klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

människors dumhet är stor ibland....

Publicerad 2009-05-27 10:49:07 i ,

Ibland blir jag bra förbannad då man läser om folks dumhet, och denna nyhet som jag tagit från DN.se, är helt otrolig. Dessa killar i bastun borde nästan sitta inne.

Ur DN.se 27 maj 2009

Saknade på skoter återfanns i bastun

Publicerat i dag. 06:58

De tre män som rapporterats saknade vid en skotertur i fjällen satt bekymmerslöst i en bastu när polisen fann dem.

Männen eftersöktes från tisdagseftermiddagen till det att de under natten mot onsdagen hittades i en turiststuga. Då hade två helikoptrar använts i sökandet efter männen i den oländiga terrängen.

- Dessa tre herrar gjorde ett generalfel. De hade lämnat ett färdmeddelande till sina anhöriga, och sen avvek de från färdplanen, säger Erik Johansson, länsvakthavande vid polisen i Norrbotten, till DN.se.

Han är kritisk till att så stora resurser satts in - helt i onödan. Männen satt i bastun och visade inga tecken på att känna sig saknade.

- De satt och festade och hade det trevligt. Det fanns till och med en nödtelefon i bastun, och det hade räckt att de lyft luren så hade det ringt här hos oss. Dumhet är tyvärr inte straffbart, men det här har kostat samhället tiotusentals kronor, säger Erik Johansson.

Männen startade från Ritsem i Gällivare på söndagen och när de på tisdagen inte dök upp enligt planen vid Riksgränsen anmäldes de saknade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela