klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

va ute och åt

Publicerad 2010-08-31 20:12:28 i ,

Va ute och åt ikväll på en restaurang här i Falun. Måste säga att det var en väldigt lyckad kväll..:)

ÄÄÄÄNTLIGEN

Publicerad 2010-08-31 12:09:00 i ,

Ett av de mest efterlängtade, om man frågar mig, när det kommer till skivsläpp, det är nog att neo-soul killen D´angelo kommer släppa nytt i höst. Jag har alltid varit en stor fan av denna killes musik. Men det har ju gått så enormt lång tid mellan att han släpper skivor. Han gjorde ju också en enormt bra konsert på Cikrus i Stockholm för många år sen. Jag gjorde ju världens dundertabbe när jag valde bort den konserten för en annan. Av alla som jag pratat med, som var på den konserten, sa att den va gudomligt bra.

nej nu får det va NOG

Publicerad 2010-08-31 11:45:44 i ,

Jag kommer inte att kolla på "Fångarna på fortet" ikväll i tv4. För den kanalen börjar bli en parodi på sig själv. Jag gillar inte hur de återanvänder kändisar som de gör. Det är ju nästan bara kändisar från TV4 som är med i deras program. Och det sjuka är ju att ikvällens avsnitt av "Fortet" så tävlar barnen mot sina föräldrar. Och självklart är det de mest kändiskåta jävlarna som är med. Jag tänker först och främst på Sveriges meste tjockis, Anna Book och killen som aldrig fattar att han ska lägga av med sin sångkarriär, Richard Herrey.

det är inte lätt att studera

Publicerad 2010-08-31 11:26:26 i ,

Jag blir så trött när jag läser artiklar som denna. Vi måste satsa på våra studenter i Sverige. De lever verkligen som en andra klassens medborgare. Och det är så fel, vi talar faktiskt om våran framtid, och dessa ska man satsa på.

det är så trist

Publicerad 2010-08-31 11:25:11 i ,

Snart är det ju val, och då brukar ju vallöftena hagla rätt friskt. Men jag tycker att årets valrörelse har handlat om så mycket annat än det jag hade velat se. Det handlar så mycket om tjuv och rackarspel istället för att diskutera politik och vad som är bäst för Sverige.

jag älskar mat

Publicerad 2010-08-30 22:43:00 i ,

Och jag måste säga att jag är rätt bra på att laga mat, om jag får skryta lite om mig själv...;)

en GRYM skiva

Publicerad 2010-08-30 15:37:49 i ,

Här är en till text från tidningen "La musik" som jag nyss har läst i. Helt klart så kan vissa skivrecensioner få en att VERKLIGEN VERKLIGEN vilja lyssna på just den skivan som det skrivs om. Denna text är otroligt mycket så.

"En fantastisk höjdpunkt...

Året var 1988. Ett av de band som hade betytt mest för mig under 80-talet var australiensiska "The Church". Kvartetten hade inlett sin karriär med två briljanta album i gränslandet mellan The Byrds, Ultravox, Television och tidiga Pink Floyd. Med ringande Rickenbacker-tolvor och klösande Stratocasters kändes de som det ultimata gitarrbandet.
Men efter ett par svagare plattor med halvtaskigt ljud hade många tappat intresset för The Church. De började alltmer framstå som ett oinfriat löfte.
Jag var relativt nyinflyttad i Stockholm. En eftermiddag på i tunnelbanan hörde jag en röst tala på engelska. Den lät bekant på något vis och visade sig tillhöra Marty Willson-Piper, gitarrist och bitvis sångare i The Church, som samtalade med Martin Strössel. Jag gick fram och presenterade mig och frågade om jag kunde få en intervju med Marty. Till min glädje erbjöd han sig att komma hem till min lägenhet samma kväll.
Det är inte alltid en musikalisk själsfrände visar sig vara en mänsklig sådan men han blev kvar i nio och en halv timme.
Samma kväll spelade han upp ett förhandsexemplar av bandets nya album "Starfish". Jag var tveksam till det jag hörde. Det lät inte som den plattan skulle rädda bandet. Produktionen (plattan var inspelad i Los Angeles och hade en osannolik hög budget) var visserligen alldeles utsökt. Men låtarna kändes småtråkiga och den som Marty sa var tänkt som singel kändes som en i mängden.
Men första intrycket KAN bedra.
När jag väl fick plattan i min hand och spelade den ett par varv, fick låtarna allt skarpare konturer. Starfish är bara "tråkig" på samma sätt som en film som saknar actionscener kan anses tråkig av vissa. Starfish är som en stämningsfilm. Om man är på humör fängslar den lika mycket, fast på ett annat sätt. Den smyger sig på och lockar in till dess magiska värld.
Den majestätiska inledningen Destination var ett typexempel. Och singeln, som jag var initialt varit så tveksam till, visade sig vara mästerverket Under the milky way- låten som gav bandet ett amerikansk genombrott och ledde till att Starfish sedermera sålde över en halv miljon exemplar.
North, south, east and west var modern psykadelia. Martys Spark var till synes enkel powerpop.
Drivande Reptile var ett efterlängtat återbesök hos Blue Öyster Cults (Dont fear) The reaper. Och avslutande Hotel Womb rymde allt jag älskade hos bandet, snygga gitarrer, Kilbeys återhållsamma ickesång och en kryptisk men fantasi-eggande text (han skriver ofta i stil med min absoluta favorit låt med Neil Young, Cortez the killer.)
Starfish
är en höjdpunkt i bandets brokiga produktion och jag lyssnar fortfarande regelbundet på skivan."

Ur la musik 2002

SÅ JÄVLA BRA

Publicerad 2010-08-30 15:15:27 i ,


Den här tidningen är nog något av det bästa som funnits att läsa inom musiktidnings genren. Den finns inte längre, och jag sörjer den enormt. För varje nummer var verkligen skrivna av personer som brann för sin kärlek till musiken. Jag har kvar alla nummer av denna tidning, och jag vårdar dem ömt. Att läsa artiklarna i dessa tidningar, det är som att komma till himlen....:)

lite snack om Uffe

Publicerad 2010-08-30 15:02:31 i ,

Detta tycker jag va så sant, så jag bara måste ta upp det på min blogg. För ibland så kommer man över texter som är så sanna och stämmer väl överens med hur man själv känner och tycker. Denna text är verkligen så.

Ur La Musik 2002Vad handlar Ulf Lundell om igentligen?

"En av mina ungar, som inte alls tycker det här med Ulf Lundell är särskilt speciellt, frågade mig just om detta, för en tid sedan. "Vad handlar Ulf Lundell om, igentligen". En bra fråga från en ung generation som kräver ett vettigt svar. Och mitt svar är att Ulf Lundell handlar om livet. Att skriva detta och låta pompös eller pretentiös är inte det jag är ute efter. Men så är det, Ulf Lundell handlar om livet. Det var det bästa svar jag kunde ge. Lundell handlar om livet, om det svåra med att förstå sig på livet. Att lära sig att älska livet. Att lära sig att leva med livet. Från den dag vi föds så reser vi mot ett mål, döden. Den som bäst förlikar sig med det faktumet vinner.

Och om livet finns i kvinnan och Lundell handlar om kvinnan och kärleken. Föhållandet och samspelet mellan kvinna och man. Bitterhet, svek, hatkärlek och också allat det underbara som kan finnas med den kvinna man älskar. Det finns ju fler som skriver om livet, det vet jag. Men när Lundell skriver om livet, ja då skriver han om LIVET. Då i begynnelsen som det som anstod en ung man i tjugoårsåldern, idag som det anstår en man strax över de femtio med åren okontrollerat på flykt. Resan har varit lång och en del av oss har varit med på hela resan. En del har hoppat med på resan allteftersom För det är ju så, det Lundell skriver om upplever vi ju förr eller senare i våra egna liv. På ett eller annat sätt.

Ulf Lundell har i intervjuer inför släppet av denna hösts mastodontalbum Club Zebra sagt att han inte vill prata så mycket om själva albumet (han vill inte prata så mycket överhuvudtaget). "Jag blir ändå bara klassad som kvinnohatare) lär han smått uppgivet ha uttryckt. Naturligtvis har Lundell pratat med press ändå. Han förstår ju det här med vikten av marknadsföring. Och Lundell kvinnohatare? Jag har alltid hört en man som älskar kvinnan men uttryckt sig svårt att kunna förstå sig på henne. Lundell har genom årens lopp gett oss underbara, också dubbelbottnade kärleksförklaringar till kvinnan. Ulf Lundell har satt sin kvinna på en piedestal. Men fanimej om han förstår sig på henne. Peter Dalle sa det underbara i filmen Ogifta Par: "Jag hör ju vad hon säger men jag förstår inte vad hon menar".
Vilken man har inte känt sig så. Jag tycker det är så sant det där filmcitatet.

När Lundell varit politisk har jag inte blivit riktigt lika betagen. Det är så "enkelt" på något sätt att skriva "samhället stinker och vi fötrycker arbetarklassen". Även om det kanske finns en poäng i det. Visst har han levererat några historier med politisk underton som har varit oerhört bra, men der är när Lundell låter nostalgin, kärlekens bryderier, spelet mellan man och kvinna och livets resa ta tag i honom som han är som bäst. Och det finns många låtar och album den här mannen gjort genom åren som har varit en tröst för mig i jobbiga stunder men min kvinna här i livet. Och jobbiga stunder i livet överhuvudtaget. Men även som bränsle i lyckliga stunder. Vilket är just allt det musik handlar om för mig. Albumet Club Zebra är så för mig.

Club Zebra handlar om, ja, livet. Här finns klockspelen, Dylan-ekot, Springsteenrocken, Lundellballaderna, rockrökarna, Lundellpopen. Samt Lundells egen version på Steven Van Zandts I´ve been working to hard. På albumet heter den låten Jag har jobbat för hårt. Lundell har på något sätt packat ihop hela sin musikaliska resa i denna underbara dubbel. Skivan innehåller hela tjugosju låtar, och det finns knappt någon som är dålig. Han har nästan på något sätt paketerat hela sin musikaliska resa i dessa låtar. Han låter dock inte det minsta trött. Och han låter mer Lundell än någonsin. Nostalgi, ja det har ju blivit ett skällsord bland musikskribenter idag. Men nostalig är en vacker och melankolisk del i livet om man inte fastnar Vilket inte Lundell har gjort. Upprepning av sig själv? Tja, Lundell kan få klassas som "upprepning på sig själv" hur mycket som helst så länge han levererar så här starka låtar som på skivan Club Zebra. Det är helt enkelt ett jävligt bra album.

man SKA rösta

Publicerad 2010-08-29 13:04:46 i ,

Det är ju bara några veckor kvar till valet, och jag blir bra trött på en sak. Och det är alla som inte tänker rösta. För det verkar som att antalet "soffliggare" kommer vara stort denna gång. Jag är så rädd för det. Det dåliga med det, det är ju att det gynnar partier som Sverigedemokraterna, så bara för att de inte ska få några fler röster, så ska man fan i mig ta sig till vallokalen och rösta. För jag ska det, om det så är det sista jag gör.

söndag söndag

Publicerad 2010-08-29 12:24:16 i ,

Har vaknat för några timmar sen, jag beslöt mig för att ta en bra lång sovmorgon idag. Det är så skönt att göra det. Ute är det ganska trist väder, så det blir nog att vara inomhus idag, men det kan behövas. Jag har en hel del att göra.

jag LÄNGTAR

Publicerad 2010-08-28 12:25:10 i ,

Det ska bli bra kul med årets Lidingöloppe. Jag längtar bar mycket efter att få tävla där. Det känns också som att kroppen har svarat bra på träningen den sista tiden, så jag är hoppfull om att kunna slå mitt pers på 03.27 på tremilen.är så trött på zlatan

Publicerad 2010-08-28 11:48:01 i ,


Vad jag är trött på att läsa om Zlatan, han är verkligen en enormt överskattad spelare. Om man tittar på hans karriär, så har han igentligen inte åstadkommit något. Han har ju ett antal titlar från sina klubblag, men inga störra bedrifter i landslaget. Det är där man blir stor, iallafall i mina ögon. Så jag längtar till den dagen, då han slutar.

morgonträning

Publicerad 2010-08-28 10:02:04 i ,

Vad det är härliga tider att vara ute och springa nu. Jag gjorde för ovanlighetens skull ett träningspass denna lördagmorgon. Jag har alltid haft så svårt för att gå upp en timme tidigare och träna, för det är verkligen inte min grej. Men när man är ledig, då kan jag göra det, inte när jag jobbar. Men det har verkligen sina ljusa stunder att träna på morgonen. Det är oftast då som det är skönast i luften ute, och så var det denna morgon. Det kanske va lite i kallaste laget, men det får man leva med. Det är ju bara att ta på sig mera kläder. Nu ska jag duscha, sen äta frukost och njuta av resten av denna lördag.

denna sommar

Publicerad 2010-08-27 23:59:58 i ,

Jag har ju varit med om en hel del sommrar i mina dar. Men jag måste nog säga att sommaren 2010 kommer nog gå till historien som en av de bästa i mitt liv.

freeeedag

Publicerad 2010-08-27 22:30:55 i ,

Fasen va go fredag kväll det blev. Jag lagade som vanligt lite god mat, drack lite vin och sen har jag bara tagit det lugnt. Jag har också snackat en hel del med L på tele och msn ikväll, man kan lugnt säga att jag är bra tokig i henne..:)

hur har de tänkt här???

Publicerad 2010-08-25 22:59:40 i ,

Jag bara undrar lite allmänt över hur de tänkt, när de namngett denna film. För inte är det vanlig spelfilm jag tänker på, när jag ser denna filmtitel...;)

NEJ NU JÄVLAR

Publicerad 2010-08-23 23:38:32 i ,

Jag tänker inte ge mig, jag ska komma vidare. Jag vill leva och må bra. Jag kommer inte ge mig....

hmmm

Publicerad 2010-08-23 23:20:41 i ,

det känns som att det aldrig lossnar för mig.......

synd om bärplockarna

Publicerad 2010-08-22 21:15:55 i ,

Jag blir så arg och trött när jag läser om hur vi behandlar de utländska bärplockarna i Sverige. Nu så måste röda korset rycka in med kläder till några bärplockare från Bangladesch. Det är ju helt sjukt igentligen att det ska va så.

kul helg

Publicerad 2010-08-22 21:13:41 i ,

Vad man njuter mer av helgen då man jobbar. Man tar liksom vara på helgen mer om man jobbar som en "gnu" i veckorna. Denna helg har varit bra kul. Bland annat så såg jag med tjejen, slaget om Siljan, derbyt mellan Leksand och Mora. Det var bara lite synd att Leksand förlorade hemma mot Mora med 0-3. Men det blev till slut en kul kväll ändå igår.

skönt med fredag

Publicerad 2010-08-20 06:47:00 i ,

Skönt med Fredag, ja det kan ni skriva upp att det är. Denna vecka har varit bra jobbig, men samtidigt har den varit otroligt kul också. Har ju praktiserat på Willys denna vecka, och jag måste säga att jag trivs enormt bra där. Så jag ser fram emot nästa vecka faktisk. Men det ska bli skönt med helg, ska va en hel del med tjejen, det ser jag fram emot. Imorgon blir det "daladerby" i hockey mellan Leksand och Mora.

ännu en morgon

Publicerad 2010-08-17 06:55:01 i ,

Det är ju så skönt detta, att få jobba på Willys. Det är bara så kul, och jag mår verkligen bra när jag får gå dit och jobba. Helt klart är denna period i mitt liv, en av de bästa hittills faktiskt.
Just nu så sitter jag vid mitt matbord och äter frukost och skummar igenom nyhetssidor på nätet. En kul nyhet, som jag läste på Aftonbladet.se är denna. Det verkar som att Britterna inte har släppt sin nalle.

det går bra

Publicerad 2010-08-16 13:24:34 i ,

Är hemma på lunch nu, efter att ha gjort det första förmiddagspasset på Willys, och jag måste säga att jag trivs som fisken i vattnet. Det är bra kul. Snart ska jag tillbaka.....:)

morgon den 16 aug

Publicerad 2010-08-16 07:17:50 i ,

Så var det då dags för praktik om en stund på Willys. Jag har sett fram emot denna dag ett bra tag nu, för det har inte direkt varit kul på den teoretiska delen av denna kurs. Men nu när praktiken börjar, så är jag däremot piggare när jag går upp. Ska bli bra kul detta.

nu KÖR vi

Publicerad 2010-08-15 21:55:41 i ,

För imorgon är en stor dag i mitt liv, så nu jävlar KÖR VI...:)

anna lindberg är kass

Publicerad 2010-08-15 12:25:45 i ,

Igen så har simhopperskan hamnat utanför pallen på ett stort mästerskap. Hon har gjort detta så många gånger nu, att jag tvivlar på hennes kapacitet att vara bäst när det gäller. Vissa idrottsmän har ju det där "lilla extra" som gör dem till vinnare. Jag tror helt enkelt att Lindberg inte har det. Hon är ingen vinnare helt enkelt.

ett av roxettes allra bästA

Publicerad 2010-08-15 12:02:10 i ,

Nu när Roxette har gjort comeback på riktigt på en livescen nära dig, så är det dags att tipsa om en skiva me dem som är grymt bra. Detta är ingen skiva som är utgiven på det vanliga sätter, utan det är en bootleg ifrån deras Unplugged MTV konsert de gjorde 1993. Denna konsert var något av det bästa Roxette har gjort. Jag är enormt glad att ha denna skiva i min samling, för den håller än idag. Jag har också alltid tyckt att de ska spela in en akustisk skiva, jag tror att den skulle bli en hit.

Frölander visar storform

Publicerad 2010-08-15 11:45:39 i ,

Det är kul tycker jag med idrottsmän som trots sin höga ålder, visar upp resultat som man inte trodde de kunde. En sådan person är simmaren Lars Frölander. Han är 36 år, men trots sin höga ålder, så visar han fortfarande att han är en av sveriges bästa simmare. I EM nu så höll han på att ta brons, det är inte dåligt.

arla söndamorgon

Publicerad 2010-08-15 11:13:29 i ,

Så var det söndag, och jag sitter här och njuter av den fina dagen, för det är gudomligt fint väder ute. Dock känner jag mig lite halvkrasslig idag så det blir nog att ta de rätt så lugnt idag.

får inte nog

Publicerad 2010-08-13 17:58:46 i ,

När jag äter mat på fredag kvällar, då hamnar jag oftast framför ett av mina favorit program "Mauro och Pluras kök". Jag får helt enkelt inte nog av detta underbara lilla program...:)

nu mår man bra...:)

Publicerad 2010-08-13 17:47:52 i ,

Kan man må bättre än jag gör just nu, nej det tror jag inte man kan. Jag har precis avnjutit grillad lax med kokt potatis och egen gjord bearnnaise sås, den blev bra god. Men det är bra svårt att få till en sådan sås. Men helt klart så blir det godare att laga egen sån sås. Till detta så avnjuter jag ett rött vin som heter "Gato Negro - Cabernet Sauvignon". Helt klart ett av mina favorit viner, om man frågar mig.

skönt med fredag

Publicerad 2010-08-13 15:13:54 i ,

Vad skönt det är med fredag, det är ju som vanligt den bästa dagen på veckan. Jag vill önska alla jag känner, som vanligt en bra fredag. Och om ni ska ut och festa, så har jag den perfekta spellistan på spotify här för er. Den innehåller en skön mix av de bästa disco låtarna enligt mig...:)
jävligt bra DISCO

det ÄR SÅ SKÖNT

Publicerad 2010-08-13 13:58:16 i ,

Nu slipper jag teoridelen på kursen som jag går. Och så slipper jag visst löst folk som jag verkligen inte gillar. Så det ska bli enormt skönt att börja praktiken nu på Måndag. Snacka om att jag är så JÄVLA SUGEN på att börja jobba och visa vad jag går för. NU ska jag fira ikväll med god mat och försöka att ha en sån bra fredag man bara kan. Jag tror det kommer bli bra....:)

längtar efter HOCKEY

Publicerad 2010-08-13 07:37:41 i ,

Att man kan längta efter något så mycket som jag gör nu. För i år är det verkligen ett stort sug hos mig efter Elitserie premiären. Det blir ju inte heller lättare när Djurgården spelade så bra förra säsongen. Dock tror jag att denna säsong kan bli lite tuffare, för laget har ju tappat en hel del bra spelare. Jag tänker främst på målvakten Wesslau, som var jätterbra förra säsongen.

morgon....

Publicerad 2010-08-13 06:59:35 i ,

Idag var jag bra pigg när klockan ringde. Jag nästan studsade upp ur sängen, vilket var bra skönt. För det är inte ofta som man är så här pigg om mornarna. Men jag är också bra glad att teori delen på min kurs snart är slut. För det ska bli så skönt att slippa umgås med en massa pajaser som är helt körda. Så det ska bli skönt att få börja praktiken på måndag och komma ut i verkligheten.

ogillar denna man

Publicerad 2010-08-11 10:00:25 i ,

Jag tror jag börjar att ogilla Bert Karlsson allt mer, för han gör verkligen helt ogenomtänkta uttalanden i media ibland. Särskilt när han säger att ungdomar idag är lata och inte gör rätt för sig. Men det är inte SÅ LÄTT att vara ung idag. För det finns knappt något jobb att söka och att få en bostad, det är ju också nästan helt omöjligt. Jag läste en kommentar som jag också tycker speglar hur jag tänker om Bert.

Ur Expressen den 11 augusti 2010

"Det är ju jäv---t lätt för Bert att säga att ungdomarna är lata när han själv växte upp i ett helt annat samhälle bestående av militärtjänstgöring, lärlingsutbildningar, ingångsarbeten, fasta arbeten, hyresbostäder mm mm.
Ungdomar måste få känna framtidstro och verkligen känna sig delaktiga i samhället för att kunna må bra.
Om man inte får fast anställning kan man inte planera för sin framtid, man kan varken flytta hemifrån eller leva livet som det en gång var tänkt när det ända man blir erbjuden är praktikplatser och fejkade kommunala arbeten.
Nej du Bert, byt en månads leverne med en ungdom så får du se hur verkligheten ser ut för våra ungdomar 2010 sen kan vi pratas vid för att diskutera förändringar men kom inte och ta upp plats i Expressen med att säga att våra ungdomar är lata."

god mooooorgon

Publicerad 2010-08-10 06:39:42 i ,

Så var det tisdag och det är dags för ännu en dag i mitt liv. Jag vill börja med att önska hela sverige en fin dag. Nu blir det frukost...:)

en textfras

Publicerad 2010-08-08 13:34:59 i ,

När jag läste i boken som jag nyss tog upp, så hittade jag en textfras som jag bara inte kunde låta bli att skiva om. Denna textfras är som sprungen ur mitt egna liv. Det skulle kunna vara en scen i miitt egna liv när jag va mindre och bodde i Stockholm och sprang i alla dess skivaffärer.

"Den illegala nedladdningen av musik har medfört att skivaffärerna håller på att försvinna. De för en tynande tillvaro och blir allt färre. Det är tråkigt, men så länge det finns en enda skivaffär kvar i den landsända där jag bor så tänker jag inte överge den, det är ett löfte. Snart sagt varje skivbutik jag besökt har känts som en fristad, som en plats där alla kan vara sig själva. Där har jag stött på så många själsfränder. Från kända och okända jag mött i dessa butiker har jag också fått oändligt många bra tips. Utan dem hade jag antagligen haft mer pengar, men mitt liv hade varit bra mycket fattigare."

Ur boken "Bruce Springsteen - 16 album" Janne Adeen och Richard Olsson

en BRA bok

Publicerad 2010-08-08 13:28:15 i ,


Ibland kommer man över böcker som är så där sjukt bra så man inte kan sluta läsa. Denna bok som ni ser ovan är en sån bok. Denna bok är skriven av två enormt stora fans av Bruce Springsteens musik. Det märks i boken att dessa två skribenter kan sin Springsteen. För när de skriver om hans musik, då är det verkligen kärlek inblandat. Tanken med boken är att gå igenom hela Springsteens skivkatalog och skriva om plattorna. Det är bra kul och intressant läsning. Man blir verkligen sugen på att lyssna på Bruce när man läser i boken. I texterna så väver skribenterna in sina egna tankar och värderingar kring låtarna och skivorna. Det är detta som gör boken så läsvärd. Helt klart är denna bok något för alla som gillar Bruce.

roxette konserten igår

Publicerad 2010-08-08 13:07:50 i ,


Det går inte att undgå Per´s enorma glädje över att få sjunga med Marie igen i Roxette. Jag tycker denna bild ifrån gårdagens konsert i Uppsala, visar det bra mycket. Tydligen var gårdagens konsert bra när man läser om den. Och jag hade så klart velat varia på plats. För är det något jag längtat till under åren, så är det att få se Roxette live igen. För när allt kommer omkring, så är Roxette bra svårslagna på scen.

Roxette ÄR tillbaka

Publicerad 2010-08-05 22:35:21 i ,

Det är inget snack om det nu, för gruppen Roxette är tillbaka på allvar. Det kan jag lugnt hålla med om när man läser om efterspelet till deras smygkonsert i Halmstad igår. För det är när man ser videos som denna nedan, som man inser att Marie Fredriksson är att räkna med i framtiden också. Det är så kul att hon är tillbaka på allvar. För när hon sjunger låten "Listen to your heart" i videon nedan, då är det så man får rysningar faktiskt. För efter allt hon har gått igenom, så var det många, med mig, som trodde att man aldrig skulle få se henne på en konsertscen igen. Men så var inte fallet.

längtar efter hockey

Publicerad 2010-08-05 08:15:33 i ,

Man kan lugnt säga att jag längtar efter när hockeysäsongen drar igång. För det finns inge tristar än just svensk fotboll. För den är verkligen helt urkass. Igår förlorade Aik mot norska Rosenborg med 3-0 i kvalet till Champions league. Jag tror nog aldrig svenska klubblag har varit så långt borta ifrån europa som just nu. Men det beror ju på att svenska spelare är så enormt dåliga. Jag såg lite på bilderna ifrån matchen på sporten igår. Och de hade ju massor av chanser, men som vanligt har de så svårt att få in bollen i mål. Nej tacka vet jag elitserien i hockey. Det är grejjor det. Och det blir ju inte sämre när man läser detta.

morgon i falun

Publicerad 2010-08-05 08:08:59 i ,

Sitter här vid mitt middagsbord och äter frukost, klockan är 0807 och jag ska snart dra iväg för att studera. Idag ska vi påbörja lektioner för att ta truckkort, och det kommer nog bli bra kul. Jag är iallafall taggad till tusen.
Man blir ju inte annat än bra glad då man läser om Roxettes smygspelning i Halmstad igår. Att se Marie på scen med Per, det är ju så kul.

ett litet inlägg till bara...

Publicerad 2010-08-05 00:35:50 i ,

För jag såg denna artikel om Roxette´s comeback spelning i Halmstad. Det verkar som att spelningen har varit lyckad. Det är så kul att de är tillbaka. För de behövs tycker jag i Svenskt musikliv. Sen så har faktiskt Marie en av de bästa rösterna i sverige. Dock så är den kanske en aningen försvagad, men hon kan fortfarande sjunga skiten ur många av de andra svenska sångerskorna.some aussie music

Publicerad 2010-08-04 23:12:28 i ,

Ett band som jag upptäckt den senaste tiden, det är det australiska bandet "The Church". Detta är ett ganska okänt band för de flesta, men jag tycker verkligen att de är värda att upptäcka. För de spelar en rätt så skön pop med stänk av lite The Smiths och The Cure. Om man blandar dessa band i en skål och tillsätter lite australisk värme och en jävla massa öl, då får man The Church. Detta band bildades 1980 i Sydney och har sen dess gjort en hel drös massa plattor, men aldrig riktigt slagit igenom stort. De hade vä sin allra största period på 1980 talet. Det var då de gjorde sina bästa plattor. Ska man köpa några skivor med denna grupp, då ska man leta efter skivorna "Starfish" och "Gold afternoon fix". De är enligt mig de bästa skivorna av och med denna grupp.

en STOR kväll

Publicerad 2010-08-04 20:22:24 i ,


Det är en rätt historisk kväll nu. För om bara några timmar så gör Roxette comeback på livescenen på krogen Leifs Lounge i Halmstad. Det är en krog som ägs av Per Gessle. Han har gjort som en vana att premiärspela där inför en stor turnee. Man trodde jui aldrig att Roxette skulle spela live igen efter Marie´s tumör för några år sen. Hon drabbades rätt hårt av den. Man ser det när hon uppträder nuförtiden. Hennes röst är helt annorlunda och så är hon inte lika rörlig på scenen längre. Förr så brukade hon springa som en galning fram och tillbaka på scenen. Men att hon uppträder live igen, det är lite av ett mirakel tycker jag. Och när man sett videos ifrån repetitionerna inför denna mini turnee nu, så verkar hon vara i gammal god form faktiskt. Så det ska bli kul att se vad medierna kommer att skriva imorgon om denna spelning ikväll. Sen så är jag bra nyfiken på vilka låtar de kommer att spela. Tydligen så kommer de att spela låtar som de aldrig har spelat förr. Så kanske man kan vänta sig en "Cry" eller "Run to you".

en liten tanke

Publicerad 2010-08-04 08:17:21 i ,

Jag själv är en väldigt glad och öppen kille av naturen, och så har jag alltid varit och kommer alltid att vara. Ett av mina ledord i livet är att ha så kul som det bara går. För jag tycker att livet är bra kort för att gå runt och va sur och butter. Men det är en sak jag tänkt på det sista halvåret. Och det är att jag tycker att det är just nu, en ganska negativ stämning i samhället. Och det är så trist, för jag möter folk i min närhet som går runt och är bra jävla negativa. Är de det, så tycker jag de kan va de hemma på kammaren, och ge fan i att drabba mig med deras rätt så negativa attidyd. Det som är så jobbigt, det är att jag drabbas av detta och blir själv bra trött och negativ, och det hatar jag. Jag VILL vara glad....

god morgon sverige...

Publicerad 2010-08-04 08:07:37 i ,

Har vaknat för en liten stund sen, nu är det frukost och tidningsläsning på nätet som gäller. Och jag blir så ledsen när jag läser om att Susanna Kallur kommer att kanske inte kunna ställa upp i friidrotts-SM här i Falun. Men det var nog det jag visste, för hennes skada är bra allvarlig. Det är som jag sagt förr, jag tycker att det är dags för henne att lägga av.

lundell i helgen

Publicerad 2010-08-02 21:42:02 i ,

Jag hade ju den äran att se Ulf Lundell live i på Gröna Lund i helgen i Stockholm. Och jag måste säga, det var en grymt bra konsert. Det var väl inte någon av hans bästa konserter jag sett me han. Har sett han 3 gånger tidigare, men konserten i helgen va bra. Det är något med att se han i Sockholm. Det känns som att han anstränger sig lite extra då.

vin och mat

Publicerad 2010-08-02 21:14:40 i ,

Ett stort intresse jag har, det är ju att laga mat. För det är sanslöst vad jag har börjat att gilla att stå vid spisen och laga till alla dess olika maträtter. Men en sak som jag har upptäckt det senaste året, det är att vin och mat verkligen hör ihop. För det är så, ett bra vin kan lyfta en god maträtt. Så för mig är det nästan otänktbart att inte ha vin till maten. Ikväll har jag gjort en laxrätt, och till det hade jag ett vin som var så gott. Detta rekommenderar jag verkligen.

mitt liv...

Publicerad 2010-08-02 21:09:07 i ,

Jag måste säga att det är bra "gött" att leva nu år 2010 i Sverige. För just nu så har jag det bara jävla bra i mitt liv. Det bara är så.

Emma Green

Publicerad 2010-08-02 08:15:27 i ,

Jag bara måste ta upp det igen, men detta med Emma Green och hennes silver i EM. Det var så kul att det äntligen lossnade för henne.

god morgon på en måndag

Publicerad 2010-08-02 07:58:03 i ,

Så var det då måndag efter en ENORMT skön helg. Det var bra jobbigt att vakna idag, för har ju sovit bredvid en viss tjej som jag tycker mycket om. Men så är det, man kan inte sova bredvid varandra jämt. Man kan lugnt säga att jag längtar tills nästa gång...:)
Just nu äter jag frukost och läser mediesidor på nätet. Och som vanligt blir man förtvivlad över hur världsläget är. Det verkar som att det alltid är krig någonstans i världen. Men man får inte deppa ihop, det kommer att bli bra så småningom. Så tänker jag. Men det som fick mig att reagera lite mer denna morgon. Det var att Piratpartiet har släppt sitt valmanifest. Och jag blir så trött då jag läser detta. Och där så skriver de att de vill ha fri kultur bland annat. Jag blir lite trött där faktiskt. För det går inte att allt ska va gratis hela tiden. Saker och ting måste få kosta, annars så blir kulturen enormt slätstruken och tråkig. För det kostar att göra bra kultur, och då måste man få ta betalt för det. De som jobbar inom media och kultur, måste ju få betalt för det jobb de gör.

änglagård 3...njaaaa

Publicerad 2010-08-01 22:09:13 i ,

Jag vet faktiskt inte om jag är så sugen på att det görs en tredje Änglagård film. För den första filmen va så grymt bra att man faktiskt kunde ha skippat att göra en uppföljare på den. För tvåan är rätt så kass om man dissikerar den. Sen så är det en sak som jag stör mig på rätt så mycket med den tredje Änglagård filmen. Och det är att Colin Nutley och Helena Bergström använder sin dotter i en av huvudrollerna. Det känns lite "creepy" och "inavel" när man använder sin egna familj så där i sina filmer.

bra gjort Emma

Publicerad 2010-08-01 21:58:46 i ,

Vad jag älskar att se på idrott ibland. För ibland får man vara med om ögonblick inom idrott då folk verkligen överträffar sig själva. Ikväll har jag varit med om ett sånt ögonblick. Jag har följt höjdhoppsfinalen i EM i friidrott ifrån Barcelona. Ikväll så överträffade verkligen Emma Green mina förväntningar. Jag ska erkänna att jag har tvivlat på denna tjej många gånger. Jag har sagt att hon aldrig kommer att ta en stor medalj igen. Men snacka om att jag fick på käften ikväll av henne. Och det är så skönt att hon tog silver, för Sverige har verkligen inte haft det kul i dessa EM.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela