klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

det kan inte bli bättre...

Publicerad 2009-06-30 10:53:24 i ,

...än så här. Jag har Gyllene Tider på stereon, en hel dag framför mig på stranden, och en härlig frukost framför mig nu. Jag tror inte livet blir bättre än så här....:)

Som i en bastu....

Publicerad 2009-06-29 18:24:24 i ,

....var det att löpträna idag. Det är då tur att jag vant mig vid hur man ska agera när det är sånt här extremt väder. Det gäller verkligen att dricka apmycket, så man inte får värmeslag. Sen så måste man uppsöka varje skugga som finns också. Sen så är tempot bra viktigt. Man kan inte hålla något högre tempo när det är sånt här väder. Det gäller att hålla ett jämt tempo hela tiden.

idag är det dags för revansch...

Publicerad 2009-06-29 12:25:40 i ,

....för Robin Söderling mot tennisgiganten Roger Federer. De spelar åttondelsfinal idag i Wimbledon, och jag hoppas att Söderling kommer ha en chans att slå Federer. Det kommer bli tufft, men jag hoppas att han vinner.


likplundring...

Publicerad 2009-06-29 12:16:11 i ,

Jag tycker det börjar likna likplundring, när man läser om Michael Jackson och hans död, nu några dagar efter att det skett. Det är hemskt att läsa hur medierna "göttar" sig i allt om Michaels död. Särskilt denna artikel tycker jag va lite väl magstark. Låt Michael vila i frid nu.

then it was monday...

Publicerad 2009-06-29 11:41:30 i ,

....och det är lika fint ute. Ska nog sola en del idag, men har lite annat också jag ska ta itu med. Ska också köra ett träningspass, blir nog långt idag, de känns så i kroppen.

jag vill inte lämna....

Publicerad 2009-06-29 01:06:25 i ,

.....Falun, för jag trivs så enormt bra här. Men som livet är för mig, nu så kanske jag måste det. Den tanken gör mig såååå ledsen, för jag vill inte flytta.......snyft

människor under molnen...

Publicerad 2009-06-29 00:44:32 i ,

....är en platta med den svenska gruppen "Ratata". Det kom att bli deras sista skiva, men vilken final på en otroligt bra grupp. Helt klart är det deras bästa platta, och jag kommer aldrig att sluta lyssna på den. Den är bra rakt igenom, en klassiker helt enkelt.

jag är KÄÄÄÄR

Publicerad 2009-06-27 18:51:32 i ,

i Lisa Nilsson, hon är en sjukt bra sångerska. Och hennes platta "Himlen runt hörnet", det är en sådan klassiker av stora mått, så jag får inte nog av den plattan. Jag vet inte hur många gånger jag spelat den skivan här hemma hos mig, det måste va hundratals gånger.

sol sol och lite bad...

Publicerad 2009-06-27 10:13:50 i ,

Nu är det verkligen sköna tider, för man kan ju lugnt säga att jag har väntat på dessa varmare tider hela vintern. Så idag, denna Lördag, blir det att sola och bada. Blir nog en löptur senare på dagen......

en superbra platta me Jimi Hendrix

Publicerad 2009-06-27 00:03:31 i ,Den här dubbel-cd´n med Jimi Hendrix är helt sjukt bra. På denna platta så har BBC samlat ltie av det bästa som Jimi spelade in hos dem. Jag måste säga att på denna skiva så bevisar verkligen killen att han va en sanslös begåvning. För på skivan så lirar Jimi några av sina hits på ett sätt som man inte hört han göra förrut. Helt klart är denna skiva en guldklimp i Jimi Hendrix-katalogen.

skönt väder...

Publicerad 2009-06-26 23:59:26 i ,

Nu är det verkligen skönt väder ute, det är varmt och skönt och man kan ligga på stranden och bara ha de så där superkskönt. Jag va ner på stranden här i Falun och solade lite, de va bra skönt.

hejja Söderling

Publicerad 2009-06-26 12:46:33 i ,

Idag spelar Robin Söderling sin fjärde match i årets Wimbledon, och jag hoppas att han vinner. Tar han sig vidare från denna match, då väntar Roger Federer kanske i nästa match. Det vore ju bra kul om Robin kunde få revansch på förlusten i Franska öppna. Så idag hejjar vi på Robin...

3 bästa låtarna med MJ

Publicerad 2009-06-26 11:59:09 i ,

Så här i dagarna då vi sörjer Michael Jackson, så tycker jag det är dags att vi listar hans bästa låtar, enligt mig då. Här kommer listan.1
She´s out of my life
Helt klart är denna låt heeelt sanslöst bra, den kryper verkligen under skinnet på en, när man lyssnar på den. Denna låt är lite bortglömd tycker jag, så den förtjänar verkligen mer uppmärksamhet. Den finns med på plattan "Off the wall", som blev Michaels första stora succe-platta som soloartist. Låten handlar om hur det kan kännas och bli dumpad av den man älskar, och hur det känns dagarna efter. Helt klart är denna låt oslagbar 1:a på min lista. Jag gillar också videon, den är enormt fin.
2
Black or white
Av alla låtar Michael har skrivit, så är denna helt klart en av de bättre. Många kanske tycker att det är konstigt att jag tar med denna låt, så högt upp på listan. Men jag vill med detta visa, att Michael gjorde bra låtar, även sent i hans karriär. Denna låt är nog den jag dansat mest till på dansgolvet, för groovet i denna låt är så oemotståndlig att man inte kan sitta still då jag hör den. Sen så är det ju inte fel att min favoritgitarrist Slash ifrån Guns n Roses spelar solot i låten.
3
Beat it
Det behövs inte sägas så mycket, världsklass....

300 år sedan Poltava

Publicerad 2009-06-26 11:43:51 i ,

Vi Svenskar är bra roliga, vi har en märklig förmåga att hylla fiaskon av olika dess slag. Det första jag kommer att tänka på, det är Wasa-museet i Stockholm. Regalskeppet Wasa va ju ett enormt felbygge, och som fick som följd att skeppet förliste bara några minuter efter att den sjösatts. Nu sen några år tillbaka, så finns detta fiasko att se på Wasa-museet. Helt klart är det häftigt att se båten, men det är trots allt dett megafiasko vi betalar för att se.
Nu i dagarna så är det också 300 år sedan nederlaget i Poltava. Det var också ett enormt fiasko för Karl XII och den svenska armen. De led enorma förluster efter det slaget, och man kan säga att hela den stora svenska armen försvann efter det slaget. Nu vill man hylla Karl XII med en staty i staden Poltava, det fattar inte jag, för han va ju helt råkass som Svensk kung.

en legend är ur tiden....

Publicerad 2009-06-26 11:21:51 i ,

Det var med stor sorg som jag läste att Michael Jackson är död. Han är ju verkligen den störste artisten som kommit fram de sista 50 åren. Det är inte många som kan mäta sin popularitet med honom. Michael gav ju oss albumet "thriller" som är världens mest sålda skiva med över 100 miljoner sålda ex. Han gav ju oss också låtar som "beat it", "thriller", "billy jean" osv. Så vila i frid Michael....de 3 bästa sommarlåtarna...

Publicerad 2009-06-25 00:59:22 i ,

Det är dags för en liten topp-3 lista igen tycker jag. Denna gång så gäller det de bästa sommarlåtarna genom alla tider. Det är kanske inte någon överraskning, nu när sommaren är här.1.
Sommaren är kort är helt klart ohotad 1:a på min lista. Det är en av de allra största sommarlåtar som skrivits. Det finns helt klart ingen annan låt som är bättre enligt mig. Det som är så kul med denna låt, det är att Tomas va rätt så skeptisk till den, när han skrev den. Han tyckte inte riktigt den höll måttet. Han hade faktiskt tänkt att inte ta med den på plattan. Det är ju tur att Tomas har så bra människor runt sig, som övertalade han att ta med den iallafall.2.
Summer of 69 med Bryan Adams finns det inte så mycket att säga om, det är helt enkelt en jäkligt bra låt den med. Det är maffigt att köra bil till denna låt, och kanske också åka nedcabbat ochh känna vinden i håret till denna låt.

3.
Ta mig till havet - Peter Lundblad

imorgon är det Falun...

Publicerad 2009-06-25 00:22:31 i ,

...som gäller igen. För nu ska jag åka hem igen, till Falun efter midsommarhelgen. Det är lite sorgset som vanligt, att lämna farsan och morsan. Det har varit en enormt kul helg, med go mat och dryck....:)

sista med Jim

Publicerad 2009-06-23 14:57:06 i ,

Idag har jag upptäckt en gammal klassiker med The Doors. Det är skivan "L.A. Woman". Detta va sista skivan som Jim Morrison medverkade på, han dog ju kort efter att denna platta spelades in. Det märks på han att hans röst inte är vad den en gång var. Han hade ju också rätt så stora drogproblem vid denna tid i hans liv. Trots det så har The Doors lyckats att spela in en sista skiva, som är en värdig avslutning på sagan, The Doors.

jag håller med Virtanen...

Publicerad 2009-06-23 10:40:36 i ,

En kultur-snubbe på Aftonbladet, vid namn Fredrik Virtanen, han skriver väldigt välskrivna krönikor om allt som händer i nöjesvärlden. Oftast så är det rätt så mycket bajs i det han skriver om, men denna gång, så skrev han en sån där krönika som känns i hela ryggraden. Jag håller helt klart med om att Tomas Ledins sommarprogram va grymt bra.

sollefteå på sommaren...

Publicerad 2009-06-23 10:22:07 i ,

Jag måste säga, att Sollefteå är ett litet guldkorn på sommaren. Det är enormt skönt och härligt att vara här, vid denna tid på året.

Denna bild är verkligen "sommar" för mig.....

Ledins "sommarprat" va grymt

Publicerad 2009-06-23 10:11:55 i ,

Är det något som är svensk sommar, så är det när sommarpratarna börjar sända sina program i P1. Det är enormt kul att höra vad svenska kändisar har att prata om. Igår så lyssnade jag på Tomas Ledins sommarprat, och jag måste säga, det var ett riktigt höjdarprogram.

vilket ställe....

Publicerad 2009-06-21 18:49:34 i ,

Jag och familjen gjorde en långutflykt idag till Höga Kusten här i Ångermanland, man kan lugnt säga att det stället är ett enormt fint ställe. Höga Kusten-bron som är rätt så nybbygd, det är en enormt fin bro att se. Man imponeras över att det är möjligt att bygga en sån stor bro.

jag blir lycklig

Publicerad 2009-06-21 10:25:01 i ,

Detta med skivsamlande är verkligen något jag älskar och kommer alltid att hålla på med. Det är som en drog som man inte kan få nog av. Detta med att leta på loppisar och gå runt och titta i en skivback fylld med gamla vinyler, det är enormt beroendeframkallande. För det är inget som är så kul, som att leta i en skivback, och helt plötsligt hitta den där skivan som man letat efter i så många år, och så har man den i sin hand. Det är inget som är så kul, som att ta skivan, gå fram till kassan och betala. Sen så går man ut från affären med sitt fynd i sin påse. Just detta, det är livskvalitet för mig. Jag kan leva flera dagar på ett bra skivköp.

ett litet fynd...

Publicerad 2009-06-21 10:19:49 i ,

...jag hittade denna cd-singel för 5 kr på den där loppisen jag va på igår. Jag måste säga att vissa singlar är för mig mer magiska än andra. Jag kommer ihåg första gången jag hörde låten "Det är över nu", det var lite som en käftsmäll. Första gången jag hörde Micke Syd trumintro och det mangel som gitarrerna strör över låten ibörjan, det gjorde mig till en lealös själ som ropade efter mamma. Låten va en megahit den sommaren 1995, när den släpptes. Den spelades på radion helt sanslöst många gånger. I denna låt så visar också Mats "MP Persson att han är en sjukt  bra gitarrist. Helt klart är denna cd-singel ett guldkorn i min skivsamling.

som den skivsamlare jag är....

Publicerad 2009-06-21 10:11:56 i ,

....så har jag ju letat i en hel del skivbackar genom åren. Jag vågar inte tänka på hur många tusentals vinyl och cd-skivor som jag har tittat på genom alla dessa år. Men det är en sak jag tänkt på, särskilt efter att jag va på en liten loppis här i närheten av där mamma och pappa bor i Sollefteå. Det är gällande dansbandet "Vikingarna". För nästan varje gång jag är på en loppis eller en skivbörs och står och rotar i en skivback, då ser jag nästan alltid 5-10 skivor med just denna grupp. De måste verkligen ha sålt sjukt många plattor i Sverige.

midsommar i norrland...

Publicerad 2009-06-20 00:57:17 i ,

Jag har haft en helt sanslöst bra midsommarafton, det måste jag säga. Jag har varit me familjen, och vi har ätit gott, rest midsommarstång, dansat kring den, och bara haft det helt grymt skönt. Helt klart så blev det den bästa midsommaraftonen, sedan jag va i Leksand för några år sen. Den midsommaraftonen kommer jag aldrig att glömma.....:)

.......................................tack:)

lite tänkvärda ord...

Publicerad 2009-06-16 14:20:19 i ,


"sometimes love is blind to
who we are
sometimes in a dream we
see too far
I set my sights to high
I tried to touch love´s sky
and when I fell the ground was hard"

fint väder....

Publicerad 2009-06-16 11:04:35 i ,

Att jag kan bli så glad för en sån liten sak, som att det är bra väder ute. Men jag är verkligen glad över att det ÄNTLIGEN är lite sol ute. Det är så fint väder idag, att man nästan skulle dra ut och sola lite.

de bästa tryckar låtarna...

Publicerad 2009-06-16 00:33:31 i ,still loving you - scorpions
listen to your heart - roxette
november rain - guns n roses
bed of roses - bon jovi
my hometown - bruce springsteen
heaven - bryan adams
angels - robbie williams
lets stay together - al green
I wanna know what love is - foreigner


Detta är min egna samlingsskiva me de bästa hångel-låtarna, enligt mig. Säg va ni tycker....:)

Dozer...behöver inte sägas mer...

Publicerad 2009-06-15 13:12:31 i ,

Jag va ju på Rockstad Falun i helgen, en sjukt bra minifestival för hårdrocks band av alla dess slag. Jag ska erkänna att jag va bra skeptisk när jag gick dit, men HERREGUD va glatt överraskad jag blev. Det var en grymt kul kväll, och standarden på banden som uppträdde var väldigt bra. Framför allt ett band har jag fastnat mer för, och det är Falun-bandet "Dozer", de gjorde en så bra spelning att jag blev så enormt glad inombords. Det var en sån där glädje som jag inte upplevt många gånger, när jag sett ett band eller en artist live. Men jag kan kalla det för eufori, ren och skär galen glädje. Helt klart ska jag köpa på mig deras plattor.

gåååshuuuddd

Publicerad 2009-06-15 00:58:00 i ,

Man slutar aldrig att förvånas över denna fantastiske Bryan Adams. Han är helt klart en sjukt grym live-artist, och han är alltid lika bra i konsertsammanhang. Jag hittade två enormt bra låtar, som visar att han är magisk live....titta och njutjag kunde inte sagt..

Publicerad 2009-06-14 13:09:10 i ,

det bättre själv. Jag läste om att det ÅTERIGEN blivit slagsmål mellan poliser och demonstranter under en så kallad "reclaim the streets- fesvival". Jag fattar inte varför inte man förbjuder såna här tillställningar, de bråkar ju bara. Jag läste ett blogg-inlägg som jag nästan själv hade kunnat skrivit. För jag håller med i varenda ord av det skribenter skriver.

"Sluta kalla antidemokratiska upplopp för gatufest. Det är lika mycket gatufest som hustrumisshandel är familjefest, världskrig är ett globalt party, nazidemonstrationer är kulturfester etc.

Idioterna som förstör gör det under falsk flagg. De låter påskina att de vill göra det ena och det andra tillgängligl för alla men vad de egentligen vill, och försöker genomföra, är att göra allas till sitt eget. De vill inte befria, de vill begränsa.
De vill roffa och stjäla med motiv som bottnar övertygelsen om den egna personlighetens förträfflighet och oförstående för andra människor. En övermänniskosyn där de själva står över andra och därför har rätten att styra andra.

För samhällets trygghet och för att värna demokratiska värden bör idioternas kränkningar av medmänniskorna bestraffas hårt. De begår medvetet och upprepat våld på andras friheter och rättigheter vilket bör tas på mycket större allvar än att beskrivas som festligheter och resultera i en reprimand."

idag va de minsann regnigt...

Publicerad 2009-06-14 12:38:53 i ,

Det är inte sant vad det regnar här i Falun idag, det är nästan så man börjar bli lite deppig, men jag ska inte bli det, för jag är en positiv kille, som ser lösningar istället för problem.
Igår så hade jag en sjukt kul kväll på RockstadFalun festivalen. Det är andra året som de kör denna minifestival. Det var kul att se alla band live. Framför allt så fastnade jag för ett band, och det var Dozer. De gjorde en grym spelning igår, dock va den lite väl kort, men tillräckligt för att jag ska fastna för detta band. Sen så måste jag nämna Sabaton också. De hade 10-års jubileum igår, och de hade satsat extra mycket på denna konsert. De hade skitkul på scenen, och det märktes. Helt klart gjorde de en kanonspelning trots vädret. Jag måste också hylla publiken som va på festivalen igår, snacka om hjältar som höll ut i det enormt trista vädret. Men det är som jag sagt förrut, det är klass på hårdrockspubliken, de viker inte för lite regn. Jag hoppas att denna festival, kan bli ett återkommande arrangemang. De har kapacitet att bli en bra mycket stor festival.

synd för Detroit...

Publicerad 2009-06-13 11:59:19 i ,

Det blev inte som jag hoppades, att Detroit skulle vinna Stanley Cup, utan det blev Pittsburgh penguins som vann. De gjorde det rätt så välförtjänt tror jag, för de har spelat en jämn och bra hockey genom hela slutspelet i NHL. Men det gör ont i hjärtat för en hockeyälskare som jag, att se och höra Niklas Lidström bli intervjuad efter matchen. Man ser i hans ögon hur mycket denna förlust svider. Han va ju så sjukt nära att kvittera i slutminuterna, men som oftast så vinner det lag, som har milimetrarna på sin sida. Vi får hoppas på hans tur nästa år.

alltså...Marit Paulsen

Publicerad 2009-06-13 11:29:23 i ,

Ska vi verkligen skicka Marit Paulsen till EU-parlamentet i Bryssel, är det inte dags för föryngring i den svenska politiken lite. Jag tycker att det känns fel att skicka henne dit...

en intressant tanke...

Publicerad 2009-06-13 11:10:34 i ,

En av fördelarna med att läsa tidningar på nätet, det är ju att man kan kommentera artikeln efteråt. Det är faktiskt rätt kul att läsa dessa kommentarer ibland, så det brukar jag roa mig rätt så ofta med. Ibland så läser man också rätt så intressanta inlägg, och idag så hände det. Det var en kommentar till artikeln om att nätdejtingen ökar. Jag håller med vad personen säger i detta inlägg. För det stämmer lite faktiskt, och det är inte bara i stockholm det är så.
"Överallt läser jag "raggar på krogen" etc. Det kunde jag förstå för 30 år sedan. Då fanns det krogar med dans ("dansrestauranger"). Men det finns ju inte längre (åtminstone ej i Stockholm). Eller har jag fel? Alltså, vart skall jag gå i Stockholm för att kunna ragga på en krog?"

nätdejtingen ökar...

Publicerad 2009-06-13 11:07:09 i ,

Det är väl inte så svårt att fatta, alla vill väl känna kärlek av någon. Alla vill väl känna sig älskade och behövda, så är det för mig. Jag läste i DN att nätdejtingen har ökat enormt mycket det sista året, och det är väl inte så konstigt, för det är ju inte så kul kanske för alla, att ragga på krogen. För det första så kan de ju va svårt att få kontakt där, eftersom det oftast är superhög volym där, så de inte går att prata. Sen så är man kanske full, och då kanske inte är vid sinna sinnens fulla bruk. Så för många kan det ju va bra att nätdejta, jag har testat det några gånger faktiskt, och det är inte så dumt. Man kan ju få en helt annan typ av kontakt där, och det får ta sin tid lite, om man får kontakt med någon. Det som är bra, är ju att man i lugn och ro kan prata och lära känna någon innan man kanske bestämmer sig för att ses.

en sjuuuuuukt bra platta...

Publicerad 2009-06-12 21:41:16 i ,
ojojojojojoj va bra denna platta är. Helt klart är detta en av de bästa samlingsplattor när det gäller melodiös hårdrock som jag har kommit över. Det är bara att kolla vilka band som finns med på denna, europe, van halen, whitesnake, raiinbow, white lion osv....skål för fan.....nu ska de rockas imorgon i falun.

alltså...

Publicerad 2009-06-12 19:45:15 i ,

Så här ligger det till....men jag är gaaaaaaaaaaaaaaaaalen i nya plattan med Lasse-Stefanz...:) jäklar vilket draaag..heheheheheheheheheheh

"sommaren är kort...

Publicerad 2009-06-12 19:41:19 i ,

....allt regnar bort.." Det var faaaan va de är dåligt väder just nu. Jag hoppas verkligen att det blir bättre väder till midsommar.

tack för shown Thomas...

Publicerad 2009-06-12 12:43:11 i ,

Man får då aldrig va riktigt glad, för precis som jag hade läst om att Galloway tar över Djurgården, och jag va glad över det, så kom nästa grej som gjorde mig riktigt ledsen faktiskt. Det är om att den forne tennisgiganten Thomas Johansson slutar helt med tennisen. Han har hos mig varit en stor favorit. För han spelar väldigt likt Stefan Edberg, när han spelade som bäst. Johansson spelade en enormt härlig och offensiv tennis som va kul att titta på. Det var alltid kul att följa Johanssons matcher. Hans största merit genom tiderna är helt klart, då han vann Australian Open 2002, och det var senaste gången som en svensk vann en stor turnering inom tennisen. Johansson har de sista åren varit enormt förföljd av skador, så han har inte kunnat prestera riktigt bra på planen. Och nu så kommer det logiska beslutet att han lägger av. Jag kommer sakna han enormt, men det är bara att minnas hans stora stunder på tennisplanen.


tack för showen Thomas Johansson...

en kul nyhet för dif-fansen...

Publicerad 2009-06-12 12:35:11 i ,

Detta va kul att läsa för en djurgårdare som jag, den gamle storspelaren Steve Galloway, blir andretränare i Djurgårde fotboll. Det var kul tycker jag, för jag har alltid gillat hans tänk kring fotboll. Jag tror att han kan va till stor nytta för laget. Nu hoppas jag att det blir lite lugn och ro så Djurgården kan komma igen och ta lite poäng snart, för börjar de inte vinna nu, så är risken stor att det blir nedflyttning, och det vore inte kul.

New York har problem...

Publicerad 2009-06-12 11:58:23 i ,

Snacka om delikata problem som man har i staden New York. Nu ska de avliva 2000 kanandagäss som annars riskerar att stöta ihop med flygplanen. Man gör detta för att kanadagässen har ökat så enormt i antal, att de är en stor fara för flygplanen när de ska in för landning.

cd-försäljningen ökar igen

Publicerad 2009-06-12 11:37:55 i ,

Det verkar som att försäljningen av cd-skivor ökar igen, efter några svagare år. Det är kul tycker jag, för jag är en stor vän av skivor. Jag är ju själv en väldigt stor musikälskare som köper många skivor varje år. För mig är det själva känslan när man går in i en skivbutik och köper en skiva med ens favorit artist. Man får en produkt som någon eller några har lagt ner jobb på. Man får ett snygg omslag som man kan titta på då man lirar skivan i stereon. Man får ett texthäfte att läsa när man lyssnar på låtarna. Det finns många skäl till att köpa skivor. Jag kommer verkligen fortsätta köpa plattor.

helskotta va bra...

Publicerad 2009-06-12 00:58:32 i ,

På Expressens hemsida så kan man se en den små korta akustiska konserter. Jag måste säga att några av dem är sjukt bra. Särskilt denna konsert med Tomas Ledin. Han gör en knäckande bra version av låten "I natt är jag din" som sista låt där. Där visar han verkligen vilken grym musiker han är. Så borde han spela live mer.

kårobligatoriet är borta....

Publicerad 2009-06-11 12:10:09 i ,

En sak som jag tycker är bra, som jag läste om idag, det var att man har tagit bort kårobligatoriet. Det är faktiskt en sak som är väldigt bra. För när jag pluggade så var jag tvingad att betala ex antal hundralappar varje termin till kåren här i Falun. En kår som var lite som en "klubb för inbördes beundran" lite. Man hade ingen som helst nytta av den. Jag hatade verkligen att beskosta deras verksamhet, för de kvällar man gick dit, så var det sååå otroligt tråkigt. De ordnade bara fester som va kul för en viss liten klick människor. Så jag tycker det är bra att kårobligatoriet är borta...

snacka om skönt...

Publicerad 2009-06-10 22:33:44 i ,

...att svenska landslaget i fotboll vann med 4-0 mot Malta ikväll. Hade vi inte vunnit ikväll, då hade det varit en enormt stor sorg för mig. Nu återstår det ju bara 4 matcher som vi bara SKA VINNA. Så är det bara....:)

kom igen nu Sverige...

Publicerad 2009-06-10 20:08:00 i ,

Jag kollar på matchen mellan Sverige och Malta. Vi leder med 1-0 efter första halvlek, och det var Kim Källström som gjorde det enda svenska målet så här långt. Sverige har spelat URUSELT så här långt, IGEN FÖR FAN. Jag fattar inte varför vi har så svårt att göra mål. Jag hoppas att vi inte går till VM, för med detta usla spel vi presterar så har vi inte i VM att göra.

skitmaten anfaller...

Publicerad 2009-06-10 17:38:06 i ,

Jag va och handlade lite mat förrut här i Falun. Det var en sak som slog mig gå jag gick runt i mataffären, jag säger inte vilken affär det var. Men jag tror också att alla är lika på denna punkt. Men det jag tänkte på, det är hur sjukt mycket dålig mat det säljs. I den affär jag besökte, så fanns det hela 2 frysdiskar, långa va dem, fulla med enbart "färdig mat. Hur sjukt är inte det? Det måste ju säljas enorma mängder färdig mat, eftersom att det finns så mycket. Detta är kanske inget nytt, men detta besök i mataffären ikväll fick mig verkligen att fundera både en och två gånger.

Ledin är tillbaka...

Publicerad 2009-06-10 12:06:23 i ,Nu är den äntligen här, nya plattan med Tomas Ledin. Jag har precis lyssnat igenom den för allra första gången. Jag måste säga att den är en riktig "Ledin-are", en sån där typisk Tomas Ledin platta med starka refränger och texter om kärlek som gör mig bedrövad. Det finns ingen som skriver om kärlek på ett så patetiskt sätt som just Ledin, men det gör inget, det är precis så det ska va. För han kommer aldrig att gå till historien som en bra textförfattare. Han kommer aldrig att komma upp i samma liga som Ulf Lundell, Lars Winnerbäck och kanske Tomas Andersson Wij. Det som dock är Ledins styrka, det är hans scenpersonlighet. Det finns inte många som slår Ledin när han spelar live. Jag har sett han ett flertal gånger live, och han är helt oslagbar i en live-situation. Men jag gillar hans nya skiva, helt klart en av hans bästa på 2000-talet.

det går inte så bra för Kluft..

Publicerad 2009-06-10 11:51:02 i ,

Det verkar som att bytet Carro gjorde från femkamp till längd, inte har blivit den succee som många trodde, det har rent av blivit ett stort fiasko. Men jag är inte förvånad, för det är en helt annan sak att tävla i längd, om man är femkampare tror jag. Jag tycker att tjejen ska antingen gå tillbaka till femkamp eller rent av lägga av helt med idrott.

ikväll gäller det...

Publicerad 2009-06-10 11:43:23 i ,

Ikväll spelar svenska fotbollslandslaget vm-kval match mot Malta. Och ikväll så är det bara en sak som gäller, ATT VINNA OCH GÖRA MÅL. För det är nu eller aldrig för Lagerbäck och hans grabbar. Vinner de inte ikväll så kan vi säga hejdå till att spela VM i Sydafrika. Jag tycker det vore tråkigt om det händer, men jag är orolig för att det kommer hända. Men ikväll så vill jag helst se Tobias Hysen och Johan Elmander på topp. Jag tror att det skulle va en bra kombination. Jag baserar det på fakta, bägge två är "heta" just nu och de är framför allt hungriga på att spela. Zlatan är enormt dålig i landslaget, det är bara att inse. Vissa spelare kan lyckas jättebra i sina klubblag, men sen de kommer till landslaget, så är de värdelösa. Därför tycker jag inte Zlatan ska spela ikväll.

nya skivan med The Sounds

Publicerad 2009-06-10 11:29:39 i ,Jag har gillat The Sounds sedan de släppte "Living in America", för några år sen. Den skivan var verkligen en oslagbar debut, den innehöll nästan inget dåligt spår alls. Sedan dess har de nu släppt 3 skivor som innehåller enormt starka låtar. Denna grupp har gjort sig känd genom ett enorm turnerande. Framför allt så har de turnerat flera vändor i USA, och de har byggt upp en stark "following" där. Nu är de inne på sin tredje skiva "Crossing the rubicon". Det är en enormt stark skiva som jag faktiskt tycker är deras bästa hittills. Jag tycker att denna skiva är mer genomarbetad mot de tidigare plattorna. Jag kommer verkligen att lyssna på deras skiva massor i sommar.

men för fan

Publicerad 2009-06-10 10:42:16 i ,

Nu är måttet rågat för vad jag tål. Nu har det hänt igen att en dömd pedofil har gjort sig skyldig till brott igen. Han har under delvis lyckats att smuggla in modem till sin dator, så han har kunnat ladda hem porr till sin dator. Sen har idioten också umgåtts med andra dömda pedofiler under sina permissioner. För det första så ska såna här killar fan inte ha permissioner, de ska sitta inne för gått, de ska inte kunna komma ut. Sen så tycker jag att det borde finnas en hemsida, där vi hänger ut dessa killar med namn och bild så de inte kan begå brott igen.

slut med stöd...

Publicerad 2009-06-10 10:36:38 i ,

Jag har helt slutat att ge hjälporganisationer pengar. För man vet att hälften av pengarna försvinner på vägen. Och jag har idag fått vatten på min kvarn, då jag läste att en högt uppsatt chef inom Röda korset har snott pengar från dem. Helt sjukt...

wow

Publicerad 2009-06-10 00:28:28 i ,

Hela 64 pers har läst min blogg, det var rätt cooolt...:)

lite tankar om kärlek

Publicerad 2009-06-10 00:25:28 i ,

När du ligger bredvid

Och jag stryker mina fingrar genom ditt hår


När du sitter bredvid mig i soffan

Och ser på mig med dina blå ögon


När du drar dina fingrar emot min arm

Och får mig att rysa så där underbart


När du kysser mig i nacken

 

Och lägger dina armar runt mig, kramar om mig, gosar in dig i mitt hår

När du tar min hand 
och håller den sådär mjukt i din

 


När jag får ligga bredvid dig, när du ska sova

Och hålla om dig, pussa dig i pannan


Sättet du ser på mig, rör mig, kysser mig


Sättet du får mig att känna

När jag vaknar upp bredvid dig

Tätt intill


Är inte det kärlek?

fötterna ska man va rädd om

Publicerad 2009-06-09 19:53:18 i ,

När man löptränar så mycket som jag gör, då är det enormt viktigt att man sköter om sina fötter, det har jag dyrt fått erfara. För jag gjorde inte det så mycket ibörjan, och det får jag lida för nu. Så mitt råd till alla som löptränar mycket, det är att man ska sköta om sina fötter.

pojkbanden är historia...

Publicerad 2009-06-09 12:38:05 i ,

Det verkar som att kvalitet har vunnit över kvantitet inom musikbranschen. Det kan man läsa om i en enormt intressant artikel i DN idag. En av deras journalister har intervjuat högt uppsatta personer inom svensk musikindustri. Alla säger de att pojkbanden som var stora på 90-talet är historia. Det är helt klart så att artister som har skapat sin egen karriär har en större chans att klara sig idag, der är enormt kul att se. Hoppas att det fortsätter så.

tandvården ska va för alla..

Publicerad 2009-06-09 12:24:09 i ,

Jag blir så arg då jag läser att det finns tandläkare som kör med billigt pris och andrahands vård av våra tänder. Jag tycker att det är sjukt att det nästan har blivit en klassfråga när det kommer till tanvdård i sverige. Så ska det verkligen inte va. Så det är kanske inte så konstigt att många röstar på Piratpartiet, när de andra partierna sviker, framför allt Moderaterna.

fint väder....

Publicerad 2009-06-09 12:16:34 i ,

Idag är det verkligen fint väder, så idag blir det nog en stund på stranden, med kanske en god bok och kanske årets första dopp...:)

hej sverige...

Publicerad 2009-06-09 11:29:51 i ,

.....vilken otroligt vacker dag det är idag. Jag hoppas att alla får det bra idag.....:)

Söderling gjorde en bra match...

Publicerad 2009-06-08 12:10:24 i ,

Jag måste säga att jag är bra imponerad av robin Söderling. Han gjorde en jättebra insats i finalen i Franska Öppna mot Roger Federer. Man visste på förhand att Federer skulle kliva över lik för att få sin trofé i Franska. Denna turnering är ju den enda han inte har vunnit. Han visade redan från start att Robin skulle få det svårt i matchen, och det va precis så de blev. Det kunde ha blivit en slakt av Robin, men svensken stod upp och gav Federer en match, vilket var enormt kul att se. Det blev en mycket bra match trots allt, för Robin pressade faktiskt Federer emellanåt. Om några veckor så är det ju Wimbledon, och det ska bli kul att följa Söderling där.

Läs här...en journalist som växer...

Publicerad 2009-06-08 11:45:59 i ,

...det är Marcus Larsson på Aftonbladet. Han blir bara bättre och bättre med tiden. Krönikan jag läste om Neil Youngs samlingsbox "Archives vol 1" är mycket bra. Det är när man läser såna krönikor som hans, som man verkligen älskar att vara musikdiggare. Läs själv här...

en reflektion på eu-valet

Publicerad 2009-06-08 11:06:28 i ,

Det blev lite som jag tänkte, att Piratpartiet gick bra i valet till EU-parlamentet. De har synts i medierna enormt mycket, så det va rätt självklart att många skulle rösta på dem. Sen så drev de ju en fråga som många kan reltatera till, nämligen integritet på nätet. Sen så måste jag klaga lite på de större partierna, som moderaterna och socialdemokraterna, maken till trist valkampanj som de gjorde, får man leta efter. Sen så måste de jobba lite mer på att fokusera mer på nya frågor som tilltalar väljarna. Sen så till sist, så var det kul att många gick och röstade, det var kul.

al green...

Publicerad 2009-06-07 22:35:02 i ,

..när jag hör han sjunga låten "rainin´ in my heart", då har jag inte långt till tårar faktiskt. För det är en sån enormt fin låt. Och jag tokälskar när saxofonen kommer in på slutet. Det liksom förhöjjer låten rätt mycket. Mycket effektfullt.

söderling gjorde en bra match

Publicerad 2009-06-07 17:54:36 i ,

Jag visste på förhand att det skulle bli bra svårt för Söderling i finalen av Franska Öppna mot Roger Federer. Men vilken match han gjorde, Robin Söderling. Han gjorde verkligen en heroisk insats. Jag är djupt beundrad över hans match idag. Helt klart har han växt enormt som spelare under dessa två veckor i Franska öppna. Det ska bli kul att se va han kan göra på banan framöver. Sen har vi ju Wimbledon om några veckor, det kan bli väldigt kul för svensk del.sluta vara så positiv...

Publicerad 2009-06-07 13:27:36 i ,

Herregud vad trött jag är på att Lars Lagerbäck hela tiden ska va så positiv efter en fiasko-match som den mot Danmark igår. Han ska alltid va så jäkla positiv och se det bra i situationen. Ibland så skulle det va skönt om han kunde bli förbannad och visa lite känslor. Jag hatar när han säger så här till media....

– Vi gjorde en bra match och skapade tillräckligt med målchanser men förlorade på ett väldigt grymt sätt, säger Lagerbäck.

jag gillar inte Lagerbäck...

Publicerad 2009-06-07 13:24:15 i ,

Jag måste erkänna en sak, jag har aldrig gillat Lars Lagerbäck som förbundskapten för svenska fotbollslandslaget. Han är en enormt feg tränare och under match så är han väldigt dålig. Han är ingen vinnare, som kan ändra en match med någon ändring i laget. Andra stora tränare i fotbolls-världen, de kan ändra en match genom att till exempel byta ut någon spelare eller ändra om i start-elvan. Jag tycker aldrig att Lagerbäck har visat några sådana tendenser. Han kör sitt "race" under matcherna, och så får det gå som det går. Det är något jag är enormt trött över. Jag tycker att det är dags för han att avgå, men de ska han göra efter vm-kvalet. Det är ingen ide att han slutar nu.

varför man ska rösta

Publicerad 2009-06-07 13:08:47 i ,

Faktum är att, om det är så att man inte tycker att, yttrandefrihet är viktigt, eller att rätten att demonstrera är viktig, att rätten till ägande är viktig, att rätten till att alla behandlas lika inför lagen är viktig, att religionsfrihet är viktigt, att det är viktigt att vi samarbetar för en bättre miljö mm mm. Så stanna hemma och strunta i valet till EU och strunta i riksdagsvalet.

Tycker man att det är lika ok med diktatur. Om man hellre låter andra bestämma allt åt en, så ok strunta då i att gå till valurnorna.

Det brukar sägas att ett folk får de ledare de förtjänar, och ser man på hur Europas folk gör idag, dvs stannar hemma från valet, så blir man lite orolig

EU valet i Holland är som känt redan genomfört och där fick Geert Wilders parti PVV ett sorts främlingsfientligt och EU ovänligt parti ungefär 15 % av rösterna, med ett valdeltagande på ca 35%.

Hade valdeltagandet varit mer normalt ca 80% hade deras totala röstandel blivit mer kring 7%, anledningen är att anhängare till denna typ av partier, som t ex främlingsfientliga partier och partier typ Piratpariet, är i högre grad röstbenägna än andra, då det mer blir likt en religion för dess anhängare. Därför ökar inte det antalet som röstar på dessa partier speciellt mycket även om själva valdeltagandet ökar.

Runt om i världen så dör folk för rätten att få tycka vad de vill, för rätten att få rösta på den de vill. Här hemma surar vi för att ledamöterna i EU parlamentet tjänar mer än man själv gör, och tycker att det spelar ju ingen roll vad man vill. Det är så pinsamt fel

Gå idag och rösta för demokratin, och för en möjlighet att just dina åsikter kan få ett större genomslag i Europa, varje röst räknas, ingen är mer eller mindre värd. Det är här i Europa som demokratins vagga stod, så inte skall vi vara de första att av ren slöhet ge upp denna.

Detroit har slagläge...

Publicerad 2009-06-07 13:04:38 i ,

Detta var också en kul nyhet att läsa om. Detroit är nu bara en match ifrån att vinna Stanley Cup i NHL. De slog Pittsburgh med hela 5-0 i förra matchen. Det är kul eftersom att vinner Detroit så blir Niklas Lidström den som vunnit mest titlar genom alla tider i svensk hockey. Jag hoppas verkligen att de vinner nästa match också.

hejja Sverige

Publicerad 2009-06-07 12:59:33 i ,

Jag tror att svensk tennis är på gång igen. För jag fick just höra att Daniel Berta vann junior-tävlingen i Franska Öppna. Det var enormt länge sen det hände en svensk. Nu hoppas jag att Robin Söderling fixar Roger Federer så har vi dubbla vinster att fira idag.

jag tror på Söderling...

Publicerad 2009-06-07 12:18:42 i ,

Idag har Robin Söderling, chansen att bli en av våra allra största inom svensk tennishistoria. Idag kan han, om han spelar väldigt bra, vinna hela Franska Öppna i Paris. Jag hoppas verkligen att han spelar sin bästa tennis idag, och vinner.

EU-val idag....

Publicerad 2009-06-07 11:59:18 i ,

Idag är det ju val till EU-parlamentet. Jag har röstat, så jag behöver inte gå idag. Det är skönt. Men jag hoppas att så många som möjligt röstar idag.

har haft en bra dag...

Publicerad 2009-06-06 18:06:48 i ,

Denna lördag har varit otroligt bra så här långt, och bättre kommer det bli. Har varit ute på en underbar löprunda runt Falun idag. Det var underbart väder, så de va skönt att va ute och springa. Sen så ska iväg snart och se på matchen mellan Sverige och Danmark snart, efter det kanske det blir utgång. Det lutar åt det. Så se upp me mig i folkvimlet ikväll..:)

Noice...forever...

Publicerad 2009-06-06 12:35:04 i ,

Jag har hittat fram till ett band som har fått lite av en "revival" idag. Jag talar om Noice, som va enormt stora i sverige på 80-talet. De spelade en rätt så kul pop med väldigt igenkänningsbara texter. De slogs i folkparkerna med Gyllene Tider om publiken. Man brukade jämföra dessa två band, men jag måste nog säga att Gyllene Tider är strået vassare. De har bättre låtar.

sverige mot danmark ikväll.....

Publicerad 2009-06-06 11:31:49 i ,

Ikväll så spelar Sverige mot Danmark i VM-kvalet ikväll. Det är lite av en måste-match för svenskarna. För blir det så, att vi förlorar denna match, då är chansen mycket små att gå till vm-slutspel. Så jag hoppas verkligen att vi vinner ikväll. Men jag tror vi gör det, för Danmark är ju utsatt för en hel del skador. Men vi har spelat dåligt förr mot dåligt motstånd, så jag är inte alls säker på att vi vinner.

the sounds är tillbaka...

Publicerad 2009-06-06 11:05:27 i ,Jag gillar verkligen gruppen The Sounds, de har verkligen ett sound som tilltalar mig. Det är glatt, poppigt och väldigt melodiöst. De har en förmåga att skriva låtar som är som hubba-bubba i hjärnan. Nu är de tillbaka med ännu ett nytt album "Crossing the rubicon".

tomas ledin....han är kungen

Publicerad 2009-06-06 10:56:19 i ,

Jag måste säga att Tomas Ledin är en av de artister som jag beundrar mest. Dels för att han alltid har hållit hög klass på sina låtar men också för den person han verkar vara. Jag vet inte om du har lagt märke till det men de flesta av hans sånger handlar om  postiva vardagshändelser. Inte så mycket bråd död och olycka. Många är hyllningarna till kärleken. Kort och gott man mår bra av att höra dem. Även en sång som "sommaren är kort" som i dessa tider borde vara jobbig är en positiv upplevelse "så ta för dig livet leker idag". Bra jobbat Tomas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gudrun är ett pr-geni...

Publicerad 2009-06-06 10:18:22 i ,

Jag sympatiserar inte direkt med Gudrun Schyman, men säga vad man vill om henne, hon är helt klart ett PR-geni. För när nyheten briserade om att Benny har hjälpt henne med pengar, så jäklar vad medierna skrev massor om hennes valkampanj helt plötsligt.

6 juni...en dag att fira

Publicerad 2009-06-06 10:03:16 i ,


Idag är det den 6 Juni, och det är Svenska Nationaldagen, och jag är så glad över att få va svensk och bo i detta fina underbara land. Jag är verkligen stolt över Sverige och att vara svensk. Så nu firar vi idag tycker jag...:)

är det verkligen sant....

Publicerad 2009-06-05 22:28:25 i ,

...att vi har en svensk kille, vid namn Robin Söderling i final i Franska Öppna i tennis. Jo, det verkar så, för när jag läser tidningarna, så verkar det så. Det är ju sjukt kul att det är så. Jag tror att han vinner hela skiten nu...:)

man ska inte klaga på att bo i sverige....

Publicerad 2009-06-05 21:55:12 i ,

Jag satt och fikade med en vän häromdagen, här i Falun. Jag kunde inte missa att höra vad ett par snackade om ett bord lite längre bort från oss. De klagade på att det var så jobbigt att bo i Sverige. Jag tycker inte man ska klaga på Sverige, detta är faktiskt ett väldigt bra land. Flytta då om de är så......

Robin går bra.....

Publicerad 2009-06-05 14:45:24 i ,

Just nu så leder Robin Söderlinge med 2-0 i set i sin semifinal. Han är bara 1 set från sin första final i en grand slam turnering. Det är helt sjukt. Jag trodde faktiskt att svensk tennis va slut, men så va inte fallet tydligen. Det är ju hur kul som helst. Hejja Söderling....go for gold:)

men fan Gessle....

Publicerad 2009-06-05 00:14:25 i ,

Nu blir jag besviken på min husgud Per Gessle, jag läste om att han tyckte att det var FÖR kallt och regnigt på Bruce konserten ikväll. Är det något man INTE ska göra, så är det att lämna en konsert om det regnar lite. Nu blev jag besviken...:)

en tanke..

Publicerad 2009-06-04 23:36:43 i ,

Man kan ju undra hur det kändes när Bruce Springsteen spelade in plattan "Born in the USA". Kände han att han hade en megamiljon-succée på gång när han stod i studion elle? Jag har alltid tänkt på det. För man har ju läst att många artister känner på sig när de har skrivit en låt som sedan har blivit en mega hit.

25 år sen "Born in the USA"

Publicerad 2009-06-04 23:26:24 i ,

Idag den 4 juno 2009 så är det faktiskt en rätt så historisk dag, iallafall om man är musikälskare. För idag så är det 25 år sen Bruce Springsteen släppte skivan "Born in the USA". Det var med denna skiva som Bruce skulle ta klivet in i "elitserien" när det gäller superstjärnor. Denna skiva sålde massor av miljoner skivor, och den innehöll många singlar som blev enorma hits och stående i Bruce live-repertoar. Helt klart är denna skiva en klassiker som tåls att lyssna på hur mycket som helst.

ikväll så gäller det...:)

Publicerad 2009-06-04 18:34:57 i ,

Ikväll så står Bruce Springsteen på Stadion i Stockholm. Man kan lugnt säga att jag hade velat va på plats i folkvimlet ikväll och rocka röven av mig till tonerna av Born in the USA...:)

tror klockan tickar...:)

Publicerad 2009-06-04 18:29:12 i ,

Det är väldigt många av mina närmaste vänner nu, som har blivit föräldrar. Det är ju kul när det händer så. Men det är inte utan att jag själv längtar lite efter några egna "knoddar"...:)

bra text om varför man ska se Bruce...

Publicerad 2009-06-04 14:35:01 i ,

Denna artikel som jag läste i dagens Svenska Dagblade var så pass bra, att jag bara var tvungen att dela med mig av den. Jag känner igen mig jättemycket i det Daniel skriver om.

Ur SvD 4 juni 2009

Inte konstigt att suget
efter Bruce är så stortJag var nio månader gammal och Springsteen gjorde spelningen som för alltid skulle få mig att vilja se honom live.

Logiskt, eller ens möjligt?

Jodå, helt och hållet.Bussen in till Linköping och den årliga skivmässan, fram med de surt förvärvade pengarna och tillbaka på samma buss med en bootleg som jag vid hemkomst gömde under den bylsiga tröjan för att föräldrarna inte skulle upptäcka att jag spenderat 450 kronor på en trippelplatta.

Det gjorde de förstås ändå, eller snarare hörde, eftersom jag höjde volymen lite mer för varje låt som kom på.

Där fanns nämligen en energi, en puls, en upplevelse som jag fram till dess aldrig riktigt varit i närheten av – där fanns det legendariska Nassau Night när Bruce Springsteen And The E-Street Band firar in nyårsafton 1980/81 med hela 43 (!) låtar.

Där och då - 14 år gammal och lyssnande till ett gig som spelades in när jag var nio månader gammal – exploderade behovet av att se Springsteen live och vilket slutligen fick stillas, i alla fall någorlunda, i två etapper; dels den exklusiva solospelningen på Cirkus 1996 och som än idag är det bästa jag någonsin har sett, dels dubbelkonserterna med återförenade E-Street Band 1999 på Stockholm Stadion.

När jag ifjol såg Bruce Springsteen på Nassau utanför New York City var det jag som tänkte mig en cirkel fylld av minnen slutas; de bländande Ullevigigen 2003; livetrippeln Tougher Than The Rest, Meeting Across The River och Jungleland i New York City 2007; det burkiga och och mindre bra 2002 i Globen; solospelningarna 2005 där min dåvarande flickvän konstaterade att ”Först satt jag och skämdes, men sedan tittade jag mig omkirng och såg att alla satt som Daniel, alla satt med tårar i ögonen”; de gungande sjöslagen med The Seeger Sessions…

För att bara nämna något från de cirka 20 konserterna jag sett.

Men om cirkeln slöts där i Nassau?

Inte värst, den visade sig snarare ha plats för bra mycket mer. Som tre konserter i Stockholm 2009 till exempel. Och det förvånar mig inte att suget efter Springsteen live är lika stort nu som det alltid varit.

Att tro något annat vore naivt för när en av världens bästa berättare ikväll ställer sig på Stockholm Stadion är det jag som inte bara hoppas utan vet att han gör det som han gör bäst; bjuder på en fenomenal underhållning där låtlistorna om inte redan första kvällen, så i alla fall andra och tredje, kommer att omkullkastas och det rejält.

Förhoppningsvis med Jungleland, Incident On 57th Street och Drive All Night som följd, än mer förhoppningsvis– om än önsketänkande – med rariteter som New York City Serenade, Mary Queen Of Arkansas och Back In Your Arms ljudande ut i den stockholmska sommarnatten.

Och för er som jag har läst om i medierna och som överväger att inte besöka konserten – eller konserterna som i mitt fall – bara för att ni riskerar att få regn på er vill jag att berätta om 1999. För när regnet öste ner innan det första giget på Stadion för ganska exakt tio år sedan var det Springsteen som klev upp på scenen och i soundchecket fyrade av klassikern Who’ll Stop The Rain.

Vad som hände bara några sekunder senare, ja det behöver jag väl knappast ens säga..?

Mommas boys på tv3

Publicerad 2009-06-04 13:35:20 i ,

Man slås av hela tiden att, kanalen tv3, hela tiden sätter rekord i att sända enormt urusla program. De verkar gilla att sända skit på tv. Ett av de senaste skitprogrammen man kan se på tv3 är "Mommas boys". Detta är en dejtingsåpa, som går ut på att 3 unga killar ska försöka hitta en tjej. Det som skiljer denna såpa från andra, det är att killarnas morsor är med och bestämmer vilken tjeje som killarna ska välja. Det är helt sjukt när man tittar på ett avsnitt. Jag håller med Niklas Wahllöf på Dagens Nyhete, när han skriver om denna såpa.

äggmacka...det är bra gott...

Publicerad 2009-06-04 13:06:47 i ,Jag gjorde en lite annorlunda frukost denna morgon. Jag gjore äggmackor och tog kaffe och 2 bananer till. Det var hur gott som helst med dessa äggmackor.

sånt här gör mig arg.....

Publicerad 2009-06-04 12:59:05 i ,

Jag tycker att är man flykting i Sverige, då ska man kunna vara trygg. Man ska kunna va säker i Sverige. Men tydligen så är det inte så alla gånger. Jag läste imorse om en familj som bor i Vännäs. De är tvugna att flytta pga att några idioter har trakasserat denna familj. Nu blir de tvugna att flytta. Jag blir så arg när jag läser det. I Sverige år 2009, så vill jag inte läsa om sånt där.

20 år sedan massakern....

Publicerad 2009-06-04 12:49:24 i ,

Idag är det tjugo år sedan massakern på Himmelska Fridens torg i Kina. Detta var en hemsk händelse som skadade världen när det hände. Man vet inte riktigt hur många det var som dog i denna massaker. Det sjuka är att man inte får sörja tillräckligt de dödade i Kina, utan det politiska systemet i Kina har tystat ner denna händelse. USA´s utrikesminister Hillary Clinton vill att Kina ska lägga korten på bordet och säga vad som igentligen hände. Det är bra av USA att pressa KIna på denna punkt.

låten tar över min kropp...

Publicerad 2009-06-04 01:35:05 i ,

...när jag hör versionen av Born to run på Winterland bootleggen. Den versionen måste va en av de bästa Bruce har framfört på scen.

en fantasisk låt...

Publicerad 2009-06-04 01:24:29 i ,Denna låt av James Carr är heeeelt fantastisk. Jag gillar när James sjunger, men jag gillar helt klart när Aretha Franklin gör sin tolkning av denna klassiker. När hon tar sig an denna låt, då är det svårt att inte börja gråta. För när hon sjunger, då är det svårt att inte bli berörd.

en annan bra text..

Publicerad 2009-06-04 01:00:14 i ,

Jag är helt svettig efter att ha lyssnat på en bootleg med Bruce Springsteen ifrån 1978. Denna boot är inspelad på en av de sista konserterna han gjorde på Darkness on the edge of town-turnéen. Under denna vända så va Bruce Springsteen helt klart en av världens bästa live-artister, han är det även idag, men han var sjuuuuuuukt bra 1978. Det man slås av också, det var den enorma låtkatalog han redan då hade. Jag hittade en annan krönika ifrån Sonics hemsida. Denna handlar just om live-inspelningar med Bruce.

De enda bootlegs världen behöver
Av Markus Larsson   
Torsdag 8 mars 2001, 00:00

 

 

Markus Larsson laddar ned en tio minuter lång version av »Higher and Higher« från Boston 1977 och inser att Bruce Springsteens officiella utgåvor inte på långa vägar räcker till för att förklara Bossens storhet.


Är inne i en svår bootleg-period igen.

Vet inte riktigt varför, men jag tror det beror på att Bruce Springsteen & The E Street Band släpper en livedubbel i slutet av mars. Så fort jag hörde nyheten var jag bara tvungen att gräva fram gamla illegala konsertdokument från djupet av en tämligen orörd flyttlåda.

Och när det var gjort kopplade jag upp Napster och hade snart laddat hem så många låtar av El Bosso att min hårddisk inom en snar framtid förmodligen kommer att hissa vit flagg.

För mina damer och herrar - Bruce Springsteen är den enda artist som man behöver ett knippe bootlegs av. De är faktiskt högst nödvändiga för att till fullo förstå hans storhet.

Men så fort jag säger det högt på Sonics lilla redaktion börjar good ol’ Pierre Hellqvist att protestera. Skumma liveupptagningar med The Replacements går tydligen inte heller av för hackor, »de är riktigt skojiga, medlemmarna är så fulla att de håller på att ramla av scenen«, säger han och ser lycklig ut.

Jag misstänker också att en och annan Bob Dylan- eller Tom Waits-fanatiker sätter kaffet i halsen när han eller hon läser mitt påstående.

 

 

 

Och jag förväntar mig ett argt samtal från en viss smålänning med efternamnet Steen så fort han läst den här krönikan - skrikandes om någon essentiell spelning med Television där Richard Lloyd och Tom Verlaine fyrar av gitarrkaskader större än Gud fader himself.

Jaja, lugna ner er.

Ni får tycka vad ni vill.

Jag tror ändå inte man missar alltför mycket om man struntar i att köpa annat än de officiella utgåvorna av dem och andra artister.
Men i fallet Springsteen blir läget något mer komplicerat.

Och det beror inte på att jag är ett gravt stört fan som till och med har en 5-CD-box hemma från den där fördjävliga turn»n han gjorde efter »Human Touch« och »Lucky Town«.

Nej, saknar man vissa förlorade radioshower från 1978, har man inte snokat fram nyårskonserterna han gjorde under »The River«-perioden och helt ignorerat den tio minuter långa liveversionen av Jackie Wilsons »Higher and Higher« från Boston 1977 saknar man viktiga pusselbitar.

Utan dem blir bilden av »The Boss« skev och ofullständig.

Speciellt med tanke på att han själv varit förbluffande slarvig och feg på sina officiella utgivningar. Nä, inte ens den där feta boxen från 1986 är särskilt tilltalande. Många av låtarna har stympats och putsats till så mycket att de förlorat sin ursprungliga råhet och kraft.

 

 

 

Den artist som hela tiden verkar befinna sig i direkt kommunikation med sin publik, som bygger upp sina låtar till ändlösa call & response-orgier, vräker ur sig »Badlands« som om hela världen var på väg att gå under inom tre minuter och skapar Phil Spector-gospel av i stort sett varenda cover hittar ni bara på diverse bootlegs.

Ni måste höra den obetalbara berättelsen i »Growin’ up« där Bruce och Clarence sätter sig i en bil och åker iväg för att fråga Gud om råd om vad de ska göra med sina liv.

Det är lika essentiellt att lyssna på den hypnotiska monologen i mitten av »Backstreets« - av Springsteen-vänner känd som »Sad Eyes« - som till och med ställer en inspirerad Van Morrison i skamvrån. Springsteen viskar, ber och skriker ur sig smärtan efter hon som svek honom. När han helt plötsligt bara vrålar »I wish God would send some angels and blow this whole town into the sea« vill man bara stänga av, det blir nästan för mycket.

För att inte tala om alla makalösa av covers: »Summertime Blues«, »Quarter to Three«, »Rave On«, »Oh Boy«, »Little Latin Lupe Lu«, »You Can’t Sit Down«...

Jisses.

Och detta handlar inte om någon simpel nostalgi från min sida.

Det brukar ju heta att man som musikjournalist ska akta sig för att tycka att saker och ting var bättre förr.

Jag skriver under på det av hela mitt hjärta.

Men man får vara rätt teoretiskt lagd för att tro på att allting jämt kan överträffas.

 

 

 

Vissa saker går inte att göra om, de är redan perfekta och fulländade. Den musik som finns bevarad från de turnéer Bruce Springsteen & The E Street Band gjorde mellan åren 1977 och 1978, och som aldrig nådde till Sverige, tillhör den kategorin.

Jag höll bara på att glömma bort det.

Så om ni hittar konstiga liveutgåvor med titlar som »Winterland Night«, »Roxy Night«, »Forced to Confess« och framförallt »Summertime Bruce« - tveka inte.

De är väl värda sina hundralappar.

Och lika viktiga som någonsin »Darkness On the Edge of Town« eller »Born to Run«.

en bra text....

Publicerad 2009-06-04 00:52:40 i ,

På tidningen Sonics hemsida så publicerade man en hel del krönikor förrut, skrivna av deras egna journalister. Dessa krönikor va enormt bra skrivna. Jag tänkte bjuda på en här. Den handlar lite om glädjen vid musiklyssnande.Det handlar bara om kärlek
Av Markus Larsson   
Torsdag 7 juni 2001, 00:00

 

Markus Larsson har lackat ur på popteorier och prestige och erkänner att musik är som allra, allra bäst när goda vänner spelar sina favoritskivor.

 

 

Folk brukar säga att musik låter bäst i en bil.

Brukar sällan ha något att invända mot det påståendet.

Det kan bara överträffas av två saker.

När en god vän spelar sina favoriter ur sin skivsamling i sällskap med en och annan droppe alkohol eller om en annan polare lirar skivor på ett litet hak.

Den förtrollning som kan uppstå vid sådana tillfällen är svår att slå.

Mest beroende på att personerna ifråga bara plockar fram grejer som ligger dem så löjligt nära om hjärtat att det är omöjligt att motstå entusiasmen.

Vid de tillfällena handlar det väldigt lite om attityd och popteorier, bara kärlek.

Ibland behöver man de stunderna så förtvivlat mycket.

Jag brukar med jämna mellanrum tröttna på att betygsätta skivor, jag tröttnar på att upptäcka att det betyg man satte förra veckan, månaden, året har förändrats åt det ena eller andra hållet.

Jag lackar ur på prestige.

Missförstå mig rätt, jag skulle inte vilja göra något annat än recensera konserter och skivor - men denna roliga sysselsättning kan ofta vara pressande, en smula ångestframkallande, en ond huvudvärk.

Jag vet, det låter som lyxgnäll, men det är så det är.

Ibland behöver man en paus.

För skalar jag bort allt onödigt dödkött och studerar kärnan till varför jag en gång i tiden sålde min själ till popmusik hittar jag väldigt lite attityd och ännu färre teorier.

 

Första gången skivnålen landade på den där speciella vinylskivan och skickade en underbart livsfarlig blixt rakt in i bröstkorgen var allt bara en rusch, en explosion, eller - som Henrik Lyngåker brukar skriva - en rosaskimrande dröm.

Och det är den känslan jag hela tiden försöka hitta i vartenda nytt album, varenda ny singel och konsert jag upplever. Inget annat.

Jag tror att det är den känslan som brukar frammanas när polare som är lika hopplöst förlorade i popmusik som jag bestämmer sig för att dela med sig av sina personliga favoriter.

Jag minns speciellt två kvällar från i fjol.

En utspelade sig i en liten lägenhet på Kungsholmen, den andra på krogen Folkhemmet.

Lägenheten på Kungsholmen tillhör Håkan Steen.

Jag tror att vi satt och planerade första numret av Sonic, som vanligt inför en annalkande deadline.

Men någonstans i arbetet tappade vi koncentrationen, ställde en whiskeyflaska på bordet och Håkan började plugga valda delar av sin oerhört stora skivsamling, åtminstone med mina mått mätt (albumen tar upp nästan vartenda skrymsle i den lilla ettan, man tar sig knappt in i köket).

Jag fick höra bortglömda stänkare från New Orleans och Memphis, furiösa Count Five-utbrott, bortglömda Wilmer X-pärlor, The Vapours, The Dream Syndicate, Richard Hell And The Voidoids, Roky Erickson, Bobby »Blue« Bland och så många fantastiska Jonathan Richman-låtar att jag nästan svimmade.

Whiskeyn rann ner i halsen som honung och av bara farten började vi självklart diskutera sånt som vilka konserter, album, singlar, böcker, nummer av poptidningar och artiklar om musik som egentligen är allra bäst. Bara för att inte lyckas komma fram till så mycket mer än att ju mer man hör och läser desto mer fantastiskt inser man att det finns att upptäcka. Vi var rätt nöjda med den insikten.

Vi slutade motvilligt sex på morgonen med Steve Forberts »Goin’ Down to Laurel« och »It Isn’t Gonna Be That Way«.

Efteråt lallade jag omkring i Vasastan i en timme eller två, alldeles lyckligt berusad, och stirrade på folk som sprang till jobbet. Det var ju ändå torsdag.

Och när jag vaknade några timmar senare ruinerade jag mig på Jonathan Richman och Steve Forbert.

 

Den andra kvällen förra året, den på Folkhemmet, gjorde att både nyår och julafton inföll den 20 december för undertecknad.

En laddad Bjurre stod vid skivspelarna i den lilla alkoven som går under namnet Och det stora havet.

Det var jul i luften, glitter i håret, och ingen behärskar den stämningen bättre än den gamle dalmasen.

I fyra timmar fick vi som var där ett mäktigt bönemöte av rock’n’roll, disco och klockspel, klockspel, klockspel, klockspel...

Darlene Love, Bruce Springsteen, Johnny Bristol, The Ronettes, Four Tops, Martha Reeves & The Vandellas och Håkan Hellström har aldrig låtit så bra som då.

Kvällen bara lyfte, lyfte och lyfte och allsången kunde nog höras till Akalla.

När Johnny Bristols »Hang On In There Baby« avfyrades var jag rädd att fönsterrutorna skulle splittras.

När Håkan Hellströms »Ramlar« spelades för fjärde gången var mitt ansikte ett enda stort gap.

Bjurre själv stod på bardisken och vevade på armarna - jag ville där och då kyssa honom, men jag segande ihop innan jag kunde ta mig fram genom den kompakta folkmassan. Benen hade till slut svårt att bära upp alkoholen.

Jag skakade i två dagar efteråt och jag kan inte skylla på spriten.

Det var en påminnelse om varför popmusik är det roligaste som finns, varför det är den mest beroendeframkallande drog jag någonsin dragit i mig.

Jag hoppas att detta år avslutas på antingen Folkhemmet eller i en lägenhet på Kungsholmen.

Det vore stort.

musik är kärlek...

Publicerad 2009-06-04 00:49:45 i ,

Ett stort intresse för mig, det är musik. Det vet nog alla som känner mig, men de vet nog inte hur mycket jag igentligen lyssnar på musik. Jag tror nog att min stereo är på större delen av dagen. Det är alltid någon skiva som rullar. För jag klarar verkligen inte av att inte lyssna på musik.

en tidning...

Publicerad 2009-06-03 22:59:29 i ,

Det finns en musiktidning som heter "Sonic", och det är en tidning som jag köper slaviskt varje gång det kommer ett nytt nummer. I den tidningen så skriver några av Sveriges allra bästa muskjournalister. En av dem är Håkan Steen, han är för mig en av de bästa i Sverige. Det som gör han så bra, det är att han skriver så bra, att man bara måste leta upp de skivor han skriver om. Denna tidning rekommenderar jag verkligen till alla som älskar musik.

en bra live platta med Bruce

Publicerad 2009-06-03 22:26:27 i ,

Just nu så lyssnar jag på en oförglömlig live-bootleg med Bruce Springsteen. Denna konsert som jag lyssnar på just nu, den är från år 1978 och konserten han gav i San Fransisco den 15 december. Bruce och E Street Band lirade denna kväll på The Winterland Hall. Denna konsert har gått till historien som en av de bästa någonsin med Bruce. Det är en sanslöst taggad Bruce man hör, och bandet är i sällsynt bra form. Det liksom spritter i benen på Bruce och han sjunger som att han hade en dag kvar att leva. Många låt-versioner har också gått till historien som de bästa någonsin. Denna kväll var också avslutningen på den stora Darkness on the edge of town-tour. Det kan nog va lite därför också, som Bruce och bandet är i så bra form, för att de visste att de bara hade en kväll kvar, och då gav de allt denna kväll. Det som också är bra med denna bootleg, det är mellansnacket mellan låtarna. Bruce kan verkligen konsten att berätta en historia för publiken, och han visar verkligen det denna kväll. Helt klart är denna bootleg med Bruce, ett guldkorn som är värd all lyssning.

hittade två böcker idag...

Publicerad 2009-06-03 18:51:12 i ,

Var förbi centrum idag här i Falun. Jag hade tränat och kände för att kolla på pocket på Myrorna. De har ju pocket där för 10 kr styck, det är ju hur bra som helst. Jag kände mig enormt lässugen och ville ha någon ny bok. Jag hittade två intressanta böcker där, som jag ska läsa ikväll. jag tror de kan va bra. Jag hittade dessa 2 för 20 kr.......
jag såg två filmer igår...

Publicerad 2009-06-03 13:22:22 i ,

Igår så hade lag lånat två filmer av en polare. Den första filmen jag såg på var "Djävulen bär Prada", det var en enormt bra film. Det är Meryl Streep som spelar huvudrollen i den filmen, och det är sällan jag har sett en skådespelare äga en film, som hon gör i denna film. Hon är rent av lysande tycker jag. Det som gör hennes prestation så bra, det är att hon med väldigt enkla medel, gör en enormt bra rollprestation. Filmen var som helhet rätt bra och är en mycket bra romantisk komedi, som jag rekommenderar starkt.
Den andra filmen jag såg, det var "Vi hade iallafall tur med vädret, igen". Jag hade inte så högt ställda förväntningar, när jag började kolla på denna film. Det var nog tur att jag inte hade det, för filmen var rent utsagt skitdålig. Faktiskt så går jag så långt, att det är en av de sämsta filmer som gjorts i Sverige. För det första så är det uruselt skådespeleri av dem som är med i filmen. Sen så känns handlingen, något som man har kokat ihop på en kafferast. Det är mest en massa scener i husbilen och på diverse platser runt om i Sverige. Jag tycker att man verkligen inte ska se denna film.

Zoran lämnar Dif...

Publicerad 2009-06-03 13:10:30 i ,

Detta va en nyhet som jag blev enormt glad över att höra. För Zoran Lukic har inte direkt varit bra som tränare för Djurgården. Han har rent utsagt varit urkass. Sen så är det ju inte så bra om de bägge tränarna i Djurgården har olika ideer om hur laget ska spela. Jag hoppas att det vänder nu för Djurgården.

Söderling kan gå hela vägen...

Publicerad 2009-06-03 13:02:16 i ,

Jag sticker ut hakan rejält nu och säger att på Söndag så har vi en ny svensk som har vunnit Franska Öppna. Jag tror verkligen att Robin Söderling kommer gå hela vägen nu. För han är dels i sådan toppform just nu, och sen så har han besegrat den bäste av dem alla, Rafael Nadal. Han va nog det största hotet om segern i turneringen. Skulle Robin möta Roger Federer i final, så tror jag han har stor chans. Han är inte omöjlig.

Belinda Olsson rockar i Aftonbladet...

Publicerad 2009-06-03 12:36:14 i ,

Jag gillar verkligen vad krönikören Belinda Olsson skriver om i Aftonbladet. Hennes krönikor är otroligt läsvärda. Hennes senaste va faktiskt lite av de bästa jag läst av henne. Läs själva...

Ur Aftonbladet 3 juni 2009


Herregud, mammas pojke har fångat mig


Susan Boyle lär ha brutit ihop efter sin talangjaktssuccé. Hon pratar i telefon med en osynlig vän enligt källor. Stackars fula ankungen som youtubade sig in i hela världens hjärtan. Här hemma har halva årets Robinson-styrka klappat ihop på liknande vis och plötsligt känns det vintage-Robinson i luften och Robban har återuppstått (snart knullas det i teve igen, med Adam Alsing vid rodret, sanna mina ord).

 

Nygammal fråga: Vem tar hand om alla som faller igenom i dokusåpeträsket? Vem håller Susan Boyle i handen nu? Du, jag, någon tv-chef? Produktionsfolk brukar svära sig fria med att dom erbjuder en psykolog direkt efteråt eller att alla är vuxna och vet vad dom gör. Ja, alla är vuxna (minus barnen som ofta finns i något slags periferi). Men ändå. När det uppsluppna härliga kamerateamet som följt överallt packat sina väskor och när kanalernas infomänniskor har nya i kön att ta hand om. Vad händer då?

För mig är dokusåpor som chips. Inte bra för kroppen men väldigt gott. Men jag är feg och har med åren fått lättare för dom som är på avstånd. Gärna från andra sidan Atlanten. Eller där något ska utföras som befinner sig snäppet över att knulla i ett isolerat hus eller få sin grisiga lägenhet städad av två tanter, efter dödsfall/skilsmässa/arbetslöshet. Jag avgiftades förra året från Tyra Banks succéserie ”Top Model”. Efter säsong 2002 tog det slut för mig. Hålet har gapat tomt sedan dess.

 

Men nu har det hänt igen – ”Momma’s Boy”. Åh, herregud. Det är helt sjukt. Tre Ken-liknande stiffa killar ska hitta kärleken i en ormgrop av Barbie-liknande kvinnor. Men i ”Momma’s Boy” finns det en twist. Här har deras morsor flyttat med in i huset. En judisk mamma från helvetet, en italiensk mamma från helvetet, och en radhusamerikansk mamma från helvetet, ska hjälpa sina omhuldade söner att välja rätt. Det är en sådan twistad version av moderskärlek. I verkliga livet kan moderskärlek vara kvävande och jobbig, i synnerhet för döttrar. Mammor som inte vill klippa navelsträngen, döttrar som inte vågar såra. Det är därför inga kvinnliga författare skriver böcker om sina mammor. Det går inte. Det är för nära och infekterat. Pappor förväntas ta all stryk eftersom de aldrig var riktigt lika manipulativa och känsliga. Mammors kvävande sonkärlek har varit mer tillåtande, kanske anses söner klara den bättre, jag vet inte. Eller så är sönerna så inställda på att en ny hushållerska en dag stiger in och tar över medan döttrar spenderar livet, nära sina mödrar. ”I Momma’s boy” lever mammorna i alla fall ut denna twistade version av en mommie dearest. Radhusmamman står uppklädd framför sin brandman till son och lipar för att han valt att gå på date med en blondin med fejkbröst trots att mamman inte ville det. Hon lipar för att han inte ser henne. Det är nästan incestuöst. Eller som när italianomorsan hoppar ner i bubbelpoolen för att avbryta sin sons hångel med någon hon inte gillar. Det är också lite sorgligt. En kvinna som kämpar i sin bastion för barnen, det hon är bäst på. Det som hela vår civilisation ändå kunnat enas om är kvinnas värld. Ingen vill ta det ifrån henne. Men det är så underhållande att jag inte kan sluta titta. De bästa dokusåporna när sig på könsrollerna, så är det bara.

Men egentligen är ju alla dokusåpadeltagare tv-världens underklass. Det spelar ingen roll om dom i verkligheten är läkare eller poliser eller vad dom nu råkar vara. Det är billig tv, och deltagarna har inget veto på slutresultatet. Om trycket blir för stort lämnas dom också ensamma, som Susan Boyle eller Robinson-Christian.

Det blir lite som med chipsen då. Gott under tiden men med lite kräkkänsla efter hela påsen.

Men vi är ju alla vuxna...

snart är det "boss-time"...:)

Publicerad 2009-06-03 12:14:53 i ,

I helgen så kommer det rockas som aldrig förr på Stadion i Stockholm. Då kommer nämligen Bruce Springsteen att spela live hela 3 dagar i rad. Det är lite av rekord i Sverige. Jag kommer inte att vara på plats, vilket jag hatar rätt så mycket. För att se Bruce live, det är nog det häftigaste som finns. Han är en sjukt bra live artist. Själv har jag sett han live några gånger. Här nedan finns det några länkar med Bruce live....se och njut för fan...:) hehejag blir så arg....

Publicerad 2009-06-03 11:42:06 i ,

Alltså, vad är det med Sverige idag och alla dessa män och yngre killar som våldför sig på våra tjejer i Sverige? Jag fattar inte vad det är som händer. Man läser ju varje dag om någon jävla överkåt idiot till man som har våldfört sig på en tjej. Nu har jag läst om en tränare som är dömd för sexuella övergrepp mot tjejer. Jag tycker att man fan borde visa ansiktet på han i media som man vet hur han ser ut, och att han inte kan begå fler brott. Detta är något jag står för också. Sen så talar ju statistiken för att såna här perversa män våldför tjejer igen, efter att de suttit ett tag i häktet. Om man visste hur de såg ut, så blir det ju svårare för dem att begå brott igen.

Läs här....Tränare dömd för sexbrott

god förmiddag Sverige.....

Publicerad 2009-06-03 11:35:12 i ,

Vad det är fint väder ute nu här i Falun. När jag tittar ut så är det nästan bar himmel och 15-17 plusgrader. Det är nästan så man inte tror det är sant. Jag blir så glad när det är så fint väder ute.

fan va kul..

Publicerad 2009-06-02 18:16:53 i ,

Idag så gick Söderling till semifinal i Franska öppna. Det var enormt starkt gjort av han. Han spelade drömtennis och utklassade Davydenko. Nu tror jag Söderling kommer gå hela vägen och vinna hela turneringen. Det skulle i så fall bli första gången som det händer, sen Thomas Johansson vann Australian Open 2000.
facebook.....

Publicerad 2009-06-02 10:59:15 i ,

Jag har aldrig fattat grejjen med Facebook. Jag kommer aldrig att skaffa ett konto där, jag föredrar att träffa vänner och bekanta i verkliga livet istället.

men kommentera då....

Publicerad 2009-06-01 12:59:40 i ,

Ska det va så svårt att lämna en liiiiiiten kommentar, när det ändå är runt 50 pers som läser min blogg. Jag skulle bli sååå glad om det bara var någon som skrev lite...:)

hej svejs i sommarsolen

lyssna på Söderlings avslutning...

Publicerad 2009-06-01 12:30:54 i ,

Det finns bara en enda tennis-kommentator i Sverige, och det är Mats Strandberg på Radiosporten. Han är helt lysande. Lyssna själva här och njut när han kommenterar avslutningen på Söderlings match mot Nadal.

zlatan

Publicerad 2009-06-01 11:33:48 i ,

Zlatan kommer tyvärr aldrig att "lyckas" i landslaget, alldeles för dålig omgivning. Ingen som har vett att förstå sig på hans passningar/spel (möjligen henke då men han fumlar ju ofta till det istället för att avsluta bra) och ingen som kan ge honom rätt bollar (återigen möjligen henke). Så är det när man ligger flera nivåer över övriga medspelare, man dras ner till deras nivå. Synd.....

lite av svensk tennishistoria...

Publicerad 2009-06-01 11:29:48 i ,

...var det när Robin Söderling slog ut Rafael Nadal i grandslam turneringen Franska Öppna. Jag trodde ALDRIG att Robin skulle ha en chans mot Nadal, men det är så skönt när det oväntade hände. Jag blev enormt glad när jag hörde detta. Jag tror att nu kan Robin vinna hela turneringen, för nu är han oslagbar.hejja Söderling

rätt dåligt av Svt...

Publicerad 2009-06-01 11:23:06 i ,

En svensk i fjärde omgången av en grand slam turnering ska innebära att åtminstonne SVT och SR har varsin man på plats. Kan man inte köpa sändingsrättigheter till matchen så kan iaf radiosporten kommentera, men det gjordes inte. Ett svek mot svensk tennis och ett hån mot konceptet public service.

Isola med kent är världens bästa album...

Publicerad 2009-06-01 10:53:19 i ,

Skivan "Isola" med gruppen Kent måste helt klart vara ett av de bästa album, som spelats in i Sverige. Det finns knappt några dåliga låtar alls på den skivan. Själva säger medlemmarna i gruppen Kent, att detta album var det första riktiga album de spelade in. Det var det första album som de själva var nöjda med. När de spelade in detta album så spelade de in albumet nästan helt "live" i studion. Det märks på ljudet på skivan, för den är väldigt "direkt" i sitt sound. Min favorit på detta album är helt klart låten "747".

alltså....vad ÄR DETTA????

Publicerad 2009-06-01 10:38:47 i ,

Jag blir så trött på Sverige ibland. Vi är så otroligt trista när allt kommer omkring. Jag läser på Aftonbladets hemsida att vi inte får röka utomhus snart. Jag tycker det verkar vara lite sjukt. Jag röker inte själv, men jag drabbas heller inte av att andra röker. Det är OK för mig att man inte får röka inomhus på krogar och restauranger, men nu kanske man inte får röka utomhus. Jag tycker att det verkar vara lite i överkant att förbjuda det. Någonstans måste man tillåta det. För det är trots allt många som vill det.

Läs här...http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5275135.ab

kent - boxen

Publicerad 2009-06-01 10:32:36 i ,

När jag va i Stockholm i helgen, så passade jag på att besöka Åhléns skivavdelning. Det va mäkta kul att strosa runt där och kolla på vilka nya plattor som har kommit in. Av en händelse så hade Åhléns just denna dag, extrapris på boxen som Kent gav ut för något år sen. Den innehållar alla skivor som gruppen har gett ut, samt alla deras b-sidor. Den la jag beslag på direkt. Det jag slås av, efter att ha lyssnat på alla skivorna nu i ett sträck, det är vilken otrolig kvalitet de har haft under alla dessa år de har spelat ihop. De har knappt gjort en enda dålig låt. Snacka om världsklass.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela