klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

jag ääälskar

Publicerad 2010-12-31 19:11:16 i ,

...min hårtork. Om jag skulle va tvungen att va stilla på en öde fin liten ö i den åländska skärgården, och jag bara va tvungen att ta me en enda pryl. Då skulle det bli hårtorken. För tänk om en gädda kommer på besök, då måste man ju va fin..:)

 

 

att klä sig...

Publicerad 2010-12-31 18:52:16 i ,

Jävlar va svårt jag har att hitta den rätta outfiten för ikväll. Men jag tror jag är något på spåren nu..:)

is från taket

Publicerad 2010-12-31 18:39:21 i ,

Det är nice att ha taklucka som jag har i min lägenhet. Saknar man is i kylen, så är det bara för mig att öppna takluckan och se vad fader natur har i sitt sköte för mig att ha i drinken...:)

håller på att göra mig i ordning...

Publicerad 2010-12-31 18:38:31 i ,

När man som jag, håller på att göra mig i ordning inför kvällen, då är det ju ett måste att ha skön dricka i handen och bra musik i stereon. Just nu är det soundtracket till filmen "Saturday night fever" som rullar.

så var det dags...

Publicerad 2010-12-31 17:11:36 i ,

Ska ta och käka lite nu, sen göra mig iordning inför kvällen. Något säger mig att denna kväll kommer bli bra..:)

 

Gott nytt år på er alla

 

 

denna dag började bra..:)

Publicerad 2010-12-31 12:42:47 i ,

Snacka om att det är skönt att börja dagen med en löprunda ibland. Jag gjorde så denna sista dag på detta år 2010. Jag tycker att det får sammanfatta detta år för mig. För om man kollar hur detta år har varit ur träningssynpukt, så har det varit rätt bra faktiskt. Det blev lite av ett mellanår, så jag tror att nästa år kommer bli bättre. Mitt mål för nästa år är att springa något lopp eller två kanske till och med. Men jag tycker att jag håller formen bra från år till år, vilket är bra skönt. Det beror ju självklart på att jag klarat mig från skador väldigt bra.

ÄR IMPONERAD

Publicerad 2010-12-31 08:47:00 i ,

Jag måste säga att det är kul att följa småkronorna i årets junior-VM. För bara någon dag sen så slog de tjeckien klart med 6-3. Nu kommer de i nästa match att verkligen få bekänna färg när de möter Kanada i en ren gruppfinal. Jag tror starkt på svenska killarna, och jag tror att de kommer få antingen guld eller silver.

GOD MORGON

Publicerad 2010-12-31 08:09:24 i ,

SÅ var det då nyårsafton, och årets sista dag. Jag sitter som jag alltid gjort detta år, och äter frukost och läser tidningen, lyssnar på lite skön musik. Detta är en perfekt start på en dag, som jag tror kommer bli RÄTT BRA..:)

Jag startar dagen med en löprunda tror jag....

falun är bra trist ibland...

Publicerad 2010-12-30 21:25:28 i ,

När man nu som jag, har bott i Falun ett tag. Så märker man att denna stad kan vara bra trist ibland. Särskilt när man läser såna här artiklar. Det är ju självklart att man måste för skjuta av raketer när det är nyår. Det är självklart att man ska ta det försiktigt och så ska man se upp vart man ställer sina fyrverkerier. Jag tror verkligen inte på att förbjuda folk att skjuta vart som helst.

NU DANSAR VI IN 2011

Publicerad 2010-12-30 21:17:45 i ,

Ska diska, så tänkte lajja en skön disco platta under tiden jag gör det. Och då passar denna skitbra...

Ljungberg klar för Celtic

Publicerad 2010-12-30 21:09:29 i ,

Jag tycker att detta va jävligt kul nyheter. För det finns två bra saker med att Fredrik Ljungberg spelar i Europa och den skottska ligan. För det första så tror jag att detta är bra för det svenska landslaget i fotboll. Jag är så tokig och tror att Ljungberg fortfarande är så bra att han platsar. För det andra så är det bra att han spelar i den skottska ligan. Den är kanske inte världens bästa, men den är bra nog för Ljungberg. Jag tror att han kommer göra bra ifrån sig i Celtic.

 

 

 

 

ja du..:)

Publicerad 2010-12-30 20:59:10 i ,

Att jag inte kan hålla tyst ibland, för ibland vore det bra för mig att göra det.

 

 

ett trevligt samtal från mamma

Publicerad 2010-12-30 19:25:41 i ,

Ibland blir man bara för jävla lycklig av små saker. Jag va me om ett dröm ögonblick som skivsamlare för en liten stund sen. Hon ringde och sa att hon hade fått tag på en gansks stor skivsamling, som ett äldre par vill bli av med. För de ska flytta till ett äldreboende, och då måste de göra av med en massa saker hemma. Självklart kan jag ta han d om deras skivsamling...:)

topp 3 disco

Publicerad 2010-12-30 19:03:58 i ,

När jag ändå är inne på att skriva om genren disco, så tänkte jag dela med mig av min topp 3 lista med de bästa disco låtarna.

 

1

Born to be alive - Patrick Hernandez

2

Relight my fire - Dan Hartman

3

Efter plugget - Factory

lite disco historia

Publicerad 2010-12-30 19:01:07 i ,

Jag har alltid läst allt vad Jan Gradvall har skrivit med en enorm glädje. Han kommer verkligen att kunna axla den nyss avlidne Lennart Perssons penna. Här skriver Gradvall om lite disco historia.

ljud på vinyl

Publicerad 2010-12-30 18:57:07 i ,

Det är verkligen skillnad på ljudet på vinyl mot hur det är på en cd. Det är något jag har upptäckt under vintern. Framför allt efter att jag köpt en skitbra vinylspelare. Det är ett "varmare" ljud tycker jag på en vinylplatt. På cd låter det så "kallt".

jag såg inte på tv

Publicerad 2010-12-30 12:07:48 i ,

När jag tänker tillbaka på året som gått, då är det en sak jag först kommer och tänka på. Det är att detta var året då jag nästan aldrig såg på tv. För det har verkligen varit så för mig. Detta beror på flera olika saker, men för det första så är det så mycket skit som sänds på tv. Sen så har jag inte ork att titta på tv längre. För det andra så har jag under detta året blivit lite av en filmfantast. Och ska man se på film, då ska det vara på dvd och inte på någon tv-kanal. För jag hatar verkligen alla reklam avbrott. Jag vet att det låter väldigt 1989 att tänka så, men jag stör mig mer och mer på dessa avbrott.

GOD MOOORGON

Publicerad 2010-12-30 11:13:23 i ,

Har varit uppe ett tag, men av flera anledningar så äter jag inte frukost föräns nu. Det är skönt att vara hemma nu och för första gången på några dagar äta frukost själv. Det är lite skönt faktiskt. Att sitta här vid mitt egna bord, och äta frukost.

 

 

morrissey rules

Publicerad 2010-12-30 00:49:45 i ,

Detta är en grymt bra live platta med Morrissey. Det som gör den så bra, det är att det är en hel konsert man får, så "live känslan" blir bra påtaglig när man lyssnar på skivan. Och sen är denna skiva en bra en att lyssna på för folk som inte hört Morrissey förut. För på denna platta går han igenom alla sina stora hits, även några låtar från sin tidiga grupp The Smiths.

Hagnesta Hill (eng)

Publicerad 2010-12-29 20:11:30 i ,

Det var lite kul faktiskt att komma hem idag, och se alla små paket med skivor som jag fått. Jag har ju verkligen upptäckt Tradera.com denna höst och vinter. I ett av paketen så fanns skivan "Hagnesta Hill" med Kent. Det var deras engelska version som de lirade in inför deras utlandslansering. Den sålde inte direkt så bra utanför Sverige. Men det är inte så konstigt, för Kent är ett band som ska sjunga på svenska. Så är det bara. Det är samma sak med Ulf Lundell, han ska sjunga på svenska. Jag kan inte tänka mig att han sjunger på engelska.

gud va starkt

Publicerad 2010-12-29 20:02:40 i ,

Jag har ikväll kollat på reprisen av OS-krönikan som är gjord av svt´s sportredaktion. Och det var helt sanslöst vad jag fick tårar i ögonen när jag såg krönikan. Men det är ju inte så konstigt heller, när vi har såna stjärnor som Kalla, Hellner, Pärsson osv.

 

 

abba gånger 2

Publicerad 2010-12-29 18:22:33 i ,

Nu blir det denna platta med Abba, och det är nog lite av min favorit ändå. För jag gillar disco soundet som är på denna platta. En av de bästa låtarna på denna är nog helt klart "Does your mother know", som blev den sista låten som Björn sjöng lead på. Jag tycker det faktiskt va ett bra beslut, för ska jag erkänna så sjunger han inte direkt bra.

 

 

abba gånger 2

Publicerad 2010-12-29 18:19:35 i ,

Man kan nog lyssna på Abbas musik hur länge som helst. För deras musik kommer aldrig gå ur tiden. Jag har nu avverkat först plattan SUPERTROUPER, som är sjukt bra. Den innehåller ju för det första den absoluta nyårs låten "Happy new year". Det konstiga med den låten, det är ju att den har blivit stor lite på egen hand. För den blev aldrig släppt som singel, vilket är för mig helt superkonstigt. Sen så innehåller denna plattan en underbar live version av låten "The way old friends do". Den framförs med ett fantastiskt dragspelss sound från Benny. En av hans bästa prestationer tycker jag inom Abba.

 

 

är hemma och spisar musik

Publicerad 2010-12-29 18:15:01 i ,

Det är bra skönt att vara hemma pga en sak, en väldigt viktig sak, iallafall för mig. Och det jag tänker på, det är att jag kan nu njuta av mina egna plattor och lyssna på den musik jag gillar. För när man är borta och man är inneboende hos en annan familj, då är det ju deras musik som gäller lite. Men nu är jag hemma och kan njuta i fulla drag av min egna musiksamling.

vinyl...

Publicerad 2010-12-28 23:58:50 i ,

Det är konstigt igentligen vad vissa saker framkallar mer kärlek hos mig. Men för mig är det stor kärlek att hålla i en riktigt bra vinylskiva....:)

TACK UFFE

Publicerad 2010-12-28 16:28:42 i ,

Oj vilka bra låtar Ulf Lundell har gjort genom åren. Det som är så häftigt med denna man, det är att han bara blir bättre och bättre med åren. Han har gjort en enorm mängd plattor genom åren, så det kanske kan va svårt för en lekman att hitta guldkornen bland alla hans låtar. Men låten COCO är verkligen ett guldkorn bland alla hans andra, så den tycker jag verkligen man ska lyssna på. Sen är den texten helt underbar. När jag första gången hörde denna låt och lyssnade på texten, då blev jag nästan tårögd av hur stark texten va.

....and it´s for you.....

Det är månader sen vi hördes av nu
Skulle jag ringa skulle du säga
att allt det där
det var längesen, så väldigt längesen
Din tid går fortare
Jag har det så långsamt här

Ingen jag känt har pratat så
mycket om moral och haft så
lite av det själv
Jag undrar vem du är fantastisk
för nu, dig själv eller nån annan
denna svarta november kväll

No hardfeelings, min vän
bara jag som driver omkring
med slaka segel, utan köl
Du var bitsk, giftig och listig
Du högg som en cobra
men i nästa sekund kunde du rodna
och se ut som ett som ett stappligt föl

Du fann din egen guide till
nöjena till slut
Din egen flock, din egen spalt
Var det när dom drev mig nerför
gatan med sparkar och slag
som du bestämde dig?
Du bytte sida, det var allt?

Det är Ok, bry dig inte om det
Den här stan är tuff
Man måste se om sitt hus
Se om sig själv i första hand
måste man göra här
Men ikväll näe jag tänker på dig
går det som ett sorgset sus

Genom dom nakna träden
Jag minns en sommardag för inte så
längesen, så sen för dig förstås
Vi badade i havet och var
lyckliga en dag, du var det vackraste
jag sett och jag trodde på oss

Vi kunde ha gjort nåt stort du och jag
Lyft den här världen några steg
Lyft oss själva upp till oss själva
dom vi var den där dan
och stannat där och hållt oss där
och vunnit det enda som kan vinnas:
kärleken, min vän
Vi kunde ha lämnat den här stan

Men jag hoppas du har hittat din man nu
kommit till ro, det är sant
men det gör ont ändå
Ingen jag mött var som du
Du hatade och rev och slet
och tog vad du kunde ta
Nu är du borta, men det tar sån tid
för sånt här att gå itu

Kanske var alltihop bara ett
underbart bedrägeri
Du tänkte som en general
jag tänker inte alls
Jag lever i en annan värld
Min egen av färg och form
Jag ser dina tunna händer
ser mina läppar mot din hals

Du satt under granen som en liten
gökunge och kramade dina tummar
och grät
Du hittade aldrig vad du önskat dig
bland alla dessa uppslitna paket
Du behövde mig när du behövde mig
Nu behöver du mig inte längre
för dig är det förbi
Nu är du borta, men du är kvar
lär väl aldrig försvinna helt
Jag skämde bort dig, nu är du fri

Det är bara jag som är ensam och
bräcklig ikväll, en idiot som vet så
mycket bättre än det här
Du måste vidare, det är självklart
Men jag älskade dig verkligen
Vad det nu kan va värt

en kille med koll

Publicerad 2010-12-28 16:16:40 i ,

Om man vill ha någon som är lite som en guide i mediebruset, då brukar jag läsa Fredrik Virtanens krönikor. Han har bra koll på vad som är bra eller dåligt inom media.

lite sorgligt

Publicerad 2010-12-28 16:07:05 i ,

Jag åker ju hem imorgon, och det är lika jobbigt varje gång. För när man som jag bor en hel landsända nästan ifrån mamma och pappa, så är det ju inte direkt lätt att hälsa på dem. Det har ju då inneburit att vi inte ses så ofta. Och ju äldre de blir, ju viktigare blir det för mig att hålla kontakten me dem.

ANDRAS BLOGGAR

Publicerad 2010-12-28 16:05:19 i ,

Är det inte väldigt uppenbart igentligen en sak. Och det är ju att min blogg är helt klart den bästa. Så jag fattar inte varför andra håller på me sina blogga, att det inte bara lägger av. För det är ju ingen som kan blogga lika bra som jag.

ATT DE ORKAR

Publicerad 2010-12-28 11:27:00 i ,

Jag fattar inte att folk orkar shoppa under den så kallade mellandagsrean. För alla som har lite HJÄRNA vet ju att denna rea är ett stort skämt. Det går inte att fynda då.

en vintrig morgon

Publicerad 2010-12-28 11:20:16 i ,

Så var det bara en dag kvar för mig, här uppe hos mina päron i Ångermanland. För imorgon åker jag hem, det ska bli skönt lite faktiskt. Men det har verkligen varit en skön jul här uppe.

I PÄRONENS TVSOFFA IKVÄLL

Publicerad 2010-12-28 01:04:51 i ,

JAG GICK OCH LA MIG I MINA FÖRÄLDRARS TV-SOFFA IKVÄLL, EFTER ATT DE GÅTT OCH LAGT SIG. DÅ SÅG JAG PÅ DENNA FILM. JAG MÅSTE SÄGA ATT JAG FALLER FÖR DEN VARJE GÅNG JAG SER DEN. FÖR DEN ÄR HUR BRA SOM HELST.

farsan min

Publicerad 2010-12-26 16:08:04 i ,

Jag har ju en bra skön pappa, men han är bra jäkla envis ibland. Idag så när det är bra stormigt ute och det måste skottas ute. Nu idag så är pappa rätt så förkyld och orkar inte lika mycket mot när han är frisk. Självklart kliver jag då in och skottar och sköter andra sysslor här där de bor. Men likt förbannat så ska han va me och skotta, när jag säger åt han att jag kan skotta själv. Jag vill ju att han ska va inne och kurera sig.

bra snöigt

Publicerad 2010-12-26 16:05:43 i ,

Det är enormt mycket snö här där jag är just nu. Jag har ju sen någon vecka varit här och firat jul. Det har varit precis så skönt som jag ville att det skulle va.

julafton 2010

Publicerad 2010-12-25 11:34:15 i ,

Min julafton blev precis så skön och lugn som jag har önskat. Och det blev så skönt att det blev så. Jag behöver verkligen inga julklappar, utan för mig är det viktigare att man har det skönt, äter gott, umgsås med familjen och kanske ser en bra film på tv. Detta är jul för mig.

 

 

mina julfavoriter...

Publicerad 2010-12-24 00:04:40 i ,

Jag har inte gjort detta förut, men jag tänkte bjuda på några av mina favorit jullåtar. Så håll till godo....

sverige 2010

Publicerad 2010-12-23 23:08:38 i ,

Det är ju konstigt att inte tågen fungerar om man har lagt ner över 200 miljoner på att tågen ska fungera bättre. Man undrar ju vart de pengarna har tagit vägen? Men ska sanningen fram, så är nog den bästa lösningen att vi går tillbaka till ett statligt ägt SJ. Och där man samlar både skötandet av resenärerna och rälsen under samma tak.

jag hade tur...

Publicerad 2010-12-23 22:53:43 i ,

När man läser om hur våra kommunikationsmedel funkar idag, så hade jag nog en stor tur, som kom fram i tid. För dagen efter jag hade åkt, så var det ju enorma problem ute i landet.

mätt och belåten....

Publicerad 2010-12-23 22:44:58 i ,

Så sitter jag nu i soffan här hemma hos morsan och farsan, jag har en nyöppnad julmust bredvid mig, i kaminen så sprakar en brasa och i ögonvrån så ser jag en nyklädd julgran. Och i magen så finns det massor av god och nyäten julmat. Jag tror inte att man kan må bättre just nu.

femte julbordet nu

Publicerad 2010-12-23 13:58:46 i ,

Man kan lugnt säga att jag har fått smaka på julbordet nu i jul. För nu är det snart dags för det femte julbordet sen jag kom hit till mamma och pappa i måndags. Men det är bara nice, för det är ju så gott.

DET FÅR VARA SLUT NU...

Publicerad 2010-12-23 01:00:01 i ,

Det får vara slut nu med läktarvåldet på de svenska hockeyarenorna. För detta skadar den svenska hockeyn enormt att inte vanligt folk kan gå på hockey med sina barn, utan att riskera att bli nedslagna. Svensk hockey och politiker måste ta itu med detta omedelbart. Och det är bara hårda tag som gäller nu. Annars så är det kört för svensk hockey på lång sikt. Det enda som hjälper just nu, det är att identifiera de värsta bråkstakarna och stänga av dem från arenorna på livstid.

HJÄRNDÖDA FREAKS...

Publicerad 2010-12-23 00:54:06 i ,

Jag börjar bli så trött på att läsa om alla idioter till så kallade "supporters" som förstör derbyna i Stockholm. För nu har det ju hänt återigen, att ett hockey derby mellan Aik och Djurgården har spårat ur, och det blev kravaller. När jag läser om att det inte blev den hockeyfest som jag vet själv att det kan va, då blöder det i mitt hockeyhjärta. För jag har ju själv sett åtskilliga derbyn förr om åren som har varit helt fantastiska fester, där det har bjudits på både festligt spel och enormt härligt tryck på läktarna. Det är så jag vill att det ska va, och att alla kan gå på matcherna. Men så är det inte nuförtiden. Det är så tråkigt att det är så.

julen kommer närmare...

Publicerad 2010-12-23 00:38:10 i ,

Just nu så tar jag det bara lugnt, efter att ha varit hos några släktingar och ätit julbord. Det är andra julbordet sen jag kom hit upp. Så man kan lugnt säga att jag fått smaka på julens godheter.

jag hade nog tur...

Publicerad 2010-12-22 01:40:05 i ,

Det verkar som att jag åkte rätt dag. För det verkar ju som att det är fullt kaos nu i tågtrafiken runt om i landet. Att det ska va så svårt för SJ att sköta våran järnväg, det fattar inte jag.


så va man i norrland...

Publicerad 2010-12-21 15:29:57 i ,

Är på plats nu hos mina föräldrar här i Sollefteå för att fira julen här. Detta är något jag sett fram emot länge. Dock så hade jag en allt annat än trevlig resa upp med tåget igår. Jag blev åksjuk något helt sjukt mycket. Så sjukt att jag blev fast på toaletten på tåget en längre tid, för att spy som en jäkla messmörstub. Det var skitäckligt, och det blev ju inte bättre av att flera av tågets toaletter inte fungerade. Man tycker ju att de borde ha tid att fixa toaletterna. Men jag kom så småningom fram, men jag va bra sliten igår på kvällen.

det är rätt kasst...

Publicerad 2010-12-20 10:18:00 i ,

...att man ska behöva tänka på om tåget går eller inte. För jag tycker det är rätt dåligt att man i ett modernt land som Sverige inte kan ha en fungerande järnväg.

tack för showen tjejer

Publicerad 2010-12-20 10:10:05 i ,

Det har varit så oerhört kul att följa det svenska landslaget i handboll under den nu avslutade EM turneringen. Och det slutade ju något bättre än jag trott, Jag hade aldrig i min fantasi trott att de svenska tjejerna skulle gå så långt som till en final. Jag skrev det förut, och jag tycker så fortfarnade att vi vann ett silver. Men det är en annan sak som jag också vill lyfta fram, och det är tjejernas inställning till final matchen och efterspelet. För det var så kul att se tjejernas reaktion efter matchen, för de va SÅ missnöjda med att ha förlorat, och det var SÅ SKÖNT att se denna reaktion. Jag kan bli så trött på svenska idrottare som efter en förlust, nästan är jätteglada med att ha förlorat och de säger saker som "nej men jag är nöjd med min 30:de plats". Nu så sa tjejerna att det var överjävligt trist att förlora eller "det känns piss" som Isabella Guldén sa efter finalen igår. Man ska aldrig vara nöjd med en andra plats, är man det, då har man inte inom elit idrotten att göra.

 

 

GOOOD MORGON

Publicerad 2010-12-20 09:24:54 i ,

Så var man vaken då, och nu ska jag ta och käka frukost. Sen blir det att dra iväg upp till morsan och farsan för att fira jul. Ska bli bra kul att fira jul me dem. Jag hoppas bara att tågen går som de ska idag, så man inte blir strandsatt någonstans.

 

Mycket snö är det ute också.....

 

 

denna tjej va bäst..

Publicerad 2010-12-19 22:59:12 i ,

Alla snackar om att Linnea Torstensson är den stora stjärnan i laget. Men för mig så tycker jag att Isabella Gulden är minst lika bra. Hon visade iallafall världsklass i finalen idag. Hon visade iskyla vid alla sina straffar. Så jag vill hylla denna tjej för sin insats.

 

 

detta är sant...

Publicerad 2010-12-19 22:53:33 i ,

Det är inte ofta man hör en så kallad expertkommentator säger saker som stämmer överens med hur man själv tycker. Men denna kille gör detta.'

 

 

en sak har de glömt...

Publicerad 2010-12-19 22:43:41 i ,

Här nedan kan ni se när experterna på tv4 sammanfattar tjejernas handbolls-EM. Man kan här höra om vad de tycker de svenska tjejerna kan förbättra, och då tänker de på att de ska förbättra skyttet bland annat. Men det är en sak som de har glömt, och det är ekonomin. För ska vi bli det bästa landslaget i världen och kunna konkurera i framtiden med de stora nationerna i VM och EM, då måste vi låta våra tjejer kunna spela handboll på heltid. För det är detta som är den STORA skillanden mellan till exempel Norge och Sverige. Det är konstigt att man inte talar mer om detta i media.

 

 

man blir rörd...

Publicerad 2010-12-19 22:32:12 i ,

När man ser bilderna från matchen mellan Sverige och Norge idag, då är det nästan så man får en tår i ögonen. För det är så stort detta, att ta en silvermedalj i EM. Och på det sätt som de genomför denna turnering också, så är de helt klart värda medaljen. Det är nästan så man tycker att det svenska herrlaget i stafett ska lämna över bragdmedaljen till tjejerna i hanbollslandslaget. För det ÄR stort detta.

 

 

såå sköna bilder...

Publicerad 2010-12-19 19:39:50 i ,

Det är så häftigt att se dessa bilder på de glada svenskorna. För det är kul att de trots förlusten kan glädjas åt sina silvermedaljer. För det är en rätt historisk dag detta för svensk damhandboll. För det är ingen som har tagit medalj förut i en stor handbollsturnering.

så typiskt sverige

Publicerad 2010-12-19 19:31:17 i ,

Jag är SÅ TRÖTT på att höra svenska idrottare och ledare klaga på domaren efter en tung förlust. Detta är faktiskt något som är lite typiskt sverige, för jag hör sällan andra länders idrottare klaga så här. Det är lite trist faktiskt.

 

 

de gjorde det så bra...

Publicerad 2010-12-19 18:53:30 i ,

jag kan inte riktigt smälta att de svenska tjejerna har tagit silver i EM. Detta är nog större än de flesta anar. För det första så är det ju långt ifrån alla i den svenska truppen som är proffs. Utan de flesta har ju jobb vid sidan om, medans nästan alla i den norska truppen är proffs. Men trots detta så vinner vi ett silver, för jag tycker man kan säga så.

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN

Publicerad 2010-12-19 18:21:59 i ,

Vi förlorade matchen mot Norge. Det var mycket mycket tråkigt. MEN, jag måste ändå säga att jag är så enormt imponerad av hur de svenska tjejerna spelade idag. De gav verkligen Norge en match om guldet, och de vek inte ner sig som de gjort så många gånger förr om åren.

det är jämt...

Publicerad 2010-12-19 18:02:21 i ,

Just nu så står det 11-11 när jag kollade på www.svt.se/text. Fan i helvete vad spännande, det är ju knappt så man vågar titta.

 

 

jäklar....det är BRA...

Publicerad 2010-12-19 17:48:45 i ,

på Amazon.com så kan man höra ett ljudklipp från den kommande och nya singeln från Roxette. Och jag måste säga, att jag diggar fan låten när jag hör den. Det är lite old school Roxette back in the days of Look Sharp. Helt klart så har mr pop himself Perra lyckats igen.

 

LYSSNA HÄR 

 

att packa...

Publicerad 2010-12-19 17:06:30 i ,

Jag håller på att packa inför att jag ska dra upp till mina päron för julfirande. Det ska helt klart bli super kul att dra dit, men det är detta me att packa. Snacka om att jag är dålig på det.

Gessle jul...

Publicerad 2010-12-19 15:32:01 i ,

Det är klart PG är något att hänga i julgranen. Han är ju kungen av svensk pop.

 

 

vad kul...

Publicerad 2010-12-19 15:22:11 i ,

Det verkar som att det finns folk som läser min sköna lilla blogg. Det är ju alltid kul. Tack för det.....och god jul på er alla. Jag hoppas att ni får de bra.

 

 

bästa jullåten

Publicerad 2010-12-19 14:13:14 i ,

Vilken är den bästa jullåten???? För mig så är denna helt klart en av de bättre. Om ni har tid, så lyssna på texten. För det är värt det, jag lovar.

 

 

jag är så bra....

Publicerad 2010-12-19 14:01:35 i ,

Alltså ibland så överträffar man sig själv. Nu har jag lyckats att sätta upp nya julgardiner, UTAN att riva hela lägenheten. Är jag inte bra så säg...:)

vinyl rules...

Publicerad 2010-12-19 13:48:16 i ,

En sak är säker, och det är att det ÄR bättre ljud på vinyl mot hur det är på en cd skiva.

 

 

idag blir det guld...

Publicerad 2010-12-19 13:09:57 i ,

Idag så kommer de svenska tjejerna i handbollslandslaget att vinna gudl. Det är jag säker på. Så idag hejjar vi på tjejerna i finalen. Go sweden....

 

 

jag hoppas...

Publicerad 2010-12-19 12:49:32 i ,

Det jag tänker på så här i juletider och när det kommer till trafiken, det är att jag hoppas att folk tar det lugnt så det inte sker några allvarliga olyckor.

snart bär det iväg..

Publicerad 2010-12-19 12:44:43 i ,

Det ska bli SÅ SKÖNT att imorgon få åka iväg till mamma och pappa uppe i Ångermanland. För jag längtar enormt efter att få fira jul däruppe.

jag tror på guld nu

Publicerad 2010-12-18 19:14:24 i ,

Nu när tjejerna är klara för en final, då tror jag faktiskt på guld. För nu kommer inte mycket kunna stoppa dem.

det är STORT...

Publicerad 2010-12-18 19:10:23 i ,

Jag trodde på vinst för handbolls-tjejerna. Men att de GJORDE det och gick och vann. Det är så sjukt stort.

nu ni....

Publicerad 2010-12-18 18:58:54 i ,

...nu ska jag ha en bra jäkla skön kväll. För det tycker jag att jag är värd....

jul 2010

Publicerad 2010-12-18 11:06:03 i ,

Det gör så ont i mig att läsa denna artikel. För det är så här det inte ska vara. Julen ska vara en högtid bestående av glädje. Men så är det inte för alla, men jag önskar att det vore så.

detta slår allt nästan...

Publicerad 2010-12-18 10:45:39 i ,

...jag läst om i nyhetsväg det senaste året. För det är enormt kul att läsa om denna pokal och vad som stod inne i den. Men jag kan ju tycka att det vilar lite "Nyhetstorka" över denna hysteri.

en rätt historisk dag

Publicerad 2010-12-18 10:29:06 i ,

Denna lördag är rätt historisk om man tänker på en sak. Det är så för att just idag, i Danmnark så spelar de svenska handbollstjejerna semifinal mot Rumänien. Det har aldrig hänt förut att ett svenskt damlandslag har spelat semi i EM. Det kommer att bli en bra tuff match, men jag tror att det svenska laget kommer sälja sig dyrt, så jag tror på vinst. Det som jag tycker talar för svensk vinst, det är att vi har ett bra lag, som består av många "vinnarskallar" som verkligen vill vinna.

LÖRDAG MORGON

Publicerad 2010-12-18 10:20:27 i ,

Detta har verkligen varit en bra skön morgon. Har snart avnjutit en bra skön frukost till tonerna av Ryan Adams nya platta. Jag gillar att han äntligen har gått tillbaka till det han är bra på, att lira riktigt bra rock.

framtiden...

Publicerad 2010-12-17 23:04:19 i ,

En sak ska ni veta, och det är att jag Klas Karlsson, ALDRIG KOMMER GE SIG. Jag vet att jag någon gång kommer lyckas, och jag ger fan inte upp...

just nu...

Publicerad 2010-12-17 21:44:16 i ,

...så mår jag väldigt bra. Just i denna stund så mår jag enormt bra. Men det är väl för att jag har ätit gott, druckit ett gott vin till, lyssnat på skön musik, och ja bara haft en enormt skön fredag kväll. Sen så spelar det väl in att jag inom kort kommer träffa min familj. Jag längtar enormt efter dem faktiskt. Det var ett tag sen nu sen vi sågs. Och det ska bli bra skönt att få fira julen uppe i norrland för en gångs skull. För detta kommer bli, första gången sen 1989 som jag får fira julen däruppe. Det ska bli bra skönt.

 

 

hehe...det är det jag visste..

Publicerad 2010-12-17 21:26:18 i ,

Helt klart så är denna nyhet lite av höstens och vinterns snackis helt klart i sportvärlden i sverige. För det är så coolt att man har ristat in "djurgården är bäst" på insidan av pokalen. Men det är ju så, att detta underbara lag är ju så klart det bästa laget.

 

 

detta är VÄRLDSKLASS....

Publicerad 2010-12-17 19:31:06 i ,

Det är så kul me duttuben, att man kan hitta klipp som är så där fantastiska, så man nästan inte tror att det är sant att det har hänt. För det är så jag tänker lite, när jag ser detta klipp. För det är helt otroligt igentligen, att svenska fotbollslandslaget under ledning av Tommy Svensson lyckades komma på tredje plats under vm i USA 1994.

 

se och njut för fan...

 

 

en skön grej...

Publicerad 2010-12-17 18:02:46 i ,

Det hände en liten kul grej när jag simmade förut. En av simtränarna där uppe kom fram till mig och berömde mig för att jag hade en bra simteknik. Det var riktigt kul att höra......:)

SORRY LADIES....

Publicerad 2010-12-17 18:01:31 i ,

Men nu är det så här det ligger till. Jag är tyvärr upptagen, så det är ingen idé att ni försöker stöta på mig. Jag har funnit den STORA kärleken, nämligen mig själv. Fan va kär jag är i mig själv...:) heeheheheheheh

skön fredag...

Publicerad 2010-12-17 18:00:33 i ,

Nu ska jag ha en sån där skön fredag kväll som jag brukar ha. Det gick supernice att träna förut. Det blev runt 80 längder vilket jag får vara nöjd med.

HATA FYRAN

Publicerad 2010-12-17 13:45:30 i ,

När jag ändå är inne på att snacka om tv-mediet, så måste jag bara skriva lite om kanalen tv4. Det lustiga med denna kanal, det var att den skulle stå för KVALITET och MÅNGFALD. Det var några av hörnstenarna i dess stadgar när den lanserades som en ny kanal för en herrans massa år sen. Men man kan lugnt säga att så BLEV DET INTE. För idag så står denna kanal för allt annat än just kvalitet när det kommer till vad som sänds i denna skitkanal. Jag ser ingen skillnad mellan kanal 5 och tv4.

 

 

ser ju allt mindre på tv

Publicerad 2010-12-17 13:42:14 i ,

En sak som jag gör allt mindre, det är att titta på tv. Men när man ser vad som sänds i de olika kanalerna idag, så är det inte så konstigt att jag ser allt mindre på tv. För det finns inget för mig att hämta i dagens tv-tablå. Förr så fanns det alltid något att titta på, men det gör inte det.

TREDJE FILMEN

Publicerad 2010-12-17 13:28:56 i ,

Jag kommer nog att sitta där i biosalongen, som vanligt på annan dag jul och ser med familjen den obligatoriska filmen. Och denna jul så är det tredje Änglagård filmen som är den stora filmen annan dag jul. Jag hoppas att den är bättre än tvåan i denna film serie. Dock är jag lite skeptisk till att Helena Bergström använder sin dotter i filmen.

 

 

JAg TROR PÅ SEGER...

Publicerad 2010-12-17 12:55:45 i ,

Jag ska sticka ut hakan lite nu tror jag. Jag kommer att stå för dett jag kommer att skriva nu. Men jag tänker skriva att de svenska handbollstjejerna tar guld i EM i handboll. För jag tror verkligen på seger. För de har nu uppnått alla sina mål och kan spela avslappnat i semifinalen mot Rumänien.

frid i julefrid...

Publicerad 2010-12-17 12:45:56 i ,

Jag hoppas att alla jag känner får en fin jul och ett fint nyår, för det är ju snart så. Det jag också hoppas på, det är att det blir en fridfull jul för många i Sverige. För det verkar som att julen för många, är en högtid som inte direkt man ser fram emot. Det är så trist att höra om detta, men det är ju så. Julen verkar vara för många en högtid full av jobbiga måsten där man typ måste umgås med såna man inte vill träffa. Och sen har julen blivit en högtid som mer och mer handlar om hur många julklappar man köper till varandra. Det är så fel, för det ska va en högtid där umgänget är viktigare än prylar. Så är det för mig, och så vill jag fortsätta att fira min jul. Det ska vara mycket snö, god mat, trevligt folk kring julbordet och en massa skön julmusik.

fred i mellanöstern...

Publicerad 2010-12-17 12:34:15 i ,

Hur länge ska USA orka med att medla om fred i mellanöstern? Jag fattar inte hur de amerikanska sändebuden orkar med alla bakslag hela tiden. Snart så måste ju USA tröttna på denna utdragna fredsmäkling. För det är inte klokt vad utdragen denna process är. Det är ju nästan så man undrar om de vill ha fred i mellanöstern regionen.

skönt med snön

Publicerad 2010-12-17 12:27:12 i ,

Det är så skönt att titta ut och se att det snöar för fulla muggar. Det är så man nästan vill dra ut och ha snöbollskrig..:)

och så var det fredag....

Publicerad 2010-12-17 12:08:43 i ,

....och vi får se vad denna helg för med sig. Hur som så tror jag det blir en del träning. Det blir nog ett simpass som vanligt idag fredag och sen en löprunda imorgon.

ett fynd

Publicerad 2010-12-16 19:35:28 i ,

Just nu lyssnar jag på nya skivan med Michael Jackson, eller ny är den väl inte. För han är ju död sen några år tillbaka, men det är låtar som kanske skulle ha släppts om han hade spelat in en ny skiva. Men hur som helst så diggar jag denna nya och postumt släppta platta. Det är jobbigt att inse att dessa låtar hade kanske kunnat bli ännu bättre om Michael själv hade fått jobba lite mer me dem. För han blev ju känd som en extrem låtskrivare som kunde hålla på att jobba med en låt i flera dagar innan han blev nöjd me dem.

 

 

lite Brolin nostalgi

Publicerad 2010-12-16 02:34:28 i ,

Jag blev så glad när jag fick höra att Tomas Brolin hade blivit invald i den svenska fotbollens hall of fame. Det är så rättvist och välförtjänt att just Brolin får denna utmärkelse. För är det någon som har betytt så oerhört mycket för svensk fotboll, så är det faktiskt just Brolin. Bara därför att, så tänkte jag bjuda på lite sköna klipp från hans karriär.

 

 

 

 

en undran....

Publicerad 2010-12-15 17:24:21 i ,

Det är helt otroligt vad hjärnan jobbar då man diskar. Det är väl därför att det är så SJUKT tråkigt att utföra denna hushålls-syssla. Men fick en tanke i huvudet som jag tänkte dela med mig av. Det är många genom åren, som har undrat över min grej att använda hushållspapper som toapapper? Jag tycker detta är en grym grej, för det är ju så ekonomiskt bra. För det räcker ju längre och så är det ju som sagt billigare.

kom igen leksand

Publicerad 2010-12-15 14:12:55 i ,

Jag tycker att det är dags för leksand att visa nu om man är ett lag för elitserien eller för division fem. Ikväll så måste de vinna.

 

 

varför kortbane-VM???

Publicerad 2010-12-15 14:06:44 i ,

Jag tycker det är lite underligt att man har ett världsmästerskap i kort bana i simning. Detta är ett fenomen som jag i många år har funderat över. För när allt kommer omkring i slutändan, så är det ju meriterna på långbana som räknas. För jag tror ju att en medalj på långbane VM rankas högre.

brolin is the man of the day

Publicerad 2010-12-15 13:52:41 i ,

Helt klart så är det kul att Tomas Brolin har blivit invald i den svenska fotbollens hall of fame. Jag tycker att detta är ett enormt bra val, för är det någon spelare jag alltid har tyckt om så är det Tomas Brolin. För man kan lugnt säga att han var en av hjärnorna bakom framgången i USA VM 1994. För på det sättet som han spelade på planen och på det sättet han ledde sitt lag, så var det inte konstigt att det gick som det gick under den vm turnerningen.

 

 

sverige förlorade

Publicerad 2010-12-15 13:48:50 i ,

Som väntat så förlorade de svenska handbollstjejerna mot det starkare franska laget. Det var inget som jag blev förvånad över, för frankrike har ett bättre lag. Men jag tycker inte att svenskorna vek ned sig, utan de gav frankrike en match helt klart. Nu hoppas jag verkligen att vi vinner mot Ungern ikväll.

 

 

att vi aldrig lär oss...

Publicerad 2010-12-15 13:13:22 i ,

Jag är ju en kille som är mycket intresserad av historia, och jag gillar att lära mig mer. En sak som slår mig, när man läser om historiska händelser, det är att många gånger så upprepar sig historiska händelser gång på gång. Och man verkar inte direkt ta lärdom av gamla historiska misstag. En sådan enkel sak, det är ju att våld verkligen inte lönar sig. Jag tänker främst nu på attentatet i Stockholm. Det har ju skett självmordsförsök tidigare runt om i världen, och jag tänker främst på Mellanöstern. För där verkar det ju aldrig bli fred, och där så är inte våld en av lösningarna till fred, utan att man sätter sig ned vid förhandlingsbordet och börjar medla.

om plattan

Publicerad 2010-12-14 23:17:51 i ,

Jag råkade hitta en enormt bra artikel om Miles Davis skivan jag nyss bloggade om. I artikeln så skriver skribenten bra om hur själva plattan kom till. Det är bra intressant läsning faktiskt.

EN "DROGAD" HEMFÄRD

Publicerad 2010-12-14 23:11:19 i ,

Jag hade verkligen helt ljuvlig promenad hem ikväll, från en god vän till mig. Den va så skön för att jag hade en helt sanslöst bra platta med Miles Davis i lurarna. Det är skivan "a tribute to Jack Johnson". När jag lyssnade på denna skiva på väldigt hög volym, då var det nästan som att jag svävade lite över marken. För ljudet i mina lurar fyllde min kropp med såna starka känslor så att det var som att jag svävade lite över marken. För det är ju så, viss musik blir man bra påverkad av. Och denna skiva är en sån. Denna höst och vinter har verkligen varit en Miles Davis vinter för mig. Jag är sjukt inne på hans musik just nu.

 

 

FOLK SOM LÄSER

Publicerad 2010-12-14 23:04:39 i ,

Det är lite kul faktiskt att det finns folk som har hittat till min lilla blogg, så tack för alla sköna kommentarer.

JAG TROR PÅ VINST

Publicerad 2010-12-14 12:50:39 i ,

Jag hoppas att det går bra för tjejerna i handbolls-EM idag. För idag så blir det bra tufft motstånd, då de möter Frankrike, som är minst lika bra som Norge. Men eftersom det blev vinst mot just Norge så tror jag att de svenska tjejerna även kan vinna denna match.

 

 

detta är inte så bra..

Publicerad 2010-12-14 12:07:21 i ,

Det som gör mig lite rädd, efter attentatet i Stockholm, det är att många kommer nog känna ökat hat mot muslimer i Sverige. Det är så fel, för många muslimer lever ju bra och fredliga liv i detta land, och de har tankar som verkligen inte stämmer överens med den självmordsbombare som dödade sig själv.

en helt grym hemsida

Publicerad 2010-12-14 01:26:44 i ,

En av de mest besökta sidorna på internet av mig, det är sidan där man kan läsa artiklar ur den numera nedlagda musiktidningen POP. Den tidningen köpte jag enormt många nummer av när den gavs ut under 90-talet. Det var ett himmelrike för mig som älskar musik att läsa den tidningen. Det var också bra synd att den lades ner för många år sen. Jag har försökt att få tag i gamla nummer via loppisar eller internet. Men när denna hemsida dök upp, då var det nästan som att besöka himmelriket.

 

 

robins

Publicerad 2010-12-13 20:46:09 i ,

Jag tycker verkligen att programmet "Robins" bara blir bättre och bättre. Avsnittet där Petra Mede och Marie Serneholt var gäster, va helt klart årets bästa.

hörde i en intervju...

Publicerad 2010-12-13 20:37:30 i ,

...att det är provocerande med folk med bra självförtroenden. Är det så, då måste jag vara en väldigt hatad person, för jag har ju alltid ett grymt bra självförtroende....:)

 

 

det är brinnande....

Publicerad 2010-12-13 20:34:04 i ,

..mitt intresse för matlagning. För ikväll så när jag skulle laga mat, så ringde självklart telefonen, vilket det alltid gör om man äter eller just lagar mat. Jag glömde så klart bort, att jag hade en stekpanna på spisen, och kände lukten av rök när jag snacka om julminnen med morsan. Jag är verkligen en kille som INTE kan göra två saker samtidigt.

bra år...

Publicerad 2010-12-13 18:00:10 i ,

Jag måste säga att det har varit ännu ett bra tränings-år för mig. Jag har gått framåt en hel del faktiskt. Framför allt när det kommer till löpningen. Jag har ju kommit igång rätt bra med vinterträningen som vanligt, så det ser ju lovande ut på den fronten så här långt. Det stora målet för detta år bidde det ju inget med. För det blev ju ett stort fiasko med Lidingöloppet. Det som gör det så jobbigt med just detta, det var att jag va i sjukt bra form, så jag tror nog att jag hade kunnat slagit mitt pers där. Men jag satsar vidare mot andra lopp, och jag har som mål för nästa år, att antingen springa Göteborgsvarvet eller kanske halvmaraklassen på Höga kusten maraton.

Näslund hyllas

Publicerad 2010-12-13 13:13:02 i ,

En annan kul sak från helgens sportvärld, det var att Markus Näslund hyllades av nhl laget Vancouver Canucks i helgen. Han fick inte bara en lång stående ovation, utan han fick sin tröja upphissad i taket i Vancouvers hemma-arena. Det är inte många NHL-Svenskar som fått detta, det är bara Börje Salming och Mats Sundin som fått detta. Dock blev jag förvånad att Näslund lyckades med detta före Peter Forsberg. För jag har alltid satt Peter framför Markus.

bra gjort i EM

Publicerad 2010-12-13 13:06:38 i ,

Det är så kul att det går bra för de svenska tjejerna i handbollens europa mästerskap, som just nu avgörs i Norge. Igår så gjorde tjejerna en enormt bra insats då de vann över just Norge. Och det som gör denna vinst extra stor, det var att de vann över Norge på deras hemmaplan i Lillehammer.

vi ska fortsätta med våra liv

Publicerad 2010-12-13 12:39:23 i ,

Som vanlig svensk så ska man fortsätta med sina vanliga liv, trots allt som har hänt i helgen. För det är ju så, att börjar vi leva annorlunda och mer försiktigt, då har terroristerna vunnit, och det SKA de inte få göra. Så jag tycker vi ska fortsätta att julhandla mer än någonsin nu faktiskt. Och jag tänker främst på dem som bor i Stockholm.

sverige är inte öppet längre...

Publicerad 2010-12-13 12:31:38 i ,

En sak noterade jag i Fredrik Reinfeldts tal igår. Det var detta med att vi ska fortsätta att vara ett öppet samhälle i Sverige. Men jag är rädd för att denna tid är förbi i och med attentatet i Stockholm i helgen. Vi kan nu bara drömma tror jag om att vara det öppna samhälle vi vill vara. Jag tror lite på en hårdare ton i samhället framöver.

ett annat sorts Sverige

Publicerad 2010-12-13 12:27:02 i ,

Idag då vi svenskar vaknar upp, till denna måndag, så kan man LUGNT säga att vi vaknar till ett nytt Sverige. Ett land som har drabbats av sitt första terrorrist attentat. Det är så hemskt när jag tänker på det. Men jag är inte förvånad att det har hänt, för det har legat i luften att detta kommer hända. Jag är samtidigt väldigt glad och lättad att inga människor har dödats eller skadats. Det enda man kan hoppas på nu, det är att det inte kommer ske flera attentat nu.

mat

Publicerad 2010-12-13 00:53:35 i ,

Den där grytan med lax som jag gjorde tidigare ikväll, den gick verkligen inte av för hackor. Den blev riktigt god. Det är coolt ibland vilka mästerverk man kan trolla fram, bara man kollar efter lite extra i skafferiet ibland.

dagens fynd

Publicerad 2010-12-12 14:58:52 i ,

Har upptäckt Lykke Li idag, och måste säga att jag diggar denna artist.

sverige föll

Publicerad 2010-12-12 14:32:40 i ,

Det blev ingen revansch för sverige mot finland i VM i innebandy som spelades i Finland. Det var lite trist att vi förlorade, för sverige har spelat bra, men tydligen så äre finland snäppet bättre. Det som jag blir lite trött på, det är att det svenska laget kritiserade domarna efter matchen. Detta är ett fenomen som svenska idrottare alltför ofta gör efter att de har förlorat. Det är som att vi inte kan leva med att vi är sämre just nu i en viss sport, och att vi måste inse att vi kanske inte kan vara bäst hela tiden. Sen så är det alltid domarna som bestämmer, och deras beslut måste man leva efter.

behövs det verkligen???

Publicerad 2010-12-12 13:39:14 i ,

Jag har i många år tänkt på detta med forskningen i Sverige. För jag har ju rötter i den akademiska världen och har rätt bra insyn i hur den världen fungerar. Och jag måste säga att det är nog en av de mest bakåttänkade världar som finns. För jag har alltid tyckt, att ska man forska eller doktorera inom något, så borde det vara på något som Sverige kan ha nytta av. Men så är det ju inte direkt. Utan det finns doktorander som ägnar år åt att studera varför Karl XII dog eller varför snöflingor ser ut som de gör. Jag menar, är detta verkligen nytta???

bra jort

Publicerad 2010-12-12 00:22:12 i ,

Det va bra starkt av Djurgården att spöa Modo ikväll. Så man kan väl se rätt så ljust på framtiden nu tror jag. För fortsätter laget att vinna lite mer, så är nog en plats i slutspelet klar.

hemma...

Publicerad 2010-12-12 00:17:37 i ,

Har precis kommit hem från en jäkligt kul kväll hos en polare. Det blev både att äta gott och lira en jäkla massa hockey tv-spel. Det var bra länge sen jag gjorde det, så det va bra kul. På vägen hem höll jag på att frysa arslet av mig, bara för att det va så kallt. Men nu är jag hemma och ska ta en öl och koppla av me en film.

i debuten också

Publicerad 2010-12-11 13:04:44 i ,

Det som gör Linus Omarks prestation så stor, det är att detta gjorde han i sin debut i NHL. Det är inte lite kallt att våga göra en sån straff då. För killen verkar ju inte direkt ha varit nervös inför sin första riktiga NHL match.

what a guy

Publicerad 2010-12-11 13:01:25 i ,

Man har ju sett en del snygga straff mål i sina dar som hockey-älskare. Men detta mål av Linas Omark är nog ett av de snyggaste jag sett. Vilket självförtroende killen måste ha, för att våga lägga en sån straff.

innebandy...är det en sport???

Publicerad 2010-12-11 12:41:17 i ,

Jag är mycket tveksam till sporten innebandy. För det första så är denna sport inte stor nog för att man ska ta deras egna vm på allvar. För det går inte att göra det, när man läser om svenska vinster med 30-1 eller 40-0. Det är såna siffror som det svenska innebandy landslaget kan visa upp efter årets gruppspel. Men de är ju klara för final, och precis som förra året så väntar Finland i final. Det kommer nog bli en tuff match, men jag tror ändå att Sverige vinner trots allt. Deras lag ser starkare ut mot Finlands.

kul för tjejerna

Publicerad 2010-12-11 12:36:40 i ,

Åter så har de svenska handbollstjejerna visat upp världsklass i handbolls EM. De är nu klara för slutspel, och jag tror att detta lag kan gå hela vägen och vinna guld. För det vore så kul för tjejerna om de gjorde det. Jag har alltid trott att de r kapabla till detta.

hur länge kommer vi ihåg Jay???

Publicerad 2010-12-11 12:12:02 i ,

Det ska bli kul och se hur långvarig den nye idol vinnaren Jay Smith stannar i folks medvetande. För det är ju så, det är ju inte direkt någon bra idé att vinna Idol om man vill bli en artist med en chans på en långvarig karriär. Sen så måste jag säga, att Jay Smith fan inte har någon direkt bra röst. Det låter ju som att han ska spy varje gång han sjunger.

lördag....

Publicerad 2010-12-11 12:03:46 i ,

And so folks, så är det Lördag och jag mår skitbra. Jag har haft en bra skön morgon, där jag ätit frukost, lyssnat på skön musik och bara njutit av att finnas till...:)

sverige i ett nötskal

Publicerad 2010-12-10 22:25:58 i ,

Jag blev så jäkla arg när jag såg de lokala nyheterna för en liten stund sen. Där kunde man se ett reportage om en jättegullig tant på 91 år, som inte får färdtjäns på julafton. Och i och med detta, så kommer hon inte kunna fira jul med sin dotter, utan tanten får sitta själv på självaste julafton. VAD FAN ÄR DET FÖR land vi lever i igentligen? Det är ju SJÄLVKLART att tanten ska ha färdtjänst då.

idol

Publicerad 2010-12-10 19:55:49 i ,

Vad är detta Idol för något? Kan någon vara vänlig och förklara för mig vad är det som lockar med att se en massa idioter som för det första inte kan sjunga, och som för det andra inte har någon som helst talang.

en liten kul grej...

Publicerad 2010-12-10 18:45:10 i ,

Det var att det stod en bukett med rosor, utanför min dörr förut. Vem kan de va från tro...:)

 

 

ÄÄÄNTLIGEN hemma...

Publicerad 2010-12-10 18:39:29 i ,

Har precis kommit hem från lite christmas shopping in da kupolen i Borlänge. Det blev en julklapp till mig själv, närmare bestämt en ny dator. För den jag har nu, den är rätt så kaputt, och kommit inte att hålla så länge till tror jag. Men jag klädde mig så jäkla dumt, så jag höll på att frysa da butt of myself ute förut. Det är inte så skönt, så nästa gång jag ska ut, då blir det massor med kläder på mig.

 

dagens bästa nyheter...

Publicerad 2010-12-10 11:41:10 i ,

Jag älskar verkligen morgontidningen Dagens Nyheter. Det är så skönt att läsa denna underbara tidning varje morgon.

en bra bok

Publicerad 2010-12-10 11:08:42 i ,

En som verkligen kan detta med att skriva en bra deckare, det är kriminologen och författaren Leif GW Persson. För det är verkligen så, för just nu håller jag på att läsa hans senaste alster "Den döende detektiven". Och måste säga, att jag gillar det jag läst hitills. Sen så är det sak som jag tänker på, när jag läser hans böcker, och det är att man blir bra jäkla hungrig när man läser Leif´s böcker. För det märks att Leif är en jäkel på mat.

sj...

Publicerad 2010-12-10 10:54:49 i ,

Jag förstår inte att det ska va så svårt att driva en järnväg där tågen går och kommer i tid. För det har ju funkat förut, så jag förstår inte varför det inte funkar idag. Men skillnaden mot förr, det var att staten ägde tågen och rälsen, och då funkade det bättre. Det skulle va bättre om man gick tillbaka till det.

har läst en bok...

Publicerad 2010-12-09 23:36:51 i ,

De sista kvällarna innan jag somnar, så har jag återupptäckt en bok som jag verkligen tycker om. Det är Måns Ivarssons underbara biografi om Ulf Lundell. Denna bok är något av det bästa jag läst om en artist. Jag kan verkligen rekommendera denna bok om ma som jag, är en stor fan av just Ulf.

 

 

mycket tråkigt..

Publicerad 2010-12-08 14:00:02 i ,

Det är med lite sorg faktiskt som jag läser att The Ark kommer att sluta som grupp. För jag har alltid gillat deras musik, och att de vågat göra sin egen grej. Det är inte så lätt i dagens "jante" - Sverige. Jag kommer ihåg första gången då jag upptäckte The Ark. Det var när de va förband till Kent. Jag såg gruppen på deras legendariska spelning på Hovet i Stockholm 2000. Denna spelning kom gå till historien som den allra första stora spelning som Kent gjorde, de trodde aldrig att de skulle lyckas fylla Hovet, men det gjorde de. Och vilken spelning sen det blev. Jag har aldrig hört maken till allsång tidigare i mitt liv, jag kommer sent glömma denna konsert. Men ett bestående minne från den konserten, det var också The Ark som var förband denna kväll. De spelade med en sådan pondus och självdistans att det var svårt att inte gilla dem. De tog för sig som jag aldrig sett andra förband göra. Men jag trodde aldrig att The Ark senare skulle växa till ett sånt stort band. Jag tycker det är skönt med artister och grupper som vågar gå sina egna vägar och inte lyssna på andra. Detta är nog den största orsaken till varför jag gillar gruppen, och det är tråkigt att de måste lägga av. Men de ska också ha stort cred att de vågar lägga av medans de fortfarnade är bra och står på toppen av sina karriärer. För förra skivan tillhör nog den allra bästa de någonsin gjort.

jazz katt...

Publicerad 2010-12-08 00:11:22 i ,

Jag tror jag börjar gilla jazz allt mer. Och då är man nog lite av en jazzkatt...:)

svårt att sova..

Publicerad 2010-12-08 00:10:27 i ,

...då blir det allt som oftast att jag sätter på en skön jazz platta, gärna med Miles Davis, som jag de sista månaderna verkligen har upptäckt. Just nu är det fjärde skivan boxen "Bitches brew". Denna platta passar verkligen till mitt rätt sömnaktiga tillstånd.

denna är bra...

Publicerad 2010-12-07 20:31:14 i ,

Nu blir det lite skönt softande till denna platta med Pugh Rogefeldt. Denna platta är så skönt flummig......men bra är den....

 

 

detta va bra...

Publicerad 2010-12-07 20:02:29 i ,

Att tjejerna i damlandslaget i handboll lyckades vinna över tyskland, det är faktiskt lite av en bragd i sig också. För de tyska tjejerna tillhör världstoppen i handboll, så jag måste säga att detta va enormt bra gjort. Jag hoppas att tjejerna fortsätter i samma stil, då kan det bära långt i EM.

tack mamma...

Publicerad 2010-12-07 19:52:16 i ,

...för att du har visat mig in i den förtrollade världen som kallas matlagning.

 

 

detta med att laga mat...

Publicerad 2010-12-07 19:41:00 i ,

Det jag gillar med att laga mat, det är att det är en sån omväxlande hobby. För ibland blir det verkligen inte som jag tänkt. Som ikväll till exempel, då hade jag tänkt att laga en rätt, men så kom jag på, att fan jag har ju inte alla ingredienser för att laga just denna rätt. Då gäller det att improvisera med det man har. Och fan i mig vad lyckat det blev ändå..:)

 

 

en skiva som växer

Publicerad 2010-12-07 17:51:59 i ,

...det är helt klart dubbelskivan "Bitches brew" med jazz artisten Miles Davis. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna epok avgörande jazz-platta, men den har förtrollat mig med sin skönhet och magi. Helt klart är det så, att vissa skivor tar det längre tid för att "sätta sig" och tycka om, när det kommer till lyssnandet. Denna skiva är en sån. Ger man denna dubbelskiva tid, så har man enormt skön lyssning framför sig.

snart mat..

Publicerad 2010-12-07 17:48:52 i ,

Idag tror jag att jag är sugen på lite fisk, så ska göra en fiskgryta ikväll. Det lutar åt denna...:)

jassååå....:)

Publicerad 2010-12-07 13:31:03 i ,

När jag såg rubriken på denna artikel, så visste jag på förhand att den kom från Expressen...:) Men det är ju rätt kul att det är så. hehe

 

rätt vinnare..

Publicerad 2010-12-07 13:28:28 i ,

Jag tycker verkligen att det var helt rätt att ge dessa herrar bragdguldet i år. För det är inte lätt att vinna en längdstafett, och särskilt inte på ett OS. För det är ju bara en chans på fyra år som man har på sig. Och att just då, denna dag lyckas, det är enormt bra gjort. Sen så måste jag skriva lite om min favorit, längst till vänster på bilden ovan, Södergren. Jag tycker att det var så kul också att han fick lyckas på ett stort mästerskap.

att träna ute om vintern....

Publicerad 2010-12-07 13:14:09 i ,

Det är många som brukar fråga mig, om varför jag löptränar ute om vintrarna. Men det är självklart för mig att göra det. För här i Falun så är det enormt fint plogat på vägar och cykelbanor, så det går jättebra. Det man bara ska tänka på, det är att klä sig rätt och inte springa så långt när det är kallt. För det går faktiskt att träna lika bra om vintern, som om sommaren.

bra vinnare

Publicerad 2010-12-07 13:08:53 i ,

Jag måste faktiskt säga att jag blev lite förvånad när jag fick höra vilka som vann bragdguldet i år. Det blev ju som jag trodde, några snoriga snorvalpar från längdlandslaget som vann, men det gjorde inget. Det var killarna i stafettlaget från Vancouver som vann. Detta var ett bra val, för det är en bragd de gjorde under förra vinter os.

vem vinne bragdguldet???

Publicerad 2010-12-07 13:02:49 i ,

Idag är ju en rätt stor dag för oss som är älskare av sport i alla dess former. För idag är det ju då man utser vem som vinner bragdguldet. Och jag måste nog säga att jag håller mina tummar för Robin Söderling. För det är en bragd faktiskt att hålla en sån jämn nivå som han har hållit under det gågna året. Detta toppades ju självklart också med vinsten i Masters slutspelet, det var enormt bra gjort tycker jag. Men ska jag va ärlig, så går väl guldet i år till någon snorig tomte i längdlandslaget.

 

 

jul snart igen

Publicerad 2010-12-07 12:52:20 i ,

Som alla kanske har märkt, så är det ju snart jul. För mig är det alltid lika kul med denna högtid, för jag älskar verkligen julen och allt som medföljer den. Men jag måste också säga att de sista 2-3 åren så har faktiskt min stora passion för julen mattats av något. Det beror på flera saker. Det jag tänker på främst, det är att folk i min närhet ska alltid göra julen till något jobbigt, de ska stressa så mycket och köpa massor av julklappar. Detta är något som jag gärna vill vara utan. För mig ska julen vara en fin högtid, då man tänker på sina närmaste och äter god mat. Men framför allt så ska man ta det lugnt.

monday 6 dec

Publicerad 2010-12-06 12:03:02 i ,

Ja du, det är måndag och jag äter lunch. Vad har du för dig?

 

 

jobbigt, men SKÖÖÖÖNT

Publicerad 2010-12-05 15:12:29 i ,

Det blev en runda idag ute i det vintriga löparspåret. Det var bra jobbigt för det va rätt så mycket lössnö på vägarna, men det var skönt. Nu blir det ett långt bad och Ulf Lundell på stereon.

 

 

sabaton live på falu rock

Publicerad 2010-12-05 14:18:03 i ,

om det är någon som har en live inspelning från falu rock, då det regnade så mycket, så skulle jag bra gärna vilja ha en kopia..:)

mycket jul musik

Publicerad 2010-12-05 12:54:38 i ,

Jag har verkligen snöat in på julmusik den sista tiden. Jag lirar nog en julskiva om dagen här hemma hos mig. Men en julskiva som jag nog diggar mer, det är nog Jill Johnsons julskiva. Den är enormt go att lyssna på.

det är rätt otroligt

Publicerad 2010-12-05 12:42:03 i ,

Det är rätt otroligt när man tänker på en sak angående våra skidlandslag i längd, och det är den enorma bredd det är på dem. Det är liksom inte en eller två åkare som är i världsklass, utan det är ju flera stycken. Det är faktiskt rätt stort att det blivit så.

nu får de skärpa sig

Publicerad 2010-12-05 12:39:52 i ,

Nu är det dags för djurgården att skärpa till sig och börja vinna. För det var länge sen nu de levererade en seger, det är dags för det nu.

det är lite konstigt

Publicerad 2010-12-05 12:13:40 i ,

Jag läser om att Mona Sahlin igår höll ett av sina sista tal som partiledare för socialdemokraterna. Det är ju självklart rätt ledsamt att läsa om detta, för jag har alltid varit en stor beundrare av henne och hennes politik. Men jag måste också säga att jag har blivit mer och mer missnöjd med henne också som politiker. För jag tycker att hon kunde ha gjort mer. Sen blir jag lite trött på, att nu när hon har avgått, då börjar hon ryta till och säga ifrån och säga vad hon tycker. För tänk om kunde ha gjort samma sak under valrörelsen, för då hade S vunnit valet tror jag.

söndag förmiddag

Publicerad 2010-12-05 12:11:30 i ,

Det är fortfarande rätt så kallt ut, men det är ju vinter och då ska det ju vara kallt. För frågar man mig, så tycker jag hellre om när det är en rejäl vinter och det är kallt. Hellre detta mot hur det var om vintrarna hemma i Stockholm. Då var det bara regn och slask i flera månader.

nu bär det av ut...

Publicerad 2010-12-04 12:08:54 i ,

Men först måste jag skriva lite om en bortglömd svensk grupp från Linköping, jag talar om The Motorhomes. De spelade en musik som bestod av en mix av Radiohead och Coldplay. Deras debut som jag lyssnade på imorse, är ett litet mästerverk som helt klart är värd att kolla upp.

 

 

morgon lördag....

Publicerad 2010-12-04 10:39:28 i ,

Nu är det morgon, det är The Verve och "Urban hymns" på min stereo, jag känner doften av nybryggt kaffe, det är fint väder ute, sol och lite moln på himlen, framför mig finns morgontidningen. Jag tror inte en lörda kan börja sämre...:)

nattlig musik...

Publicerad 2010-12-03 22:54:01 i ,

Vad skönt det är att lajja på Miles Davis och hans UNDERBARA platta "Bitches brew" så här på nattkröken. Det är en sjuk skiva att lyssna på igentligen. För den är inte klok, det går inte att få något hum om den. Det går inte att beskriva denna platta för någon som aldrig har hört denna "best". Men för alla som gillar skön fusion jazz, då är denna platta verkligen en höjdpunkt.

 

 

ännu mera Rox

Publicerad 2010-12-03 20:25:22 i ,

Det är inte lite kul att vara Roxette fan som just nu. Ikväll så la Gellner ut skivomslaget på den kommande skivan "Charm scool". Man kan lugnt säga att jag kommer att köpa denna platta så fort den finns i butik. Det verkar som att jag är bland de sista som tänker så..:)

 

 

promenad...

Publicerad 2010-12-03 20:11:23 i ,

Jag måste säga en sak, och det är att ta en promenad det är bra underskattat. Jag har på något konstigt sätt återupptäckt denna träningsform. Det ÄR faktiskt bra skönt att ta en långpromenad. Särskilt som ikväll då det snöar så fint ute.

 

 

när man talar om trollen

Publicerad 2010-12-03 15:41:31 i ,

Så dyker det ibland upp sköna news som detta. Det finns ljus i mörket trots allt. Och jag måste tycka att titeln på denna nya låt är så typisk "Gessle". För han är ju lite av en ordvrängare när det gäller låttitlar.

 

 

detta gillar vi

Publicerad 2010-12-03 14:28:34 i ,

Helt klart kommer jag va en av dem som kommer stå i publiken när Bryan Adams lirar på Gröna sköna Lund i Sommar.

 

 

 

 

städar och musik

Publicerad 2010-12-03 14:21:17 i ,

Ju mer jag lyssnar på Roxettes skiva "Joyride" så inser jag mer och mer vilket otroligt mästerverk denna skiva är. För det är helt otroligt vad bra denna skiva är. Och det ska ju nämnas, att denna skiva har jag nog lyssnat på hundratals gånger, och jag kommer lyssna på den i framtiden lika mycket också. För jag tröttnar aldrig på den. En liten kul notis kring denna skiva, det är hur den kom till. För när Gessle skrev låtarna till denna skiva, så var han nog inne i ett av sina mest kreativa perioder någonsin i hans karriär. För det fick verkligen en svensk reklam kille va med om när han delade en flight med Gessle under en av Roxettes många promotion rundor efter att de släppt skivan "Look sharp". För under denna flight så spelade Gessle upp några låtar som skulle komma att hamna på "joyride". Det som slog denna reklam kille, var den enormt höga kvaliteten på låtarna på denna demo kassett. Och för det andra, hur hade Gessle haft tid att skriva dessa låtar under den enorma press och stress som låg på Gessle under åren mellan 1990 till 1991. För det han spelade upp på denna kassett, det var nästan hela "joyride" plattan.

 

 

vad ska man tycka

Publicerad 2010-12-02 20:22:11 i ,

När det gäller detta att Tommy Salo blir ny sportchef i Leksand, så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Men jag är enormt tveksam faktiskt till valet av denna gamle hockeymålvakt som sportchef. Han är ju ganska oprövad faktiskt om man ska hårdra det. Sen så tror jag inte det är lätt att ta över detta jobb i Leksand hockey. För det är en klubb som jag tror har en bra konstig klubbanda som jag tror är svårt att passa in i. Men jag hoppas att det går bra för Salo, för svensk hockey behöver Leksand och deras fans.

delade åsikter

Publicerad 2010-12-02 20:15:55 i ,

Jag vet inte vad jag ska tycka om att det numera kostar att åka längd på Lugnet området. Det är självklart att det kanske måste kosta lite att åka där, för det är ju enormt fina spår som de fixar där. Och att hålla så fina spår igång är självklart en kostsam affär. Men samtidigt så är längdsporten en sport som har sina rötter i folkhemmet, och en sport som alla ska kunna utöva. Jag tror lite också att om fler anläggningar i Sverige tar betalt, så kommer det att drabba längdsporten på ett negativt sätt.

södergren

Publicerad 2010-12-02 20:08:53 i ,

Jag har alltid varit ett stort fan av skidåkaren Anders Södergren. Det beror mycket på att han är lite av den gamle sortens skidåkare som kan avgöra ett lopp själv, och inte kör med så mycket trix och fix under loppen. Han är också en sann skidälskare och det verkar som att åka just skidor är det bästa han vill. Men Anders har också varit enormt otursförföljd under sin karriär. Så när han fick ta ett os-guld i OS i Vancouver, då grät jag nästan i tv-soffan. För är det någon jag unnat ett guld, så är det just denna man. Jag hoppas att han håller på ett tag till.

att laga mat...

Publicerad 2010-12-02 19:50:15 i ,

Att laga riktigt god mat, och sen avnjuta maten tillsammans med NÅGON:), och kanske dricka ett gott vin till. Det är för mig livskvalitet.

 

 

hemma

Publicerad 2010-12-02 18:07:44 i ,

Va iväg en stund och simmade, och denna gång blev de runt 50 längder. Det flyter på bra med simningen nu, det är helt klart en bra skön träningsform. Men det bästa är nog stunden i bastun efteråt. Den slår allt.

 

 

Snacka om cool jag är på den bilden. Det verkligen lyser "Bonde söker fru" på den bilden...;) hihi

hmm...en tanke

Publicerad 2010-12-02 14:30:13 i ,

Jag har en tanke som jag tänkte på just nu. Det är om detta fenomen "tjejmiddag". Jag har alltid varit lite avis på er tjejer att ni kan samlas lugnt kring en middag och äta och ha de skönt. Det jag undrar, kan en kille göra så för sina killpolare??

fusion jazz....

Publicerad 2010-12-01 21:17:10 i ,

Jag köpte för något år sen en samlingsskiva som bestod av en massa amerikanska jazz artister som lirar fusion jazz. Och jag måste säga att denna genre är SÅ JÄVLA skön att lyssna till om man vill koppla av. Och fan i helvete vilket drag det är när de lirar..:)

DET ÄR LÖJLIGT

Publicerad 2010-12-01 20:41:56 i ,

Jag tycker att det är löjligt detta som händer djurgårdaren Nils Ekman. Alltså, detta måste vi göra klart en gång för alla, ishockey ÄR en hård och tuff sport, och det händer att hockeyspelare ibland ballar över. Men det är en del av spelet, och pallar man inte det, då ska man inte spela hockey. Det är så trist att man blandar in polisen i detta fall, jag tycker att man kunde ha hanterat detta inom kansliet på svenska hockeyförbundet.

denna platta är en bra tröst

Publicerad 2010-12-01 19:43:31 i ,

Vad skönt det är att lyssna på denna man om det är lite deppigt. Hans texter är verkligen en tröst i vintermörkret. Jag måste säga att Niklas är verkligen en underskattad artist. Jag tycker verkligen att fler borde upptäcka hans musik. För han har skrivit en mängd bra låtar som är väl värda en till lyssning.

 

 

jag är en IDIOT

Publicerad 2010-12-01 19:37:47 i ,

....OCH JAG KOMMER FÅ ÅNGAR MIG FÖR LÅNG TID FRAMÖVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sverige år 2010

Publicerad 2010-12-01 14:36:02 i ,

Vad ska man säga när man läser såna här artiklar. Det verkar som att sverige år 2010 mer handlar om pengar och yta, än om solidariet och att ta hand om varandra. Jag känner mer och mer att sverige börjar bli ett land som jag inte tycker om. Jag tycker att julen ska handla om att ta de lugnt och vara med dem man tycker om. Det är inte kul att julen mer och mer börjar handla om pengar och att köpa mest julklappar.

kommer sakna henne

Publicerad 2010-12-01 14:23:00 i ,

I helgen så börjar skidskytte säsongen, och den ser jag verkligen fram emot att följa. Det börjar som vanligt med världscup tävlingar i Östersund. Men jag vet inte riktigt om man kan förvänta sig svenska medaljer, eftersom att många i truppen varit sjuka den sista veckan. En skidskytt som trots allt klarat sig, är Anna Carin Zidek. Och det låter ju lovande tycker jag. För hon har alltid varit min favorit bland de svenska skidskyttarna. Det som är lite tråkigt, det är att denna säsong troligen blir hennes sista.

 

 

hur svårt kan det vara

Publicerad 2010-12-01 13:01:07 i ,

Det verkar som att SJ inte har lärt sig något sedan förra vintern. För det är lite av samma kaos som förra året igen nu. Hur svårt kan det vara att fixa att tågen går? Jag fattar inte det. För det måste ju va så att folk kan ta sig till jobbet eller skolan utan problem.

 

 

ÅRETS JULKLAPP

Publicerad 2010-12-01 12:52:28 i ,

Det var ju läsplattan som blev årets julklapp i år. Jag vet inte vad jag ska tycka, men jag känner att detta är en sån där pryl som är populär ett tag, som sen försvinner. Det brukar ju va så med de saker som bli årets julklapp.

 

 

det var det

Publicerad 2010-12-01 12:46:25 i ,

Men det finns bara en väg, och det är framåt. Det bara är så, för hur det än är med livet så går livet vidare när det är lite tufft.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela