klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

don mclean

Publicerad 2010-07-29 20:07:20 i ,

Ett väldigt bra program som man kan se på tv på lördakvällar, det är "The Seventies". Det programmet handlar om musiken som kom fram under det årtiondet. Och när man hör vilka låtar som skrevs då, då häpnar man. För det är sjukt vilka bra låtar som gjordes under detta årtionde. Jag har iallafall upptäckt killen med rösten, Don Mclean. Han blev ju känd genom låten "American pie".

har varit en kul dag idag

Publicerad 2010-07-29 17:37:52 i ,

Idag har det varit en bra kul dag. Först och främst så har det varit en bra kul och intressant dag på den kurs jag deltar på just nu. Och jag kan ju lugnt säga att alla dagar är LÅNGT ifrån så här kul och genomtänkta. Men idag så har vi fått sätta tänderna i en riktigt kul uppgift som kräver lite av oss.
Sen har jag shoppat lite, för har fått lön. Det blev en tröjja och en bra intressant bok om Thåström. Jag har längtat så länge efter att få läsa denna bok, och nu är den min. Jag har länge haft denna rockikon som lite av en husgud hemma hos mig. Det är bra ofta som jag har lyssnat på hans musik genom åren. Dock har det varit rätt kasst väder idag, för jag va bra blöt när jag kom hem. Det lite roliga var att jag lyssnade på "Sommaren är kort" av och med Tomas Ledin när jag cyklade i regnet hem till mig.


kvällsdopp

Publicerad 2010-07-28 20:19:10 i ,

Det finns nog inget som är så skönt som att ta ett kvällsdopp en skön sommarkväll. Helt klart är det lite av vad jag menar är meningen med livet...:)

Kluft kan fortfarande

Publicerad 2010-07-28 08:17:13 i ,

Vad jag var sugen på att såga Carolina Kluft om hon hade gjort bort sig i EM i friidrott. För jag var så säker på att hon inte skulle gå till final. Men det gjorde hon, och då måste jag säga att det var bra gjort av henne. Man ska aldrig räkna bort denna tjej. Och i en final så kan allt hända. Kan hon plocka fram den där tävlingsinstinkten som jag vet att hon har, då kan hon bli farlig i finalen. Man ska nog inte hoppas på medaljer, men en bra placering tror jag allt att hon kan få.

nyhetsläsning

Publicerad 2010-07-28 08:02:03 i ,

Som vanligt om morgonen, så brukar jag plöjja igenom nyhetssidorna på nätet. Jag brukar inte bli berörd av det jag läser. Men jag blir jävligt trött på att läsa om att en man har våldfört sig på en tjej på åtta år. Vad är det för man som gör en sån sak? Vad är det som rör sig i hans huvud när han gör en sån sak. Det är frågor som jag ställer mig när jag läser om sånt. Jag är så trött på att läsa om alla dessa våldtäckter. För det är sjukt i dag med alla dessa våldtäckter. Helt klart så måste det till en förändring i samhället, för det är något som är fel.

möööörgon

Publicerad 2010-07-28 07:45:54 i ,

Det är så skönt, att vakna upp tidigt, gå upp och sätta på en bra skiva att vakna till. Sen gå till kaffehurran och göra en balja överjävligt:) starkt kaffe och några mackor. Detta är något som jag gillar som bara den.

hemma....lagar mat...

Publicerad 2010-07-27 20:05:51 i ,

Idag har det varit en bra skön dag. Jag va dock för krasslig för att dra på kursen idag, men va fan, det drabbar ju ingen fattig liksom. Men hur som helst så drog jag och träningssimmade på lugnet idag. Det var hur skönt som helst. Sen nu ikväll så lagar jag bra god mat. Jag bestämde mig för italiensk köttfärsås och spaghetti. Det tror jag kommer bli bra gott....:)

när jag är hemma...

Publicerad 2010-07-27 12:45:59 i ,

.....så händer det ju ofta att jag lyssnar på musik. Och dett band som jag alltid gillat, det är The Church som kommer från Australien. De spelar en väldigt härlig pop med ingedienser från The Smiths och The Cure faktiskt. Detta band är inte så känt, så jag hoppas att fler kommer att upptäcka dem. Särskilt gillar jag låten "Reptile" som man kan höra nedan.

kände mig hängig

Publicerad 2010-07-27 12:44:06 i ,

Jag mådde väldigt dåligt imorse, så det blev att stanna hemma idag. Jag vill ju inte direkt smitta av mig på andra om jag är lite krasslig. Men det blev att stanna hemma och ta det lugnt. Jag är ju en person som igentligen inte gillar att ta det lugnt, men ibland så måste man ju det.

bra skrivet Schulman

Publicerad 2010-07-26 07:58:05 i ,

Jag har alltid tyckt ganska illa om Alex Schulman, men jag tror jag ska omvärdera det han skriver och tänker. För han har inte så dåliga tankar när allt kommer omkring. Framför allt så gillade jag denna krönika i dagens aftonbladet.

nu börjar pride igen

Publicerad 2010-07-26 07:32:09 i ,

Jag tycker att det är jättekul för alla homo- och bi personer runt omkring i Sverige att deras bästa vecka på året börjar nu, nämligen Pridefestivalen i Stockholm. Men jag har i alla tider, som denna festival funnits, tyckte att den igentligen inte ska behövas. För jag tycker faktiskt att vi år 2010 inte ska behöva en sån festival för att synliggöra alla homopersoner. Sen kan jag tycka att det igentligen finns andra grupper i sverige som skulle behöva synas mer. Jag tänker först och främst på alla handikappade personer i detta land. Denna grupp är verkligen diskriminerade. Jag tycker faktiskt att de handikappade är mer än någonsin diskriminerade. Det är bara att ta alla bussar som verkligen inte är byggda för att ta hand om dessa personer. Sen så går det ju knappt att åka tåg också om man sitter i rullstol. Så jag tycker att det borde finnas en vecka, där vi synliggör alla handikappade och de som sitter i rullstol. De förtjänar verkligen mer glädje i sin vardag.

monday morning

Publicerad 2010-07-26 07:08:31 i ,

....och så var det måndag och jag är bra pigg. Det ska bli skönt att vardagen blir som vanlig nu. Jag trivs verkligen inte med att va ledig just nu. Nu kaffe och frukost....:)

lördag och morgon kl1122

Publicerad 2010-07-24 11:23:54 i ,

Idag blev det en lång sovmorgon här hos mig. Men jag låg och hade det så jäkla skönt i sängen. Låg nämligen och läste en bok, och denna bok är så så bra att det är lätt att fastna i den. Nu blire ändå frulle...:)

livet

Publicerad 2010-07-24 00:49:54 i ,

Idag har det skett en stor förändring i mitt liv. Men det är bara till godo för mig, för jag kommer aldrig att låta DIG köra ner mig i helvetet igen. Aldrig kommer jag låta DIG få förstöra mitt liv. Du har gjort så att jag mått så in i norden dåligt, men jag kommer inte låta dig få mig att må dåligt igen. Så är det bara. Jag har lärt mig att livet är inte lätt att leva, och ibland sker det förändringar som man kanske inte hade tänkt sig. Men det är så här livet är, det är bara att "gilla läget" och gå vidare. Jag har gjort det för länge sen, och jag är ledsen, men DU kommer inte att vara med på tåget framöver.

fredakväll

Publicerad 2010-07-23 23:07:50 i ,

Nu har man det bra. En whiskey i ena handen och på tv´n så njuter jag av en konsert-dvd med Bruce Springsteen. Så man kan lugnt säga att nu har jag det fan bra...:)

fredag eftermiddag

Publicerad 2010-07-23 19:01:56 i ,

Nu så är det fredag och ikväll blir det att hänga me vännen och kolla in en bra film. Ha bara en skön kväll helt enkelt. Som vanligt vill jag önska alla jag känner och andra kufar ute i landet Sverige en bra skön helg.

den här gillar vi

Publicerad 2010-07-23 13:51:29 i ,

Det har ju kommit en hel del covers på Roxette´s låtar genom tiderna. Och de har ju varit allt annat än bra, om jag får säga va jag tycker. Men denna cover som är gjord av det italienska nu-metal bandet "Ocean Drive" på Roxette´s låt "The Look", den är faktiskt rätt bra.

har haft ABBA-kväll

Publicerad 2010-07-22 23:38:34 i ,

I min dvd-hylla så hittade jag en dvd med Abba som jag inte tittat på bra länge. Det var "Abba - the concert". Det är en helt suverän dvd, där man får se live klipp från en av Abbas turnéer i USA. Och det jag slås av, när jag ser denna  dvd, det är hur sjukt bra de va live när de va som bäst. Och som alltid när jag är i farten när det gäller musik, så fick jag lust att göra en topplista på spotify, med de bästa abba låtarna enligt mig...:)

min abba best OF

är bra på att ta hand om mig

Publicerad 2010-07-22 23:02:01 i ,

Det är en sak som är väldigt bra med mig själv. Och det är att jag är väldigt väldigt bra på att ta hand om mig själv. Det har jag kommit på ikväll. För fan vad jag är bra på denna egenskap....:)

uffe på turnée

Publicerad 2010-07-22 13:57:42 i ,

Senare om några veckor så ska jag ju se Ulf Lundell på Gröna Lund i Stockholm. Ska dit med tjejen, och jag tror det kommer bli ett sanslöst röjj. För det verkar som att Uffe har kommit igång i gamla tiders form, när det gäller hans konserter. För jag läser rapporter på Ulf Lundell forum på nätet att han verkligen är bra denna gång live. Så det ska bli kul att se han. För mig blir det nog 4 gången jag ser han.

1. Folket bygger landet
2. Den stora bilden
3. På den andra sidan
4. Ut ikväll
5. Kapten Kid
6. Nästan ditt namn
7. Underbar morgon
8. Djup svart sjö
9. Rom i regnet
10. Omaha
11. En chans till
12. Den vassa eggen
13. En fri man i stan
14. Om det här är vintern
15. Tillsammans vi två
16. Förlorad värld
17. Chans
18. Gott att leva

EXTRANUMMER:
19. (Oh la la) jag vill ha dej
20. Öppen väg öppen bil
21. Om sommaren

22. Connemara
23. Kär och galen

lite skön musik

Publicerad 2010-07-22 13:51:41 i ,

I alla år så har jag alltid gillat Richard Ashcroft och det han gjorde i den avsomnade gruppen The Verve. Denna grupp slog ju igenom på 90-talet med låtar som "Bittersweet symphony" och andra sköna låtar. Nu har Ashcroft gjort ett grymt bra album under gruppnamnet "RPA and the United Nations of Sound". Jag måste säga att jag gillar denna platta enormt och särskilt försts singeln som man kan höra nedan.

den här killen är så skön

Publicerad 2010-07-21 00:04:14 i ,

Jag har följt Andres Lokko och hans karriär som musikjournalist i många år. Så för mig var det lite av en dröm som gick i uppfyllelse när han sommarpratade häromdagen. Han tog upp många saker som va bra intressanta. Men jag va lite besviken på hans låtval när det kommer till musiken.

invandringen...

Publicerad 2010-07-20 23:48:23 i ,

Jag vet inte vad jag ska säga när man läste denna debatt artikel i Aftonbladet ikväll. Den var enorm läsvärd och den fick mig att tänka till bra mycket. Jag har alltid haft en positiv inställning till invandrare som kommer till sverige. Jag tycker bara att vi ska ta emot invandrare som gör rätt för sig. Vi ska ta emot invandrare som har det svårt i sina länder, och behöver asyl i sverige för att de i sina länder riskerar svåra straff om de måste åka tillbaka. Vi ska ta emot dem som behöver en fristad i sverige. De andra ska åka tillbaka.

en skön förmiddag

Publicerad 2010-07-20 16:01:05 i ,

Jag måste säga att denna dag har varit bra skön. Har mest varit hemma och tagit det bra lugnt.....

jag gillar denna kille

Publicerad 2010-07-20 13:32:15 i ,

Jag måste säga att Johan Borgert och hans band Holy Madre är något som fler borde upptäcka. De gör en musik som är enormt skön att lyssna till. Sen skriver Johan låttexters som är bra kul och intressanta. Han skriver om lite annorlunda saker, som inte andra artister brukar skriva om. Jag gillar skarpt denna killes musik.

en till som inte fattar

Publicerad 2010-07-20 13:16:40 i ,

Det kanske verkar lite tjatigt, men jag har ju på denna blogg skällt ut vissa svenska idrottsstjärnor som inte har vettet att lägga av i tid. En av dessa är ju Peter Forsberg. Han börjar bli bra patetisk faktiskt med alla sina försök att komma igen. Nu idag så kan man läsa om att han ska göra ett sista försök, men har man inte läst om det ett ANTAL gånger nu. För fan Peter Forsberg, LÄGG AV SÅ VI FÅR MINNAS DIG FÖR DINA GLANSDAGAR.

så var det tisdag

Publicerad 2010-07-20 13:14:11 i ,

Idag är det tisdag och mitt i veckan. Denna dag har jag aldrig gillat så värst mycket, men nu när jag är ledig, så gör det ju inte så mycket. Men jag ska erkänna också, att jag gärna inte vill va ledig just nu. Jag känner mer än någonsin att jag vill jobba.

en bra kväll

Publicerad 2010-07-19 23:45:35 i ,

Detta blev en väldigt lyckad kväll, det måste jag säga. Jag har orkat att diska, vilket är en stor grej för mig. Så nu är jag värd en belöning av något slag....:)

jag är inte förvånad

Publicerad 2010-07-19 11:56:15 i ,

Igår när jag satt i min tv-soffa och tittade på Sportspegeln, så fick jag höra nyheten. Det var den om att Susanna Kallur inte kommer att ställa upp i friidrotts-EM om några veckor. Först så blev jag överraskad att man släpper en sån nyhet på en söndags kväll. Men sen så var jag inte överraskad. För denna tjej har ju dragits med massor av skador. Jag har ju också sagt det förr, jag tycker verkligen att fröken Kallur ska lägga av. Hon är så långt ifrån världseliten nu som man kan komma. Men det är ju också synd, för när hon är frisk, då är hon en av världens allra bästa häcklöperskor.

en sen morgon

Publicerad 2010-07-19 11:26:31 i ,

Det var attans va man sov länge idag. Jag sov ända till kl 1000 idag, men jag är ju ledig, så då kan man kosta på sig såna lyxiga vanor. Det är verkligen skönt att vara lite ledig nu. Ute är det bra skönt väder, så det blir nog att dra till stranden en kort stund idag.

HAR SETT EN FILM

Publicerad 2010-07-18 23:40:11 i ,

Det finns många svenska filmer som är så usla att man inte riktigt förstår varför de gjordes. Men sen finns det svenska filmer som är så bra att man bara tokälskar dem, och vill se dem om och om igen. "Ondskan" av Mikael Håfström är en av dessa filmer. Jag såg denna film ikväll, och jag blir stum när jag ser den. För den är verkligen bra. Det jag gillar mest med den, det är Andreas Wilson i huvudrollen. Detta är HANS film helt klar, och hans stora genombrott. Man kan lugnt säga att han äger denna film. Synd bara att efter "Ondskan", så har han inte direkt fått så bra roller, så hans karriär har gått neråt rätt mycket. Sen så gillar jag tanken med filmen, och det är att ondskan, hur jävlig den än är, den får aldrig segra. Finns det ondska, så måste man till varje pris besegra den.

varm runda

Publicerad 2010-07-18 15:55:19 i ,

Idag var det bra skönt att va ute och löpträna. Jag visste att det skulle bli varmt, men som vanligt är det inget som stoppar mig från att träna löpning. För det är verkligen så, jag är ute i nästan vilken väderlek som helst. Jag har varit ute när det är -20 och löptränat, men det var verkligen på gränsen. Dock har aldrig min kropp tagit skada av all denna träning. Men det beror mycket på att jag är bra medveten om att förbereda mig väl och klä mig smart inför varje runda. Sen så måste man självklart dricka massor, om det är som idag, +30 ute nästan.

söndag söndag

Publicerad 2010-07-18 12:23:30 i ,

Det är bra fint väder idag, i motsats till hur det var igår kväll. Men det var helt klart skönt med lite regn som friskade upp i den annars enormt varma luften. Just nu så myser jag bara här hemma och lyssnar till Ulf Lundell...:)

lörda kväll

Publicerad 2010-07-17 18:51:41 i ,

Det känns lite som att denna kväll kommer bli allt annat än kul. Men jag får väl göra det bästa av kvällen.

gotland strömlöst???

Publicerad 2010-07-17 18:12:54 i ,

Hur är det möjligt att hela Gotland kan bli strömlöst vid dåligt väder? Det är ju helt sjukt att det inte finns något reservsystem elle något som kan kopplas in. Sverige är verkligen sårbart.

regn regn regn

Publicerad 2010-07-17 15:48:21 i ,

Det var länge sen jag har längtat så mycket efter regn, som just nu. Det regnar ute nu här i Falun, men för mig gör det inget. Det är bara skönt, för det har varit bra varmt ett tag nu. Så lite regn tycker jag bara friskar upp. Då får man va inne och läsa en bra bok och lyssna på lite skön musik istället.

NEJ NEJ NEJ

Publicerad 2010-07-17 11:23:15 i ,

Nu börjar jag bli riktigt orolig för friidrotts-EM som snart står för dörren. För nu verkar det som att Emma Green också är skadad. Hon avbröt diamnond league tävlingen i Paris igår med känningar i hälsenan. Och är det riktigt dåligt med henne, då kan vi nog glömma henne också i EM. Jag undrar bara varför alla friidrottare är skadade hela tiden? Det måste va något stort fel i deras träning. Sen så kan man ju se Emma Green ur ett helt annat perspektiv också. Hon kommer aldrig att vinna en stor tävling. För hon är helt enkelt ingen "vinnare" i mina ögon. Hon har inte den där "vinnarskallen" som Kajsa Bergkvist hade.

livet

Publicerad 2010-07-17 10:53:26 i ,

Det är konstigt igentligen, men mitt liv är bra mycket som en bergochdalbana. Det går verkligen upp och sen går det ner. Men fan vad det går ner ibland, som det är just nu......

lördag och morgon

Publicerad 2010-07-17 10:37:43 i ,

Nu kanske ni undrar varför jag har klivit upp så sent denna morgon. Men det är bara för att jag varit ute och festat lite igår, och då blir det ju oftast sent när jag är jag. Men kul var det verkligen igår.

GRILLKVÄLL

Publicerad 2010-07-16 17:47:22 i ,

Det verkar som att det blir grillkväll ikväll. Det ser man ju fram emot...:) Vädret är ju med mig, så det kan nog bli bra detta...:)

Zlatan gör comeback

Publicerad 2010-07-16 11:09:31 i ,

Jag vet inte vad jag ska tycka om att Zlatan gör comeback i landslaget. Min första tanke var att jag inte vill se han i landslaget över huvudtaget mer. För varje gång han är med, så förlorar vi ju nästan alltid. Men sen så tänker jag också på hur dåligt laget har spelat de sista åren. Så självklart behöver vi killen, så klart han ska me.

moske vid Ground Zero

Publicerad 2010-07-16 10:56:33 i ,

En av mina allra bästa resor, det var till USA 1997. Då besökte jag och min familj bland annat New York. Då hade vi chansen att se tvillingtornen. Det var en mäktig syn faktiskt. För de va sjukt stora. Det jag inte visste då, det var att dessa torn bara några år senare skulle vara borta. Idag där tornen en gång stod, så är det ett stort hål i marken, och politikerna i New York har svårt att bestämma vad man ska bygga på den marken. Nu idagarna är det några idioter som skulle vilja bygga en moské på denna ganska så heliga plats för New Yorkarna. Självklart har detta mötts av enorma protester från anhöriga till dem som dog i den 11 september 2001. Jag håller verkligen med dem som protesterar. För inte fan kan man bygga en moské där. Det måste ju va rätt självklart att man inte gör det.

det är för härligt

Publicerad 2010-07-16 10:41:36 i ,

Jag har ju nu i snart 1 vecka varit ledig, och jag måste säga att denna vecka har varit oerhört skön. Det var länge sen jag har haft det så skönt som just nu.
Idag här i Falun är det som vanligt strålande sol och bra varmt ute. Idag blir det att fika på stan me grabbarna, sen så blir det nog att sola en del. Så jag vill önska svenska folket en trevlig helg.

alltså ursäkta mig???

Publicerad 2010-07-15 12:14:46 i ,

Jag brukar säga att inaveln i den svenska filmindustrin är bra stor. Men nu tror jag faktiskt att det har gått för långt. För just nu så håller den tredje Änglagård filmen på att spelas in. Och i en av rollerna så kan man hitta dottern till Helena Bergström och Colin Nutley. Jag måste säga att detta va bra magstarkt, för att använda sin egen dotter, det är lite väl sjukt tycker jag. Men man får väl hoppas att filmen blir bra, och att den är lite bättre än tvåan.

fint väder idag också

Publicerad 2010-07-15 11:43:33 i ,

Det är ju bara för skönt att vara ledig nu i några dagar. Helt klart så har jag ju tajmat denna ledighet också med vädret. För det har sannerligen inte varit regnigt många dagar nu. Idag blir det att dra ner till stranden igen.

sommarpratet och dess musik

Publicerad 2010-07-14 12:17:39 i ,

En av de bästa sakerna med sommaren, det är att lyssna på P1´s "Sommar" program i radion. Det är lite av höjdpunkten tycker jag på sommaren. Det är bra kul att lyssna på en intressant känd person och höra vad han eller hon pratar om. Detta är också ett väldigt bra sätt att upptäcka ny musik på också. Fast ibland blir man bra sugen på att fråga hur de har tänkt när det kommer till musiken. För mig är detta ju en bra viktig sak. Och får man chansen att i över en timme prata fritt och brett om nästan vad som helst, då ska man för fasen lägga ner lite tid på valet av musik. Men ibland så kommer man över program där personen ifråga verkligen har tänkt över vad han elle hon vill spela. Ett sånt program var Amanda Jenssens program häromdagen. Jag måste säga att den tjejen haf koll på bra musik. Jag har därför satt ihop en spotify lista med hennes låtval.

Amanda Jenssens sommarpratsmusik

LÄGG AV SUSANNA

Publicerad 2010-07-14 11:41:22 i ,

Det är så trist att läsa om att Susanna Kallur ännu en gång har råkat ut för ytterligare en skada. Jag vet inte vilken gång i ordningen detta är. Men det börjar bli lite tragiskt att läsa om alla hennes skador. Jag tycker därför att det är dags för henne att lägga skorna på hyllan och lägga av. För jag vill inte att Susanna ska bli en ny "Foppa" som hela tiden försöker och försöker att komma igen. Det börjar faktiskt bli lite trist och bra jobbigt att läsa om alla skador som Susanna har drabbats av.

lite hockey mitt i sommaren

Publicerad 2010-07-14 11:37:39 i ,

Jag är kanske lite konstig nu, men jag längtar faktiskt till vintern lite. Dels är det för att jag längtar till att få åka längdskidor, men främst är det för hockey-säsongen. För första gången på mycket länge, så fick jag som djurgårdare va me om en final. Det var ju bra länge sen man fick va me om det. Jag trodde först inte att det var sant, när jag såg att djurgården va i sm-final.
I år så verkar djurgården ha åter ett bra starkt lag på papperet. Dock så förlorade vi Weslau som va en sjukt bra målvakt, och gjorde bra ifrån sig förra säsongen. Men det verkar som att laget har lyckats att få hem en bra ersättare. En annan sak som är bra kul, det är att Nils Ekman är tillbaka i laget. Det tror jag kan bli en bra vitamin-kick för laget. Så kanske man kan hoppas på en bra säsong igen.


det är FANTASTISKT

Publicerad 2010-07-14 10:58:22 i ,

Jag läser den artikel, där Sven-Otto Littorin får tala ut. Det är rätt fantastisk och intressant läsning faktiskt. Det som gör mig lite förundrad, det är att man får reda på att Littorin i grunden är PR-konsult. Det jag inte fattar, det är hur dåligt han har hanterat denna kris han har satt sig i. Men hur som helst, så verkar ju inte direkt Moderaterna vara så bra, om man frågar mig.

sol sol sol

Publicerad 2010-07-14 10:38:37 i ,

Det är en undebrar morgon här i Falun. Det är helt molnfritt ute och bra varmt. Så nog fasen blir det att dra till stranden kanske och "känna sanden mellan tårna" idag. Så kommer det nog att bli.....

det är sanslöst igentligen

Publicerad 2010-07-13 22:09:48 i ,

Hur vi svenskar fungerar. Här har vi haft en grymt jobbig vinter, men när vi nu har en jätteskön sommar, då klagar många på att det är FÖR varmt. Det är så jäkla kul detta. Hur vore det om vi skulle njuta lite av sommaren istället.

mat är glädje och kärlek

Publicerad 2010-07-13 19:59:55 i ,

Just nu så mår jag bra som fan. Har ikväll gjort "Klabbes special hamburgare". Och jag måste säga att de blev bra goda. Till det blev de lite vin, så man kan lugnt säga att Klas mår överjäkligt bra nu...:)

moooorning

Publicerad 2010-07-10 07:17:00 i ,

Lördag, klockan är 0715 och jag är pigg som en nötkärna idag och jag är lycklig också..:) För om en liten stund ska jag träffa "henne", och det gör mig så enormt glad. Nu ska jag käka frukost, och på stereon denna morgon är det Wahlströms och deras nya skiva "80-tals klassiker". Det är en rätt skön platta att vakna till.

de bästa roxette låtarna

Publicerad 2010-07-10 00:15:51 i ,

Jag gillar ju att göra listor. Så jag tänkte dela med mig av de fem bästa Roxette låtarna enligt mig. Det är bra svårt att bara nämna fem låtar, för de har ju gjort bra många. Men jag ska göra ett ärligt försök.

1. Perfect day
För mig är detta en av de mest perfekta låtar jag någonsin hört. Jag har svårt att säga varför jag tycker att denna låt är så bra. Men det är nog stämningen i låten som jag gillar. Sen så gillar jag dragspelet i låten. För jag har alltid varit ett stort fan av just dragspel. Och liret i denna låt är så bra. Lite kuriosa är, att killen som spelar dragspel i denna låt, det är Kjell Öhman, som till vardags spelar i bandet i "kallsång på Skansen"...:)

2. Listen to your heart
Oj oj oj, vad denna låt är grymt bra den med. Detta är nog den bästa ballad som Per Gessle någonsin har skrivit. Denna låt var ju den andra låt, med Roxette som gick upp på första plats på den amerikanske topplistan. De hade redan lyckats med låten "The Look". Att de skulle kunna göra om det tre gånger till, det är för mig helt otroligt. Jag tror nog att det kommer dröjja länge innan ett svenskt band kommer att kunna göra om den bedriften.
Men denna låt är speciell på många sätt. För det första så innehåller låten en väldigt speciell text. För Per så är nog denna låt bra personlig. För texten skrev han efter ett nattligt samtal han haft med en gammal vän för några år sen. Denna vän höll på att göra slut med sin tjej, och han behövde någon att samtala med. De hade ett långt samtal en natt, och utav denna natt, så föddes texten till låten "Listen to your heart".

3. The Look
Det finns igentligen inte så mycket att skriva om denna låt. Den har nog det mesta en bra låt ska ha. Den har en grymt bra titel, en bra refräng och en melodi som sitter som knackebang i hjärnan. Helt klart är detta en låt som kommer att spelas länge på radio och hemma hos folk.

4. Church of your heart
Detta är en ganska bortglömd låt för många fans av Roxette, men ack så bra den är. Detta var faktiskt den alldra sista låten som släpptes som singel från "Joyride" plattan. Den rönte inte direkt några större framgångar på listorna världen över. Men jag tycker att det är en låt att lyfta fram, för den är bra.

5. Things will never be the same
Jag vill här lyfta fram live versionen som finns på "Tourism" skivan. För den knäcker verkligen originalet.

Gessle är kungen

Publicerad 2010-07-09 23:43:05 i ,

Jag har plöjt hela dvd´ "En händig man på turne" med Per Gessle ikväll. Och jag måste säga att Per är grym live. Så är det bara.

måste tipsa om en sak

Publicerad 2010-07-09 20:12:56 i ,

Ni har kanske inte märkt det, men jag har skrivit om ett matprogram väldigt ofta på min blogg. Men matprogrammet "Mauro och Pluras kök", det är fan det bästa tv-programmet på länge på tv.

det är det "lilla" som gör det

Publicerad 2010-07-09 18:56:57 i ,

Satt på bussen idag, på väg hem från Borlänge. Jag mådde väldigt bra inombords, jag hade lite av en "inre glöd" som brann som fan, jag mådde helt enkelt väldigit bra, där jag satt på buss 254 från Borlänge på väg hem mot Falun. Jag har sedan många år varit väldigt barnkär, jag har inte alltid varit det. Men för några år sen, så var det lite som förändrades hos mig. Jag började helt enkelt inse att barn är inte så dumma ändå. Nu till saken det jag vill ha sagt.
När jag satt där på bussen, så klev det på en barnfamilj beståendes av en mamma, hennes väldigt unga son och hennes väninna tror jag det var. Men jag såg redan att hennes barn var väldigt söt. De satte sig så jag kunde se dem ganska bra. Efter en liten stund så fångade den lilla solstrålen mig, och efter några sekunder så sken han upp i ett gigantiskt leende, som gjorde att jag smälte på en gång. På bara bråkdelen av en sekund så hade detta knyte fångat mitt hjärta på en gång. Snacka om att den ungen va så enormt gött söt. Så ungar är inte så dumma, när allt kommer omkring.fredag och soooofttime

Publicerad 2010-07-09 18:15:50 i ,

Så var det äntligen fredag, och för många är detta bästa dagen på veckan. Men jag kan nog bara skriva under på det med. För denna dag är lite mer speciell än de andra dagarna. Ikväll blir det lugnt, för imorgon bär det av till Vansbro och simtävlingen där. "Kärleken" ska ställa upp där, så de blir till att hejja på från stran

VILL ÖNSKA ALLA JAG KÄNNER EN GRYMT SKÖN HELG......bra sketch detta

Publicerad 2010-07-08 21:31:14 i ,

Ibland så hittar man verkligen små guldkorn på nätet. Detta komedi klipp är bra kul.

penis....

så skönt

Publicerad 2010-07-08 21:27:43 i ,

Ikväll var det en sån där perfekt kväll igen, för att träna. Det var grymt skönt väder ute ikväll. Nu när jag varit hemma en liten stund, så väntar ett långt bad. Ett långt bad och Lionel Richie på stereon, jag tror inte det kan bli bättre.

god morgon

Publicerad 2010-07-08 07:57:09 i ,

Det är torsdag, och det är ett rent jävla helvete utanför mitt fönster. Det är byggjobbare som håller på att jobba. Men det är fan vad de för oväsen. Jag hoppas verkligen att de är färdiga snart. För det är inte kul att vakna till ljudet av borrar, spikpistoler och annat oväsen.

detta är för bra för att vara sant

Publicerad 2010-07-07 23:16:10 i ,

JAG HAR SKRIVIT OM DENNA SIDA FÖRRUT HÄR PÅ MIN SKÖNA OCH UUUNDERBARA lilla BLOGG. MEN DEN SIDA SOM JAG ÅTERKOMMER TILL VÄLDIGT VÄLDIGT OFTA, DET ÄR SIDAN DÄR MAN KAN LÄSA ARTIKLAR FRÅN DEN GAMLA MUSIKTIDNINGEN SOM REGERADE PÅ 90-TALET, JAG TALAR SJÄLVKLART OM "POP". DET VAR EN ENORMT BRA TIDNING SOM SKREV OM POP MUSIK PÅ ETT SÄTT SOM INGEN ANNAN HAR GJORT TIDIGARE. DEN GICK JU I GRAVEN FÖR MÅNGA ÅR SEN. JAG TROR ATT DET ÄR MÅNGA MED MIG, SOM HAR SAKNAT DEN BRA MYCKET. MEN NU FINNS JU INTERNET, OCH DET ÄR NÅGON SOM HAR GJORT EN VÄLDIGT BRA GREJ, ATT LÄGGA UT GAMLA ARTIKLAR PÅ NÄTET. SÅ NU KAN MAN LANGA PÅ EN SINGEL MED OASIS OCH "GÖTTA" NER SIG I DENNA TIDNING ÅTERIGEN..:)lyssnar på en gudinna

Publicerad 2010-07-07 22:57:06 i ,

Just nu så lyssnar jag på, enligt mig, gudinnan i svenskt musikliv. Jag snackar om Eva Dahlgren, som har en sån fantastisk röst. Jag har lånat en samlingsskiva med henne, och jag slås av hur bra hennes produktion har varit genom alla år. Det är inte många, som kan släppa en samlingsskiva med två skivor, där nästan alla låtar är i världsklass.

fotbollen

Publicerad 2010-07-07 22:41:17 i ,

Såg för en stund sen den andra semifinalen i fotbolls vm. Matchen stod mellan Tyskland och Spanien. Helt klart så höll jag på Tyskland, men jag har lärt mig en sak i detta VM. Och det är att jag ska bara hålla käften. För alla lag som jag har hållit på, de har förlorat och åkt ur turneringen. Och detta hände just Tyskland. De gjorde en helt ok match, men de föll mot Spanien med 0-1. Det var tråkigt, för jag tycker att tyskarna har spelat den bästa fotbollen enligt mig.

en fin kväll

Publicerad 2010-07-07 22:37:43 i ,

Just nu är det faktiskt en av de bästa perioderna i mitt liv faktiskt. För jag har nog sällan mått så bra, som jag gör just nu. Det beror på några orsaker, men jag tror jag vet vilken som är den största orsaken...:)

god morgon

Publicerad 2010-07-06 07:39:13 i ,

Så var det tisdag, och jag lyssnar på Mauro Scocco och en JÄVLA irriterande grävmaskin utanför mitt fönster. Jag förstår mig inte på byggjobbare. Måste de köra igång maskinerna på morgonen, kan de för FAN inte vänta tills på eftermiddagen....

bad cash

Publicerad 2010-07-06 00:17:50 i ,

Jag sitter här just nu, i min mörka lägenhet och har det lite ensamt. Men det blev genast bättre när jag lyssnar på mina favorit-slynglar i bandet Bad Cash Quartet. Snacka om att detta lilla band var grymma när de fanns för några år sen. Nuförtiden så finns de ju inte längre, de splittrades ju för bara något år sen. Jag tycker det är bra synd, för de va grymma. Jag gillar särskilt deras skiva "Outcast". Den bör alla som gillar "slyngelpop" kolla in.

hur sverige lite funkar

Publicerad 2010-07-05 19:04:26 i ,

Jag blir bara så trött ibland på folk i min närhet. För här gör man det man ska, och verkligen fixar ett jobb. För det skulle jag bara ha, jag vill jobba och inte gå arbetslös länge till. Men ändå så finns det folk som verkligen inte VILL jobba utan hellre går på soc (eller som det är andras pengar, och inte införtjänta pengar genom arbete) Sånt här brukar inte jag bry mig om i vanliga fall, men jag har mer och mer fått upp ögonen för hur samhället i Sverige funkar.

alltså

Publicerad 2010-07-03 10:00:35 i ,

Ibland blir man bara så trött och arg på hur Försäkringskassan jobbar. De har verkligen ingen som helst förståelse för hur folk lever ibland. Jag blev bara så arg när jag läste om denna nyhet denna morgon.

kul fest igår

Publicerad 2010-07-03 09:49:36 i ,

Jag var ju på en bra kul fest igår. Det var klasskamraterna från den kurs som jag studerar på nu, som var inblandade i denna fest. Det blev en bra skön kväll med både god mat och mycket fint väder. Idag blir det nog att kanske bada och sola lite...:)

god natt

Publicerad 2010-07-02 00:11:45 i ,

då var det dags att natta då....så god natt sverige...och ta hand om er.....

mat KONST???

Publicerad 2010-07-01 20:10:02 i ,

För mig är mat konst, och så är det lite till. Det är nämligen så att matlagning, det ÄR LIVET. Det är så stort för mig......

en sak är jävligt självklar

Publicerad 2010-07-01 20:02:50 i ,

Efter att ha sett ännu ett avsnitt av "Mauro och Pluras kök", så är jag så jävla kär i detta program. Jag kan inte förklara mina känslor inför denna sköna läckerbit till tv-program. Men det är så sällan man ser ett tv-program som så fångar mitt hjärta som just detta...:) helvete......mitt hjärta det bultar och det bultar..:)

ett bra matprogram

Publicerad 2010-07-01 19:50:47 i ,

Jag sitter just nu och avnjuter ett SÅNT sjukt bra matprogram. Det är "Mauro och Pluras kök". Man kan se repriserna av detta program på tv8.play. Jag rekommenderar verkligen folk att se detta program. För det är verkligen livskvalitet man får se i detta program. För detta lilla sköna läckerbit till program smälter samman två verkligen enormt viktiga saker i mitt liv. Jag talar om sex, mat och sköna människor. Så klart ni måste se detta program. Så vips så surfar ni in på www.tv8.se...:)

Scocco är så grym

Publicerad 2010-07-01 18:12:14 i ,

Jag måste säga att Mauro Scocco är en bra kul kille. Detta skrev han på sin twitter-sida nyss. Och jag håller med han i vad han skriver.

"Hur ska jag veta nu om jag har lust att äta middag med nån om en månad? Medelålderns förbokade filofaxumgänge är bara ett påtvingat skit."falun barbecue

Publicerad 2010-07-01 18:09:00 i ,

Det är fan bra varmt att träna ute nu. Så det är bra viktigt att man förbereder sig bra inför en löprunda ute nu. Jag brukar förbereda mig genom att dricka en bra mängd vatten både före, under och efter löppasset.

ungdomar är bra jävla korkade

Publicerad 2010-07-01 08:22:49 i ,

Varför är det så himla viktigt för de där snorungarna att framkalla ett "rus" på sina fester? De där festerna vekar inte ha någonting att göra med någon form av gemenskap längre, utan snarare en sammankomst för att tävla om vem som bäst lyckas supa skallen av sej med antingen alkohol eller med droger.

första juli

Publicerad 2010-07-01 07:37:18 i ,

Nu är det torsdag och det är första juli. Jag sitter här vid min dator och skummar av vad som har hänt i världen. Jag äter min frukost som idag består av 2 bananer, 2 mandariner och en kopp kaffe. På stereon har jag som så många gånger förr, om morgonen, skivan "Party crasher" av och med Per Gessle. För mig är det den perfekta skivan att vakna till.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela