på Götebors Posten har skrivit. Han tar upp Per Gessle och hans enorma kunnighet som musiker. Sen så håller jag med denna journalist i att låten "Joyride" är en sjukt bra låt. Visste ni förresten att frasen "hello you fool, I love you" som finns med i refrängen till låten, kom till så att Per såg ett litet brev, från sin fru, en dag då han kom hem till deras lägenhet, i det brevet så stod det på Svenska, "Hej din tok, jag älskar dig".....så kan de gå...

Ur Göteborgs Posten 28 feb 2009

"Gessles perfekta pjäxpop

Nyblivne 50-åringen Per Gessle har jagat popmusikens kärna i hela sitt liv. Och sällan har väl en misslyckad jakt varit så framgångsrik.

"Den perfekta popsången finns bara i fantasin". Det sade Per Gessle för tre år sedan när vi träffades i samband med att han släppte Son of a plumber-plattan. Och han har rätt. Den perfekta popsången finns inte. Men få har väl jagat den så hårt, så länge och så intensivt som Per Håkan Gessle. Och sällan har väl en misslyckad jakt varit så framgångsrik. Så uppskattad.

För det är ju tvivelsutan Sveriges största popstjärna (vid sidan av Björn & Benny) som nu fyller 50 år. Med Roxette sålde Per Gessle drygt 60 miljoner skivor, fyllde världens arenor och släppte sina hits i både spanska och portugisiska versioner. Med Gyllene Tider tonsatte han den svenska tonårsfyllan, återskapade pophysterin och fyllde Ullevi med 58 000 personer under en galen jubileumsturné som drog närmare en halv miljon åskådare. Inte så illa pinkat.

Men har han egentligen gjort nåt bra, han Gessle ..? Låter han inte väldigt fjunig med sin säregna röst, och får man verkligen bygga en karriär på att stjäla varenda russin ur musikskafferiet? Svaret är ja, ja och ja! Det är helt normalt att fly midsommarfesten när du för tredje gången tvingas skråla med i Sommartider, men ingen skämtar bort Flickan i en Cole Porter-sång. Eller Ljudet av ett annat hjärta. Två briljanta poplåtar.
Gessles sångröst är ju som alla vet rätt speciell och jag tror likt Christoffer Lundquist i enkäten här intill att just rösten faktiskt varit en viktig del i framgångssagan om Sveriges yngste 50-åring, som varken är den förste eller siste popnörden med väldigt långa fingrar. Men stilfulle Gessle har alltid tjyvat med öppet hjärta och ska det stjälas så ska det stjälas från Buddy Holly, eller kanske Tom Petty i det här fallet.

Så då är det alltså dags att plocka ned Roxettevinylen från vinden? Rippa in plattorna i datorn? Omvärdera dem? Nej, gör inte det! Den här krönikan är skriven med Roxettelåtar i lurarna (tack Spotify) och tiden har inte varit snäll mot dem. Det låter daterat. Det låter plastigt och fruktansvärt överproducerat. Det låter helt enkelt väldigt mycket 80-tal. Men som minnesdokument, som tidsmaskin, är sångerna fantastiska.

Jag lyssnar på The Look och minns hur småstolt jag var när den toppade Billboardlistan i USA. Jag lyssnar på Joyride och minns hundra påstrukna tyskar som pjäxdansade i Bad Gastein. Jag minns hur kul de hade. Och det är då det slår mig. Joyride ÄR den perfekta popsången. Att pjäxdansa till."

den här killen har koll på läget...

Publicerad 2009-02-27 22:47:11 i ,

Folk av idag kan få säga vad de vill, men för mig kommer det alltid att vara mer intressant med riktiga skivor, istället för mp3-låtar och allt vad Spotify heter. För det finns inget mer härligare att avnjuta en riktig skiva på stereon, slå upp texthäftet och följa med i texterna. Det är lite svårt att göra det till mpr-låtar. En skribent som idag har rört detta ämne, det är Andres Lokko på Svenska Dagbladet. Han skriver om detta i en enormt bra krönika....ni kan läsa nedan....

Ur SvD 27 feb 2009

Musik köps bäst utan mellanhand

Publicerad: 27 februari 2009, 11.12. Senast ändrad: 27 februari 2009, 13.15

KRISTALLKULA. Skivindustrin pratar om sina egna dödsryckningar i en tingsrättssal i Stockholm. Världen över frodas akter som inte ser sig som en del av någon industri över huvud taget. Bredda dina perspektiv och smaka på ett utsnitt av framtiden här nedan.

LONDON. Under Pirate Bay-rättegången i onsdags kommenterade skivbolaget Universals vd Per Sundin uppgifterna om att fildelningen ska ha ökat intresset för musik och tvärtom gett skivindustrin en skjuts.

–Det gör mig frustrerad, sade Sundin och drog paralleller till alkohol.

–Bara för att alla ungdomar testar alkohol kan vi inte ge efter för det, tyckte Sundin.

Hm. Jag har knappt följt Pirate Bay-rättegången annat än hur den kommenterats i brittiska medier. Men det som gör mig lika frustrerad som Sundin är hur det konstant talas om ”skivindustrins överlevnad”.

Jag, en 41-årig musikjournalist med ett smått abnormt musikintresse, köpte endast tre fysiskt nyinspelade album på cd under 2008 (No Age, ett samlingsalbum med Skull Disco och The Low Anthem).

Detta trots att jag bor och arbetar ungefär 150 meter från Europas dokumenterat bästa skivaffär (Rough Trade) och kanske 350 meter från den näst bästa (Honest Jon’s).

Samtidigt har jag aldrig i hela mitt liv köpt fler konsertbiljetter än under 2008. Trots att jag, på grund av mitt yrke, stått på gästlistor så länge jag kan minnas så gör jag inte det längre eftersom de nya band och artister jag vill se på scen knappast ser sig som en del av en industri, istället stakar de ut en älskvärt idealistisk framtid för musiken.

I går var jag i Dalston och såg Kaliforniens bedårande Wavves, New Yorks Crystal Stilts och Londontrion Pens.

Där köpte jag Wavves nya singel på vinyl – trots att jag har haft låten i fråga i min dator i fyra-fem månader – för att omslaget är så fint, som ett personligt litet konstverk från Wavves Nathan Williams. Av exakt samma anledning köper jag förmodligen en t-shirt av bandet Let’s Wrestle när de spelar i Brixton i kväll.

Bandmedlemmarna kommer själva att stå bakom ett bord och sälja sina alster. Vi som är där kommer att köpa dem just därför.

Om detta är bieffekterna av att, säg, U2 förlorar 300 miljarder pund på att deras album har läckt så är det nog det bästa som kunde hända för popmusikens fortsatta relevans sedan The Sex Pistols.

Varför gör de så????

Publicerad 2009-02-27 22:37:26 i ,

Nu kan man läsa att det kommer bli en tredje film i Göta Kanal serien, och Janne "Loffe" Karlsson kommer spela huvudrollen som vanligt. Jag vet inte vad jag tycker om detta, för jag gillade inte förra filmen, den var rent ut sagt urusel, och det är ju inte mycket som talar för att den tredje filmen kommer bli bättre. Det som inte direkt talar för att det kommer bli en bra film, det är valet av regissör. Det är Stephan Apelgren som kommer stå bakom rodret på nästa film. Han är mest känd som regissören bakom Pistvakt-filmen, och alla vet ju hur sjukt kass den filmen blev. Han har även gjort en del Wallander-filmer. Men de filmerna i den serien han gjort, de tillhör inte de bättre direkt. Jag tycker att det bästa hade varit, om man lagt ner Göta Kanal projektet efter förra filmen.

vad många det är som klagar...

Publicerad 2009-02-27 22:11:17 i ,

Nu är det alltså klart, att Viktoria har fått sin Daniel Westling. En sak som jag visste, det var att klagosången kring detta bröllop skulle bli stor. För är det något som folk inte gillar, så är det att läsa om hur det svenska kungahuset sprider sina pengar. Jag tycker att det är kul att det ska bli bröllop mellan de två om ett år. Det är ju kul med lite festligheter, och det behövs också lite glam och fest i dessa kristider. Men det är sanslöst vad fok klagar på att de inte orkar läsa om allt som har med Viktoria och Westling att göra, men det är ju bara att låta bli att läsa om det, och sluta läs tidningarna.

det är fredag och Lasse-Stefanz på stereon...

Publicerad 2009-02-27 21:20:51 i ,

Hehe...hade vägarna förbi Myrorna här i Falun idag. Som vanligt så kunde jag inte hålla mig ifrån skivbacken där de säljer vinyl för 10 kr. I skivback så hittade jag en riktigt skön platta med Lasse Stefanz, det är skivan "Livets ljusa sida". Det är den plattan som innehåller deras stora hit "De sista ljuva åren"....en kanonplatta om man gillar skön dansbands musik..:)


Helena Jonsson..min nya favorit..

Publicerad 2009-02-24 14:34:44 i ,Det är sjukt igentligen att skidskytten Helena Jonsson tog 3 medaljer på vm nu, det är inte dåligt, av en tjej som gjorde fiasko på VM i Östersund för några år sen. Då var det få som nog trodde att hon var kapabel till en sådan här succee som hon gjort. Jag måste säga att det är rätt bra jobbat av henne.

Skavlan får en fortsättning i Svt...

Publicerad 2009-02-24 14:23:23 i ,Jag ser inte speciellt mycket på tv, men Fredrik Skavlan och hans tvprogram "Skavlan" har jag verkligen följt varje program. För det är så sällsynt som ett program som är värt att se varje gång. Skavlan har en sällsynt förmåga att få sina gäster att känna sig bekväma i sin intervju-situation. Han har en sällsynt förmåga också att få de allra bästa gästerna till sitt program. För det är inte dåligt då man lyckas å Lars Winnerbäck att ställa upp. Det ska bli kul att följa nästa säsong av hans program.

vi i Sverige behöver lite glamour

Publicerad 2009-02-24 14:20:06 i ,

Det är detta vi i Sverige behöver, lite glamour och fest, när det är finanskris och allt nu. Jag tycker att det ska bli kul när själva bröllopet går av stapeln. Men det är lite töntigt att det tagit så lång tid för Viktoria att få sin Daniel. Jag tycker att de borde ha fått gifta sig mycket tidigare, för det är ju bra länge de har varit ihop.

Viktoria förlovar sig...

Publicerad 2009-02-24 13:55:19 i ,

Nu är det äntligen klart, att kronprinsessan Viktoria ska förlova sig med sin Daniel Vestling. Jag måste säga att det är rätt skönt att hon ätnligen får sin Daniel. För de har ju varit ihop så länge, att de borde få gifta sig. Jag tror att han kommer bli en bra man åt Viktoria.

grattis grattis säger jag...

vissta texter går rakt in i hjärtat...

Publicerad 2009-02-24 01:15:57 i ,

Det finns texter och så finns det TEXTER, ibland så kommer man över låt-texter som verkligen fångar en och griper tag i en. Ikväll så lyssnade jag på en helt enormt bra låt med Broder Daniel. Det är låten "When we were winning". Men det är inte den vanliga versionen av den låten, utan det är b-sidan till den låten jag tänker på. För som b-sida till den låten så finns det en extra lång version av den, med en helt UNDERBAR text. När man läser den texten så får man verkligen en tår i ögat, för den kryper verkligen under skinnet på en..."oh when we were seventeen
oh life was like a film
when we were seventeen
the sky was always tangerine
we ran through streets at night
under starlight
we ran through streets at night
when we were winning

oh wild was the world
and wild we burned
we were kings of the streets
not yet beaten by defeats
but now it's hard to see
through a fog of memories
but I remember
when we were winning

now my friends are unemployed
not needed in this world
pushed down by this town and always turned down
but in dreams at night
they can sometimes recall
when we were heroes
when we were winning

There was a girl that I loved
I have her photograph
It seems long ago
or was it yesterday?
She was a glimpse of life
a life that I missed
the chance I ever got
when we were winning

I thought I saw here today
thru a crowd in the street
I tried to run up to her
and my heart was beating fast
but she was already gone
she was lost in the crowd
but will I see her again
in the street or on a bus?
and can it be true
love never really dies
and is there still a chance
the fire never dies

I was out walking yesterday
I passed my old school
and I started to think back
to when I was a boy there
and all my classmates
they got real jobs now
but we are walking along
the same streets were I was born

what have we done to our lives?
we could've been anything
we gave it our love for what?
this is the time

and when I was growing up
my mom held a job
employed by the state
at the local school
she used to smell in her mouth
as she always used to sing
she let her hair down in spring
when we were winning

but she was worned out
she had to quit her job
and after 30 years of work
now shes got nothing
she says she hates her life
and her marriage has failed
but don't lay down and die
pleeease be alive

oh it's in the air at night
there's a wind coming in
the days dying
oh it's so beautiful
there's something happening somewhere
I take the bus in to town
all I see is laughing
and we are winning

soon I grow older
but god knows I haven't lived yet
before tonight's the memory
let's go out
I'm still young

ahhhhh aaaaahh aaaaaah aaaaaaah
aaaaahhh aaaaah aaaaaaaaaah

life doesn't wait"

ny låt med Ledin...

Publicerad 2009-02-23 17:24:21 i ,

Tomas Ledin är verkligen en hjälte, som alltid kommer att stå sig i alla tider. Han har ju släppt en ny låt denna vinter, och den är faktiskt en av hans bättre på mycket länge....nu har det kommit en video också...
vilken dag.....:)

Publicerad 2009-02-22 16:39:05 i ,

Det har varit en rätt skön söndag så här långt. Började med att man tittade ut genom fönstret, när jag vaknade, och såg att snön bara vräkte ner, det var enormt kul. För det är ju kul när det är mycket snö då det är vinter. Sen så följde jag Sverige i både skidskytte och längd-VM. Och kan ni tänka er, det blev Svenska medaljer i bägge grenarna. Först tog Helena Jonsson brons och senare tog Anders Södergren silver i längd. Så kul att det går bra för Sverige. Om några timmar så kommer två polare förbi på fika, så håller på med en sockerkaka, den håller i detta nu, på att gräddas i ugnen. Det är ju alltid kul att bjuda på nybakat från mitt hem...:)


have a nice sunday....see ya out there....hihi

vissa bilder får en att tänka till...

Publicerad 2009-02-22 12:58:38 i ,

I dagens DN.se så kunde man läsa om efterspelet till den enorma brandkatastrof som härjat i Australien. Det är helt sjukt vad stor den branden var. Nästan 200 personer omkom och enorma landmassor blev för lång tid förstörda också. I Australien så har man utsett en dag som sorgedag, då man ska minnas de som omkom i branden.När man ser den här bilden, så får man verkligen ett hum om hur enormt stor den där branden var. För det är äckligt vad stora lågorna är på denna bild. Snacka om att detta är en sjukt bra bild. Lite av årets bild faktiskt.

Helena Jonsson....vilken tjej...

Publicerad 2009-02-22 12:21:41 i ,

Det är bara att ta av hatten för Helena Jonsson, snacka om att hon har gjort bra ifrån sig i skidskytte-VM. Idag så tävlade hon för sista gången i detta vm, och hon hade chansen på ett guld, men med en snedträff så missade hon sista skotten, så det blev brons för henne. Men det gör ju inget, för det är sjukt bra ändå tycker jag. Hon har nästan tagit medalj i varje lopp hon ställt upp i, det är inte dåligt.

kom och tänka på en sak....

Publicerad 2009-02-21 16:53:06 i ,

Det var en sak jag tänkte på när jag va ute och sprang idag, och det har med snön att göra. Jag sprang ju idag i rätt djup snö på vissa ställen. Vad det påminde mig om, när jag va till Oman för några år sen på semester. Då tog jag tillfället i atk, och löptränade om mornarna på stranden, barfota. Det var så skönt att göra det. Helt klart något jag rekommenderar till folk, när de är på semester.Nu är det inte jag på det kortet, men så där såg de ut när jag sprang.Detta är Oman, och stranden jag sprang vid varje morgon...

jag är den siste entusiasten....

Publicerad 2009-02-21 16:39:15 i ,

Hehe, idag så överträffade jag fasen mig själv. Jag drog ut på en råskön löprunda idag, men snacka om att det snöade idag. Det bara vräkte ner när jag sprang runt Falun idag, men jag gillar när det är lite kärvt när man springer. Man liksom peppas att inte ge upp.

Virtanen tolkar Håkan Hellström...

Publicerad 2009-02-21 12:05:18 i ,

Fasen vad jag diggar Fredrik Virtanen, han har verkligen cred som journalist. Men detta gjorde att han för alltid kommer vara en hjälte för mig. Så otroligt coolt att våga göra detta......

En liten tanke...

Publicerad 2009-02-21 11:53:35 i ,

Ibland undrar man vad folk håller på med om dagarna. Det var en tanke som flög in i mitt huvud, då jag idag läste Lisa Magnussons rätt så roliga och intresanta blogg på Aftonbladets sida på nätet. Det är en tjej som oftast skriver rätt så kul inlägg i sin blogg, men hon har en förmåga att skriva rätt så ointressant emellanåt också. Men idag så skrev hon om att OLW hade ändrat på ostbågarna, och det var inte bra enligt henne. Jag förstår inte vad det är som är så intressant med detta, så det förtjänar att smällas upp på Aftonbladet.se och deras första sida. Men det som är ännu mer intressant, det är att denna artikel har över 60 kommentarer. Vad är det me folk? Vad är det som är så intressant så det krävs 60 kommentarer till denna blogg.....

Läs här.....http://blogg.aftonbladet.se/19586/perma/1131378

happy friday.....

Publicerad 2009-02-20 20:19:24 i ,

Jag tror inte en fredag kan bli bättre än så här. Har en kall öl i näven, rågod mat på gång på spisen...och Scotts på stereon.......:)

happy friiiiday to ya all.....:)

Apotekets monopol försvinner....

Publicerad 2009-02-20 12:28:00 i ,

Det är kul när man hör att det finns politiker som gör något bra för en gångs skull, något som är bra för alla i Sverige. För idag så kan man läsa om planerna för hur man ska handla medicin i framtiden. Det är socialminister Göran Hägglund som i den debatt-artikel i DN, lägger fram dessa planer, och jag gillar verkligen det jag läser. För det första så ska det nu bli möjligt att kunna köpa viss medicin i vanliga butiker, detta är något jag saknat i Sverige. Jag tycker detta är en enormt bra ide, för ibland så har man långt till apoteket, och då är det ju bättre om man kan köpa sina huvudvärkstabletter i mataffären samtidigt som man inhandlar mjölk och bröd. Jag tycker detta är en oerhört bra ide....

Du kan läsa artikeln här....http://www.dn.se/opinion/debatt/lakemedel-utan-recept-ska-fa-saljas-i-vanlig-butik-1.803307

fan va dum jag är...

Publicerad 2009-02-19 21:38:04 i ,

......jag tror jag tar tillbaka rätt så mycket vad jag skrev tidigare om U2´s nya skiva. Den är ju BRA..........

lyssnar på U2´s nya platta...

Publicerad 2009-02-19 21:18:07 i ,

Som vanligt vid stora skivsläpp, så läcker ju skivan ut i förväg på internet. Så har också skett i U2´s fall och deras nya skiva "No line on the horizon". Jag lyssnar på den skivan just i detta nu, när jag skriver detta inlägg. Jag har snart hört halva skivan, och mitt intryck så här långt är inte direkt positivt. Den enda låt som berörde mig, det var "Magnificent". Den va skitbra, och jag tror att den kan bli en höjdare på konserterna framöver. Men det är förvånansvärt många platta låtar på skivan......inte likt U2....så det är ingen klockren platta tycker jag. Helt klart den sämsta hittills på 2000-talet.

en tänkvärd krönika....

Publicerad 2009-02-19 19:45:46 i ,

Krönikören Anna Ekelund på Aftonbladet skriver väldigt bra krönikor tycker jag, men hennes i dagens Aftonbladet var nog en av hennes bättre på mycket länge. Jag håller med henne rätt så mycket i det hon tar upp....


Ur Aftonbladet den 19 februari 2009

"Frisinnade svenskar gör sex osexigt


Dagens första kopp kaffe på dotterns öppna förskola. Jag läser i gratistidningen City om Konstfack; killen som klottrat ner en SL-vagn och tjejen som psykosfejkade sig in på hispan. Bläddrar och - PANG! - från vänster, rätt i ansiktet utan förvarning - en kuk genomborrad av en stor ring. På tidningens högra sida, som tårta på tårta, en fitta med två stavar i kors rakt igenom hela härligheten. En rejäl kontrast till föräldrarna och ungarna som stojar omkring mig, de små snoriga barnen som äter gröt vid mitt bord och doften av nybakat.

Tidningen City har utlyst februari till underlivets månad. Varför? När chefredaktör Mikael Nestius vaknar på morgonen och ser ännu en betonggrå vinterdag vill han kanhända vråla "Kuken!" men är det ett tillräckligt skäl att vika en hel månad till de nedre regionerna?

 

Dag ut och dag in kan man nu läsa om intimpiercing, att "Jocke, 42, har en tjock metallring genom sin penis", att Sara (hon med staven i muttan) har fått ett bättre sexliv och att man i stället för blommor kan ge bort en dildo. Det är onanitips, fittkonst och språkdebatter om huruvida det i dagligt tal ska kallas snopp och snippa eller kuk och fitta.

Svenskar tycks ha utvecklat ett nationellt drag: Man ska bryta normer, testa gränser och vara så in i helvete frisinnad. Ingen reagerar längre på närbilder av könsorgan i tidningen. Att hålla ihop knäna har blivit fult - nu ska man skreva och visa hur skönt frigjord man är.

 

Apoteket har blivit en stor återförsäljare av sexhjälpmedel och vibratorer säljer som smör. Jag som trodde att hjälpmedel var till för handikappade. Finns det så många funktionshindrade i Sverige?

Lustigt är att lusten tycks minska i takt med att antalet dildos ökar. RFSU kräver nu att varje landsting ska ha minst en sexologisk mottagning därför att svenskars sexuella olust är ett växande problem.

På gymnasiet skrev jag ett specialarbete om tatuering. På den tiden, 1991, fanns två böcker på svenska i ämnet. En hittade jag på stadsbiblioteket i Eslöv och den andra fick jag fjärrlåna från Umeå. Sedan kom en total tatueringsexplosion. 1991 kunde man bara läsa om piercing i obskyra böcker från USA. Tar man i dag en titt i ett genomsnittligt svenskt omklädningsrum så är varenda kärring både tatuerad, helrakad och intimsmyckad. Det som hade en viss tjusning som subkultur för knappt tjugo år sedan har blivit allmängods - och totalt osexigt.

 

Under samma tidsspann har sex gått från något privat till en status- och livsstilsmarkör. De senaste tjugo åren har homosexualiteten fått fokus och normaliserats. När flator och bögar gick från att vara paljett- och läderklädda fjollor till trötta småbarnsföräldrar à la Wolff och Gardell, passade heterosarna på att bekänna färg,"komma ut" och överta glittret och lädret.

Sex kallas friskhetsfaktor, men har snarare blivit hetsfaktor. Vi värderar varandra efter sexuell förmåga framför allt annat. Mycket sex blir ett tecken på att man är älskad och lyckad och udda sex att man är speciell och inte någon trist svenne. Men hur långt kan man gå?

Jag minns en bild i en av de där obskyra böckerna från förr. En man hade roat sig med att idogt och sakta men säkert klyva sin penis på mitten. Efter många månaders slit hade han alltså två, fast smalare, och kunde kissa med två strålar.

 

Det påminner om eleverna på Konstfack. Är det märkligt att de försöker provocera och överträda gränser för överträdelsens egen skull? De är barn av sin tid, en tid då man ska chockera så mycket det går medan det av utmattning likgiltiga samhället inte lyfter ett bryn. Lyckas man väcka debatt får man väl en spontan fontänorgasm av pur glädje - vilket man kan läsa allt om i City.

Gudskelov är februari en mycket kort månad."

lite depprock i vintermörkret....

Publicerad 2009-02-19 15:07:59 i ,

Det verkar som att "brit-popen" är tillbaka igen, för det är sanslöst vad många bra band det kommer från de brittiska öarna nuförtiden. Det har ju varit lite dåligt på den fronten efter allt som hände kring banden som Oasis och Blur. Men nu börjar det helt klart att bubbla i rock-grytan i England. Ett av de bättre banden på sista tiden, det är nog "White Lies". De lirar en en sorts musik som är en blandning av det bästa från band som Joy Division, The Cure, The Smiths och Gyllene Tider....:)sverige är tillbaka som stormakt inom vinteridrott...

Publicerad 2009-02-19 12:54:42 i ,

Sverige är ju lite som i fornstora dar nu, när det gäller vinteridrott. För vi är ju lite av en stormakt just nu, för vi tar ju medaljer på löpande band nästan. Det går ju bara av farten nu i skidskytte-VM, och snart börjar ju längd-VM, och det kan nog bli en del medaljer där också. För Charlotte Kalla verkar vara på väg mot en formtopp, av det hon sagt i intervjuer. Jag hoppas att hon tar minst 2 guld, för det vore skitkul. Mitt tips inför detta skid-VM, det är 3 medaljer, varav 2 är guld och så blir det 1 brons.

det blev silver idag...

Publicerad 2009-02-19 12:42:48 i ,

Detta trodde jag verkligen inte, jag trodde verkligen inte att det var möjligt. Det jag talar om, är så klart silvermedaljen i skidskytte-VM som Sverige tog i mixed-stafett idag. Det var en enormt bra insats tycker jag. För det första så var den störste av dem alla just nu, Björn Ferry sjuk och kunde inte ställa upp. I hans ställe så klev en annan kille in och gjorde vm-debut med den äran, måste jag säga. Han gjorde jättebra ifrån sig på sin sträcka. Sen så verkar Anna-Carin vara på väg till fornstora dagar när det gäller formen. Det är kul tycker jag.

tänk vad lite det är som behövs.....

Publicerad 2009-02-18 22:53:36 i ,

Ibland är det så lite som behövs för att bli glad. För en liten stund sen, så snacka jag med farsan min i telefon, och det är helt sjukt vad glad jag blev av det samtalet....han har en humor som ingen annan har...heheheheheheheh

slutet på en era....tack för showen Peter...

Publicerad 2009-02-18 14:16:11 i ,

Det tar emot att skriva detta, men jag tror att sagan "Peter Forsberg" är slut nu. För jag tror att efter det senaste comeback-försöket så tror jag att det är omöjligt att försöka igen. Det börjar bli lite tragiskt att se Peter försöka och försöka komma igen på isen. Vill han ha lite trovärdighet kvar hos hockkey-publiken, så borde han ta bladet från munnen och säga hej då till hockeyn. Jag vill inte höra om fler misslyckade försök till att komma igen.
Foppa för helvete...lägg av nu...

Publicerad 2009-02-17 22:34:09 i ,

Nu får det vara nog Peter, detta är mer än jag tål från din sida. Jag vet att du är världens bästa hockeyspelare när du väl är i form, och du har visat ännu en gång att du KAN lira, men nu får det vara nog med usla comeback-försök.

det "nya" Falun

Publicerad 2009-02-17 14:16:22 i ,

Idag så hade jag vägarna förbi centrum här i Falun, och jag måste säga att det har blivit ett lyft tycker jag, med den nya gallerian. Jag gick in där och såg alla grymma affärer som, Clas Olsson, Teknikmagasinet och de andra. Men det som gladde mig mest, det var det nya fiket som har öppnat i dagarna. Äntligen så finns det ett fik för vanliga människor i Falun. Man kan lugnt säga att jag kommer fika asmycket där....:)

jag fick rätt.....

Publicerad 2009-02-17 12:58:06 i ,

Vad skönt det är att ha rätt ibland, det är så skönt. Jag sa till många att melodifestivalen skulle tappa tittare efter första deltävlingen, och det var ju just det som skedde. De tappade nästan en kvarts miljon tittare mot första programmet. Snacka om att det var skönt att läsa det. Jag hoppas att det fortsätter att sjunka...:)

Jerringpriset eller Bragdguldet till Helena Jonsson....

Publicerad 2009-02-17 12:53:15 i ,

Undrar om inte skidskytten Helena Jonsson ligger bra till för att kanske få något av de priserna nästa år. För den prestation som hon utförde under VM nu i skidskytte, det var inte dåligt. För det första så sköt hon nästan fullt i stående, det är enormt svårt. För det blåste jättemycket, och det medförde att många av favoriterna skjöt bort sig. Jag tror att Helena kan ligga bra till för det priset.

GE-galan ikväll...

Publicerad 2009-02-17 12:43:48 i ,

Ikväll är det stor friidrottsfest i Globen i Stockholm. Det är nämligen dags för GE-galan. Det ska bli kul att se vart våra friidrotts-stjärnor är i för form. Själv så ser jag mest fram emot att få se Linus Törnblad. Han är ju en grymt bra höjdhoppare, och jag hoppas det går bra för han ikväll. Denna tävling är ju också rätt speciell för honom. För ikväll är det ju allra första gången som han tävlar utan att Stefan Holm är med. Han lade ju av för ett tag sen, det ska bli intressant och se hur Linus handlar pressen med att va ensam höjdhoppare nu.


 

ursäkta mig men...

Publicerad 2009-02-17 00:15:49 i ,

....vad är det för läsare av min blogg jag har. För är det massor som läser den, då borde väl iallafall NÅGON kunna lämna en liiiiiiiiiten kommentar. Då skulle jag bli glad...:)

varför finns det så mycket bra musik???

Publicerad 2009-02-17 00:14:42 i ,

Jag är en stor musikälskare, det har jag varit sen jag började andas tror jag. För jag fick min första skiva när jag var mycket liten. Är ju också uppvuxen med en syster som var en stor musikdiggare också. Så man fick ju redan från början höra bra musik. Men jag funderar ibland på, hur mycket bra musik kan det finnas igentligen? Det borde ju ta slut någon gång, men det gör det inte. Alltid finns det nya band och artister att upptäcka. Det är det som gör det så härligt att gilla musik.

kommer ni ihåg The Motorhomes...

Publicerad 2009-02-16 23:44:27 i ,

Jönköping är inte bara känt som en extremt kristen stad och som The Cardigans födelsestad, de är också kända genom att den nu nedlagda gruppen The Motorhomes kom därifrån. De la av för några år sen, vilket var synd, för de va bra. De fick en stor hit med låten "Into the night"....kommer ni ihåg den...

texter som känns...

Publicerad 2009-02-16 21:48:38 i ,

Ibland kommer man över texter som verkligen känns i hjärtat, och Lasse Lindh kan verkligen skriva såna texter. Han har en förmåga att forma små världar i sina texter. Det han skriver om känner jag igen mig i så otroligt mycket. Särskilt denna text till låten "Satan vad ont det gör" från plattan Lasse Lindh...

"Tiden läker inga såroch det som 
inte dödar stärker inte heller 
och så länge man landar på sina fötter
klarar man sig inte och det finns
inga kläder som tål det dåliga väder 
du och jag haft så länge nu och det 
känns som om jag har ett litet privat
djävla moln över mig som 
följer mig vart jag än går.
Och jag älskar dig men fan vad vi håller på

Satan vad ont det gör när du sårar
mig som bara du kan
du känner varje skrymsle varje vrå
av mitt hjärta och du missar inte en 
chans att ta igen för allt och dom 
som säger att tiden läker alla så 
dom ljuger

Vi smyger omkring på tå, livrädda 
för att störa och vi har tappat 
våra ord och när vi väl hittar dom blir dom bara
kantiga och fel och all
skit som kommer ur min mun jag 
menar det inte men jag måste väl
andå mena nåt? och är det nu vi ska bryta upp
och gå skilda väger och sånt?
Jag vill inte, för jag kommer sakna dig så..."

nya låten med Tomas Ledin...

Publicerad 2009-02-16 13:28:23 i ,

Lite i smyg så har Tomas Ledin släppt en ny låt "Håll ut" på hans hemsida. När man hör låten så blir man glad, för det är en riktig "Ledinare" som han släppt. Helt klart värd att kolla in.......

http://www.tomasledin.com/

för mig är det bästa skivan så här långt...

Publicerad 2009-02-16 13:17:58 i ,

Alltså, jag får inte nog av skivan "Party crasher" av och med Per Gessle. Den skivan är helt klart hans bästa på mycket länge. Nog en av hans bästa sedan skivan "Joyride" med Roxette. Det är helt sanslöst när man tänker efter, vilket enormt 2000-tal han haft. Det var väl ingen som trodde att Per Gessle skulle ha sådana här enorma framgångar som soloartist. För innan så har han ju enbart lyckas med de olika grupperna han medverkat i. Det ska bli enormt intressant att se hur det går för Per på hans kommande soloturnee runt om i Europa. Jag tror att det kan bli ännu en framgång.jag tror att det går nerför nu...

Publicerad 2009-02-16 13:02:10 i ,

Jag har märkt på folk jag känner och deras attityd till schlagern, att det får vara nog nu lite. Det är inte alls samma brinnande intresset tycker jag bland folk, mot hur det var förr. Jag känner själv, efter att ha sett de de två första deltävlingarna, att nu får det vara nog lite. För det formatet det har nu, det blir för mycket tycker jag. Jag brukar inte tycka att det var bättre förr, men faktiskt så var det lite så. Det var framför allt skönt att det var endast 1 kväll, där man röstade fram 1 låt till stora finalen. Sen är det en annan sak jag tänker på, det är detta att det knappt är "live" längre. Jag hör och läser om att det är "singback" utan band, och att det är förinspelade röster, och att det står folk i kulisserna och förstärker rösten på scen. Allt detta medför att live-momentet försvinner en del tycker jag. För själva grejen med denna tävling, är ju att man ska framföra en låt, live här och nu. Det vore mycket trist om live-grejen förstörs mer och mer.

Uffe......han är gryyymmm...

Publicerad 2009-02-15 22:31:08 i ,

Ibland läser man texter till låtar som får en att tänka till. Oftast när det händer, då är det en Ulf Lundell text. Så är det i detta fall....

"Kärleken slog oss, kärleken bedrog oss
Kärleken var så svår att leva i
var och en för sig
Visst är det lättare, säj?
även om våra dagar och nätter
kan bli långa att lägga meningen i

Jag har sökt i himlen, dykt ner i djupen
I drömmen har jag flugit ut över stupen
Efter ett hjärta av guld
en blick, en dörr
När du håller glaset sådär mot ljuset
När du klev över tröskeln till det där huset
Just då när du kom
då kändes det som
det aldrig funnits nåt förr"

gud va norrland har präglat mig som person....

Publicerad 2009-02-15 21:57:34 i ,

Det är en sak som har präglat mig mer än nånsin, på sista tiden. Det jag talar om, är resan upp till morsan och farsan för någon vecka sen. Det var enormt skönt att träffa dem, av många anledningar. För det första så saknade jag dem enormt, så det var ju skönt att träffa dem. Sen så mådde jag inte så bra innan jag åkte till dem. Så att träffa dem, gjorde att jag mådde mycket bättre. Sen så är det en liten annan sak också, och det är detta med LUGNET uppe i norrland. Det är så sjukt skönt att komma upp till norrland, och gå ut i skogen och känna det enorma lugn som finns där, och framför allt, den enormt sköna tystnaden. Det är något som jag under åren i Stockholm, gillade väldigt mycket. Utan det hade jag nog inte klarat av att växa upp i Stockholm.

några tankar under en löprunda...

Publicerad 2009-02-15 15:59:30 i ,

Vad man tänker på konstiga saker när man är ute och tränar, det är helt sanslöst. Men jag tänkte idag, att hur långt kan man igentligen springa? Jag tänkte på det idag, för idag var det en sån där löprunda, där jag kände att jag kunde springa hur långt som helst. Känslan i kroppen är helt underbar just nu, det går så lätt att träna. Jag kan känna igen känslan i min kropp, precis innan Lidingöloppet förra året, då hade jag också en sån där explosiv känsla i kroppen, att jag va tvungen att hålla igen lite på tempot, annars hade jag sprängt mig.....

han är bäst på tv-sporten...

Publicerad 2009-02-15 12:39:33 i ,

I dagarna så pågår ju skidskytte-VM. Det har ju börjat skitbra för sverige. Vi tog ju idag det första guldet. Helena Jonsson var det ju som fixade det. Men jag ser också på denna sport lite för att njuta av den bästa sport-kommentatorn som finns i tv just nu, jag talar självklart om kungen själv, Christer Ulfbåge. Han är helt klockren som kommentator. För mig är han den bäste av dem alla.

MEN FÖR FAN...

Publicerad 2009-02-15 12:05:32 i ,

Börjar att bli trött att läsa om alla så kallade "kostnärer" som med sina konstverk kostar samhället miljoner med pengar. Först var det den där idioten från konstfack som "spelade" psykiskt störd och blev inlagd. En helt sjuk grej, om du frågar mig. Sen idag i tidningarna, så kan man läsa om en grafitti-målare som i en film, sprejjar ner en hel tunnelbane-vagn. Han avslutar konstverket genom att slå sönder en ruta och hoppa ur vagnen och försvinna. Jag ser inte meningen med detta, varför måste man vara olaglig och störa andra med sin konst? Men det jag vill säga lite, det är att jag vill inte drabbas av att andra ska göra konst. Sen så har jag svårt att se varför "viss" grafitti är konst.....

första medaljen i skidskytte-vm...

Publicerad 2009-02-15 11:44:15 i ,

Nu är det redan avklarat, den första medaljen är bärgad, och det var min favorit, Helena Jonsson som tog den. Jag tycker att det var väldigt kul att det var just hon som tog den. För hon hade så sjukt med otur under förra VM i Östersund. Så det är kul att hon får visa att hon kan va me och fightas om medljerna.

coldplay.....

Publicerad 2009-02-15 00:38:43 i ,

Jag har gillat denna grupp ända sen jag köpte "Parachutes" plattan för några år sen. Den plattan räddade min höst då lite, för jag mådde lite dåligt då, men låtarna från den plattan, gjorde att jag mådde bättre. Helt sanslöst vad en viss skiva kan betyda mycket för en.
Jag har aldrig sett Coldplay live, men när jag ser deras live-dvd "Coldplay live 2003", då får man en inblick i hur det kan vara.....den är iallafall mycket bra.ibland är ens liv som en filmscen...

Publicerad 2009-02-15 00:22:54 i ,

Jag vet inte hur ni känner er ibland, men oftast om jag gör något, så kan man känna sig som att man är med i en film. Ikväll så var det lite så. För ikväll, på alla hjärtans dag, så låg jag i min soffa, och kollade på en kärleksfilm, alldeles själv. Det gör mig inget att jag är singel, men det är klart att ibland så känns det bra trist. Men när jag låg där, i min soffa, hade en skål med chips på bordet, och en öl bredvid, då kändes det som att man har upplevt denna scen i hundratals andra filmer.....

Hur som helst, så är filmen, jag såg ikväll, skitbra. Den rekommenderar jag starkt....

hur kan man inte gilla vintern...

Publicerad 2009-02-15 00:10:18 i ,

Jag va ute och sprang idag, runt Falun. Det är helt sanslöst va fint det är här i Falun, när det är riktig vinter. Det är nästan så man springer runt och myser när man ser all snö...:)

måste bara tipsa om ett grymt radio-program...

Publicerad 2009-02-14 12:23:42 i ,

Det som är lite kul med detta inlägg, det är att jag ska tipsa om ett radio-program, fast jag knappt aldrig lyssnar på radio. Men nu är det ju så, att det finns "pod-radio" som man kan ladda hem. Det är något som jag har utnyttjat enormt under förra året. Det är ju jätteskönt att man kan ladda hem radioprogram, och lyssna på dem när man själv vill. P3 har en programserie som heter "P3 dokumentär". Det är ett sjukt bra program. De gör jättebra och genomarbetade radiodokumentärer om olika ämnen. Helt klart värt att kolla in.....


www.sr.se/p3dokumentar

om melodifestivalen ikväll...

Publicerad 2009-02-14 12:01:01 i ,

Det är knappt så man orkar skriva om den, men den kommer ju inte undan en. Jag snackar så klart om melodifestivalen. Jag hörde låtarna igår, och som vanligt så är det bara skitlåtar. Det som jag tänker på, det är om de enorma tittarsiffrorna kommer stå sig från förra helgen. Jag tror det inte, för som första deltävlingen va, med sina enormt krångliga regler, så gör det att man som tittare tröttnar. Jag fattar inte varför man inte bara kan ha en kväll, då man röstar fram en låt, och som sen tävlar i stora schlager-finalen.

att bli äldre...

Publicerad 2009-02-14 02:10:21 i ,

Det är helt sanslöst igentligen, men i år så fyller jag 29. Det är rätt coolt, när man tänker på det......:)

Peter Forsberg är kungen av hockey...

Publicerad 2009-02-13 12:42:05 i ,

Jag kan inte smälta Peter Forsbergs "comeback" igår i elitserien. Det var så sjukt kul att se att han fortfarande kan spela bra hockey, och på vilket sätt han gjorde det. Att han sen gjorde mål efter 15 minuter, det var ju bara för bra för att vara sant. Sen när man ser målet, så är det ett typiskt "Foppa-mål". Han vänder bort sin spelare med kroppen, fintar med ena handen och lägger en backhand rakt upp i krysset. Ett sånt där mål kan bara Peter göra....se och njut nedan...

fint väder i Falun idag....

Publicerad 2009-02-13 12:35:53 i ,

Vad denna vinter så här långt har varit bra. Det har varit massor med snö, och det har varit kallt, så jag är bra nöjd med vintern så här långt. Idag så pendlar temperaturen mellan -9 och -10. Sååå skönt....


heeelt sjukt bra gjort......

Publicerad 2009-02-12 20:42:59 i ,

Jag sitter och är med om lite hockey-historia ikväll. För denna kväll så gjorde Peter Forsberg "comeback" i Elitserien, och VILKEN återkomst det blev. Han gjorde det första målet för Modo ikväll, och vad jag hoppade av glädje när jag hörde det. Det var bara för bra för att vara sant. Så otroligt kul att det var just Peter som fick göra mål. Han är verkligen värd det....

lidingöloppet 2009...here I come...

Publicerad 2009-02-12 13:31:57 i ,

Vad jag längtar efter att få springa Lidingöloppet iår igen. Jag fick ett bra lopp i benen förra året, min sluttid landade på 03.27.23, vilket jag är bra nöjd med. Jag satsar inte direkt på att slå den tiden iår, men jag vill bra gärna komma ner runt den tiden. Men man kan lugnt säga att jag kommer stå där på startlinjen i år igen.....:)

BREAKING NEWS...kungen är tillbaka....

Publicerad 2009-02-12 12:29:51 i ,

Jag läste just på Expressens hemsida, att Peter Forsberg SKA SPELA ikväll mot Skellefteå. Jag trodde knappt det var sant, men det är faktiskt sant. Jag blev sjukt glad när jag läste det. Jag hade gjort vad som helst för att få vara på plats och se matchen ikväll. Nu hoppas jag att det kommer hålla för Peter och att han gör en bra match.

Om Peter Forsberg och hans elitserie-comeback...

Publicerad 2009-02-12 12:24:53 i ,

Ikväll kan bli en historisk kväll för svensk hockey och Elitserien. För ikväll kan den störste av dem alla, göra comeback, jag snackar förstås om Peter Forsberg. Tydligen så är foten nu så pass frisk att han kan spela. Varför han va så dålig i förra DM-matchen, det var för att han var magsjuk. Det förklarar ju förstås varför han spelade så svagt, för det är ju inte lätt att prestera högkvalitativ ishockey om man är sjuk. Jag hoppas verkligen att det blir en storstilad comeback för Peter, så han en gång för alla kan bevisa att han är sveriges och kanske världens bästa hockeyspelare.

det är ditt val du gjort...stå för det...

Publicerad 2009-02-12 12:09:26 i ,

Jag fattar inte varför många är så korkade. Jag läste imorse inläggen till en artikel som Aftonbladet publicerade idag. Det handlar om rökning och att det är så farligt med just det. I artikeln så ska en tjej försöka att stämma ett tobaks-företag. Men herregud, detta är ju urlöjligt. För det är ju hennes eget val att börja röka, det är ju knappast företagets fel.

jag vill bli polis...

Publicerad 2009-02-12 00:05:36 i ,

Helt klart så känner jag enormt starkt inför att kanske bli polis. Jag har nog aldrig känt så starkt inför just detta. Men det är sjukt lång väg fram tills dess att jag kan söka, men jag ska fan i mig klara av det......

då va man hemma igen då...

Publicerad 2009-02-11 17:13:32 i ,

Så var man hemma igen då, efter att ha varit nästan 1 vecka hos mina föräldrar. Måste verkligen säga, att jag har världens bästa päron, de är bara för jäkla goa. Man saknar dem redan då man åkt ifrån dem.....jäklar vad snö det är här uppe...

Publicerad 2009-02-09 20:29:49 i ,

Detta inlägg kanske kommer låta kul för alla som är vana vid snö, men faaaaaaan vad snö jag har varit med om nu, när jag har besökt mamma och pappa. Jag har aldrig varit med om dess like.....

jag älskar detta ställe jag är vid nu...

Publicerad 2009-02-07 16:20:59 i ,

Det här stället som mamma och pappa bor vid nu, det är nog det ställe jag trivs mest på i hela Sverige. Det är så fint här så man storknar. Helt klart är detta ett smultronställe....jag är grym...

Publicerad 2009-02-07 16:13:37 i ,

Idag har jag kört som fasen me farsans snöslunga. Det gick enormt bra, snön yrde som bara den efter det att jag kört. Så nu är våran gräsmatta som ett salsgolv.

är i norrland nu...

Publicerad 2009-02-06 18:37:42 i ,

....jag besöker morsan och farsan. Så gött att vara här uppe....mycket snö är det också, och JÄVLIGT kallt, så nu njuter man...:)

Nina Persson....varför är du inte singel?????

Publicerad 2009-02-04 17:52:54 i ,

Sorry Susanna Kallur, men man kan lugnt säga att du har fått konkurrens. Jag har hittat en ny kärlek i mitt liv. Det är sångerskan i avsomnade The Cardigans, nämligen Nina Persson. Snacka om att den kvinnan är "the love of my life"...:)

How the west was won - Led Zeppelin

Publicerad 2009-02-04 17:21:51 i ,

Har de sista dagarna haft ett sjukt bra live-album med Led Zeppelin i mina hörlurar, då jag går på stan. Det är Led Zeppelins 3-dubbel cd som de gav ut för något år sen. Det är när man lyssnar på denna box, som man inser vilket grymt live-band de va live. Många av låtarna är mycket svåra att känna igen när de gör dem i en live-situation. De gör om låtarna mycket, sen så improviserar de fram dem rätt så mycket också. Men en av höjdarna på detta album, det är helt klart "Whole lotta love". Denna version på "How the west was won" är knäckande. Jag älskar när sångarn Robert Plant helt plötsligt börjar att sjunga andra låtar mitt i....så grymt bra...

en grymt bra scen i Good Will Hunting...

Publicerad 2009-02-04 15:49:59 i ,

Det är denna scen som jag tycker förklarar varför Robin Williams är så bra i filmen. Han har ju en roll som är rätt så tyst och "laid back". Han gör inte så mycket väsen av sig i filmen. Men han låter helt klart sina monologer i filmen tala för sig själv. När han talat i filmen, då lyssnar man verkligen. Denna monolog, som beskriver varför Matt Damons karraktär är som han är, den är så sjukt bra. Jag får inte nog av den.....Robin Williams....du är min gud..

Publicerad 2009-02-04 15:46:26 i ,

Jag såg en sjuuuukt sjuuuukt bra film igår, jag snackar om filmen " Good Will Hunting". Det är en helt sanslöst bra film med Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck och Stellan Skarsgård i huvudrollerna. Jag måste verkligen säga att Ben Affleck är bra i denna film. Helt klart en av hans bästa roller genom tiderna. Stellan är inte så dum han heller som matteproffessor i filmen. Men helt klart så ägs hela filmen av Robin Williams. Han har en rätt så nedtonad roll, men de stunder han är med i filmen, så tar han över helt. Han skådespel i denna film är så grymt bra att man stumnar.

bob hund......vart har ni tagit vägen????

Publicerad 2009-02-04 15:24:08 i ,

Vad jag saknar bandet Bob Hund emellanåt. Jag saknar dem mycket för att de va en så frisk fläkt i Sverige. Framför allt så är de ett av de bästa live-banden man kan se i Sverige. Jag vet inte vilket band som skulle kunna tävla om den titeln. Men jag tror kanske att The Hives kanske kan va en konkurrent om den titeln.
Jag kom över en såååå sjukt bra video till en av Bob Hunds låtar. Den här videon är så störskön, jag blir så grymt glad varje gång jag ser den....:)

denna skiva förändrade mitt liv...

Publicerad 2009-02-02 23:59:56 i ,

Vad denna skiva har förändrat mitt liv. Jag fick den i min hand, av mamma sommaren 1988, och man kan lugnt säga att jag lyssnat på den hundratals gånger. Denna skiva är en klassiker som kommer stå sig ialla tider....

när vi ändå är inne på böcker...

Publicerad 2009-02-02 23:31:35 i ,

Förra året måste nog gå till historien som det år, då jag läste sjuuukt många böcker. Jag har nog inte läst så mycket, som under just förra året. En av höjdpunkterna, när det kommer till böcker, det var helt klart boken "Kent - texter om Sveriges största rockband". Detta är en bok som gänget bakom musiktidningen Sonic givit ut. De har samlat alla de bästa texterna som de skrivit om Kent plus lite andra texter också. Det är en enormt läsvärd bok för alla som gillar Kent.

läser en bok om Mona Sahlin...

Publicerad 2009-02-02 21:56:31 i ,

Jag var förbi Myrorna idag när jag va på stan, när jag va där, så kollade jag som alltid in bokdelen. Där hittade jag en bok som Mona Sahlin skrev för många år sen. Det är lite av en biografi över hennes liv som politiker. Jag har läst en hundra sidor nu, och jag diggar boken rätt så mycket. Men ibland så märks det att hon är politiker, för det blir lite väl mycket politiskt skitsnack tycker jag. Men helt klart så är det en intressant bok att läsa.

låtar som gör en GLAAAAAAD..:)

Publicerad 2009-02-02 18:46:41 i ,

Nu är jag trött på att vara nere...jag vill vara glad. Därför har jag bestämt mig för att resten av denna kväll så ska jag endast lyssna på låtar som gör mig glad. Här är några.....

melodifestival 2009....snaaaaaaaaark

Publicerad 2009-02-02 11:50:34 i ,

Så är det dags för årets Melodifestival, men gud vad jag känner mig icke berörd. Jag hoppas att Sverige gör ett megafiasko, så att vi kan lägga ner skiten........

Bruce i Superbowl....

Publicerad 2009-02-02 11:32:30 i ,

Jag såg imorse att Bruce lirade i halvtid på Superbowl-finalen. Man kan lugnt säga att Bruce var laddad till tänderna. Nu kan ni se han här....
Del1Del 2


så här tycker jag om Sveriges insats....

Publicerad 2009-02-02 11:28:31 i ,

Om Sveriges insats kan man säga flera saker.

Vi börjar med tre positiva:
1 Jonas Larholm, tog ett rejält steg framåt, Sågad i EM för ett år sedan, en helt ny spelare nu, bra skott, fina inspel och ett stort ansvarstagande.

2 Lagmoralen, spelarna jobbade verkligen för varandra och visade att de var beredda att stuka ett finger för att vinna boll.

3 Tobias Karlssons intåg i mittförsvaret var en sensation, ingen saknade Jernemyr.

Tre negativa:
1 Svackorna var lite för djupa i vissa matcher, mest synligt mot Frankrike och Ungern.

2 Kantspelet höll inte alls klass, Jan Lennartsson var blek och Jonas Källman upp och ned.

3 Lukas Karlssons axelskada, precis när han ska få sitt stora genombrott kan hela karriären vara hotad.

Tre frågetecken:
1 Målvakterna. Inte klev det fram någon och blev klart etta, men Palicka, Sjöstrand och Sandström kan ta steget fullt ut till EM 2010 i Österrike.

2 Staffan Olssons fortsatta jobb som förbundskapten. Han funderar på anbud från Tyskland, inte bra att bli av med en förbundskapten efter bara ett år.

3 Straffskyttet. Efter sex missar i rad klev Patrik Fahlgren in och gjorde det bra, men är han en spelare för framtiden?

Frankrike är världsmästare i handboll...

Publicerad 2009-02-02 11:26:49 i ,

Jag missade nästan hela finalen i handbolls-VM igår, det är något jag inte gillade, för enligt expertisen, så var det en extremt välspelad och bra match. Det var en hård och mycket brutal match, men det var ju väntat, eftersom Kroatien hade hemmaplan och skulle ge allt för att vinna. Jag trodde att de skulle vinna mycket på grund av att de hade just hemmapubliken med sig. Men Frankrike, som måste ha ett av de vassaste anfall jag sett, vann till slut matchen mycket rättvist. De är helt klart världens bästa handbollsland just nu. För nu har de både vunnit OS som VM i handboll. Det som slår mig, det är att hur långt efter som det Svenska laget är, när man jämför med Frankrike och Kroatien. Det vi saknar mest, det är "speed" i anfallet. Sen så behöver vi spelare som kan göra kantmål. Vi saknade det helt under VM, helt klart måste vi bli bättre där. Men jag tycker ändå att som helhet, så gjorde Sverige ett bra VM. Vi höll jämna spår nästan med de största länderna i världen.....

låt dem kriga sönder varandra istället...

Publicerad 2009-02-02 11:00:28 i ,

Ärligt talat så börjar jag bli extremt trött på att följa mellanöstern-konflikten i Medierna, jag talar "Israel/Palestina-konflikten". Nu har Israel ännu en gång hämnats på Hamas, för vilken gång i ordningen, det har jag ingen aning om. Men det är väl typ 300:ad gången ungefär. Är det inte bättre att västvärlden slutar att rapportera om detta, och låta dem kriga sönder varandra....

Ur Dagens Nyheter 2 feb 2009

"Israel i hämndattack mot Hamas

Israeliskt flyg bombade på söndagen Hamas-ställningar i centrala Gaza som hämnd för raketattacker mot Israel tidigare på dagen.Attacken genomfördes timmarna efter det att två soldater och en civilperson hade skadats av splitter från en granat som avfyrats från Gaza, skriver Jerusalem Post.

Nyhetsbyrån AFP uppger att de israeliska bomplanen angripit sju tunnlar som går under gränsen mellan Gaza och Egypten. Före attacken gick de israeliska flygplanen igenom ljudvallen och orsakade flera kraftiga ljudbangar vilket fick de som befann sig i tunnlarna att fly, skriver Al Jazeera som också uppger att en tom polisstation bombades.

Bombningen kom sedan Israels premiärminister Ehud Olmert varnat för att Israel skulle svara med "omfattande repressalier".

Minst 15 raketer och granater sköts från Gaza in i Israel under söndagen. Enligt Jerusalem Post angreps också en grupp israeliska soldater vid gränsen till Gaza tidigare under dagen.

Al-Aqsa-martyrernas brigader har enligt nyhetssajten Al Jazeera kontaktat redaktionen och tagit på sig ansvaret för attackerna."

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela