klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

bra musik gör sig i hörlurar....

Publicerad 2010-01-31 23:35:40 i ,

Helt klart är det att viss musik är som gjord för att lyssna på i hörlurar. Jag älskar känslan att ta på mig mina sköna hörlurar, och sen krypa in i musikens sköna universum. En skiva som är grymt bra på att lyssnas på i Hörlurar, det är Amanda Jenssens senaste skiva "Happy land".reklam är bra skum

Publicerad 2010-01-31 23:16:35 i ,

Har precis sett Wallander filmen "Innan frosten". Det är i sig en grymt bra film. Helt klart en av de bättre i den serien av filmer. Men jag reagerade på en reklampaus under filmens gång. Det var det att först så visades det en reklamfilm för en pensionsförsäkring. Sen några sekunder senare, så visades Fonus reklam. Poängen med deras reklam är typ att man kan gå in till dem och planera sin egen begravning senare i livets slutskede. Det är väl en jätte bra sak i sig. Men jag tycker att man kunde ha spridit ut dessa två reklaminslag och inte sänt dem i samma reklambrejk. För det är rätt sjukt med de två ihop. För de vill typ att man ska dö i förtid...så de kan tjäna så mycket pengar på en.

drog en lärdom

Publicerad 2010-01-31 12:38:05 i ,

Igår så va jag ute på en långrunda som verkligen verkligen ba sjukt jobbig. Jag brukar ju ibland köra långpass och då brukar det oftast gå av bara farten. Men igår så va de enormt trögt. Det som va rätt jobbigt denna gång, det var att kroppen kändes bra, men det var min hjärna som hela tiden tänkte negativa tankar. Tankar som gjorde att jag fick hela tiden tänka positivt för att klara mig runt. Men jag tänkte också på en annan sak, då jag kom hem. Nu hade jag sprungit 20 km och jag va helt slut. Ska jag springa maraton, som är 2 mil till, då krävs det enorma mängder träning. Jag tror inte att jag är redo att lägga ned så mycket träning som det krävs för ett maraton.

robinson...så värdelöst

Publicerad 2010-01-30 21:43:53 i ,

Jag gjorde något helt värdelöst ikväll. Jag har kollat på finalen av Robinson. Och snacka om att det va helt bortkastat. För det handlar ju som vanligt inte ett dyft om överlevnad, utan man ska va en sån stor skitstövel som möjligt. Men nu vann ju Hans, det var ju helt jävla fel. För han åkte ju ut en gång, och då ska man ju va borta ur spelet. Att han fick en chans till, det strider ju mot alla regler som finns inom idrott och tävlingsmannaskap. Nej usch va kass Robinson är som program. Men det räckte väl att se ett program av hela denna säsong av detta program. Helt klart var det 2 timmar helt bortkastat.

lördakväll.....

Publicerad 2010-01-30 19:47:21 i ,

Snacka om att jag mår bra just nu. För just nu så sitter jag i min soffa, har precis hällt upp en liten whiskey. På tv´n så rullar en dvd med Bruce Springsteen. Det är en gryyyymt bra konsert-dvd ifrån en konsert ifrån London år 1975. Han va verkligen på gång då, för han agerar med en sån pondus på scen redan då. Så nog mår jag bra jävla gött just nu...:)

snöig lördag

Publicerad 2010-01-30 09:54:32 i ,

Vaknade upp till -13 och väldigt mycket snö ute. Det är bra skönt. Sen så är det en sak som är bra kul. Under alla mina uppväxt år hemma i Stockholm, så lyssnade alltid mamma och pappa på radioprogrammet "Ring så spelar vi". Vet ni vad, jag lyssnar ibland fortfarande på det programmet. Det hör liksom ihop att man ska göra det. Det är inte "Lördag" annars för mig. Nu blire frukost...Jag såg denna film igår. Helt crazy va den, men den är bra. Helt klart gillar jag Owen Wilson. Han är en grym skådis, och i denna film är han extra bra. Helt klart en grym romantisk komedi.

en bra förfestarskiva

Publicerad 2010-01-29 23:25:22 i ,

Denna dubbelskiva med Depeche Mode är grymt bra att lyssna på om man vill bli på bra humör elle vill bara få igång en fest. Jag tror nog inte många kan sitta still när man hör denna skiva. Detta är så mycket som en dubbel-cd som är fylld med remixade Depeche Mode hits. Och jag måste säga att låtarna får nya liva som remixade på denna skiva. Jag har lyssnat på den många gånger, och jag hittar hela tiden nya guldkorn på skivan. So party on fuckers...:)

mat mat mat

Publicerad 2010-01-29 22:43:55 i ,

Jag gjorde en förjäkla go rätt ikväll. Jag gillar ju matlagning enormt mycket och jag tycker det är kul att hitta inspiration från olika medier. En bra källa till min matlagning är Dagens Nyheters "Söndabilaga". Där skriver de enormt bra om mat. Förra helgen så hittade jag denna rätt som va enormt god. Jag gjorde ikväll "Viltskav med messmör och kantareller". Det kanske inte låter så gott att blanda i messmör, men de blev faktiskt bra gott. Här får ni receptet om ni vill fixa till detta själv.

 

1. Skär skaven i strimlor medan den fortfarande är fryst.

2. Bryn på medelhög värme i olja och smör. Lägg i löken och stek ytterligare någon minut.

3. Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten och koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

4. Bryn kantarellerna i smör i het panna och häll svampen över skaven. Strö över persilja.

5. Servera med pressad potatis och rårörda lingon.

bra cover

Publicerad 2010-01-29 13:01:13 i ,

En lite bortglömd Roxette låt är "Things will never be the same". Det är en låt som i sitt original på Joyride-skivan är ganska starkt orkestrerad. Men det finns även en version på Tourism-skivan där Per och Marie framför den akustiskt live. Jag tycker helt klart att den sistnämnda versionen är bättre. Dels tycker jag så för att då kommer texten mer till sin rätt. Det är en ganska stark text när man lyssnar på låten.
På Per Gessles twitter-sida så kom jag över denna cover-version som också är grymt bra.

årets elitserie

Publicerad 2010-01-29 11:45:39 i ,

Det var länge sen det var sådant "drag" kring Elitserien i hockey. Men det är ju enbart bara kul att det är det. För det första så är det kul för mig, att Djurgården spelar så bra i år. Jag tror nog att de kan bli farliga sen i slutspelet. Sen så är det kul att det går så bra för Modo och Peter Forsberg. Han har ju bevisat att han är bra då han är i bra form.

vinterkräksjukan....

Publicerad 2010-01-29 11:16:43 i ,

Detta ord "vinterkräksjuka" är ett ord som jag verkligen hatar. Vem är det som har kommit på det ordet igentligen???

vargen....

Publicerad 2010-01-29 11:14:39 i ,

Jag har svårt att förstå denna uppståndelse som det är kring vargen i Sverige. Det känns som en ganska uppförstorad debatt tycker jag. För ska man kolla till statistik, så har väldigt få människor dött av varg i Sverige de sista 100 åren.

freedag....

Publicerad 2010-01-29 11:04:52 i ,

Det är skönt att det är Fredag och att denna skitvecka nu är slut. För det har sannerligen inte varit en kul vecka för mig. Så nu är det skönt att det är helg snart. Blir nog en shoppingtur i Borlänge imorgon.Jag såg denna film igår, och jag måste säga att den är så bra. Den har ju några år på nacken nu, men den håller helt klart fortfarande. Och som vanligt så gråter jag floder i slutet då man till tonerna av Aerosmith låten "I dont wanna miss a thing" ser hur Ben Affleck och Liv Tyler får varandra....:)

nej....

Publicerad 2010-01-28 18:54:20 i ,

...nu är jag trött på detta. Nu skiter jag i detta........

EU, rör inte vår surströmming

Publicerad 2010-01-28 12:58:00 i ,

Finns det ingen gräns för vad EU
ska lägga sig i? Nu är det surströmming
som vi inte ska få äta
längre! Det är väl en sak som vi
kan få bestämma själva.
Detsamma gäller våra bankkort
som man bara kan få ta ut
pengar på, men se dem ska vi inte
få ha längre, enligt EU-direktiv.
EU borde syssla med viktigare
saker.

ibland....

Publicerad 2010-01-28 12:04:55 i ,

Ibland känns det som att jag inte får plats i detta samhälle. Det känns som att jag hade platsat bättre i ett samhälle som var för många år sen. Det känns lite som att man är född vid fel tidpunkt.

jag lirar elgura i soffan....

Publicerad 2010-01-27 22:31:29 i ,

....till denna platta som fan är heeeelt sjuuuuuuukt bra. Vilket jävla öööös de är på denna. Rev de studion då de lirade in denna platta på band elle???...:)

det FINNS bra tv-program

Publicerad 2010-01-27 21:25:50 i ,

Jag brukar ju klaga som bara den på att det är så dåligt på tv ibland. Men ikväll har jag sett ett sjukt bra tv-program som jag bara måste skriva lite om. Det är programmet "Dom kallar oss artister" på svt1. Konceptet kring detta program är väldigt enkel, men helt genial. Det hela går ut på att man tar en folkkär artist, och så får man följa han elle hon i hennes artistvardag. Det kan antingen vara när de spelar in en skiva eller framför musik live. I programmet så finns det en punkt som jag gillar mer. Det är när artisterna får berätta om sin favorit låt genom alla tider. Det är så kul att höra när en artiste berättar om en speciell låt som har betydd mycket för han elle henne. Ikväll så såg jag Björn Skifs när han va med i just detta program. Det var en halvtimme som jag kommer att glädjas över länge. Jag rekommenderar alla som gillar musik att se detta program.

vaknade till SNÖSTORM

Publicerad 2010-01-27 11:00:58 i ,

Jag vaknade idag och när jag öppnade gardinerna och tittade ut, så var det full snöstorm här i Falun. Det var blandade känslor när jag såg det. Jag hade hoppats på att den värsta vintern var över nu, men så var tydligen inte fallet.

avslutar med lite 60tals tjaffs

Publicerad 2010-01-26 23:29:25 i ,

En väldigt bortglömd skiva som gjordes av Nisse Hellberg och Per Gessle, det är skivan "The Lonely boys". Den gavs ut som en bonusskiva tillsammans med Mats Olssons bok "De ensamma pojkarna". Jag måste säga att denna skiva verkligen är en guldklimp i min skivsamling. Det märks verkligen att denna skiva är gjord med ett stort hjärta till 1960-talets musik. När de spelade in denna skiva så försökte man så långt som det bara gick, att spela in på gammal utrustning så man skulle få det speciella "60-tals soundet". Jag kan nog hålla med om att de lyckats ganska bra. För det vilar en varm och mjuk känsla över dena skiva. När man lyssnar på skivan så är det som bomull i mina öron. Denna skiva är helt klart värd att kolla in.

detta band gör mig så GLAAAAD

Publicerad 2010-01-26 22:02:13 i ,

Ända sen jag var och såg Heat på Rockstad Falun förra sommaren, så har jag blivit lite av an fan till just detta band. De gjorde en rätt bra konserte, det var kanske inte det bästa jag sett live. Men deras spelglädje och kontakt till publiken smittade av sig på mig. Efter deras konsert så införskaffade jag deras skiva, och jag måste säga. Den har gått på repeat rätt ofta hos mig sen dess. Det är en skiva som man blir grymt glad över att höra.

det ryker i mina öron...

Publicerad 2010-01-26 20:52:15 i ,


Detta vax av Led Zeppelin är enligt mig lite av deras största stund som band. Denna skiva är enormt bra gjord och den innehåller låtar som är grymt bra skrivna och inspelade. Skivan är inspelad runt och efter deras första stora turnée i USA. Det märks att denna skiva inte har tagit speciellt lång tid att spela in. För låtarn på skivan är enormt välgenomarbetad. Det verkar som att många av låtarna är inspelade på första tagningen. För det vilar en "live" känsla över många av låtarna. Några av låtarna är blues covers som de då spelade under deras konserter. Helt klart är denna skiva en bra inkörsport för folk som aldrig har lyssnat på Led Zeppelin.

lite tips för maraton löpare...

Publicerad 2010-01-26 20:20:49 i ,

En löparblogg som jag följt en längre tid, det är Maratonbloggen på SvD. Det är en tjej som i vår kommer att springa Stockholm maraton. Hon skriver om sin uppladdning inför detta lopp i sin blogg. Det är sanslöst vad man själv blir sugen på att träna när man läser vad hon skriver. Jag såg ett klipp som är väl värd att se. Kolla.....

Bra tips inför maraton

en sak är kul...

Publicerad 2010-01-25 23:02:00 i ,

Det är detta som kallas för "andra-dagen-syndromet". Det är detta då man har varit på en bra dejt, och man tyckt att allt kändes bra, och att det kanske kanske kan bli en andra dejt. Men så går hela dagen och inte ett ljud hörs från den andra parten i sammanhanget. Jag menar inte att man ska ringa och messa som en galning. Men det skadar aldrig att skicka ett litet mess där man kanske skriver att "det var kul att ses" eller typ "vi ses nästa gång". Det jag menar är, det skadar aldrig att höra av sig lite.

det är helt otroligt

Publicerad 2010-01-25 19:57:29 i ,

Men jag fyller ju snart 30, och det är ju faktiskt rätt otroligt att jag faktiskt lever. Men jag är bra glad att jag gör det. För jag är enormt enormt enormt glad över att jag faktiskt gör det. För just nu, i Sverige 2010 så mår jag enormt bra. Det har jag inte gjort förut kan jag säga. För åren mellan då jag va 20 och fram tills nu då jag är 30, de har varit enormt röriga och stormiga år för mig. Men jag tycker att nu börjar jag hitta min plats i tillvaron. Jag tror och vet att de närmaste 10 åren fram till 40, kommer bli mina bästa.

så funkar livet...

Publicerad 2010-01-25 19:50:35 i ,

En sak är jag bra säker på. Det är att god mat gör sexlivet bättre. Det tror jag enormt på. Varför jag säger så, det är för att jag vet att det är sant. För det finns inget som är så gott som att äta något riktigt gott, kanske dricka lite gott vin till, och sen ha de jääääävligt mysigt sen resten av kvällen...:)

killen talar sanning

Publicerad 2010-01-25 12:09:09 i ,

Jag saknar verkligen ett program i svt, där man tar upp på ett seriöst sätt svensk musik. Jag saknar verkligen ett sådant program, som berättar om musik med journalister som brinner för det de vill berätta. Det finns folk inom svt som skulle kunna göra ett sånt här program. För många år sen fanns det ju ett program som hette "Musikbyrån". Det var ett otroligt bra program som med hjärta gjorde reportage om olika artister och grupper. Det var synd att de la ner det programmet. Idag så behandlas svensk musik otroligt illa, och det är synd. För det finns svenskar som har ett brinnande musik-intresse (myself included), och som gärna skulle kolla på ett brett och genomarbetat musikprogram. Markus Larsson skrev också en krönika idagens Aftonbladet, där han ger sin syn på det hela.

en totalslakt...

Publicerad 2010-01-25 11:57:00 i ,

Jag tycker att årets Idrottsgala va kul att titta på. Jag tycker också att det var värda pristagare rätt igenom. Så jag förstår inte varför många i media skriva ner galan så mycket. Det enda minuset som jag kan komma på, efter att ha sett årets upplaga, det var Asha Ali´s totalslakt av Beatles låten "Here comes the sun". Denna tjej kan verkligen sjunga, men hon ska hålla sig till material som kan klara av. När hon i slutet av låten wailar som att hon är skitnödig, då vill jag bara stänga av hennes mic, och skriva in henne på Säters sjukhus.

det är såå trist...

Publicerad 2010-01-25 11:25:04 i ,

Nu är det ju handbolls-vm och Sverige är för första gången inte med i slutspelet. Det är första gången på nästan 30 år som detta händer. För ett land som är vana vid att vi har vunnit vm och os-medaljer på löpande band, så är det svårt att smälta detta fiasko. För det svenska handbollslandslaget gick igenom gruppspelet utan att vinna en enda match. Så otroligt dåligt.

en härlig tjej

Publicerad 2010-01-24 21:26:40 i ,

Jag har följt en tjej en längre tid nu, som heter Jessica Watson och hon är en 16-årig tjej från Australien. Hon är en segeltokig tjej som har kommit på en helt vansinnig idé. Hon har tänkt sig att bli den yngste någonsin som seglar jorden runt. Och det är det hon gör just nu. Man kan följa hennes blogg och läsa om hennes öden och äventyr på de sju haven. Jag måste säga att det är bra intressant läsning.

vilket fiasko

Publicerad 2010-01-23 15:18:52 i ,

Jag såg ett landslags egna begravning igår. De jag talar om år det så kallad svenska herr-landslaget i handboll. Igårr så fullbordades ett riktigt praktfiasko. De förlorade mot Tyskland med 30-29. Detta va den tredje förlusten på tre matcher. För mig var det tre förluster för mycket.

NU vet jag vart pengarna går...

Publicerad 2010-01-23 14:29:29 i ,

Nu har jag verkligen fått svart på vitt att det är idioter som jobbar inom insamlingsbranschen och företag liknande Röda Korset. Artikeln nedan får mig att se rött. Hur kan man va så jäkla korkad så man förvarar 20000 kr i ett kassaskåp? Hur vore det om man kanske skulle sätta in pengarna på ett konto istället. Men detta gör ju bara att jag får mer vatten på min kvarn, jag ger fan inte ett öre till insamlingen till Haiti.

Ur Dagens Nyheter 23 jan 2010

"Tjuvar tog Röda korsets Haitipengar
LAHOLM. Jordbävningsoffren på Haiti går miste om 20 000 kronor
i insamlade medel som stulits från Röda korsets lokaler i
Laholm. Tjuvarna lade beslag på hela kassaskåpet där pengarna
förvarades. Inbrottet upptäcktes på fredagsmorgonen, rapporterar
lokala medier.
– Det är fruktansvärt att människor kan göra så här. Det slår
alla rekord, säger Nadzija Sabovic, föreståndare för Röda korsets
butik Kupan, till Hallandsposten på nätet."

spotify är ju "BRA"

Publicerad 2010-01-22 01:00:08 i ,

Det är sjukt igentligen vad jag är sen med att fatta vissa saker. Jag måste nog vara bland de sista i Sverige att skaffa Spotify. Men nu har jag ju sen en tid tillbaka skaffat Spotify. Och vad detta lilla underverk har ändrat min musiksmak. Jag har upptäckt musik som jag inte visste att jag gillade.

jag gör bort mig...

Publicerad 2010-01-22 00:11:59 i ,

Att jag hela tiden ska göra bort mig så otroligt mycket jämt. Att jag liksom aldrig lär mig. Men tydligen så är fallet inte så med mig. Har gjort bort så så sjukt mycket ikväll när det kommer till en viss "händelse" som gick av stapeln ikväll.

en liten stänk sommar....

Publicerad 2010-01-22 00:07:22 i ,


 

Har roat mig med att spela igenom alla vinylsinglar med Per Gessle ikväll. Och just nu så lirar jag denna "guldklimp" på stereon. Och jag måste säga att låten "Sommartider" kommer jag nog aldrig att tröttna på. Det som är lite häftigt med denna låt, det är hur den kom till. För Gellner wrotade ju denna låt till plattan "Puls". Då var det ju folk på skivbolaget som klagade på att de inte hörde någon låt som kunde vara en singelkandidat, då de lyssnade igenom plattan för första gången. Gessle tyckte ju så klart att det fanns flera bra låtar som kunde va singelkandidater på skivan. Men i ren protest så gick Gellner hem och i skrev "Sommartider" i ren ilska. Snacka om att man kan använda ilska på ett bra sätt ibland. Resultatet blev ju ganska bra...:)

det är helt otroligt igentligen...

Publicerad 2010-01-21 22:47:49 i ,

För det är helt otroligt igentligen vad många tjejer är tråkiga. Vad är det för killar de söker igentligen? Man kan ju inte va något annat än sig själv.

I kind´a like this one...

Publicerad 2010-01-21 22:37:45 i ,

Denna låt me Gellner är bra skön. Det är en sån där låt som gör en på bra humör. Sen så är refrängen på denna låt som ett hubbabubba på hjärnan. Men så är ju Gellner en jäkel på att göra såna låtar också.

Mr Pop har bra smak...

Publicerad 2010-01-21 20:58:21 i ,

Jag läste en liten kul sak för en stund sen på Per Gessles egna twitter grejja. Den är bra kul att läsa, om man som jag diggar hans musik. För det gör jag ju i stora lag. Men han skrev ikväll att "Seinfeld is probably the best TV-show ever made." Det håller jag verkligen med om. Mr pop har jäkligt bra smak tycker jag...:)
'

 

Vilken otroligt snygg bild de där va då. Man kan ju undra vem den där OTROLIGT OTROLIGT snygga killen är..;)


in i "kött-muren"

Publicerad 2010-01-21 19:21:34 i ,

Vad vissa träningspass är bra jobbiga ibland. Ikväll var det verkligen som att springa och ha ett gummiband fastsatt i baken. Det var som att man inte kom någonstans. Men de va bara att fortsätta att "kötta" hela vägen hem. För idag så va de jävligt tungt att träna. Men snacka om att man mår bra i kroppen efter ett sånt här träningspass.

love is...

Publicerad 2010-01-20 23:21:50 i ,

....a strange thing. Love is a thing that I never will understand completely.....

detta med mat

Publicerad 2010-01-20 12:55:01 i ,

Att folk blir feta idag, det är ju lite av deras egna fel. För det har väl aldrig varit så enkelt som idag att lära sig att laga bra och god och framför allt nyttig mat. För det har väl aldrig funnits så otroligt många tv-program om matlagning. Sen så utkommer det ju mängder med bra kokböcker. Så jag tycker att folk som bli feta, de får lite skylla sig själv. För det finns inga genvägar till att gå ner i vikt. Det enda som hjälper, är att röra på sig och äta nyttig mat.är svinis en bluff????

Publicerad 2010-01-20 12:03:41 i ,

Jag börjar att tänka på en sak. Det är detta angående "svininfluensan". Jag har från start varit enormt skeptiskt till hela den vaccinerings-hype som varit kring detta. Jag tycker att det känns som att det från medias sida varit för uppförstorat. Jag har inte tagit spruta mot det, och jag kommer nog inte göra det heller.

Ur dagens nyheter den 20 jan

"SVININFLUENSAN INTE LÄNGRE ALLMÄNFARLIG
Socialstyrelsen vill att svininfl uensan inte längre ska klassas som allmänfarlig
sjukdom utan endast anmälningspliktig för att frigöra resurser
inom vården. ”Vi kan konstatera att pandemin är på tillbakagång, det är
väldigt få fall som inträffar nu”, säger Socialstyrelsens generaldirektör
Lars-Erik Holm till DN.se. Det var i maj i fjol som Socialstyrelsen begärde
att svininfl uensan skulle klassas som allmänfarlig sjukdom."

så blir man...ehm...30

Publicerad 2010-01-19 14:30:56 i ,

Det är rätt sjukt igentligen, för iår så fyller ju jag 30 år den 8:de Mars. Det är ju rätt häftigt när man tänker efter.zlata zlatan och (suck)....zlatan

Publicerad 2010-01-19 13:58:29 i ,

Jag är så otroligt trött på att läsa om Zlatan och att han inte ställer upp på fotbolls och idrottsgalan. Vill han inte, så skit i han. Vem bryr sig om han, när vi hr härliga och UNDERBARA OCH SNYGGAHelena Jonsson.

trist för Kallurs...

Publicerad 2010-01-19 13:14:40 i ,

De båda systrarna Susanna och Jenny Kallur har bestämt sig för att inte tävla under inomhus-säsongen. Tydligen så är de inte helt friska efter deras långdragna skada. Jag tycker att detta är synd, för jag saknar att följa Susanna på friidrottsbanan. Men sen är det en annan sak jag tänker på. Hur länge kan man igentligen va borta från tävlande, utan att riskera sin karrirär? Jag tycker att hon snart borde va tillbaka, för annars så är karriären över för Susanna framför allt. Det var nog väldigt dumt också att ställa upp halvskadad i OS i Peking häromåret.

Ur Dagens Nyheter 19 januari 2010

Inget inne-VM för systrarna Kallur

"FRIIDROTT. Det blir inget inomhus-VM för skadeförföljda häckstjärnorna
Susanna och Jenny Kallur. Båda avstår inomhussäsongen
och satsar i stället på friidrotts-EM i Barcelona i
sommar. Nyss hemkommen från ett läger i Sydafrika skriver
Susanna Kallur, som inte tävlat sedan hösten 2008:
”De senaste 4-6 veckorna har varit jättebra för mig. Mycket
av smärtan i smalbenet har släppt, men det är fortfarande lite
kvar...Med andra ord kommer jag inte att göra några tävlingar
under inomhussäsongen utan jag kommer att använda den
tiden till att förbereda mig inför sommaren."

så otroligt bra sagt.

Publicerad 2010-01-19 12:39:39 i ,

Detta sammanfattar vad jag tycker om västvärldens bevakning av stora katastrofer runt om i världen. Det var en Haitier som sa detta till en av Dagens nyheters journalister.

Ur Dagens Nyheter 19 januari 2010

"Innan vi skils säger Peter Tinnemann
lite sarkastiskt:
– Det största bekymret är vad
som händer om två tre veckor, när
ni journalister är borta och alla dramatiska
bilder har tonat bort. Vem
kommer då att ta hand om alla de
sjuka, skadade, handikappade och
föräldralösa barnen?"

insamlingen är igång

Publicerad 2010-01-19 12:35:42 i ,

Igår så gick ju årets idrottsgala av stapeln. Under sändning kunde man ju som tittare ringa in och rösta fram årets jerringpris-tagare. Det blev ju inte min favorit som vann, Robin Söderling. Men jag blev väldigt glad ändå, att skidskytten Helena Jonsson vann. För hon har verkligen visat att hon är värd det priset. Om man ringde på det dyrare nummret igår, så gick 8,50 till katastrofen i Haiti. Nu undrar man ju hur mycket av dessa pengar som kommer att gå fram till Haiti. Jag är enormt skeptisk till insamlingar. Men jag hoppas att det är annorlunda denna gång.

vilken enormt bra gala..

Publicerad 2010-01-18 22:36:59 i ,

Jag har precis kollat klart på årets svenska idrottsgala. Och jag måste säga att galan detta år är nog en av de bästa någonsin. Allt va helt perfekt. Peter Settman som programledare blir bara bättre och bättre. Han växer verkligen med uppgiften år efter år. Det är svårt att tänka sig att han började i Ronny och Ragge för många år sen. Sen så va de perfekta pristagare också. För mig var det extra kul att årets jerringpris gick till skidskytten Helena Jonsson och INTE Zlatan Ibrahimovich. För jag tycker inte att han va värd priset. Men sammantaget var årets idrottsgala helt klockren...:)

idrottsgalan...och jag..

Publicerad 2010-01-18 21:00:39 i ,

Vad är det me mig och idrottsprestationer. Jag är så blödig när det kommer till sånt. Jag bölar som fan då jag ser någon man elle kvinna göra en häftig idrottsprestation...:)

det ser bra ut...

Publicerad 2010-01-18 12:40:15 i ,

Jag tror väl aldrig att det har sett så bra ut för många svenska vinteridrottare som inför detta OS i Vancouver. I helgen så visade ju många av våra idrottare storform med pall-platser i diverse idrotter. Det som jag gladdes mest år det var slalomåkaren Andre Myhrer och hans pallplats. Att både han och Anja Pärsson nyligen har fått smaka på medaljerna i världscupen är enormt värdefullt för resten av de svenska åkarna i utförsåkningslaget. Nu kanske de också blir spårrade att prestera bättre.

dags för sportgalan...

Publicerad 2010-01-18 12:31:42 i ,

Ikväll är det ju stor galafest för våra svenska idrottshjältar. Snacka om att jag kommer att titta ikväll. Får man se Robert Gustavsson som "Tony" igen elle...:)

and so it was monday...

Publicerad 2010-01-18 12:16:17 i ,

Idag så snöar det rätt så friskt här i Falun. Det är ju rätt skönt, för då förlängs ju vintern. Det har varit en av de bästa vintrarna i mitt liv så här långt. Det är så skönt. För jag är ju en stor älskare av vinter och kyla. Idag så blir det ett pass på gymmet, sen så blir till att köpa lite mat också. Har dock ingen aning om vad jag ska laga ikväll för mat. Men något gått blir det nog.vilket drag....

Publicerad 2010-01-17 13:24:13 i ,

Har lyssnat på Jerkas dubbelburgare "Dynamite - live" denna förmiddag. Jag måste säga att jag gillar denna skiva mycket. Vilket tryck han fortfarande har i rösten.

vilket trams

Publicerad 2010-01-17 13:08:08 i ,

För mig har detta blivit en pajastävling med en cirkusdirektör som hyserar som en diktator bland rövslickande deltagare! För att lyckas i denna tävling måste du uppfylla något av följande alternativ: Du har en annorlunda sexuell läggning, du är invandrare, du har varit med i Idol, du klär dig i färgen rosa. Att man har lyckats att förstöra denna tävling är djupt tragiskt. Jag hoppar över den i vanlig ordning!

kul för Anja

Publicerad 2010-01-17 12:29:48 i ,

Nu verkar det som att Anja Pärsson har hittat tillbaka till "the good old" form så att säga. Hon stod åter på pallen i världscupen här om dagen. Det var enormt skönt att hon till slut bevisar att hon har i världstoppen att göra. Men jag har inte direkt varit orolig. För jag vet att Anja är en tävlingsmänniska av sällan skådat slag. Hon har det i sig, och jag tror att hon nu kommer att åka hem med en medalj från Vancouver.

ett tänkvärt inlägg

Publicerad 2010-01-17 12:23:52 i ,

Det ni kan läsa nedan är en insändare som jag läste på Dagens Nyheters insändarsida. Jag tycker det var bra skrivet och det är inte utan att jag håller med i vad skribenten skriver.

Ur Dagens Nyheter den 17 januari 2010
"Jag hörde på nyheterna att kyrkan kronprinsessan ska gifta sig i
ska renoveras och snyggas upp för 14 miljoner kronor. Bland annat
skulle bänkarna rengöras med
vetedeg!? Som vanligt är det skattebetalarna
som får stå för notan,
trots att kungafamiljen har stora
privata tillgångar.
Är det rätt att man i en demokrati
år 2010 håller sig med en
familj där blodsbanden avgör
om man ska försörjas livet ut av
svenska folket? Trots att kungafamiljen
har en ansenlig förmögenhet
kräver de varje år att apanaget
ska höjas. De lever redan ett
liv i lyx och överfl öd enbart för att
de heter Bernadotte, några andra
kvalifi kationer har de inte.
Själv tycker jag, och många med
mig, att kungar och drottningar
är något som hör hemma i sagans
värld. I en modern demokrati håller
man sig inte med ett statsöverhuvud
som ärver titeln efter sin
far och försörjs livet ut."

musik att mår bra av

Publicerad 2010-01-17 01:01:30 i ,

Jag skrev ju ett inlägg häromdagen som handlade om att man aldrig tröttnar på att upptäcka ny musik. För det är så, jag kommer aldrig att tröttna på att upptäcka nya band och artister. Sen så måste jag säga en sak om Sverige och vårt musikklimat i detta härliga land. Det är sjukt va många bra talanger vi har i Sverige. Det är bara att kolla på Idol och se hur många bra sångare och sångerskor det upptäcks där. Men jag har ikväll kommit över en sångerska vid namn Josefina Sanner. Hon är en grymt bra artist som är sprungen ur de värmländska skogarna. Hon har en sån där röst som man aldrig kommer tröttna på att höra. Det som är så coolt är att detta är hennes andra skiva, och hon låter redan så otroligt "färdig" som sångerska. Det är en väldigt lugn och skön skiva att lyssna till. Den låter väldigt "tidlös" om man frågar mig. Det är en sån där skiva som man kan sätta på om man ska läsa en bra bok. Det är en sån där skiva som är helt klockren på en dejt och man vill ha de skönt me den man träffar. Helt klart är denna en skiva som jag kommer att lyssna på mycket framöver.

Josefina Sanner – Josefina Sanner

herregud va bra skrivet

Publicerad 2010-01-16 17:45:53 i ,

Ibland så läser man saker i medierna som gör att man tänker till lite mer och läser med mer eftertanke. Jag läste för en liten stund sen en krönika som skulle ha kunnat varit en scen ur mitt eget liv när jag va mindre. Denna krönika var något av det bästa jag läste på bra länge i Aftonbladet. Bra jobbat Annika Marklund...:)

att hjälpa måste bli bättre

Publicerad 2010-01-16 11:50:20 i ,

Det är så fruktansvärt jobbigt att läsa om den stora jordbävningskatastrofen i Haiti. Man beräknar att runt 100 000 personer har omkommit. Det är ju så många människor så man fattar inte den siffran. Trycket på att hjälpa Haiti är ju gigantiskt just nu. Men jag tänker på en sak när det kommer till detta att hjälpa. Det är ju en rätt sjuk bransch detta med att skänka pengar till hjälporganisationer som "Rädda barnen, Actiion Aid, Amnesty" osv. För man vet ju inte hur mycket av pengarna som når fram och som försvinner på vägen. Jag tror att folk i västvärlden är trötta på att hela tiden skänka en massa pengar, och sen få reda på i media att hälften försvinner på vägen. Jag tror heller inte på att skänka pengar till en stor organisation. Jag tror mer på att kanske skänka pengar till mindre organisationer som gör små punktinsatser på plats.

om the refreshments

Publicerad 2010-01-16 00:03:50 i ,

Hur sjutton kan man kalla den musik som detta urbra band gör för "country"? Alla vet väl att de spelar "rockabilly"..:)

världens bästa tv-serie

Publicerad 2010-01-15 03:13:27 i ,

Har lånat en grymt ball tv-serie box av en vän. Det är serien "Band of brother", och jag måste säga en sak. Denna serie IS FUCKING PURE WORLDCLASS. Det finns nog ingen bättre tv-serie om andra världskriget än just denna. Har man aldrig sett den, då ska man göra det.

ett citat...

Publicerad 2010-01-15 00:27:59 i ,

...som är skrivet av en mycket klok man...

vi sa aldrig orden dom där orden vi kände.

om musiklyssnande....

Publicerad 2010-01-14 21:39:25 i ,

Om man som jag, har lyssnat på timtals av musik varje dag sen man var 7 år. För så är det verkligen. Jag har lyssnat på musik i enorma mängder sen jag upptäckte musik i och med att jag fick i present skivan "Look sharp" av och med Roxette. När jag har lyssnat på så här enorma mängder musik, då borde man ju ha upptäckt all musik som finns att lyssna på. Men så är det ju inte. Man upptäcker alltid ny musik av grupper och artister hela tiden. Det är det som är så sjukt kul. Det är inget som är så härligt som att upptäcka en helt ny artist elle grupp som gör bra musik, värd att lyssna på. Det är för detta jag lever lite.

gitarrer...

Publicerad 2010-01-14 20:50:58 i ,

Va inne i en gitarraffär och kladdade på en akustisk gura idag. Att smeka den va som att smeka en kvinnas kropp....:)

erriiccc gaadddd

Publicerad 2010-01-14 20:40:56 i ,

Just nu lyssnar jag på Eric Gadd. Det är inte utan att jag saknar han i svenskt musikliv. Så det ska bli kul när han kommer med en ny skiva snart.

den här tjejen är ball...

Publicerad 2010-01-14 18:58:16 i ,

Det är inte klokt igentligen, men just nu finns det en australisk 16 årig tjej som är ute och seglar. Hon ska bli den yngste tjejen någonsin som seglar jorden runt. Jag måste säga att jag är grymt imponerad på det sätt hon antar denna utmaning. Hon har en blogg som är jäkligt häftig att följa.

http://www.jessicawatson.com.au/

coola uttryck som jag gillar...

Publicerad 2010-01-14 12:42:24 i ,

Jag gillar ju att prata, och ganska ofta och mycket. Men så är ju jag en rätt så social person som gärna kastar mig in i samtal om allt möjligt. Det finns uttryck som jag slänger mig med ganska ofta. En av mina favoriter som jag kört med ganska länge är "intresse-klubben antecknar". Detta uttryck älskar jag enormt. Det är så nice att slänga ur sig det när man hör något helt totalt ointressant.tar Aco guld i OS?

Publicerad 2010-01-14 12:07:27 i ,

Ingen har väl missat att det går enormt bra för våra svenska skidskytte tjejer Anna-Carin Olofsson Sidek och Helena Jonsson. De far fram i spåren och tävlar på en helt annan nivå mot sina konkurrenter just nu. Olofsson vann senaste tävlingen på ett sätt som var lite pinsamt. Hon vann i en överlägsen stil. Men jag är så rädd för att de toppat formen för tidigt och att det snart kommer att bakslag. För exakt så här bra var ju Magdalena Forsberg för många år sen inför Nagano-OS. Då var hon helt överlägsen i världscupen, sen när det kom till OS, så gick allt åt skogen för henne. Jag är så rädd att exakt detta ska hända igen i Vancouver. Men jag hoppas att jag har fel.

jag tror på sm-guld...

Publicerad 2010-01-14 12:03:14 i ,

För mig som är stort djurgården fan, så har ju säsongen 2009-2010 så här långt varit hellyckad. Djurgården har ju äntligen hittat tillbaka till ett vinnande spel och är åter tillbaka där de hör hemma, i toppen av elitserien. Jag var först ganska tveksam till valet av Hardy Nilsson som ny tränare, men han har bevisat motsatsen. Han har återinfört vinnarskallen hos djurgården spelarna. De visar upp ett helt annat spel idag mot tidigare säsonger. Sen så har laget fler juniorer som är hungriga och vill vinna. Det var kul att se att de vågade satsa på unga talanger istället för att köpa gamla föredettingar som är trötta. Helt klart så tror jag på guld denna säsong.

detta med jobb

Publicerad 2010-01-14 11:52:58 i ,

Jag läste en artikel i en dagstidning igår som fick mina grå uppe i skallen att jobba lite extra. Det var en artikel som handlade om svenskarna och deras enorma jobb på "övertid" i Sverige. Vi är ett av de största länderna i världen när det kommer till att jobba övertid. Detta är inte bra för att man skulle kunna ersätta denna övertid med ganska många fasta jobb till arbetslösa. För i sverige är det ju många som är just det, arbetslösa. Varför går då de som har jobb och nästan jobbar ihjäl sig medans det finns folk som inte har jobb? Detta är något som är helt otroligt dumt.

grattis PG

Publicerad 2010-01-13 13:42:23 i ,

Det är helt otroligt igentligen. Idag så fyller en av de allra största inom svensk musik 51 år. Jag talar om Halmstadssonen Per Gessle. Han är ju helt klart en de allra allra största enligt mig. För det är inte många som kan matcha Gessle när det kommer till meriter inom musik. Han har för det första skrivit 4 USA-ettor, vilket är ett enormt svårslaget rekord. Sen har han en förmåga att hela tiden förnya sig och komma med nya plattor som är grymt bra. Det är en konst som många andra artister brottas med. Många kör ju samma gamla hits på sina konserter och nöjjer sig med det. Per kan gå upp på en scen och riva av nya låtar som låter precis lika bra som sina gamla låtar. Så grattis Per Gessle för fan...:)

äntligen något bra på tv

Publicerad 2010-01-13 13:27:30 i ,

Igår så va mitt favorit program på tv tillbaka. Jag talar om "Mästarnas Mästare" på svt2. I detta progra, för ni som missat det, så tävlar gamla svenska idrottstjärnor om titeln "Mästarnas mästare". I andra säsongen så deltar bland annat Patrik Sjöberg, Stefan Holm bland annat. Jag har alltid haft Sjöberg som en stor favorit. Först och främst för att han under sin aktiva karriär va enormt bra med bland annat ett världsrekord. Men han verkar också va en skön karraktär som alltid har sagt vad han tycker. Detta är något han också har tagit med till programmet. Det är en fröjd att se han mobba sina deltagare med sina tuffa "one-liners". Han är sannerligen en fröjd att skåda. Det ska bli kul att följa deltagarna i kommande program.

Peter "Floppen" Forsberg

Publicerad 2010-01-13 13:16:27 i ,

Det börjar faktist att bli enormt pinsamt och trist att följa cirkusen kring Peter Forsberg. Han är ju tydligen skadad och kan inte spela. Jag tycker att han borde följa Mats Sundin och lägga skridskorna på hyllan. För alla hans comebacker nu börjar bli väldigt pinsamma. Särskilt är det jobbigt också för Modo, som behöver all arbetsro de kan få. För de ligger ju bra långt ner i tabellen och riskerar att åka ur Elitserien. Det är ett bra skäl till att Peter ska lägga av och sluta drabba Modo. Jag tycker Peter hädanefter ska bli kallad "Floppen" istället för "Foppa"

publiken sviker göta kanal 3

Publicerad 2010-01-13 13:09:03 i ,

Göta kanal 3 har hittils haft sorgligt få biobesökare men SF:s försäljningschef Tony Ahlgren är ändå nöjd även om han hade hoppats på fler.

Om man gör en helt värdelös del två i serien som får värdelösa betyg överallt (men som konstigt nog sågs av många på bio) så är det väl ändå ganska korkat att göra en trea och dessutom börja fundera på en fyra?
Vad är det som gör att såna här människor (som gjort denna film) ens klarar av att existera med sin dumhet?

Sluta mjölka skräp och använd fantasin till något nytt istället!

Du avgör själv hur året ska bli

Publicerad 2010-01-11 11:43:34 i ,

2010, tjugohundratio, tvåtusentio,
tjugotio? Vi må alla säga olika
eller lika, för alla är det nya året
kommet. Till och med det nya
decenniet denna gång. Gamla
löften har blivit lämnade och nya
har avgetts. 2010 ska jag äta nyttigt.
Tjugohundratio ska jag träna
regelbundet. Tvåtusentio ska jag
lyckas med karriären. Tjugotio
ska jag vara supersocial.
Det ska helt enkelt bli det bästa
året i hela mitt liv. 2010 tar jag
studenten, tjugohundratio tar jag
körkort, tvåtusentio går jag in i
vuxenlivet utan försörjningspliktiga
föräldrar, tjugotio?
Det är många människor som
säger att de inte vet vad som
kommer att hända och att man i
princip inte kan påverka det heller,
men det är fel.
Jag tror starkt på att man är sin
egen lyckas smed och bara man
lägger manken till så går det. Och
gör man det inte, ja då kan man
heller inte förvänta sig att ens
löften ska infrias och att saker ska
bli som man har önskat. Ingen
ger dig jobbet, kroppen, hemmet
eller talangen. Ingen gör jobbet
åt dig.
2010, tjugohundratio, tvåtusentio,
tjugotio. Silversked i munnen
eller blodpudding på tallriken,
året då du själv gör jobbet.

helvete vilket draaag

Publicerad 2010-01-10 14:04:34 i ,

Jag har ägnat stora delar av denna söndag till att lyssna på en 4-dubbel cd box med Elvis Presley. Denna box innehåller stora delar av material från Presleys Las Vegas sväng i slutet av 1970-talet. Och när man lyssnar på dessa skivor så slår det mig att han va i sällsynt bra form dessa år. Han visar helt klart vem som var kungen av rock n roll under dessa år.

första passet för året...

Publicerad 2010-01-09 18:00:11 i ,

Idag så har jag tränat för första gången detta år. Och det blev en bra snöig och kall runda. Det var runt -23 då jag drog ut. Men tack vare mitt nya underställ som jag fick i julklapp så gick det skitbra. Blev en runda runt tisken och ingarvet och sen tillbaka. Helt klart så är Falun en bra fin stad vintertid. Det är nästan så man springer och småmyser när man ser hur fint det är ute nu.

Här nedan så är det jag och farsan i våran årliga brottningsmatch på nyår. Det jobbiga är att fanskapet är 72 år, och stark som en oxe.:)

ett okänt sammarbete

Publicerad 2010-01-09 12:43:52 i ,

Året 1996 är kanske inte ett av de bästa i svensk musikhistoria. Men en platta som är värd att uppmärksammas från det året är plattan "The Lonely Boys" med Per Gessle och Nisse Hellberg. Denna platta är rätt bortglömd, men ack så väl värd att upptäcka. Det ligger en härlig aura av 60-tal över skivan. Gessle och Hellberg gjorde denna platta för att uppmärksamma boken "De ensamma pojkarna" som skrevs och utgavs också 1996 av sportjournalisten Mats Olsson. Den boken är också rätt bra, dock inget mästerverk i den högra litterära skolan.

jag är imponerad

Publicerad 2010-01-09 11:34:23 i ,

För mig så är det kul att Djurgården spelar bra. För dif är ju laget i mitt hjärta.bra gjort Pärsson

Publicerad 2010-01-09 11:28:17 i ,

Det va kul att läsa om att Anja Pärsson ÄNTLIGEN va på pallen. Jag tror att detta var precis det hon behövde. Nu blir det medalj i Vancouver.

lördag....

Publicerad 2010-01-09 10:47:37 i ,

Nu är det Lördag, och jag är hemma och äter frukost med mig själv. Detta är något som jag inte gjort på ett tag. Har ju varit uppe i norrland och hälsat på morsan och farsan. Det var enormt kul att besöka dem, men för mig är ändå hemma bäst. Sen så är det ju ett nytt år, och med det kommer nya utmaningar. Själv så har jag stora förhoppningar på detta nya år. Det är upp till mig själv att förverkliga dem.

det är vinter nu

Publicerad 2010-01-06 11:16:34 i ,

Jag befinner ju mig just nu i norra Sverige. Jag har ju sagt detta förr på min blogg, att norra delarna av Sverige är fint. Men jag blir aldrig trött på att säga detta. För norrland ÄR fint. Framför allt när det är vinter och hela landskapet är täckt av snö.

jag är INTE förvånad

Publicerad 2010-01-05 17:53:56 i ,

Som så många gånger förr, så läser jag Aftonbladet här på nätet. Och idag så kom jag över en artikel som handlar om att Postkodlotteriet´s vd tjänar massor med kulor på sitt lotteri. Men herregud, varför är jag inte förvånad. Detta hade jag en misstanke om redan från början. För inte jobbar de gratis direkt de som gör detta enormt töntiga lotteri. Det är skönt att man aldrig har sponsrat denna cirkus.

nytt år...nya planer

Publicerad 2010-01-04 11:39:12 i ,

Så var det nytt år, 2010 skriver vi och med det så kommer nya planer och förhoppningar om ett bättre liv. Jag har stora förhoppningar på att detta år ska bli ett bra år.

nyår...

Publicerad 2010-01-01 18:10:16 i ,

Shit va nice de är i norra sverige. Jag är nog bra mycket "norrlänning" när jag tänker efter...:)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela