klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

ett album

Publicerad 2010-03-31 23:48:52 i ,

Ska man äga ett enda album med Mauro Scocco, då ska man ha "Dr space dagbok". För mig är det hans största mästerverk genom alla tider.

påhälsning

Publicerad 2010-03-31 21:25:33 i ,

En liten kul sak som hände ikväll, det var att en dörr-försäljare plingade på min dörr. Det var lite kul för han kom från Viasat och skulle sälja på mig två tv-paket om vardera 30-40 kanaler och för hutlösa priser. Men jag tror inte hans möte med mig blev så lyckat. För samtalet kring mitt matbord började med att jag sa "men jag ser ju aldrig på tv". Det var nog inte det han ville höra från början. Så det blev lite svårt för han att sälja in dessa kanaler till mig.

har haft Mauro-kväll

Publicerad 2010-03-31 21:10:11 i ,

Har lyssnat hela kvällen på Mauro Scocco och hans musik, och det är en sak som slår mig efter denna gyllene kväll. Det är att han är SJUKT grym, rent ut sagt. Han har i snart mer än 30 år gjort musik, både i gruppen Ratata och som solokvist. Det är ju en mängd skivor som han har gett ut, och det är sjukt vilken hög kvalitet han har haft genom åren.
Har även kollat på en dvd som han gav ut för några år sen. Det som är lite kul med just denna dvd. Det är att man får se några låtar från en live konsert Mauro gav på Gröna Lunds teatern för några år sen. Den konserten var den första Mauro gav inför publik sen 1989. Man ser på han att han är bra nervös, för han är ju känd för sin scenskräck. Men av den ser man inte mycket. Han ser ut att trivas rätt bra där på scenen. Helt klart hoppas jag att han gör något mer live framöver.

ibland är man duktig

Publicerad 2010-03-31 15:45:33 i ,

Vissa dagar är man bara för duktig. Idag har det varit en sån dag. För idag har jag hunnit med en hel del....

snart är det dags

Publicerad 2010-03-31 12:07:51 i ,

Det ska bli kul att följa Djurgården mot Linköping i den första matchen av sju i semifinalen. Jag tror att Dif har stor chans att gå till final, för de har spelat enormt bra hela säsongen. De har också, denna säsong, den perfekta mixen av spelare som gör ett lag till vinnare detta år.

di leva och hans covers

Publicerad 2010-03-31 12:01:57 i ,

Jag måste säga att jag blev bra besviken när jag hörde Di Leva´s nya skiva, där han tolkar artisters andra låtar. Jag har alltid gillat hans musik, men när jag hörde denna skiva, då blev jag enormt besviken. Han tillför inget nytt till låtarna, utan han rent av slaktar dem. Han gör dem på ett så dåligt sätt att jag undrar lite vad Di Leva har rökt för något när han spelade in denna sörja till skiva. Nej, nu är det dags att han blir "Di Leva" på nytt och inte gör en massa skitplattor. Han kan ju trots allt göra bra musik, det har han ju visat förr.

apropå detta med skivor

Publicerad 2010-03-31 11:50:54 i ,

Jag måste bara komma med ett litet inlägg i debatten gällande att lyssna på musik. I dessa tider så är det ju knappt några som köper några skivor alls, och de skivaffärer som finns, de går ju ett mycket mörk framtid till mötes. Men jag kommer alltid att köpa skivor och jag tokdiggar att hitta en skivback på en loppis och stå där och bläddra bland fodralen.
Sen så måste jag nog säga, att det bästa sättet att avnjuta musik, det är nog fortfarande att sätta på en skiva i skivspelaren. Ha fodralet i haden och titta på bilderna i "bookleten". Det är för mig N J U T N I N G i allra högsta grad.

men åååh....

Publicerad 2010-03-31 11:43:13 i ,

Att de bara orkar, fattar de ingenting elle. Jag tänker på de brittiska skivbolagen som nu börjar bli lite väl deseperata i sin jakt på illegala fildelare. Nu har de tänkt att studenter som är kunniga på data ska jaga fildelare. Fattar inte musikindustrin att detta är fel väg. Det är som jag sagt så många gånger förr. Sänk priserna på skivor och framför allt, släpp skivor med artister som gör bra musik.

Ur Dagens Nyheter den 31 mar 2010

"Det multinationella skiv och
fi lmbolaget Warner Bros har
i Storbritannien börjat rekrytera
teknikkunniga studenter för att
jaga illegala fi ldelare på internet.
Nyheten dök först upp på sajten
Torrent Freak, som kommit över
själva jobbannonsen via University
of Manchester. Yrkestiteln är
”anti-piracy intern”.
Upplägget är en tolvmånaderspraktik på skivbolaget Warner
i Storbritannien.
Jobbet går i första hand ut på att infi ltrera torrentsajter,
men de nya piratjägarna ska även fi nkamma nätet efter
upphovsrättsintrång i material från Warner Bros och NBC
Universal."

en glad snubbe

Publicerad 2010-03-31 11:26:06 i ,

I veckan som gått har ju den största vinsten någonsin delats ut till en snubbe i Helsingborg. Han vann hela 214 595 981 kr. Måste undra bara hur man agerar då man vet att man vunnit så mycket kosing. Men det är ju bara att säga grattis, och all lycka i livet nu.

onsdag och ...påsk

Publicerad 2010-03-31 11:22:11 i ,

Snart är det ju påsk, och det är en högtid jag gillar. För man vet att efter påsken så kommer solen och våren. Det brukar va så, och jag hoppas att det är så även i år.


och by the way......jag är trött på människor som tär på en....

....det är slut me det nu...

nej

Publicerad 2010-03-30 23:45:36 i ,

....det får vara ett slut på det här nu snart....

Arn är INTE bra

Publicerad 2010-03-30 12:36:39 i ,

Jag såg av en händelse på tv-serien "Arn" som gick på tv4 igår. Det var väldigt kul faktiskt att se Arn igår. Men det är väl inte meningen att man ska sitta och skratta då man ser den tv-serien. För den är ju inte gjord som en komedi direkt, utan det är ju ett drama där man till och med hugger av huvudet på folk till höger och vänster. Men det jag först och främst skrattar åt, det är den ENORMT OCH SJUUUUUUKT dåliga dialogen i pjäsen. För det är som jag sagt många gånger tidigare, svensk film kan skriva en bra dialog i svenska filmer. Det låter så krystat och dramaskole aktigt när de pratar. Det låter som att de pratar direkt ur manus. Så tycker jag det är i Arn. Sen så måste jag också snacka om en annan sak. Såg man verkligen så där snygg ut vid denna tids-era som Arn utspelar sig? Nej jag tror inte det. Jag tror inte att tjejerna hade ny-permanentat hår och hade smink på sig. Nej gud va dålig tv-serien om Arn är. Det verkar också som att jag har folk som håller me mig i detta.

"Löven" hade behövt Foppa

Publicerad 2010-03-30 12:25:06 i ,

Att det ska va så svårt för svenska elitlag att sköta sin ekonomi. Det är något jag funderat över mycket genom åren, då jag som sportfan har läst om sport. Alla vet ju att om man har ett företag, då måste man sköta ekonomin och betala räkningarna i tid, annars så går man i konkurs. Det finns liksom inga genvägar, utan man måste sköta papirerna och betala räkningarna. Det är konstigt att det verkar vara andra spelregler för sportklubbar och föreningar. Men sen så tror jag, detta är en teori jag har. Men jag tror att det är nollor som sköter ekonomin för sportklubbar i Sverige. Helt klart så måste det in kunnigt folk på den fronten.
Nu kan man läsa att den anrika hockeyklubben Björklöven kanske är på väg att försvinna och gå i konkurs. De har flera miljoner i skuld, och händer det inget snart, så kommer de gå i konkurs. Det vore synd, för det är en klubb med stora meriter, och har fostrat många av stora hockeyspelare. Bland annat så vann de sm-guld 1987. Kanske hade de behövt Peter Forsberg...:)


sjukt värre

Publicerad 2010-03-30 11:26:07 i ,

Det var sjukt det som hände i Moskvas tunnelbana. Nu kommer väl Ryssland att bli "Stalinistiskt" värre kan jag tänka.

tisdag....

Publicerad 2010-03-30 11:13:07 i ,

...and not much is happening here. Nu sen frukost och Iron Maiden.....


.....fuck you grannen....;)

citatet....

Publicerad 2010-03-30 00:03:11 i ,

"Rädda oss från kärleken
fräls oss från oss själva
Ta en slang och släck snabbt ut
det som dåren i dej tänt
Kärleken är fuskad, såld, förvandlad till ett spel
Svårt att tro idag att den skulle va av
himlen sänd."

/Lundell-Av himlen sänd

gräver i skivbacken

Publicerad 2010-03-29 23:40:27 i ,

Gruppen The Motorhomes var verkligen en grymt bra grupp. De härstammade ju från Jönköping och var nog det bästa som kommit ur den stan sedan The Cardigans började lira för många år sen. Dock så fick The Motorhomes en väldigt kort levnad i svenskt musikliv. De slutade att spela för bara några år sen. Jag saknar dem enormt faktiskt, för de spelade en musik som var enormt skön att lyssna på. Jag fastnade för deras debutskiva, som jag nog måste säga är en av de bästa debuter jag har hört. Skivan "Songs för me (and my baby" är enormt välkomponerad för att vara deras debut. Hade jag aldrig fått höra att det var deras debut, så skulle jag gissa att det var deras femte skiva kanske. Denna skiva gjorde The Motorhomes enormt stora och när de skulle spela in uppföljaren, så lyckades de inte riktigt me samma mästerverk. För deras debutplatta är verkligen ett mästerverk.

Denna skiva me Coldplay är också en mycket bra debut. Det blev lite debutskivor som tema på detta inlägg. Jag vet inte varför, men det bara blev så. Jag kände också att jag va sugen på lite mer melankolisk pop efter att ha lyssnat på The Motorhomes. Och då passar ju Coldplay enormt bra. Skivan jag talar om med Coldplay är "Parachutes" som utkom år 2000. Denna skiva slog ned som en bomb det året, för den kom att sälja i miljon upplagor världen över och göra Coldplay till "the next big THING" från de brittiska öarna. Oftast när ett nytt brittiskt band blir så omskrivet, så är det lätt att man inte går på "Hypen". Men denna gång så motsvarar alla rockjournalisters skriverier om denna underbara skiva. För man kan lyssna på "Parchutes" hur många gånger som helst, och man tröttnar aldrig på denna platta. Den passar till varje tillfälle. Den passar lika bra som till en romantisk middag......


 

en ny hobby...kanske

Publicerad 2010-03-29 22:52:11 i ,

Jag har ägnat kvällen åt lite grand att plantera om några av mina blomväxter. Och jag måste säga att det va enormt kul. Kanske jag har ett nytt intresse på gång...:)

leksand för helvete

Publicerad 2010-03-29 21:39:49 i ,

Det blev ännu en tung tung förlust för Leksand i kvalet till elitserien ikväll. De förlorade mot Rögle ikväll och jag tror de blir ENORMT svårt för leksand nu att ta sig upp i elitserien. Det är sanslöst att man kan va så dålig när det väl gäller så mycket. Men en sak kan man utläsa, och det är att glappet mellan elitserien och de övriga lagen har ökat de sista åren. Dock så är det trist att inte leksand går upp. För jag saknar dem i elitserien. Det jag bedömmer det på, det är deras publik först och främst. För jag har inte mött en mer sportslig publik än just leksands. Så för mig är det med stor sorg jag säger det, men jag tror nog att loppet är kört för allas vårat kära dalalag. För detta är nog spiken i kistan.

snygga stockholms bilder....

Publicerad 2010-03-28 18:21:13 i ,

Jag sitter just nu och avnjuter rester från gårdagens wok som jag gjorde. Det blev en köttwok bestående av köttbitar från en Entrecoute samt med skivade morötter, svamp och potatis och hackad lök i. Hade också i krossade tomater. Sen så saltade, pepprade och hade i lite som kryddan på moset lite curry. Det blev bra gott när allt va klart.

Men nu så kollar jag på mitt favorit program på tv just nu, "Mauro och Pluras kök". Det är ett skitkul program att titta på. Men det är en annan liten sak som jag gillar i detta program. Det är de fina bilderna ifrån Stockholm. De har verkligen hittat de fina vyerna ifrån min favoritstad.

ojojoj

Publicerad 2010-03-28 16:02:19 i ,

Viiilken seeeeeg söndag det har varit idag. Varför det har varit så segt idag, det är ju mycket för att jag va ut igår och festade. Så idag har man varit lite "bakis". Men kul var det definitivt igår...:)

detta är BRA

Publicerad 2010-03-27 09:49:15 i ,

Det är enormt ENORMT bra att komma på nionde plats på konståknings-vm om man är svensk. Detta har Victoria Helgesson lyckats med. Hon kom på nionde plats igår, och jag måste säga att det är sjukt bra. För är det någon sport där det är tuff konkurrens så är det inom konståkningsvärlden. Så av me hatten för Helgesson.

dif lirar final

Publicerad 2010-03-27 09:42:30 i ,

Djurgården är klart för SM-semifinal 2010.

Vem hade trott det i höstas när det laget hade tappat de två poängbästa spelarna, Fredrik Bremberg och Niklas Anger. Inte jag i alla fall.

ikväll släcks det INTE

Publicerad 2010-03-27 08:55:31 i ,

Nej du, inte fan går jag på denna manifestation "Earth hour". Den mängd pengar som lagts på den reklamkampanj för att sälja in denna sak hos världens befolkning, de pengarna hade man gott och väl kunna använda till mycket bättre saker.

lööördagggg....

Publicerad 2010-03-27 08:36:33 i ,

Och hos mig kommer följande att inträffa. Först kommer grottmänniskan (innan jag fått kaffe;) att gå upp. Ta på sig kläderna. Gå ut i köket, göra kaffe, sätta på en bra skiva. Och sen hämta morgontidningen, och som idag när det är Lördag, så är den extra tjock och massor av sköööön läsning väntar. Snacka om att jag tokälskar denna ritual.

vilket ALBUM

Publicerad 2010-03-26 23:08:41 i ,

Nu blir det verkligen party här hos mig. För just nu så spisar jag plattan "The river" med Bruce Springsteen. Det är sjukt bra gjort att man kan göra en dubbel-skiva me 21 låtar, och där nästan alla låtar är singel-kandidater. Alltså säg mig den artist som kan göra om den prestationen. Det är inte många som kan det.

bon jovi och dricka

Publicerad 2010-03-26 22:56:07 i ,

Nu mår jag så där jäkla gött igen. Ligger just nu i min soffa och avnjuter en whiskey och lyssnar på en av de bästa rockplattorna genorm historien. Den skivan jag lyssnar på är "Slippery when wet". Denna platta är Bon Jovi´s allra största succe genom tiderna. Det är inte så konstigt att det blev så. För det finns verkligen inte många dåliga låtar alls på plattan. Bara hist, och det är ganska bra jobbat för en grupp som innan denna skiva nästan va på väg att förlora sitt skivkontrakt.

slå IHOP leksand och mora

Publicerad 2010-03-26 13:40:03 i ,

Det verkar bli samma sak som har hänt så många gånger tidigare. Det verkar som att Leksand är som sämst när det väl gäller. Igår så förlorade de ännu en match, och nu ser det väldigt mörkt ut för dalalaget. Det är sjukt va dåligt detta är av dem. Men jag har ju sett det så många gånger förr. De har gått som tåget under grundserien, men när det gäller i kvalet upp till elitserien, då är de som sämst. Jag undrar hur många "återtåg" Leksand igentligen klarar av. Detta kostar ju pengar, och jag tror nog att "tåget kanske har gått" för Leksand denna gång. Går de inte upp nu, så tror jag nog det är kört för laget för alltid.

Jag har också tänkt på en annan sak. Det är en teori som jag tror jag är rätt ensam om kanske. Varför slår man inte ihop Leksand och Mora till ett och samma lag. Jag tror inte dalarna har råd att ha två elitsatsande lag i hockey. I framtiden så tror jag att detta kommer att bli ofrånkomligt. Jag tror att detta kan va en bra lösning, det är iallafall nödvändigt om man vill ha elitserie spel i Dalarna.

vilken tjej

Publicerad 2010-03-26 13:02:35 i ,

Jag blir så rörd när jag läser om tjejen Amanda Ögren 15 år i Bjästa. Hon var den ende som stöttade den där tjejen som för 1 år sedan blev våldtagen av en kille som var några år äldre. Denna tjej blev bortstött av hela samhället där uppe. Det värsta var att det var många vuxna som vände henne ryggen också. Det är så sjukt att detta kan hända i Sverige år 2010. Jag trodde vi hade kommit lite längre framåt i samhälls-utvecklingen. Men det verkar inte så. Jag har nog aldrig blivit så upprörd som när jag såg "Uppdrag granskning" i veckan. Det var ju där jag först hörde talas om denna hemska händelse. Men jag blir så glad också när jag läser om Amanda Ögren som gick emot vad folk sa och stöttade den där tjejen som blev våldtagen. Amanda förtjänar kungens medalj för hennes modiga insats.

det är lite lustigt igentligen...

Publicerad 2010-03-25 23:44:49 i ,

Det är kul hur samhället fungerar i Sverige år 2010. För nuförtiden så kan man ju sitta hemma och ragga som sjutton utan att behöva gå utanför dörren. Hur bra är inte det igentligen? Men ska man va ärlig, så är detta verkligen inget för mig. Jag är en social varelse som mår bäst av att vara bland folk. Och det är då jag också trivs bäst och fungerar bäst. Så jag raggar nog hellre på ett stort dansgolv med "YMCA" med Village People i högtalarna...:)

NU

Publicerad 2010-03-25 23:40:56 i ,

....mår jag så där bra igen..:)

det bästa matprogrammet någonsin

Publicerad 2010-03-25 23:05:20 i ,

Har kollat in matprogrammet "Pluras och Mauros kök" de sista veckorna. Och jag måste säga att jag har sällan haft så kul när jag sett ett matprogram, som just med detta.

debatt ikväll...

Publicerad 2010-03-25 21:20:59 i ,

Jag tycker att alla ska se programmet "Debatt" som snart börjar på tv. För ikväll så är det ett enormt intressant ämne.

fy bubblan va härligt...

Publicerad 2010-03-25 21:09:50 i ,

Just nu när jag skriver detta rätt så skadeglada inlägg, så leder Södertälje över Leksand i hockeyn. Attans va kul om Leksand skulle torka som alltid på målsnöret......;)

vad som är härligt...

Publicerad 2010-03-25 19:33:07 i ,

Det är att känna den första rena asfalten under löparskorna så här på våren. Det är faktiskt en helt underbar känsla.

årets överraskning

Publicerad 2010-03-25 13:05:12 i ,

I årets elitserie i hockey är det ett lag som har imponerat mera på mig. Det är Skelefteå. De har gjort bra ifrån sig. Det skulle vara bra kul om det blev dem mot djurgården i final.

svinfejket

Publicerad 2010-03-25 12:45:06 i ,

Det var lite lustigt en sak jag såg igår, då jag va och handlade på mitt närköp. Då såg jag att de reade ut sånt där medel för att göra rent händerna. Affärerna tog ju fram massor med sånt när svininfluensan härjade som mest i medierna, inte i Sverige. Det är en skillnad där. För när jag tänker tillbaka på detta fenomen nu, så måste jag säga att det var ENORMT uppförstorat. Idag så skrivs det ju ingenting om det.

har läst i en bok

Publicerad 2010-03-24 22:29:08 i ,

Jag läste nyligen en biografi om Ulf Lundell. I boken så är det en händelse som jag tänkt på lite mera. Det är att Uffe i ganska unga år säljer hela sin skivsamling. Detta är något som jag aldrig själv skulle kunna göra. Men läser man lite längre fram i boken, så är detta en sak som Uffe ångrar enormt mycket.

varför

Publicerad 2010-03-24 21:25:08 i ,

En fråga jag tänkte på efter att ha sett kvällens "Uppdrag granskning" är. Varför sker det så många våldtäckter?
Man läser ju nästan dagligen om sånt i media. Det är så hemskt varje gång man läser om det. Det måste ju va något fel på dagens Sverige när det är så. Är det för att många fler anmäler våldtäckter idag, eller är det verkligen så att antalet HAR ökat?

JAG BLEV PÅVERKAD

Publicerad 2010-03-24 21:18:41 i ,

Jag har ikväll sett kvällens "Uppdrag granskning". Jag blev så enormt upprörd och arg efter att jag hade sett programmet. Först måste jag säga att de som gör detta program borde ha medalj för det de gör. För de gör en enormt nytta för samhället i Sverige. De vågra ta tag i frågor som inga andra ens skulle drömma om att nysta i. Men kvällens program handlade om en tjej som blivit våldtagen, men där det är ingen som tror på henne. Alla i det lilla samhälle som våldtäckten skedde, tror att killen inte har gjort något. De tror att han är oskyldig. På nätet så spreds det en enorm massa falska rykten om denna tjej, om hur dum hon var osv. Men det skulle visa sig att alla dessa rykten var osanna. Jag blir så enormt arg och ledsen när sånt här sker. Ibland blir jag bra arg över hur det svenska samhället fungerar. Det som också gör mig bra förbannad, det är att alla vuxna till alla dessa barn, bara sviker.

skrev visst fel...

Publicerad 2010-03-24 12:21:03 i ,

Jag tror jag börjar bli lite väl virrig just nu. Det var ju Tomas Brolin som åkte ut ur "Mästarnas mästare" och inte Louise Karlsson.

bäst på tv nu

Publicerad 2010-03-24 12:11:54 i ,

Det som jag tycker är det bästa på tv just nu, det är programmet "Mästarnas mästare". Jag måste säga att det är enormt roande att se det programmet. Dock så var det lite synd att den före detta simmerskan Louise Karlsson åkte ut i förra programmet. Det har varit en fröjd att följa hennes öden och äventyr i detta program. Helt klart har hon fått en beundrare i mig.

dags igen för Dif

Publicerad 2010-03-24 11:27:45 i ,

Ikväll är det dags igen för Djurgården att ta sig an Brynäs i slutspelet. Det är dags för fjärde matchen, och vinner laget ikväll så kan de koppla ett rejält grepp om en semifinal-plats. Jag tippar att djurgården vinner med 4-1.

Svennis till...

Publicerad 2010-03-24 11:22:46 i ,

Tydligen så ska Sven-Göran Eriksson bli ny förbundskapten för Elfenbenskusten. Det är ju lite roligt detta, för nu har verkligen Svennis halkat lååååångt ner på skalan när det gäller åtrovärda tränarjobb. Han måste verkligen va kåt på pengar när han tar såna jobb. Jag är bra glad faktiskt att inte Svennis är tränare för det svenska landslaget. För det är ju bra länge sen nu Svennis hade framgång som tränare. Själv så tycker jag att han borde lägga av innan han blir ett skämt.

skulderna ökar hos yngre

Publicerad 2010-03-24 11:17:54 i ,

Trots alla artiklar och tv-inslag om att det är dumt att dra på sig skulder, så ökar tydligen antalet skulderna hos yngre i Sverige. Jag fattar ingenting nu. Är folk så jävla korkade så de tar sms-lån iallafall?

driva industrier med vindkraft

Publicerad 2010-03-24 10:56:36 i ,

I dagarna är det ju exakt 30 år sedan vi hade den stora folkomröstningen om kärnkraftens vara eller icke vara i Sverige. Det är en rätt sjukt omröstning tycker jag. För vad ska vi ersätta kärnkraftverken med? Vi har ju inte fått fram något som kan ersätta dem helt. Och vi kan ju inte köra våra industrier med en massa vindkraftverk. Ska vi göra det, så måste vi ju bygga vindkraftverk på nästan hela ytan av landet Sverige. Nej jag tycker det är en rätt sjuk omröstning om ni frågar mig. Jag tycker istället vi ska göra som i Finland. Bygg fler kärnkraftverk så vi har tryggad elförsörjning. För ska man kolla till fakta, så är faktistk kärnkfraften den bästa ur miljösynpunkt.

detta med Quick

Publicerad 2010-03-24 10:50:43 i ,

Vad det är intressant att läsa om allt som rör Thomas Quick. Det är en kommande rättsskandal som är på gång. För det är inte klokt vad det har slarvats i alla rättegångar kring Quick. Det verkar ju som att han har fabricerat allt ihop och att det inte är han som är mördaren. Jag undrar ingentligen vad det är för rättstat vi har i Sverige. En sak är säker, den är inte bra.

onsdag...

Publicerad 2010-03-24 10:34:44 i ,

...och det råder en SPÄNNING i luften. Snart händer det saker...:)

gillar inte ordet

Publicerad 2010-03-23 13:14:56 i ,

Är det fler än jag som är enorm trött på ordet "mysa". Fan jag hör det i medierna och av bekanta. Det ska "fredagsmysas" hit och dit. Jag spyr på det ordet....

nu är det bara 2 kvar

Publicerad 2010-03-23 12:51:51 i ,

Djurgården hockey har verkligen kopplat greppet om deras kvartsfinal. De vann ju övertygande mot Brynäs igår med hela 0-4. Måste säga att jag är så grymt imponerad av "diffarna" detta år. Som supporter till detta lag är man ju inte direkt bortskämd med framgånger. Så nu njuter jag i stora drag. Självklart hoppas jag på final, men det är långt kvar dit.

rätt lag vann

Publicerad 2010-03-23 12:47:07 i ,

Det var faktiskt kul för Hammary att de fick vinna sm-guld denna säsong i bandy. För är det några som gjort sig förtjänta av ett guld, så är det just dem. För de har spelat så många finaler nu, de sista 10 åren, och de har förlorat varje gång, så nu var det deras tur. Jag höll ju på Bollnäs under hela matchen, för jag känner så mycket för den staden. Som jag nämnde tidigare, så har jag studerat där. Så jag vet hur mycket de "lever" för bandyn där uppe. Men ska man se till den stora bilden, så var det bra för bandyn i stort att Hammarby vann.

tisdag...

Publicerad 2010-03-23 12:26:47 i ,

...och det snöar utav bara helskotta utanför mitt fönster. Man kan lugnt säga att vintern har kommit tillbaka på allvar. Det verkar som att jag måste ta fram vinterjackan igen.

ett säkert vårtecken

Publicerad 2010-03-22 13:34:42 i ,

Det har ju kommit att bli en årligt vårtecken, detta att Leksand floppar i kvalserien till Elitserien. Det är lite kul att se detta varje år. För traditionen verkar ju hålla i sig. För häromdagen så förlorade ju Leksand första matchen mot Almtuna. Ursäkta mig, men vad är Almtuna för lag igentligen? Jag har aldrig hört talas om dem. Om allt vore som det skulle, så skulle Leksand vinna överlägset mot detta skitlag.

måndag

Publicerad 2010-03-22 11:56:38 i ,

Det är den 22 mars 2010 och jag ska snart äta frukost, jag vet att det är bra sent. Men jag kunde inte somna inatt, så jag somnade bra sent. Men nu blir det frukost och Ulf Lundell, som vanlig på måndagar, på stereon. Men det är en sak som gör att jag orkar med vardagen, och det är att jag mår bra. Jag mår faktiskt väldigt bra och jag är så glad att jag gör det. För jag vet inte hur jag skulle orka annars. Jag tror att det "jävlaranamma" jag har inom mig, kommer gör att det snart löser sig för mig. För det kommer det att göra, det är jag alldeles övertygad om. Men som sagt, jag är en glad skit....:)

varför

Publicerad 2010-03-22 01:09:33 i ,

Så hamnade jag till slut ändå på en dejtingsida igen ikväll. Jag fattar inte varför jag surfar runt på dessa sidor och kollar in alla tjejer som finns där. jag vet ju att "min" tjej, "min" drömtjej finns någon annanstans........

va trist

Publicerad 2010-03-21 19:07:04 i ,

Det var ju faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan att Hammarby skulle vinna sm-guld i bandy. Jag hade ju hoppats på Bollnäs.

seg söndag

Publicerad 2010-03-21 12:45:11 i ,

Hade ju tänkt att va ute en hel del idag, men när jag kollade ut genom fönstret imorse, så vräkte snön ner. Fan va trist det var. Jag trodde ju nästan att snön och vintern var slut. Men så är tydligen inte fallet. Snön bara vräker ner utanför mitt fönster. Så idag blir det att kolla på sport en hel del. Det är ju bandyfinal och ett av mina favoritlag i bandy, Bollnäs spelar ju. Jag hoppas verkligen att de vinner.

shit pommes frites...

Publicerad 2010-03-20 17:45:43 i ,

Har haft en helt undebar dag på Lugnet idag här i Falun. Var upp och kollade in skidspelen med en vän idag. Det var helt enormt fint väder, så förutsättningarna för att det skulle bli en toppendag va verkligen på topp. Det var dessutom mycket folk som hade letat sig upp till tävlingarna, vilket gjorde mycket till. Efter att ha sett dessa tävlingar live, så fattar jag inte varför jag inte sett skidspelen oftare. För det är verkligen sjukt kul att se längdtävlingar live och direkt.
Det som slog mig är hur fort de kör. För det är helt sanslöst vad de drar på i spåret. Det var dock lite synd att Charlotte Kalla gjorde ett helt sjukt dåligt skidbyte i dagens "duathlon"-tävling. För det gäller ju att göra ett så snabbt byte man bara kan. Men jag tror inte det hade spelat någon roll, för det blev ju trippelseger för norskorna idag. Idag så va de i en klass för sig. Men vad gör det, det var ju en höjdardag att se skidor.

har tränat

Publicerad 2010-03-19 19:58:50 i ,

Nu är man hemma efter att ha kört ett bra skönt löppass på gymmet. Måste säga att efter att jag la om min träning, så svarar kroppen enormt mycket bättre. Nu ska jag snart äta middag och kolla på "Så ska de låta"...:)

vet inte vad det är med mig....

Publicerad 2010-03-18 22:43:26 i ,

Men denna blogg börjar att leva sitt egna liv ibland. För det första så är det ju inte tänkt att jag ska va personlig i denna blogg. Jag har ju tänkt att den ska handla om mina intressen som är matlagning, musik, sport och träning. Men det sista halvåret så har en hel del personliga inlägg kommit med. Det är inte det denna blogg är till för. Men det blir bara så ibland. Jag har märkt att det är enormt skönt att skriva av sig, och att skriva är något jag är enormt intresserad av. Så om ni ursäktar, ni som läser denna blogg, så kommer de mer personliga inläggen att öka i framtiden. Men det kanske inte gör något.....

såå skönt...

Publicerad 2010-03-18 21:55:35 i ,

Ikväll så gick det vägen. Djurgården vann den första matchen mot Brynäs i kvartsfinalen och match 1. Det var enormt skönt att de vann första matchen. För det är viktigt med en bra start.

ikväll gäller det

Publicerad 2010-03-18 11:41:21 i ,

Som jag har väntat på detta, men nu är stunden här. Det är äntligen dags för SLUTSPEL. För första gången på flera år, så är djurgården med och slåss om årets sm-guld.

facebook har spårat ur

Publicerad 2010-03-17 23:58:09 i ,

Alltså jag måste säga att Facebook har helt spårat ur tycker jag. Den va helt ok i början, men nu tycker jag den har helt har åkt ur spår. Jag skulle fixa in en bild, men var fan gör man det? Antingen är jag korkad, men de gör ju också om Facebook hela tiden. Nej, jag är inte direkt någon vän av denna community.

enormt bra löparblogg

Publicerad 2010-03-17 12:52:22 i ,

Den här bloggen är extremt bra om man vill läsa om någon som löptränar på en rätt hög nivå. Denna blogg är också bra för att få inspiration till att göra träningen både roligare och bättre.

kungen och prinsen av svensk musik

Publicerad 2010-03-17 11:33:10 i ,

Helt klart är det så, att enligt mig, som är en musikelitist. Så är det så att Ulf Lundell är kungen av svensk musik, och Per Gessle är hans tronarvinge....

vad håller de på med????

Publicerad 2010-03-17 11:22:34 i ,

Ibland skäms jag lite över att vara svensk medborgare faktiskt. För det finns en sån dumhet i det svenska samhället som jag är så trött på. Detta kom jag och tänka på då jag läste denna nyhet. Alltså om man går och besöker en festival, som är just en hårdrocksfestival, då får man väl ta i beräkningen att det blir hög volym. Sen så vet ju jag att just denna festival ligger väldigt bra placerad. Det är ju långt ifrån all bebyggelse, så det kan ju knappast va de som bor där som klagar. Sen ska faktiskt hårdrock spelas jävligt högt för att det ska bli en nice konsertupplevelse. Det finns ju inget sämre än lågt ljud på en hårdrocksfestival. Nej, mer högre ljud åt folket....

riktigt kul

Publicerad 2010-03-17 10:46:47 i ,

Jag är ju inte direkt intresserad av bandy, men jag måste bara glädjas med att Bollnäs spelar final i år mot Hammarby. Jag känner ju ganska mycket för bygden Bollnäs eftersom jag studerade vid deras folkhögskola för några år sen. Då fick jag verkligen känna på hur det är med deras hysteri kring bandyn. För så var det verkligen. Det snackades bandy morgon, middag och kväll. Så att de nu spelar final, det måste va enormt stort för hälsingarna. Dock tror jag det kommer bli en enormt tuff match. För Hammarby kommer nog att spela tufft, för de har ju ingen vinst på Studenternas i Uppsala.

nice väder....

Publicerad 2010-03-17 10:15:09 i ,

Man blir ju helt otroligt glad när det är sånt vackert väder ute. Helt klart är det enlig mig då, dr Klabbe sånt där som jag kallar för "kärleksväder".

hur jag är som person

Publicerad 2010-03-15 19:11:57 i ,

Det är en en sak som jag är jäkligt bra på. Det är att må bra. För jag är väldigt bra på det. Jag är nog bäst i världen på att just må bra...:)

otroligt skönt pass på gymmet

Publicerad 2010-03-15 19:00:28 i ,

Det är otroligt vad lite förändringar kan betyda mycket ibland. Jag har gjort 2 stora förändringar när det gäller min löpträning. Dels så har jag bytt tillbaka till mitt gamla gym som är Må Bättre här i Falun. Helt klart så är det så att det gymmet passar mig bättre mot Friskis och Svettis. Sen så har jag skippat träningsprogrammet jag följde förrut mot Stockholm Maraton nästa år. Jag testade ett träningsprogram som skulle göra att man skulle bli en bättre maraton löpare. Men jag höll på att ta död på min motivation till att träna, så det var verkligen ingen bra ide. Så nu har jag gått tillbaka till mitt gamla upplägg när det gäller min träning. Och shit vilken förbättring. Jag ska följa den "inre" träningsprogam som jag följt härom åren. Den passar mig bättre. Så idag så körde jag ett stenskönt pass på gymmet. Det blev 50 min löpning och sen lite andra grejjor.

ljuva toner från Norge

Publicerad 2010-03-14 22:55:55 i ,

Är det någon som kommer ihåg den Norska sångerskan Lene Marlin? Det är kanske inte så många som kommer ihåg henne. Men för några år sen så hade denna sångerska en dunderhit med denna låt. Det har ju nu varit rätt tyst om denna tjej ett bra tag. Det beror främst på att hon har haft extremt svårt att följa upp denna megahit.
Detta år så kommer Lene Marlin att släppa en ny skiva, och för folk som jag, som har "premium" medlemsskap på spotify, så kan man lyssna på hennes skiva i förväg. Och jag måste säga att det är en grymt bra skiva hon har spelat in. Det är en helt ny Lene man hör på skivan. Det råder ett lugn över denna skiva och den är enormt skön att lyssna på. Jag skulle verkligen rekommendera denna skiva till alla som kanske ska ha en romantisk middag på en dejt. Då är denna skiva perfekt att ha i bakgrunden. Får man inte lust att kyssas till denna skiva, då är det något fel.

riktigt skön söndag

Publicerad 2010-03-14 18:05:21 i ,

Denna Söndag den 14 mars, den måste nog gå till historien som en av de skönaste dagarna i mitt liv lite. För snacka om att jag har mått enormt bra idag. Främsta skälet till varför det är så, är ju för att det är så skönt väder ute. Vintern har ju varit både lång och enormt kalll, så när det blir varmt ute, då blir man ju helt tokig lite.

sköna söndag

Publicerad 2010-03-14 15:59:34 i ,

Har haft en underbar Söndag idag. Har varit ute i många timmar och gått me min polare. Det var ett enormt fint väder ute idag, så bra att man inte vill gå hem. Såg lite på "Barnens skidspel" här i Falun. Och man kan ju konstatera, att det är ingen som helst fara med återväxten inom svensk skidåkning. Det var så kul att se alla barn som åkte skidor. Det som slog mig, det var att många av barnen va så bra på att åka. Själv kommer man ju ihåg hur man hela tiden ramlade när jag tog mina första stapplande skidtag i längdspåret. Och kanske så såg man en framtida "Charlotte Kalla" eller "Per Elofsson".

lördags morgon....

Publicerad 2010-03-13 09:42:59 i ,

Känner mig lite halvkrasslig idag, så det blir lugnt idag. Men vad gör det att man är lite sjuker, när det är så underbart väder ute. Jag ser genom fönstret att solen skiner för fulla muggar. Det kan nog bli en rätt fin dag trots allt. Nu blir det Winnerbäcks senaste på stereon och lite frulle...:)

Musikalernas musikal...

Publicerad 2010-03-13 01:18:05 i ,

Det är helt enormt vad jag älskar att surfa runt bland video klippen på www.youtube.com. Det finns så otroligt mycket kul att se där. Och ibland så hittar man riktiga guldklimpar. Ikväll var en sån där stund, då jag verkligen har kommit över några enormt sevärda klipp som jag bara måste skriva om här på min blogg.
De klipp som jag tänker visa är ifrån musikalernas musikal, enligt mig, Björn och Bennys "Kristina Från Duvemåla". Jag hade chansen att se denna musikal live för en herrans massa år sen på Cirkus i Stockholm. Och jag måste nog säga att det var lite av en magisk afton för mig. För jag var rätt så ung då och visste inte så mycket om musik då. Men den stunden inne på cirkus den kvällen, den stunden förändrade lite mitt liv. Jag har svårt att beskriva det är som jag älskar så med denna musikal. Men det som först och främst gör den så bra, det är dess handling. Den handlar ju om den stora utvandringen på 1850-talet. Under dessa år i Sverige så var det ju torka och stor svält i Sverige. Så då blev ju många tvugna att ge sig av till Amerika. Det var enormt många svenskar som gjorde detta. Så det är många svenskar idag som har ättlingar i USA. I musikalen så spelar Helen Sjöholm en av huvudrollerna, och det var hennes stora genombrott för den breda publiken. Och jag måste säga, att hon ÄGDE scenen den kvällen som jag såg musikalen. Jag satt faktiskt och grät när hon sjöng låten "Du måste finnas". Det är just den låten som jag alltid kommer att gilla mest ifrån denna musikal. Den har en så enormt stark text som verkligen griper tag i en. Peter Jöback gör också en stark roll som "Robert" i musikalen. Han kom ju också att slå svensktoppsrekord med sin megahit "Guldet blev till sand". Anders Ekborg gör ju också en stark roll som "Carl-Oscar. Men den som ägde scenen var helt klart Helen. Det var hennes musikal rätt så mycket faktiskt. Jag tror ingen hade kunnat spela hennes roll bättre.

Varje gång jag ser det där klippet så får jag "gåshud" av Helens framträdande här. För hon sjunger verkligen med en sådan inlevelse att man häpnar. Men det är som jag sade tidigare, det som gör denna låt så stark också, det är texten. För man får en tår i ögonen när man hör Kristinas förvivlan inför hennes första tankar om det verkligen finns en gud. För det är ju när denna låt kommer i musikalen, som Kristina för första gången i sitt vuxna liv tvivlar på gud. Hela tiden så har hon ju benhårt trott på gud.

 


 

denna skiva lyssnar jag på nu

Publicerad 2010-03-12 23:52:30 i ,

Av alla skivor som jag har i min skivsamling, så är det nog "Joyride" skivan med Roxette som jag har lyssnat på allra mest. Men det är så för att den har inga svaga punkter alls. Det är en sån där skiva som är bra rakt igenom. Det finns inte en enda dålig låt på den. Det är ganska bra gjort av en skiva som är gjord av en svensk grupp. Jag har skrivit om denna skiva så många gånger tidigare på min blogg. Men jag kan inte få nog av den. Den här skivan betyder enormt mycket för mig. Den skänker mig glädje, den är en tröst om jag mår dåligt. Det är helt enkelt en skiva som är bra i alla lägen i mitt liv.fredag kväll...

Publicerad 2010-03-12 23:30:46 i ,

Fan va det är skönt att det är Fredag och att våren är på väg ÄNTLIGEN. För det är sjukt vad denna vinter har varit bister och lång. Jag kan själv inte komma på en vinter i mitt liv som varit så här kall och lång. Så det är skönt att det är vår i luften nu.

Så här såg det ut hos min mamma och pappa, när jag va och besökte de för några veckor sen.

vad händer sen???

Publicerad 2010-03-12 14:08:42 i ,

En spelare i Modo som har satt ned foten och sagt att det är definitivt slutspelat på elitnivå, det är Markus Näslund. Det kan man läsa i dagens Sportbladet. Men det är ingen nyhet, för han har ju sagt att han bara skulle spela denna säsong för att hjälpa Modo. Det jag tänker på, är vad Modo ska göra utan sina storstjärnor nästa säsong. För det ser ju inte så ljust ut på juniorsidan heller. Det kan nog bli bra jobbigt för Modo nästa säsong om de inte få tag på några som kan fylla tomrummet efter Peter och Markus.

sorgligt att se

Publicerad 2010-03-12 13:52:34 i ,

Det är med sorg i halsen jag ser detta klipp nedan. Det är en enormt nedstämd och sorgsen peter Forsberg som blir intervjuad direkt efter förlusten mot Södertälje. Man ser verkligen i hans blick att han är enormt besviken. Men det skulle jag också vara om jag varit i hans skor. För det är verkligen enormt dåligt av Modo att inte vinna över ett Södertälje som faktiskt spelade med 4 spelare avstängda. Det är nog som Peter säger i intervjun, att det var mycket underskattning av Modo inför matchen. Är det verkligen sanning, så är det lite av en skandal. För dessa spelare är ju proffs och borde kunna göra bättre ifrån sig tycker jag. Men jag tycker att Peter inte behöver skämmas över sin insats. Han gjorde vad han kunde.

lite tankar inför slutspelet...

Publicerad 2010-03-12 13:06:05 i ,

Snart är det ju dags för slutspel i årets hockeysäsong. Och jag måste säga att jag nog aldrig har kännt så mycket för detta slutspel som just i år. Men det är självklart så för att mitt lag, Djurgården har spelat så otroligt bra denna säsong. Jag hoppas att de går långt och kanske spelar en final. Är de i final så tror jag faktist att de blir farliga. Ett lag som jag däremot är enormt besviken på, så är det Modo. De borde verkligen ha nått slutspel med de enormt fina spelarna de har i sitt lag i år. Det är ju inte alla som kan ställa Peter Forsberg, Mats Näslund, Per Svartvadet på isen. Men det är som det varit förr. Det räcker inte med att ha bara stjärnor i sitt lag, man måste få dem att dra åt samma håll också. Jag tycker inte Modo har lyckats med det. Sen så måste jag också klaga lite på deras målvakt. Han har inte heller spelat på topp de sista matcherna i grundspelet. Ett bra lag måste ha en bra målvakt på topp, annars går det inte.

var det en bluff elle?

Publicerad 2010-03-12 12:44:29 i ,

När jag ser tillbaka på tiden då Svininfluensan härjade som värst i Sverige så är det med avsmak. Jag tycker det verkade va enormt uppblåst och uppförstorat. Det känns som att all hysteri kring denna influensa var så onödig.

Ur Dagens Nyheter den 12 mars 2010

Influensan tappar
farlighetsstämpeln

"Svininfluensan behöver inte
längre klassas som allmänfarlig
sjukdom, anser regeringen
som i nästa vecka kommer att
överlämna förslaget att häva
stämpeln till riksdagen. Infl uensan
blev anmälningspliktig
enligt smittskyddslagen i maj i
fjol, vilket bland annat innebar
att läkare då blev skyldiga att
anmäla alla bekräftade fall av
A/H1N1-smitta."

om jag varit lite "off"

Publicerad 2010-03-12 12:22:22 i ,

Om jag varit lite "off" de sista dagarna så beror det mycket på att jag varit hemma och sträckläst en bok om Ulf Lundell. Det är Expressen journalisten Måns Ivarsson som har skrivit denna bok om våran riksskald. Och jag måste säga att denna bok är en av de bästa biografier jag läst faktiskt. Den är enormt välskriven.

så var det SLUT

Publicerad 2010-03-11 21:19:45 i ,

Det är helt otroligt, men Modo förlorade matchen ikväll mot Södertälje. Och med detta så är chansen till slutspel över för laget. Det är helt sjukt att de förlorade denna match. För Modo är så mycket bättre som lag, och de ska bara inte förlora en sån här viktig match. Nu är nog eran "Peter Forsberg" med allra största sannorlikhet slut. För jag tror knappast att han fortsätter nu. Fan vad besviken jag är på Modo. Det är ju inte bara Peter som spelar i det laget. De andra medspelarna måste ju också dra sitt strå till stacken.

avslaget

Publicerad 2010-03-11 14:04:31 i ,

Jag tror väl aldrig att mitt intresse för schlagern har varit så lågt som just i år. Men det har ju inte varit direkt något höjdarår när det kommer till låtarna detta år i denna skittävling. Jag tycker som alla år tidigare att det är för många låtar och för många tävlingar. Nej banta spektaklet till en tävling så kommer det att bli bra mycket bättre.

end of an era

Publicerad 2010-03-11 13:28:52 i ,

Ikväll kan faktiskt bli en historisk kväll om man älskar hockey. För just ikväll kan en stor era i Svensk hockey ta slut. Fär denna kväll spelar Modo en otroligt viktig match om en fortsättning i slutspelet. De möter ett väldigt uddlöst och trögt Södertälje. Gör bara Modo vad de ska så ska de vinna denna match. Men allt kan ju hända i hockey, så man ska inte ta ut något i förskott. Men det vore enormt trist för svensk hockey om Modo och peter Forsberg åker ut. Detta kan vara hans sista match då i hans enorma karriär. Jag hoppas att det inte är så, för jag vill se mer av Peter "the god of hockey" Forsberg.


hehe

Publicerad 2010-03-10 23:33:04 i ,

Min lägenhet börjar allt mer att likna en skivaffär. hehehehehe


en reflektion

Publicerad 2010-03-10 19:44:17 i ,

Jag tänkte på en sak idag, då jag va nu på eftermiddagen och gymmade. Det är detta fenomen att folk går hem och duschar. De typ tränar som fan och blir hur svettiga som helst, och så går de hem och dushar. Vissa går också och sätter sig svettiga som en annan bäver på bussen. Jag förstår inte att man inte har tid att duscha på gymmet. På mitt ställe finns det ju enormt fina omklädningsrum och bra duschar. Jag tycker att det är lite äckligt med detta fenomen. Men alla får väl göra som de vill.

tror jag förstår nu

Publicerad 2010-03-10 14:30:31 i ,

Just nu lyssnar jag på musik med Jimi Hendrix. Och jag förstår nu varför jag aldrig blev någon gitarrist förrut. För jag hade ju en gitarr för några år sen, och då drömde jag ju att jag var John Norum i Europe och att jag spelade med dem på de stora arenorna i världen. Men när jag hör Hendrix så förstår jag varför jag inte blev det. För ingen kan spela som just Hendrix. När man hör han spela, då är man i himmelriket verkligen. För de ljud som han lyckades få fram med sin gitarr, det är helt sanslöst. Den skiva som bäst speglar hur bra Hendrix var, det är skivan "Bold as love".

nytt material med Hendrix

Publicerad 2010-03-10 14:06:53 i ,

Idag så släpps ännu en skiva med outgivet material med Jimi Hendrix. Det har ju kommit en hel del såna skivor med just Hendrix efter hans död nu. Men det som är så slående, det är ju hur otroligt skicklig låtskrivare och gitarrist han var. Helt klart är han en legend som för alltid kommer va uppe i samma liga som Elvis Presley, John Lennon och de andra giganterna.

känner att man blir människa igen

Publicerad 2010-03-10 13:21:25 i ,

Det är så skönt att vi ÄNTLIGEN går mot varmare tider och soligare tider. Det riktigt känns i hela kroppen när det är så fint väder ute. Och självklart så blir jag ju kär så fort jag ser en fin tjej på stan....:) Det är alltid så vid denna tid på året...:)

rätt coolt

Publicerad 2010-03-10 13:19:11 i ,

Läste i morse att Borlänge har lyckats att boka Jay-Z till Peace and love festivale i sommar. Det är rätt otroligt att han kommer till lilla Borlänge och spelar. För han gör inte många festival spelningar, så att han spelar i sommar är helt otroligt bra jobbat enligt mig. Helt klart ska jag se Jay-Z. Är ingen stor fan av just hip-hop, men har sett Jay-Z på tv många gånger. Han verkar vara en bra live artist.

helt sanslöst

Publicerad 2010-03-08 11:30:12 i ,

Jag vet inte vad detta säger om svensk bordtennis år 2010. Men att Jan-Owe Waldner vinner sm-guld som 44 åring. Det är först och främst enormt bra, men sen så finns det andra sidor av myntet. Att han kan vinna guld vid hans ålder, det säger rätt mycket om hur dålig svensk bordtennis är.

en kul detalj

Publicerad 2010-03-08 11:14:26 i ,

Det är ju lätt att man tänker tillbaka lite på hur mitt liv varit, såna här dagar då jag fyller jämt. Jag är ju först och främst inte någon som gillar att tänka tillbaka, jag vill mera leva för framtiden och tänka framåt. Men en sak som är en stor förändring hos mig, det är att jag mår enormt mycket bättre idag mot hur det var för 10 år sen.

vasaloppet 2010

Publicerad 2010-03-08 10:57:36 i ,

Det blev också en kul avslutning på årets Vasalopp. Det blev ju Jörge Brink som vann i år. Det var enormt kul tycker jag.

vårväder

Publicerad 2010-03-08 10:55:43 i ,

Det är så enormt skönt att det är finare väder ute idag. Man riktigt känner i kroppen att våren äntligen är på väg. För i min kropp så "spritter" det i benen på mig. Jag längtar också efter att få känna den första asfalten under löparskorna när jag brukar ge mig ut och springa så här års.

aha...30 år då...

Publicerad 2010-03-08 10:37:54 i ,

Så var det måndag och det är min stora dag, för idag så fyller jag nämligen hela 30 bast. Det är lite ballt faktiskt när man tänker på det. För det har gått så fort, åren mellan jag blev 20 och nu då jag är 30. Men det har varit kul 10 år, och det har ju hänt som sagt en hel del. Jag som person är en helt annan kille nu mot när jag va 20. Men jag ser fram emot att bli 40 sen...:)

vasaloppet imorgon....

Publicerad 2010-03-06 23:26:12 i ,

För mig så finns det bara en enda tävling när det kommer till längdskidor. Det är Vasaloppet och jag totaldiggar att följa det loppet via tv´n. Helt klart så skulle jag någon gång vilja köra det loppet, men för det så krävs det enormt mycket mil i spåret. Min kondition är det inget fel på, men det krävs mängdträning när det kommer till skiddelen.
Men varför jag gillar detta lopp så mycket, det är väldigt mycket för att det är just den starke i spåret som vinner oftast. Den som är bäst tränad vinner oftast, det är det som jag gillar. Många av tävlingarna när det kommer till den vanliga världscupen i skidor, de är så konstiga. De har krånglat till det så enormt mycket med tävlingar som "tour de ski, duathlon, sprint" och allt vad det heter. Nej, ska man snacka RIKTIG skidåkning, då ska det allt vara Vasaloppet.

läser läser och läser...

Publicerad 2010-03-06 21:51:39 i ,

Jag fick ju i födelsedagspresent Måns Ivarssons enormt välskrivan biografi om Ulf Lundell. Har ikväll varit helt försjunken i den boken. Har plöjt sida efter sida. Helt klart är denna bok grymt bra. Men jag kan tipsa om att denna bok är så mycket mer än bara en bok om Ulf Lundell. Man får reda på enormt mycket om hur det var att bo i Sverige på 1960 och 1970 talen. Det var inte lätta tider då verkar det som.ryggen

Publicerad 2010-03-06 10:46:02 i ,

Det är så skönt att jag nu är bra i ryggen. För det var sjukt va ont jag hade för någon vecka sen. Jag kunde knappt stå rakt då. Men efter att ha besökt en kiropraktor, så blev jag bra igen. Det är sjukt va man kan göra med bara händer.

det är konstigt en sak

Publicerad 2010-03-06 10:21:40 i ,

Jag tänker på den så kallade "pig-debatten" i Sverige. Jag tycker att den är så enormt konstig. För det är ju helt rätt i Sverige att använda hantverkare som snickare, målare, murare osv. Men att anställa någon som kommer hem till en och städar, det kan man inte göra. Det många inte förstår, det är att dessa städfirmor skänker enormt mycket glädje och livskvalitet till familjer runt om i landet. För ska sanningen fram, så har många familjer inte mycket tid över till att städa idag. Då är det ju skönt om de kan lejja bort städningen, så de får mer tid till familjen.

lördag...och skivmässa

Publicerad 2010-03-06 10:09:06 i ,

Nu är det lördag morgon och jag sitter och äter frukost och dricker kaffe, första för dagen. Idag blir det skivmääässsaaaaaa. Det ska bli jäkligt nice. Är ju en stor musikälskare och jag rådiggar att gå på skivmässor och botanisera bland alla skivbackar.

fredag natt....

Publicerad 2010-03-06 00:15:37 i ,

Det finns inga ord för hur mycket jag älskar denna skiva med Ulf Lundell. Denna skiva har allt.....

fredag...KväLL

Publicerad 2010-03-05 19:04:52 i ,

nU ÄR det fredag och det är evening. Fan kan de bli mer najs än det. Nej fan jag tror nog inte det. Jag fick ett paket idag som jag nog tror är lite av det bästa jag någonsin fått. Det bestod av två böcker som jag nog kommer läsa bra jäkla fort. Den första boken är en biografi om Ulf Lundell skriven av Måns Ivarsson som jobbar på Expressen. En rätt grym journalist om du frågar mig.

har os-baksmälla

Publicerad 2010-03-05 11:45:03 i ,

Jag har verkligen drabbats av fenomenet som kallas "os-baksmälla". För det är så nu för mig. Jag kände så efter OS i Peking. Det blir så tomt när ett OS är slut, det blir så trist att titta på tv då.

det är så kul

Publicerad 2010-03-05 10:58:38 i ,

Något av det roligaste jag varit med om under "sportåret" 2010 är att Djurgården hockey äntligen är tillbaka i toppen av elitserien. Det är enormt kul. Men sen så är Hardy Nilsson en bra underskattad tränare, och det som jag gillar med han är hans "tänk" kring hockeyn. Han vill spela en anfallsrik hockey och han vill vinna. Detta är två egenskaper som jag nog tror kan leda laget långt i slutspelet. Jag tror de går för guld denna säsong.

dumma kärringar...

Publicerad 2010-03-05 10:33:27 i ,

Man blir så trött på hur dum folk är ibland. Läste för en liten stund sen om en tant i Sverige som blivit rånad på en hel del kosing. När man läser stycket ur artikeln nedan, så undrar man lite hur man kan va så korkad. Lite får man väl tänka efter då man svarar i telefonen.

Ur Dagens Nyheter 5 feb 2010

"– Han lät inte riktigt som mitt
barnbarn, men han sa att han var
lite förkyld. Och jag gick på det …
Men när det gäller ens barnbarn,
det fi naste man har, då vill man ju
göra allt.
I dag är det en vecka sedan Mildred
fi ck det där samtalet. Mannen
som påstod sig vara hennes barnbarn
behövde pengar. Han stod på
en bilfi rma och hade gjort ett fynd –
det gällde att slå till direkt. Mildred
sa att 10 000 kunde han få låna, det
hade hon hemma. Bra, sa mannen,
jag skickar en vän, själv måste jag se
till att ingen annan köper bilen.
– Att jag lät mig luras, det är obegripligt.
Jag är ju en redig människa.
Nu känner jag mig kränkt och
grämer mig något otroligt, säger
Mildred.
Tjugo minuter efter samtalet kom
en stilig man hem till henne. Han
sa inte så mycket men var trevlig.
Mildred sa att han var välkommen
på stuvade makaroner och falukorv
någon annan gång eftersom det är
hennes barnbarns favoriträtt.
Mannen fi ck pengarna. ”Halleluja,
pris ske Gud”, sa han. Sedan
gick han."

fredag och det är fint väder

Publicerad 2010-03-05 10:30:40 i ,

Nu är det fredag, och jag sitter vid mitt matbord och äter frukost. På stereon, som är bland det första jag sätter på, så ljuder Per Gessles ljuva stämma, som så många gånger förr i min lägenhet. Den platta jag lyssnar på är "Gessle over Europe". Ute är det bra snöigt och kallt, men inte så kallt som för några dagar sen. Det är ungefär -12, och det är ju rätt så överkomligt.

jag är fast

Publicerad 2010-03-05 00:51:24 i ,

Alla som läst min blogg vet väl att jag är bra intresserad av matlagning. Det är ju min stora passion här i livet. Ibland så måste man ju få inspiration till nya maträtter. En bra sak är ju att kolla på matprogram. Dock så är enormt många matprogram otroligt trista att titta på. Men ikväll har jag nått himmelriket. För jag såg första avsnittet av "Pluras och Mauros kök" på kanal 8. Detta program var en fröjd att se. Det är väl inte så mycket matlagning igentligen i programmet, men det finns så mycket annat att njuta av. Mauro Scocco är nog den stora behållningen i programmet. Han visar här en helt ny sida som jag inte sett hos han förrut. Han är en sjukt kul kille verkar det som. Men att se programmet, det är lite som att va en gäst i Pluras kök. Man blir bra glad i själen närman ser programmet.god natt och packa

Publicerad 2010-03-04 01:00:32 i ,

Nu bär det av hemåt igen imorgon. Ska bli skönt för nu längtar jag hem till Falun. Dock är det alltid ledsamt att lämna mamma och pappa. För de är för mig, de två allra viktigaste personerna i mitt liv.

en whiskey och ett mätglas

Publicerad 2010-03-03 17:31:46 i ,

Jag är ju just nu hos min pappa och mamma och hälsar på. Jag måste säga att det är bra kul att åka hit upp och hälsa på dem så här års. För är det någonstans man ska vara på vintern, så är det i Ångermanland och Sollefteå. Det är så fint här uppe vid denna tid på året.

Men det är lite ballt me pappa och när det kommer till whiskey. Ett intresse som jag verkligen har fått ifrån han. Men det jag tänker på är att då han är hos mig, då ska det verkligen hällas upp stora mängder i glaset. Men då jag är och besöker dem här hemma hos dem, då ska mätglaset fram ochh det ska va exakt på milimetern i glaset.

sverige utan chans

Publicerad 2010-03-01 01:31:39 i ,

Det är svårt för mig att släppa finalen mellan Kanada och Usa i os-hockeyn. För det var en av de bästa matcher jag sett i en os-hockey turnering. Det var sån fart och sånt enormt bra passningsspel, som gör mig lite rädd också. För jag tycker verkligen att dessa två länder har gått ifrån Sverige lite. De är på en sån enormt hög nivå om man jämför med Sverige. Helt klart så var Sverige några klasser sämre denna gång. Tre kronor skulle aldrig ha haft skuggan av en chans mot Kanada i denna turnering.


största os-minnet

Publicerad 2010-03-01 01:27:21 i ,

Men mitt bestående minne ifrån detta OS, det är nog när Anja Pärsson kör ur och kraschar så enormt illa i störtloppet. Det var helt otroligt av henne att hon trots det, lyckades ta ett os-brons. För mig är det en av de största prestationerna av en svensk idrottare under detta os.

fast....det är klart..

Publicerad 2010-03-01 01:13:24 i ,

Det är faktiskt rätt skönt att OS är över nu. För jag är, om jag får erkänna det, enormt trött på sport på tv nu. Det ska bli skönt när livet går tillbaka till det vanliga nu....:)

VILKEN MATCH

Publicerad 2010-03-01 01:05:44 i ,

Nu är ju OS i Vancouver över för denna gång. Det är ganska trist att det är slut, för det har ju varit kul att följa de olika sporterna under detta OS. För svensk del har det ju gått enormt bra denna gång. Det landade ju på enormt fina tio medaljer. Det är så bra att man knappt tror att det är sant. Av dessa tio medaljer är fem guld.

Ikväll så följde jag finalen i hockeyn mellan Kanada och Usa. Det blev en helt sagolikt bra match. Kanada hade ju ett enormt tryck på sig att vinna matchen. Men de började också enormt starkt och gjorde självklart också det första målet. Efter det så ägde de större delen av matchen. De slappnade av lite i slutet av sista perioden. Då kvitterade Usa till 2-2 efter en enorm miss av Kanadas målvakt. Helt klart så var det en målvaktstavla. Han skulle självklart ha tagit den pucken. Men det spelade ingen roll. För i sudden så ägde Kanada matchen och min stora favorit Sidney Crosby avgjorde för Kanada. Snacka om att det kommer att firas nu i Kanada.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela