klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Record store day..18 april 2009

Publicerad 2009-03-16 01:58:14 i ,

Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag klev in i en riktig skivbörs första gången, men jag tror att jag va kanske 10 eller 11 år. Jag var med min pappa, vi hade varit ute och gått en promenad runt Slussen i Stockholm. Vi brukade ta promenader där ibland, han och jag. Men då så tog han med mig till en skivaffär som heter Skivhögen. Det är en skivaffär som har sett exakt likadan ut, år efter år. Men jag kommer ihåg känslan då jag klev in i affären, och såg den enorma mängden skivor som fanns där inne. För mig var det lite av en religiös känsla lite, det var som att hitta "hem" lite. Jag vet inte hur länge jag va inne i affären den dagen, för så många år sen, men det kändes som en evighet. Sen den dagen, så va den affären lite av mitt andra hem. Jag har köpt enorma mängder skivor där. För mig så var den affären lite av en tröst, det var så skönt att åka dit, bläddra bland skivorna, och kanske kanske hittade man just DEN skiva, man letade efter, och hittade jag just DEN skivan jag letade efter, då blev jag så varm inombords av glädje. Det närmaste man kan beskriva den känslan, det är nog när man är kär.
Idag så har ju många av dessa skivbörsar försvunnit tack vare att tiderna förändras. Man laddar ju hem musik idag istället för att köpa skivorna. Jag tycker det är synd att de försvinner, för de fyller en fuktion. För det är inte samma sak, att köpa en skiva på varuhuset, som att kliva in i en riktigt bra skivbörs.

I USA så har man startat något som kallas för Record store day och den uppmärksammas den 18 april detta år. Detta gör man för att hylla skibvörsen. Självklart så stödjer jag denna dag, det känns som en självklarhet....
http://www.recordstoreday.com/Home

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela