klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

grattis Agnes...

Publicerad 2009-05-29 10:31:25 i ,

En av mina favoritsångerskor, Agnes Carlsson toppar nu den brittiska Itunes-listan med låten "Release me", detta är faktiskt väldigt stort. Att toppa listan i Storbrittanien är rätt stort och häftigt. Sen så är det lite av en revansch för Agnes som alltid har sågats i media. Jag själv tycker att hon är en av de bästa som kommit fram ut Idol. Jag har spelat hennes första skivan enormt många gånger här hemma hos mig, den är faktiskt väldigt bra. Hennes vinnarlåt från Idol, "Right here, right now", det är en sjukt bra låt. Jag hoppas att det får bra även i fortsättningen för henne. Grattis...

Agnes toppar listan i England

en cd box man måste ha...

Publicerad 2009-05-29 01:37:43 i ,

Ikväll har jag avnjutit en whiskey och lyssnat på en helt otroligt bra live-cdbox med Bruce Springsteen. Jag snackar om "Bruce Springsteen live 75-85". Denna box innehåller det bästa från Bruce live-repertoar under åren 1975 till 1985. Man kan lugnt säga att Bruce ägde livescenen under dessa år. Det var inte många som kunde mäta sig med hans live-show under denna period. Han kunde ge konserter som varade i minst 3 timmar. Han gav alltid 120 procent på konserterna, och ibland så var de nästan som bönemöten. Han kunde verkligen ta en publik, men de kan han fortfarande. En av höjdarna på denna box, det är live-versionen av låten "The River", där han snackar om sin relation till kriget i Vietnam, och vad hans pappa tyckte om Bruce under Bruce´s tonårsperiod. Jag kan lyssna på talet Bruce avger innan "The river" hur många gånger som helst, men det är lika bra varje gång.

en platta som förändrade mitt liv...

Publicerad 2009-05-28 12:46:13 i ,När jag lyssnar på denna skiva idag, så slås jag av hur oerhört tidlös den är. Den innehåller några av Roxettes allra bästa låtar någonsin. Framför allt så har jag fastnat för "Dangerous", den låten har något som tilltalar mig. Sen så gilalr jag självklart "The look" som idag också är enormt bra. Helt klart kommer denna platta att rankas om 100 år som en av de bästa svenska popplattorna någonsin.

nhl final snart....

Publicerad 2009-05-28 11:44:58 i ,

Nu är det klart att det blir Detroit och Pittsburgh som möts i årets finalserie i NHL. Detta är samma finalpar som förra säsongen, och jag tror att det kommer bli en väldigt tuff men kul serie matcher att följa. Jag håller helt klart på Detroit. Det vore kul för Thomas Holmström om han vann igen och blir ensam om att ha vunnit 5 Stanley cup titlar.

nu är köttdebatten igång igen...

Publicerad 2009-05-28 11:32:01 i ,

Nu har det uppdagats igen att grisar på ett slakteri i Danmark, har vanvårdats enormt. Detta har medfört att veganer i media har uttalat sig om att man återigen ska sluta äta kött. Jag tycker detta är så kul att läsa om. Dessa veganer är så roliga, de är enormt okunniga och dumma i huvudet. Jag kommer att fortsätta att äta kött som vanligt, i helvete att någon ska få mig att ändra mig.

jag undrar lite....

Publicerad 2009-05-28 11:08:05 i ,

Vad är det som får en människa att göra onda saker mot en annan? Det är något jag undrar över enormt mycket ibland. För jag läser artikel på artikel, där det står att människor gör de mest vidrigaste sakerna mot andra människor. Jag undrar vad det är som driver dessa äckliga typer. Jag läste just om en sån person i DN idag. Jag undrar vad det rör sig i hans hjärna. Själv blir jag mörkrädd. Hur stort är mörkertalet när det gäller såna personer.

Ur DN.se 28 maj 2009

"Argentinas Fritzl inför rätta

Publicerat i dag. 05:39

Nu rullas ännu ett incestfall av Josef Fritzl-mått upp, den här gången i Argentina. En nu 67-årig man är far till sin dotters sju barn visar DNA-prov.

Armando Lucero, känd i Argentina som Monstret från Mendoza, är åtalad för att ha våldtagit sina tre döttrar i tjugo år. Med en av dem har han sju barn.

Den 35-åriga kvinnan flydde från Lucero och tog skydd hos lokala myndigheter. Hon bestämde sig för att ge sig iväg och bryta tystnaden när fadern hotade att våldta en av de flickor hon fött honom.

Fram till dess hade hon levt med fadern, sina sju barn som är mellan 2 och 19 år och faderns hustru och svärmor.

Lucero, som beskrivs av sina grannar som förbindlig och reserverad, har utöver dotterns sju barn ytterligare sju med sin hustru och åtta från ett tidigare äktenskap.

Monstret från Mendoza är den tredje mannen som på kort tid avslöjats ha stora barnaskaror med döttrar som tvingats till långa incestuösa förhållanden.

I mars uppdagades att den nu 68-årige Arcebio Álvarez Quintero i Colombia har åtta barn med en dotter han våldtagit i tre decennier. Mannen hävdade att dottern var adopterad och att han därför var oskyldig. Men DNA-prover visade att de åtta barnens mor var hans biologiska dotter. Hon gick till polisen och berättade hela den skakande historien för att fadern misshandlade barnen.

Álvarez Quintero greps och förhördes, men är åter på fri fot med motiveringen att han är gammal och skör.

Österrikiske Josef Fritzl dömdes i mars till livstids fängelse för att under många år ha hållit sin dotter fången och ha mördat ett av de sju barn de fått tillsammans."

jag har haft tur.....

Publicerad 2009-05-27 22:50:34 i ,

...för jag upptäckte verkligen löpträning i rättans tid. För att träna betyder oehört för mig. Det finns inget som är så skönt, som att springa JÄVLIGT FORT OCH LÄNGE, om man är deppig. Detta har hjälpt mig många gånger.

att springa i regn....

Publicerad 2009-05-27 21:56:54 i ,

Nu är jag kanske konstig tycker ni, men jag gillar fan att springa när det är lite ruskigt ute. Idag under rundan, så började det regna enormt, vilket kanske andra skulle ha tyckt va jobbigt. Men jag sprang faktiskt runt och njöt i fulla drag. Sen så funkar jag bättre när det är lite ruggigt ute.

det går bra nu....riktigt bra...

Publicerad 2009-05-27 21:51:39 i ,

Jag hade ett av de skönaste träningspassen på mycket länge idag. Idag var en sån där gång, då min kropp inte va en kropp, utan en maskin. Den bara gick och gick, så otroligt skönt. Jag blev liksom aldrig trött, vilket är en helt sjukt skön känsla. Det som va så skönt också, det var att jag testade att springa 30 km idag, vilket jag va lite nervös över, men det gick bra. Men nu några timmar efter rundan, så känns det i kroppen....:) Men det är ju bara bra, det är ju så de ska va...:)

nu börjar jag tröttna...

Publicerad 2009-05-27 11:31:32 i ,

...på att läsa om Dawitt Isaak i medierna. Det är dags att fatta att Eritrea inte kommer att släppa honom. För han måste ha skrivit om något som har retat upp det landet, eftersom han sitter fängslad. Sen kan man ju ifrågasätta det smarta i att vara i landet man kritiskt granskar. Jag tycker att han kan sitta där han sitter.

final i NHL...

Publicerad 2009-05-27 11:15:36 i ,

Nu är Pittsburgh klart som första lag för Stanley cup final. De slog Carolina med 4-1 i semifinalen. Det blev rätt enkla matcher för Pittsburgh som nu får några dagar ledigt innan final-matcherna börjar. Jag hoppas att det blir Detroit som blir deras motståndare där. För skulle det bli så, så kommer det bli ett jäkla drag kring finalerna. Jag hejjar självklart på Detroit.

människors dumhet är stor ibland....

Publicerad 2009-05-27 10:49:07 i ,

Ibland blir jag bra förbannad då man läser om folks dumhet, och denna nyhet som jag tagit från DN.se, är helt otrolig. Dessa killar i bastun borde nästan sitta inne.

Ur DN.se 27 maj 2009

Saknade på skoter återfanns i bastun

Publicerat i dag. 06:58

De tre män som rapporterats saknade vid en skotertur i fjällen satt bekymmerslöst i en bastu när polisen fann dem.

Männen eftersöktes från tisdagseftermiddagen till det att de under natten mot onsdagen hittades i en turiststuga. Då hade två helikoptrar använts i sökandet efter männen i den oländiga terrängen.

- Dessa tre herrar gjorde ett generalfel. De hade lämnat ett färdmeddelande till sina anhöriga, och sen avvek de från färdplanen, säger Erik Johansson, länsvakthavande vid polisen i Norrbotten, till DN.se.

Han är kritisk till att så stora resurser satts in - helt i onödan. Männen satt i bastun och visade inga tecken på att känna sig saknade.

- De satt och festade och hade det trevligt. Det fanns till och med en nödtelefon i bastun, och det hade räckt att de lyft luren så hade det ringt här hos oss. Dumhet är tyvärr inte straffbart, men det här har kostat samhället tiotusentals kronor, säger Erik Johansson.

Männen startade från Ritsem i Gällivare på söndagen och när de på tisdagen inte dök upp enligt planen vid Riksgränsen anmäldes de saknade.

Om Eu-valet....

Publicerad 2009-05-27 10:43:12 i ,

Jag ska självklart rösta i det kommande EU-valet, det är en självklarhet för mig. Jag blev ännu mer övertygad då jag snackade med en kille från Sverigedemokraterna förrut på en marknad i Sollefteå. Man kan lugnt säga att jag blev rätt så omskakad när jag snackade med han, för mer bakåtsträvare än just Sverigedemokraterna får man leta efter. Jag blev lite mörkrädd faktiskt. Jag hoppas att så få som möjligt röstar på dem.

detta har man ju aldrig hört....:)

Publicerad 2009-05-26 11:42:41 i ,

Jag blir så glad faktiskt när jag läser, att publiken sviker när Idol-vinnaren Kevin Borg drar ut på turnee. Detta betyder ju att det finns lite hopp för svenska folket och deras musiksmak. Jag hoppas att Kevin Borg snart är bortglömd. Själv ska jag i Juni på peace and love festivalen i Borlänge och njuta av konserter med Ulf Lundell och Thåström...:)

läs här...http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article5224002.ab

medierna jagar kvinnor i höga positioner...

Publicerad 2009-05-26 11:08:55 i ,

Jag följer med spänningen allt som händer LO´s ordförande Anja-Lundy Wedin. Det är en enorm häxjakt på henne just nu. Jag kan tycka att det är rätt så uppförstorat det som händer henne. För om hon har som löneförmån att semestra en vecka, och hennes man får följa med utan extra kostnad, då ska han väl få det. Jag tror att hon kan behöva att ta de lugnt ibland. Sen så börjar jag tröttna på att medierna bara bedriver häxjakt på högt uppsatta kvinnor inom politiken. Det är aldrig männen som granskas. Detta är något jag tycker borde uppmärksammas mer.

är hemma nu....

Publicerad 2009-05-25 16:02:57 i ,

...och det är så skönt. För snacka om att det va varmt på tåget idag. Sen måste jag ge en eloge till alla föräldrar som åker tåg med sina barn. Ni måste verkligen ha grymt mycket tålamod. Det var en mamma nu på tåget som reste ensam med sin son. Han va rätt jobbig tror jag, för han höll på att bråka och ha sig. Men vilken otroligt grym mamma som reste med han. Hon visade verkligen grymt stort tålamod. Nu när jag är hemma ska jag bara ta de lugnt. Laga mat lite senare tror jag också.

en tanke

Publicerad 2009-05-24 18:45:06 i ,

Det slog mig att jag är ganska dåligt inlyssnad på många album som jag köpt under 2000 talet. Jag lyssnar på mp3, iPod och CD. Blandar friskt och hoppar över låtar som verkar träiga. Ofta stänger jag av CD skivan efter några spår när annat ber om min uppmärksamhet.
Annat var det på LP skivans tid, då fick pickupen raspa sig igenom hela albumet, det var för krångligt att hoppa över någon låt och musiken var så dyr och helig att man minsann skulle ta sig tid att lyssna även på de dåliga låtarna.
Fördelen med LP raspandet var att man tog sig tid till att komma in i musik som var mer krävande, nackdelen var att jag la en massa tid på att lyssna till låtar som inte blev ett dugg bättre, trots hundratals lyssningar.

veckans Mats Olsson....

Publicerad 2009-05-24 10:39:30 i ,

Jag har alltid gillat krönikören Mats Olsson i Expressen. Han skriver grymt bra krönikor varje söndag. Denna gång så var krönikan en hyllning till Lennart Persson som gick bort i veckan. Det Mats skriver om Lennar, det är så fint skrivet så man nästan får en tår i ögat. Jag gillar citatet i början på krönikan "- Är det inte typiskt? Här har jag velat vara svart i hela mitt liv och så slutar det med att jag blir kines."


läs här....http://www.expressen.se/sport/1.1580501/olsson-cancer-vet-ingenting-om-blues

norrland....

Publicerad 2009-05-22 15:50:53 i ,

Det är bra kul att vara här uppe i Sollefteå och hos min mamma och pappa. Det är så kul att träffa dem, det blir ju inte så ofta, när vi bor på lite skilda ställen i Sverige. Idag har jag kört åkklipparen och klippt gräset. Sen så ska jag snart fixa lasagne me morsan, hur gött som helst. Så man kan lugnt säga att jag mår som en prins här nu....:)Här ser du farsan inspektera vårt matbord.....:)

verkligen superbra....

Publicerad 2009-05-20 04:10:38 i ,

Jag ska åka med bussen som går 0744, och jag har inte fått en blund i ögonen inatt, snacka om att jag kommer att somna fort när jag väl är på bussen sen......

imorgon bär det av...

Publicerad 2009-05-19 20:40:01 i ,

...norrut, för ska åka och hälsa på farsan och morsan igen. Det ska bli kul, är alltid lika kul att komma och hälsa på dem.


med sorg läser jag...

Publicerad 2009-05-19 13:30:09 i ,

...att en av de stora inom musik-journalistiken i Sverige är död, jag tänker på Lennart Persson. Han har gått bort vid en ålder av 58 år. Han va en av de största musikjournlisterna vi hade i Sverige. Jag va en stor fan av hans verk. När han skrev något, då kunde man inte sluta läsa. För han skrev verkligen med kärlek, och man märkte att han hade ett genuint intresse till musik. När man läste det han skrev, då fick man alltid lust att leta upp de band eller artister han skrev om. Jag kommer famrför allt ihåg, då han medverkade i tv4´s Nyhetsmorgon. Han va där och gjorde reklam för sin bok "Sånger om kärlek". Han va där och snackade om den boken samt att han spelade vinylskivor och samtidigt snackade om låtarna. Det var så kul när han satt där och pratade om låtarna. Det var med sådan kärlek till musiken att man nästan inte kunde slita sig från tv-soffan då. Jag kommer att sakna Lennar Persson enormt i musiksverige, det finns ingen som han, och det kommer aldrig att komma fram en lika bra musik-journalist. Denna tisdag, är sorgens dag för mig. Jag ska ta fram The Doors samlingsskiva och spela låten "The End" tills jag somnar......

lever vi enbart för helgerna numera????

Publicerad 2009-05-19 12:47:46 i ,

Det är en sak jag tänkt väldigt mycket på ett tag. Det är detta med att vi verkar leva enbart för helgerna nuförtiden. Man hör hur folk snackar om vad man ska göra till helgen, och folk frågar mig vad jag ska ha för mig i helgen. Det verkar som att folk bara vill vara lediga hela tiden. Är detta något jag tänker på, eller är det fler som tänker så????

kan det någonsin bli fred i mellanöstern...

Publicerad 2009-05-19 12:29:10 i ,

Det är något jag tänker när man varje dag, läser om denna eviga konflikt. Varje dag läser man om självmordsbombare som spränger sig mitt ibland vanliga civila som kanske bara är på väg till jobbet eller till skolan. Jag är enormt trött på att läsa om denna konflikt, som tycks pågå i all evinnerlighet. Jag tror att det aldrig kommer bli fred i mellanöstern. Jag hoppas ju självklart det, men jag är bra tveksam.

läs här....http://www.dn.se/nyheter/varlden/palestinskt-forsoningsavtal-pa-vag-1.868238

den "vanliga" boken kommer aldrig försvinna...

Publicerad 2009-05-19 11:59:45 i ,

Nu har det lanserats ännu ett förslag till en elektronisk mackapär som branchen vill ska ersätta den gamla boken. Men jag tror inte att detta kommer ske. Den vanliga boken kommer nog aldrig att gå ur tiden. Det finns inget som kan ersätta känslan när man bläddrar i en bok, känna doften från sidorna, och läsa rad efter rad. Sen gillar jag också att se böckerna uppradade i bokhyllan, det är rätt snyggt tycker jag. Jag kommer då att fortsätta läsa böcker så länge jag lever, och det ska mycket till för att jag ska ersätta boken med en elektronisk en.

Läs här...http://www.dn.se/dnbok/e-boken-pa-vag-mot-sverige-1.869356

Perssons pack....

Publicerad 2009-05-18 22:36:36 i ,

Deras skiva "Öster om heden" är en skiva jag har lyssnar väldigt mycket på sista tiden. Plattan är en skön blandning mellan Bruce Springsteen-rock och lite det folkliga från The Waterboys. I Perssons Pack så finns en av de bästa dragspels-snubbarna vi har i landet. Jag snackar om Magnus Lind. Han är enormt bra på just dragspel, och jag älskar hans bidrag i Perssons Pack.

snart är det dags...

Publicerad 2009-05-18 22:14:34 i ,

....för årets höjdpunkt för mig, och jag snackar så klart om Lidingöloppet anno 2009. Det ska bli så kul att springa det loppet igen. För det gick ju rätt så bra förra året, då jag för första gången sprang 3-milen. Jag kom i mål på strax över 3 timmar, jag fick sluttid på 3.07 cirka. Så jag hoppas att jag kan slå den tiden i år.

en platta att mysa till....

Publicerad 2009-05-18 21:48:32 i ,

...det är Anna Järvinens nya skiva "man var bland molnen". Det är en skiva som är helt underbar att lyssna till. Hennes röst är som sammet för mina trumhinnor. Första gången jag kom i kontakt med Anna, var genom gruppen Granada. De gjorde enormt fin melankolisk pop för några år sen. De gjorde en skiva som jag har lyssnat sönder nästan, deras enda skiva de gav ut, är en svensk klassiker. Jag blev rätt så ledsen när jag fick hör att de lagt av, men desto gladare blev jag när Anna bestämde sig för att ge sig på en solokarriär. Hon har nu, detta år släppt sin andra skiva, och den är nästan bättre än hennes debut-skiva som kom förra året "jag fick feeling".

Zlatan är kung...

Publicerad 2009-05-18 13:05:54 i ,

Han har nu med Inter vunnit den Italienska ligan för tredje året i rad, det är inte dåligt. För Zlatan själv är det hela femte gången på kort tid som han vinnner "Scudetton" och det är han ensam svensk om att göra. Så alla får säga vad de vill, men för mig är Zlatan den störste fotbollspelaren just nu.

3 bästa låtarna...

Publicerad 2009-05-18 03:17:45 i ,

...med Lisa NilssonLångsamt farväl
En helt sanslöst bra version av en Mauro Scocco klassiker. När Lisa Sjunger denna låt, då är det nästan så att man tar texten hon sjunger på allvar.

A change is gonna come
Detta är nog den bästa covern på denna låt jag hört. Här så sjunger Lisa duett med Titiyo, och de sjunger skjortan av alla andra som försökt att ge sig i kast med denna låt. En dröm vore att få uppleva denna låt live med just dessa två underbara sångerskor.

Vem
Behöver inte sägas mer förutom, VÄRLDKLASS..:)

jag är inte överraskad...

Publicerad 2009-05-18 00:17:50 i ,

...att det gick som det gick för Sverige och Malena Ernman i Eurovision song contest i helgen. För när allt kommer omkring, så var det en rätt så kass låt. För skickar man en sån kass låt, så kan det bara gå åt ett hål, rakt åt skogen.

en bra låt...

Publicerad 2009-05-18 00:07:15 i ,

...med Kristofer Åström som jag har lyssnat på ikväll. Det är låten "Better with the night" som har ett enormt fint munspels lir ifrån just Åström själv.

jag hoppas att alla fattar....

Publicerad 2009-05-17 23:56:51 i ,

...hur jävla bra Kristofer Åström är. Han är helt klart en av Sveriges bästa artister när det kommer till singer-songwriter genren. Han gör extremt bra akustiska skivor. Det som gör han så bra, det är hans röst för det första, och sen hans gitarr-spel. Man lyssnar verkligen när han sjunger.


hade en underbar helg i stockholm

Publicerad 2009-05-17 22:54:28 i ,Våran huvudstad är verkligen en sanslöst vacker stad. Det är bara att kolla på denna bild, som beskriver en av mina absoluta favorit platser i Stockholm, nämligen "Slussen". Där har jag härjat massor när jag växte upp hemma. Jag hade en så fin helg i Stockholm nu, så man kan lugnt säga att jag längtar lite hem...:)

Detroit är vidare...

Publicerad 2009-05-15 12:39:40 i ,

Jag blev glad när jag fick höra att mitt favoritlag i NHL, Detroit har gått vidare, efter att i match sju vunnit över Anaheim med 4-3. Det har varit en enormt hård holmgång mellan dessa båda lag, de har vunnit varsin match, och varje match har varit enormt tuff och hård. Men nu har alltså Detroit vunnit, och Henrik Zetterberg avgjorde med sitt mål som betydde 4-3. Han verkar ha kommit igång nu, efter att ha börjat play-of lite segt. Jag hoppas att det går vägen för Detroit, så att de vinner Stanley Cup i år.

läs här...http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/internationellt/nhl/article5151887.ab


klas ingesson har cancer...

Publicerad 2009-05-15 12:28:36 i ,En av mina hjätar från VM i fotboll i USA 1994, är Klas Ingesson. Han va en av kuggarna i det laget som gick så långt i den turneringen att de tog brons. Det är en av de största bedrifterna inom svensk fotboll sedan 1958, då vi tog silver i hemma-vm i Sverige. På fotbollsplanen så kanske inte Klas syntes så ofta, men han gjorde enorm nytta i det dolda. Han var en sådan där spelare som aldrig gav upp. Han kämpade alltid, och slet som en arbetsmyra. Jag har alltid gillat såna spelare, så det var därför jag fastnade för Klas Ingesson. Nu har han drabbats av cancer i ryggen, vilket är otroligt ledsamt att höra, jag hoppas verkligen att han blir frisk.

det här är helt sjukt....

Publicerad 2009-05-15 12:00:28 i ,

Jag läste en artikel på Aftonbladet.se idag som gjorde mig rätt upprörd. Det handlar om en 30 årig kille som våldfört sig väldigt grov på två unge tjejer. Han har under en bilfärd våldfört sig på tjejerna och kallat dem för saker som man inte ska kalla en tjej. Han gjorde detta under knivhot. Tjejerna var i åldrarna 17- till 18 år, en av dessa tjejer var också killens flickvän. Han har nu fått 7 år för denna händelse, sen så ska han betala skadestånd. Straffet är kanske nog för många, men för mig så är detta straff något av det löjligaste jag hört. Dessa båda tjejer kommer ju säkert ha skador för livet, särskilt psykiskt kommer de ju drabbas. Jag tycker att straffen för män som våldför sig på tjejer borde bli mycket hårdare. Jag tycker att denna kille borde först hängas ut på en hemsida för killar som våldför sig på tjejer, sen så borde han sitta inne i fängelse betydligt längre än 7 år. För jag är så ENORMT TRÖTT på att läsa om alla killar som våldför sig på tjejer.

läs här...http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5153552.ab

Brokeback mountain

Publicerad 2009-05-14 21:28:12 i ,

Har sett filmen "Brokeback moutain" ikväll, och jag måste säga att det var en grymt bra film. Först när jag hörde talas om den, så va jag lite tveksam, men efter att ha sett den ikväll, så ändrar jag åsikt. Det är en sjukt bra film. Heath Ledger som spelar en av huvudrollerna i filmen, är helt lysande. Jag har nog aldrig sett han göra en bättre roll, det är också lite jobbigt att han inte lever längre. För jag tänker på hur mycket ogjort han hade i filmbranschen.

kan kungen av Pop göra det igen???

Publicerad 2009-05-14 13:43:11 i ,

Jag har ju varit ett stort fan av Michael Jackson genom alla tider. Främst så gillar jag hans 70-tal och framför allt hans fantastiska album "Off the wall". Den skivam har inga dåliga låtar alls, det är ren och skär popmagi rakt igenom. Sen så kom ju 80-talet och med det en enorm förvandling av Michael Jackson, som jag tycker till det sämre. Jag tycker att det han gjorde under 80-talet inte alls va lika bra som det han gjort innan och i gruppen Jackson 5.
Michael har ju inte gjort en turnée på många många år, men nu ska han ju ge sig ut igen. Enligt media så ligger han i hårdträning för att kunna genomföra en så bra konsert som möjligt. Men jag är tveksam till att han kommer va bra live igen, för det va ju som sagt länge sen han uppträdde. Men man kan ju alltid hoppas att jag har fel. Det vore ju kul om han, en sista gång kan visa att han är kungen av pop.

Läs här....http://www.expressen.se/noje/musik/1.1567817/michael-jackson-i-fantastisk-form

Kolla in detta korta klipp, där Michael imiterar James Brown. Snacka om att kunna dansa bra..:)

jag är glad nu...och längtar efter helgen

Publicerad 2009-05-14 13:07:32 i ,

Man kan lugnt säga att jag längtar efter helgen, ska bli så kul att åka hem till Stockholm nu. För man kan lugnt säga att jag längtar hem, sen är det ju lite annat som drar mig hem till Stockholm också...:):):)

detta va något av det sjukaste jag läst...

Publicerad 2009-05-14 11:54:06 i ,

Nu är jag fan arg, jag läste att man i framtiden kanske måste betala avgift för att man ser på tv i sin dator. Om det blir så, så är det inte klokt. Jag har valt själv att sluta se på tv, för att det sänds så enormt mycket skräp där, så om jag väljer att se enstaka program via datorn, ska jag då behöva betala tv-avgift där. Jag betalar ju redan för mitt internet till min leverantör Glocalnet, räcker inte det liksom.

läs här....http://www.dn.se/kultur-noje/tv-sandning-pa-natet-ger-avgift-for-datorn-1.865426

lite klämmiga låtar i mörka natten...:)

Publicerad 2009-05-14 00:22:01 i ,Detta är väl den ultimata "singel-hemma-ensam-längtar-efter-kärlek" låt. När man hör denna låt, då känner man sig verkligen ensam. Det finns nog ingen som fångat ensamheten i en låt, som just Mauro Socco i denna låt. En väldigt bra låt är det i vilket fall som helst.


Man kan sammanfatta denna låt med textfrasen "du är aldrig ensam så länge jag finns". Det är sååå bra skrivet.


några plattor som går varma hos mig...

Publicerad 2009-05-13 23:48:32 i ,Det här är nog den platta jag lyssnat mest på, den sista tiden. Men det är en sjukt bra platta som gör mig enormt glad då jag lyssnar på den. Oftast när jag lirar denna skiva, så är det på morgonen, för man blir ju glad av att höra den. Jag blir allt mer imponerad av Per Gessle och hans sätt att förnya sig med åren. Han har ju släppt en hel drös me plattor sen han debuterade på den svenska musikscenen. Man tycker ju att denne kille någon gång skulle bli mätt på framgång, men så är verkligen inte fallet. Jag hoppas att han kommer att hålla igång länge till, för han förgyller verkligen min tillvaro med sin musik.Om jag kunde åka tillbaka i tiden, då skulle jag inte ha något emot att besöka USA under åren 1978 till 1980. För under denna period, då gav Bruce Springsteen några av hans bästa konserter någonsin. Han var helt vild på scenen under denna tid. Han hade gett ut plattan "Darkness on the edge of town" innan han gav sig ut på turnee då denna konsert är inspelad. Denna är från Charleston, och är sååå bra. Jag har lyssnat på denna platta många gånger, och varje gång jag har lyssnat klart på den, då måste jag sätta mig ner och andas ut, för det är ett sånt grymt drag här.

Dylan kan ju när han själv vill...

Publicerad 2009-05-13 21:06:41 i ,

Det är en sak som jag inte fattar med Bob Dylan, och det är ju hans evighets långa turnerande. Han är ju ute och spelar mer än någon annan artist i musikvärlden. Han behöver ju verkligen inte turnera så mycket som han gör. Det sjuka är ju, att han suger rätt så bra live också. För de flesta jag pratat med, som är intresserade av Dylan, och som sett han live några gånger, det är att han är jättedålig live, det flesta gånger.
Jag har kommit över en 3-dubbel cdbox som kallas "Tell tale signs". Denna box innehållar outgivet material med Dylan under perioden 1989 till 2006. Det är en enorm mängd låtar att lyssna igenom på denna box. Från början så kan det tyckas jobbigt att ta sig igenom låtarna, men ju oftare jag lyssnar på dessa låtar, ju gladare blir jag. För det är sanslöst va bra Dylan är på denna box. Han visar en vitalitet här, som han inte visat på länge. Han visar också en bredd, som man inte sett förrut heller.

lite svensk musikhistoria

Publicerad 2009-05-13 20:30:22 i ,

Jag är så enormt glad att Marie Fredriksson har återförenat Roxette med Per Gessle. Det är så kul, för att de har fortfarande mycket ogjort tillsammans tycker jag. Det är också så skönt att se Marie tillbaka på scenen, för Sverige har inte många sångerskor som henne. På scenen är det få som överträffar henne. När man ser på detta klipp ifrån sista konserten på Per Gessles egna europa-turnée så är det nästan så man får en tår i ögonen, när han presenterar Marie vid namn, och man hör jublet från publiken.


stenad i stockholm - Perssons pack

Publicerad 2009-05-13 12:57:14 i ,

Den här låten är helt underbar, har lyssnat på de hur mycket som helst. Per Persson sjunger också duett med min favoritsångerska Annika Norlin i denna låt, hon sjunger helt underbart.

Malena till final...

Publicerad 2009-05-13 12:26:12 i ,

Det var faktiskt kul för Sverige och Malena Ernman att de gick till final i Eurovision song contest igår. Det var ju semifinal 1 som gick av stapeln igår, och Malena gjorde vad hon skulle på scen, men inte mer. Det märks att hon är ett scenproffs, för hon va grym på scen. Fast, ska jag klaga lite, så var det inte samma utstrålning som hemma i Sverige. Man hade ju gjort om hennes nummer en del, och jag tycker nog att närvaron har försvunnit lite. Framför allt så gillar jag inte hennes nya klänning, den va i helvitt, och hon försvann lite mot allt det vita i bakgrunden och i dekåren. Men jag hoppas att hon kan placera sig så pass bra, att vi slipper deltaga i dessa tråkiga semifinaler, för det va en sjukt trist och trött tillställning som man bjöds på i tv-rutan.

det är så jävla rätt...

Publicerad 2009-05-13 11:50:58 i ,

Jag är så enormt trött på att läsa om alla sexbrott som begås och alla våldtäckter som tjejer drabbas av. Jag är såååå trött på att läsa om detta, och jag tycker synd om alla tjejer som drabbas av en våldtäckt. Skulle jag bli vittne till en våldtäckt, då skulle jag verkligen inte tveka att ingripa. Jag läste en artikel i DN, om två män som brutit sig in hos en 61-årig man och misshandlat honom svårt. Denna 61-åriga man hade bara för någon dag sen, blivit dömd för att ha förgripit sig på en 9-årig tjej, vilket är fan helt sjukt. Det är såååå rätt att denna jävla snuskgubbe får stryk, han förtjänar det.

Läs här....http://www.dn.se/nyheter/sverige/greps-for-mordbrand-mot-barnsexdomd-1.864559

jag är kär...

Publicerad 2009-05-12 20:43:23 i ,

....i en helt otroligt bra låt med Kent. Det är "Sverige" från deras platta Vapen och Ammunition. Den är helt otroligt bra. En av deras bästa låtar tror jag.ursäkta, men 9000 kr för att se Britney...?????

Publicerad 2009-05-12 12:15:15 i ,

Jag läser att det finns speciella VIP-biljetter till Britney Spears konsert i Sverige som går loss på 9000 kr. För det så får man chansen att se konserten från en speciell soffa och så får man annat "lull-lull" som att man får chansen att komma backstage och annat töntigt. Det sjuka är att dessa biljetter är slutsålda, det är för mig helt obegripligt. Hur kan man betala så mycket för att se Britney, den sämsta sångerskan de sista 40 åren faktiskt. Det är nästan så man inte kan kalla henne sångerska.

Ikväll gäller det för Malena Ernman...

Publicerad 2009-05-12 11:49:59 i ,

Ikväll så är det dags för Malena Ernman att visa vad hon går för i den första semifinalen av två inför stora finalen i årets Eurovision Song Contest. Det är ju bara att hålla tummarna för Malena och hennes låt. Jag vågar inte tippa hur det kommer gå för henne, för det är en sjukt dålig låt vi har skickat, så det kan gå lite hur som helst. Antingen vinner vi eller så blir vi sist, så tänker jag.

EU-valet, är det någon som orkar bry sig????

Publicerad 2009-05-12 11:04:38 i ,

Det är ju snart val till EU-parlamentet, och då ska man ju engagera sig i vilka man ska rösta på. Men är det igentligen någon som kommer att rösta i detta val? Jag känner en enorm trötthet inför detta val. Jag har ingen som helst åsikt om EU, och jag kommer nog troligen inte att rösta på. Sen så tycker jag att man kunde ha valt att lägga detta val på hösten, istället för på sommaren. För är det någon som orkar masa sig till röstlokalen på sommaren i Sverige. Då tänker man väl mest på att ligga och ha de skönt på stranden, istället för att gå och rösta.

många söker sig till lärarprogrammen....

Publicerad 2009-05-12 10:54:52 i ,

Det är ju kul att det är många som väljer att studera i höst, för ökningen av antalet sökande till våra högskolor, har ökat enormt den sista tiden. Det är framför allt lärarutbildningen som fått en ökad andel studenter. Men jag tänker också på en sak, hur många av dessa kommer igentligen att ta en examen? Och hur många av dessa är där för att studera till ett jobb, och inte bara studerar för att de inte har något att göra.....

http://www.dn.se/nyheter/sverige/lagkonjunkturen-skapar-rusning-till-lararhogskolan-1.863682

cruel town - broder daniel

Publicerad 2009-05-11 23:07:00 i ,Den här skivan framkallar så enormt mycket känslor hos mig, jag vet inte riktigt varför det är så, men så är det verkligen. Men jag tror det beror på att första gången jag hörde denna platta, då va jag i ett rätt så dåligt skick, personligt sätt, och när jag lyssnar på den idag, då tänker jag tillbaka på den tiden. Men denna skiva är enormt bra, och det är framför allt texterna på skivan som är helt lysande, Henrik Bergren kan som ingen annan skriva om känslor, så det berör. En textrad jag tänker på mer är denna...

I WATCH THE DAYS GO BY
WHILE LIFE IS ON STANDBY
BUT I´VE GOT NO MORE TIME TO GIVE
WE ALL DIE, BUT NOT ALL LIVE

grattis...till barnet, och ett enormt bra val av namn

Publicerad 2009-05-11 21:08:07 i ,

Ett par jag känner, det har fått en dotter, och jag måste verkligen säga att jag är glad för deras skull. Det jag också är glad för, det är valet av namn till den lilla busungen, de ska kalla henne för "Isabella". Det är ju inte bara ett väldigt fint namn, utan också en enormt bra låt med Ulf Lundell....:)

varför har jag tv???

Publicerad 2009-05-11 20:38:09 i ,

Jag fattar inte varför jag igentligen har en tv, och varför jag betalar tv-licens, jag tittar ju aldrig på tv. Är det någon som kan svara på den frågan???

en läsvärd bok....

Publicerad 2009-05-11 20:35:04 i ,Ibland när man läser böcker, då kan man bara inte lägga ifrån sig boken, utan man måste bara fortsätta att läsa. Denna bok är så, den är enormt bra skriven och har en story som griper tag i mig. Jag blir enormt berörd av denna bok, eftersom den handlar om ett ämne som är enormt aktuellt. Den behandlar ämnet om att pappor idag, vid vårdnadstvister, allt är den som förlorar. Boken handlar väldigt mycket om en kille, som verkligen brinner för detta med att va pappa, och han är villig att göra allt för sitt barn. Det är så irriterande att det oftast är mamman som får vårdnaden om barnet vid en vårdnadstvist. Det ska nämnas att det är enbart killens version av denna händelse man får reda på, det hade inte skadat att få veta mer om hur tjejen agerar och tänker i boken. Det är något man verkligen ska tänka på. Men för övrigt så är det en enormt läsvärd bok.

om helgen som va...

Publicerad 2009-05-11 11:41:39 i ,

Man kan lugnt säga att helgen som va, att den va lite skum. Det var både uppåt och neråt i helgen, men framför allt så lärde jag mig, hur folk kan agera i vissa situationer, det är intressant att se. Jag mådde skit ett tag i lördags, men nu mår jag bättre, det är ju bara att se frammåt.

djurgården supportrar skämmer ut sig

Publicerad 2009-05-11 11:35:59 i ,

Nu har det skett igen, att fotbollshuliganer har gjort bort sig och startat bråk efter en match. Denna gång så var det ett gäng djurgården supportrar som startade bråk ombord på ett plan, vilket var jävligt dumt. Jag är så trött på alla dessa huliganer som förstör den svenska fotbollen. Jag skäms också som fan av Djurgården när jag läser om detta.

Läs här....http://www.dn.se/sthlm/fotbollsbrak-pa-flyg-till-bromma-1.862923

sverige är utslaget....

Publicerad 2009-05-08 22:29:47 i ,

Fan va arg jag är, Sverige va en enorm besvikelse i VM-semifinalen mot Kanada. Det svenska laget underpresterade enormt i denna match. Jag tycker att tre kronor helt klart gjorde sin sämsta match i detta vm. Det var nästan som att Kanada var före oss hela tiden i matchen. Varje gång de va i den svenska zonen, så var det farligt. Helt klart så måste Bengt-Åke ta en enorm funderare om han över huvudtaget ska fortsätta som tränare, jag kan tycka att han är lite slut. För mig så får han gärna avgå.

roxettes återförening...

Publicerad 2009-05-08 14:11:25 i ,

Det är fantastiskt att se Marie tillsammans lira lite Roxette låtar igen, med Per. Det är faktiskt lite av svensk musikhistoria vi fått va me om i veckan. För Marie ser enormt fräsch ut när hon sjunger. Helt klart är det inte samma klipp i rösten som hon hade under Roxettes gyllene år runt 1990-1992. Då var det en helt annan Marie som man såg hoppa runt på scenen. Men helt klart är det kul att se henne på scenen igen, för det är där hon hör hemma.


sportdrycker, bra eller inte???

Publicerad 2009-05-08 13:10:50 i ,

Jag läste en väldigt intressant artikel idag på Aftonbladet.se, om detta med sportdrycker. I artikeln så ska det vara dåligt att inta denna dryck, det ska göra att man blir tjock och att effekten från träningen inte blir den samma. Jag är själv rätt så skeptisk till sportdryck, så brukar oftast inte intaga denna dryck. Det är bara under långa lopp som jag brukar dricka sportdryck. Men jag tror också att det är endast då man behöver denna energikick. Jag tror inte att det ger samma effekt, som när jag till exempel kör mitt 50 minuters pass på löpbandet på mitt gym. Jag kommer i fortsättningen att hålla mig till min banan och mitt vatten, det har funkat förr, och det kommer att funka lika bra i framtiden.

Läs här...http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5095182.ab

broder daniel...ett förbannat bra band

Publicerad 2009-05-07 20:38:10 i ,Jag tror det inte kommer att komma fram ett så bra band som just Broder Daniel, på många år i Sverige. Jag fick denna box av en polare idag, vilket var jäkla kul, för jag har faktiskt velat ha denna en lång tid. Iallafall så innehåller denna box en samlingsskiva och en live-dvd med gruppen. Samlingsskivan är det inget att orda om, den innehåller gruppens största hits och en del b-sidor. Men det som är så sjukt intressant med boxen, det är konserten som är inspelad på Lisebergshallen 2003. För denna konsert är så sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt jävla bra, så det är inte sant. Det är så man önskar att man själv varit där. När Henrik Bergren sen som sista låt sjunger och spelar själv akustisk gitarr till låten "No time for us", då får man ståpäls. Så sjukt jävla bra är det.

ikväll gäller det, sverige möter tjeckien

Publicerad 2009-05-07 12:24:04 i ,

Ikväll så gäller det för Tre kronor i hockey-vm, för ikväll så spelar de mot ett enormt taggat Tjeckien. Det kommer bli en enormt tuff och svår match tror jag. För det är nu i slutspelet som vm börjar lite, det är nu matcherna börjar bli hårdare, och domarna tillåter mer. Det är såna här gånger som hjältar föds. Jag hoppas för Bengt-Åke´s skull att vi vinner ikväll. Jag tippar att det blir 4-2 till Sverige.

roxette is back...

Publicerad 2009-05-07 12:12:20 i ,

Igår så gjorde Roxette comeback på live-scenen, vilket jag gillar enormt mycket förstås. Marie gästade Per när han spelade i Amsterdam. De gjorde låtarna "It must have been love" och "the look" tillsammans. Av vad medierna rapporterar, så var det en lyckad återförening. Jag hoppas att de kommer tillbaka stort och spelar in en ny skiva, för jag tror att både Per och Marie har mycket kvar att ge i gruppen "Roxette"

Roxette är tillbaka...

Publicerad 2009-05-06 13:14:40 i ,

Ikväll så kommer det hända saker i Amsterdam, det kan jag lova. För ikväll så kanske Roxette gör comeback på livescenen på allvar. Per Gessle är ju ute på en rätt så framgångsrik solo-turnée i Europa just nu. Han har valt denna gång att spela på mindre ställen som kanske tar in 500 till 1000 personer. Han har också valt att inte spela något från hans svenska repertoar. Han väljer för första gången att enbart spela engelska låtar, och just bitar från hans engelska soloplattor, och även en del från Roxette-katalogen. Detta medför självklart att rykten om en återförening med Marie tar fart på allvar. Och det är just det som kanske kommer hända ikväll. För Marie är i Amsterdam och ska kolla när Per spelar ikväll. Det vore ju väldigt kul om hon gästar Gessle under några låtar. Om hon skulle göra det, så skulle det vara första gången på 7 år, som de två står på scenen. Detta är en kul nyhet i dessa tider av finanskris och annat.


om pulsträning

Publicerad 2009-05-06 10:08:01 i ,

I DN.se så har de en kille som är "träningsexpert" och han har som uppgift där att svara på folks svar angående träning. Jag har läst hans träningstips, och jag måste säga att han har bra svar att ge. Just nu så är jag väldigt inne på pulsträning, och idag så kunde man läsa följande svar på just detta område.

Ur DN.se den 6 maj 2009

Fråga: Jag har löptränat i några år och är nu intresserad av att prova en pulsklocka. Jag har aldrig använt en pulsklocka förut. Vilken typ av modell skall jag satsa på och hur skall jag använda den? Jag är mest intresserad av att veta min max- och medelpuls efter ett pass.

Krister

Svar: Pulsklockor är ett superbra sätt att komma vidare i sin träning. Jag tycker att du till en början ska satsa på en ganska enkel klocka, utan för många finesser. En pulsklocka kan kosta från cirka 500 kronor upp till flera tusen.

De funktioner som jag tycker du ska ha på din klocka är puls i procent och absoluta tal, max/medel, tidtagarur och klocka. Dessa funktioner räcker långt.

Det första du ska göra är att försöka få fram din maxpuls. Det finns olika formler för att räkna ut maxpulsen, och de flesta har ganska stora felmarginaler. Man får prova sig fram några gånger innan man hittar rätt.
Den vanligaste formeln är 220 minus ålder (vissa säger 226 minus ålder för kvinnor).
En annan är 210 minus (0,5 gånger ålder). Sedan är maxpulsen olika, beroende på träningsformen. Det låter lite tokigt, självklart har du EN maxpuls, men du kan inte komma upp i den i alla sporter. Eftersom du är löpare kommer du att hitta din maxpuls i löparspåret. Om du i stället cyklar kommer du inte att nå din maxpuls, du bör då dra bort ungefär 5 slag.
I slutändan gäller det bara att tänka till, använda förnuftet och räkna rätt. Om du räknat fram din maxpuls och sedan når den väldigt fort under löppasset så är den sannolikt fel. Testa då att lägga på cirka 10 slag till nästa gång.

Skulle du vilja få mer exakt maxpuls får du vända dig till en testklinik eller utföra maxtest själv. Då pressar du dig till max, ja, tills du inte orkar ta ett steg till (självklart väl uppvärmd)! Spring gärna i ganska brant backe. Spring snabbt i ca 4-5 minuter, sedan supersnabbt och läs därefter av den högsta puls du nått.
Maxpulsen är i första hand genetiskt betingad, men är man mer tränad så kommer man att ha en hög maxpuls även när man blir äldre. Vilopulsen däremot är ett utmärkt mått på hur vältränad man är - ju lägre, desto mer vältränad är du.


"När du sedan börjar använda din puls i procent av din maxpuls så har du 5 pulszoner att träna i:
Zon 1 (50–60 procent av max) då springer du i behagligt ”prat-tempo”. En bra nivå för nybörjare, eller om man vill ha långa pass eller återhämtning för den som är mer tränad.
Zon 2 (60–70 procent) är lagom om du vill bränna fett och förbättra konditionen. Det är fortfarande ”prat tempo” men det börjar kännas lätt ansträngande. Jag tycker att passen i denna zon ska vara minst 30 minuter gärna uppemot 60. Den som är vältränad kan köra långdistans i den här zonen.
Zon 3 (70–80 procent) innebär ganska ansträngande konditionsträning. Är man otränad kan man upp och jobba i den här zonen en del av träningen, men för att håll ett helt pass på den här nivån  krävs en bra grundkondition.

Zon 4 (80–90 procent).  Nu börjar det bli riktigt ansträngande. Nybörjare bör inte träna på den här nivån. Mer tränade kan kanske köra ett pass i veckan i den här zonen eller köra intervallträning där man pendlar: några minuter här och sedan ner några zoner och sedan upp igen osv.

Zon 5 (90–100 procent). Nu är det väldigt ansträngande, det gör ont. Man måste vara vältränad för att orka denna nivå. Är man mycket vältränad kan man använda denna nivå till intervallträning såsom jag beskrev i zon 4.
Pulsträning är ett otroligt bra sätt att få kvitto på att träningen ger resultat och ett bra sätt att peppa sig själv att ta i det där lilla.
"

men hallå...detta va sjukt...

Publicerad 2009-05-05 13:08:33 i ,

Hur långt får mobbingen igentligen gå innan skolan agerar? Idag så läste jag en helt sanslös artikel om en kille som var enormt mobbad i en skola, själva skolan gjorde ingenting. Utan föräldrarna själva anställde en vuxen som följer med eleven till skolan, så han kan va skyddad mot de som är dumma mot han. När jag läste detta, så blev jag så arg, för när föräldrar anställer vakter för att skydda sina barn i skolan, då har det gått för långt.


Läs här....http://www.dn.se/nyheter/sverige/utsatt-elev-fick-livvakt-1.858290

                   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5068141.ab

regn i sinne...sol i minne...

Publicerad 2009-05-05 13:03:51 i ,

Idag var det inte direkt något fint väder ute, det regnar som bara den, och jag som hade tänkt att dra ut på ett löppass. Men det blir nog att köra löpband på gymmet istället, det funkar lika bra det. Jag hoppas dock att detta inte är en försmak av hur sommaren kommer bli, jag hoppas att sommaren 2009 kommer bli bra. Jag vill bada och sola hur mycket som helst.....:)det är så skönt...

Publicerad 2009-05-04 22:22:39 i ,

Men jag känner mig så tillfreds med mig själv, jag känner mig så trygg i mig själv. Jag känner en så otroligt stark trygghet i mig själv. Det är så skönt att det är så, för så har det verkligen inte varit alla gånger förrut. Förr om åren så, var jag en mycket osäker kille, med världens sämsta självförtroende. Men de sista två åren, så har jag jobbat upp ett starkare självförtroende, och det är så skönt att det är så. Sen så ser jag faktiskt med tillförsikt på framtiden, jag tror på att det kommer bättre tider, det är rätt skönt.

Så me andra ord, så mår jag rätt bra, det är bara några saker som ska fixas bara, så är jag nog rätt nöjd med mitt liv....:)

en film man blir glad av...

Publicerad 2009-05-04 17:48:23 i ,Detta är en film jag ska se ikväll, snacka om att jag kommer ha de nice då. För denna film är en grymt go klassiker. Den kommer stå sig i alla tider.

Bob Seeger....

Publicerad 2009-05-04 13:10:36 i ,

   Ibland är det bra skönt att lyssna på musik som inte stör, utan som är som en skön varm filt om en. Jag har hittat precis den musiken hos den amerikanske sångaren "Bob Seeger". Han gör sjukt nice amerikansk FM-rock, som är så stelbent så det inte är sant. Men det är så nice att lyssna på.

är de någon som bryr sig...

Publicerad 2009-05-04 13:05:32 i ,

Snart är det dags för den stora finalen i schlagern, men är det igentligen någon som bryr sig om detta fenomen? Jag är verkligen ingen stor fan av detta. Jag hoppas väl att det går bra för Malena Ernman och hennes låt. Men jag har inga stora förväntningar på att det ska gå bra för henne. För det är en bra dålig låt hon ställer upp med. Men sen är det en sida av mig, som säger också att det kan gå rätt bra också. För det är just såna här skitlåtar som kan vinna, så har det varit det sista åren. De absolut sämsta låtarna hamnar högst upp i prislistan.

frukt...FARLIGT???????

Publicerad 2009-05-04 12:29:23 i ,

Nu är det helt plötsligt farligt att käka frukt. Det låter ju helt otroligt, men det ska tydligen vara det enligt överläkaren Christer Enkvist. Han går ut hårt i en artikel där han framför sina åsikter om detta. Men jag har ätit frukt i alla år, och jag mår inte dåligt av det. Jag kommer att fortsätta äta frukt som vanligt framöver. Jag blir lite trött ibland på alla dessa livsmedels-larm som framförs i media. Det är ju alltid falsklarm så det sjunger om det. Kommer särskilt ihåg, för några år sen, då man kunde bli sjuk av att äta chips. Men när sanningen kom fram, så var man tydligen tvungen att äta 20 påsar chips om dagen, för att bli sjuk.

Läs här...http://www.dn.se/nyheter/sverige/frukt-ar-inte-farligt-tvartom-1.857206

musik....lika med KÄRLEK

Publicerad 2009-05-03 16:24:24 i ,

Jag vet inte vad det är, men musik för mig, det är livet, det är allt, det är lite som luften jag andas. Helt klart så är musik, kärlek för mig. Så enkelt är det......

ännu en sommar med Ledin...

Publicerad 2009-05-03 16:07:16 i ,

Jag är så glad, och det är för att Tomas Ledin ska ge sig ut på ännu en sommarturneé. Jag ska försöka att se han någon gång under sommaren. För det finns inget som är så "Svensk sommar" som att stå i ett folkhav och skrika med i låtar som "Sommaren är kort", "I natt är jag din" och de andra klassikerna med Ledin. Den 10:de juni så släpps hans nya skiva, och den ska jag självklart införskaffa. Idag kan man läsa en stor artikel om Ledin på Aftonbladet.se....helt klart läsvärd artikel.

Läs här....http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article5040664.ab

Lidström ångar på...

Publicerad 2009-05-02 13:01:44 i ,

En av de största hockeysnubbarna vi har fått fram i Svensk hockey är helt klart Niklas Lidström som är född i bruksstaden Avesta i Dalarna. Han är en sällan skådan talang när det kommer till hockey. Han har genom åren haft sällan skådade framgångar. Han har på sin meritlista titlar som OS-guld, VM-guld, Stanley Cup-guld och World cup-guld. Han har med andra ord vunnit allt man kan vinna. Det jag tycker är så intressant med just Niklas, det är att han kan hålla en så otroligt hög niva på sitt spel hela tiden. Han är ju alltid bra kan man säga.
I natt så var det stor show av Niklas, då han låg bakom alla målen mot Anaheim, när Detroit vann med 3-2. De ser otroligt starka ut, och Detroit är min favorit till att vinna Stanley cup i år. Jag hoppas på det. för Niklas är värd ännu en titel.

har ändrat mina vanor på morgonen...

Publicerad 2009-05-02 12:47:50 i ,

Jag har ändrat mina medievanor lite på morgonen. I många år har jag ju haft en morgontidning, som jag har läst med stor njutning. Men med tiden så blir det ju sjukt dyrt faktiskt att ha just en morgontidning, så jag har avslutat min prenumeration på den. Istället har jag börjat att läsa tidningarna på nätet istället. Jag va rätt så skeptiskt mot detta ibörjan, jag är fortfarande det, men det funkar faktiskt rätt bra. Det kan ju aldrig ersätta känslan av att läsa en tidning, helt klart är det så. Men det är faktiskt rätt så skönt att slippa mängden papper man måste släpa till tidningsåtervinningen. Sen så skulle det va skönt om man slapp mängden reklam på nätet. Det är lite jobbigt faktiskt. Helt klart är siten "www.dn.se" den klart bästa för att hänga med i vad som händer i nyhetsvärlden. Den sämsta siten är nog "www.expressen.se". Den är så sjukt reklamtung så det är svårt att läsa deras artiklar. Det jag inte gillar med deras site, det är att de delar av artiklarna och har reklam mitt i. Det gör det jobbigt att få läsvärde.

detta med Svin-influensan

Publicerad 2009-05-02 12:37:41 i ,

Är de inte lite väl överdrivet med denna hysteri kring svininfluensan? Jag tycker nästan det, för med tanke på hur många det bor i staden Mexico City, så är det få som har drabbats av denna influensa. För man ska tänka på att om man flyger över den staden, så kan man se bebyggels i över en halvtimme. Då kan man kanske få sig en bild av hur sjukt stor den staden är. Jag börjar bli lite trött på att läsa om denna epidemi i medierna, det är sjukt överdrivet.

tack för allt Jörgen Persson...

Publicerad 2009-05-01 14:53:05 i ,Jag blev lite ledsen imorse, då jag läste att Jörgen Persson hade blivit utslagen ur pingis-VM. Detta är hans sista VM och jag kommer sakna denna otroliga bollartist. Han har haft en enormt framgånsrik karriär, där man kan räkan in både VM-guld och OS-guld. Det är också skönt att Jörgen har fått kliva fram lite ur skuggan till Jan-Ove Waldner. För det är alltid Jan som varit nummer 1 i Sverige och Jörgen som två. Det är bara att tacka för alla stunder av glädje som dessa två artister har gett mig.

idag är det ju 1 maj

Publicerad 2009-05-01 14:07:47 i ,

För många så är ju denna dag, de stora demonstrationernas dag. Men jag tycker lite att denna dag har spelat ut sin roll. Är det inte lite passé att demonstrera på denna dag. Jag känner nästan ingen som brukar ge sig ut i leden denna dag, även jag gör inte det.

det är bra fint ute nu...

Publicerad 2009-05-01 13:56:02 i ,

Idag är det ju 1 maj, och det är bra soligt och varmt ute, jag tror inte det kan bli finare än så här. Själv ska jag njuta av denna dag så mycket jag bara kan. Blir nog att dra ut me boken och läsa i solskenet, sola lite ska jag självklart göra.

ha en fin dag alla

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela