klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

varför man ska rösta

Publicerad 2009-06-07 13:08:47 i ,

Faktum är att, om det är så att man inte tycker att, yttrandefrihet är viktigt, eller att rätten att demonstrera är viktig, att rätten till ägande är viktig, att rätten till att alla behandlas lika inför lagen är viktig, att religionsfrihet är viktigt, att det är viktigt att vi samarbetar för en bättre miljö mm mm. Så stanna hemma och strunta i valet till EU och strunta i riksdagsvalet.

Tycker man att det är lika ok med diktatur. Om man hellre låter andra bestämma allt åt en, så ok strunta då i att gå till valurnorna.

Det brukar sägas att ett folk får de ledare de förtjänar, och ser man på hur Europas folk gör idag, dvs stannar hemma från valet, så blir man lite orolig

EU valet i Holland är som känt redan genomfört och där fick Geert Wilders parti PVV ett sorts främlingsfientligt och EU ovänligt parti ungefär 15 % av rösterna, med ett valdeltagande på ca 35%.

Hade valdeltagandet varit mer normalt ca 80% hade deras totala röstandel blivit mer kring 7%, anledningen är att anhängare till denna typ av partier, som t ex främlingsfientliga partier och partier typ Piratpariet, är i högre grad röstbenägna än andra, då det mer blir likt en religion för dess anhängare. Därför ökar inte det antalet som röstar på dessa partier speciellt mycket även om själva valdeltagandet ökar.

Runt om i världen så dör folk för rätten att få tycka vad de vill, för rätten att få rösta på den de vill. Här hemma surar vi för att ledamöterna i EU parlamentet tjänar mer än man själv gör, och tycker att det spelar ju ingen roll vad man vill. Det är så pinsamt fel

Gå idag och rösta för demokratin, och för en möjlighet att just dina åsikter kan få ett större genomslag i Europa, varje röst räknas, ingen är mer eller mindre värd. Det är här i Europa som demokratins vagga stod, så inte skall vi vara de första att av ren slöhet ge upp denna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela