klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

låt dem kriga sönder varandra istället...

Publicerad 2009-02-02 11:00:28 i ,

Ärligt talat så börjar jag bli extremt trött på att följa mellanöstern-konflikten i Medierna, jag talar "Israel/Palestina-konflikten". Nu har Israel ännu en gång hämnats på Hamas, för vilken gång i ordningen, det har jag ingen aning om. Men det är väl typ 300:ad gången ungefär. Är det inte bättre att västvärlden slutar att rapportera om detta, och låta dem kriga sönder varandra....

Ur Dagens Nyheter 2 feb 2009

"Israel i hämndattack mot Hamas

Israeliskt flyg bombade på söndagen Hamas-ställningar i centrala Gaza som hämnd för raketattacker mot Israel tidigare på dagen.Attacken genomfördes timmarna efter det att två soldater och en civilperson hade skadats av splitter från en granat som avfyrats från Gaza, skriver Jerusalem Post.

Nyhetsbyrån AFP uppger att de israeliska bomplanen angripit sju tunnlar som går under gränsen mellan Gaza och Egypten. Före attacken gick de israeliska flygplanen igenom ljudvallen och orsakade flera kraftiga ljudbangar vilket fick de som befann sig i tunnlarna att fly, skriver Al Jazeera som också uppger att en tom polisstation bombades.

Bombningen kom sedan Israels premiärminister Ehud Olmert varnat för att Israel skulle svara med "omfattande repressalier".

Minst 15 raketer och granater sköts från Gaza in i Israel under söndagen. Enligt Jerusalem Post angreps också en grupp israeliska soldater vid gränsen till Gaza tidigare under dagen.

Al-Aqsa-martyrernas brigader har enligt nyhetssajten Al Jazeera kontaktat redaktionen och tagit på sig ansvaret för attackerna."

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela