klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

fula hundar....

Publicerad 2009-07-31 15:00:45 i ,

Varför skaffar folk hundar som de för det första inte kan hanter, och som sen är fula som bara den?????

dagens samhälle lite...

Publicerad 2009-07-31 12:03:14 i ,

När jag läste den där krönikan, som jag publicerade på min blogg, så tänkte jag tillbaka själv på min barndom. Då fanns det inte alls denna märkeshysteri när det kommer till kläder, som idag. Det är helt sjukt att det måste va vissa typer av märken på kläderna hos ungdomarna. När jag växte upp, då fick jag de kläder jag fick av mamma eller pappa, och det var bra med det. Inte vågade jag säga emot att jag ville ha några andra kläder. Jag tycker verkligen inte att socialbidrag så användas för att man ska kunna leva upp till en viss levnadsstandard.

har du inte råd, så har du inte råd...

Publicerad 2009-07-31 11:49:05 i ,

Jag läste en krönika idag, som handlar lite om detta med fattigdomen i Sverige. Man kan ju se på den på flera sätt. Men inte ska man använda socialbidrag till att leva något sorts rikemansliv. Jag tycker att skribenten som tar upp detta ämne, har en hel del poänger.

Ur Dagens Nyheter den 31 juli 2009"EXPRESSEN HAR under veckan tagit
upp barnfattigdom i Sverige i ett
antal artiklar. Det handlar om barn
till föräldrar som är beroende av
socialbidrag eller i vissa fall socialförsäkringsstöd.
Vi får bland annat
bekanta oss med en familj som inte
har råd att lämna staden under sommaren,
utan får tillbringa semestern
hemma på gården.
I ett annat fall handlar det om en
kille som inte har råd att köpa kompisarnas
märkeskläder. Familjen får
i stället handla på rea och second
hand. När jag läste detta socialreportage
anno 2009 kunde jag inte
låta bli att refl ektera över min egen
uppväxt under sent 1980-tal och
tidigt 1990-tal. Det är inte särskilt
långt tillbaka i tiden.
Några märkeskläder var det inte
tal om. Man fi ck ärva syskon eller
kusiner. Ingen brydde sig om det.
Somrarna tillbringade de fl esta
ungar i stan – om de inte råkade ha
släktingar på landet. Sommarstuga
var sällsynt, utlandssemestrar förekom
knappt. Det var lika sällsynt att
föräldrar skjutsade runt sina barn på
diverse aktiviteter.
Vi fi ck sysselsätta oss själva – och
det gjorde vi. Vi byggde kojor, lekte
kurragömma, spelade fotboll eller
landbandy på någon bakgård. Vi
hade för det mesta väldigt skoj. Jag
har helt enkelt svårt att ta till mig
Expressens bild av fattigdomen i
dagens Sverige.
SOCIALBIDRAGSNIVÅN ska täcka alla
nödvändiga kostnader. Sjuka och
barnfamiljer kan få extra stöd. Det
är på alla sätt rimligt. Men är det
rimligt att socialbidragsnivån ska
garantera något slags medelstandard?
Att alla ska ha råd med ungefär
samma saker? Det är svårare
att se.
Alla barn ha rätt att få sina
grundläggande materiella behov
tillfredsställda – samt chansen att
skapa sig ett annat liv i vuxen ålder.
Ur ett medelklassperspektiv kan det
kanske tyckas torftigt att inte ha råd
med dyra märkeskläder eller att inte
kunna åka på utlandssemester. Men
det ligger inte så lite i betraktarens
öga.
Det kommer alltid att fi nnas
andra med rikare, vackrare och
mer framgångsrika föräldrar. Att
ständigt jämföra sig med dem är ett
säkert sätt att känna sig fattig.
"

den här skivan lyssnar jag på nu...

Publicerad 2009-07-31 01:59:33 i ,

Det är nosigt och kan uppfattas som uppkäftigt att gå in och reccensera Zebran, men jag måste. Detta är ett mästerverk. Detta är Ulf Lundells bästa skiva utan tvekan. Att vara över 50 bast och gå in med en uppkäftighet och ett tyngre gung än vad dagens kids har, det är imponerande. Det finns inte en dålig låt på dubbeln. Det kan tyckas enkelt att skriva så, men denna gång är det så. Plattan är uppbyggd precis så som man vill att världens bästa konsert skall vara. Ett lungt intro och sedan exploderar hela skiten i en snabb låt som Fem minuter, för att sedan följas av Dick Spitfire, Den stora bilden och vackra Anita. Lyssnaren blir svettig och behövs lungnas ner en aning då slänger herr Lundell in senare år och Orkney för att sedan explodera än en gång med Fria fåglar i ett fritt land, Levande igen och fyra hjul som rullar, därefter kommer den ballad som jag nog vill hävda är Ulf Lundells bästa. Låten heter Kvar där för gott. Med en oerhörd känsla och närvaro beskriver Lundell värme, lojalitet och kärlek i en och samma mening. Resten av platta 1 är en explosion av kärlek, rock n roll och känslor. Skiva nummer 2 fortsätter där skiva nummer 1 slutade. Favoritlåten enligt mig är På den andra sidan. Ulf visar här på ett oerhört kunnande i tanke och tycke och smak. Inledningsfrasen "En pilgrim utan Mecka, en pilgrim utan mål försöker hitta ett hem, en helig dal i en värld av glas och stål." Detta är Ulf Lundells viktigaste textrad någonsin. Denna textrad beskriver förmodligen hur de flesta av Lundells fans känner sig i sökandet efter det ultimata äventyret. Även låtar som ST Monica och Röd klänning håller ett bra tempo och är underbara låtar att lyssna på. Plattan fungerar utmärkt som förfestplatta, Festplatta och efterfestplatta, den fungerar vid djupa grubblerier och sorglösa nätter och den fungerar absolut utmärkt när man kör bil på små eller stora vägar, om man kör fort eller sakta. Detta är det mästerverk som varken Springsteen eller Dylan någonsin kommer att skriva. Detta är det mästerverk som borde få Horace Engdahl att skita i byxan och genast ge Ulf Gerhard Lundell nobellpriset i litteratur.

men skit i miljön för en stund...

Publicerad 2009-07-30 12:06:41 i ,

...och njut av musiken som U2 kommer att bjuda på denna helg i Göteborg. I helgen så kommer ju U2 till Göteborg och Ullevi för två konserter. Det har riktats enorm kritik mot att deras scenbygge är för stort och miljöfarligt. Men herregud, vad trött jag blir på alla dessa "miljönissar" som hela tiden ska klaga på miljön. Det finns väl värre saker att klaga på än ett bands konserter. Jag tycker att de ska tagga ner lite.....

detta med "pride-festivalen"...

Publicerad 2009-07-30 11:56:36 i ,

Ska verkligen denna festival vara nödvändig år 2009 i Sverige? Jag tycker inte att den ska behöva finnas.  Jag tycker att på 2000-talet så ska man kunna leva med vem man vill, oavsett kön. Sen tycker jag att pride-festivalen visar fel sidor av homo-världen....

en sån sjukt snygg film

Publicerad 2009-07-29 21:58:58 i ,

Filmen som jag såg ikväll "Knowing", det var kanske inte världens bästa direkt, men jag har sällan sett en film med så snygga och välgjorda special-effekter. Jag är ju en kille som är stor fan av sånt. Och i denna film så fick jag verkligen mitt elddop av snygga "special effects".
Cage går från klarhet till klarhet...

Publicerad 2009-07-29 21:46:29 i ,

Skådespelaren Nicholas Cage är en skådespelare som bara blir bättre och bättre med åren. Jag har ikväll sett en rätt så bra film med han, det är filmen "Knowing". En sci-fi film som handlar om lite av allt möjligt. Jag har svårt att sätta fingret på om jag tycker att denna film var bra eller dålig. Men helt klart så var den inte dålig, utan helt klart är den sevärd. Men filmen ska man se om man gillar Cage, för han är bra i denna rulle. Jag skulle nog också säga att filmen har lite bibliska budskap gömt lite varstans.

RB som PG

Publicerad 2009-07-29 16:37:37 i ,

Alltså, mannen och myten Robert Gustavsson har jag hyllat enormt mycket på min blogg, men jag slutar aldrig att skratta åt den mannen alltså. På humorgalan förrut på tv4, så gjorde han två enormt bra parodier på Per Gessle, som är sjukt bra.
de ÄR tillbaka på allvar...

Publicerad 2009-07-29 13:24:12 i ,

Man blir så glad att Roxette är tillbaka på allvar. Igår så gjorde de sin första spelning på allvar sen många många år. De spelade på en minifestival i Riga. De spelade fyra låtar allt som allt, men det är ju rätt steg att gå. För Marie orkar ju inte gigga lika mycket som förr i tiden. Men bara grejjen att Per och Marie spelar ihop igen är ju helt otrolig, när man tänker på hur dålig Marie va.

vad mycket skönare...

Publicerad 2009-07-29 13:17:40 i ,

...det är att ta fram en cd-skiva ur dess fodral, och sätta på den i skivspelare, mot att spela en mp3-låt i ens dator. Vilken skillnad det blir i musiklyssnadet.

varför jag INTE tittar på tv

Publicerad 2009-07-29 13:11:52 i ,

Jag har nog aldrig tittat så enormt lite på tv som jag gör just nu. Min tv är nästan alltid avstängd nuförtiden, men det finns vissa skäl till varför det är så. För det första så sänds det så mycket skit i tv, så jag har tappat orken att ens titta. Det är när man läser rubriker som "Babsans nudistkupp i Allsången" som jag helt tappat orken att ens titta på allsång från Skansen. Det finns liksom så mycket annat man kan göra, än att hänga framför tv´n och se på tv. De enda gångerna jag använder min tv, det är när jag ska se på en dvd-film.

fan skärp er....

Publicerad 2009-07-29 13:06:15 i ,

...det tänker jag ibland när man läser om folk och deras köpberoende. Man läser ju från och till om personer som blir shoppinggalna och inte kan sluta shoppa. Jag känner faktiskt inget alls för dessa skumma personer. Det finns bara en sak som gäller för dem, klipp sönder kontokorten och sluta köp. Jag fattar inte hur man kan bli så dum, att man shoppar fast man inte har råd. Det finns ingen ursäkt, och det är bara att sluta shoppa. Så enkelt är det. Det finns faktiskt dem i världen som har det värre.

att baka är fan inte lätt...

Publicerad 2009-07-28 19:36:59 i ,

...det har jag fått erfara ikväll. För snacka om magplask det blev då jag skulle göra matbröd ikväll. Det blev pannakaka av allt. Det är ju det där med att det ska va fingervarmt när man häller i jästen, det var väl som vanligt för varmt då. Det är andra gången nu på kort tid som jag misslyckas med att baka. Jag blir så tröttt........

Sarah tog guld...

Publicerad 2009-07-28 11:49:50 i ,

....på 100 meter fjäril, vilket var helt otroligt bra gjort av henne. Sen så slog hon sitt världsrekord också i finalen, och sånt gillar jag mycket också. Jag gillar när idrottare överträffar sig själva på stora mästerskap. Att sen Sarah är endast 15 år, gör denna prestation mycket större också. För hon visade inga som helst nerver alls i finalen. Man fick känslan av att hon bara gick in i finalen och hade superkul. Jag gillar helt klart denna tjej, och jag hoppas att hon kommer förgylla våran vardag med många stordåd i bassängen framöver.


USA håller på att gå under av feta personer...

Publicerad 2009-07-28 11:29:47 i ,

...det är ett som är säkert. För nu kommer nya larm om att fettman i USA håller på att spränga den amerikanska ekonomin. Man har räknat ut att fettman kostar det amerikanska samhället 147 miljarder dollar, och det motsvarar ungefär 10 procent av sjukhuskostnaderna i hela USA. Det är ju hela jävla sjukt vilka summor det handlar om. USA måste verkligen ta itu med detta, annars så kommer det att komma kosta det amerikanska samhället ännu mer pengar. Det jobbiga är ju att Sverige är på väg åt samma håll. Jag ser allt fler personer som är bra tjocka, vilket är jättejobbigt att se. Och det finns inga genvägar mot att gå ner i vikt. Det är att äta sunt och att röra på sig, så är det bara. Sen så kan alla dietister och doktorer med alla sina dieter slänga sig i väggen.

den här skivan lyssnar jag på nu...

Publicerad 2009-07-27 13:02:32 i ,

...och det är Per Gessles sjukt braiga dubbelskiva "Son of a plumber", som han släppte 2005. Detta är en dubbelskiva som innehåller allt man kan önska sig. Det är allt från trallpop till instrumentala låtar som svävar iväg ut i poprymden. Helt klart är detta en av Per Gessles absoluta höjdpunkter under hela hans karriär. Denna platta är helt klart uppe i samma nivå som Roxette plattan "Joyride". Så bra är den...

jag ska inte klocka mina rundor...

Publicerad 2009-07-26 17:02:05 i ,

....nej fan heller att jag ska göra det i fortsättningen. Jag ska fortsätta som jag gjort förrut när det gäller min löpträning. Jag ska gå mer på känsla och lust. För när jag klockade mig själv på 39 minuter på milen förrut, då vill jag hela tiden ligga runt den tiden, eller helst komma under pers. Men det är inte nyttigt för mig att hela tiden "späka" mig när jag är ute och tränar. Jag tog tid förra rundan, och det fick som resultat att jag kräktes för att jag tog i för mycket. Det var inte så bra.

Lite om Led Zeppelins comeback 2007

Publicerad 2009-07-26 12:36:03 i ,

Just nu så lyssnar jag på en bootleg med gruppen Led Zeppelin. Det är från deras comeback konsert 2007 i London och O2-arena. Det är helt sanslöst va bra de är i Led Zeppelin när de spelar ihop för allra första gången sen 1985. De spelade ju då på Live-aid galan, men de gjorde inte så bra ifrån sig då. Under alla år sen dess så har det spekulerats i om de ska göra en sista konsert tillsammans. Dock så är ju trummisen död sen många år tillbaka. Trots att de är till åren gågna både Jimmy Page och de andra. Men de låter heeeeeelt makalöst bra ihop.

Anna Ternheim brejkar i USA...

Publicerad 2009-07-26 12:24:01 i ,

Det är svårt för svenska musiker att slå stort i USA, det finns det många exempel på. För att brejka i USA så krävs det enormt stort tålamod och så måste man va villig att jobba otroligt hårt. Man måste lägga ner mycket tid på att spela sig igenom varje delstat som finns. Sen så måste det till lite tur också. Det är inte många svenska artister och grupper som slagit igenom i USA. De som kommit allra längst är väl Abba och Roxette. Per och Marie i gruppen Roxette fick ju hela 4 låtar på första platsen i USA. Det många inte vet, det är att de har 2 låtar som också hamnade på andra plats. Jag måste säga att det är enormt bra jobbat. Men nu ska Anna Ternheim försöka sig på att slå igenom i detta enorma land. Jag hoppas att den tjejen kan lyckas, för hon har något som inte många har. Hon har karisma.

Benny Andersson och hans musik...

Publicerad 2009-07-26 12:12:23 i ,

Jag vet att jag tipsar om många artiklar på min blogg, men jag ser det som lite av min uppgift med min blogg, att tipsa om bra och läsvärda artiklar på nätet. I Dagens Nyheter idag så kan man läsa en bra artikel om Benny Andersson. För första gången på mycket länge, så får man läsa om Benny och hans musikskapande. Jag tycker det är intressant, för oftast när man läser om Abba medlemmarna så handlar det oftast om vad de gjorde förr i tiden, eller så handlar det om pengar. Det är kul för en gångs skull, att läsa om vad de gillar allra mest, att skapa musik.

de är bättre än Mando Diao...

Publicerad 2009-07-25 22:43:27 i ,

Nu ska jag shocka musik-älskare i detta land nu, för jag tycker att Borlänge-gruppen Sugarplum Fairy är bättre än Mando Diao. Det tycker jag dels för att de har bättre låtar och så gör de bättre skivor helt enkelt. Så de är inget snack. Sugarplum Fairy är kungarna av Borlänge.

LAMPJÄVEL...

Publicerad 2009-07-25 22:12:48 i ,

Att det kan va så in i norden svårt att sätta upp en taklampa? Har jag sagt att jag har "tummen mitt i hand" elle..;)

den här skivan lyssnar jag på nu..

Publicerad 2009-07-25 21:57:38 i ,Jag vet inte riktigt vad som händer med mig, när jag lyssnar på denna skiva med The Strokes, för övrigt en otroligt bra grupp från USA. Men jag blir så sjukt glad och hoppetossig:) när jag lyssnar på denna skiva. För låtarna är enormt "catchy" på denna skiva. När jag hör de första tonerna på den första låten på skivan, då får jag samma vibbar som när man är på en riktigt bra konsert. Man blir så där otroligt glad inombords och man får lust att hoppa hela tiden.

Det är en sak jag undrar över...

Publicerad 2009-07-25 12:23:22 i ,

...och det är varför så många av våra friidrottstjärnor är skadade hela tiden? För det är ju verkligen så. Nu har Linus Törnbland blivit tvungen att sluta tävla inför VM, för han känner av en gammal skada. Så nu måste han ta de lugnt. Men vill det sig riktigt illa, då kanske han missar VM helt, och det vore ju otroligt tråkigt. För vi har ju redan haft manfall när det gäller medalj-chanser. Man  får ju hoppas på att Christian Olsson blir bättre, så han kan vara med i VM.

Christian Olsson är tillbaka...

Publicerad 2009-07-25 12:16:26 i ,

Det är helt sanslöst vad Christian Olsson är begåvad, för han har gjort en liten smygcomeback. Han hoppade hela 17.24 på en liten tävling, som knappt hade några åskådare. Det som är så sjukt med det resultatet, det är att det är det sjätte längtsta i världen i år. Så man kan ju lugnt säga att Olsson seglar fram som vårt största medaljhopp inför VM, men det är under förutsättning att han ställer upp. För det är ju inte helt säkert att han gör det. Men det är så kul att Olsson är tillbaka och visar resultat.

jag och Streisand...

Publicerad 2009-07-25 01:58:25 i ,

Det är verkligen, verkligen, verkligen INTE bra att lyssna på Barbra Streisand om man känner sig lite nere. Detta är verkligen inget att rekommendera.....fan i helvete.....men otroligt bra röst har hon....

en skön runda ikväll

Publicerad 2009-07-24 21:44:43 i ,

Ikväll så tog jag en längre kvällsrunda, det var bra skönt. Sprang 10 km på drygt 42  min, och det får man väl va bra nöjd med. Jag älskar verkligen dessa kvällsrundor på sommaren, för det ä så skön luft nu. Helt perfekt för att träna ute nu. Nu blir det dusch, och sen relalalaza framför en film.

alltså jag blir så jävla trött....

Publicerad 2009-07-24 13:42:01 i ,

Vad är det med folk i Falun, är ni Sveriges största gnällspikar eller vad är det frågan om? Nu är det återigen folk i Falun som klagar för fulla muggar på cruisingen i Falun. Det är folk som gnäller över att det är så hög volym på bilarnas motorer och att det är så mycket avgaser. Men för guds skull, vi talar om en enda kväll på hela året, kan man inte unna folk att samlas en kväll och ha lite kul och kolla på häftiga och snygga bilar.

ny dopningsskandal på gång....

Publicerad 2009-07-24 13:30:44 i ,

Det verkar som att en ny stor dopningsskandal är på uppsegling igen inom friidrotten. Denna gång är det idrottare från Jamaica som fastnat i en dopningskontroll. Jag blir såååå jävla trött på att läsa om friidrottare som hela tiden håller på att fuskar och dopar sig. Men jag är inte heller förvånad, för jag blev bra misstänkssam efter förra OS i Peking då en hel drös med löpare från Jamaica vann OS-guld till höger och vänster. De vann också på såna osannolika tider också, som gjorde att jag på en gång misstänkte att de måste vara dopade. En sak är säker, jag tror inte för en sekund att Usain Bolt är oskyldig. Han är så jävla rådopad som man bara kan bli. Det går inte att komma från ingenstans och vinna som han gjorde.

Superstars i tv3 är tillbaka...

Publicerad 2009-07-24 13:09:29 i ,

....vilket är bra kul. För jag kommer ihåg att detta program va enormt underhållande när det sändes på 90-talet i tv3. Jag kommer ihåg att Ingmar Stenmark överraskade mig med sin enorma kondition och vinnarskalle. Han ska tydligen va me igen denna gång, vi får väl se om han är lika bra denna gång. Jag tycker iallafall att det är kul att de sänder detta program igen.

ständigt denna Zlatan...

Publicerad 2009-07-24 12:45:44 i ,

Fotbollspelaren Zlatan Ibrahimovic har varit ständigt aktuell den sista tiden. Det är ju för att han har skrivit på för storklubben FC Barcelona. Jag hoppas att det kommer gå bra för han i sin nya klubb, men jag är bra skeptisk också. För Barcelona är en helt anna klubb med en helt annan kultur mot Inter och italien. Nu kommer verkligen Zlatan att få visa om han är en av världens bästa spelare. En sak som stör mig, när det gäller Zlatan, det är hans attityd mot medierna. Han svarar alltid med en sån ohyffsad attityd mot journalisterna som vill fråga ut honom. Jag stör mig något otroligt på det. Han måste verligen ändra attityd.

Frölunda blir farliga i år...

Publicerad 2009-07-24 12:23:49 i ,

...för de har rekryterat Joel Lundqvist från NHL. Han är en grymt bra spelare som jag faktiskt har saknat i svensk hockey. Det är mycket kul att han kommer hem igen och spelar i Sverige. Det är kul när bra spelare lirar i sverige, det gör att standarden på svensk hockey höjs.

den 28 juli hyllar vi...

Publicerad 2009-07-24 12:14:28 i ,

...en av de största inom svensk film och teater, jag tänker nämligen på Gösta Ekman. Han fyller den 28 juli 70 år. För mig är Gösta en av de allra största inom svensk film. Han har gjort en mängd olika roller genom åren. Men alla kommer väl att komma ihåg han främst för karraktärern "Sickan" i filmerna om Jönsson-ligan.
den här skivan lyssnar jag på nu...

Publicerad 2009-07-23 12:14:46 i ,Den här skivan med Bruce Springsteen är en klassiker, det finns inte någon låt på denna skiva som är dålig. Min favorit p skivan är den lilla pop-operan "Jungleland". Jag rådiggar Clarence Clemmons saxsolo i mitten. Det är magnifikt.

Hultsfredsfestivalen går i graven

Publicerad 2009-07-23 12:08:13 i ,

Det är inte så konstigt faktiskt att festivalen i Hultsfred går enormt dåligt. För det första så har ju bokningarna varit så trista de sista åren. Man kan ju faktiskt se Thåström, A-camp och The Ark på närmaste stadsfestival man behöver inte längre åka ut i skogen och till Hultsfred för att se dem. Sen så tror jag folk har tröttnat på att ligga och kräla i lera och regn i 3 dagar. Idag så tror jag folk är lite mer bekväm av sig och gillar stadsfestivalerna lite mer.

Svennis till Notts county...

Publicerad 2009-07-23 11:59:18 i ,Den svenske megatränaren Sven-Göran Eriksson har fått ett nytt jobb, och det är som tränare för Notts County. Ett lag som lirar i den engelska andra-divisionen. Detta lag spelade för många år sen i högsta serien, Premier League. Men sen så har det bara gått utför för denna klubb. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Svennis val att träna denna klubb. Men det kommer nog gå bra, men det kommer nog bli bra svårt för han att lyfta klubben. En sak är ju säker, det har verkligen gått utför för Sven-Göran de sista 10 åren. Det var länge sen nu han vann något stort som tränare. Man kan ju hoppas att vinden vänder nu för han, så han kan börja vinna lite. För misslyckas han nu, i denna klubb, då tror jag nog att hans karriär är över som tränare.

den här skivan lyssnar jag på nu...

Publicerad 2009-07-22 21:53:41 i ,Den här skivan "Led Zeppelin IV" kom att gå till historien för att den innehöll singeln "Stairway to heaven". En låt som är helt makalöst bra. Det är en enormt lång låt som avslutas med ett gitarrsolo av Jimmy Page som är helt otroligt bra. För några år sen så röstades "Stairway to heaven" fram till århundradets bästa låt, man kan lugnt säga att jag va nöjd med det resultatet. För det är en otroligt bra låt.

maaaat...

Publicerad 2009-07-22 21:19:48 i ,

Tjejer, kolla hit....jag vill bara säga att en genväg till mitt hjärta går via min mage. Så vill man göra mig glad, då är en go måltid inte helt fel...:)


det är en...

Publicerad 2009-07-22 21:16:40 i ,

...otroligt skön kväll ikväll. Det måste jag säga.....skön musik på min stereo är det också...:)
den här skivan lyssnar jag på nu...

Publicerad 2009-07-22 17:55:08 i ,

Ska snart ta och fixa lite mat, så jag ville ha lite lugn musik att laga mat till. Jag hittade denna skiva med Roxette i skivhyllan. Det är en samlingsskiva där Roxette har samlat sina allra bästa ballader och några nya låtar också. Det är en enormt skön platta att softa till. För Roxette har verkligen klämt fram en hel del otroligt bra ballader genom åren. Min absoluta favoritballad är inte med på denna skiva, men det är "Perfect day" som avslutar "Joyride" skivan. Det är kanske inte så många som vet det, men det är Kjell Öhman som lirar dragspel på den låten. Det är ju han som sitter och lirar i bandet på Allsång på Skansen.

vad skönt det är att känna sig behövd

Publicerad 2009-07-22 17:46:12 i ,

Idag har jag jobbat, och jag är så glad att det är någon som vill ha mig som anställd. Det är så skönt att känna sig behövd. Efter att jag jobbade så drog jag till gymmet och tränade lite. Det blev 30 min löpband och sen lite gym. Det var länge sen som jag kände att jag nästan flög fram på löpbandet. Men det var så skönt att känna sig nyttig.

lägg ner allsången på skansen...

Publicerad 2009-07-22 12:04:50 i ,

Jag såg Allsången på Skansen igår, och jag måste säga att det var ETT STORT MISSTAG, för herregud vad dåligt avsnittet var igår. För det första så fattar jag inte att Anders Lundin får va programledare för det programmet. Killen kan ju inte sjunga för det första, för det är ju ett program där man ska sjunga. Men det är ju skönt att han sjunger mindre och mindre. Sen så var det helt sjukt jobbigt att se Lili och Sussi igår. Av alla gamla akter från 1980-talet, så är dessa finska systrar, de sista som jag ville se göra comeback. Jag förstår att de sjöng playback på sina live-uppträdanden på den tiden. För de kan ju verkligen inte heller sjunga. Nej, fan va dåligt allsången va igår. Fortsätter de så här, då kan de lika gärna lägga ner programmet.hata hata hata hata Lili och Sussi

har du gjort något dumt, då får du sota för det...

Publicerad 2009-07-22 11:37:28 i ,

Man blir lite trött, när jag läser om hur vi behandlar de som sitter på fängelser i Sverige. De sitter där för att de har gjort ett brott, och de är dömda för det, och ska därför sitta av straffet och helst hålla käften och kosta samhället så lite pengar som det bara går. Jag blir bra trött, när jag läser i DN att en fånge på en anstalt har anmält detta fängelse för att han inte fått som han vill, i vissa frågor. Nu kommer detta ärende att behandlas i en domstol och denna fånge kommer kosta samhället extra mycket pengar. Jag blir så trött när jag läste om detta....

att gå på loppmarknad...

Publicerad 2009-07-21 02:14:24 i ,

Jag älskar att gå på loppmarknad och leta efter bra album i stora högar av ointressant musik. Det är som att gå på skattjakt, det pirrar lätt i magen och hoppet om det stora fyndet dör aldrig förrän sista plattan är synad.

"forumet" på dagensskiva.com

Publicerad 2009-07-21 02:04:56 i ,

Jag har under många år haft hemsidan "dagensskiva.com" som en favoritsida på nätet. Det finns en sak som jag gillar mera också på dagensskiva.com, det är dess diskussionsforum. Där kan man läsa enormt intressanta inlägg om musik och en hel del annat kul.

folk i falun...

Publicerad 2009-07-20 22:36:07 i ,

...jag måste säga att ni är bra trista emellanåt. Kom igen, släpp loss lite....

den här skivan lyssnar jag på nu...

Publicerad 2009-07-20 12:46:23 i ,Jag har nyss upptäckt detta band, som heter "White Denim". De har nyss släppt plattan "Fits" som är en sjukt härlig blandning mellan garagepunk, rock lite jazz och körsång emellanåt. Det är enormt svårt att beskriva inom vilken genre detta band tillhör. Men jag skulle säga att omlaget ovan beskriver rätt bra hur plattan låter. För det är verkligen en salig blandning man bjuds på när man lyssnar på skivan. Men trots detta så är det en väl sammanhållen och helgjuten platta. Man tröttnar inte i första taget på skivan. Dock måste man ge denna platta tid att smälta. Detta är musik som kräver sin lyssnare.

vill du ha bra koll på nya plattor???

Publicerad 2009-07-20 12:31:09 i ,

Då har jag en jättebra tips till dig som vill veta mycket om nya skivor. Det är hemsidan www.kritiker.se. På den sidan så samlar man nya skivrecensioner om nya skivor. En guldgruva om man gillar att läsa skivrecensioner, och det gör ju jag, så jag hamnar ofta på den sidan. De tipsar inte bara om musik, utan öven om nya filmer på bio och dvd.

Expressens sida på nätet...

Publicerad 2009-07-20 11:21:38 i ,

Jag har ju de sista året helt lagt om mina medievanor på morgonen. Förr om åren så hade jag ju en papperstidning som jag läste varje morgon, men jag tänkte att jag skulle vara mer miljömedveten, och läsa tidningarna på nätet istället. Det är lite annorlunda mot att läsa en morgontidning, men det är bra smidigt. Man får allt samlat på en och samma plats. Men jag måste också säga, att vissa tidningars hemsidor, de är allt annat än läsvärda. Det verkar som att de som gjort hemsidorna, har glömt att det finns folk som ska använda dem. För det första så är det FÖR MYCKET reklam på sidorna. Jag råhatar att det är reklam i artiklarna, det gör att man tappar intresset att läsa just den artikeln. Sen så är många sidor för röriga, det är bilder och text i en enda röra. Helt klart så är Expressens hemsida, den absolut sämsta. För det första så är den för rörig, och så är det för mycket reklam. Jag tycker att de borde tänka om, om de ska kunna ta upp kampen med Aftonbladet.se.

sommarens "snackis"...spikmattan

Publicerad 2009-07-20 10:29:47 i ,

Är det bara jag som har missat något, eller vad är detta med "spikmattan"? Det verkar som att jag måste uppdatera mig på detta. Så kan någon tala om för mig vad detta handlar om....

en gigant tar farväl...

Publicerad 2009-07-19 13:23:47 i ,

Handboll är ju en av mina absoluta favorit sporter att spela och titta på i tv-soffan. Handbollstränaren för landslaget, Bengan Johansson kommer jag aldrig att glömma, och jag kommer aldrig att glömma "Bengan Boys", landslaget som vann allt man nästan kunde vinna. Bengt och hans landslag var nästan ofantligt framgångsrika på handbollsplanen. Det de inte vann, det var ett OS-guld, men som alltid så var Ryssland ett nummer för stort. Jag kommer aldrig att glömma den "ryska väggen" i målet, Sergei Lavrov. Han var en enormt bra målvakt för ryssland. Trots att han var så enormt lång, så var han enormt smidig. Men nu skulle inte detta inlägg handla om Lavorov och hans storhet, utan det ska handla om min favorit, genom alla tider, Stefan Lövgren. Han är för mig den mest kompletta handbollsspelare jag sett. Han hade allt som man kunde ha. Han hade snabbheten, han var enormt bra på att läsa spelet på planen och så hade han ett skott som många målvakter fruktade. Sen så var Lövgren en sån spelare som aldrig gav upp, han kämpade verkligen in i sista sekunden, och sånt gillar jag. Man ska kämpa "ända in i kaklet" som Söderberg, den forne förbundskaptene för landslaget i fotboll brukade säga.

Detta år så avslutade Stefan Lövgren en helt sanslöst bra karriär på handbollsplanen, han slutade i sitt lag Kiel. Man kan lugnt säga att jag kommer sakna han på planen. Tack för showen....:)

Söderling i Båstadfinal...

Publicerad 2009-07-19 13:11:45 i ,

Jag hoppas att det går vägen för Robin Söderling idag, och att han får vinna sin efterlängtade final i Båstadturnerningen. För han är verkligen värd en vinst i denna turnering. Det kommer nog bli bra tufft, men jag tror på killen.


men för fan Anna Book...

Publicerad 2009-07-19 13:03:07 i ,

Jag börjar bli enormt trött på fenomenet och personen Anna Book. Så fort hon är med i medierna, så ska hon gråta ut för något. Det är aldrig några skriverier om att hon har åstadkommit något. Jag är så trött på att läsa om hennes liv i tidningarna. Sluta gråt ut för fan.....skaffa ett liv....

SÅ blir man gammal...

Publicerad 2009-07-19 12:23:51 i ,

I dagarna så har världens äldste man avlidit vid en ålder på 113 år. Man kan ju undra varför han har kunnat bli så gammal. Svaret som han ger, älskar jag....:)

”Cigarretter, whisky och vilda, vilda kvinnor
och sinne för humor.”

god morgon sverige...

Publicerad 2009-07-19 11:56:51 i ,

Har nyss vaknat, och jag vet, det är bra jäkla sent att gå upp vid 1130 tiden på en Söndag. Men jag kan gilla att ligga och dra mig lite längre på en söndag. Så jag har nyss vaknat, håller på att göra kaffe och lite frukost. Idag så hade jag tänkt att kanske bada, men det ser inte så lovande ut, när det kommer till vädret. Blir nog till att vara inomhus idag. Ska nog fortsätta läsa på min Ingrid Bergman biografi.
Innan jag gick upp, så lyssnade jag på ett gammalt sommarprogram, med Mikael Persbrandt. Han kan verkligen konsten att berätta en historia så man inte kan sluta lyssna.

lite nattamusik...

Publicerad 2009-07-19 02:26:34 i ,

Som vanligt när jag inte kan sova, så sätter jag mig framför datorn, och oftast blir det www.youtube.com som jag hamnar på. Hittade ett så skönt klipp som jag bara måste dela med mig av. Det är ifrån Per Gessles konsert i Amsterdam, där Marie joinade han på scen och sjöng några låtar. Det var första gången på 7 år som de stor på scen tillsammans. Jag måste säga att det va så kul att det hände, och man märker att både Per och Marie njöt verkligen på scen. De verkar ha så kul tillsammans, det märker man i klippet nedan.Klippet nedan är helt fantastiskt att se. Att Marie kan stå på scen och rocka är lite av ett mirakel, för av den sjukdom som drabbade henne, så kunde hon lika gärna ha dött. Man märker ju på henne att hon är märkt av tumören. Hon har ju inte samma röst som tidigare. Men hon äger verkligen scenen som förr.


BESÖKSREKOOOORD...

Publicerad 2009-07-18 23:15:56 i ,

...hela 14 pers har besökt min blogg idag. Det är ju nästan så man skulle fixa en annan server som kan ta den ENORMA mängd folk som är inne på bloggen...;) hehe

detta med Sverige...

Publicerad 2009-07-18 16:53:35 i ,

...år 2009, det är ett bra konstigt samhälle på många sätt. Vi lever i ett otroligt bra land, som har mycket att erbjuda. Det finns många sätt som gör att man kan leva ett bra liv i Sverige. Men det finns några saker som jag märkt, som jag inte gillar med Sverige år 2009. Det första jag kommer att tänka på, det är hur vi är kommunicerar idag med varandra. Jag tycker att vi blivit allt för tystlåtna och inåtvända mot andra människor. Det finns ju massor med sätt att prata med andra människor. Det finns ju msn, telefon, mobil ja hur många sätt som helst. Men det verkar som att alla dessa valmöjligheter har gjort att vi blivit så trötta på att prata med andra. Vi har blivit så slöa, så jag blir helt enormt arg. Förr så kunde man ju ringa till någon och prata lite "skitsnack", men idag så existerar inte de samtalen nästan. Det är lite trist tycker jag. Men hur som helst, så är Sverige ett otroligt bra land att leva i, år 2009.

radiohead - ok computer...

Publicerad 2009-07-18 15:36:39 i ,

Just nu så ligger jag i min säng och avnjuter en bok om den svenske mega-aktrisen Ingrid Bergman. Det är en biografi om hennes liv, och jag måste säga att det är en enormt läsvärd bok. Jag slås av att hon verkade leva ett enormt kul och spännande liv. Samtidigt som jag läser denna bok, så lyssnar jag också på en platta med Radiohead. Det är mästerverket "Ok computer". Det är enormt skönt att läsa samtidigt som jag lirar denna platta på stereon. För man blir lugn och avslappnad till tonerna från den skivan. Helt klart en av deras bästa...

fint väder är det också...

Publicerad 2009-07-18 11:40:45 i ,

Många jag snackar med är sura över att sommaren i år har varit dålig, men det tycker inte jag. Jag tycker tvärtom att den varit bra. Det är skönt att det är omväxlande väder med både sol och regn. Jag gillar när det är så, för det är inte kul när det bara är skitvarmt i flera veckor i rad.

två svenskar i båstad...

Publicerad 2009-07-18 11:19:08 i ,

Nu är det klart, att det blir en drömsemi mellan Robin Söderling och min favorit Andreas Vinciguerra. Det är enormt kul att svensk tennis är på gång igen efter så många år utan framgångar. Att Andreas är i semi i Båstad, det är lite av en bragd, med tanke på alla hans skador de sista åren. Jag hoppas att Andreas kan gå hela vägen och vinna årets turnering.

Man ska höra låten...

Publicerad 2009-07-17 23:22:50 i ,

..."Öppna landskap" på Skansen i Stockholm helt klart. Det är sanslöst vad publiken sjunger den låten enormt bra på den boot jag lyssnar på just nu. Man undrar lite vad Uffe tänkte på när han skrev den låten, om han fattade vilken klassiker han skrev.

har Uffe-kväll här...

Publicerad 2009-07-17 23:14:12 i ,

...hemma hos mig. Började med att jag kollade bland mina Ulf Lundell skivor i skivhyllan. När jag gjorde det, så hittade jag en boot med Uffe från Skansen 2002. Och jag måste säga, att den skivan är HEEEEEEEEELT sanslöst bra. Man kan lugnt säga att Uffe rockar live. På skivan är det idel guldkorn, och det är sällan jag hört en så stor publik, som jag minns att det var sjunga sååå högt. Jag får gåshud av denna skiva.

Uffe brukar ju sjunga...

Publicerad 2009-07-17 22:51:56 i ,

...attt man ska gå ut och var glad din jävel. Och det är precis det jag ska göra imorgon. Jag ska gå ut och vara väldigt jävla GLAD imorgon.....

nu blir det stranden...

Publicerad 2009-07-17 11:47:06 i ,

Så där, nu är jag klar för stranden, det blir en heldag där. För det är sjukt va fint väder det är ute idag.....:)

Jill Johnson går varm hemma hos mig...

Publicerad 2009-07-17 11:14:35 i ,Jag är verkligen ett stort fan av Jill Johnson, hennes musik går verkligen varm hemma hos mig. Hon har en sån enormt skön röst som man inte får nog av. Jag önskade verkligen att hon skulle få en större publik utomlands, för hon är underskattad som underhållare faktiskt.

ett hemsides tips...

Publicerad 2009-07-17 01:05:22 i ,

Under många år så har jag haft "www.dagensskiva.com" som en av mina absoluta favorithemsidor. På den sidan så tipsar folk om en skiva varje dag. Det kan vara nya skivor lika mycket som gamla godingar. Jag gillar vad de skriver där, för det är kul att bli tipsad om ny musik. Helt klart är den hemsidan värt ett besök om man är skivtokig som jag.......

lite LP läsning...

Publicerad 2009-07-17 00:51:03 i ,

Jag kan inte få nog av Lennart Persson och hans texter. Han va verkligen sååå bra som musikjournalist. Ikväll så har jag läst sjukt bra intervjuer med Louise Hoffsten och Wilmer X. Sen måste jag rekommendera Perssons recension av The Faces boxen. För när man läser den recensionen, då VILL man ha boxen. Så bra skriver Persson om den.

den här skivan lyssnar jag på nu...

Publicerad 2009-07-16 12:09:36 i ,

Man hittar verkligen när man söker ibland, så är det för mig oftast. När jag letade runt på datan efter något att lyssna på, så hittade jag denna goding med Toto, en av mina absolut favorit-grupper genom tiderna. Denna platta visar en gång för alla att de är sjukt bra på att lira gura.

den här skivan lyssnar jag på nu...

Publicerad 2009-07-16 11:05:08 i ,Den är skivan lyssnar jag på just nu, och jag måste säga att den är helt fantastisk. I mitt tycke, så är nog detta den bästa skiva Lundell har spelat in de sista 20 åren.

reklamen styr oss ICKE

Publicerad 2009-07-16 10:53:14 i ,

Det finns nog inget medium som jag så gärna avstår, som just televisionen. För det första så har tv-mediet spårat ur helt makalöst mycket. Det är så mycket bajs som sänds i kanalerna, så det är sällan jag hittar något att titta på. Sen så gillar jag inte att det är så mycket reklam, och jag råhatar när kanalerna avbryter sina filmer för reklam. Jag vet att vi har haft det sen hedenhös, men jag har fortfarande inte vant mig. Därför så ser jag inte på film på tv, utan på dvd.
Sen så läste jag en artikel i Aftonbladet, där en kvinna hävdar att reklamen styr oss. Det håller jag verkligen inte med om. Det finns något som heter "stänga av tv´n." Man behöver inte titta på det......

texter från en mästare...

Publicerad 2009-07-15 21:29:57 i ,

Jag har under kvällen roat mig med att läsa texter skrivna av den nyss avlidne musikjournalisten Lennart Persson. På hans gamla hemsida så kan man läsa många av hans bästa artiklar, och jag måste säga att det är enormt bra läsning. Allt det han skrev va enormt välskrivet och genomarbetat. Det jag slås av, det är att det är så kul att läsa det han skrev. Man blir verkligen sugen på att leta upp de grupper och artister han skriver om. Man kan lugnt säga att Lennart Persson är saknad av mig....

Whitney gör comeback...

Publicerad 2009-07-15 11:59:58 i ,Tydligen så ska Whitney Houston äntligen göra en riktig comeback i höst, med en helt ny skiva som heter "i look to you". Jag tycker att detta är helt strålande nyheter, för Whitney är och kommer vara en av de största sångerskorna på senare tid. Hon har en röst som är helt enorm, och jag hoppas att den fortfarande håller. Jag ser mycket fram emot hennes kommande skiva.

sommar i P1...

Publicerad 2009-07-15 11:36:15 i ,

Jag måste säga att jag rådiggar att lyssna på "Sommar" i P1. Det är lite av en höjdpunkt för mig. Det är så kul att lyssna till en känd person när han delar med sig av sitt liv och sina favoritlåtar. I år måste jag säga att P1 har lyckats få till den bästa laguppställningen på mycket länge. För det har varit otroligt hög standard på sommarpratarna i år. Helt klart så är Tomas Ledins sommaprat det bästa hittills. Lena Philipsson va också enorm bra i sitt program. Det är också lite kul med en nyhet för denna sommar. För om man går in på "Sommar i P1" på sveriges radios hemsida, så kan man ladda hem gamla sommarprogram. Det är rätt så kul. Jag själv laddade hem Mauro Scocco och hans sommarprogram.

Nadal gör comeback...

Publicerad 2009-07-15 11:25:24 i ,

Nu ska tydligen tennisspelaren Rafael Nadal göra comeback efter skadan. Han missade ju wimbledon pga detta, och det är nog något Nadal inte gillade så värst mycket. Men nu ska han göra comeback, men jag känner att det är något som inte stämmer här. För jag tycker att man inte kan komma tillbaka så snabbt efter hans skada. Det känns som att det kan gå riktigt åt skogen nu när han gör en sån snabb comeback. Men man får väl hoppas att det inte blir så.

söderling...

Publicerad 2009-07-15 11:20:50 i ,

Jag tycker det är enormt kul att vi fått en ny kille i tennistoppen. För jag har alltid gillat tennis, så det är extra kul att Robin Söderling tagit steget och slagit sig in i topp-15 i världen på världsrankingen. Håller han sig bara frisk, så har han alla möjligheter att kanske bli topp-5. Det gäller bara för han att han är frisk och skadefri. För han har kapacitet att slå alla motspelare.

Out of this world - Europe

Publicerad 2009-07-14 21:34:27 i ,

Av alla plattor som Europe har gett ut, så gillar jag denna lite mer. Den har enormt många bra låtar som håller än idag. När den släpptes 1988, så sålde den inte så där jättemycket. Dock så lyckades den ta sig ända till plats 19 på albumlistan i USA. Singeln "Superstitious" tog sig ända till nionde plats på singel-listan. Så helt misslyckad va inte skivan. Helt klart är mina favoritlåtar på plattan "Let the good times rock" och "Open your heart". Denna platta är rätt så underskattad tycker jag, jag tycker att den förtjänar lite mer speltid på folks skivspelare. Jag kommer dock att spela den massor framöver.

har sett en rockdokumentär...

Publicerad 2009-07-14 20:59:11 i ,

Jag rådiggar verkligen när musikjournalisten Fredrik Strage tipsar om bra dvd-filmer och skivor i morgonsoffan i TV4.Han har enormt bra tips att komma med. Sen så är han helt klart en av de bästa musikjournalisterna vi har i Sverige, den som kom första plats är helt klart Lennart Persson, men sen när han har gått bort, då är Fredrik Strage helt klart den bästa vi har i landet.
Denna morgon så tipsade Strage om en dokumentär om ett band som heter "Anvil" som va enormt stora på 80-talet. De av uppe i samma liga som Whitesnake, Bon Jovi och Scorpions. Men när 80-talet tog slut, så föll detta band i glömska hos folk. Många trodde att de hade lagt av, men så va definitivt inte fallet, de har fortsatt att ge ut plattor och turnera ända sedan dess, dock utan samma framgång som under deras storhetstid. Dokumentärern "Anvil - the story of Anvil" är enormt stark att se. För man får verkligen följa bandet i med och motgång, oftast så går det enormt dåligt för bandet. För de är verkligen långt ifrån sin storhetstid nu. När jag såg denna dokumentär, då blev jag enormt tagen av det jag fick se. För killarna i bandet Anvil, de brinner verkligen för sin musik. Helt klart tycker jag att de förtjänar en sista framgång, för de har verkligen jobbat för det.


Britney i Sverige....

Publicerad 2009-07-14 11:53:46 i ,

Är det någon igentligen som bryr sig om denna otroligt överkskattade artist som kallas för Britney Spears? Jag hoppas att det inte är det. Men tydligen så finns det en massa "losers" som har köpt biljett till hennes två konserter i Stockholm, för bägge konserterna är utsålda. Tydligen så va första konserten inte så värst bra, om man får tro tidningarna. För i både Expressen och Aftonbladet så får hon inte bra betyg alls. Det som gör mig lite trött, det är att hon sjunger singback på många av sina låtar. Det är enormt dåligt. Skälet ska vara att det är så jobbigt för henne att sjunga och dansa samtidigt. Men det är något jag tycker är skitsnack. För när jag såg Bruce Springsteen för några år sen, så spelade han för det första i över 3 timmar, och han sprang och hoppa som en galning under hela konserten, och kunde sjunga samtidigt. Jag ska ju också nämna att Bruce inte direkt är någon ungdom längre.

skolbiblioteken

Publicerad 2009-07-14 11:38:22 i ,

Jag läser ibland i medierna om att man lägger ner allt fler skolbibliotek runt om i Sverige. Detta är något jag tycker är enormt dåligt, för dessa bibliotek fyller en viktig fuktion. För det första så är det ju bra att man har nära till litteratur på en skola. Sen för det andra så är det en bra mötesplats för att till exempel plugga eller bara ta de lugnt. När jag själv gick i skolan, så kunde jag sitta i timmar på mitt skolbibliotek och läsa. Jag upptäckte verkligen litteraturen under dessa timmar på mitt skolbibliotek. Så jag tycker inte man ska lägga ner dessa bibliotek, snarare tvärtom så borde man satsa på dem.

en film att känna igen sig i....

Publicerad 2009-07-14 01:21:09 i ,

Ibland så ser man filmer som man verkligen känner igen sig i. En av dessa filmer är "High Fidelity", där John Cusack spelar huvudrollen. Filmen bygger på en roman av Nick Hornby som utkom för några år sen. Jag läste den boken på bara några dagar när jag fick tag på den. Jag va rädd att filmenm skulle va rätt så dålig, men man kan lugnt säga att jag hade fel på den punkten. Ni som läst boken vet ju vad filmen handlar om, men jag ska berätta kort om handlingen.
Filmen handlar kort om en kille som har ett enormt stort musikintresse och som har en enorm skivsamling hemma hos sig, men han har också ett enormt trassligt kärleksliv. Jag har nog aldrig känt igen mig så mycket som i just denna film. Jag kan dock inte känna att jag kan relatera till filmpersonens trassliga kärleksliv, men däremot allt musiksnack i filmen. I filmen så finns det massor med scener där de snackar med en skivbutiksanställd om skivor, och såna samtal har jag haft enormt många genom åren. Sen så detta med att vara hemma en lördakväll och sortera om sin skivsamling, för det har jag ju också gjort....:)

nattmusik...

Publicerad 2009-07-14 00:59:06 i ,

Ofta då jag går och sover, så brukar jag nästan alltid somna till musik. Det finns inget som är bättre än just det. Oftast så har jag fastnat för några plattor som gör att jag somnar in skönt. En platta som är helt enormt bra, det är skivan "Victorious" med gruppen The Perishers. Den skivan är enormt lugn och melankolisk och den lunkar på i sin takt. Den har jag somnat in till enormt många gånger.

Brittan i Sverige...

Publicerad 2009-07-13 10:45:11 i ,

Så är det då dags för Britney Spears att gigga i Sverige, men känns det inte lite som att hon är otroligt passé. Jag tycker att det gör det. För när det pratas om henne idag, så är det ju långt ifrån musiken man pratar om, när det gäller Spears. Det sjuka är ju också att hennes turneé denna gång, inte går under turnée, utan mer cirkus. Men det är ju mer "hoppla" när det gäller denna tjej....hon verkar vara lite dum i huvudet om du frågar mig.

Herman är kung på söndagarna...

Publicerad 2009-07-13 10:33:56 i ,

Jag har under många många år haft författaren och historikern Herman Lindqvist som en stor favorit. Han har verkligen gjort så att jag har blivt otroligt intresserad av historia, och framför allt den svenska. Varannan söndag så kan man läsa krönikor skrivna av just Herman. De är otroligt bra skriva och läsvärda.

Hultsfred gör förlust

Publicerad 2009-07-13 10:22:49 i ,

Det är lite trist att läsa, men även detta år, så gick festivalen i Hultsfred dåligt när det gäller ekonomin. Jag tror att detta har att göra med, att folk har börjat tänka om lite. Idag så tror jag inte att det lockar att ligga och kräla i lera och gyttja i 3 dagar. Idag så kan man ju besöka ett antal stadsfestivaler, där man slipper allt det. Jag tror nog att om Hultsfredsfestivalen, ska överleva så måste de göra om sitt koncept, annars så kommer de inte överleva.

måndag...

Publicerad 2009-07-13 09:49:57 i ,

Ja, då va de måndag igen, och man får se vad denna dag för med sig. Det är rätt så trist väder idag, så att bada blir det nog inte. Det lutar åt ett besök på gymmet senare idag.

osmakligt är ordet...

Publicerad 2009-07-11 10:58:01 i ,

Jag hatar när jag har rätt, så är det verkligen. Men jag visste att medierna skulle behandla Michael Jacksons död osmakligt, men jag visste inte att det skulle ta såna proportioner som det gjort. För jag tycker att det är sjukt att skriva om att det är någon som mördat Jackson.

Dock så finns det ljuspunkter i bevakninge av hans död. Manifestationen på Sergels torg i Stockholm är enormt häftig. Det är nästan så man borde varit där.

detta med Kluft...

Publicerad 2009-07-11 10:30:51 i ,Jag tror aldrig jag varit med om en karriär, som så totalt har gått åt skogen, som för just denna tjej. När Carro bestämde sig för att lägga av med sjukampen, så har hennes karriär verkligen gått åt skogen. Nu är hon ju skadad igen, vilket är enormt trist. Jag har många gånger pratat om hur dum denna tjej var som gav upp sjukampen. Hon hade ju givet kunnat varit med och slagits om ett os-guld i Peking. Jag tycker det var enormt dumt. Jag tror också att vi sett henne för sista gången på idrottsarenan. Jag hoppas på det, för jag är enormt trött på denna tjej.

Finns det något bättre...

Publicerad 2009-07-11 10:12:42 i ,

...än att gå upp, hämta morgontidningen, sätta på kaffe och göra frukost. Och sen sätta sig vid matbordet och intaga frukosten och läsa tidningen, detta är en procedur som jag verkligen har kommit att gilla enormt mycket.

vad glad jag blev...

Publicerad 2009-07-10 23:02:40 i ,

....när jag såg denna bild på Per och Marie. Jag måste säga att det är enormt kul att Marie är tillbaka på scenen. För det finns ingen som henne i Sveriges musikliv. Det finns ingen som henne, som kan fånga en publik så bra som just Marie. Man kan lugnt säga att kombinationen av Pers låtskrivargeni och Maries scenpersonlighet har gett resultat. För idag så är Roxette efter Abba, den största pop-export någonsin. För mig så är Roxette snäppet större än Abba på några punkter. För det första så har Roxette haft fler 1:or på USA-listan. Och för det andra så är Roxette bättre live än vad Abba var. Sen så är Roxette större i flera länder i världen. Så för mig är Roxette större. Det är väl många som kanske inte håller med mig om detta, men jag står för det jag säger.
Men som sagt, så är denna bild nedan, väldigt kul att se. För jag tycker att Per Gessle aldrig varit bra utan Marie vid sin sida.

Staffan Hellstrand...

Publicerad 2009-07-10 21:34:16 i ,

Ska man skaffa ett enda album med Staffan Hellstrand, då ska man verkligen införskaffa hans nya samlingsskiva "Lilla fågel blå". Denna dubbel-cd innehållar många av hans bästa låtar samt några låtar som inte är så kända, men som ändå måste va me på denna skiva, för att ge en heltäckande bild av artisten Hellstrand. Själv så har jag en rätt speciell relation till låten "Lilla fågel blå". För när den släpptes som singel, då spelades den dag ut och dag in på radion när jag bodde hemma i Stockholm. Jag har sällan varit med om en låt, som slagit så stort som just den låten. Det som också är bra med den låten, det är att man aldrig tröttnar på den. Den håller än i dag.

dansbanden lever...

Publicerad 2009-07-10 21:00:31 i ,

...det är verkligen ett som är säkert. För det finns ju verkligen sjukt många bra dansband just nu i Sverige. Det är ju bara att nämna Barbados, CC & Lee, Scotts. Lars-Kristerz. Så att dansbandsbranschen skulle va död, det är bara en myt. Ett band som jag verkligen har upptäckt på sista tiden, det är bandet Blender. Deras skiva "Välkommen in", den är verkligen bra. De har ett sound som är ganska "eget", och de har en sångerska som verkligen kan sjunga. Denna platta rekommenderar jag verkligen...

fredag fredag fredag...

Publicerad 2009-07-10 18:12:28 i ,

Det är så skönt att det är Fredag, och helg och allt vad som medföljer den. Jag har skrivit om det förr, men för mig är Fredag klart bäst. Det är så skönt när man veta att man har hela helgen framför sig. Jag hoppas att alla ute i Sverige får en skön helg, och jag hoppas att vädret blir lite bättre.
imorgon är det feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest...:)

apropå detta med papperstidning...

Publicerad 2009-07-10 12:29:57 i ,

....jag läser på nätet och i papperstidning men ärligt talat så tar jag in mer kvalitativ rapportering när jag läser papperstidningen. Anledningen är att när jag läser på nätet så skummar jag snabbt igenom rubriker och läser bara dom intressantaste artiklarna, vilket gör att jag ofta missar en del. Men när jag sitter med papperstidningen är jag mer benägen att läsa dom flesta artiklarna.

en kul liten bild...

Publicerad 2009-07-10 12:09:39 i ,

...hehe.....jag hittade en kul liten bild, när jag rensade datorn på filer idag. hehe...hoppas ni ska gilla den...;)

Säga vad man vill om Ledin...

Publicerad 2009-07-10 11:51:08 i ,

...men han är verkligen mån om sina fans. För han bjuder verkligen på sig, när han är ute och spelar i Sverige. Jag gillar verkligen en kul liten detalj som han kör med under denna sommarturnee. Det är att han efter konserten åker ut och besöker en lokal efterfest någonstans. Det är enormt kul att se folks miner när Ledin helt plötsligt dyker upp och sjunger en låt med folket på festen. Snacka om att han går hem i stugorna med denna kul sak.

blogghatet....

Publicerad 2009-07-10 11:26:33 i ,

Varför är det så mycket hat som föds ute på nätet, och vart kommer det ifrån? Det är frågor som jag funderar ofta över. För man läser ju ibland att vissa kända personer, som bloggar råkar ut för ett enormt hat på sin blogg, av folk som kommenterar den. Jag tycker att det är synd att folk inte kan bete sig som folk på nätet.

i regnigt väder...

Publicerad 2009-07-09 18:48:05 i ,

...då är det mysigt att krypa upp i soffan med en bra bok. Det har jag gjort idag, samt att jag också har inhandlat lite blomster. För jag tyckte att det var lite väl ont om sånt i mina fönster.
Jag har idag läst i en jättebra bok av författaren Jenny Leeb, det är boken "Stella och Sebastian". Denna bok är sjukt härlig med en massa invecklade kärleksrelationer och sex och lite hur det är att vara ung i dagens Stockholm också lite. Det är lite av sex and the city-känsla över denna bok. Helt klart är den enormt underhållande att läsa. Jag rekommenderar den starkt...

idag var det bra regnigt....

Publicerad 2009-07-09 10:26:59 i ,

...och det är ju inte så kul, men jag tror nog att detta kan bli en kul dag ändå. Man får ju se till att göra kul saker inomhus då istället. Man kan ju alltid läsa en bok, och det är nog det jag kommer att göra stora delar av denna dag. Kanske tända några ljus också, sånt är ju mysigt....

såg en konsert...

Publicerad 2009-07-08 01:24:13 i ,

.....med Michael Jackson ikväll, och jag hade svårt att andas efter att jag sett klart den. För den va så sjukt temporik och fartig så man knappt hängde med i svängarna. Man kan ju lugnt säga att Michael va en grym scenartist. Han kunde verkligen sätta upp en sanslöst bra show när han va ute och turnerade. Det fanns nog inga som kunde mäta sig med hans shower på 80 och 90-talen. Den konsert jag såg, var från Dangerous turneen. Det måste nog vara en av hans bästa. Men det man slås av, när man ser Michael live, det är att han är enormt anonym under konserten. Han säger inte mycket till publiken, mer än "Bucarest, jag älskar er" eller "Ni är en bra publik". Mer än så är det inte, så han kommer ju inte gå till historien som den artist som hade den bästa publik kontakten.

snacka om 3 giganter...

Publicerad 2009-07-07 23:34:45 i ,

...i samma video. Jag brukar ju surfa in på www.youtube.com väldigt ofta. Där kan jag fastna i timmar, och kolla på diverse filmklipp. Ibland så kommer man över riktiga guldkorn. Ikväll så var det ett sånt ögonblick. Jag kom över ett klipp där Michael Jackson och Prince joinar James Brown under hans konsert. Man ser i detta klipp, hur mycket Brown har influerat Michael. Dock så tycker jag att Prince kunde ha gjort bättre ifrån sig här. Han agerar ju som att han vore full nästan.

såå skön runda...

Publicerad 2009-07-07 17:35:33 i ,

Idag så tog jag en riktigt riktigt lång runda, jag sprang runt Varpan idag, och det gick så bra. Det var enormt vilket flyt jag har i träningen nu, det är enormt kul att det är så. Idag hade jag ett sånt "klipp" i steget, så jag körde på rätt bra runt sjön idag. Jag sprang nog rätt så nära mitt max, så det blev en bra tid. Jag sprang runt Varpan på 1.08.20. Rätt bra tid faktisk, så jag är grymt jäkla nöjd...

frågan är ju också om jag ska våga att måla om i mitt sovrum, vågar jag verkligen det???????.........:)

är trött på Carro...

Publicerad 2009-07-07 13:16:30 i ,

Jaha, nu har Carolina Kluft ännu en gång, gått och skadat sig. Det var ju inte så kul kanske. Jag vet att man inte ska va skadeglad, men jag är faktiskt det lite nu. För den tjejen är så enormt korkad. För hon gav upp ett givet os-guld i sjukamp. För hon va så bra att hon hade kunnat ta ett os-guld i förra sommar-olympiaden. Istället så satsade hon på längdhoppet, en gren som sliter enormt på kroppen och fötterna särskilt. Jag tycker det var ett dumt beslut att göra detta. Sen så ska ju Carro tävla så in i norden mycket, trots att hon hela tiden är halvskadad. Man måste ju låta en skada läka HELT, vilket inte tjejen har fattat. Så nog får hon skylla sig själv lite nu, när hon återigen är skadad, och missar resten av denna säsong.

rest in peace M J

Publicerad 2009-07-07 13:03:59 i ,

Idag så är det en sorgens dag i musikvärlden, för idag så begravs Michael Jackson. Jag har inte riktigt fattat att han inte lever längre. Det är sorgligt att man inte kommer få se han live något mer. För han kommer alltid att vara "kungen av pop". För hans musik kommer att leva vidare i våra minnen.

Vad lär sig barnen i skolan...

Publicerad 2009-07-07 12:52:48 i ,

...igentligen?, och hur osmart får man vara? Det är två frågor som jag ställer mig, efter att ha läst denna artikel på Aftonbladets hemsida idag. I artikeln kan man läsa om en tjej som får sin hand avbiten av en krokodil på djurparken i Furuvik. Hon skulle typ "klappa" krokodilen och trodde inte att den va så farlig. Självklart så trodde ju djuret att handen va mat, och käka upp den. Tjejen ursäktade sig med att hon inte visste att krokodiler är "farliga" djur. Vad fan är det för något....vad är det ungarna lär sig i skolan idag??? ....detta va bland det konstigaste jag läst på senare tid....                                        

Att höra Marie sjunga...

Publicerad 2009-07-06 13:38:58 i ,

...låten "Soul deep", det är verkligen en helt sanslöst bra. Hon sjunger den låten med en sådan pondus och karisma, så man nästan flyger bakåt när man hör henne. Hon tar verkligen fram sin "star quality" när hon framförde denna låt på de stora scenerna under åren 1991 till 1992. Det var under dessa år som Roxette va ute på deras mest framgångsrika turnee någonsin "Join the joyride - world tour 1991-1992".Madonna hyllar kungen..

Publicerad 2009-07-06 13:28:58 i ,

...av pop på en av sina konserter. Jag måste säga att det är en enormt fin gest av henne tycker jag. Sen tycker jag också, att den dansare som gestaltar Michael i detta klipp är gryyyyyyymt bra på att dansa. Det är nästan så man tror att det är Michael själv som är på scen tillsammans med Madonna.

sommar är lika med nyhetstorka...

Publicerad 2009-07-06 13:20:40 i ,

Det är verkligen ett som är säkert, för det är sanslöst vad tidningarna i sommar har dåligt med nyheter, verkar det som. För Aftonbladet kör hårt med den så kallade "skandalen", där Lena Philipzon 1993 blev intervjuad av Stina Lundberg Dabrowski. I den intervjun så fick inte Lena PH några intervjuer alls om sin nya skiva, utan nästan enbart frågor om sitt privatliv. Detta blev Lena PH enormt irriterad över. Det sa hon i sitt "sommarprogram" i radions P1 häromdagen. För övrigt ett väldigt bra sommarprat av henne. Men jag tycker det är enormt löjligt av Aftonbladet att blåsa upp denna nyhet, som om att det vore allvar. Det var trots allt 1993, som intervjun skedde.

Federer är den störste....

Publicerad 2009-07-06 12:53:30 i ,

...det är inget snack om att det är så. För som han spelade i Wimbledon-finalen igår, så inser jag det mer och mer. Roger Federer visar verkligen att han är den störste helt klart. För på det sätt som han vann, så tycker jag detta. Han spelade verkligen inte bra igår, utan han spelade rent av uselt i vissa perioder av matchen. Hans forehand va långt ifrån bra, och hans timing i slagen va heller inte bra. Men det som avgjorde åt Federers fördel, det var hans enorma "vinnarskalle" och kyla i de avgörande lägena. När det verkligen gällde, så hade inte amerikanen Andy Roddick något att säga till om. Han gjorde helt klart en bra match, men det var Federers dag igår. För mig så är denna final av årets Wimbledon, den bästa match jag sett. Jag är grymt imponerad av Federer. För mig är han större än Björn Borg.

detta med nedskräpning...

Publicerad 2009-07-06 12:37:21 i ,

...är så trist tycker jag. Idag så kan man läsa en artikel i DN att det är enormt mycket skräp på gatorna i Stockholm. Det är enormt trist att det är så, men jag är inte förvånad. För jag kan tycka att det finns för lite med papperskorgar tycker jag. Jag tycker att man borde sätta upp mycket mer av just detta. För man ska inte behöva gå länge med sitt skräp i handen, innan man hittar en papperskorg. Sen så finns det en annan sida av myntet också. Det är alla förpackningar man får med om man handlar i mataffären. Det är extra servetter till besticken, det är diverse platsförpackningar till olika snabbrätter man köper. Ett tydligt exempel på det är ju om man som nu, till sommaren köper en sallad, då får man ju salladen i en stor plastförpackning. Det är rätt så onödigt. Man kan ju lika gärna köpa salladen färsk i saluhallen till exempel. Eller köpa sallad och fixa i ordning den hemma i lugn och ro.

en till text....

Publicerad 2009-07-05 13:09:20 i ,

Må kärleken slå mej till marken
må kärleken krossa mitt pansar
min död
må kärlekekn storma ledan
långt ut på slätterna
Må kärleken komma som en hämnare
för att göra upp med mna tvivel
Må kärleken komma skoningslös
till mitt hus
bränna det till aska
Må kärleken komma som en hämnare
för att göra upp med mina tvivel
Må kärleken komma skoningslös
till mitt hus
bränna det till aska
Må kärleken driva mej ut på vandring
rastlös, hungrig
utan mål
Må kärleken lämna mej
som en främling i en by
Må kärleken ruska mitt träd
som en vårstorm
Må alla torra grenar knäckas
må kärleken KOMMA SOM EN VÅRSTORM.....

Connemara - Ulf Lundell

en bra text....

Publicerad 2009-07-05 12:56:16 i ,


"Du är så ung, du vill ha barn
vill ha familj
Du vill ha nånting att tro på
En man och en kvinna
måste ha en uppgift
En dröm ihop, en ide..."


Skandinavien - Ulf Lundell

på andra sidan drömmarna....

Publicerad 2009-07-05 12:52:52 i ,

...det är titeln på en dubbel-skiva som Ulf Lundell gav ut 1996. Denna skiva är nog något av det bästa som Ulf har spelat in på senare år tycker jag. För på denna skiva så ger han verkligen allt. Det jag gillar mest med denna platta, det är hans texter. För på denna skiva så är texterna extremt bra. Helt klart så är denna en platta man MÅSTE ha om man gillar Ulf.


Federer kan bli historisk...

Publicerad 2009-07-05 11:54:13 i ,

...idag om han vinner finalen i årets Wimbledon turnering. Han blir då ensam om att ha flest grand slam titlar. Det som skrämmer mig lite, det är att man inte skriver något om att den andre deltagaren i finalen, Andy Roddick, har gjort en sjukt bra turnering så här långt också. Han kommer ju att slå ur ett gigantiskt underläge, och han kommer ju inte ha någon som helst press på sig. Den största pressen är ju på Federer, som alla tror kommer vinna. Jag hoppas verkligen inte att han underskattar Roddick. Gör han det, då blir amerikanen enormt farlig.

LEDIN ÄR KUUUUUUUNGEN

Publicerad 2009-07-04 12:16:16 i ,

NI FÅR SÄGA VA FAN NI VILL, men när jag ser detta klipp med Tomas Ledin, då inser jag att det finns ingen som är så mycket sommar, så mycket kärlek, så mycket musikskapande och så mycket rock n roll som just Tomas Ledin. Det finns inte många artister i hans storlek, som skulle ta sig tiden att göra en sån sak, som att besöka någons efterfest. Fan va coolt......kolla in klippet nedan....:)

http://www.expressen.tv/noje/ledin/1.1628796/ledins-overraskning---spelar-pa-fansens-fest

morgonens platta...

Publicerad 2009-07-04 11:32:28 i ,

...är helt klart denna skiva med Guns N Roses. Jag måste säga att den har sina stunder, helt klart. Framför allt gillar jag deras ballad "Patience". Den har något som tilltalar mig helt klart, jag föreslår också att man kollar in live-versionen av denna låt på live-dubbeln "Live-Era", som kom ut för ett antal år sen. Allsången på denna låt där, är knäckande. Men jag tycker att man ska ta sig en lyssning på denna skiva, om man är intresserad av Guns N Roses.

många cyklister dör...

Publicerad 2009-07-04 11:03:36 i ,

....i trafiken varje år. Det va en enormt stor siffra tycker jag, men det är nog så. Det är rätt så allvarligt tycker jag. Men jag tror nog att denna siffra skulle kunna gå ner, om samspelet mellan cyklist och bilist skulle bli lite bättre. För det är sjukt många cyklister som är urusla när de är i trafiken, de tar ingen som helst hänsyn till andra i trafiken. Sen så tycker jag att man borde bygga bättre cykelvägar i Sverige, jag tror att det skulle minska antalet dödsoffer mycket.

sommarlåtar...

Publicerad 2009-07-03 13:43:26 i ,

Såg ett inslag i tv4 morgon imorse, där de snackade om sommarlåtar då och nu. Det var ett rätt så intressant rundabords-samtal med Clabbe Af Geijjerstam och sångaren Jan Åström, dock fattade jag inte vad just Åström hade där att göra. För han sa ju typ ingenting. Men det var kul när Clabbe började spela sina favoriter till sommarlåtar. Han är ju dj och radiopratare, och han har alltid intressanta saker att säga om musik. I detta samtal om just sommarlåtar så nämnder de bland annat låten "Ta mig till havet" av Peter Lundblad. Det är en enormt bra låt, men för mig är "Sommartider" den ultimata sommarlåten. Den har allt som just en sommarplåga ska ha.

Gessle släpper nytt....

Publicerad 2009-07-03 13:19:20 i ,

När Gessle gjorde en mindre europa-sväng i våras, så blev jag glatt överraskad över hur bra det lät då. För denna gång så spelade ju Gessle en hel del roxette-låtar som han aldrig har framfört live själv. Jag blev enormt överraskad över hur bra det lät. Nu kommer han att släppa en live-platta från denna turnee, denna kommer jag självklart att införskaffa. Jag är också glad över att Marie gjorde comeback i roxette-sammanhang. För det är magi i luften när både Marie och Per står på scen tillsammans.

jag är så trött på...

Publicerad 2009-07-03 13:15:33 i ,

...byggkillarna som håller på att byta fasad på mitt hus här i Falun. De har dels klätt in hela huset i en plast, som gör att det är svårt att öppna vissa fönster, vilket får till följd att det blir skitvarmt här inne i min lägenhet. Sen så använder de spikpistol istället för hammare, och denna jävla spikpistol låter så otroligt högt. Så varje gång de använder den, så får man nästan hålla för ögonen. Sen så har jag aldrig sett några snickare, som fikar så otroligt många gånger, det är inte konstigt att det tar lång tid för dem att bli klara med sitt jobb. Jag hoppas vekligen att de snart är klara. För jag är enormt jävla trött på dem......

vadå "nyhetstorka"...

Publicerad 2009-07-03 12:51:29 i ,

Det är väldigt kul att läsa tidningarna på sommaren i Sverige, för det är sanslöst va de slänger in skräpartiklar i tidningarna, enbart för att fylla ut dem. Idag kan man läsa denna artikel, som handlar om att svenska män är för feta för att få plats i ugnarna, när de ska kremeras. Det är ju lite sjukt, men inte förvånande. För vi blir ju bara fetare och fetare, så detta är inget jag är förvånad över.

abba gör comeback???

Publicerad 2009-07-02 12:15:57 i ,

Enligt rykten så ska den svenska supergruppen Abba, ha fått en förfrågning om att ersätta Michael Jackson på hans 50 konserter på 02-arena i London. Enligt ryktet så ska ABba ha blivit erbjuden många miljoner för detta. Men det verkar inte som att det ligger mycket sanning i detta rykte. Jag hoppas också att medlemmarna i Abba, har den goda smaken att INTE göra comeback. För jag vill minnas dem för det de gjorde på 70-talet, då var de verkligen en av de allra största. Jag vill att Abba blir gruppen som aldrig gjorde en comeback.

några av de snyggaste skivomslagen....

Publicerad 2009-07-01 14:48:13 i ,

...som finns, det är dessa som jag visar nedan. Många skivomslag, de är som små tavlor. Helt klart är det så, att skivomslagens gyllene period, de va under vinyl-eran. För med vinylens stora skivomslag, då fanns det mer yta för att göra snygga omslag.'
U2 kan fortfarande....

Publicerad 2009-07-01 13:29:17 i ,

....leverera grymt balla scen-shower. Det är bara att ta exemplet med deras senaste live-show som igår hade premiär i Barcelona. Deras scen liknar en spindel, och ser jäkligt häftig ut. Det är coolt att U2 fortfarande, efter alla dessa år, är hungriga och kan prestera grymt bra som scenartister. När jag såg klippet ifrån premiären, så är jag grymt sugen på att se dem i Göteborg.

fan va kul...

Publicerad 2009-07-01 13:16:57 i ,

På Aftonbladets hemsida, så kan man se klipp som kommer från Norge, det är snorungar som med dold kamera, går runt i affärer och spelar spratt med affärsinnehavarna. Det är enormt kul, särskilt klippet nedan....:)

Idag...REEEEGN...

Publicerad 2009-07-01 12:58:44 i ,

....jag har väl aldrig blivit så enormt glad för lite reng. Men det är faktiskt skönt med lite svalkande regn nu, efter några riktigt stekheta dagar.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela