klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

nu slänger vi tydligen för mycket mat.....ja och.....

Publicerad 2009-03-31 14:21:15 i ,

Det är sanslöst vad man i Sverige ska studera allt möjligt. Det släpps forskningsrapporter om allt möjligt, och oftast är det väldigt onyttiga forskning det handlar om. Denna gång så har det släppts en studie om att vi slänger för mycket mat. Men snälla nån, Sverige är inne i en djup lågkonjunktur, finns det inte annat att forska om, än vad Svenska folket lägger i skräppåsen. Jag tycker att det borde finnas mer viktiga saker att forska om.

Läs här....http://www.dn.se/sthlm/hushall-slanger-mat-i-onodan-1.833995

snart dags...

Publicerad 2009-03-29 22:12:27 i ,

Det är ju snart dags för turnée premiär för Per Gessle och hans europa-turnee. Det ska bli spännande och se hur den mottas av publiken. Jag tror att det kan bli bra. Men det ska bli kul att se vad han väljer att spela för låtar. Jag hoppas ju självklart på många av hans engelska låtar från hans solokarriär. Han har ju släppt en hel del guldkorn på den sidan av han s karriär.

detta med Idol...fattar det inte..

Publicerad 2009-03-29 15:53:40 i ,

Nu är det tydligen dags för åter en säsong av "Idol", och läser idag om att det var runt 2000 personer som köade när de började utgallringen. Jag ser på bilderna att det är sjukt lång kö, jag fattar inte att folk orkar engagera sig i detta. Har folk inga liv idag. Efter alla år med detta program, så visar det ju sig, att det inte direkt är en "Boost" för karriären att medverka i detta program. Man ska ju verkligen inte se till att vinna, för då är man ju nästan körd som artist.

Läs här.....http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article4766199.ab

lasagne i sockerkaksform...

Publicerad 2009-03-28 14:49:34 i ,

Igår så gjorde jag en lasagne som blev helt sjukt god. Det är verkligen en rätt, som är mycket god att äta. Den tar ju lite tid att fixa till, men den är helt klart värd all väntan. Igår så tillagade jag lasagne i en rund sockerkaksform, det blev hellyckat. Så det kommer jag nog att göra igen, framöver.....


så var det fredag igen....

Publicerad 2009-03-27 18:52:35 i ,

Det var värst va veckorna går snabbt, tänka sig att det är Fredag igen. Det är ju kul för det är ju helt klart den dag jag gillar bäst. Har tränat ikväll, gick skitbra, är tillbaka till gott slag igen efter att ha varit sjuk. Det är så skönt när det är så. För första passet efter förkylningen, det var det jävligaste jag varit me om på länge, snacka om cementfötter. Ska fixa lasagne snart, blir nog en öl till det också...:)

ha en happy friday folks

jag är så gryyyyym....

Publicerad 2009-03-26 19:02:09 i ,

Jag är sååå sjukt jäkla bra. Jag fixade punkteringen på min cykel, är inte det ruggigt bra, av en kille som jag. Jag förtjänar fan Bragdmedaljen för denna OTTROOOOLIGA prestation....hehehehehe

jobbig jobbigt jobbigt

Publicerad 2009-03-25 19:30:12 i ,

Körde ett löppass på gymmet idag, men tjenare, vad det var jobbigt. Det märks verkligen att kondisen går ner fort då man inte kör på ett tag. Nu var det första passet också efter att jag varit förkyld, så det va lite tung pga det också. Men jag körde ändå 50 min löpband, så man får ju va nöjd trots det.

The Hives hade turnée premiär igår...

Publicerad 2009-03-25 14:03:53 i ,

Läser idag att The Hives, helt klart en av Sveriges allra bästa rockgruppr, hade premiär på sin korta Sverige vända som de gör nu i vår. Av artikeln att döma, så har inte gruppen stagnerat något av de enorma framgångar gruppen haft de sista åren. Tvärtom så verkar de vara sjukt spelsugna och bättre än någonsin. När jag skriver detta inlägg så lyssnar jag på deras senaste skiva "The black and white album", och den är verkligen som ett knytnävsslag i mellangärdet. Den är grymt bra, helt klart deras bästa skiva på bra länge. Den är inte lika bra som "Veni vidi vici", men bra är skivan.

läs här...http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/live/article4729282.ab

de ska åter öppna Frihetsgudinnan...

Publicerad 2009-03-25 13:26:56 i ,

När jag var i New York 1997, så var det självklart att vi besökte frihetsgudinnan. Det är ju bara en sån där grej man måste hinna med om man är i denna stad. Jag kommer ihåg att det var sjukt kallt och enormt blåsigt när vi kom till Staten Island, där Frihetsgudinnan finns. Jag kommer ihåg det enorma pirr i magen jag hade, när jag såg denna enorma staty. Vi klev först igenom en säkerhetsspärr, som tyvärr inte funkade så bra då. Vakterna som skulle ha hand om spärren, satt och halvsov vid ett bord. Jag ska ju nämna att detta var några år före 11 september-katastrofen 2001. Jag kan nog tänka mig att det är andra säkerhetskrav idag.
Efter att vi kommit förbi denna spärr, så började vi den lååånga vandringen uppåt i statyn. Jag kommer ihåg att det var sjukt många trappsteg. Sen så kommer jag ihåg den enorma mängd bultar man såg på insidan av statyn, det var någon som sa antalet på dem, men det kommer jag inte ihåg. Många kanske stannar vid hälften, men vi gick ända upp i kronan på statyn. Jag kommer ihåg hur det liksom vibrerade i statyn när vi gick upp för en enormt smal och rätt så läskig trappa. Men när vi kom upp, så kunde man se en enorm utsikt över New York. Detta är ett minne som har etsats sig fast i mitt minne för alltid. Nu finns det tankar på att öppna frihetsgudinnan igen, efter alla år som den varit stängd. Jag tycker det är en bra idé, för det är ett enormt häftig grej att vara inne i denna staty.

Läs här....http://www.dn.se/nyheter/varlden/frihetsgudinnan-kan-oppnas-igen-1.829435

jag är så ohändig så det är läskigt....

Publicerad 2009-03-24 20:05:33 i ,

Jag är så otroligt ohändig så det är helt sjukt. Jag skulle ta och fixa min punktering på min cykel, tänkte i min enfald att det där har jag väl gjort på typ 20 min, och sen så kunde jag dra och handla lite mat, men tjenare, vad det tog tid. Jag höll på i över 3 timmar med att fixa punkteringen. Jag åtgärdade själva punkteringen, men det var en annan sak att få dit däcket igen. Det lyckades jag fan inte med. Jag är verkligen så sjukt ohändig, det är så jobbigt också, när man har en pappa som är grymt händig. Men imorgon så ska jag fixa det....:) Fatta att det ska behöva ta 2 dar för mig att fixa en punktering...:)

Ulf Lundell...kungen

Publicerad 2009-03-24 00:44:41 i ,

Vad det är tröstande att lyssna på Ulf Lundell, hans texter kan verkligen få en att tänka till. De har verkligen varit en tröst alla gånger då man behövt tröst elle bara vill drömma sig bort.

vad ska jag göra...

Publicerad 2009-03-24 00:37:01 i ,

Vad ska jag göra med mitt liv? Jag har ingen aning om vad jag ska göra just nu. Känns som att jag står vid ett vägskäl, där vilken väg som helst leder någonstans jag inte vet vart......

Ballar av stål...vilket asdåligt program

Publicerad 2009-03-24 00:14:32 i ,

JAg har verkligen fått ett otroligt bra skäl till varför man INTE ska titta på tv år 2009, och det skälet är tv-programmet "Ballar av stål". Det programmet måste va bland det sämsta jag sett på tv. Jag fatta inte alls grejjen med det programmet. Helt klart kommer jag minnas det som det sämsta någonsin. Jag är heller inte förvånad att kanal 5 sänder skiten, för den kanalen har ju gjort som vana att sända de allra sämsta programmen.

men för fan...

Publicerad 2009-03-23 13:39:47 i ,

Nu får väl folk ändå ta och ta sig i kragen, nu har folk stormat om att nya designen på Facebook är för dålig. Det är tydligen proteststorm  mot detta. Men snälla nån, finns det inte annat att bli arg över i dessa dagar. Jag tycker att detta va bland det töntigaste jag läst om på länge.

Läs här..http://aftonbladet.se/nyheter/article4708415.ab

I centrum - Bo Kaspers Orkester

Publicerad 2009-03-23 00:23:00 i ,Den här plattan är helt underbar att lyssna på. Jag har lyssnat på denna skiva många gånger, då jag kanske pluggat elle måste koncentera mig på något, då är det enormt skönt att lyssna på denna platta. För den är bra att jobba till. Den får mig att bli lugn. Helt klart en av deras bästa skivor. Sen så avslutas den, med en väldigt fin jullåt, "Önska dig en stilla natt".

Nu vet jag varför jag blev sjuk...

Publicerad 2009-03-22 19:37:59 i ,

Läste en bra artikel i tidningen "Aktiv träning" om varför man så lätt ibland kan bli sjuk om man som jag, tränar väldigt ofta. Så här skriver de i tidningen...

"Undvik hostande och snörvlande personer under de första 24 timmarna efter ett hårt träningspass, då immunförsvaret är oerhört försvagat."


detta med att höra av sig....

Publicerad 2009-03-22 18:03:25 i ,

Om man är intresserad av en tjej, så där riktigt mycket så hjärtat slår dubbla slag, det är väl något av det finaste som finns. När man är kär, då vill man ju visa intresse till den andre tjejen. Detta med att skicka 1 sms om dagen, det ska tydligen inte vara så välkommet hos vissa tjejer. Jag tycker inte det är för mycket, men det kanske är det för vissa. Är det så????

ja du...va säger man om Sleepless in Seattle...

Publicerad 2009-03-22 14:56:05 i ,

Jag lånade den filmen av en vän för någon dag sen, och igår så langade jag in den filmen i min dvd-spelare. Jag hade laddat med chips och läsk och hade sett fram emot en helkväll med en av de största filmerna inom den romantiska komedi-genren. Men kvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig, för den filmen fullkomligen golvade mig. Jag satt fan och tjöt som bara den i soffan när jag hade sett halva filmen. För denna film är verkligen sjukt bra, och den förtjänar verkligen titeln som en av de bästa romantiska filmerna någonsin. Tom Hanks och Meg Ryan är sällsynt bra i denna film. För mig så gör Meg Ryan en av sina bästa roller någonsin. Den här filmen är ett måste om man gillar romantiska filmer...
Gessle och hans senaste platta

Publicerad 2009-03-22 14:26:51 i ,

Helt klart är det Gessles "Party crasher" skiva som jag lyssnat mest på det sista halvåret. Det är en skiva som verkligen gör mig glad när jag lyssnar på den. Det ska också bli kul att höra hur han framför dessa låtar live sen, om ett tag. För han ska ju ge sig ut på sin allra första och egna europaturnee. Ska bli kul att följa den....

apropå Robinson 2009

Publicerad 2009-03-22 14:24:35 i ,

Ärligt talat är vi inte jävligt trötta på att matas med gnäll och solmosiga ansikten från långtbortistan? ingen vet om dessa personer verkligen befinner sig där tv4 påstår att de är? kanske är det så att deltagarna filmas ett par timmar varje dag, resten av tiden ligger de på en lyxresort och käkar ananas? för hur kan man se så fräsch och piffad ut och inte ett dugg avmagrad när man trots allt är med i ett överlevnadsprogram? hela formatet luktar fejk.

När alla vännerna gått hem - Gyllene tider

Publicerad 2009-03-22 00:26:06 i ,Jag är helt tokig i denna låt. Av alla låtar som Gyllene Tider spelade in, så är nog denna låt den som jag gillar allra bäst. Jag har svårt att förklara varför jag är så förtjust i den, men det är nog melankolin och den enormt bra texten, som gör den så bra. Det finns nog ingen låt som beskriver AVSKED eller förlust av vänner så bra som just denna låt.

jag ångrar en sak...

Publicerad 2009-03-20 19:51:15 i ,

....och det är att jag tackade nej till att se Mamma Mia, musikalen för något år sen. Hur fan kunde jag vara så dum, för den är ju skitbra.

nu är våren på väg

Publicerad 2009-03-19 19:02:21 i ,

Det har varit en enormt fin dag igen, här i Falun. Jag mådde så pass bra idag, att jag kunde ta en kortare promenad idag, och det var så skönt, för jag hatar verkligen att va så pass sjuk, att man är tvingad att va sängliggandes. Medans jag var ute, så tog jag några fina vårkort....

mår lite bättre idag...

Publicerad 2009-03-19 13:39:31 i ,

Det är så skönt, för idag så är jag enormt mycket piggare, vilket är bra skönt. Men jag har fortfarande feber och värk i kroppen. När jag tittar ut genom fönstret så är det solsken och molnfri himmel. Jag får bra lust att dra ut och springa, men jag får nog vänta någon dag till innan jag gör det.

hur vi handlar mat i kristider

Publicerad 2009-03-19 13:36:56 i ,

Jag läste imorse en rätt så intressant artikel i Falukuriren. Den handlade om att Falukorven går bra i dessa kristider, de har inte märkt av att folk inte har slutat köpa Falukorv. Det är ju kul att det är så. Men det som är kul att se, det är att folk inte sparar in på maten när det är dåliga tider, utan folk köper tydligen mer mat än tidigare. Men det är ju så, mat är väl inget man sparar på direkt, för man måste ju äta för att må bra. Sen så finns det en annan diskussion kring detta, och det är vad folk köper för sorts mat. När man står i kassan på diverse mataffärer, så ser man verkligen hur sjukt dålig mat folk köper, der är chips och det är läsk hit och dit. Det är inte konstigt att folk blir fetare och fetare. Nu ska jag säga att jag inte heller är världens bästa barn, men jag ser iallafall till att få balans på allt. Jag köper dock aldrig färdigmat, så långt det går.

det är helt sanslöst...

Publicerad 2009-03-18 19:59:28 i ,

...vad däckad man kan bli. Det enda jag gjort idag, det är att ligga i sängen försöka leva. Har inte kunnat ta mig upp.

sjuk idag....

Publicerad 2009-03-18 13:12:05 i ,

Gud vad jag hatar detta, gillar inte att va hemma och vara sjuk..........

varför blir jag mer och mer hatisk till tv?

Publicerad 2009-03-18 00:06:20 i ,

Vad är det igentligen med tv idag? Varför är det så sjukt mycket skit på tv nuförtiden. Var det inte meningen att, när det blev mer kanaler, då skulle mångfalden och utbudet bli bättre. Men snacka om att det har gått åt andra hållet. För det är verkligen sjukt mycket skräp på tv. Jag hitttar nästan aldrig något att se på tv. Därför ser jag också mindre och mindre på tv.

har sett 1939 ikväll....

Publicerad 2009-03-17 22:25:58 i ,

Denna film 1939 är en mycket bra svensk film som utspelar sig i Sverige under krigsåren. Den handlar mycket om hur det var att leva i Sverige under dessa år under WW2. Det var minsann inte lätt för den Svenska befolkningen då.
Denna film var på 80-talet den dyraste film som någonsin hade spelats in i Sverige. Den kostade runt 30 mijoner att spela in. Bara slutscenen på Kungsgatan i Stockholm, kostade runt miljonen att spela in. I filmen så kan man se Helena Bergström i en av sina allra första stora roller, måste säga att hon är briljant i filmen. Denna film påverkar mig starkt, eftersom jag själv har haft släkt som varit med om liknande händelser som utspelas i filmen.

hälsningar från ett vårigt Falun

Publicerad 2009-03-17 18:31:24 i ,

Det är sanslöst vilken fin dag det varit här i Falun idag, det har varit så där skönt varmt och soligt som det är på våren. Nu märker man att våren snart är på gång.
Jag va ute på ett sällsynt bra löppass idag, det blev lite av en rekordrunda, för den hamnade runt 30 km, lite rekord för mig när det gäller träning. Men kroppen svarade så bra på träningen, att det bara rann på. Men jag va bra trött när jag kom hem sen. Men det är skönt när man har en sån formtopp som jag har nu.nu är schlagern SLUT...TACK FÖR DET!!!!!

Publicerad 2009-03-16 14:21:36 i ,

Vad jag är glad att melodifestivalen är över för denna gång, nu kan Sverige återgå till att skriva om andra viktiga saker i medierna. Det ska bli skönt att slippa läsa om allt schlager-trams. För jag ska erkänna, att det är rätt tröttsamt att läsa om skiten vecka ut och vecka in. För mig som är TOTALT OINTRESSERAD av det, så är det faktiskt rätt så jobbigt. Skillnaden mot förr om åren, det var ju att man slapp läsa om schlgagern i morgontidningarna, men nu är ju även de slavar under Christer Björkmans mantel. Lite trist att se faktiskt. Men nu är det över, och vi kan återgå till det normala igen.

Record store day..18 april 2009

Publicerad 2009-03-16 01:58:14 i ,

Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag klev in i en riktig skivbörs första gången, men jag tror att jag va kanske 10 eller 11 år. Jag var med min pappa, vi hade varit ute och gått en promenad runt Slussen i Stockholm. Vi brukade ta promenader där ibland, han och jag. Men då så tog han med mig till en skivaffär som heter Skivhögen. Det är en skivaffär som har sett exakt likadan ut, år efter år. Men jag kommer ihåg känslan då jag klev in i affären, och såg den enorma mängden skivor som fanns där inne. För mig var det lite av en religiös känsla lite, det var som att hitta "hem" lite. Jag vet inte hur länge jag va inne i affären den dagen, för så många år sen, men det kändes som en evighet. Sen den dagen, så va den affären lite av mitt andra hem. Jag har köpt enorma mängder skivor där. För mig så var den affären lite av en tröst, det var så skönt att åka dit, bläddra bland skivorna, och kanske kanske hittade man just DEN skiva, man letade efter, och hittade jag just DEN skivan jag letade efter, då blev jag så varm inombords av glädje. Det närmaste man kan beskriva den känslan, det är nog när man är kär.
Idag så har ju många av dessa skivbörsar försvunnit tack vare att tiderna förändras. Man laddar ju hem musik idag istället för att köpa skivorna. Jag tycker det är synd att de försvinner, för de fyller en fuktion. För det är inte samma sak, att köpa en skiva på varuhuset, som att kliva in i en riktigt bra skivbörs.

I USA så har man startat något som kallas för Record store day och den uppmärksammas den 18 april detta år. Detta gör man för att hylla skibvörsen. Självklart så stödjer jag denna dag, det känns som en självklarhet....
http://www.recordstoreday.com/Home

Bono - I samtal med Michka Assayas

Publicerad 2009-03-15 21:41:06 i ,

Nu har jag fått tag i en jättebra bok igen. Det är en bok som går ut på att Bono, sångaren i gruppen U2 samtalar med journalisten Michka Assayas. Det är en otroligt intressant bok, för man får verkligen reda på vad Bono tycker och tänker genom samtalen i boken. Boken är skriven i samtalsformat, där Michka frågar och Bono svarar. Det gör denna bok enormt lättläst. Man får reda på enormt personliga saker om personen Bono. Detta är nog det närmaste man kan komma privatpersonen Bono, för detta är nog den mest privata bok om Bono, jag läst. Helt klart rekommenderar jag denna bok...

har haft en såååå fin söndag...

Publicerad 2009-03-15 16:25:36 i ,

Idag har jag upplevt en sååå fin och solig Söndag, det märks verkligen nu att vi går mot soligare och varmare tider. Det är så skönt att det är så. Har träffat syrran och hennes son idag, vi tog en fika och tog en kortare promenad på stan idag. Det var kul att träffa min systerson, han är sååå sjukt gullig. När man ser han, då längtar man bra mycket efter barn själv...:)

nytt löppass idag...

Publicerad 2009-03-14 17:01:40 i ,

Det var bra trist väder under rundan idag, man höll på att halka och ha sig idag, när jag va ute. Trots det så är jag bra nöjd med rundan. Jag klarade hela helvetesbacken, dvs "Svädrsjöbacken". Rundan på 10 km drog jag runt på cirka 55 minuter, och dår får man ju va nöjd med.

Nu blir det att duscha, och sen dra på en middag senare ikväll.....

U2 live at Slane castle

Publicerad 2009-03-13 21:58:12 i ,

Har sett på en otroligt bra dvd med U2 ikväll. Det är deras konsert-dvd som är inspelad vid Slane Castle under Elevation-turneen runt 2001. Denna konsert va mycket speciell för bandet, av många anledningar. För det första så hade Bonos pappa avlidigt, bara några dagar innan denna konsert skulle äga rum. Det talades mycket om att man skulle ställa in, men bandet och Bono sa bestämt nej till det. Måste säga att det var otroligt starkt av gruppen att genomföra konserten, trots det. För det andra så var det första gången på 20 år som U2 spelade vid Slane castle, som ligger några mil utanför Dublin.
Det blev en helt makalös konsert som kommer att gå till historien som en av de bästa gruppen har genomfört. Man märker på dvd´n att U2 va på ett sagolikt spelhumör denna kväll.
now it is freeeeedag....

Publicerad 2009-03-13 20:59:02 i ,

Jag måste nog säga, att fredagen är nog den allra bästa dagen på veckan. För mig är det den bästa dagen. Jag vill ta tillfället och önska alla en bra fredag......

varför glömmer man bort ATT LEVA idag?

Publicerad 2009-03-12 20:46:35 i ,

Varför är det så många som glömmer bort att leva idag? Det är något jag tänker på ibland. Folk är så uppe i sina karriärer så att de glömmer bort att de måste leva också. Jag tycker verkligen att det är lite sjukt. Klart det är viktigt att ha ett bra jobb och tjäna en massa pengar, men man får inte glömma bort själen, man får inte glömma bort att leva ett bra liv. Jag vet att det går att kombinera dessa två otroligt viktiga byggstenar i ett liv, det första jag tänker på, är själen, och det andra är karriären. Det går att kombinera dem och få ett bra liv.

vad tänkte han på???

Publicerad 2009-03-12 15:20:22 i ,

Jag kan inte sluta tänka på den där killen som mördade 15 personer i Winnenden i Tyskland. Hur tänkar han, innan han laddar sin pistol och ger sig ut på sin mördarpromenad? Det är helt sjukt att detta kan hända. Frågan man ställer sig, vad kan vi i samhället göra för att såna här händelser inte ska kunna äga rum.

i dagens Falukuriren läste jag en bra sak...

Publicerad 2009-03-12 15:02:20 i ,

Jag prenumererar på Falukuriren sen en tid tillbaka, och jag måste säga att jag är bra nöjd med den tidningen. Det är faktiskt en av de bättre lokaltidningar jag läst. Deras insändarsida är också bra kul och intressant att läsa. Dalfolket har bra åsikter tycker jag om saker. Idag läste jag en insändare som jag tyckte mer om, och jag håller med i vad skribenten tar upp i den.

"Gud bevare oss för religionen

Återigen har våldet i Nordirland blossat upp. Religiösa grupperingar tar livet av varandra, protestanter mot katoliker. Muslimska självmordsbombare slaktar dem de anser otrogna. Israel bombar Palestina. Allt på grund av religiösa motsättningar. Religionen är ett djävulens påfund. De flesta krig som har förts i världen under tusentals år är av religösa skäl. Detta trots att "guds budskap" är kärlek. Katolska präster som tvingas leva i celibat förgriper sig på unga pojkar. En katolsk pbiskop förnekar "judeutrotningen". Allt detta sker i guds namn, hallelujah. Tappar man förståndet när man kommer i kontakt med gud?
Är 2009, i ett upplyst samhälle kunde man ju förvänta sig att människor inser att bibeln, koranen med flera religiösa skrifter, är forntida sagoböcker"


fan va bra

Publicerad 2009-03-12 01:49:44 i ,

Forgive, sounds good
Forget, I’m not sure I could
They say time heals everything
But I’m still waiting

I’m through with doubt
There’s nothing left for me to figure out
I’ve paid a price
And I’ll keep paying

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and
I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
I probably wouldn’t if I could
‘Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should

I know you said
Can’t you just get over it
It turned my whole world around
And I kind of like it

I made my bed and I sleep like a baby
With no regrets and I don’t mind sayin’
It’s a sad sad story when a mother will teach her
Daughter that she ought to hate a perfect stranger
And how in the world can the words that I said
Send somebody so over the edge
That they’d write me a letter
Sayin’ that I better shut up and sing
Or my life will be over

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and
I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
No ready to make nice - dixie chicksI probably wouldn’t if I could
‘Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and
I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
I probably wouldn’t if I could
‘Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should

Forgive, sounds good
Forget, I’m not sure I could
They say time heals everything
But I’m still waiting

elliot smith....

Publicerad 2009-03-12 01:40:10 i ,

         then tomorrow

tomorrow they took your life apart and called you failures art
they were wrong though they wont know

touch of red - in flames

Publicerad 2009-03-12 01:29:37 i ,

Touch of red - in flamesReaching depth of clarity
I'm not supposed to be like this
I should be on the top of the world
Is anybody out there like me?

I followed something's missing
Self control forcing me down
Whispers consume the air
Above her I'm endless

When the rain comes falling
I'll freeze, I'm so afraid
When things start to flood me
I will drown in seconds

(Chorus)
Fear - there's a way out
Touch of red - Break away
Nothing has it all
Bury the place I've been
I fear there's a way out

As if I ever had a choice
All in the hands of the energy
Once again I feel the quicksand
Swallow me, tonight I won't struggle

(Chorus)

The weak in me should know
I'm as sober as I could be

(Chorus)

the quiet place - in flames

Publicerad 2009-03-12 01:22:21 i ,

the quiet place - in flames


Spinning further deeper
I know you're out to try me
I'm not in this to be a slave
I push the dirt
Make me feel
Locate what swallows life
Night bird you build my world

And then I close my eyes
And then I close my eyes

Judge me now
Used to be afraid to let it show, bow down
good king in my own mind
Everything is in place
So much brighter from today

Drown the monster
Make all bad dreams go away
Whatever it takes to keep your hands free
Open scars
The quiet place
All the bridges fall to the ground
and you say you sacrificed

And then I close my eyes
And then I close my eyes

Judge me now,
Used to be afraid to let it show, bow down, bow down
A king, in my own mind
Everything is in place
So much brighter from today
A king in my own mind

Judge me now
A king in my own mind
Judge me now
A king in my own mind

Judge me now
Used to be afraid to let it show, bow down (bow down)
A king, in my own mind.
Everything is in place
So much brighter from today
A king in my own mind...

fade to black - metallica

Publicerad 2009-03-12 01:10:36 i ,
Fade to black


Life it seems, will fade away
Drifting further every day
Getting lost within myself
Nothing matters no one else
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free

Things are not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost, this cant be real
Cannot stand this hell I feel
Emptiness is filling me
To the point of agony
Growing darkness taking dawn
I was me, but now hes gone

No one but me can save myself, but its too late
Now I cant think, think why I should even try

Yesterday seems as though it never existed
Death greets me warm, now I will just say good-bye

Mästarnas Mästare på Svt....

Publicerad 2009-03-11 14:41:38 i ,

Jag ser inte mycket på tv, om det händer att jag gör det, så blir det mest en film kanske. Men ibland så hittar man program som är värda att titta på. Helt klart är programmet "Mästarnas mästare" ett sånt. Detta är ett program som går ut på att man samlat gräddan av våra föredetta idrottsprofiler och så får de tävla om titeln mästarnas mästare. I programmet så medverkar bland annat några av mina gamla idrottshjältar som Per Elofsson, Malin Moström, Tomas Wassberg och många fler. En som verkligen har visat att han fortfarande är en otrolig talang, det är Elofsson. Helt sjukt vilken tävlingsmänniska han är, och vad vältränad killen är. Hur som helst så är han i final nu, och det ska mycket till om han inte vinner hela skiten. Helt klart är detta ett program värt att se. Jag kommer verkligen sitta klistrad i tv-soffan när finalen går på tisdag.

vad är det som händer???

Publicerad 2009-03-11 14:06:09 i ,

Ur led är tiden, det måste jag säga. För imorse så läste jag om att det skett två massakrer runt om i världen. Den första jag läste om var den i Tyskland. Där hade en person skjutit vilt omkring sig och dödat minst 10 personer. Han hade dödat dem rätt upp och ner, man kan lugnt säga att de personerna råkade vara på fel plats vid fel tidpunkt. Tydligen så skjöt en polis ihjäl gärningsmannen.
Sen lite senare läste jag om en massaker som ägde rumt i delstaten Alabama i USA. Han mördade först hela sin familj, sen drog han runt och sköt andra på stan. Heeeeelt jävla sjukt är det, jag fattar inte att såna här saker får hända. Något fel i omvärlden är det, när det kan ske. Man undrar ju varför det sker....

http://www.dn.se/nyheter/varlden/minst-tio-doda-i-skottdrama-i-usa-1.817793

http://www.dn.se/nyheter/varlden/minst-eleva-doda-i-tysk-skolskjutning-1.818024

Sista gången jag såg Annie - Gyllene tider

Publicerad 2009-03-11 03:26:01 i ,
Denna låt med Gyllene Tider är mycket mycket bra. Det är en låt från deras allra första skiva "Gyllene tider" som släpptes 1979. På den skivan så finns det en hel del guldkorn som är värda att upptäcka. Det är en rätt annorlunda Gessle som sjunger där, för han hade en lite "råare" röst på den tiden.

nya "Robinson"...

Publicerad 2009-03-10 14:26:23 i ,

Snart är det åter premiär för en säsong av det nygamla programmet "Robinson". Denna gång sänds den i tv4, och de säger att denna upplaga av programmet kommer att vara det tuffaste någonsin. Men frågan är, kommer folk att orka titta på det? Jag kommer definitivt inte att göra det.....

Robyn är vår enda världsstjärna just nu...

Publicerad 2009-03-10 14:14:13 i ,

Jag sluta aldrig att imponeras av Robyn, hon är en sjukt bra sångerska. Ikväll så gästar hon Jimmy Fallon show på Kanal 5. Där så uppträder hon akustiskt med sin låt "Be mine". Hon sjunger den otroligt fint med enbart pianokomp i bakgrunden.

hål i brallan...

Publicerad 2009-03-08 18:24:48 i ,

Fan va gött de är me hål i mina jeans, det blir som ofrivillig ventilation när man går ute. Lite cooolt...;)


Nu ska jag ju också säga, att detta är inte mina jeans. Så slitna är inte mina..;) tyckte det bara va en häftig bild.

filmkväll med morötter och dipp...

Publicerad 2009-03-08 17:35:43 i ,

Nu kommer ett litet inlägg i nyttighets-debatten från mig. Detta är kanske ingen nyhet för folk, men för mig är det lite det. För jag har nämligen kommit på en sak som kan ersätta chips om man tittar på film. Jag testade igår att använda skalade morötter och dipp istället. Det var sjukt gott, och så kommer jag nog ha de framöver också.

att lyssna på chet baker...

Publicerad 2009-03-08 03:01:27 i ,

Det är verkligen som en lisa för själen. När jag känner mig lite deppig, då lyssnar jag nästan jämt på han, och varje gång så funkar hans musik som en räddning för mig.

tack Chet............

det finns westerns, och så finns det Silverado

Publicerad 2009-03-07 22:44:15 i ,

Vad häftigt, jag ser att en av mina allra största favoriter inom western-genrern visas på tv ikväll, jag talar självklart om Silverado. Denna film är sjukt bra, och alla som gillar westerns, måste bara se denna.

hur kunde det gå så dåligt för cc and lee

Publicerad 2009-03-07 14:12:03 i ,

Jag är ingen stor fan av dansband, men ibland så hör man låtar från den genren som gör att man blir förvånad. Jag hörde några låtar med ett band som var med i Dansbandskampen förrut, jag tänker på "CC and Lee". Jag måste säga att jag blev glatt överraskad när jag lyssnade på dem, för de låter vekrligen som allat annat än just ett dammigt dansband. De låter som dansmusik ska låta 2009, men tänker på en annan sak då. Varför gick det så dåligt för dem i tävlingen. För detta är ju ett band som borde vunnit, för de står ju för en helt ny grej tycker jag. Helt klart kommer jag att lyssna mer på detta band i fortsättningen.

Falu BS tillbaka i finrummet...

Publicerad 2009-03-07 13:43:24 i ,

Det är kul när det går bra för lag som har allt emot sig. Ett sånt lag är helt klart Falu BS. De har slagits mot dålig ekonomi och att spelet för dem har gått i baklås. Men nu verkar det som att allt har lossnat för dem. För nu är de tillbaka i elitserien, vilket är väldigt kul. Jag hoppas att det går bra för dem nästa säsong, och att de kanske om några år, lirar hem guldet igen till Falun.

att vara ödmjuk...

Publicerad 2009-03-07 00:18:31 i ,

Detta med att vara en god människa, ska det vara så svårt. Jag blir ibland förvånad över hur folk är igentligen. Jag försöker så långt jag bara kan, att vara en bra medmänniska. Varför ska det vara så svårt att vara så tillbaka.....

vad folk är korkade igentligen...

Publicerad 2009-03-06 14:37:54 i ,

Nu har det åter hänt igen, att den affäre på nätet har blåst folk på pengar. Det är för det första helt sjukt att det finns folk som skinnar folk på pengar. För det så borde det va spöstraff och allt jävelskap som finns. Men för det andra, det är att folk verkligen ALDRIG LÄR SIG. Det är ju inte första gången man läser om att filk har blivit lurad på nätet. Och i detta fall med Playzone som funnits ett tag tydligen på nätet. De hade en "drive" där de sålde varor till otroligt låga priser, men då va folk tydligen tvugna att betala i förskott. Det är ju något man aldrig ska göra om man handlar på nätet. Men, nu tänker jag, vi lever i år 2009, och det är ju inte första gången detta händer. Nu när vi levt med internet och näthandel i många år, då borde väl folk VETA HUR DET SKA HANDLA PÅ nätet, men icke sa nicke. De betalar stora summor i förskott, och självklart blir de lurade. Jag fattar inte hur man kan va så korkad. Läser de aldrig tidningar elle ser på tv.

vad duktig jag känner mig...

Publicerad 2009-03-05 18:36:16 i ,

Ibland är man bara föööör duktig. Har diskat klart ett enormt diskberg idag, sen så har jag varit och storhandlat mat. Så man kan lugnt säga att jag är en "svärmorsdröm" just nu.....:) hihi

aha...då blir man snart 29..

Publicerad 2009-03-05 16:03:15 i ,

Det är inte klokt vad tiden går fort ibland, helt plötsligt, utan att man igentligen vet ordet av, så fyller man snart 29. Det är helt sanslöst. Jag tycker att det kändes som att man fyllde 20 igår ungefär. Men det känns rätt bra att fylla 29 på söndag faktiskt. För jag har nog aldrig mått så bra och har det bra i livet som just nu. Varför det är så, det beror rätt så mycket av två anledningar. Det första jag tänker på, det är att jag flyttade hit till Falun. Denna stad har betydd något oerhört mycket för mig. Sen så måste jag nämna löpningen. Att jag började löpträna på allvar för ungefär 4 år sen, det är något som också är viktigt för mig. För det är helt sjukt igentligen vilka framsteg jag gjort som långdistansare, sen jag beslöt mig för att satsa på det. Först så klarade jag av Göteborgsvarvet på 2.08.07, och sen så kom milstolpen för mig förra året. Då genomförde jag Lidingöloppet på 03.27.30. Är grymt nöjd med den tiden. Nästa mål för mig som löpare det är Lidingloppet igen nu iår. Sen så nästa år så har jag planer på Stockholm Maraton. Det vore sanslöst kul att försöka mig på min första mara.

Broder Daniel blir bok...

Publicerad 2009-03-05 14:42:05 i ,

Jag läser att det ska komma en bok om gruppen Broder Daniel, måste säga att jag blir väldigt glad av att läsa den nyhteten. För jag tror att den boken kan bli bra, för den är skriven av Sonic-journalisten Klas Ekman. Han skrev en enormt bra artikel om Broder Daniel i just tidningen Sonic för några år sen. Måste säga att det är en av de absolut bästa artiklar jag läst om ett rockband från Sverige, så att han också har skrivet boken om gruppen, då kan det ju inte bli annat än jäkligt bra. Den boken ska jag helt klart införskaffa.

lyssnar på Ulf Lundell igen...

Publicerad 2009-03-04 23:55:50 i ,

Han är ju en sällsynt bra textförfattare, denna Lundell. Jag måste nog sätta han främst i svensk rocklyrik. För det är inte många som kommer upp i hans klass. Det skulle vara Lars Winnerbäck, men han kan inte frambringa samma tyngd i sina texter som Lundell. Ta bara denna låt "Jag saknar dig" , texten till den är oerhört bra.....

"Jag längtar inte längre efter att ha dej här
men jag saknar dej
Som om min själ har gått ifrån mej
för att vara hos dej
så saknar jag dej
Jag önskar att jag aldrig
hade träffat dej där
Såna som vi vet nog inte vad kärlek är
men jag saknar dej"


kungen är ju bara för skön...

Publicerad 2009-03-04 22:20:29 i ,

Alltså, kungen av Sverige skulle verkligen behöva lite bättre rådgivare ibland. För man kan ju undra vad sjutton han tänker med när han säger vissa saker. Nu mitt under brinnande finanskris, där mängder med folk har förlorat massor med pengar och framför allt jobb, då går kungen ut och begär mer pengar till Viktorias bröllop. Det är ju inte direkt smart av han att säga det. Han verkligen ber om att han ska bli ännu mer illa omtyckt......

Vi är vårt land - Tomas Ledin...

Publicerad 2009-03-04 19:57:29 i ,

Med anledning av att Tomas Ledin i sommar kommer ge sig ut på vägarna i sommar, så har jag plöjt igenom en del av hans skivor. En skiva som jag alltid tyckt om lite mer, det är hans skiva från 1993 "Du kan lita på mig". Det är en av hans bästa skivor någonsin tycker jag. Det är en rätt personlig platta för att komma från Tomas Ledin, många av texterna handlar om han, skulle jag tro. En av de bättre texterna på denna skiva är till låten Vi är vårt land.....

Tomas Ledin – Vi er vårt land

Solen går opp
og sprider sitt ljus
det Vandrar från berg til berg
vårt väldiga land
väcks ur sin sömn
änglarna fylls utav färg
någonstans i Sverige
är morgonkaffet klart
vid et vägskäl väntar skolbarn
på en buss som kommer snart

her lever vi våra liv
vi är vårt land
här skapar vi vår fremtid
vi är vårt land
tilsammans är vi alla vårt land

i skogarnas djup
syns skuggornas gång
när gryningen vender mot dag
vinden tar fart
gjenom dungar og snår
som sucker av velbehag
nåon sneglar på sin klocka
ett nattskift är slut
ännu et nylastat fartyg
vid en kaj skal lägga ut

här lever vi våra liv
vi är vårt land
här skapar vi vår fremtid
vi är vårt land
tilsammans är vi alla vårt land

bland människor och förhoppningar
över slätterna från kust til kust
här andas vi
här drömmer vi
här älskar vi

her lever vi våra liv
vi är vårt land
här skapar vi vår fremtid
vi är vårt land
tilsammans är vi alla vårt land

en bra låt....

Publicerad 2009-03-03 22:43:54 i ,Jag fullkomligen totaldiggar denna låt....varje gång jag hör den så blir jag en fullblods romantiker.....:) hehe

toalettborsten....vem kom på den?

Publicerad 2009-03-03 21:11:31 i ,Det är helt sanslöst vilka skumma tankar man får när man tränar, men när jag stod där på löpbandet på gymmet ikväll, då började jag fundera på vem det var som uppfann toalettborsten. Ni kanske undrar vad jag igentligen tänker på för skumma saker, men detta är typ tankar som kan komma upp i mitt huvud. Men ärligt talat, toalett borsten, vem har kommit på den grejen?. Det är en väldigt bra grej att ha, jag skulle inte klara mig utan den. Sen så undrar jag varför man gör såna där i vitt, jag har fan aldrig hittat någon i svart färg, Man tycker att svart färg borde va mer passande. 

det är så SKÖNT att träna..

Publicerad 2009-03-03 19:17:31 i ,

Idag så körde jag ett rätt så skönt pass igen på gymmet, körde ett så kallat "core" pass, där man tränar magmusklerna. Det var så sjukt skönt att köra ett sånt pass. Men det märks att jag måste träna mer mage, för jag har fasen ingen som helst styrka i magen alls. Hade bra mycket mer magstyrka förrut, då kunde jag köra massor med situps på raken, men det är ingen grej idag för mig. Det är lustigt vad magstyrkan har försvunnit när man kör med löpning idag. Men ett skönt pass var det....

tomas ledin gör sommarturnée...

Publicerad 2009-03-03 15:36:39 i ,

Fasen va kul att Ledin ger sig ut på vägarna i sommar, det var bra länge sen jag hade chansen att se han live. För det finns ju inget som är mer "svensk sommar" som just att stå och hångla med den man älskar till tonerna av "Sommaren är kort", "I natt är jag din" och de andra Ledin-klassikerna.....
anna ternheim....en fantastisk sångerska

Publicerad 2009-03-02 23:13:14 i ,Den här EP´n med Anna Ternheim är helt fantastisk. På denna platta så finns hennes otroligt fina cover av "Shoreline" en låt som Broder Daniel hade en hit med för några år sen. Anna gör en helt sanslöst bra version av denna låt, hon gör den verkligen till sin egen låt. Jag rekommenderar verkligen denna som en inkörsport till hennes musik.

nu vet jag va jag ska göra ikväll...

Publicerad 2009-03-02 20:14:14 i ,

Snacka om att måndagar är en perfekt tv-kväll. Först så är det Raw-comedy club på femman, och sen så fortsätter det med dubbelavsnitt med Seinfeld, snacka om gött mos...:)en liten text som får en att tänka till...

Publicerad 2009-03-02 15:14:22 i ,

Man tror ju inte att man ska hitta direkt några stora text-mästerverk på Bon Jovis skivor, men jag har faktiskt hittat en text som är rätt så bra. Det är texten till deras låt "The story of my life". Jag måste säga att denna text fick mig att tänka till lite, för jag känner igen mig rätt så mycket i denna...."Story Of My Life"

Yesterdays a memory
Another page in history
You sell yourself on hopes and dreams
That leaves you feeling sideways.
Tripping over my own feet
Trying to walk to my own beat
Another car out on the street trying to find the Highway
Yeah, Are you going my way?

[Chorus]
This is the story of my life
And I write it everyday
I know it isn't black and white
And it's anything but grey
I know that no I'm not alright, but I feel ok cos
Anything can, everything can happen
That's the story of my life

I gonna write the melody
That's gonna make history,
And when I paint my masterpiece I swear I'll show you first
There just ain't a way to see who and why or what will be
Till now is then
It's a mystery, it's a blessing and a curse
Or something worse

[Chorus]

This is the story of my life
And I write it everyday,
And I hope you're by my side when I'm writing the last page

om hur media funkar...

Publicerad 2009-03-02 14:46:01 i ,

Det är rätt kul att se på hur media funkar ibland. Det blir så otroligt tvära kast ibland mellan hopp och förtvivlan. Det kunde väl inte bli mer tydligt när medierna i förra veckan, då först Kronprincessan Viktoria gick ut med nyheten att hon förlovat sig med sin Daniel. Det var så sjukt att se hur Rapport gjorde i sin sändning. Först så kunde man se ett inslag om hur hela Trollhättan håller på att dö bort pga att Saab-fabriken där kanske försvinner, det var intervjuer med anställda som var helt förstörda, deras liv är helt väck. Sen inslaget efter så var det tjo och glam med Viktoria, det blev så sjuka kasst där mellan de olika värdarna. En journalist som skriver bra om detta är den eminenta Johan Croneman på Dagens Nyheter.....


Ur Dagens Nyheter den 2 mars 2009"Precis Anders. Det förvånar mig att ni på Rapport inte hade en direktlänk till de jublande Saab-anställda i Trollhättan eller i Linköping. Vilken enorm lättnad de måste ha känt. Först detta fruktansvärda med att bli av med jobbet, oro för de tre barnen, för huslånen och billånet och sommarstugan och hela jävla skiten: Allt försvann plötsligt, denna lilla futtiga fattiga oro för något så trivialt som ett jobb på löpande bandet på Saab. Vem orkar egentligen bry sig? Det viktigaste just nu är väl ändå att Victoria och Daniel äntligen får förlova sig, gifta sig och skaffa barn? Nu säger de förresten i tv att bröllopet kostar 20–30 miljoner. Dom pengarna hade ju ändå inte hjälpt Saab! Jag antar att det strömmade in brev och telegram från friställda från hela Sverige. ”Tack Victoria, tack Daniel, nu kan jag sluta både med antidepressiva och sömnmedel. Allt löser sig, bara man tror på det riktigt hårt. Ni är mitt hopp. För Sverige, i tiden.”

den här nya låten med Tomas Ledin...

Publicerad 2009-03-01 14:21:51 i ,

Jag måste säga att jag gillar verkligen nya låten med Tomas Ledin "Håll ut", det är verkligen skön och fin låt att  lyssna på. Det är verkligen en riktig "Ledinare" tilllåt som han skrivit nu. För den har de klassiska Ledin-ingredienserna, en riktigt bra refräng, ett driv i melodin och en bra text. Allt som en klassisk Ledin-låt ska ha.

vad sugen man blir...

Publicerad 2009-03-01 13:28:06 i ,

Det är alltid så här, att när jag tittar på sport på tv, då blir jag så sugen på att träna själv. Så är fallet nu, när jag har följt vasaloppet hela förmiddagen. Så nu blir det att dra ut och löpträna en liten stund tror jag. Först ska jag bara ta itu med den gigantiska disk jag har från gårdagens enormt goa middag jag hade med några vänner. Det var en kul kväll, med lite schlagertittande.

årets vasalopp....

Publicerad 2009-03-01 13:20:40 i ,

Har precis kollat klart på årets Vasalopp 2009, och det blev min favorit Daniel Tynell som vann. Det var så kul att det var han som fick stå som segrare, för han är en sann sportsman. Det märktes tidigt att han skulle va me och slåss om segern, för han va hela tiden med i klungan och körde. Den som kom tvåa i loppet, Oskar Svärd, såg också länge pigg ut, men han orkade inte hänga med i Daniels tempo. Men han är en god tvåa, med tanke på den hemska säsong han har haft med sjukdomar och annat.
Det var fina tävlingar att titta på, och det är en fröjd att höra Jakob Hård som kommentaror, han är verkligen kung på längd i tv. Jag hoppas verkligen att SVT kommer att sända Vasaloppet för många år framåt, för jag vill inte se detta lopp i typ TV4, för de kan inte sända sport.

Sen så blir man sjukt sugen på att åka detta lopp själv också, det skulle va en dröm....

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela