klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

det är inte konstigt att musikbranschen går åt helvete...

Publicerad 2009-01-31 23:49:55 i ,

Jag hörde att Sony har skrivit kontrakt med Idol-Johan. Det är inte konstigt att folk köper mindre och mindre skivor om skivbolagen satsar på en sån kass artist. Alltså, allvarligt, vem köper en skiva med han??? nej fram för mer riktig kukrock som Thin Lizzy, Led Zeppelin, Ac/Dc och liknande artister......In Flames icke att förglömma.....:)

Ingo "the champ" Johansson...är död

Publicerad 2009-01-31 13:48:30 i ,

Vad sorgligt det var att läsa om att Ingo har gått bort, det var verkligen en mycket tråkig nyhet. Men samtidigt så måste man ju gå bort någon gång, och nu var det hans tur. Helt klart är Ingo en av våra allra största sportprofiler genom tiderna. Det han gjorde, då han vann världsmästartiteln 1959, det är svårt att sätta ord på. Men att det skulle komma en göteborgare och vinna titeln, det var det nog få som trodde.

Ingo....may you rest in peace....hur jävla bra är inte denna scen...

Publicerad 2009-01-31 03:20:43 i ,

Det finns filmer och så finns det filmer. Almost Famous är en film som jag nog sett en så där 50 gånger kanske. Men jag får inte nog av den. Det som gör att den filmen är så bra, det är att filmmusiken är så sjukt bra. Regissören Cameron Crowe visste verkligen vad han gjorde, när han valde musiken till filmen. Denna scen som jag nu ska bjuda på, den hade inte varit samma tror jag, om det inte var för denna låt med Elton John, jag talar om låten "Tiny dancer".....


en annan BRA låt...

Publicerad 2009-01-31 03:07:24 i ,Denna låt med Bon Jovi är kanske inte så känd, men jag hoppas att det finns någon som kanske upptäcker den via min blogg. Lyssna och njut för fan....detta är konst....

detta band är i en liga för sig...

Publicerad 2009-01-31 02:05:39 i ,

Jag lyssnar just nu på Weeping Willows. Man kan lugnt säga att de är i en liga för sig i svenskt musikliv. Jag lyssnar just nu på deras första skiva, det är verkligen en klassiker som kommer stå sig genom åren.

funderingar kring en vinylback...

Publicerad 2009-01-30 23:31:18 i ,

Jag är ju en rätt stor musiksamlare, så man har ju hängt över en hel del vinylbackar genom åren. Oftast om jag har vägarna förbi Falun centrum, så brukar jag smita in på Myrorna här i stan. Där har de en hel del vinylbackar, där de säljer skivor för 10 kronor styck. Det är alltid lika kul att stå där och rota bland alla skivor. Det lite tråkiga är ju att det är så mycket skitskivor i de vinylbackarna. Men när man står där och rotar, då ser man ju en hel del skivomslag. Det första jag nästan alltid kommer att tänka på, det är vad fan tänkte vissa grupper eller artister när de valde omslag? För det finns verkligen sjukt många fula omslag, framför allt från 80-talet. Som alltid så blir det inköp av en elle två plattorn nästan varje gång.....men sen är det ju billigt med 10 kronor för en skiva....:)

en topp 3-bästa låtarna med The Cardigans...

Publicerad 2009-01-30 23:09:50 i ,

När jag ändå är inne på Nina Persson så måste vi ju snacka lite The Cardigans tycker jag. Det verkar ju lite som att den gruppen är nerlagd. För efter senaste skivan, som var en samlingsskiva, så verkar det ju som att de har helt lagt av. Jag hoppas inte att det är så, för svenskt musikliv behöver dem enormt. Det finns ingen grupp som The Cardigans i Sverige. De har ett helt unikt sound som är mycket svårt att beskriva.
Självklart har jag massor med favoritlåtar med denna otroligt grymma grupp. Så jag fick verkligen tänka till när jag skulle bestämma mig för endast 3 låtar som jag gillar mer. Men här kommer de iallafall.....håll i er

1.
I need som fine wine and you need to be nicer

Denna låt fastnade jag för enormt fort första gången jag hörde den. Den börjar med ett riff som Peter Svensson lirar enormt bra. Den killen är en sällsynt bra gitarrist och framför allt låtskrivare. Denna låt började med att Nina hade denna textfras, som de sen skrev en melodi till. Hon hade sett eller hört denna textrad någonstans, och hon tyckte att det skulle bli en fräck titel till en låt, och det blev ju så. Denna låt är sjukt bra, och helt klart platsar den på första platsen på min lista.

2.
Lovefool

Denna låt är ju heeeelt sanslöst bra. Det är nog denna låt som The Cardigans kommer bli ihågkommen för. För denna låt blev ju en enorm hit när den släpptes som singel. Låten blev ju också rätt så stor tack vare att den var med i filmen Romeo & Juliet. Det finns inte så mycket man kan säga om denna låt, förutom att den har en refräng som är helt oemotståndlig, det är en sån där refräng som är som häftplåster i hjärnan. Den bara sitter där liksom.

3.
You´re the storm

Denna låt kommer med lite för att den har en video, som är nog en av de snyggaste jag sett. Det är en sån där video som faktiskt lyfter låten och gör den bättre. Jag rekommenderar verkligen er att leta upp den. För den är sevärd.
Denna låt innehåller en av de bästa sånginsatserna av Nina i The Cardigans. Det är här i denna låt, som hon visar att hon är en sjukt bra sångerska.

Foppas vara eller icke vara....

Publicerad 2009-01-30 12:25:47 i ,

Idag kanske kommer bli en historisk dag, iallafall om man gillar hockey som jag. För idag kommer Peter Forsberg, att via en presskonferens som är planerad till kl 1500, att meddela hur han ska göra med sin framtida hockeykarriär. Han kan ju va med i tre kronor i helgen och spela. Men jag tycker att han borde lägga av, för man kan lugnt säga att han har gjort sitt på hockeyrinken. Han har ju vunnit allt man kan som spelare, förutom ett SM-guld. Det vore det möjligen som gör att han vill fortsätta. Men jag hoppas att jag får höra att Peter lägger av, medans han har någon stolthet kvar.

det finns ljud som jag gillar mer...

Publicerad 2009-01-30 00:38:23 i ,

Det finns ljud, och så finns det LJUD...:)

Det jag menar med den rätt skumma inledningen på detta inlägg, så menar jag att ljudet av vinylknaster, det är nog det ljud jag älskar mest just nu. För det är något med det ljudet som gör att jag går igång på det så enormt mycket. Älskar när jag tar fram en vinylplatta, tar ur skivan ur dess fodral, och sätter på skivan på spelaren. När man hör det där "scratch" "scratch" ur högtalarna, då förflyttas jag till en helt annan värld.en underskattad debut...

Publicerad 2009-01-29 14:42:03 i ,

Har grävt lite djupare i min skivsamling nu och hittat ett riktigt guldkorn. Jag lyssnade igår genom Bryan Adams debut skiva "Bryan Adams". Vad charmigt gullig den skivan är, han låter väldigt ung på debuten. Men man märker redan här, att han är en sällsynt bra låtskrivare. För många av låtarna håller faktiskt än idag, och det händer ju att Bryan lirar dem fortfarande på sina konserter. Det är inte dåligt för en debut. Sen så har ju mega-producenten Jim Valance, en stor del i denna skivas storhet också. För han har ju en förmåga att producera skivor som blir hits. Helt klart är att debutskivan som Bryan Adams gjorde en pärla att leta upp.


det här var fasen på tiden...

Publicerad 2009-01-28 14:55:29 i ,

Nu kommer en av mina förebilder, Kalle Moraeus få medalj av Kungen för extraordinärt musikskapande. Jag tycker det verkligen är på tiden. För Kalle är en sjukt bra musiker som genom åren har skapat musik som är otroligt bra. Framför allt gillar jag det han gjort tillsammans med Orsa spelmän.

setlistan för Johanneshov spelningen...

Publicerad 2009-01-27 15:34:47 i ,

Det märks verkligen att jag är inne i en Kent-period just nu, för jag har nästan enbart lyssnat på Kents plattor sista dagarna. Helt klart så är min favorit bland alla Kent-skivorna "Hagnesta hill", den är sååå sjukt bra. 
En hemsida som är en guldgruva för Kent-junkies som jag....det är "www.kentjunkie.com". Där finns allt och lite till med Kent.
En sak som är kul, det är att se på gamla låtlistor från deras konserter. Jag hittade låtlistan till spelningen på Johanneshov bland annat....

1. Kungen är död
2. Stanna hos mig 
3. Saker man ser
4. Cowboys 
5. En timme en minut 
6. Revolt III
7. 10 minuter (för mig sjäv) 
8. Blåjeans 
9. Kräm (så nära får ingen gå) 
10. Kevlarsjäl
11. Celsius 
12. En himmelsk drog 
13. Om du var här
14. Musik non stop 
15. Visslaren 

encore 1: 

16. Berg&dalvana
17. Gravitation 
18. Ingenting någonsin 

encore 2: 

19. Rödljus
20. 747 

är inne just nu i en svåååår Kent-period...

Publicerad 2009-01-27 15:24:07 i ,

Det är ju fantastiskt detta med internet igentligen. Man kan få tag på skivor och låtar man aldrig trodde fanns. Det händer ibland att jag hittar bootlegs med artister jag verkligen inte trodde fanns. Igår var ett sånt exempel. Jag var på en ENORMT JÄVLA bra konsert med Kent 2000. Det var deras konsert på Johanneshov i Stockholm. Det var då deras största spelning hittills i deras karriär. Jag glömmer aldrig det enorma stöd Kent fick från publiken, den allsången var helt sanslöst. Där kan verkligen Allsång på Skansen slänga sig i väggen. När jag gick ut från arenan den kvällen så var jag helt omtumlad och förvirrad. För jag hade varit med om något som jag inte riktig fattade vidden av. Den konserten har satt spår i mig än i dag. Jag har svårt att gå på en Kent konsert idag, för jag är så rädd att bli besviken. Jag tror nog inte att den konserten, den kvällen på Hovet inte kan överträffas. 
Men igår så hittade jag en bootleg med just denna spelning, och vips så var jag tillbaka i publikhavet, den kvällen i Mars 2000......och skrek mig halv hes till låtar som "Om du var här", "747"....

Gessle gör soloturnée i europa...

Publicerad 2009-01-27 15:01:21 i ,

Nu är ryktena sanna, Per Gessle kommer under våren ge sig ut på en kortare soloturnée. Detta är verkligen spännande nyheter, jag ska verkligen ge mig iväg och se hans konsert på Cirkus i Stockholm. Jag tycker det ska bli intressant att se vad han kan göra med sitt engelsk-språkiga material. Han har ju som sagt inte turnerat med sina låtar på engelska förrut. Han har sagt att han ska köra lite Roxette låtar denna gång. Det ska bli kul att höra, framför allt också med den underbara sångerskan Helena Josefsson på kör. Hon är verkligen en grymt bra sångerska. 

nytränad......

Publicerad 2009-01-26 20:31:50 i ,

Det blev ett litet pass på gymmet ikväll också, för det var så trist att va hemma, så jag drog ner och körde lite. Det var bra skönt....nu blir det att käka lite och sen kanske se en film.

att man kan bli så nöjd för en liiiiiiiiten grej...

Publicerad 2009-01-26 17:40:25 i ,

Nu är jag helt ärlig, men jag har i snart 10 månader försökt att få upp en taklampa här i mitt sovrum. Detta är helt sant, jag har i snart tio månader försökt med denna MYCKET OMÖJLIGA uppgift, och kan ni tänka er, idag så lyckades jag. Snacka om LYCKA jag kände då jag lyckades...:)

heheheheheheheheheh

den vita konserten

Publicerad 2009-01-26 14:57:34 i ,

Igår kväll så lyssnade jag igenom en helt sanslöst bra konsert-bootleg med Kent. Det är en inspelning från deras konserter på Stadion i Stockholm, den så kallade "vita konserten". Den kallades så för att Kent hade begärt att alla i publiken skulle klä sig i hel vitt. Man kan ju lugnt säga att oubliken tog Kent på orden, för när man ser på bilder från konserten, så ser det hemskt likt ut som ett sekt möte nästan. 
Men det jag slås av när jag lyssnar på konserten, det är att man kunde tyckt att Kent kunde ha spelat lite roligare låtar under konserten. Jag får känslan av att de inte gav helt hundra procent under konserten. Men hur som helst så hade jag helt klart velat vara där. För det är sanslöst bra av Kent att fylla stadion.


roxette....

Publicerad 2009-01-26 03:12:11 i ,

Som ni alla kanske vet, ni som läst min blogg, så gillar jag Roxette något sjukt mycket. Ibland så hände det att jag surfar runt på youtube och kollar runt bland alla klipp. Oftast så hamnar jag bland alla klipp med Roxette. Det är kul att surfa runt bland alla klipp från deras konserter genom åren, framför allt från konserterna de gjorde under världsturneen "Join the joyride - world tour 1991-1992". Då var verkligen Roxette på toppen av deras karriärer. De bästa konsertern de gav då, var då de turnerade runt Syd-Amerika. Runt den tiden så var faktisk DEN grupp som var allra störst. Större än Michael Jackson, Tina Turner och alla de andra tillsammans. Det märks också på hur sjuuukt bra de va live under denna tid, och hur sjukt bra deras fans var på att kunna texterna. Det inser man när man kollar på detta klipp från en konsert i Argentina. Jag får gåshud när Marie slutar sjunga efter andra versen och publiken tar över helt.......vilken skön eftermiddag....

Publicerad 2009-01-25 18:31:53 i ,

Det är helt sanslöst vad jag gillar "nya" Må Bättre här i Falun. Det är verkligen ett lyft med de nya lokalerna. De är mycket större och faktiskt mycket ljusare mot hur det var förrut. Så man kan lugnt säga att jag kommer va stammis framöver där. 

Nu ska jag snart äta grilla kyckling och ris till det....så jäkla gotttttttttoch grattis också de svenska bandykillarna till VM-guldet......

man börjar tänka till när man läser sånt här...

Publicerad 2009-01-25 13:38:05 i ,

Jag läste om en judisk kvinna idag i en otroligt tänkvärd artikel i Dagens Nyheter, det är när man läser sånt, som man tänker till lite extra. Men ska berätta lite kort vad artikeln handlar om. Den handlar om en gammal judisk kvinna, som bor i Sverige sen några år tillbaka. Det hon har gått igenom, det går nästan inte att sätta ord på. Men hon överlevde andra världskriget med nöd och näppe, men förlusten av hennes familj och nära och kära har självklart satt sina spår hos henne. När hon nämner hur hon tänkte när hon skiljdes från sin familj efter ankomsten till Auschwitz, det är så hemskt att läsa om. Det sjuka är att hon blev bemött med antisemitism, även då hon kommit till Sverige. Denna kvinna skulle studera vid Stockholms universitet, men då blev hon stoppad av en professor som sa "Judiska studenter från slaviska länder tar jag över huvud taget inte emot".  Det är ju helt sjukt att den professorn kunde agera så. Fatta att denna kvinna har överlevt WW2, och så kommer hon till Sverige och möter en sån idiot. 

Denna artikel borde alla läsa....http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=877055

ikväll hejjar vi på sverige...

Publicerad 2009-01-24 18:42:58 i ,

Just nu så lirar Sverige mot Frankrike i handbolls-vm, och jag hoppas verkligen att vi vinner. Så nu hoppas jag att hela Sverige håller tummarna....:)

väldigt tänkvärd krönika i aftonbladet idag...

Publicerad 2009-01-24 14:58:28 i ,

Det finns en journalist på Aftonbladet som är skrive sjukt bra artiklar och krönikor om allt inom musikvärlden. Det han skriver om, det är allt otroligt genomtänkt. Idag så publicerade han en krönika som fångar tidsandan mycket bra. Läs själva.....http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article4251421.ab

är det någon som kommer ihåg ronny och ragge???

Publicerad 2009-01-23 22:28:33 i ,

Jag lånade ikväll en dvd med de gamla raggar-kungarna Ronny & Ragge. Vad nice det var att minnas tillbaka då man satt som klistrad vid tv´n då deras serie "Byhåla" sändes. Jag såg alltid på det programmet då jag växte upp förr. Jag köpte till och med deras skiva "Let´s pök". Men den har jag inte kvar, vilket kanske är tur. För den är inte direkt bra. Men ni kan minnas tillbaka då Ronny & Ragge härjade i folkparkerna sommaren 1993, med detta klipp.....:)


Ugglas fredags-drink...ett måste...

Publicerad 2009-01-23 19:30:26 i ,

En av de roligaste bloggarna man kan läsa, det är helt klart Magnug Uggla´s blogg. Han har något som kallas för "Fredagsdrinken" på Fredagar....den är helt klockren.....:)Johan Croneman är en grym journalist på DN...

Publicerad 2009-01-23 14:22:31 i ,

Jag gillar verkligen att läsa Johan Cronemans tv-krönikor i Dagens Nyheter. Han skriver väldigt bra och tänkvärt i sina krönikor. Särskilt i dagens krönika, där fångar han verkligen vad jag tycker också....

Ur Dagens Nyheter 23 jan 2009

"SEMESTERSVENSKARNA" (TV 4, onsdagar) fokuserar på personal på plats, reseledare, platschefer, guider, men här finns också plats för helt vanliga svenskar. Paret från Mellansverige i Thailand för första gången, ett gäng killar och tjejer på partyresa, barnfamiljer, det är meningen att vi skall få allt vad vi vill ha.

Några som vi kan skratta åt, några vi kan känna igen oss själva i, några vi kan reta oss på - det gäller såväl resenärer som reseledare. Det blir en ganska bra mänsklig katalog, ja om man bortser från intellektuell medelklass och ren överklass. De lyser helt med sin frånvaro. De reser inte till Thailand längre, det anses väldig mycket B att dra till Thailand över jul.

Det blir i stället mycket Svenne Banan och det säljer bäst, tittarna trivs, annonsörerna räknar hem, och Fritidsresor, som varit med och betalat (i eftertexterna använder man ordet "bidrag") får stärka sitt varumärke.

JAG SKULLE GÄRNA VILJA HA svart på vitt hur mycket de investerat i "Semestersvenskarna" - var det kanske till och med deras idé? Var det Fritidsresor som kom till TV 4 (eller till Meter film & television, som producerat serien) med sin idé och sin plånbok?

Det är ju numera inte särskilt ovanligt att man skräddarsyr serier och tv-program till annonsörer, eller att annonsörer placerar både idéer och pengar - gentemot tittarna mörkar man gärna fortfarande. Det skall se ut som självständiga idéer, självständiga produktioner, att man så att säga gjort upp bakom tittarnas rygg vill man inte skylta med.

Det har alltid varit annonsörernas våta dröm, att få komma in i den redaktionella värmen. Någon gång på 90-talet brast det definitivt. I dag är det ett rätt komplicerat plockepinn, det är väldigt svårt att veta vad som ligger under och vem som ligger över. Men som sagt: Det skall vara besvärligt att reda ut, tittarna skall helst hållas oinformerade.

För folk som jobbar med medier är det här självklarheter - så där finns ingen hjälp att få. De tycker att systemet är glasklart och självklart", gamla nyheter. "Välkommen till verkligheten" är deras favorituttryck. Tittarna och konsumenterna förväntas helt enkelt reda ut alla sådana här frågor själva.

ANNONSÖRERNA KÖPER allt oftare redaktionell plats, få granskar förhållandena ur konsumentperspektiv. Det råder en uppgivenhet bland många journalister och redaktörer. Allt handlar om att anpassa sig till marknaden.

Anpasslingarna blir fler och fler. Kritikerna färre och färre.

Mer än någonsin skriker svensk television efter ett riktigt bra, genomarbetat mediemagasin. De har tidigare gjorts med vänsterhanden, utan resurser, utan riktigt bra journalister. Skall man samla en redaktion för att göra ett kritiskt granskande grävande mediemagasin måste man givetvis samla de hårda av de hårda. Journalister som inte fruktar sina kolleger, inte räcker vacker tass, tvärtom folk som alltid har gjort en poäng av att ställa till bråk. Jo, faktiskt. Ett mediemagasin skall göras av branschens bråkstakar.

Under någon termin gick jag på Journalisthögskolan under samma period som Janne Josefsson, när helst på dagen man passerade det klassrum där Josefssons klass höll till kunde man alltid höra bråk, gräl, höjda röster - och mycket skratt. Det var ett jäkla liv helt enkelt. Det blev rätt många bra journalister i den kullen.

Det är den typen av skitjobbiga bråkstakar som skall göra nästa viktiga mediemagasin i det här landet. Med en lugn klok redaktör som moderator. Vi är i skriande behov av intelligenta journalister som utreder och benar ut mediebranschen, som kan hålla isär och lägga ihop. Och som sagt: Aldrig ger sig. Ni kan få ett bra namn på magasinet också: "Bråkstakarna".

vad arg jag blev på svenska handbollskillarna ikväll...

Publicerad 2009-01-22 23:31:31 i ,

Sverige förlorade ju mot Kroatien ikväll, och jag blev så arg när de gjorde det. För killarna slarvade så sjukt mycket, och det är just såna slarvgrejor som inte får hända i en sån här viktig match. Jag tänkte främst på en sak. Det var när Sverige skulle ta en time out. Precis innan så hade sverige gjort mål, och det var i ett läge, då vi behövde alla mål vi kunde få. Men pga att svenskarna begärt timeout så gildes inte målet.....så dumt och klantigt.

heeeeelt sjukt bra träningspass ikväll...

Publicerad 2009-01-22 20:26:43 i ,

Ikväll så hände det, ikväll så var jag helt oslagbar på Må Bättre-gymmet ikväll. Jag kände redan innan jag gick och tränade, att detta pass kommer bli lyckat. För jag kände hur hela kroppen bara ville sätta igång, hela jag var som en kruttunna som kunde brisera när som helst. Det är för pass som detta, som gör att man orkar hålla på...:)

robert gustavssons OS-låt på Idrottsgalan

Publicerad 2009-01-22 15:20:53 i ,Vad jag diggar denna låt som Robert Gustavsson framförde på årets Idrottsgala. Det måste va något av det bästa som framförts i komedi-väg på sista tiden. Jag skrattade så jag höll på att dö när jag hörde detta. Sen är Robert sjukt lik Gessle också...

ett fyllo får pengar till vin...

Publicerad 2009-01-22 13:40:34 i ,

Detta läste jag om i morse i Dagens Nyheter, det är helt sjukt att ett fyllo får pengar till att köpa vin. Det är något som känns otroligt fel här.....

Ur Dagens Nyheter 22 jan 2009Rattfyllo får pengar till nytt vin

En rattfyllerist får nu 150 kronor i ersättning för att kunna köpa vin sedan det vin han hade med sig i bilen beslagtogs av polisen. Det beslutar justitiekanslern, JK.DET VAR DEN 30 NOVEMBER 2004 som en man från Domsjö utanför Örnsköldsvik fick ett strafföreläggande sedan han kört rattfull. I samband med att han greps av polisen beslagtogs också 2,5 liter vin.

Vinet blev sedan liggande utan att förverkas till i april 2007 då en åklagare beslutade att vinet skulle lämnas tillbaka till rattfylleristen.

Men rattfylleristen ansåg att hans vin måste ha blivit förstört under de drygt två åren och har i en skrivelse begärt att han ska få pengar till en ny box.

JK Göran Lambertz håller med mannen men konstaterar att vinet borde ha förverkats. När det nu inte gjordes bör mannen få pengar för att köpa nytt vin.

om klimatet och dess förändingar...

Publicerad 2009-01-22 13:37:44 i ,

Jag tror jag börja märka en skillnad i hur folk diskuterar klimatförändringarna. Jag vet inte om det är andra som märkt detta också, men börjar inte allt detta prat och skrivande i medier om detta bli lite långtråkigt och upprepande. För det har varit en hel del tjat om detta i medierna. Självklart så ska man skriva om detta, för det är ett otroligt viktigt ämne. Men det känns som att politiker bara tar upp klimatförändringarna när de har något att vinna på det, i till exempel en valrörelse. Det tycker jag är bra trist. 

en liten film om U2 och ett av deras allra bästa album...

Publicerad 2009-01-21 02:02:24 i ,

Jag hittade en film på youtube.com som bara musikfans måste se. Det är en dokumentär om när U2 spelar in sitt otroligt grymma album "The unforgettable fire". Det var ett album som skulle lyfta U2 till en helt annan nivå i deras karriär. Skivan var en helt annan melodi, mot deras skiva "War", som var mycket mer rockig och råare. På nya plattan så var soundet mycket mer luftigare och fylligare. Det är mycket den gamle Roxy Music keyboardisten Brian Eno. Han skulle visa sig vara en mycket lyckad och viktig producent för U2.U2 - The unforgettable fire documentary part1
The Unforgettable fire documentary part 2

vad skön kväll det blev

Publicerad 2009-01-20 19:25:54 i ,

Vad jag diggar känslan efter att man har tränat, och man kommer hem, gör en god middag, och så njuter man av den. Efter maten så slår man sig ner i soffan och njuter av en bra bok. Jag tror inte en kväll kan bli bättre än så...:)

nu är det dags för förändring i USA

Publicerad 2009-01-20 12:58:20 i ,

Idag så svär den nye amerikanska presidenten Barack Obama presidenteden, och tar över tronen i USA. Detta kommer att firas enormt mycket i USA, med diverse baler och andra festligheter. Jag tyckr att det var sjukt kul att det blev just Obama som blev president, för han är nog rätt man just nu. Dock kommer han få det enormt tufft ibörjan. Han har ju den gigantiska finansiella krisen i USA att ta hand om. Sen har vi detta med irak-kriget och kriget på Gaza-remsan. Så han har stora uppgifter framför sig. Men jag tror och hoppas att han kommer klara det.


hejsan alla.....

Publicerad 2009-01-20 12:46:59 i ,

Skriver och skickar ut hälsningar till alla som läser min blogg. Det är sjukt kul att det finns folk som gör det, det gör mig glad. Det snöar helt sjukt mycket idag, här i Falun, det är kul....

Carola.....why????

Publicerad 2009-01-19 23:14:34 i ,

Varför har det hamnat en skiva med Carola i min stereo? varför lyssnar jag på henne, när jag igentligen inte tycker om henne????....:)

0408 tankar på morgonen...

Publicerad 2009-01-19 04:11:51 i ,

Sitter just nu vid datorn, har klivit upp ur sängen pga att jag inte kan sova. Det är alltid bäst att för mig att inte ligga kvar i sängen, oftast så brukar jag kunna somna om, om jag går upp och pular med något. Just nu så hamnade jag framför datorn. Som vanligt när jag slår på datorn så hamnar jag på min blogg. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om vid denna tidiga timme, denna måndag. Men jag kan ju alltid dela med mig av vad jag åt till middag Söndagen som varit. Jag åt en fisksoppa som härstammar från den Franska orten Menton, den var supergod. Har gjort några soppor nu den sista tiden, och jag måste säga att jag diggar verkligen att sätta ihop en soppa. Det är så enkelt, det är bara att hacka och skiva och langa sen i ingredienserna i en kastrull full med vatten.

FISKSOPPA FRÅN MENTON

1 pkt torsk eller kolja
2 gula lökar
4-5 råa potatisar
1 burk tomater (400 g)
1 -1 ¼ l vatten
½ tsk timjan
1 tsk fänkål
1 ½ tsk salt
vitpeppar
1 vitlöksklyfta
saft av 1 apelsin
persilja

Skala först löken och hacka den ganska grovt. Skala potatisen och skär den i tärningar. Fräs både lök och potatis i en stor, vid kastrull eller gryta. Häll på burktomaterna, tomatspadet och vattnet. Lägg i salt, krossad vitlök och övriga kryddor och koka det hela i 15-20 minuter. Skär under tiden fiskblocket i skivor. Sänk der dem i kastrullen och koka ytterligare ungefär 10 minuter med lock på kastrullen och ganska svag värme - som alltid när det gäller fisk. Smaka av soppan med pressad apelsin och eventuellt lite mer vitlök. Klipp över persilja.

lyssnar på Tomas Ledin...

Publicerad 2009-01-18 17:59:34 i ,

Just nu lyssnar jag på Tomas Ledin. Vad han är en bra artist. Man kan lugnt säga att jag har vuxit upp med hans musik. Framför allt är jag mycket intresserad av hans plattor från 70-talet.. De är rätt så bortglömda, men helt klart är de värda att kolla upp.Jag hittade ett gammalt idol kort på Tomas. Visst är han fräck på bilden....:)

detta med galor...

Publicerad 2009-01-18 14:10:10 i ,

Vid denna tid på året, så avlöser ju galorna varandra. Det är nästan en gala varje helg nästan. Igår så gick ju P3´s gala "Pr guld" av stapeln i Göteborg. Det var en mycket bra gala tycker jag. Den hade allt som jag tycker en gala ska innehålla. Den hade en mycket bra programledare, han var bra för att han inte tog över galan, som många brukar göra. Han gjorde sitt jobb mycket bra tycker jag. Sen så var det faktiskt bra spridning mellan pristagarna tycker jag också. Helt klart så var Håkan Hellström rätt val när det gäller priset för bästa live-akt "Guldmicken". För Håkan har verkligen gjort en del bra konserter detta år. Kanske kunde In Flames fått det priset också. En sak som jag inte fattar, det är att alla tycker synd om Lykke Li, att hon inte får några priser. Jag tycker inte alls det är konstigt, för hennes skiva är inte alls så bra, att hon är värd ett pris. Helt klart är det förra årets mest överskattade artist, enligt mig.

Sen är det en annan sak jag tänkt på när man jämför galor i Sverige och andra länder. Jag är så trött på att galorna i Sverige är så icke-glamorösa, om ni förstår vad jag menar. På galor i Sverige så finns det inget pompa och ståt. Man märker liksom inte att det är en gala av stor vikt, som till exempel Guldbagge-galan. Tristare gala får man leta efter, och då är det den viktigaste galan för film-Sverige. Något som jag stör mig på, det är att talen på både guldbagge-galan och grammis-galan är så enormt tråkiga.
Jag brukar ofta titta på galorna ifrån andra länder, som till exempel USA, som är galans hemland nummer 1. Häromdagen så tittade jag lite på Golden Globe Awards. Vad den galan hade allt som en gala ska ha. För det första så var alla uppklädda och enormt snyggt klädda. Där såg man inte någon ta emot ett pris i jeans och t-shirt. Där var det "smoking all over", och det var så enormt skönt att se. För är det gala, då ska man klä upp sig. Jag tycker fan det var pinsamt att se hur sångaren i Lasse-Stefanz var klädd på grammisgalan, skäms för fan...

det är ett blåsigt falun idag...

Publicerad 2009-01-18 13:43:59 i ,

Det är inget direkt skönt väder här i Falun idag, det blåser som sjutton och så verkar det som att det kan börja regna, men det hoppas jag att det inte gör. Ska löpträna sen med en polare, men jag får se hur det blir me det. Så som vädret är nu, så tror jag att jag ställer in det. 

en lite annorlunda nyhet från DN

Publicerad 2009-01-18 13:34:44 i ,

Jag fattar inte hur man kan agera som den här säljaren av hästar gjorde, helt sanslöst. Mycket dåligt också på samma gång......

Ur Dagens Nyheter 18 jan 2009Målad häst blir tingssak

När kvinnan i Halland köpte hästen förklarade hon att det var viktigt att den var helt svart i färgen för att kunna användas till utställningar. Och svart var den också  vid leverans. Sedan visade det sig att hästen var delvis målad.Allt upptäcktes efter en dag då kvinnan såg vita märken på bakbenen. Hon larmade veterinär, som dock kunde konstatera att hästen inte var sjuk. Den var bara lätt retuscherad, berättar Göteborgs-Posten.

Säljaren misstänks ha målat över hästens vita fläckar med svart färg, som veterinären lätt tvättade bort.

Kvinnan har nu stämt säljaren, ett danskt stuteri, vid Varbergs tingsrätt för att få köpet att gå tillbaka.

vad kul för Anja

Publicerad 2009-01-18 13:23:52 i ,

Det verkar som att toppformen börjar infinna sig för Anja Pärsson nu. För idag så tog hon sin 40:de världscupseger, inte dåligt av henne. Det är kul att hon vinner, för då tror jag att hon kan få me sig de andra svenskorna och svenskarna i landslaget. 

guitar hero...nice lir alltså...

Publicerad 2009-01-17 18:04:08 i ,

Var över till en polare en snabbis ikväll och skulle lämna några filmer som tillhörde han. Fick samtidigt chansen att testa spelet Guitar Hero....fan va kul de va, men svårt också.

jag är inne i en möss-period...:)

Publicerad 2009-01-17 14:07:13 i ,

Man kan lugnt säga att jag är inne i en så kallad "möss-period", jag har hittat i garderoben min några mössor jag köpt förra året. Men då använde jag dem knappt, men nu har jag börjat använda dem mera. Jag diggar denna mössa särskilt mycket. Visst är jag cool i den.....;)

2009 ser ut att bli ett bra musikår....

Publicerad 2009-01-16 23:25:34 i ,

Så här långt så verkar det som att 2009 kommer bli ett väldigt bra musikår, iallafall om man snackar med mig. Först och främst så ser jag fram emot två skivsläpp. Det första är helt klart det jag ser mest fram emot, det är U2 som släpper sin nya skiva "No Line On The Horizon", det ska bli enormt kul att få höra den skivan. Det är ju också tredje skivan i en trilogi med plattor från U2 som varit enormt bra. Det började ju med plattan, "All that you can´t leave behind" från år 2000. Det var en skiva som gjorde att U2 blev stora igen som grupp. De hade gjort några plattor som va miserabla. Men med den plattan så visade de att de kunde göra bra musik igen.

Ett annat skivsläpp som jag med råge ser fram emot, det är Bruce Springsteen och hans skiva "Working on a dream". Jag har hört enstaka låtar från plattan, och det jag hört är jag enormt nöjd med. Jag tror att Bruce har en höjdar-platta på gång.

en röst som kan få en att bli kär som en tjur på grönbete....

Publicerad 2009-01-16 22:40:53 i ,

Jag lånade idag en platta med Norah Jones av en polare. Det är hennes samlingsskiva som hon gav ut för inte så länge sen. När jag lyssnar på denna kvinna och hennes ENORMT vackra röst, ja då blir jag fan kär....:) Hon har en röst som får en att vilja kyssa första bästa tjej man möter ut på stan....:)

planer inför 2009....

Publicerad 2009-01-16 13:39:40 i ,

Jag har ju en del stor planer för detta år, och jag hoppas att jag kan uppfylla dem. För det första så tänker jag söka till polishögskolan denna vår. Jag hoppas att jag kan söka dit, men för att kunna söka så måste jag fixa körkortet också. Jag håller på att ta det nu, det går sakta, men hitills så har det gått bra. 

ikväll har jag sett en så otroligt skön film...:)

Publicerad 2009-01-15 01:57:18 i ,Jag såg denna film ikväll, och jag måste säga att, det var länge sen jag hade så kul till en film, som just denna. Det är en enormt kul och sevärd film tycker jag. Det är Jonas Karlsson som lirar hvudrollen i filmen, och han är som vanligt helt sanslöst bra. Jag tror inte jag sett en enda dålig film han gjort.

in flames....det är götta grejor det...

Publicerad 2009-01-14 15:30:29 i ,

In Flames, vad säger man, det är bara att bocka och buga och tacka för extremt jävla bra musik ifrån dem. Jag har helt klart ftastnat för deras musik. En stor dröm, det vore ju för sjutton att se dem på Sweden rock festival i sommar. Det vore grejor det.......ursäkta mig, men han får väl för sjutton skylla sig själv...

Publicerad 2009-01-14 12:53:25 i ,

Som ni kanske har märkt så blir jag rätt så arg över vissa saker man läser i medierna. Jag har som grundtanke, att har man gjort något fel, då ska man ta sitt straff. Så tänker jag verkligen när jag läste en artikel i Dagens Nyheter denna morgon. Det är en man som har mördat en prostituerad kvinna i Thailand. Självklart riskerar denna man dödstraff för detta brott. Det gör man om man hamnar i fängelse i Thailand. De sätter inte några fingrar emellan, utan där ryker huvuden snabbt som fan om man gjort fel, kan ju va bra i vissa fall. Det jag tycker är så fel, det är att denna man vill bli utväxlad till Sverige och få avtjäna sitt straff här. Det tycker jag är åt skogen fel, han ska fan ta sitt straff i Thailand.

Ur Dagens Nyheter 14 jan 2009

"Svensk hotas av dödsstraff

En svensk man i 40-årsåldern som dömts för dråp på en prostituerad kvinna i Thailand 2005 riskerar dödsstraff.Han dömdes 2006 till drygt fem års fängelse, men domen har överklagats av åklagarsidan, som kräver dödsstraff.

Åklagaren begär att svensken ska dömas för överlagt mord, skriver Allehanda media.

I mer än två år har svensken, som kommer från Västernorrland, väntat på ny rättegång. Han har skrivit till Sveriges utrikesdepartement (UD) och begärt att få hjälp.

"Det fängelse jag sitter i är, enligt andra, förmodligen det värsta i Thailand. Jag är inte utsatt för fysiskt våld, men mentalt är det svårt att vara här." skriver han i ett brev till Sverige.

Mannen dömdes för att ha misshandlat en kvinna till döds i ett hotellrum i Pattaya.

Efter dödsmisshandeln gömde svensken den thailändska kvinnans kropp i en stor koffert som han släpade ut från hotellet och dumpade på en ödetomt en bit bort. Han checkade sedan ut från hotellet men dess övervakningskameror hade fångat in honom när han släpade ut sitt offer.

Polisen i Thailand efterlyste svensken som efter en tid gav sig till känna och greps av polisen. "


Från TT

nu är det dags för ändring i Vita Huset...

Publicerad 2009-01-14 12:42:33 i ,

Nu är det bara några dagar kvar tills det att Barack Obama tar över presidentskapet i USA och flyttar in i Vita Huset i Washington. Jag hoppas och tror att USA nu går mot en bättre period med en bättre president. För Obama kan ju inte va sämre än Gerog W Bush. För han är helt klart den sämste president som har regerat i USA.

vad är det igentligen som händer i Gaza...

Publicerad 2009-01-14 12:26:12 i ,

Jag är som de flesta, när det gäller mellanöstern konflikten och kriget i Gaza, jag är enormt TRÖTT på det som händer där. För det är ju enbart krig hela tiden, det kommer ju aldrig att bli fred där. Men man hoppas ju någon gång att det kommer bli fred.

oj vad denna låt framkallar känslor hos mig...

Publicerad 2009-01-14 01:11:14 i ,


Denna låt med Roxette har alltid varit väldigt speciell för mig. För det första så är det en underbar låt, men grymt fin dragspels lir från självaste Kjell Öhman, det är han som lirar piano i Allsång på Skansen. Denna låt var också avslutningslåt på turneen "Join the joyride world tour", som varade mellan åren 1991 och 1992. Jag kommer så väl ihåg då jag va på avslutningskonserten i Stockholm den 22 juli 1992. Det var en väldigt speciell konsert, både för mig och jag tror också för Per och Marie. För när de avslutade efter sista låten "Listen to your heart", så hade de spelat för mer än 1,7 miljoner människor under 108 konserter världen över. 

bortglömda pärlor...2

Publicerad 2009-01-14 00:16:14 i ,

Denna platta med den gamla 80-tals gruppen hittade jag också, och nu lyssnar jag på den nu. En ritkig pärla om man frågar mig. Gruppen Fredá var enormt stora på 80-talet, innan de splittrades och sångaren Uno Svenningsson startade en enormt framgångsrik solo-karriär. Denna skiva med Freda är nog en av deras bättre. Skivan innenhåller megahiten "I en annan del av världen". Den låten är nog den gruppens allra största hit. 


bortglömda pärlor...

Publicerad 2009-01-14 00:00:36 i ,

Vilka bortglömda pärlor man hittar i sin skivhylla då man letar lite extra. Denna kväll så har jag ägnat mig åt att lyssna in mig på skivor som jag i vanliga fall inte alls lyssnar på nästan. När jag letade runt bland mina vinyl-skivor, då hittade jag en 2-dubbel vinyl-samling med den för länge sen bortgågne country-artisten Jim Reeves. När man lyssnar på hans låtar, så inser man att det är så här country ska låta. Detta är verkligen "real country" och så långt bort man kan komma från Jill Johnson och annan av dagens moderna countrymusik.


fasen va bra jag är....

Publicerad 2009-01-13 21:46:09 i ,

Det är kul att läsa statistiken kring min blogg. Man kan där utläsa hur många som faktiskt läser min blogg. hehe...idag är det hela 2 personer som varit inne på min sköna lilla blogg. Man undrar ju lite vilka dessa personer är....:)

Da vinci koden....jag fattar inget...

Publicerad 2009-01-13 03:06:37 i ,

Igår så så jag filmen The Da Vinci Code, men jag vet inte vad jag tycker om den filmen. Jag har svårt att säga om den är dålig eller bra. Jag är lite tveksam faktiskt. Men jag kan säga så här, det är en enormt krånglig film med för många kluriga detaljer att hålla reda på. Den känns inte alls lång faktiskt, trots att den är nästan 3 timmar lång. Filmer har ju en förmåga att vara jäkligt långa ibland, men denna film kändes verkligen inte lång. Sen så måste jag säga att Tom Hanks är skitbra i denna film.
Men jag hade svårt att hänga med i svängarna i filmen, så för mig är den alldeles för invecklad. Jag fattar inte riktigt poängen med filmen. Men helt klart är den sevärd, men jag kommer nog aldrig se om den.

kungen av svensk pop fyller 50 bast...

Publicerad 2009-01-12 19:54:25 i ,

Läste att min gamla idol, Per Gessle fyller 50 år idag. Det är ju helt sanslöst vad man har lajjat hans låtar på stereon genom åren. Man kan lugnt säga att jag gillar hans musik.

Så grattis din gamla poptjuv.....:)

en löprunda med grannen...:)

Publicerad 2009-01-12 19:29:31 i ,

Va ute idag och sprang med grannen, som för bara ett tag sen flyttade in i min trapp. Det var skitkul, men killen har fan bra kondis....:)

sen frukost idag....

Publicerad 2009-01-11 13:10:09 i ,

Man kan lugnt säga att det blev en väldigt sen frukost för mig idag. Jag åt inte förns kl 1230 idag. Det är inte likt mig att äta så sent. Men det är ju söndag, och det är ju vilodagen enligt bibeln, så det är väl tillåtet att ta de lugnt en dag som denna. Idag så regnar det och är blidväder ute här i Falun. Lite trist, men det kan inte alltid va finväder....

Jag plöjer som vanligt igenom de största nyhets-sajterna, och det är ju som vanligt mellanöstern-kriget som dominerar. Jag fattar inte att de orkar kriga som de gör där. Det kommer nog aldrig att bli fred där och på Gaza-remsan. Det som gör mig så arg lite extra, det är att de skjuter på hjälpsändningar från Röda Korset och andra hjälp-organisationer. Det är ju helt sjukt. De är där för att hjälpa och så blir de skjutna.

en väldigt nice lördag i falun...

Publicerad 2009-01-10 11:58:55 i ,

Idag är det en väldigt fin dag här i Falun. Det är solsken och molnfritt, så jag har stora funderingar på att dra ut och hitta på något. Som vanligt så lutar det väl åt att jag tar en löprunda....

tankar vid ett träningspass...

Publicerad 2009-01-09 20:15:53 i ,

Jag var ner och tränade idag med min tjejpolare Linda till Må Bättre här i Falun. Måste säga att jag rådiggar deras nya lokaler. Man kan lugnt säga att det har blivit ett lyft med flytten. Det gick så där att träna idag, så de va ju mindre kul. Men det kan ju inte gå bra jämt. Men jag tänkte på en viktig sak som jag snackade med Linda om. Det är detta med positivt tänkande vid träning. Det är enormt viktigt att man tänker positivt när man tränar. Så fort det börjar kännas jobbigt, eller man börjar känna att det tar emot, då är det viktigt att man tänker positiva tankar. För jag har märkt, att hjärnan styr mer än man tror vid träning.

fredakväll......så nice

Publicerad 2009-01-09 18:44:11 i ,

Nu är det fredag, och det är ju hur gött som helst. Ska bli till att laga mat snart och se på en film. Ikväll blir det lugna gatan för mig. Men det är ju skönt det också. Ska öppna första ölen snart och snart bege mig till köket för att trolla fram ett mästeverk igen till middag....:)

har inte svensk polis annat att göra...

Publicerad 2009-01-09 12:28:11 i ,

Under grammisgalan så va svensk polis på plats och gjorde razzior för att testa om artister och publik hade knark i blodet. De gjorde ingen skillnad på folk och fä, utan kända artister fick lämna urinprov. Bland annat så fick Kleerup göra detta. Vilket fick som följd att han blev skitsur över detta. Jag kan väl tycka att det var lite onödigt av polisen att angripa grammisgalan, men jag tycker samtidigt att det är bra att de visar att det inte är tillåtet med droger.

en otroligt tänkvärd krönika...

Publicerad 2009-01-09 12:12:57 i ,

I dagens Aftonbladet så finns det en krönika som handlar om att ungdomar och barn idag, rör sig så otroligt lite. Detta beror mycket på att många sitter inne och spelar dataspel istället för att vara ute och röra på sig. Sen så har man ju skurit ner enorm mycket på skolidrotten. Men jag tycker att ungdomar och barn här i Falun är ute mycket och lirar fotboll på gatorna. Men jag kan tänka mig att det är sämre i andra delar av landet. Hur som helst, så tycker jag att man ska öka antalet timmar skolidrott.

Läs denna krönika. Den är läsvärd....http://www.aftonbladet.se/debatt/article4142656.ab

topp-3 bästa framträdandena på Skansen

Publicerad 2009-01-08 20:59:34 i ,

Ibland så hittar man ju såna däg klipp på youtube.com som är helt underbara. Satt för en liten stund sen och surfade runt på gamla klipp från allsång på Skansen. Då hittade jag några riktigt, riktigt grymma klipp. Detta är de 3 bästa klippen enligt mig...

12


Detta klipp med den helt underbara gruppen Oh Laura är såå bra. Älskar när hon spelar munspel som en hel gudinna. Denna dag när de skulle medverka i programmet, så va ju sångerskan sjuk. Man hör på hennes röst att hon inte är helt kry, men de genomför spelningen ändå. Det är vad jag kallar starkt.

3

lite om gårdagens grammisgala...

Publicerad 2009-01-08 15:11:51 i ,

Anna Ternheim och Kleerup var helt rätt, Robyn också men fy för tråkmånsarna i Soundtrack of our lives eller smörsångarna EMD. Svenska folkets musiksmak är käpprätt åt skogen, Schlager, Idol och dansbandshysteri har verkligen fördärvat musiklivet i Sverige. Ingen förnyelse utan bara gammal skåpmat, var finns framtiden? Och var fanns Lykke Li - inte ens nominderad, programmet om henne på SVT var mycket intressantare än grammisgalan. 
Ser fram emot Mando diaos nysläpp i februari, de och deras brorsor är ju nästan det enda som kommit fram i den genren det senaste decenniet, skandal.

det finns hopp för mänskligheten trots allt...

Publicerad 2009-01-08 14:21:37 i ,

Jag såg på årets grammisgala igår, och det var två rätt kul timmar faktiskt. Oftast så brukar ju inte mina favorit-artister få några priser. Men i år så fick jag verkligen min vilja igenom. Jag har alltid varit ett stort fan av Anna Ternheim och hennes musik. Hon gör en sorts musik som är som balsam för själen. Sen så sjunger hon på ett sätt som gör att man verkligen orkar lyssna på henne. Igår så fick hon två priser på galan, vilket var enormt kul. För hennes senaste skiva "Leaving on a mayday" är en enormt välgenomarbetad skiva som många fler ska lyssna på tycker jag. Sen så var det kul att se Annas reaktion när hon insåg att hon vunnit. Hon blev så sjukt glad så hon nästan höll på att börja gråta. Man kan lugnt säga att hon klev genom rutan igår. Kanske, kanske så var det ett litet genmobrott till att bli känd för de större massorna i sverige.

mycket tänkvärd krönika om tidningsdöden...

Publicerad 2009-01-08 14:05:54 i ,

Denna krönika av den mycket braiga skribenten Ola Larsmo på Dagens Nyheter, skrev idag en mycket tänkvärd och enormt läsvärd text om tidningsdöden. Läs.....

Ur Dagens Nyheter 8 jan 2009

"Tidningsgraven

 En dag i somras drabbades jag för första gången av tidningsallergi. Jag hade först fått kämpa hårt för att få ut de tre tidningar vi då prenumererade på ur brevlådan. Nu satt jag och letade nyheter och kulturdelar i ett hav av reklamblad för elektronik och bostadsbilagor som var tjockare än nyhetsdelarna. (Svenskans kulturdel hittade jag till sist gömd i en broschyr från ett bevakningsföretag.) Och halvt begravd under ett och ett halvt kilo papper tänkte jag: Detta går inte längre.

INTE FÖR ATT jag är okunnig om hur viktig kampen om reklamandelar är för dagspressens överlevnad. Gillar man dagspress får man gilla reklam. Men själva volymen av papper fick mig att tänka på träd. Inte kokta som pappersmassa, utan hur de förtvivlat växer åt alla håll när de håller på att dö.

Det talas en hel del om papperstidningens död. Men ett av de dummaste ord som är ute och går i debatten är "gammelmedia". Det används av anhängare av dinosaurieteorin, som lär att när något nytt utvecklas (internet) måste något gammalt försvinna (tidningar). En snabb blick på mediernas historia ger dock vid handen att det sällan händer. Radion dödade inte tidningarna - tvärtom blomstrade de. Tv dödade inte radio. Och så vidare. Vad som däremot skett under årens lopp är att olika medieformer fått maka på sig, såsom tv nu får ge upp sin roll som oinskränkt informationskonung.

En annan spridd mediemyt är att nätläsare främst är "unga" människor, som skulle vara litet ytligare av sig och vill ha lösgodis i stället för analys. Få yngre känner igen sig i det där - och den senaste webbstatistiken visar också att åldersspridningen bland nätanvändare vidgats enormt på bara några år.

Så varför krisar då papperstidningen? Varför konkar LA Times?

ATT NÄTET TAR annonsandelar spelar stor roll. Men en annan lika viktig förklaring är mediekoncentrationen, där etablerade kvalitetstidningar världen över sugits upp av Murdoch och andra och blivit en del av hajkapitalismens växa eller dö, där långsiktighet är dumhet och allt handlat om att "renodla" de "livskraftiga" delarna av verksamheten. Alla skyller på nätet, få talar om felaktiga affärsmodeller.

Så sitter jag här och konstaterar att alla tidningar på mitt frukostbord pryds av samma byråfoto av Israels attack mot Gaza. Och att samma nyhetstelegram återfinns i både engelska och svenska nyhetstidningar. En sak kan man i alla fall vara säker på: just den sortens visklek-journalism är precis vad nätet alldeles strax gjort ekonomiskt fullkomligt ointressant."

Ola Larsmo

citatet...

Publicerad 2009-01-08 01:21:16 i ,

"Allt jag ville säga
glömde jag ikväll
Allt jag ville vara behöll jag
alltid för mig själv"

Kent....vad säger man

Publicerad 2009-01-08 01:01:10 i ,

Jag har ett mycket speciellt förhållande till gruppen Kent. Det går inte att förklara, men deras musik framkallar så mycket känslor hos mig. Jag vet inte vad det är som gör att det är så. Men det jag kan säga, det är väl att deras texter är MYCKET bra och enormt välskrivna. Sångaren och textförfattaren Jocke Berg är mycket bra på detta med att skriva bra texter till deras låtar. Han har valt att aldrig kommentera texterna utan väljer att låta lyssnarna göra sina egna tolkningar av verken. Detta är något jag berömmer han för. Att han aldrig har sagt vad texterna handlar om, det gör dem faktiskt ännu starkare.

Är folk helt korkade elle???

Publicerad 2009-01-07 12:12:02 i ,

Jag läser i medierna i dagarna om de otroligt tunna isarna som lägger sig på våra svenska sjöar och hav nu. Det är isvarning hit och isvarning dit. Men ändå så är det korkade jävlad idioter som drattar igenom isarna när de är ute och åker skridskor. Att folk inte tar varningarna på allvar och tar det försiktigt. Ska man ut på isarna så måste man ha rätt utrustning och kunskap om isens hållbarhet. Men man kan nog lugnt säga att det brister där hos många......

första löprundan för året...

Publicerad 2009-01-06 18:27:09 i ,

Då var oskulden tagen för detta år. Nu har jag varit ute på den allra första löprundan för 2009. Men vad det var slitigt att löpträna ikväll. Det var som att man hela tiden hade en gummisnodd fastsatt som gjorde att man inte kom någonstans. Jag hoppas dock att detta löparår ska bli lika bra som det förra.

Nu ska jag duscha, sen så blir det fika hos grannen..........ska dock försöka att inte käka upp hela kakan hon håller på att baka....;)hehehehehehehe

jag gillar kaffe..

Publicerad 2009-01-06 16:21:08 i ,

Vad jag rådiggar att dricka kaffe. Det är nog en av de godaste drycekr jag vet. Det finns inget som är så gött som att, på morgonen, göra en kanna kaffe, hämta morgontidningen och avnjuta kaffe och läsa tidningen.....det är livskvalitet för mig:)

sverige suger...

Publicerad 2009-01-06 03:56:01 i ,

Man snackar så otroligt mycket om det tuffa spelet i Kanada och junior-vm, det snackas så enormt om att det tillåts så mycket av domarna. Men hur vore det om svenska hockey-spelare NÅGON GÅNG skulle stå upp och ge tillbaka. Det är väl ingen överraskning att det ÄR tufft spel i Kanada. Det är det som är så otroligt konstigt. Peter Forsberg snackade ju om just detta i hockey-kväll.

ÄNTLIGEN...DÄR SATT PUCKFAN..

Publicerad 2009-01-06 03:45:01 i ,

ÄNTLIGEN...ÄNTLIGEN...nu gör vi två baljor till så spöar vi Kanada-töntarna i sudden och tar hem guldet där det hör hemma......kom igen sverige.

om sportåret 2008...

Publicerad 2009-01-05 21:18:58 i ,

Har precis sett på svt-sportens väldigt braiga "Sportkrönika 2008". Jag måste säga att det var ett enormt bra program. Det var otroligt underhållande, men bitvis rätt så jobbigt att se krönikan i år. Dels så var ju 2008 ett mycket magert år när det gäller framgånger för Sverige sportmässigt. Det hände massor, men inga storre framgångar direkt. Det största fiaskot av dem alla, det är nog fotbolls-EM. Sverige åkte ut redan i gruppspelet, så man kan lugnt säga att det var ett av de största fiaskon svenska landslaget i fotboll gjort. När Spaggen rullade in fotbollen i det tomma svenska målet, då svartnade det för mig. Det ögonblicket är nog det tyngsta från förra året. Jag kan inte fatta hur man som professionell fotbollsspelare inte kan hålla tätt i det svenska försvaret i 90 min. Man spelar ju tills domaren blåser av matchen. 
Det största ögonblicket från förra året ALLA kategorier, det är Charlottes Kalla och hennes ryck i mördarbacken i Tour de Ski. När hon drog förbi finskan och avgjorde hela touren, då grät jag nästan. För det var sååå sjukt bra gjort av henne. 

Vad vi daltar med svenska skolelever...

Publicerad 2009-01-05 11:47:08 i ,

Jag blir så trött när jag läser om hur mycket vi daltar med svenska skolelever. Man läser endera dagen om att vi ska inför någon sorts "laglig sovmorgon" som gör att elever får börja en timme senare. För det är tydligen många elever som är otroligt trötta på morgonen. Men det skiter jag i, börjar skolan kl 0800, då ska eleverna vara i skolan exakt då. För hur blir det sen när de ska komma ut i arbetslivet, och de tror att man då också kan komma 1 timme senare till jobbet. Det funkar inte, utan upp och iväg till skolan. 

Nu är jag arg...

Publicerad 2009-01-05 11:15:18 i ,

Man läser ju från och till i medier om dumma svenskar och deras dåliga ekonomier. Nu är det en politiker som vill att regeringen ska ta ansvar för dessa personer. När jag läste denna artikel i Dagens Nyheter idag, då blev jag så arg. Varför i hela norden ska regeringen ta ansvar för dessa personer. De har ju sig själv att skylla för att de hamnat i skuldfällan. Nej, jag tycker att "har man inte pengar, då köper man inte".....

att laga mat till sig själv..

Publicerad 2009-01-04 23:08:29 i ,

Det är ju många som tycker att det är jobbigt att laga mat till sig själv. Jag ska ju erkänna att det har inte jag. Jag har länge haft matlagning som ett stort intresse, och jag ser det så här. När man kan laga mycket mat till sig själv, då får man ju chansen att testa olika rätter. Man kan testa dem och se om man lyckas få till dem som det ska va efter receptet.
När jag läste Plura Jonssons nya bok så förklarar han varför han också tycker om att laga mat själv....

Ur Plura Jonsson "Resa genom ensamheten, svart blogg och det ljuva livet"

"Jag hör ofta människor säga att det är så tråkigt att laga mat till sig själv och att äta ensam, i helvete heller, säger jag, det är underbart, man kan prova på nya rätter och kombinationer med risk för att misslyckas men också ibland få in fullträffar, som förra hösten då jag köpte en hel låda med olika kålsorter på Kosters trädgårdar, bland annat svartkål som jag stekte med vitlök, hällde på en liten skvätt grädde, ibland inte, och så in i ugnen, medan jag stekte vitling, kolja eller torsk eller någon annan fisk jag fått levererad med Kosterbåten från Laholmens fisk inne i norra hamnen i Strömstad. Fiskaffären på Koster - Kosters rökeri - är tyvärr bara öppen under sommarhalvåret."

en jättebra bok har jag läst...

Publicerad 2009-01-04 22:59:28 i ,

Ibland händer det att man kommer över böcker som man sträckläser nästan pärm till pärm. Jag har fått tag på en sån bok nu. Det är Plura Jonssons bok "Resa genom ensamheten, svart blogg och det ljuva livet". Denna bok är lite av en biografi över hans liv som musiker i först Eldkvarn och hur det var att växa upp och vara Plura Jonsson. Först och främst att detta en bok som är en hyllning till matkonsten. För Plura är en stor älskare av matlagning. Han berättar om sin kärlek till maten. Man blir mycket hungrig när man läser om hur Plura lagar till olika mästerverk till maträtter. Sen så är detta en hyllning till kärleken också och till sin fru M.
Detta är faktiskt en av de bästa böcker jag läst på mycket mycket länge.dagen idag har varit underbar...

Publicerad 2009-01-04 21:13:37 i ,

Idag har varit en underbar dag. Tog med en tjejpolare en längre promenad idag, det var grymt skönt.....sen har jag upptäckt ett nytt band idag. Within Temptation är ett grymt metall-band som alla bör kolla in...:)

nu vet jag vad jag kommer göra ikväll....

Publicerad 2009-01-03 11:45:21 i ,

Ikväll så ska jag sitta klistrad vid tv´n och se på när Sverige möter Slovakien ikväll....jag hoppas verkligen att det går vägen för Sverige och att vi sen i finalen spöar skiten ur Kanada...:)

vilken hääääärlig möra....

Publicerad 2009-01-03 11:01:21 i ,

Man kan lugnt säga att denna lördagsmorgon har varit underbar. När jag vaknade, så vaknade jag först till tonerna av Summer of 69 med Bryan Adams. Sen när jag tittade ut genom fönstret så ser jag hur det singlar ner massor med snö och på marken är det lika vitt som i David Bowies näsa på 70-talet...:).....med andra ord, en riktig pangmorgon....

se ya later folks...

fullt krig i mellanöstern...

Publicerad 2009-01-02 13:40:19 i ,

Det verkar som ett fullskaligt krig är på gång i Gaza. Men, hur mång gånger har man inte läst om det. Det är ju inte sant vad de krigar där. Man undrar liksom, när kommer det bli fred där???

en låt att börja 2009 med...

Publicerad 2009-01-01 18:27:20 i ,

Ibland hör man covers på kända låtar som har det där "lilla extra". Den norska sångerskan Maria Mena har gjort en underbar cover på Roxetts låt "It must have been love" som är helt underbar....lyssna och njut...

fulla för kärlekens skull.....

Publicerad 2009-01-01 13:48:57 i ,

Så va de då dags för första dagen 2009. Jag vaknade upp i morse och hade en grym baksmälla. Det var nästan så att huvudet ville sprängas. Men det var det värt, för igår va de ju nyårsafton. Jag va ut på krogen igår och firade in det nya året. Det var skitkul, mycket dans, häng i baren och kul snack me kompisar. Det började skitbra tidigare på kvällen med förfesten. Vi åt och drack som bara den.......med andra ord....en jäkligt lyckad nyårsafton......:)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela