klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

i dagens Falukuriren läste jag en bra sak...

Publicerad 2009-03-12 15:02:20 i ,

Jag prenumererar på Falukuriren sen en tid tillbaka, och jag måste säga att jag är bra nöjd med den tidningen. Det är faktiskt en av de bättre lokaltidningar jag läst. Deras insändarsida är också bra kul och intressant att läsa. Dalfolket har bra åsikter tycker jag om saker. Idag läste jag en insändare som jag tyckte mer om, och jag håller med i vad skribenten tar upp i den.

"Gud bevare oss för religionen

Återigen har våldet i Nordirland blossat upp. Religiösa grupperingar tar livet av varandra, protestanter mot katoliker. Muslimska självmordsbombare slaktar dem de anser otrogna. Israel bombar Palestina. Allt på grund av religiösa motsättningar. Religionen är ett djävulens påfund. De flesta krig som har förts i världen under tusentals år är av religösa skäl. Detta trots att "guds budskap" är kärlek. Katolska präster som tvingas leva i celibat förgriper sig på unga pojkar. En katolsk pbiskop förnekar "judeutrotningen". Allt detta sker i guds namn, hallelujah. Tappar man förståndet när man kommer i kontakt med gud?
Är 2009, i ett upplyst samhälle kunde man ju förvänta sig att människor inser att bibeln, koranen med flera religiösa skrifter, är forntida sagoböcker"


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela