klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

snö snö snö

Publicerad 2010-02-28 11:07:26 i ,

Är just nu uppe i Sollefteå och hälsar på min mamma och pappa. Och man kan nog säga, att vintern har de norra delarna av Sverige i ett stort grepp. Här där jag är, så är det enormt vintrigt. Det är massor med snö ute. Jag hjälpte pappa att skotta igår, jag körde snöslungan. Men det märks inte att vi har skottat. För idag har det kommit så mycket snö att man måste ut igen....:)

vad löpning går ut på...

Publicerad 2010-02-25 04:20:20 i ,

Jag kom över några intressanta klipp angående löpträning. Ultralöparen Andreas gästade morgonpasset i P3 häromdagen. Då berättade han varför han tycker så mycket om att löpträna. Jag känner igen mig enormt i det han säger.

Klipp 1
Klipp 2

det är något med långa stafetten

Publicerad 2010-02-24 22:30:58 i ,

För mig är den långa staffetten något av det största man kan vinna på ett os. För med detta så är det ju den som är starkast som vinner. För jag har aldrig gillat sprintgrenarna, för det är så mycket annat som avgör vem som vinner där. Det är inte den som är starkast. Fan va gött att de svenska killarna med Hellner i spetsen fick vinna.

hhhhhhhhhhhhhhhhelt ootrooooliiiiiigt

Publicerad 2010-02-24 22:21:35 i ,

Jag är helt stum av beundran över det svenska stafettlaget ikväll. De vann os-guld i en gren som jag hade tagit bort från medalj-förväntningarna. För det var sååå sjuuukt länge sen vi tog guld i just stafett. Jag var 8 år förra gången jag fick va med om det. Det var OS i Calgary som vi senast tog guld på stafett. Jag hade nästan tårar i ögonen när Markus Hellner om åkandes med den svenska fanan i handen. Det var så kul att det var just han som fick åka sista sträckan. Men den jag tänker på mest, det är Anders Södergren. För är det någon som jag unnar en guldmedalj, så är det just han. Tack för showen grabbar.....:)har simmat

Publicerad 2010-02-24 19:03:34 i ,

Det är så gött att simma. Det är verkligen en träningsform som jag verkligen gillar. Det är enormt skönt att hoppa i bassängen och sen flyta iväg. Det är som att meditera lite faktiskt för mig, när jag simmar.

en liten nice bild på mig....:)

lundqvist own´s the ice

Publicerad 2010-02-24 13:33:00 i ,

Jag måste säga att tre kronors målvakt Henrik Lundqvist har imponerat på mig så här långt i os. Han har inte släppt in något mål hittills i turneringen. Sen så gilar jag att se Henrik i tv. Han verkar vara en "skön snubbe" med en skön attityd till sitt jobb som målvakt.

så här ligger det till

Publicerad 2010-02-24 13:19:56 i ,

Apropå det så kallade "snökaoset" så läste jag en insändare i dagens nyheter som va bra. Skribenten anar nog nte hur rätt han har.

ur Dagens Nyheter 24 feb 2010

Felet är Banverkets,
inte snöns eller kylans

"SVERIGE LIGGER PÅ norra halvklotet
där det legat de senaste
miljonerna år. Det innebär att
landet har fyra olika årstider:vår,
sommar, höst och vinter. De senare
har en tendens att medföra
såväl kyla och snö som massor av
is och halka.
Den här kunskapen fanns inom
SJ fram till 1988 då kunskapsöverföringen
till det, vid uppdelningen
av SJ i ett affärsdrivande
bolag och ett bolag för drift och
skötsel av spårvägsnätet, då nybildade
Banverket märkligt nog
tycks ha glömts bort. Dittills hade
tågtrafi ken klarats av under 1900-
talet oavsett årstid. Till och med
under rekordvintrarna på 1940-
talet rullade tågen genom landet.
MEN I SLUTET av 1980-talet började
saker förändras, för det mesta till
det sämre.
Uppenbarligen insåg Banverket
vid någon tidpunkt att det fanns
en personalkategori som kallades
”banarbetare” men man förstod
inte vad de gjorde. Jo, att de
reparerade och bytte ut skadade
rälsdelar och reparerade nedfallna
kontaktledningar, det förstod
man. Men till detta kunde det väl
inte behövas så många. Att få bort
nedfallna löv som gjorde spåren
hala, det kunde man säkert använda
blås- och borstmaskiner
till, och sålunda gjorde verket sig
av med så många banarbetare de
bara kunde.
Att banarbetarna också hade
haft fullt upp med att rensa
växlar från snö och is och se till
att bangårdar och knutpunkter
hölls rena och farbara, plogat
spåren på långa sträckor när det
snöat och sett till att spåren inte
var isiga, det förstod Banverkets
ledning aldrig. Och verkar inte
ha förstått än i dag, eftersom de
försöker skylla på vädret och inte
på för få banarbetare.
Skyll inte på vädret! Skyll på er
själva, det vill säga erkänn att ni
gjort bort er med den verksamhetspolitik
ni fört och med en
övertro på teknik för arbeten där
endast manna- och kvinnokraft
fungerar.
SKYLL INTE IFRÅN ER på regering
och riksdag, de kan endast agera
på underlaget från er. Om det
är så att statsmakterna medvetet
negligerat ett påtalat behov,
då ska det ut till allmänheten
snarast.
Är det så att ni varit otydliga
med behoven ligger felet hos er,
och då ska det inte skyllas på någon
annan!
JOHAN PLANE
Uppsala"

denna tjej gör mig också sugen

Publicerad 2010-02-23 14:44:04 i ,

Alltså, då menar jag inte sugen på saker som "det", jag vet att kanske många tänkte det efter den lite konstiga rubriken på detta inlägg. Men jag menar att denna tjej som bloggar om sin första start i ett maraton lopp, hon gör mig enormt sugen på att löpträna. Att läsa om hennes tankar när det gäller löpning, det gör mig enormt inspirerad till att fortsätta träna faktiskt.

Så här kan du följa hennes blogg också....


denna tjej är så häftig

Publicerad 2010-02-23 14:27:10 i ,

Jag har ju följt den australiska tjejen Jessica Watson ett bra tag nu. Hon är ju en 16 årig tjej som har fått för sig att hon ska göra den "lilla saken" att bli den yngsta tjejen någonsin att segla jorden runt själv. Snart har hon lyckats med det, för nu har hon passerat Cape Horn. Att hon lyckas med detta är så enormt häftigt. För det är ingen liten sak att göra detta. Det krävs enormt mycket kunskap om segling, men framför allt mod.
Det som är kul också är att läsa hennes blogg. Hon skriver enormt tänkvärda saker där, och jag måste säga. Efter att ha följt hennes blogg, så framstår hon som en enormt smart tjej. För att vara 16 år så är har hon bra tankar om mycket. Hon hinner ju tänka igenom saker när hon nu seglar helt ensam ute på de stora haven. Men idag så läste jag en sak som slog an en sträng extra hos mig. Det var detta med varför hon gör denna världsomsegling."When I first dreamt of sailing around the world, the first thing that caught my attention, was curiosity about whether or not it was even something that was achievable. It wasn't so much the action and adrenaline parts that appealed to me, but thinking about all the details and finding ways to minimize the risks. I wanted to challenge myself and achieve something to be proud of. And yes, I wanted to inspire people. I hate that so many dreams never actually become anything more than that, a dream. I'm not saying that everyone should buy a boat and take off around the world, but I hope that by achieving my own dream, I'm showing people that it is possible to reach their own goals, whatever they might be and however big or small."

Här kan ni följa hennes blogg....

tre kronor går för guld

Publicerad 2010-02-23 12:52:35 i ,

Jag tänkte va lite fräck nu och sticka ut näsan och säga en sak. Jag tror faktiskt att tre kronor tar guld i os. Jag tror faktiskt att de gör det. Skulle de ta guld, då blir Peter Forsberg historisk med 3 os-guld.

hur okunnig får man bli???

Publicerad 2010-02-23 12:22:52 i ,

Alltså jag måste undra lite vad våran infrastrukturminister Åsa Torstensson håller på med. För detta uttalande gör att jag börja tvivla lite på hennes kunnighet.

Ur Dagens Nyheter 23 feb 2010

"Infrastrukturminister Åsa Torstensson
(C) vill att Banverket
lägger mer pengar på drift och
underhåll för att undvika liknande
störningar i framtiden.
– Den här typen av extrema situationer
tror jag inte är så enkla att
förebygga. Däremot ska vi ta med
oss vinterperioden när vi blickar
framåt, säger Åsa Torstensson."

dags att byta namn kanske

Publicerad 2010-02-23 02:48:42 i ,

Är det inte dags att döpa om melodifestivalen till "tönt-festivalen". För så dåliga låtar som har tävlat hittills, så är man nu nästan generad. Vi har låtskrivare som skriver låtar åt megastjärnor som Celine Dion, Whitney Hoston, Backstreet boys. Vart är deras låtar i melodifestivalen? Nej för guds skull, lägg ner skiten nu.

Nedan så får ni lite förslag på RIKTIGA godbitar från den tiden då vi hade en enda final. Man kan lugnt säga att låtarna va bättre förr.

 

ska snart norrut en sväng...

Publicerad 2010-02-23 02:28:30 i ,

Man undrar ju lite om man kommer att komma fram? För jag ska ju snart iväg norrut och hälsa på morsan och farsan. Men efter de senaste dagarnas debacle för SJ, så är man ju lite rädd att fastna där ute. Det är helt sanslöst igentligen att vi 2010 inte har en järnväg som klarar av lite snö. För det är verkligen inget snökaos att tala om, när man tänker efter. Det är lite -30, och det ska väl fan en modern järnväg klara av.

anfall är bästa försvar...

Publicerad 2010-02-23 02:22:30 i ,

Helt klart tror jag att anfall är bästa försvar när det kommer till mycket här i livet. För om man kanske, som många här i livet gör, når båtten, då tror jag helt klart att det är bara att satsa 100 procent anfall. För är man längst nere på tabellen, då kan de ju inte bli sämre.

ska fan söka siba igen...

Publicerad 2010-02-23 02:20:20 i ,

Jag såg idag att Siba här i Falun söker folk igen. Snacka om att jag ska söka det jobbet igen. För jag känner verkligen att jag inte fick chansen att visa vad jag gick för första gången. Så SIBA, here I come...:)

tre kronor vann

Publicerad 2010-02-22 12:51:06 i ,

Vad skönt det var att läsa om att tre kronor vann över Finland tidigt imorse. Tydligen så spelade de bra och vann ganska överlägset över Finland. Men de kommer få en bra svår lottning nu i slutspelet. Det kan bli så att vi möter Slovakien i kvarten och sen, om vi har otur Kanada i semi. Men jag tror att tre kronor har stora chanser att gå till final. Helt klart tror jag på guld för vårat kära landslag i hockey.

saknar Sudden

Publicerad 2010-02-22 12:48:14 i ,

Det är inte utan att man saknar Mats Sundin och hans ledaregenskaper i OS nu. För jag tror att han hade varit till stor hjälp. För mig är han en av de allra största hockeyprofiler som kommit fram i svensk hockey. Att han sen också är djurgårdare, det gör ju inte saken sämre.

detta med snökaoset....

Publicerad 2010-02-22 12:40:57 i ,

En fråga jag ställer mig, när jag följer vad som skrivs i media om det så kallade "snökaoset". Det är hur de blir om det BLIR RIKTIGT RIKTIGT kallt? Hur skulle vi klara en sån kris?

vilken första vecka i OS

Publicerad 2010-02-22 12:12:27 i ,

Nu går vi ju in på andra veckan i OS. Man kan ju lugnt säga att den första veckan va rätt bra, om man tittar ur svensk synvinkel. För det blev ju hela 3 guld, vilket är otroligt bra. Den medalj som jag glädjs mest åt, det är nog Markus Hellners guld. För det var verkligen kul att han fick ta ett guld. Sen ska man inte va skadeglad, men fan va skönt att norrbaggen Petter Northug åkte dåligt. För jag gillar inte den krabaten...:)snökaos...så fan heller...

Publicerad 2010-02-22 11:46:34 i ,

Nu får vi svenskar sluta att klaga på vädret och kalla läget i sverige för "snökaos". För det är det väl inte. För mig är det bara en helt vanlig vinter, som kanske är lite väl kall. Men det är inget onormalt enligt mig.

monday morning....

Publicerad 2010-02-22 11:39:32 i ,

Nu sitter jag här, vid mitt matbord och ska käka frukost. Det är måndag morgon, och det är -19.3 ute och hur mycket snö som helst. Det är lite ballt, för på mitt fönsterbräde så är det sjukt mycket snö.

en bra låt...

Publicerad 2010-02-21 23:10:51 i ,

Sitter här i min ensamhet och lyssnar på en av de vackraste låtar jag vet. Det är Cecilia Vennerstens låt "Det vackraste". Den låten är helt klart så bra. Och varje gång jag hör den, så tänker jag...på...DIG....

killarna tog guld och brons

Publicerad 2010-02-21 13:05:03 i ,

Jag kunde inte tro mina ögon igår, när både Markus Hellner och Johan Olsson tog os-medaljer igår. Markus va ju värst när han tog ett brons, men också Olssons os-brons va enormt häftigt. Men det som va allra bäst, det var att se Hellner när han på upploppet körde ifrån alla andra i ett jehuu. Jag trodde han va helt slut i slutet av loppet, men av någon anledning så lyckades han hitta krafter och avgöra loppet åt sveriges glädje.

sunday....

Publicerad 2010-02-21 13:02:27 i ,

Har varit ute en kort sväng idag. Va me min vän och köpte dels en morgontidning, sen så skulle hon ha hjälp me att köpa ingredienser till en tårta. Hon ska ha födelsedagskalas, och ska baka en tårta.
Det va enormt mycket snö ute idag, men jag bara njuter. Det är så soft me massor med snö.

men för guds skull...

Publicerad 2010-02-20 10:17:25 i ,

Jag bara måste blogga om denna artikel jag läste förut i Dagens Nyheter. Det är två feministkärringar som tycker att historielärarna tar upp alldeles för få kvinnor i svensk historia. Dessa två kvinnor tycker att vi berättar om mestadels vad männen har gjort i svensk historia. Men för guds skull, måste vi göra en kvinno-debatt av svensk historie-undervisning.

Ur Dagens Nyheter 20 feb 2010

"I de över 550 arbetsuppgifterna till en lärobok i historia för grundskolan är Kalmarunionens
drottning Margareta med som enda namngivna kvinna. Däremot fi nns fl era hundra mansnamn,
från Nebukadnessar till Deng Xiaoping, Birger Jarl till Fredrik Reinfeldt. I de fyra läroböcker vi
har granskat namnges sammanlagt 62 kvinnor – och 930 män. Man måste på allvar ställa
frågan hur skolelever påverkas av att få historien presenterad som en aldrig ifrågasatt eller
diskuterad manlig angelägenhet och som dessutom har sexistiska och förnedrande inslag,
skriver professorerna och rapportförfattarna Ann-Sofi e Ohlander och Ebba Witt-Brattström."

kul för Haag

Publicerad 2010-02-20 10:09:37 i ,

Det var roligt förresten att Anna Haag fick ta ett silver i OS. För hon va ju så sjukt nära i första loppet att ta ett brons. Så jag visste att har hon bara en bra dag, då har hon chansen. Sen är det kul också att Haag får visa att hon kan också. Det har varit väldigt mycket snack om Charlotte Kalla ett tag nu.

lördag lördag lördag....

Publicerad 2010-02-20 10:03:49 i ,

Vaknade upp till tonerna av "ring så spelar vi" idag, och det är alltid lika skönt att lyssna på det radioprogrammet på lördagsmornar. Hörde på vissa runt om i sverige, att de har bra kallt och vintrigt. För nu är ju nya snöoväder på väg in över Sverige. Det verkar som att vintern inte har släppt greppet om oss än.

ur dn.se

Publicerad 2010-02-19 07:24:20 i ,

”NÄSTAN INGA vuxna vill sova
ensamma, varför skulle barn vilja
göra det? Vi är som sagt fl ockdjur.”

grymt av Anja

Publicerad 2010-02-19 06:52:04 i ,

Att Anja Pärsson skulle ta os-brons efter det hon va med om i störtloppet, det var något jag inte trodde. Men helt klart var det en bragd av sällan skådat slag, när hon gjorde det. Snacka om att det är ett jäkla "go" i den tjejen. Om skidskyttarna hade lite av hennes "jävlaranamma", då skulle de nog lyckats lite bättre. Så se och lär Helena Jonsson.

fredag...

Publicerad 2010-02-19 06:42:54 i ,

Det är morgon här i falun klockan är 0641 och jag har precis satt på kaffe. På stereon lajjar jag Kent och deras debutskiva. Riktigt bra musik det där, helt klart klockren på morgonen.

Vill önska hela svenska folket en bra fredag.......:)

det var väl det jag visste

Publicerad 2010-02-19 00:16:50 i ,

Jag hade på känn att Helena Jonsson skulle göra bort sig totalt i OS. För så otroligt uppskriven som hon var inför detta os, så kan de ju bara gå åt ett håll. Rakt åt skogen. Alltså, har inte skidskytteförbundet lärt sig något från os i Nagano när Magdalena Forsberg gjorde ett liknande fiasko.

bra sagt

Publicerad 2010-02-18 14:10:52 i ,

Det är ju fullt krig nu i medierna i Falun angående bygget av nya backhoppningsbackar. Jag är lite kluven till detta, men när jag läste detta inlägg så ändrar jag lite åsikt faktiskt. Det är kanske en rätt bra ide trots allt.

Ur Falukuriren.se 18 feb 2010

"Klarar ni inte att se längre än näsan räcker? Det är självklart en betydligt större fördel att bygga backarna för Falun än att bara främja dem som sysslar med backhoppning i Falun idag. Kostnaden för investeringen kommer tillbaks till Falun på flera sätt. Om Falun får VM så är det värt det i marknadsföring för Falun. Sen tillkommer ju allt som näringslivet tjänar på det. Att sen människor från andra kommuner kan komma hit och träna i backarna samt att fler kan bli intresserade i Falun är mest en extra nytta. Vad skulle Falun vara idag utan satsningar på vintersport."

killarna kan bättre

Publicerad 2010-02-18 13:49:15 i ,

Några som jag däremot tror mycket på, det är killarna i tre kronor. De spelade första matchen igår, och av det jag läst så har de gjort en helt klart godkänd match. Peter Forsberg spelade tydligen bra, och det var kul att höra. För jag tror ju inte han åker till OS om han inte vet att han kan prestera på hög nivå. Jag hoppas på en kul fortsättning.

jag blir galen

Publicerad 2010-02-18 13:45:16 i ,

Jag blir fan galen när jag hör hur många svenska elitidrottare tänker. Är det något som jag går i taket av, så är det uttalanden som att "jag är nöjd med en fjärdeplats" eller " vi gjorde en bra match". Det sistnämnda kommer från en artikel i Aftonbladet idag. Det är en av spelarna i damkronorna som ÄR NÖJD med deras insats i brakförlusten mot Kanada. De svenska tjejerna blev totalt förnedrade med 13-1 igår. Sverige var totalt utspelat och var inte bra på någon punkt. Hur fan kan man då säga att man gjorde en bra match. Jag är så enormt trött på dessa uttalanden av svenska idrottare på hög nivå. Hade man pratat med en amerikan så hade han elle hon varit totalt superarg om han eller hon kommit på andra plats. För dem är det bara vinst som gäller. Lite av den andan borde vi inpränta i våra idrottare.

Helena för helvete....

Publicerad 2010-02-18 13:31:44 i ,

Hur smart är du som person igentligen? Det är något jag undrar över då jag läser om dina öden och äventyr i os i Vancouver. Du säger att du är missnöjd med din insats så här långt, och det skulle jag också vara. Då man som världsetta inte har tagit någon medalj ännu i os. Så du har all rätt att vara missnöjd. Så långt är jag med. Men när du säger att du är förvånad över att de andra medtävlande är så bra just nu, då undrar jag lite vad du har intellekt igentligen. Du är förvånad att de är så mycket bättre nu under os, mot hur de är i den vanliga världscupen. Men kan det kanske vara så att många av dina konkurrenter kanske inte har tagit världscupen på så stort allvar denna säsong. Många tror jag avstår många tävlingar och satsar enbart på os. Jag hoppas dock att Helena kommer igen och tar en medalj. För gör hon inte det, då är det ett stort fiasko.

apropå detta om snöröjning

Publicerad 2010-02-18 12:32:20 i ,

Vi har ju denna vinter upplevt en sällan skådad vinter och med den kyla som är helt grym. Denna vinter kommer nog att slå rekord som en av de kallaste på många år. Det som gör denna vinter så speciell, det är ju att hela landet är täckt av snö. Det är otroligt sällsynt. Men denna vinter medför ju ganska stora problem, iallafall om man tar upp detta ämne "snöröjningen". För det är ju bra dyrt att hålla på att forsla bort snön från gator och vägar. Nu är det många kommuner som har ebb i kassan pga denna långa vinter. Men jag tänker på en sak. Varför kan man inte ta och sätta en snöskyffel i handen på alla arbetslösa ungdomar. Det vore ju skitbra om de fick komma ut och göra någon nytta.

om svenska idrottare och OS

Publicerad 2010-02-17 23:55:56 i ,

Nu har det hänt igen, att en svensk storstjärna i en idrott har underpresterat något enormt mycket. Jag tänker först och främst på Emil Jönsson och hans deltagande i os-sprinten. Han är ett klockrent exempel på en svensk längdåkare som bara pratar och pratar och pratar om HUR bra form han är i. Han gör skitbra ifrån sig innan OS. Men när det väl gäller, så gör han fiasko. Hur vore det om han skulle hålla en lägre profil och låta resultaten tala. Ett bra exempel på hur det ska se ut, det är ju Charlotte Kalla.

fan fan fan

Publicerad 2010-02-17 21:46:22 i ,

Vad enormt rädd jag blev å Anja Pärssons vägnar när hon störtade i os-störtloppet. För det var ingen dålig krasch hon va me om. Men som tur är så verkar hon va rätt så oskadd. Det som gör det så jobbigt, det är att hon va på väg mot ett silver eller brons om hon stått på benen. Men det skiter vi i nu, det viktiga är ju att hon klarade sig så bra som möjligt. Det är sjukt dåligt av Vancouver som os-arrangör att inte låta åkarna få ett helt genomåk av banan. För får man inte det, då vet man ju inte hur man ska ta sig igenom banan.

ja du....

Publicerad 2010-02-17 13:46:46 i ,

Jag har bara en sak att säga om årets så "kallade" melodifestival. VILKET JÄVLA SKITPROGRAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

och ännu ett grattis

Publicerad 2010-02-17 13:02:15 i ,

Man kan lugnt säga att os har kommit igång nu för Sverige. För nu är det andra dagen vi tar ett os-guld. Först var det ju Charlotte Kalla som vann ett, och sen dagen efter är det dags igen. Då är det skidskytten Björn Ferry som är framme och gör ett lopp som helt klart är ett av hans bästa i karriären. Jag blir så enormt beundrad av idrottsfolk som lyckas att prestera när det betyder som mest. För det är ju bara os vart fjärde år, så man får ju inte många chanser. Men igår var det dags för Björn att kliva högst upp på pallen. Han förtjänar verkligen detta guld.

grattis Cans...

Publicerad 2010-02-17 12:54:04 i ,

Idag så fyller sångaren Joakim Cans år. Han är ju som kanske många vet, sångare i Hammerfall. Jag upptäckte detta band genom en samlingsskiva med en massa hårdrocks låtar. Jag tänkte att "jäklar, denna kille kan sjunga". Så var det verkligen. Han har en sångröst som gjorde mig så glad att jag har kommit att bli ett rätt stort fan av Hammerfall. Jag tycker att Cans verkar vara en skön snubbe som jag önskar all framgång för.

grattis fan...:)

vad har hänt med Norge???

Publicerad 2010-02-16 13:14:52 i ,

Vart har de norska längd-stjärnorna tagit vägen igentligen? För igår på 15 km fristil så var det inte en enda norrman med bland de 10 bästa. Det har väl aldrig hänt, skulle jag tro.

tisdag

Publicerad 2010-02-16 12:09:25 i ,

Så var det tisdag, och som vanligt så snöar det ute. Denna vinter har varit lååååååång nu, och faktiskt så börjar till och med jag tröttna på detta väder. Jag brukar inte stämma in i klagosången över vintereländet. Men nu börjar till och med mitt tålamod tryta också. Helt klart längtar jag efter våren och solen, OCH VÄRMEN.
Jag va ju helt galen i Charlotte Kallas os-guld igår. Det var så enormt kul att hon lyckades ta sitt första os-guld. Jag tror inte att det är den sista medaljen i detta os. Hon har bara börjat.

alltså...gåshud

Publicerad 2010-02-15 20:07:38 i ,

Jag har gåshud efter att ha sett Charlotte Kallas guld lopp ikväll. Det är så enormt starkt av henne att lyckas ta os-guld i detta lopp. Det som gör det så extra stort, det är att det är os-debut för Kalla. Och med det så medföljer ju extra mycket känslor inför detta. Så för mig är detta enormt stort. Helt klart är denna prestation i klass med tre kronors os-guld 2006 och Torgny Morgrens vm-guld i Falun 1993.

jag har en NY kärlek....

Publicerad 2010-02-15 20:01:03 i ,


Fan va nice av Kalla att ta guld på 10 km fristil. jAG HAR HELT KLART EN NY KÄRLEK.....CHARLOTT "THE QUEEN" KALLA......:)

vad livet lite går ut på...

Publicerad 2010-02-15 18:46:52 i ,

Ja, det ska jag säga er där ute i kylan. Livet enligt mig går ut på att äta en riktigt god middag. Ha väldigt goa vänner till bords också, så man kan snacka om allt mellan himmel och jord. Sen så får det gärna finnas gott vin till också, så man får lite under västen, så samtalet kan flyta lite bättre...;) Detta mina vänner, det är fan livskvalitet...:)

ikväll gäller det...

Publicerad 2010-02-15 18:36:34 i ,

Det är lite nu eller aldrig för Charlotte Kalla ikväll. För ikväll om så tävlar Charlotte i OS på hennes bästa distans "10  fristil". Det är hennes parad-distans, och är det någon gång hon ska vinna ett os-guld, så är det ikväll. Jag hoppas verkligen att det går bra för henne ikväll.

hur ska de gå?

Publicerad 2010-02-15 13:00:27 i ,

Nu verkar det som att alla spelarna i Tre kronor är på plats i Vancouver. Det ska bli sjukt nice spännnade att följa killarna i os-turneringen. För jag tycker att Bengt-Åke har fått ihop en rätt nice trupp inför detta os. Att Peter Forsberg är med är nog bara bra. Han behövs med sina ledar-egenskaoer. Dock är jag enormt nervös att hans kroppp inte ska hålla. Men jag tror att han är så smart att han inte ställer upp halvskadad. Jag tror på guld för tre kronor, allt annat är ett misslyckande.

idag kommer första medaljen

Publicerad 2010-02-15 12:39:30 i ,

Man kan lite säga att idag så börjar OS på riktigt för Sverige. För idag så kliver Charlotte Kalla in i OS och ska tävla i sin paradgren, fristil 10 km. Detta är ju hennes bästa distans och hon är enormt svårslagen i just fristil. Så idag så måste vi bara ta en medalj, allt annat är ett fiasko tycker jag. Så idag ska vi bara ha guld, så är det bara.

liter bilder från helgen....

Publicerad 2010-02-15 00:19:09 i ,

Här kommer lite bilder ifrån helgen. Det har ju som sagt varit bra nice väder här i Falun, så de passade ju perfekt att ta fram kameran då...:) 

skööna söndag...

Publicerad 2010-02-15 00:12:28 i ,

Har haft en underbar Söndag här i Falun. Va ute och gick rätt stora delar av denna dag. Men det var så göttans bra väder, så de gick bara inte att va inne. Jag hoppas att måndagen blir lika fin.

en skön kväll...

Publicerad 2010-02-14 01:30:36 i ,

Hade middag ikväll för några vänner. Det blev enormt kul me go mat och dryck. Helt klart en grymt skön kväll. Dock så gick de ju mindre bra för skidskytte-tjejerna. Men det är ju bara att komma igen.

ska tänka om

Publicerad 2010-02-13 14:54:27 i ,

Jag ska nog tänka om lite när det gäller min löpträning. För ni som kanske följer denna blogg, så har ni kanske märkt att jag klagat en hel del på min träning, och att det inte gått så bra. Men det beror rätt mycket på att jag har kört ett annat upplägg. Det går ut på lite att jag har kört mer mängdträning mot förrut. Jag har sprungit fer långpass på kanske uppåt 20 km varannan gång. Men detta funkar inte för mig. Jag pallar helt klart inte så långa sträckor när jag är ute och springer. Det har gått så långt att jag höll på att tappa glädjen med löpningen, och det är inget jag vill råka ut för. Nu har jag bestämt mig för att återgå till min tidigare planering, där jag kör mer efter min lust. Det går ut på rätt mycket att jag springer inte bestämda sträckor, utan jag springer mer efter hur jag känner för dagen. Det har ju gått bra hittills, så jag ska nog fortsätta så.

repris Taaaaack...

Publicerad 2010-02-13 12:06:09 i ,

Vad kul det var att se Peter Forsberg som fanbärare på os-invigningen. Det jag tänkte på då, det var hur otroligt glad Peter var när han bar den svenska flaggan. Det var riktigt kul att se. Nu hoppas jag att an kan utföra stordåd på isen också.

vilken LÖRDAG

Publicerad 2010-02-13 10:32:19 i ,

När jag tittade ut genom fönstret idag, då jag vaknade, så häpnade jag över vilken otroligt fin dag det är idag. Solsken och blå himmel, helt klart kommer jag att ta en promenad ute idag.

meeen...ankdamm

Publicerad 2010-02-12 21:02:36 i ,

Det är inte sant vad Falun är en enormt stor ankdamm ibland. Jag tycker verkligen att folk ska slappna av ibland. Lev livet lite skönare, ta inte allt på sånt otroliiiiiiiiigt stort allvar hela tiden.

alltså...vad är detta????

Publicerad 2010-02-12 12:49:45 i ,

Jag är så TRÖTT på att läsa om alla sexgalningar som finns ute i samhället. Vad är det som håller på att hända? Det är en fråga jag ställt mig många gånger den sista tiden. Men jag brukar bara läsa såna här artiklar och gå vidare, men idag så läste jag en som gjorde mig rätt så illa till mods. Det handlar om att en idrottsledare hade förgripit sig på småbarn. Alltså, när en idrottsledare gör detta då undrar man om inte denna kille borde låsas in någonstans i en mörk grotta och sen slänga iväg nyckeln.

Ur Dagens Nyheter 12 feb

Idrottsledare
misstäkt i sexhärva

"En 22-årig idrottsledare från södra
Stockholm misstänks ha begått
sexbrott mot minst sex pojkar
som han kommit i kontakt med
på nätet och i idrottsföreningen.
Mannen sitter häktad sedan
snart en månad som misstänkt för
grov våldtäkt, sexuellt ofredande
och kontakt med barn i sexuellt
syfte, så kallad gromning."

Strage...du är min gud..:)

Publicerad 2010-02-12 12:35:53 i ,

Så här beskriver journalisten Fredrik Strage på Dagens Nyheter, vad han känner för melodifestivalen.

"Det är svårt att beskriva Melodifestivalen
som något annat än
ren ondska."

inatt börjar ju OS

Publicerad 2010-02-12 12:24:08 i ,

Så nu kommer man väl att va rätt så "off" i mitt umgänge med folk. Men det är ju bara OS vart fjärde år, så nu ska jag fan i mig njuta.

fredag...

Publicerad 2010-02-12 12:21:28 i ,

Och jag mår bra, väldigt bra eftersom att denna vecka har varit rätt så "skakig", men det är skönt att veckan nu går mot sitt slut. Kan nog bli en rätt fin dag idag, för vädret ute är ju underbart. Såna här vinterdagar är som gjorda för att man ska va utomhus.

kan "Floppa" bli "Foppa" igen

Publicerad 2010-02-11 12:54:13 i ,

Det är frågan jag har ställt mig många gånger under den sista tiden när det gäller Peter Forsberg och hans OS start. För han har ju verkat långt ifrån skadefri och bra på isen. Men tydligen så känner han att "hungern" efter att spela ännu en OS-turnering finns där. För nu har han åkt till Vancouver och tre kronor truppen. Alltså en sak är självklar. Är Peter i bra form, då kommer han va en oerhörd tillgång för tre kronor. Det är ju bara att hoppas att det är så.

OS snart här...

Publicerad 2010-02-11 12:47:49 i ,

Nu är det "dagen före dagen före dagen" för mig. För snart är det ju dags för invigningen av vinter-OS i Kanada. Det ska bli så sjukt härligt att följa den svenska truppen i OS. Jag är ju en stor sportfantast, och för mig är det en höjdpunkt varje gång det är OS. Så nu är tv-soffan bokad den närmaste månaden...:)

jag groovar till...

Publicerad 2010-02-10 20:01:44 i ,

en gryyyyymt bra skiva med den brittiska gruppen Primal Scream. Den platta jag lyssnar på just nu är skivan "Screamadelica". Det är deras tredje skiva och det var med denna som Scream blev gigantiska och sålde riktigt mycket med skivor. Men jag förstår varför de slog igenom med denna skiva, för den har verkligen inga svaga låtar alls.

hmm...jag som pappa...

Publicerad 2010-02-10 17:21:00 i ,

Jag tänkte på en sak, då jag åkte buss idag. Jag satt bakom en pappa som va så himskans fin me sin son. Det märktes verkligen att den pappan älskade sin son och troligen va en bra pappa. Men medans jag såg dem så tänkte jag på en sak. Jag undrar hur jag kommer bli som pappa? Jag hoppas att jag får chansen någon gång. Det är ett bra stort steg, men kommer den chansen, och med rätt tjej, så är jag helt klart redo för det.

fan va bra jag är...

Publicerad 2010-02-10 17:03:23 i ,

Det går bra me träningen nu. Va och simmade förrut på Lugnet och körde mina vanliga 30 längder. Det gick grymt bra denna gång. Förra gången jag simmade så va jag som en full flodhäst:) i bassängen. Men idag var jag Ian Thorpe, fast utan hans 58 i storlek på fötterna då..:)

detta tror jag kan bli bra...

Publicerad 2010-02-10 12:05:56 i ,

För ett tag sen så släppte Mauro Socco "bomben" att han skulle laga mat i TV med sin gode vän Plura Jonsson ifrån Eldkvarn. Jag har ju alltid gillat dessa två stötar och deras musik. De verkar ju också ha ett rätt stort matintresse, så jag kan nog tänka mig att deras matprogram kan bli bra. Jag ska iallafall titta. Men sen kan jag hålla med om, att det börjar bli en inflation i matprogram på tv nu. Jag tycker att det räcker nu.

en fråga jag ställer mig...

Publicerad 2010-02-09 22:57:44 i ,

Det är att folk i Sverige år 2010 har bra jävla fucked up inställning till livet idag. För detta jag säger nu är sanningen. Det finns folk som på fullaste allvar inte alls VILL jobba. De går hellre och drar benen efter sig och vill leva på bidrag. Jag fattar INTE hur faan man kan ha en sån inställning. Att jobba är ju att leva att klara sig själv. Det är ju lite av det livet går ut på.

det snöar ute...och Kent

Publicerad 2010-02-09 13:17:40 i ,

Det är grymt vad det snöar ute idag. Men då passar det ju bra att lyssna på den mycket goa skivan "Hagnesta Hill" med Kent. Av någon anledning så är denna platta enormt "mycket vinter" för mig. Jag vet inte vad det är som gör att jag känner så för denna skiva. Men det är lite av bildenar i häftet som medföljer skivan. Sen så handlar många av texterna på skivan mycket om vinter och kallt ute. Helt klart så är denna skiva underbar att lyssna på, och för mig är det Kents bästa.

att få uppleva att bli kysst...

Publicerad 2010-02-09 01:19:16 i ,

...av någon man riktigt riktigt älskar, det är nog det finaste man kan uppleva som man. Och jag saknar verkligen den känslan. Jag vet att jag någon gång kommer att få uppleva det, det är därför jag lever. Jag vet att DU finns där ute...någonstans...

en GRYM film

Publicerad 2010-02-09 01:12:35 i ,

Har precis sett filmen "Sommaren med Göran" inatt. Har inte kunnat sova så jag langade på denna film i min dvd. Jag har sett den här filmen en gång tidigare, men helt klart är den bättre den andra gången jag ser den. Den har något som gör att jag blir så otroligt glad då jag ser den. En sak som gör att jag gillar den mer, det är de fina bilderna ifrån Stockholm. Eftersom jag är född där, så är jag svag för filmer som är inspelade där. Och jag måste säga att de har lyckats att filma Stockholm från dess vackraste sida, helt klart.

lite om detta med vänner

Publicerad 2010-02-08 23:28:28 i ,

Jag gillar inte vänner som är som ett "varigt sår" som gör ont och som kliar som fan. Jag gillar verkligen inte såna som bara tar och tar och tar, och aldrig ger något tillbaka. Därför har jag bestämt mig för att enbart ägna mitt resterande liv åt folk som ger mig något tillbaka.

tänkte på en sak...

Publicerad 2010-02-08 21:13:42 i ,

Detta att jag har kommit att gilla dansband så oerhört mycket, har det att göra att man blir äldre elle???

jag diggar denna grupp...

Publicerad 2010-02-08 21:05:31 i ,

Som jag kanske har sagt förrut, så har jag kommit att lyssna en hel del på dansband den sista tiden. Men det har jag gjort för att det är en bra skön genre att lyssna på. För dansbandsmusik kräver inte så mycket av lyssnaren. Det är ju rätt skön musik att bara strölyssna på. Den kräver inte att man måste följa med i några krångliga kompositioner elle tonartsjöjningar. Utan dansbandsmusik kan man lyssna på lite när man själv vill.
En grupp som jag verkligen har fastnat för, det är gruppen "Face-84". Och jag ska verkligen betona att jag inte fastnat för denna grupp, för att den består av 4 tjejer. Utan det är deras musik som jag fastnat för. De gör enormt sköna låtar och de delar ju på sången i gruppen vilket gör ett sound som är bra skönt att lyssna till. Deras själv-betitlade skiva är grym att lajja på stereofånen.

Floppa med i OS?...njaaa

Publicerad 2010-02-08 12:16:35 i ,

Jag tycker inte att Peter Forsberg ska spela os. Dels så är han inte hel, han har ju spelat småskadad hela vintern.

nu har det då hänt...

Publicerad 2010-02-08 11:42:54 i ,

Nu har det ju hänt, det som jag har väntat på. Jo det är att två svenska soldater har stupat i Afghanistan. Det är enormt sorgligt och tråkigt att det hänt. Mina tankar går förstås till dessa soldaters anhöriga. De måste ha det mycket tungt just nu.
Men det som jag har tänkt mycket på, det är frågorna. Vad gör de svenska soldaterna i Afghanistan? Vad är deras mål med kampanjen där nere? Jag tycker att vi aldrig skulle ha lagt oss i konflikten i det landet.

fin måndag

Publicerad 2010-02-08 11:30:22 i ,

Det är en bra fin måndag idag. Ska på ett viktigt möte idag, sen så blir det långpasset senare idag. Tror det kan gå bra, för kroppen har känts bra på sista tiden.har precis kommit hem

Publicerad 2010-02-07 15:47:01 i ,

Har varit ute och gått en långpromenad med en kär vän idag. Idag har det verkligen varit en fin dag här i Falun. Solen har visat sig från sin fina sida och man har fått sol nu så jag mår enormt bra.

söndag...och jag lever UPP

Publicerad 2010-02-07 11:09:28 i ,

Kan man inte bli annat än glad då man vaknar upp och man drar upp gardinen, och man ser detta fantastiska vinterväder vi har idag. Det är härligt -9 och solen skiner som bara den. Snacka om att det blir en promenad idag.

tack gode gud för Al Green

Publicerad 2010-02-07 01:45:18 i ,


Åh vad han är grym. Den här låten har jag lyssnat på så många gånger, då man är lite deppig. Och snacka om att man blir peppad när man hör hans röst.

men fÖR HELVETE!!!!!

Publicerad 2010-02-06 22:13:21 i ,

Har precis kommit hem från en vän där jag har kollat på den så kallade "melodifestivalen". Alltså jag är HELT stum av beundran över hur svenska folket röstar i denna tävling. Hur kunde de rösta fram Pain Of Salvation och deras låt. För det första så undrar jag VAD FAAAN de håller på med? De är en sjukt bra grupp som jag har lyssnat på en hel del. Och jag gillar det de gör. Men denna låt som de ställde upp med var helt förjävligt dålig. Killen står bara upp och ned och ylar i micken som att han vore någon idiot i tävlingen "Idol". Det är tur att jag nu är hemma och kan trösta mig med att lyssna på en sångerska som KAN sjunga, nämligen Whitney Houston. Hennes senaste skiva är förresten väldigt bra. Det är skönt att hon är tillbaka på allvar.har simmat

Publicerad 2010-02-06 15:03:42 i ,

Va iväg och simmade en stund tidigare idag. Det var enormt skönt, men samtidigt bra segt. Det var inte segt pga att jag inte orkade simma. Utan det va bra jobbigt pga störiga människor som simmade samtidigt med mig. Bassängen där jag simmar, som finns på Lugnets idrottsanläggning, är ju inte direkt stor. Helt klart så borde man bygga ut den, så fler får plats att simma. Men jag stör mig hela tiden på folk som simmar omkring och småpratar, eller så simmar de så långsamt att man hela tiden får simma om folk. Sen så finns det ju folk som idag, simmar ryggsim utan att ha koll på om de håller på att krocka med någon. Sånt här stör jag mig på oerhört då jag simtränar. Men annars så gick simträningen bra. Är inne i ett "stim" nu där de är så skönt att träna.

melodi...gäääsp...festval...

Publicerad 2010-02-06 11:09:04 i ,

Jag orkar inte bry mig mer om denna skittävling. Det var en gång en kul tävling att följa, men idag så är den så otroligt ointressant. Bara det att Pain of salvation är med gör att jag spyr på dravlet. Jag har gillat det bandet och dess musik, men att de ställer upp i sclagern gör att jag tar handen ifrån dem.

skönt med os

Publicerad 2010-02-06 10:58:41 i ,

Snart är det ju dags för os. Det ska bli kul att se vad den svenska truppen kan åstadkomma i Kanada.

det är lustigt en sak...

Publicerad 2010-02-06 10:35:03 i ,

Jag låg och lyssnade på ett radioprogram igår som tog upp mycket med band till vänner och familjemedlemmar igår. Då var det en kvinna som var enormt trött på att en av hennes väninnor hade slutat att höra av sig till henne pga att hennes man inte ville det. Jag har själv varit utsatt för detta problem att en vän slutat att höra av sig när han elle hennes nya kärlek tar mycket tid. Jag förstår självklart att träffar man någon "ny kärlek" så tar den tid ibörjan. Jag är ju så själv. Skulle jag träffa någon, så självklart så kommer denna att uppta mycket tid. Men man får aldrig ALDRIG glömma sina vänner. De är nog något av det viktigaste man har, så tycker jag.

lördag...

Publicerad 2010-02-06 10:13:11 i ,

...och det är vitt ute, jag sitter och äter min frukost. Läser tidningen och mår allmänt väldigt bra. Vi får se vad denna lördag har att bevisa. Jag tror nog att något kul kommer det nog att hända. Ha en jättefin lördag alla ute i vinter-Sverige.

vart tog killen vägen????

Publicerad 2010-02-05 23:28:36 i ,

Sitter just nu och lajjar en live-platta med Patrik Isaksson. Han är verkligen en grym artist som jag har lyssnat på många gånger. Men jag undrar lite vart han tagit vägen? För efter att han släppte sin samlingsskiva för några år sen, så har det varit väldigt tyst om han. Jag hoppas att han gör en comeback snart. För jag saknar han i media.

hemmakväll

Publicerad 2010-02-05 22:53:56 i ,

Nu är man hemma och tar de lugnt. Har Bon Jovi på stereon och jag smuttar på en liten whiskey. Det är underligt hur livet kan te sig ibland. För jag hade inte alls trivts med att bo här i Falun när jag va runt 20. Då fanns det ingen tanke på att jag skulle flytta från Stockholm. Då var Stockholm allt för mig. Det är underligt ibland hur livet kan ändras så otroligt mycket. Men jag mår verkligen bra ikväll och jag njuter verkligen av denna kväl. Det är så skönt....:)

shoppat lite....

Publicerad 2010-02-05 21:27:01 i ,

Det är ju inte ofta jag shoppar loss. Men idag har jag faktiskt fyndat två riktigt niceiga tröjjor. Man kan lugnt säga att jag är nöjd me dem.

friday evening

Publicerad 2010-02-05 21:24:09 i ,

Fan va nice de är me fredag eftermiddag. Jag älskar dessa kvällar. Helt klart är det bästa stunden på veckan.

bio...

Publicerad 2010-02-05 21:18:39 i ,

Det är inte ofta som man ser en bio, och då man kliver ut ur biografen och man är såååå jävla nöjd. Just detta inträffade ikväll då jag med en mycket god vän såg filmen "Snabba cash". Jag har sett fram emot länge att se just denna film. För jag läste boken förrut, och jag va enormt nöjd med den. Det som slog mig när jag läste boken, det var att detta kommer göra sig bra på vita duken. Och helt klart så är det så. Filmen är mycket bra. Helt klart sevärd för de flesta som gillar bra film. Det som är lite roligt, det är också att min vän Linda tyckte också om den. Hon va helt tyst under hela filmen. Då MÅSTE ju filmen varit enormt bra..;)

snart dags för OS

Publicerad 2010-02-05 11:38:07 i ,

Snart är det ju dags för vinter-OS i Vancouver. Det ska bli enormt kul att följa de svenska idrottarnas öden och äventyr i OS. För mig som sportfanatiker så är ju detta med OS lite av en högtid för mig. Dock så tror jag inte att vi kommer att ta lika många medaljer som i Turin-OS. För det var ju helt sjukt vad många medaljer det blir då. Men jag tror nog att Charlotte Kalla, Helena Jonsson och Anja Pärsson kan ta några medaljer. Jag tror nog att dessa tre tjejer är våra största medaljhopp. Dock så är jag enormt tveksam till tre kronor. För jag är väldigt tveksam till Peter Forsberg och hans OS-start. Han verkar ju va så skör att bara man petar på han så går han sönder. Jag tycker på sätt och vis att han borde stå över OS.

förresten...

Publicerad 2010-02-05 11:13:05 i ,

Det är helt otroligt vad tyst det är om svininfluensan helt plötsligt. Var det hela en stor bluff elle?

jag blir så ledsen...

Publicerad 2010-02-05 11:09:06 i ,

När jag läser om hur dalapolisen har skött sig när det kommer till morden på först Pernilla och sen Engla, då blir jag så enormt arg och ledsen på samma gång. För hade polisen skött sig i sitt arbete, så hade Engla med allra största sannorlikhet varit i livet idag. Nu har en ung tjej misst sitt liv pga att dalapolisen inte kunde utföra de mest enkla abretsuppgifter. Jag tycker att dalapoliserna är orsaken till att Engla är död. Kanske låter hårt, men så tycker jag.

hello friday

Publicerad 2010-02-05 10:59:23 i ,

Så skönt att det är Fredag och nu helg. Ska bli skönt att snart också kunna lägga denna vecka bakom mig. För denna vecka har varit ENORMT jobbig för mig. Men nu blickar vi frammåt...:)

by the way...

Publicerad 2010-02-05 00:45:13 i ,

Allt snack om att The Doors första album skulle va bäst, det är enligt mig kvalificerat skitsnack. Enligt mig så är deras allra sista skiva "LA Woman" deras bästa. Sen får alla tyckare säga vad de vill. Men lyssna på den och dansa loss, så ska ni se att jag har rätt.

ikväll har jag sett en film...

Publicerad 2010-02-05 00:38:06 i ,

Det är filmen som ganska mycket sammanfattar mitt liv. Det är filmen "High fidelity". För mig ÄR det en av de bästa filmer jag sett någonsin. Jag såg den ikväll för typ hundrade gången, men jag tröttnar aldrig på den filmen. Helt klart har den filmen allt. Den har glädje, den har bra skådisar och den har ett sjujäkla bra soundtrack.

se den för helvete...


NU är jag FULL...

Publicerad 2010-02-05 00:36:00 i ,

...av glädje för att jag mår bra igen. Det är en sån skön känsla. Jag mår bra igen och det är så JÄVLA skönt så ni anar inte. Jag är lika glad som när Tomas "Ravioli" Ravelli räddade en bronsmedalj åt Sverige i USA-vm 1994. Sååå glaaaaad är jag..:)

när man är på botten....

Publicerad 2010-02-04 13:48:37 i ,

...så finns det ju bara en väg upp. SÅ är det ju verkligen. Nu har det löst sig för mig, så nu är jag ENORMT ENORMT ENORMT ENORMT glad. Vilket är bra skönt. Nu börjar livet....:)

alltså..HALLÅÅÅÅ

Publicerad 2010-02-04 13:09:56 i ,

Nu läste jag IGEN om att anmälningarna om folks obetalda sms-lån ökar lavinartat till Kronofogden. Alltså vad håller folk på med? För efter alla larmrapporter i media så fortsätter alltså svenska folket att ta sms-lån till dyra räntor. Det är ju helt sjukt. Jag tycker att dessa personer är helt sjuka i huvudet.

en bra insändare...

Publicerad 2010-02-04 13:07:06 i ,

Jag gillar verkligen att läsa insändarsidor i många olika dagstidningar. Det är så kul att läsa vad folk tycker och tänker. Idag så läste jag detta på Dagens Nyheters insändarsida. Det stämmer fullt ut och jag håller med i vad skribenten skriver.


ur Dagens Nyheter 4 feb 2010

"Man tar seden dit man kommer: skrotar
burkan och lär sig språket."

sverige och kriser

Publicerad 2010-02-04 12:58:50 i ,

Det verkar som att vi i Sverige just nu är helt lamslaget av vintern. Det är rätt patetiskt att vi är så oförberedda varje år inför vintern. Alla vet ju att vi bor i ett land med väldigt skiftande årstider, och det kommer en vinter VARJE år.

detta med facebook...

Publicerad 2010-02-04 12:38:32 i ,

Är inte fenomenet "Facebook" väldigt överskattat? Det tycker iallafall jag och nu har jag tagit beslutet, att stänga ned min sida. För jag har tröttnat så oerhört på den sidan, och jag får verkligen inte ut något av den sidan heller. Oftast så läser man ju meddelanden som folk skriver stup i kvarten. Jag menar, vem är intresserad av att veta vad folk lagar till mat eller hur sjuk dess barn är. Nej, hej då Facebook säger jag.

torsdag....

Publicerad 2010-02-04 12:21:29 i ,

Ja vad ska man skriva, finns inte så mycket att skriva om. Men jag mår rätt så bra, och nu ska jag äta lunch. Sen så tror jag de blir sängen, ska fortsätta att läsa.

fan Mauro....

Publicerad 2010-02-04 01:35:01 i ,

Du är verkligen en tröst i mörkret ibland. När man är bra nere, då är verkligen dina texter och låtar en enorm tröst. Tack som fan...får man må bra?

Publicerad 2010-02-04 01:02:39 i ,

Det är en fråga jag ofta tänker på. För det verkar som att jag aldrig kommer få uppleva känslan av att må bra.

Gellner...din poprackare...

Publicerad 2010-02-03 14:20:30 i ,

Jag hörde denna låt idag, och fan är det inte riffet till "Sommartider" man hör i denna goding med Tommy James & The Shondells.

dags att lägga av kanske???

Publicerad 2010-02-03 13:35:36 i ,

Det är så trist och tröttsamt att läsa om Kallur systrarna och deras eviga kamp för att komma tillbaka. Det var ju länge sen de tävlade och jag tror nog att vi sett början på slutet för dem. Det är synd för jag har saknat Susanna framför allt på tävlingsbanan. Men om jag va Susanna så skulle jag hellre lägga skorna på hyllan, istället för att uttala sig hela tiden i media om hur skadan är.

i år gäller det...

Publicerad 2010-02-03 12:54:52 i ,

För i år ska de till en förändring. För det första så har jag gett mig fan på att jag ska ta mitt körkort detta år. Sen så ska jag fixa ett heltidsjobb. Så är det bara. 2010 är året som det händer för mig...:)

så här tänker jag...

Publicerad 2010-02-03 12:45:15 i ,

Jag ger inget till Röda korset, med deras topplöner och bluffar. Min lilla slant går till Läkare utan gränser.

några tankar om mat

Publicerad 2010-02-02 22:27:10 i ,

Det sägs ju att det finns ett uttryck som lyder "att man kan gifta sig med ett gott vin i munnen". Jag tror faktiskt att jag skriver under detta citat. För efter att ha lagat en MYCKET god löksoppa ikväll och inmundigat ett bra gott vin till denna superba soppa, så inser jag att detta citat lever. Helt klart stämmer det.

amanda jenssen is back in town

Publicerad 2010-02-02 17:47:12 i ,

Idag så blev jag mycket glad över en nyhet. Det var att Amanda Jenssen kommer att besöka Falun i februari. Hon kommer spela på Magasinet, och man kan lugnt säga att jag kommer att se henne live.jäklar va förra inlägget tog skruv

Publicerad 2010-02-02 17:40:13 i ,

Fasen va nice de är me kommentarer. Det är ju detta man lever för som bloggare. Det är så skönt också att läsa kommentarer som är totalt poänglösa och som inte fattar min ironi i många av mina inlägg...;)

det är en bra konstig värld vi lever i...

Publicerad 2010-02-02 12:13:09 i ,

Jag fattar inte varför vi ens diskuterar detta med att muslimska kvinnor i Sverige ska få bära huvudduk eller ej. Självklart så borde det vara helt förbjudet. För vi bor i Sverige, inte på Gazaremsan. Vill de bära huvudduk, åk dit och gör det istället.

så gammaldags...

Publicerad 2010-02-01 14:23:19 i ,

Nu får ni allt växa upp tjejer i sverige. Det är så patetiskt me tjejer som låter sig styras av sina killar när det kommer till livsavgörande val. Det är lite trist också me tjejer som går så upp i sina killar att de glömmer sina vänner.

lite tankar om livet

Publicerad 2010-02-01 00:21:07 i ,

"Att blicka ut över en glasklar sjö medan solen sakta är på väg ner.
Att sitta i en snöhög med glittrande snöflingor som seglar ner från himlen.
Sand som kittlar mellan tårna på en strand.
Att känna vinden i håret när man sitter i en segelbåt.
Eller gå omkring planlöst i en stor skog, är några av de saker jag uppskattar med livet :)"

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela