klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

de bästa roxette låtarna

Publicerad 2010-07-10 00:15:51 i ,

Jag gillar ju att göra listor. Så jag tänkte dela med mig av de fem bästa Roxette låtarna enligt mig. Det är bra svårt att bara nämna fem låtar, för de har ju gjort bra många. Men jag ska göra ett ärligt försök.

1. Perfect day
För mig är detta en av de mest perfekta låtar jag någonsin hört. Jag har svårt att säga varför jag tycker att denna låt är så bra. Men det är nog stämningen i låten som jag gillar. Sen så gillar jag dragspelet i låten. För jag har alltid varit ett stort fan av just dragspel. Och liret i denna låt är så bra. Lite kuriosa är, att killen som spelar dragspel i denna låt, det är Kjell Öhman, som till vardags spelar i bandet i "kallsång på Skansen"...:)

2. Listen to your heart
Oj oj oj, vad denna låt är grymt bra den med. Detta är nog den bästa ballad som Per Gessle någonsin har skrivit. Denna låt var ju den andra låt, med Roxette som gick upp på första plats på den amerikanske topplistan. De hade redan lyckats med låten "The Look". Att de skulle kunna göra om det tre gånger till, det är för mig helt otroligt. Jag tror nog att det kommer dröjja länge innan ett svenskt band kommer att kunna göra om den bedriften.
Men denna låt är speciell på många sätt. För det första så innehåller låten en väldigt speciell text. För Per så är nog denna låt bra personlig. För texten skrev han efter ett nattligt samtal han haft med en gammal vän för några år sen. Denna vän höll på att göra slut med sin tjej, och han behövde någon att samtala med. De hade ett långt samtal en natt, och utav denna natt, så föddes texten till låten "Listen to your heart".

3. The Look
Det finns igentligen inte så mycket att skriva om denna låt. Den har nog det mesta en bra låt ska ha. Den har en grymt bra titel, en bra refräng och en melodi som sitter som knackebang i hjärnan. Helt klart är detta en låt som kommer att spelas länge på radio och hemma hos folk.

4. Church of your heart
Detta är en ganska bortglömd låt för många fans av Roxette, men ack så bra den är. Detta var faktiskt den alldra sista låten som släpptes som singel från "Joyride" plattan. Den rönte inte direkt några större framgångar på listorna världen över. Men jag tycker att det är en låt att lyfta fram, för den är bra.

5. Things will never be the same
Jag vill här lyfta fram live versionen som finns på "Tourism" skivan. För den knäcker verkligen originalet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela