klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

2 otroligt bra album

Publicerad 2009-11-28 12:02:56 i ,

Jag har ju många skivor i min skivsamling, som många kanske vet. Men det finns skivor som jag oftare återkommer till, och dessa två nedan är just såna skivor. Framför allt så har jag ett litet speciellt förhållande till just "The final countdown" med Europe. Det var nämligen den andra skivan jag någonsin ägde, den första skivan var "Look sharp" med Roxette. Jag kommer ihåg att första gången jag hörde skivan "the final countdown" var på en mycket dålig kassett som min syster Linda hade gjort åt mig, så jag kunde ta med mig denna skiva på vår campingsemester. Jag spelade denna skiva om och om om igen när jag fick den skivan. Det var en liten lustig grej som jag också kommer ihåg när jag lirar skivan "the final countdown". Det är att i början på en av låtarna så är det någon i Europe som skriker "nu ska vi spela". Jag vet inte vem i Europe det är som säger det, men först så trodde jag att det var min egen syster som sa det. Och detta trodde jag i många år...:)
Den andra skivan jag vill uppmärksamma i detta inlägg, det är skivan "Slippery when wet" med Bon Jovi. Den skivan finns det inte så mycket att säga om. Den är så bra så det knappt finns ord för det. Det var denna skiva som var det STORA genombrottet för Bon Jovi. Det är bara att kolla på låtlistan på skivan så förstår alla. På skivan finns odödliga klassiker som "You give love a bad name, Livin on a prayer, Wanted dead or alive, Raise your hands, Wild in the streets". De två sistnämnda låtarna förstår jag inte att de blev singlar. För de är sjukt bra.

Det som är också lite häftigt med dessa två skivor, det är att de utkom samma år, nämligen 1986, så man kan ju lugnt säga att det var ett bra år för rock musik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela