klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

ursäkta mig, men han får väl för sjutton skylla sig själv...

Publicerad 2009-01-14 12:53:25 i ,

Som ni kanske har märkt så blir jag rätt så arg över vissa saker man läser i medierna. Jag har som grundtanke, att har man gjort något fel, då ska man ta sitt straff. Så tänker jag verkligen när jag läste en artikel i Dagens Nyheter denna morgon. Det är en man som har mördat en prostituerad kvinna i Thailand. Självklart riskerar denna man dödstraff för detta brott. Det gör man om man hamnar i fängelse i Thailand. De sätter inte några fingrar emellan, utan där ryker huvuden snabbt som fan om man gjort fel, kan ju va bra i vissa fall. Det jag tycker är så fel, det är att denna man vill bli utväxlad till Sverige och få avtjäna sitt straff här. Det tycker jag är åt skogen fel, han ska fan ta sitt straff i Thailand.

Ur Dagens Nyheter 14 jan 2009

"Svensk hotas av dödsstraff

En svensk man i 40-årsåldern som dömts för dråp på en prostituerad kvinna i Thailand 2005 riskerar dödsstraff.Han dömdes 2006 till drygt fem års fängelse, men domen har överklagats av åklagarsidan, som kräver dödsstraff.

Åklagaren begär att svensken ska dömas för överlagt mord, skriver Allehanda media.

I mer än två år har svensken, som kommer från Västernorrland, väntat på ny rättegång. Han har skrivit till Sveriges utrikesdepartement (UD) och begärt att få hjälp.

"Det fängelse jag sitter i är, enligt andra, förmodligen det värsta i Thailand. Jag är inte utsatt för fysiskt våld, men mentalt är det svårt att vara här." skriver han i ett brev till Sverige.

Mannen dömdes för att ha misshandlat en kvinna till döds i ett hotellrum i Pattaya.

Efter dödsmisshandeln gömde svensken den thailändska kvinnans kropp i en stor koffert som han släpade ut från hotellet och dumpade på en ödetomt en bit bort. Han checkade sedan ut från hotellet men dess övervakningskameror hade fångat in honom när han släpade ut sitt offer.

Polisen i Thailand efterlyste svensken som efter en tid gav sig till känna och greps av polisen. "


Från TT

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela