klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

en topp 3-bästa låtarna med The Cardigans...

Publicerad 2009-01-30 23:09:50 i ,

När jag ändå är inne på Nina Persson så måste vi ju snacka lite The Cardigans tycker jag. Det verkar ju lite som att den gruppen är nerlagd. För efter senaste skivan, som var en samlingsskiva, så verkar det ju som att de har helt lagt av. Jag hoppas inte att det är så, för svenskt musikliv behöver dem enormt. Det finns ingen grupp som The Cardigans i Sverige. De har ett helt unikt sound som är mycket svårt att beskriva.
Självklart har jag massor med favoritlåtar med denna otroligt grymma grupp. Så jag fick verkligen tänka till när jag skulle bestämma mig för endast 3 låtar som jag gillar mer. Men här kommer de iallafall.....håll i er

1.
I need som fine wine and you need to be nicer

Denna låt fastnade jag för enormt fort första gången jag hörde den. Den börjar med ett riff som Peter Svensson lirar enormt bra. Den killen är en sällsynt bra gitarrist och framför allt låtskrivare. Denna låt började med att Nina hade denna textfras, som de sen skrev en melodi till. Hon hade sett eller hört denna textrad någonstans, och hon tyckte att det skulle bli en fräck titel till en låt, och det blev ju så. Denna låt är sjukt bra, och helt klart platsar den på första platsen på min lista.

2.
Lovefool

Denna låt är ju heeeelt sanslöst bra. Det är nog denna låt som The Cardigans kommer bli ihågkommen för. För denna låt blev ju en enorm hit när den släpptes som singel. Låten blev ju också rätt så stor tack vare att den var med i filmen Romeo & Juliet. Det finns inte så mycket man kan säga om denna låt, förutom att den har en refräng som är helt oemotståndlig, det är en sån där refräng som är som häftplåster i hjärnan. Den bara sitter där liksom.

3.
You´re the storm

Denna låt kommer med lite för att den har en video, som är nog en av de snyggaste jag sett. Det är en sån där video som faktiskt lyfter låten och gör den bättre. Jag rekommenderar verkligen er att leta upp den. För den är sevärd.
Denna låt innehåller en av de bästa sånginsatserna av Nina i The Cardigans. Det är här i denna låt, som hon visar att hon är en sjukt bra sångerska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela