klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

ja jäklar....

Publicerad 2009-10-31 15:02:14 i ,

Idag va mina ben som en kulspruta, när jag va ute och löpträna. För just nu, denna höst och November, så är jag nog fan så bra som man kan bli. För jag kan nästan inte sluta springa när jag är ute och tränar. Känslan i kroppen är helt underbar. Det är som en drog, dessa "endorfinkickar"......

så var det lördag...

Publicerad 2009-10-31 10:09:16 i ,

och man får väl se vad denna lördag för med sig. Nu ska jag iallafall käka en liten försenad frukost till tonerna av Barbados, helt klart så var detta band mycket bättre när Magnus Carlsson sjöng i bandet. Sen så tror jag att det blir att dra på en marknad här i falun, det är ju rätt så kul.

leksingar är bra sköna typer...

Publicerad 2009-10-30 11:48:36 i ,

Nu rasar det i dalarna, över att Leksands If har fått vaccin före alla andra mot svininfluensan. Jag kan ju tycka själv att detta va kanske inte det smartaste någon gjort, i dagar som dessa. Men jag kan förstå, om Leksand är rädd om sitt lag.

jag hatar såna här artiklar...

Publicerad 2009-10-29 11:48:50 i ,

Jag vet ju att dagens svenska skola inte mår bra, men att det ska va så här dåligt, som i denna artikel, det tog mig lite på sängen faktiskt. Jag tycker att det verkar lite sjukt att många lärare vill ha vaktet i skolan. Det ska inte behövas sånt.

de vann...

Publicerad 2009-10-29 11:20:15 i ,

Igår vann djurgården, för andra gången på raken. De vann över ett Helsingborg som var ganska så uddlösa. Denna match kommer ju att bli ihågkommen, mest för att det var Henrik Larssons sista match i allsvenskan. Men dif förstörde kvällen genom att vinna matchen. Om de nu vinner matchen mot Kalmar på söndag, då är dif klara för allvenskan nästa säsong.

hade besök av mamma och pappa...

Publicerad 2009-10-28 13:25:46 i ,

Min mamma och pappa har ju varit här hos mig, några dagar. Och det är alltid lika kul varje gång de är här, för de är såna enormt underbara personer. Det är alltid lika trist, varje gång de åker.Foppa i tre kronor...

Publicerad 2009-10-27 11:13:24 i ,

Är det inte dags för Peter Forsberg att lägga av nu, för det börjar bli en parodi nu på alla hans "comeback"-försök. För jag kan inte komma på hur många gånger han försökt att komma tillbaka, men det vore skönt att han lägger skridskorna på hyllan och lämnar plats för yngre förmågor.

Det är ju helt sjukt...

Publicerad 2009-10-27 10:52:30 i ,

Domarna i det så kallade "Sturebymordet" har ju fallit i dagarna. Det blev lite som jag trodde, att de skulle få enormt svaga straff. Det blev ett år och åtta månaders straff. Detta är ju helt sjukt, att man kan få ett sånt klent straff när man mördat någon. Jag tycker inte heller man ska göra skillnad på att det är barn som vi talar om, de har dödat en person, och då ska man fan få betala tillbaka. Jag tycker att det borde sitta inne på livstid.

det är tisdag...

Publicerad 2009-10-27 10:30:38 i ,

...och jag känner mig glad, för första gången på bra många dagar. Men för det första så kommer morsan och farsan på besök, och det är ju alltid kul. Sen så har det hänt lite andra saker i mitt liv, som är rätt så kul, och som gör mig glad. Så nu är det uppåt värre.....:)

köpte lite nya kuddar....

Publicerad 2009-10-25 21:37:54 i ,

Jag va förbi möbelaffären Jysk idag med min gode vän Linda. Där så kan man ju inte undgå deras enormt bra priser, men man får se upp med deras ganska dåliga kvalité på en del möbler. Men det går att fynda även andra saker där. Jag köpte 2 nya soffkuddar, vilket jag är nöjd med. Så nu är min soffa komplett.

har tränat löpning...

Publicerad 2009-10-25 21:27:22 i ,

Var ute för några timmar sen, och körde en kortare löprunda i höstmörkret, och jag måste säga, det var enormt skönt. Det är skönt att dra ut i mörkret och springa, för jag gillar när det är knappt någon ute och springer då. Det är skönt att va helt ensam ibland. Det är något rofyllt över det.

god förmiddag på er alla...

Publicerad 2009-10-24 10:46:49 i ,

Det är en aningens regnig lördag som möter en idag, för nu var det bra ruskigt och grått ute. Men vad gör man då, jo man tar och fixar det skönt inomhus istället. Denna lördag blir lugn, har inte så mycket planerat. Ska dock bara till Borlänge om en stund, fika lite bara.

en trevlig helg...

Publicerad 2009-10-23 14:29:47 i ,

...vill jag, Klass-basse önska alla i hela svedala. Jag hoppas att ni får det bra och att ni läser denna kuliga lilla blogg...:)

tack för showen...

Publicerad 2009-10-23 14:22:00 i ,

I dagarna som gått, så har ju allas våran egna "fotbollskung", Henrik Larsson meddelat att han lägger av. Jag måste säga att jag respekterar hans beslut, att lägga av medans han fortfarande presterar bra på fotbollsplanen. Helt klart är han en av de allra största inom svensk fotboll genom alla tider. Han är inte uppe i samma liga som Tomas Brolin, Nacka eller GreNoLi, men stor är han, som spelare. Jag kommer helt klart att sakna honom.

 


 


 

det är ju helt sjukt...

Publicerad 2009-10-23 11:57:10 i ,

...att läsa om en stundande svält-katastrof i Etiopien i Afrika. Det stundar en gigantisk katastrof där miljoner med människor kan dö av svält. Det är så här pga att det har varit svår torka och lite också att det är så mycket krig i områden, där det bor mycket människor. Men jag tänker på en annan sak också. Blir det aldrig bra i Afrika, med alla dessa miljarder som väst-världen har plöjt ner i Afrika. Det handlar ju om tusentals och åter tusentals miljarder som har utbetalats till Afrika. Jag undrar lite vart dessa pengar hamnar? Det verkar som att Afrika är en enda stor katastrof. Sen så kanske folket i Afrika borde bli lite mindre beroende av väst, de kanske måste börja ta saken i egna händer.

det finns ju svenska polisfilmer...

Publicerad 2009-10-23 00:18:41 i ,

...och så finns filmerna om "Johan Falk" där Jacob Eklund spelar huvudrollen. Helt klart så är detta hans stora roll i livet, så här långt. Jag tycker att han gör denna roll mycket bra. Dessa filmer om "Johan Falk", de är verkligen sevärda. Jag har sett de första fyra, och jag måste säga att de håller bra standard genom alla fyra så här långt. Den sista filmen "Leo Gaut", är kanske inte så där jättebra, men klart sevärd. Om man jämför dessa filmer med de andra i samma genre, så är dessa lite annorlunda och faktiskt bättre. Så jag rekommenderar verkligen dessa filmer.


 

löpningen har verkligen gått frammåt...

Publicerad 2009-10-22 20:56:16 i ,

...detta år, vilket är bra skönt. Nu springer jag milen långt under timmen, och det är ju bra skönt. Senast jag klockade mig på milen, då stannade klockan på runt 40 min, och det får man väl va rätt så nöjd med. Med tanke på att jag knappt orkade springa 3 kilometers slingan hemma på Lidingö, för kanske 6 år sen, så är det en rätt så bra höjning av min kondition. Man undrar ju vart detta ska sluta, för jag blir ju bara bättre och bättre. Men lite av framgången för min löpning, det är nog att jag tycker att det är så sjukt jäkla kul. För så är det, jag älskar verkligen att springa. För det är en så enkel träningsform, det är bara att ta på sig skorna och ge sig ut.

fjärde passet för veckan...

Publicerad 2009-10-22 18:54:02 i ,

....är nu avklarat. Det går sjukt bra just nu att träna. För fjärde gången denna vecka så har jag sprungit 6-7 km på löpbandet. Jag brukar snitta på en 40 minuter cirka varje gång, och det känns ju rätt så bra. Ska försöka att köra milen snart på löpbandet, det är det som är mitt lilla mål just nu. Jag måste också berömma mitt gym "Må bättre" här i Falun, det är verkligen DET bästa gym jag någonsin har tränat på.

det verkar som att det är fler som tycker som jag;)

lite av "livets goda"...

Publicerad 2009-10-21 20:43:12 i ,

Det är för mig att hälla upp en liten whiskey, gärna med lite is i, och avnjuta den till tonerna av god musik. För mig är detta helt oslagbart. Just nu, när jag skriver detta, så har jag en Tullamore Dew brevid mig här vid min dator. Detta är helt klart en av mina favoriter när det kommer till whiskey.

en kul artikel....

Publicerad 2009-10-21 13:53:03 i ,

...som gjorde mig ganska glad. Det är denna artikel om att Roxette åter är tillbaka på de stora arenorna igen. Elle, de har inte gjort comeback än, men på Fredag så är det dags. Då står Per och Marie på Antwerpens scen och framför några låtar i festivalen "Night of the proms". De kommer framför 5 låtar tillsammans med en stor symfoniorkester. Jag är bra sugen på hur det kommer att låta. Jag är inte riktigt hundra på att det kommer att låta bra, för Marie är ju långt ifrån den forna stjärna hon va förr om åren. Hon är ju märkt av sin sjukdom som hon drabbades av för några år sen. Men sanningen är att hon fortfarande kan sjunga som en gudinna. Det bevisade hon verkligen då hon gästade Per under en av hans sista konserter på sin europa-turnee tidigare i år. Så det ska bli kul att höra vad de kan åstadkomma på scen 2009, jag hoppas på en rungande succee.

Sverigedemokraterna....

Publicerad 2009-10-21 12:37:43 i ,

....jag hoppas verkligen inte att det är många som kommer att rösta på dem i nästa val. För man kan lugnt säga att de är ett parti som inte direkt står för några framtidsvisioner, eller vill göra något bra för Sverige. Ska jag va ärlig, så blir jag bra mörkrädd när jag läser deras partiprogram. För herregud vad de är gammalmodiga i det de vill föra fram med sin politik.

att man aldrig lär sig...

Publicerad 2009-10-18 22:51:28 i ,

...för jag om någon borde ju veta att man INTE TRÄNAR OM MAN ÄR Sjuk. Men ändå så gör jag samma misstag over and over again.....

Hype på Svt...

Publicerad 2009-10-18 19:34:37 i ,

...det är ett grymt bra program, som jag brukar kolla in rätt så ofta. För de har en bra koll på vad som händer i nöjes-världen. Det är skönt med ett program som är lite som en guide i nöjes-djungeln. Sen så måste jag nämna programledaren för programmet, hon är både grymt snygg:) men helt enormt bra som programledare.


ibland känns det bra hopplöst...

Publicerad 2009-10-18 18:21:00 i ,

För man bara ger och ger av mig själv till andra, men man får nästan inget tillbaka. Jag är bra trött på det, men jag är den jag är, och det kommer jag förbli att vara. Ingen kommer någonsin att kunna ändra på den jag är.

man kan inte annat...

Publicerad 2009-10-18 14:58:03 i ,

...än att digga det Peter LeMarc gör. För han ÄR verkligen en sjukt bra låtskrivare och artist. De skivor och turneer som han gjort genom åren, det är ren och världsklass. Nedan så kan ni se en grymt bra intervju som han gör i tv4´s "efter tio". En av de bästa intervjuer han gjort faktiskt.

 


 

Lill-babs har koll på läget...

Publicerad 2009-10-18 14:14:58 i ,

...för är det något jag gillar, så är det också att ta långa frukostar, för det finns nog inget bättre i livet än just det. Det är så skönt att gå upp, hämta tidningen, göra en balja jävligt starkt kaffe enligt norrlands-metoden, och sen sätta sig vid bordet och avnjuta tidningen och frukosten. Det verkar som att Lill-Babs också brukar göra det....

ur Expressen 18 oktober 2009

"–Tidigare hade jag alltid
rusat och slängt i mig frukosten i badrummet samtidigt som jag skulle duscha och fixa håret. Nu ser jag till att sova minst sju timmar, även om jag kommer i säng klockan fyra på morgonen. Och på morgonen tar jag en hel timme på mig. Jag gör i ordning kaffe med en skvätt mjölk i. Tar yoghurt och blandar i god frukt som papaya, hallon, äpple. Är Kristin (dottern Kristin Kaspersen) på tv kan du ge dig sjutton på att jag sätter på tv:n. Med en sådan frukost är det inte att undra på att jag mår bra."

skön vinst för Dif...

Publicerad 2009-10-18 13:15:39 i ,

Det var enormt skönt för Djurgården, och för mig:) att de vann borta mot Timrå med 2-3. Detta var faktiskt en viktig vinst, dels för att de bröt en förlust-svit på 3 matcher, sen så gjorde en av Dif´s stjärnor sin första poäng. Jag snackar om Mathias Tjärnqvist. Han gjorde en pass-poäng under matchen. Det är viktigt att han börjar producera poäng, för han är den pusselbit som kan betyda vinst eller förlust i ett slutspel. Sen var det skönt för Djurgården att de vann borta mot Timrå, för det var länge sen de gjorde det. Så nu hoppas jag att det är en ny vinsttrend som Djurgården har framför sig.

Alshammar är "still going strong"

Publicerad 2009-10-18 13:09:57 i ,

Det är så kul att se att simmerskan Therese Alshammar fortsätter att visa storform i bassängen. För bara någon dag sen så slog hon världsrekord i en simtävling i sydafrikanska Durban. Helt sanslöst bra gjort av henne. Helt klart är hon en av de största inom svensk simsport någonsin. Det är bara så synd, att hon blev sjuk under OS i Sydney. Hade hon varit frisk där, då hade hon vunnit allt.

nu ger jag inte mer pengar...

Publicerad 2009-10-18 12:54:57 i ,

...till någon hjälp-organisation längre. Eller jag har inte direkt gett mycket pengar till någon organisation på bra länge. Jag brukar ge lite pengar ibland till Frälsningsarmén. Men efter att ha läst DN´s reportage om hur man bedriver det svenska röda korset, så är det definitivt slut med pengar från min plånbok. Jag fattar inte hur man kan bete sig som de gör.

så var det Söndag...

Publicerad 2009-10-18 11:40:55 i ,

...och jag ska äta frukost nu, det blev lite sent för jag sov rätt länge. Men nu ska jag äta frukost, och avnjuta denna sköna morgon till tonerna av Simple Minds.....:) och låten "Alive and kicking"....

nu måste Dif vinna ikväll...

Publicerad 2009-10-17 12:03:27 i ,

Ikväll spelar Djurgården en rätt så viktig match borta mot Timrå. För de måste vinna denna match för att inte halka ännu längre ner i tabellen. För de har inför denna match förlorat 3 raka matcher, och de måste vinna mot Timrå för att brya denna förlustsvit.

nu jäklar är det fredag....

Publicerad 2009-10-16 19:13:19 i ,

....för nu ska här brassas renskav med kokt potatis. Till detta så lajjar jag "vikingarna kramgoa låtar 5" på hifin...:) Så nu har man de bra......

Markus Krunegård....

Publicerad 2009-10-16 13:05:53 i ,

Han har gjort det igen, han har lyckats att överträffa mästervärket "Markusevangeliet". Det är sjukt bra gjort. Det som gör Markus till en så bra artist, det är hans texter. Texten till "Mitt kvarter", det är nog något av det bästa jag läste detta år....Han mittemot har inga gardiner
Han tar på sig själv varje kväll
Han vill att man ska titta på,
och det gör jag också

I fönstret till vänster är ljuset grönt
Jag tror hon som bor där är arbetslös
Hon är hemma mitt på dagen
precis som jag
Varannan vecka har hon barn

Ovanpå bor det finska fyllon
som bekräftar varje vidrig fördom
"Voi jumalauta Henri, mä luulin et mä oon sun girlfrendi hä!"

Där nere står bänken där vi satt
kvällen när vi vart ihop
Funderar på att bära iväg den och glömma bort

Nedre botten, beutyshopen
funderar på att gå dit varje gång jag hatar mitt liv
"Hej snälla kan ni ändra exakt allting"

Häromkvällen gick snyggaste tjejen från bussen
hela vägen framför mig till porten
sen tog vi hissen upp
Hon sa hej
Hej, jag ska till fyran och jag ska högst upp....
Hejdå

Det här är vad man ser när man tittar ut
över mitt kvarter
Skärmabrink
Johanneshov och Blåsut

Jag undrar vad du ser
vad du gör
vart du bor
vad du jobbar med
när vi ska ses
nät det blir
                                    när det blir vi

Bremberg hade kanske behövts...

Publicerad 2009-10-16 12:15:26 i ,

...i Djurgården, för det är ju helt otroligt vad dåligt det går för dem nu. De har ju bara förlorat och förlorat på sista tiden. Så de kanske ångrar att de nobbade Bremberg. Nu ska han kanske gå till finska ligan, och det är väl bara att gratta det finska lag som får denna stor-stjärna i sitt lag.

vad det snackas om...

Publicerad 2009-10-16 12:06:11 i ,

...vem som ska bli näste förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll. Det är helt sanslöst vad det skrivs om detta i svensk media. Jag hoppas bara att de väljer en tränare som kommer med lite nytänk och vågar gå sina egna väger, och framför allt, vågar träna landslaget för att vinna. Det gjorde verkligen inte Lars Lagerbäck. Jag har sällan sett en förbundskapten som var så feg i sitt "coachande" av landslaget.

nu är första halkan här...

Publicerad 2009-10-16 11:29:07 i ,

...för smhi har varnat för att det kan bli bra halt på vägarna runt om i Sverige under de närmaste dagarna. Det har redan skett en del olyckor under det dygn som varit. Det är bra konstigt detta med "första halkan" under hösten. För varje år är det samma sak, olyckor som sker när det blir halt på vägarn. För vi lever ju i ett nordligt land med varierande årstider, och vi vet att det kommer en vinter varje år. Därför är det så konstigt att vi varje år blir så överraskade. Borde vi aldrig lära oss detta.

höööössttt....och fredag..

Publicerad 2009-10-16 10:52:13 i ,

Nu är det äntligen Fredag, och jag kan tänka mig att det är många som längtat efter denna dag, för nu är det ju helg. Idag så regnar det enormt mycket utomhus, och det är bra kallt. Men vad gör det, när man kan ha höstmys inne. Ni får ha en bra helg alla ute i Sverige.....

fan..kommer sakna..

Publicerad 2009-10-14 23:33:55 i ,

....att vi inte kommer spela vm i syd-afrika. Det kommer ta ett tag att smälta att vi inte är med där. Jag tror att det kommer dröjja innan vi är med och dansar med de stora fotbollsnationerna igen.

das was alles...

Publicerad 2009-10-14 23:26:55 i ,

Så var det då klart, att Sverige inte kommer att spela VM i Sydafrika. Det är så trist att vi inte kommer finnas med där, för jag tycker med det lag, vi "har pappret" att vi borde spelat vm. Men nu har vi ju inte spelat bra, och framför allt gjort enormt lite mål. Killen som vann den interna skytteligan i svenska landslaget under detta vm-kval, Mellberg, på 3 mål, är inte bra. Man går inte till VM om man har killar som enbart gör så lite mål. Men man får väl tacka för det som varit, för det är inte dåligt att gå till 5 slutspel. Men det är väl som experterna säger, det är inte många länder som gjort det bättre. Men jag känner också, att hade Lagerbäck vågat mer i de avgörande matcherna, då hade vi kunnat gått hur långt som helst, med detta lag.

nu GÅR DET BRA...

Publicerad 2009-10-14 19:14:25 i ,

....för det är attans vad träningen går bra just nu. Kom hem från ett pass på gymmet för en stund sen, och gud va de gick bra denna gång. Jag känner att vinterträningen detta år kommer att bli bra. För det har verkligen börjat bra.

kolla in denna keyboardkille...

Publicerad 2009-10-14 13:18:01 i ,

Vilket skönt klipp detta är. Jag har nog inte sett en mer "ostigare" keyboardspelare någonsin. Hehe, snacka om att han hammrar på rätt bra...:)

 

rösten är borta...

Publicerad 2009-10-14 13:13:39 i ,

Det är med sorg i hjärtat som jag ser detta klipp med Whitney Houston. För här hör man verkligen att henner röst inte alls är vad den en gång varit. För hon sjunger verkligen sjukt dåligt här. Men jag måste säga att det är skönt att höra henne igen i en live-situation. Jag trodde på största allvar, att Whitney gjort sitt i musikbranschen, men så blev det inte. Men helt klart är hon inte vad hon en gång varit.

det är ju löjligt...

Publicerad 2009-10-14 12:09:46 i ,

Det är så töntigt att vi tror att Malta ska ha någon chans mot Portugal ikväll. Det är ju enbart töntigt att tro att Malta ska kunna ta poäng på Portugal. Portugal kommer att köra över Malta så det bara sjunger om det.

inse att det är FÖR SENT...

Publicerad 2009-10-14 12:08:00 i ,

Jag såg på Sportnytt igår och där talade de mycket om matchen ikväll mot Malta, och om att det verkligen finns en chans för Sverige att gå till VM. Men för fan, inse att det är kört för Sverige i vm-kvalet. För vi har inte en chans, så är det bara. Och sen så ska inte Sverige va i VM över huvud taget. För när vi bara gör 9 mål på 10 matcher i kvalet, då är vi inte bra. Nej, det är bara att börja om med ett helt nytt lag och en ny tränare för landslaget.

denna film är bra...

Publicerad 2009-10-13 21:28:21 i ,

...jag talar nämligen om filmen "Vendetta", som hade premiär 1995. I rollen som Carl Hamilton så ser vi Stefan Sauk, och jag måste säga att han är grymt bra i denna roll. Jag såg denna film tidigare ikväll, och den håller än, trots att den har några år på nacken nu.

lite julmusik...

Publicerad 2009-10-12 23:27:17 i ,

Det är ju rätt så ruggigt och höstlikt ute, så då är det ju som gjort för att man ska va inne och mysa till det inomhus. Det är ju inget som jag har något emot, gillar sånt enormt mycket. Har ikväll botaniserat i skivhyllan i vad jag har för julmusik, för det lackar ju snart mot jul, trots att det är flera månader kvar. Men jag är ju en "julidiot" av stora mått, så jag har börjat plocka fram julplattorna faktiskt. Helt klart är jag nyfiken på Bob Dylans julskiva som han i dagarna släpper. Ska bli intressant att höra den, tror den kan bli bra.

Marie...du är grym...

Publicerad 2009-10-12 21:45:21 i ,

Det finns nog inga fans som är så fantasifulla som just Roxette-fansen. För det är helt sanslöst vad de är framgångs-rika på att få fram inspelningar från enormt gamla konserter med Roxette elle någon solo-konsert som Per eller Marie har gjort. Just nu så lyssnar jag på en HELT ENORMT känslosam och oerhört bra konsert med Marie, som hon gjorde på Cirkus i Stockholm under hennes "Den ständiga resan-turneen" hösten 1992. Helt klart så är det skönt att Marie lyckades komma helskinnad ur hennes sjukdom för några år sen. Svenskt musikliv hade varit enormt fattigt utan henne.23 okt så smäller det...

Publicerad 2009-10-12 21:03:34 i ,

...för då släpper nämligen Per Gessle sin live-platta/dvd "Gessle over Europe". Jag har längtat som bara den efter den. Så den har jag redan förbokat. Man kan ju inte bli annat än sugen på den, när man ser denna trailer.....

min egna "heliga timme"...

Publicerad 2009-10-11 21:26:05 i ,

...på veckan är helt klart timmen mellan 2000 och 2100 på Söndagskvällarna. För då kan man först kl 2000 se sportsändningen på tv4, och sen kan man avnjuta sportsändningen 2030 på Svt1. Under denna timme, så är det ingen som får störa mig...;)

Mats Olsson på Expressen...

Publicerad 2009-10-11 19:40:33 i ,

...det är en man som har enormt kloka saker att säga om svensk fotboll. Så här kommenterar han Lars Lagerbäcks avgång. Jag håller med i det han säger faktiskt.

TAAAACK LAGERBÄCK....

Publicerad 2009-10-11 19:31:23 i ,

...för att du nu avgår och lämnar plats för någon "SOM KAN TRÄNA ETT LANDSLAG". Detta att han slutar, det är nog det bästa beslut Lasse har tagit. För jag är så enormt trött på hans ledarskap. Han är och kommer aldrig att vara en vinnare. För ska sanningen fram, så har han aldrig vunnit en stor titel som tränare. Sen så är det som jag sagt tidigare här på min blogg, han är otroligt feg i sitt coachande av landslaget. Han vågar aldrig ta de där avgörande besluten som kan vända en match. Det ska bli intressant att se nu vem det blir som blir hans efterträdare.

djurgården föll mot Färjestad...

Publicerad 2009-10-11 11:34:24 i ,

...men vad göra igentligen, Färjestad är ju otroligt bra hemma. Så jag var inte förvånad att Djurgården förlorade. Ännu en gång så gjorde Markus Kruger mål igen, och det var mycket kul att läsa om. För fortsätter han att producera så här mycket poäng, så kommer Djurgården att bli farliga. Sen så måste Djurgården sluta att ta så många utvisningar, för det var för många i matchen igår.

denna platta lyssnar jag på nu...

Publicerad 2009-10-11 11:13:20 i ,


Jag måste säga att denna platta är bra skön söndags-lyssning. För den innehåller bra sköna låtar att koppla av till. Sen så innehåller skivan hit-låten "Renegade" som man bara inte kan få nog av.

godmorgon sverige...

Publicerad 2009-10-11 10:52:10 i ,

...idag är man ju glad....ELLER INTE.....varför undrar ni kanske. Men det blev ju ingen vinst för Sverige i matchen mot Danmark igår. Så nu är ju loppet kört för Sverige i vm-kvalet. De kan gå vidare om något annat lag vinner elle förlorar. Men jag orkar inte tänka så. Man ska gå till ett vm på egna ben, inte förlita sig på andra. Jag tycker också att det är dags för ledarskifte också, så jag tycker att nu borde Lars Lagerbäck avgå.
Nu ska jag trösta mig med att lira lite Hammerfall och ta mig en stadig frukost, dock lite sen kanske, men ändock så god.

jag är bara för bra...

Publicerad 2009-10-10 17:56:53 i ,

...ursäkta mig nu, men detta inlägg kommer bli lite osvenskt. Men jag måste nog säga att jag är bra grym. Jag är helt enkelt bäst...:)

idag gäller det...

Publicerad 2009-10-10 10:17:25 i ,

För idag är det den stora dagen, för idag så ska Sverige möta Danmark hemma. Jag vet inte vad jag ska tycka och tänka inför denna match. För det är ju så mycket som står på spel. En sak är säker, vi måste vinna denna match för att gå till VM. Förlorar vi, så är det nog sista matchen för Lars Lagerbäck som förbundskapten. Sen så kan en förlust betyda miljoner i förlust för det svenska fotbollsförbundet. Så en vinst idag är ett måste.

goood morgon...

Publicerad 2009-10-10 09:29:07 i ,

Så var det lördag, och jag har precis stigit upp. Denna morgon, som så många gånger förr, så lirar jag skivan "Party crasher" med Per Gessle, sen så ska jag snart äta frukost och intaga morgontidningen. Ack vad denna procedur är härlig en morgon som denna.

jävla ungdjävlar säger jag bara...

Publicerad 2009-10-09 19:19:47 i ,

...för nu har de förstört min cykel igen, för tredje gången på bara några veckor. Jag förstår inte varför det ska va så kul att förstöra annans egendom? Jag kan förstå att det kan vara lite busigt att släppa ut luften ur folks cyklar, men måste man skära sönder däcken samtidigt.

det som talar för sverige...

Publicerad 2009-10-09 11:48:41 i ,

...det är ju att många av de svenska spelarna, har bakom sig en enormt bra säsong i sina ligor. Detta gör ju att många av spelarna har ett enormt självförtroende med sig in i landslaget. Jag tror att det är lättare att slappna av då, om man gör bra ifrån sig i sina klubblag.

imorgon kl 2000 så smäller det...

Publicerad 2009-10-09 11:46:18 i ,

...för då spelar Sverige borta mot Danmark. Det är helt sanslöst vad mycket kan stå på spel i en enda match. Jag hoppas verkligen att de svenska spelarna kan hålla nerverna i styr, för om Sverige förlorar då har vi förlorat mycket.

och fredspriset går i år till...

Publicerad 2009-10-09 11:31:00 i ,

....ingen mindre än Barack Obama, vilket var otroligt oväntat. Jag fattar inte varför han får priset. Jag menar, vad har han gjort för att förtjäna Nobels fredspris?????

Vill norrmännen ställa sig in hos USA elle?
tung förlust för dif...

Publicerad 2009-10-09 11:00:38 i ,

Igår gick Djurgården på "pumpen" mot Luleå, de förlorade borta med 3-4. Detta var synd, för att detta va första gången som Luleå vann över Djurgården på mycket länge. Jag hade helst sett att denna svit hade fått fortsätta. Om man ska se något positivt i denna mörka stund, så är det att Djurgårdens unga stjärna denna säsong, Markus Kruger gjorde poäng även denna match. Det var bra.

man måste göra mer...

Publicerad 2009-10-08 12:19:38 i ,

Jag tycker verkligen att det är helt fel väg att gå, om Svensk film höjjer priset på bio i Sverige, för det är redan dyrt som det är. Många med mig, bojkottar bio idag för att det dels visas för dåliga filmer och sen att det är för dyrt. För ska man också köpa till godis, läsk eller kanske popcorn så kan en biokväll gå på över 200 kr. Det är ju inte så kul. Ska man också som förälder gå med sina barn, då kan ju en biokväll bli otroligt dyr. Många familjer har ju redan rätt så kass ekonomi som det redan är.
Sen så tycker jag att man borde fixa så att aktuella filmer kommer snabbare ut på landets biografer. Jag tycker att det går alldeles för långsamt att få ut aktuella filmer till landets biografer. Man ska inte behöva vänta flera veckor på att få se en ny film på sin egen biograf. För under den tiden, så har ju hälften av biobesökarna redan laddat hem filmen. Sen så tycker jag att man borde göra biobesöket mer attraktivt med kanske lite sidoaktiviteter. Man kanske kan ha konserter på sveriges biografer. Man kanske kan ha temakvällar där man visar lite "smalare" filmer, som annars kanske inte få chansen att få visa upp sig. Det jag tycker med alla dessa ideer, det är att man borde få så mycket mer för sin biobiljett idag. Det håller inte tror jag i framtiden, att enbart sälja en biovisning.

dyrare bio...

Publicerad 2009-10-08 12:11:19 i ,

...kan resultatet bli efter det att ett nytt svenskt filmavtal har klubbats igenom. Det kanske kommer bli höjd moms på bio. Följden av höjd moms kan ju bli högre priser på biobiljetter. Detta är något jag INTE gillar, för det är redan jättedyrt att gå på bio i Sverige. Så jag vill verkligen inte betala mer för detta fritidsnöje. Jag tycker att gränsen för vad en film på bio får kosta är nådd. Jag tror inte att det är många som kommer att gå på bio om det blir dyrare.

nobelpriset i litteratur...

Publicerad 2009-10-08 11:59:50 i ,

Snart är det dags, för om snart 1 timme, för att vara exakt, så kommer man att meddela vem det är som får årets Nobelpris i litteratur. Det är rätt intressant att följa vem det är som får priset. För alla år så vill ju alla världens kvinnor att det ska bli en kvinna, men likt förbaskat så blir det nästan alltid en man. För mig spelar det ingen roll vilket kön det är på pristagaren, det är ju upp till verken som författaren har gjort under sin levnad som avgör. Sen så är det ju alltid snack om att vår egen Astrid Lindgren ska få priset. Men jag tycker inte att hon ska få det postumt. Skulle hon fått det, så skulle det vara under hennes levnad. Men helt klart är hon värd ett Nobelpris, det är inget snack om den saken.bäste spelare ska spela...

Publicerad 2009-10-08 11:42:22 i ,

Jag förstår inte det negativa snacket mot Henrik Larsson inför matchen mot Danmark på Lördag. Det snackas om att det är dåligt för svenska landslaget att han spelar. Men jag tycker inte det är dåligt, för han är en bra spelare, och han har en enorm formtopp just nu, då ska han spela i landslaget. Sen så har vi inte direkt några andra alternativ att sätta in. Vi har ont om bra forwards just nu, då är det ju bra att Larsson är med.


torsdag...

Publicerad 2009-10-08 10:55:44 i ,

Så var det Torsdag, och det är bara 1 dag kvar till helgen, vilket är bra skönt för många tror jag. Idag är det bra fint väder som vanligt, men kallt är det, bara +4 när man kollade på termometern. Jag tror nog, att snart kommer snön. Jag längtar faktiskt efter snön, för jag vill åka skidor.

första hemmavinsten

Publicerad 2009-10-07 10:29:02 i ,

Igår så vann Djurgården hemma mot Linköping med 2-1, vilket var bra skönt. För innan denna match så hade inte Djurgården vunnit än hemma, denna säsong. Det var skönt att på tredje försöket så kom vinsten. Det var skönt, för det är viktigt för fortsättningen att man vinner sina hemma-matcher. Så här långt har Djurgården verkligen överraskat. Det är kul, jag hoppas på en bra fortsättning.

ett soundtrack som håller...

Publicerad 2009-10-06 22:57:44 i ,

Jag tittade ju på filmen "High Fidelity" häromdagen, och jag måste säga att skivan med filmmusiken till den filmen är minst lika bra. Regissören har verkligen lagt ner mycket jobb me att få till en bra blandning på skivan. Helt klart är detta ett soundtrack som man kan lyssna på många gånger.denna skiva är EN KLASSSIKKKERR...

Publicerad 2009-10-06 18:09:40 i ,

Denna platta me Ratata, den otroligt braiga gruppen från 80-talet som består av Johan Ekelund och Mauro Scocco. Denna skiva "Människor under molnen" som gavs ut 1989, blev Ratatas sista skiva. Men vilket slut på en enormt bra grupp. Skivan är ju helt enormt bra, med nästan inga dåliga låtar alls. Man kan lugnt säga att de slutade på topp.

Strage blir me bok...

Publicerad 2009-10-06 12:20:19 i ,

Detta kan inte va sant, jag tror nästan inte att det är sant, men det är verkligen det. En av mina absolut största favoriter inom musikjournalistiken Fredrik Strage har gett ut en bok. I denna bok som heter "Stragetext" så har han samlat mycket av det han publicerat i diverse tidningar och magasin gemom åren. Helt klart är detta en guldgruva för såna som mig, som rådiggar att läsa det Strage skriver. Han har en förmåga att verkligen beskriva känslan av att lyssna på en viss låt eller se en viss film. Det är detta som är skillnaden mellan Strage och andra musikjournalister. Helt klart så ska jag ta och införskaffa denna bok.nu är NHL igång...

Publicerad 2009-10-06 12:06:19 i ,

Den amerikanska hockeyligan NHL startar ju idag, vilket är kul. För det är intressant att följa denna liga och alla de svenskar som spelar där. Jag hoppas på att New York Rangers och deras svenske målvakt Henrik Lundqvist går hela vägen denna säsong, och vinner guldet. Det vore kul för han, för han har haft en del tunga säsonger nu, men jag hoppas att de går hela vägen denna säsong.

det är sjukt hur det blivit...

Publicerad 2009-10-06 11:59:57 i ,

Jag är så trött på att läsa om den läktarkultur som utspelas på de allsvenska matcherna i fotboll. Jag är så trött på att läsa om alla huliganer som förstör för alla de andra bra supportrarna, som enbart går på matcherna för att se på fotboll och njuta av en bra match. Men idag så kan man inte gå på en allsvensk match utan att känna sig rädd. Det har gått så långt att många föräldrar inte vill att sina barn och ungdomar ska gå på fotboll, och detta är ju så fel. För det ska ju va helt riskfritt att gå på fotboll med sina barn. Men det är ju inte så idag, vilket jag tycker är mycket synd. Det måste göras något fort, annars så kommer den allsvenska fotbollen att gå en säker död till mötes.

nu slår vi dansken...

Publicerad 2009-10-06 11:54:36 i ,

Jag hoppas verkligen att vi besegrar Danmark på Lördag, för det vore skönt med ännu ett slutspel för det svenska fotbollslandslaget. Men det kommer bli en bra svår match, för Danmark är ett bra lag, och de ger sig inte i första taget. Men jag hoppas på vinst. Vad som talar för Sverige, det är att Henke Larsson är tillbaka i landslaget. Han har ju haft några riktigt bra veckor i Helsingborg, där han öst i mål. Så han verkar ha hittat målformen på sista tiden. Det talar verkligen för Sverige.

vilket musikår det har varit i år...

Publicerad 2009-10-05 12:00:09 i ,

Inatt så släppte Kent sin nya singel "Töntarna", och jag måste säga att de fövånar mig igen. För denna nya singel är grymt bra, som alltid. Den går i stil med förra skivan "Tillbaka till samtiden". Nya låten är rätt så "klubbig" och elektronisk av sig, om jag skulle sätta ord på den. Den är helt klart mindre rockig mot tidigare låtar Kent har gjort. Men helt klart är det en hit.
Men en annan tanke jag får i huvudet är, vilket sjukt bra musikår 2009 har varit så här långt. Det har ju släppts enormt bra skivor detta år. Några av höjdarna är enligt mig följande...

Denna skiva har jag spelat enormt mycket på sista tiden, för Houstons nya skiva är en grymt bra comeback. Jag måste nästan ta Tina Turner i munnen. Jag kommer och tänka på hennes megalösa comeback med skivan "Private dancer". Jag tycker nästan att Houston har gjort en liknande återkomst med sin nya skiva. För den är verkligen bra, och det är sjukt bra låtar på den. Jag var rädd att Houstons röst inte var densamma som förr om åren, men ack så fel jag hade där. Hon bevisar på denna nya skiva, att hon är att räkna med i framtiden.


Lars Winnerbäcks nya platta är också lite av en comeback tycker jag. Alltså, han har ju direkt inte varit borta en längre tid från strålkastarljuset. Men det jag menar är, att det är så här jag tycker att han borde låta på skiva. Jag gillar verkligen hans rockigare attityd på nya skivan. Det är ju sanslöst vad bra de nya låtarna är. Man skulle faktiskt kunna släppa nästan varenda en som singel, och de skulle bli en hit på radion. Så bra är dem. Jag tror att denna skiva kommer bli en klassiker bland alla de andra skivorna han har gett ut.


Nya plattan med The Sounds är också en myyyyycket bra skiva. De har verkligen gjort en skiva som är helgjuten från start till slut. Denna skiva passar sig också enormt bra att löpträna till, för deras låtar är enormt snabba och tempostarka. Så jag har verkligen kutat massor till denna skiva. Jag måste nog säga att denna skiva med The Sounds är en av deras bästa. De har liksom hittat "hem" lite på denna skiva.

god natt sverige...

Publicerad 2009-10-04 23:29:30 i ,

Nu ska Klasse-Basse sova.....så ni får ha de bra där ute.......jag somnar till tonerna av mitt nya favvo band Face 84. Snacka om ett grymt band. De kommer bli mega i framtiden. Tro mig.....:)

en film att älska...

Publicerad 2009-10-04 13:08:59 i ,

jag gillar ju som många andra, att se på film. Det är en grej jag verkligen gillar. Det finns inget som är så rogivande, som att ta fram sin favorit-film ur bokhyllan, ta ur den ur fordralet, och sätta på den i dvd-spelaren. Sedan sätta sig tillrätta i favoritfotöljen, och sedan bara njuta med kanske lite chips eller öl. Det finns nog inget som slår den stunden. En film som jag sett mer än andra, det är höjdar-rullen "High Fidelity". Det är en film som jag kan se om och om igen, för den är så bra. Jag såg att den gick på tv igår kväll, så jag hann se slutet av filmen.
Det som gär mig lite rädd, det är att Jack Black som spelar en av birollerna i filmen, det är att han var tveksam till att vara med i filmen från första början. Men jag är glad att han tänkte om, för han gör en av sina allra bästa roller i denna film tycker jag. Han passar så sjukt bra i sin lilla roll, men han gör stor konst av den.
bra jobbat djurgården...

Publicerad 2009-10-04 12:45:09 i ,

Jag blir glad när jag läser om Djurgården hockeys start på årets elitserie, för de har verkligen börjat över förväntan tycker jag. Tydligen så har Hardy Nilsson fått fart på laget på ett helt annat sätt mot tidigare år. Senast så höll de faktiskt på att vinna mot Brynäs hemma på Hovet, men den gamle måltjuven Ove Molin tryckte dit 4-4 när det bara var några minuter kvar. Men Djurgården visade än en gång att de kommer att bli farliga i årets ligaspel.

höst-tecken...

Publicerad 2009-10-04 12:26:18 i ,

Man märker verkligen att vi går mot höst, för nu börjar ju Nobelkommiteen att dela ut sina priser snart. Först ut är ju priset i medicin.

höööööööööööst...

Publicerad 2009-10-03 17:10:02 i ,

Nu är den verkligen här, hösten med allt som medför den, rusk, regn, kallt och mörker. Men vad sjutton, det är ju helnice. Då finns det en ursäkt att va hemma och ta de lugnt och njuta av go mat, dryck och allt som gör livets goda.


tala med era barn...

Publicerad 2009-10-03 11:22:52 i ,

Jag kan verkligen hålla med i vad skribenten säger i detta inlägg på DN´s insändarsida. Hon tar upp detta fenomnen, då föräldrar står och pratar i mobilen istället för att leka med sina barn. Jag kan själv störa mig på det enormt. Skulle jag va föräldrer, så är det fokus på mina barn hela tiden.

Tala med era
barn i stället.


"Nyss hemkommen från en veckas
vistelse i Italien ser jag dem ännu
tydligare: alla dessa småbarnsföräldrar
i Stockholm som talar
med mobiltelefonen i stället för
med sina barn. Hur har detta
blivit så viktigt? Jag ser dessa
föräldrar på kaféer, i tunnelbanan
eller på bussen, i matvarubutiken,
i lekparken, i hissen
– och värst av allt – på gatan just
när de hämtat sina småbarn från
dagis. Vad ger det för signaler till
barnen?
När föräldrarna inte sett sina
barn under hela dagen, då kan de
väl visa barnen att
de vill tala med dem,
att de vill se dem i
ögonen! I Italien såg
jag ofta hur gamla
och unga stannade
till på trottoarer och
torg, samtalade med
varandra och inneslöt
barnen i mötet.
Så, kära föräldrar,
stäng av mobiltelefonen då
och då och var närvarande med
ditt lilla barn."

otroligt bra skrivet...

Publicerad 2009-10-03 10:59:42 i ,

Det verkar som att jag är en utdöende art i Sverige. Jag är ju en kille som prenumererar på en morgontidning. Det har jag gjort i alla år, för det är så skönt att vakna till det där hörliga "dunset" i brevlådan varje morgon, då tidningen kommer. Men det är ju alltför många idag, som inte har någon tidning. För mig är det bra konstigt. För man får sådan bra överblick över vad som händer i Sverige och världen, genom att bläddre i en tidning. Här nedan kommer jag att publicera en krönika som Richard Swarts skrev i morgonens Dagens Nyheter.
EFTER NÄSTAN FYRTIO ÅR i Svenska Dagbladets
spalter dyker jag så upp i Dagens
Nyheter – möjligen förvånar det en eller
annan läsare av både den ena och den
andra tidningen. Uppriktigt sagt hade jag
inte ens själv räknat med detta, men av
olika skäl är SvD inte längre min tidning.
Där är mina tjänster numera inte efterfrågade.
Trist. Men det vore väl inte heller
Heidenstams, Levertins eller Bööks.
Inte bara jag bör vara glad över att DN
fi nns. Att vi fortfarande har två morgontidningar
som säger sig stå för kvalitet
innebär ändå ett slags mångfald som håller
den värsta enfalden borta. Fast någon
garanti är det inte. Kvalifi cerad journalistik
är mycket dyrt och tidningsägare
liksom läsare verkar allt mindre benägna
att vilja betala vad det kostar: medan de
förra lögnaktigt försäkrar att de inte prutar
på kvaliteten när de krymper budgetar
och redaktioner som ska backa upp den
är de på desperat jakt efter nya läsare, ett
slags virtuell fantomfi gur om vilken man
med säkerhet bara vet att han eller hon
helst inte betalar någonting alls. Följaktligen
får de tidningen gratis eller starkt rabatterad.
Deras åstundan att i framtiden
bli till betalande kunder lär så knappast
främjas.
Betalar gör däremot de gamla kärnläsarna.
Prompt och utan att få mycket
tack förnyar de årligen sin prenumeration
trots att de när man träffar dem klagar
över att det nuförtiden inte står något i
deras tidning. Men ståndaktigt fortsätter
de att betala för vad som inte längre står
där så att man kan misstänka att redaktionsledningar
och deras räknenissar
övertygat sig om att de ska kunna födas
på denna svältkur tills de avgår med
döden. Från en sådan läsares ståndpunkt
påminner väl dagens tidning alltmer om
en skalbolagsaffär eller om falsk varudeklaration:
inkråmet är borta, bara det
gamla utanverket eller skylten har blivit
kvar.
INGENTING ONT SKA här sägas om kakrecept,
kungligheter eller livsstil (utom
att man inte vet vad det är), men det går
knappast att hävda att de bidrar till det
offentliga samtalet eller vår förståelse
av världen. Dock är det långt billigare
att i spalterna baka en sockerkaka än att
bekosta ett reportage från Albanien.
Det går att hävda att allt detta är
banalt. Samma sak händer överallt i världen.
Pengarna saknas. Papperstidningen
är utrotningshotad och som överlevnadsstrategi
satsas på boulevard i stället för
på kvalitet. Det är förstås sant. Men vid
en jämförelse har utvecklingen i vårt land
gått med förskräckande fart. Hemma i
Wien, omgiven av tyskspråkig press, kan
jag dagligen övertyga mig om den saken.
I SVERIGE TILLHÖR jag den kanske sista
generationen som varje dag vaknar av
dunsen från morgontidningen mot golvet
innanför ytterdörren. Min dag börjar med
att se efter vad världen haft för sig; den
prenumererade tidningen redovisar det
för mig samtidigt som den förser mig med
de intellektuella verktygen för att ta itu
med ännu en dag. Men denna morgontidningsduns
är ett ljud som kan dö ut som
knattret från skrivmaskiner på redaktionen
eller klappret från hästhovar redan
dött ut. De unga läser knappast morgontidningar,
än mindre prenumererar de på
en längre än en månad eller så, och hur
de håller sig informerade är något av en
gåta.
Nätet? Men i den mån nätet inte snyltar
på vad tidningarna redan skrivit förser
det oss huvudsakligen med åsikter. Nätet
handlar först och främst om yttrandefrihet.
Var och en får möjligheten att vara
sin egen professor; vad som erbjuds är
sällan framgrävda fakta eller insiktsfull
analys eftersom sådant är alltför dyrt.
Och ingen har ännu kommit på hur man
ska kunna ta betalt – eller ens våga ta betalt
– för vad som läggs ut på nätet medan
de pengar som inte fi nns öppnar på vid
gavel för allsköns amatörer, besserwissrar,
kverulanter och bysnillen.
MED VÄRLDENS GÅNG har detta mycket litet
att göra. Ty när vem som helst skriver om
vad som helst och ofta hur som helst är
just insikt och kvalitet vad som först blir
lidande.
I längden kan det visa sig bli förödande.
Ty det fi nns inget alternativ till den
seriösa dagstidningen. Ännu har vi
inget som kan ersätta den. Dessutom har
många år som journalist lärt mig att vad
man än skriver och hur sakkunnig man än
råkar vara, så fi nns det alltid någon läsare
som vet och förstått mycket mer. I bästa
fall leder det till ödmjukhet hos den som
skriver, den respekt för läsaren som är en
av förutsättningarna för det offentliga
samtal ingen demokrati klarar sig utan.
Skulle morgontidningens duns försvinna
för gott riskerar det offentliga samtalet
att tystna eller att ersättas med en ny tids
ljud: ett pladdrets ständiga bakgrundsbrus,
ett evigt tjatter i underhållningens
och oförarglighetens tjänst, ett ljud
paradoxalt nog besläktat med diktaturens
marschmusik och slagord ur högtalare.
En avlägsen släkting kanske. Men precis
som Aldous Huxleys sköna nya värld
långt mer förförisk än George Orwells
från 1984.

lördag....och frukost...

Publicerad 2009-10-03 10:44:58 i ,

Ja jäklar i min skapare vad jag har sovit inatt. Jag gick och la mig rätt tidigt, så jag borde ju inte ha sovit så länge då. Men jag vaknade bara för några minuter sen. Nu blir det frukost, sen löpning........vi får se va som händer i eftermiddag. Det har talats om någon middag....:)

Lilja, du är fan min hjälte...

Publicerad 2009-10-02 11:34:17 i ,

Ibland så är det skönt med idrottstjärnor som är frispråkiga och säger vad de tycker, en av dem verkar Detroits Andreas Lilja vara. Han är ju i Sverige och Stockholm några dagar för att spela en match i globen. På dagarna så har de också tagit chansen att visa Stockholm för de andra utländska spelarna i Detroit Red Wings. Ett av stoppen blev Wasa-museet. Efter det besöket så uttalade sig Lilja om att detta museem igentligen är rätt så pinsam, vilket jag också tycker. För skeppet Wasa är ju ett stort fiasko, och skeppet sjönk ju som sagt bara efter några minuter på sin jungfrufärd. Så jag förstår Liiljas uttalande i denna artikel.

bra gjort av Dif...

Publicerad 2009-10-02 10:50:51 i ,

Det verkar som att den braiga trenden för Djurgården håller i sig. Häromdagen så utklassade de Frölunda med 1-5, vilket var enormt bra. Jag måste också ta tillfället i akt att hyllam djurgårdens målvakt Stefan Ridderwall. Han gjorde en enormt bra insats mot Frölunda. Spelar han så här bra säsongen igenom, då kan laget gå långt.

idag blir det en långrunda..

Publicerad 2009-10-02 10:39:25 i ,

För idag är det sjukt va kroppen svarar bra på både frukost och kaffet denna morgon. Jag har ju lagt om min frukost lite, för att jag ska kunna få en så bra startpå dagen som möjligt. Men det verkar som att denna frukost också passar bra för folk som löptränar. Så idag blir det en skön långrunda ute i den fina höst solen.

kvällens skiva är denna....

Publicerad 2009-10-01 19:47:23 i ,

Helt klart är skivan "Broken promise land" med Weeping Willows en grym klassiker. Jag måste säga, att det är få skivor som man kan lyssna på många gånger, utan att tröttna på dem. Denna skiva är en av dem. För denna blir nog bara bättre och bättre me åren. Jag tröttnar aldrig på den. Den är enormt välgenomarbetad som skiva. Men sen så passar den utmärkt att höst-mysa till. Den är som gjord att lyssna på då man läser en bra bok och kanske dricker lite varmt the elle kaffe.

en tanke...

Publicerad 2009-10-01 19:41:03 i ,

Det är lite trist me dagens bussar som går i linjetrafik i sveriges städer. Men det jag tänker på, det är ju att man inte får hjälpa vackra mammor med sina barnvagnar längre. För bussarna sänks ju till markplan varje gång en förälder ska av med sin vagn. Förrut så kunde man ju charma in sig hos singel-mammor, då man kunde hjälpa dem av med vagnen. Men idag går det ju inte, vilket jag tycker är MYCKET synd....;)

Sanna är på gång igen...

Publicerad 2009-10-01 12:43:21 i ,

Äntligen säger jag, äntligen så får man höra lite goda nyheter om Sanna Kallur och hennes comeback på löparbanorna. Dock så är hon långt ifrån att göra en regelrätt återkomst, för hon är tydligen inte riktigt bra i benen efter sin operation. Men av denna artikel att dömma, så går det åt rätt håll. Det är skönt att veta.

en duo som kommer va odödlig...

Publicerad 2009-10-01 12:18:15 i ,


 

Vad enormt glad jag blir när jag ser denna bild, för den utstrålar sådan glädje tycker jag. För detta är nog en bild som inte kommer att komma igen på bra länge. Att vi i en enda turnering har två såna stora stjärnor som Peter Forsberg och Mats Sundin i samma lag. Det är så stort så det knappt är sant. Men jag blev så enormt glad, när dessa två storstjärnor fick vinna ett os-guld till. För man kan lugnt säga att de förtjänade den vinsten. Nu har ju Mats lagt av, och jag kommer att minnas han med glädje. Det är lite synd bara att han inte avslutade med en säsong i Djurgården. Men men, man kan inte få allt.


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela