klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

måndag

Publicerad 2010-05-31 22:50:43 i ,

Det vart en bra skön måndag trots allt. När jag vaknade imorse, så var jag bra deppig, och jag trodde att denna dag skulle bli helt kass. Men efter lite shopping av nya löparkläder och en ny bok med Ulf Lundell, och lite snack med en viss person, så är jag helt klart på banan igen....:)smygläsa bloggar

Publicerad 2010-05-30 22:24:53 i ,

Ett litet kul tidsfördriv jag brukar syssla med ibland, det är att smygläsa andras bloggar. Det är bra kul.

löpträna i värmen

Publicerad 2010-05-30 14:42:31 i ,

Det går alldeles utmärkt att springa i hög värme. Allt annat är bara skitsnack om man frågar mig. Det man måste tänka på om man ska göra detta, det är förberedelser och åter förberedelser. För det första så gäller det att ha massor med vätska med sig. För man ska dricka som fan både före under och efter träningspasset. Sen så är det en annan sak som fungerar bra för mig. Det är den mentala biten. Man ska intala sig själv att det inte alls är så varmt som man tror. Man ska tänka typ att det är skitkallt och -20 ute och en jävla massa snö. Jag har testat detta några gånger nu när det är vamt. Och det funkar faktiskt för mig. Så den mentala biten i löpträning är bra viktigt.

söndag och mammas dag

Publicerad 2010-05-30 13:09:33 i ,

Denna söndag började med att jag ringde min kära lilla mamma och önskade henne glad mors dag. Helt klart är detta en viktig dag, för det är bra viktigt att vi bryr oss om våra föräldrar.

mors dag imorgon

Publicerad 2010-05-29 10:06:09 i ,

Jag hoppas att inte det är någon som glömt bort att det är "mors dag" imorgon. Jag brukar inte gilla såna där dagar då man ska fira något. Men mors dag tycker jag är en bra dag, för vi ska fira våra mammor mer tycker jag. Jag ska iallfall fira min mamma väldigt mycket imorgon. För hon är en stor förebild för mig. Jag tror inte det finns en bättre mamma än just min mamma..:)

kul för Söderling

Publicerad 2010-05-29 09:33:00 i ,

En kille som verkligen har hittat rätt i sin tennis karriär, det är ju Robin Söderling. Nu är han vidare i Franska Öppna, och det är så starkt gjort av honom.

löööördag

Publicerad 2010-05-29 09:30:44 i ,

Det är något speciellt med Lördagar tycker jag. För man känner det direkt då man går upp, att idag är man ledig och man kan göra lite vad man vill. För mig är Lördagar väldigt mycket en dag som man ska göra saker man inte hunnit med under veckan.
Just nu så håller jag på att göra frukost och lyssnar på en bootleg med Per Gessle. Så denna morgon hade inte kunnat starta bättre. Senare ikväll ska jag äta middag med en väldigt speciell person för mig. Det längtar jag efter väldigt mycket...:)

mat vin musik

Publicerad 2010-05-28 19:36:28 i ,

Just nu så står jag och håller ett glas rött vin i handen och lagar en god pastarätt med den andra. På stereon är det Roxette för fulla muggar. Och imorgon så vet jag att vid denna tid så kommer jag att få äta med en MYCKET mycket fin person..:) Så jag tror nog att livet är bra gött just nu.

Jag vill önska alla jag känner i hela långa Sverige en fin helg...

hehe..

Publicerad 2010-05-28 08:04:52 i ,

Det är så kul att sverige inte kom med till final. För det var verkligen en sjukt dålig låt och som inte hör hemma i finalen. En dålig låt ska inte va i final, så enkelt är det.

bra gjort Söderling

Publicerad 2010-05-27 09:17:24 i ,

Det verkar som att Robin Söderling är inne i en bra period nu i hans tennisspelande. För han är redan klar för tredje omgången nu i Franska öppna. Han vann över Taylor Dent med utklassningssiffror. Det är inte speciellt vanligt i grand slam turneringar. Jag tror att Söderling kan gå långt i årets turnering. Han kan till och med vinna, så bra är han.

en kväll i slutet av maj

Publicerad 2010-05-26 22:55:56 i ,

Jag tror inte en kväll i Maj inte kan sluta bättre än så här. Först har man haft en underbart mysig kväll med flickvännen. Vi har kollat på film och sen så har vi bara myst tillsammans hela kvällen. Efter att hon åkt, så tog jag mig en whiskey, satte på en skiva med Jill Johnson och så satte jag mig i soffan och njuter av hennes underbara stämma. Jag måste säga, att en kväll i Maj inte kan bli bättre än så här...:)

vi överanalyserar barnen

Publicerad 2010-05-26 07:59:14 i ,

Är det inte dags att vi vuxna låter våra barn vara ifred och inte överanalyserar dem så in i norden mycket. Låt barnen få växa upp som de vill. Vill en tjej vara princessa och ha en rosa klänning, så får hon väl ha de. Samma sak med en kille, han ska väl få hålla på att snickra om han vill det.

första semin

Publicerad 2010-05-26 07:53:40 i ,

Jag undrar igentligen hur många av svenskarna som tittade på semifinal 1 igår av schlagern. Jag tror inte direkt det var många. För när jag läste om låtarna i Aftonbladet, så var det endast 1 låt som fick 3 plus. Men det verkar som att favoriterna gick vidare. Det ska bli spännande och se hur det går för sverige imorgon i den andra semifinalen. Jag hoppas ju att sverige går vidare, men jag är inte direkt hoppfull. För det är bra starkare låtar i den andra semifinalen .

god morgon sverige

Publicerad 2010-05-26 07:43:34 i ,

Onsdag, och det är mitt i veckan. Det är ju bra skönt. För snart vet man att helgen kommer. Just nu så äter jag frukost, och lyssnar på Rainbow och Ronnie James Dio. Det där var ju gruppen han slog igenom i. Jag måste säga att jag slås av vilken mäktig röst han hade. Så jag förstår att det är många hårdrocksfans som saknar honom.

bruuuuuuce

Publicerad 2010-05-24 19:34:15 i ,

Ikväll så nördar jag riktigt ner mig i tidningen Uncuts specialare om Bruce Springsteen. Måste säga att den tidningen är helt klart värd alla pengar just nu.

brons i vm

Publicerad 2010-05-24 08:14:03 i ,

Det var ganska bra av Sverige att ta brons i hockey-VM tycker jag. För med det ganska mediokra lag vi satte på isen, så får det vara klart godkänt med ett brons tycker jag. Det ska också bli skönt med en annan förbundskapten nu efter Bengt-Åke. För jag tycker att han har stannat upp i utvecklingen efter de båda gulden 2006. Jag önskar Per Mårts all lycka och framgång med tre kronor.

sverige

Publicerad 2010-05-24 08:09:07 i ,

Nu är den fi naste årstiden här
– nu när vi har som mest att göra.
Det är skolavslutningar, studentexamen,
avsluta jobb före
semestrar. Inget kan vänta. När
du svettas i bilkön, trängs i t-banan
och stressar på din arbetsplats
– då blommar hela Sverige.
De berusande dofterna drar förbi
när du sover.
Men om du åker runt i Sverige
vid denna tid upptäcker du de
mest fantasiska landskap med
jublande fågelsång och skir grönska.
Efter midsommar tystnar det
i skogen. Löven har blivit mörkgröna
och rasslar i vinden. De
första fl yttfåglarna börjar dra
söderöver, och mycket är överblommat.
Barnen har inte fått
uppleva naturens under. Utmattade
åker vi i väg på semester,
ofta till andra länder.

detta var något nytt

Publicerad 2010-05-24 07:55:50 i ,

Ibland läser man kul nyheter i tidningarna. I morgonens Dagens Nyheter så kunde man läsa att vi i Sverige blir alltmer positiva till invandrare i vårt land. Jag undrar bara vilka svenskar de har frågat då. Inte har de frågat mig iallafall. Jag vet iallafall vilket svar jag skulle ge och det är NEJ....

måndag 24 maj

Publicerad 2010-05-24 07:46:39 i ,

Det är måndag och jag har gått upp, har satt på musik på stereon. Så nu ljuder Erik Hassles ljuva stämma i min sköna lägenhet. Jag måste nog säga att sätta på kaffe och sätta på stereon. Det är nog de sysslor jag gör allra först då jag vaknar. För jag måste ha kaffe och sen musik på morgonen, annars så funkar inte min morgon.
Det är bra fint väder ute idag, men det är bra kallt, bara +7 grader. Det är synd, för jag längtar efter att ha shorts på mig. Man vill ju visa upp mina vackra vader för Sverige..;) hihi

god måndag på er alla...:)

snacka om magplask

Publicerad 2010-05-23 12:31:22 i ,

Men det jobbigaste med förra veckan, det var helt klart att Tre kronor förlorade i vm. De var bara några sekunder från att spela en final, men då avgjorde Tjeckien med ett mål och så var de i final istället. Tydligen så har Bengt-Åke gjort en dundertabbe med coachningen. Men det spelar nog ingen roll, för tre kronor skulle ha spelat final med det lag de hade. För jag tycker att de hade det bästa laget i hela turneringen. Sen så var de andra lagen betydligt mycket sämre. Så det är lite av en skandal att tre kronor inte spelar final.

soldater får ingen ersättning

Publicerad 2010-05-23 12:05:35 i ,

Det är ju inte klokt vilken ankdam Sverige är på många sätt. För en av den gågna veckans mest sjukaste nyheter, det var den om att svenska soldater som stridit och blivit skadad i Afghanistan, inte har rätt till ersättning från Försäkringskassan. Det är inte klokt vad dumt det där är. Klart som sjutton de ska ha pengar om de åkt iväg och stridit för den svenska flaggan och för sitt liv. Då ska de självklart få pengar. Sen kan man ju också diskutera varför det är svenskar där borta och krigar. Jag undrar liksom varför de är dä? Vad är meningen med det....

god sen morgon

Publicerad 2010-05-23 11:53:46 i ,

Det är söndag och det är bra sent jag är uppe idag. Jag tog en bra lång sovmorgon idag. Men det berodde på att jag läste en sån sjukt bra bok. Det är en Henning Mankell roman och han skriver så bra böcker. När jag har startat att läsa en av hans böcker, då kan jag inte sluta.

Jag läste också om att i en skola i Sverige, så har eleverna rätt att bestämma lärarnas löner. När jag läste det, så höll jag på att hoppa av stolen jag nu sitter på. Vad är det för JÄVLA FLUMSKOLA vi håller på att skaffa oss i Sverige. Det är ju klart som fan att det inte ska va så. En lärare ska va en lärare och lära ut kunskap till eleverna. Eleverna ska å sin sida vara elever och lära för livet och inte hålla på med en massa flumsaker vid sidan om.

städa och blackjack

Publicerad 2010-05-22 14:44:44 i ,

Nu ska jag äntligen ta itu med städningen efter festen. Har inte kommit igång än. Men nu ska jag det, och det blir till tonerna av Black jack...:)

vilket drag

Publicerad 2010-05-22 14:42:07 i ,

Det blev ju inte som jag tänkte mig igår. Men jag tror att de flesta hade kul på min fest. För de flesta som jag prata med idag, och som var på festen hade nog rätt så kul. Jag hade iallafall kul som sjutton.

städa och städa

Publicerad 2010-05-22 11:55:01 i ,

På min diskbänk så står det drivor med glas och porslin, så idag blir det till att städa efter festen igår.

fest igår...

Publicerad 2010-05-22 11:53:30 i ,

Det blev verkligen verkligen inte som jag tänkt mig igår. Festen som jag fixade här hemma hos mig, den urartade lite grand när en person blev aspackad och började att bråka. Så vi var tvugna att slänga ut henne, eller rättare sagt, jag blev tvungen att slänga ut henne. Jag blir så trött på folk som går på fest och skämmer ut sig. Det blir nog inte så kul för henne sen på måndag, när vi i klassen samlas igen. Snacka om att hon har gjort fett bort sig.

freeedaggg

Publicerad 2010-05-21 08:22:43 i ,

Så var det fredag igen och snart är det dags för mig att bege mig till plugget. Det blir buss idag eftersom det är sjukt dåligt väder ute. Denna fredag tror jag kan bli rätt så lyckad. För ikväll är det taco-kväll med några från kursen här hos mig. Det tror jag kan bli bra kul.

tjejruset

Publicerad 2010-05-20 20:30:48 i ,

Jag var upp till lugnet idag och kollade på tjejruset idag, och det var bra kul. Det regnade som fan, men det var ingen som hängde läpp för det. Det var ju bara att gilla läget och se glad ut. Jag blev dock bra imponerad av alla tjejerna som sprang.

ok....lite skumt detta???

Publicerad 2010-05-19 07:41:30 i ,

Nu inser jag ju hur jävla korkade Piratpartiet är igentligen. För just nu så sponsrar de bandbredd åt hemsidan "piratebay". Det är nu jag inser hur dumma de är. Hur sjutton kunde de vinna så många röster i förra valet???

god morgon

Publicerad 2010-05-19 06:55:37 i ,

Idag är det Onsdag den 19 maj och idag så var jag så galet glad då jag vaknade idag. För jag känner på mig att denna dag kommer att bli bra. För det första så kommer jag få träffa L idag, och det gör mig såååå sjukt glad. Det är helt sanslöst vad en person kan göra en glad, för så är det verkligen. Sen hon kommit in i mitt liv så mår jag så enormt mycket bättre. Tänk va lite kärlek kan göra stor skillnad ibland.

Just nu så äter jag frukost till tonerna av Heats nya skiva. Den är grymt bra, och man kan lugnt säga att jag knarkar deras musik just nu.

ny musik

Publicerad 2010-05-18 21:51:37 i ,

Det är spännande tider nu för en kille som jag som gillar musik. För Per och Marie i Roxette håller ju på med ny musik och kommer att släppa en ny skiva nästa år. Sen så håller ju den gamla Ratata killen Mauro Scocco också på med ny musik. Så det är kul att gilla musik dessa dagar.

så in i helvete nice

Publicerad 2010-05-18 19:04:25 i ,

Har varit ute och tränat idag, och jag måste säga att det var helt otroligt skönt. Som  vanligt när jag löptränar, så blir det lite längre än det jag hade tänkt först. Jag hade tänkt att springa 1 varv runt Tisken här i Falun. Men det blev 3 varv istället. Men det var så grymt skönt att träna idag. Kroppen svarade på bra me träningen så det va en ren njutning att springa idag. Hoppas att kroppen känner lika när jag kör Lidingöloppet senare i September.

löööördag

Publicerad 2010-05-15 10:42:31 i ,

Det är en jättefin dag här i Sollefteå idag, och idag blir det inget jobb med skogen, vilket är bra skönt.:) Utan idag blir det att gå på marknad me päronen och kanske äta ute efteråt sen. Så idag kommer det att bli en bra skön dag. Det känner jag på mig...

vad fan hände?

Publicerad 2010-05-14 17:28:44 i ,

När jag är här uppe i Ångermanland, så går det ju inte att komma undan de där hemska morden som skedde i Härnösand. Det var ju helt sjukt att en kille på 21 år kunde gå och mörda 3 personer. Jag undrar bara vad fan var det som hände????

ved ved och åter ved

Publicerad 2010-05-14 17:25:40 i ,

Det har varit bra mycket jobb med ved idag, då jag hjälpa farsan med hans vedklyvning. Men nu är det kväll och vi tar det bra lugnt. Ska snart avnjuta en god middag me dem...:)

intressant läsning

Publicerad 2010-05-14 11:21:04 i ,

För alla som inte vet, så håller ju Per och Marie på att spela in en ny skiva under gruppnamnet "Roxette". Och jag måste säga att jag är grymt nyfiken på hur den skivan kommer att låta. Under tiden ni väntar på den, så kan ni läsa denna blogg som skriver just om denna grupp.

jobb..farsan...norrland

Publicerad 2010-05-14 11:18:51 i ,

Sen någon dag tillbaka så är jag uppe i norrland hos morsan och farsan. Är bra skönt att vara runt Kristi Himmelfärd här uppe. Det är bra skönt här uppe så här års.

norrut igen

Publicerad 2010-05-12 07:34:52 i ,

Senare idag bär det av igen norrut och besök av mamma och pappa. Det ska bli kul, för det är alltid kul att besöka dem. Dock så väntar det en jäkla massa jobb med ved, vilket pappa har sett till att vänta med tills jag kommer upp...;)

god morgon

Publicerad 2010-05-12 07:31:22 i ,

Vad skönt jag sovit inatt. Det är så skönt att vakna och känna att man är helt utvilad. Det är nog en känsla som slår allt annat i vardagen faktiskt tycker jag.

göteborg och musik

Publicerad 2010-05-10 21:02:44 i ,

Hur kan det komma sig att det kommer så grymt bra musik ifrån Göteborg? Jag menar, det är ju inga dåliga band och artister den staden har producerat genom åren. Det är ju bara att titta på listan nedan och buga och bocka och tacka för all den grymma musik som kommer från den staden.

In flames
Soundtrack of our lives
Broder Daniel
Stefan Andersson
Freak kitchen

uffes nya

Publicerad 2010-05-09 21:39:59 i ,

Jag lyssnar just nu på Ulf Lundells nya skiva, och jag måste säga att den är bra skön att lyssna på. Denna gång har Ulf släppt en helt igenom akustisk skiva. Jag är bra glad att han gjort det, för jag har saknat hans lite mera akustiska skivor. Det var ju bra länge sen han spelade in en sån. Han har ju mest mullrat de sista åren. Det är skönt att han lugnat ner sig lite.

ont i röva...:)

Publicerad 2010-05-09 20:49:28 i ,

Men en lärdom har jag lärt mig denna helg. Och det är att inte cykla 30 km på en rostig gammal cykel, som dessutom är en damcykel. Jag har haft bra ont i arslet idag, så nu när jag skriver detta inlägg, så sitter jag faktiskt på en kudde, för att jag har så ont. Men men, vad gör man inte för att ha kul...:)

helgen

Publicerad 2010-05-09 20:47:14 i ,

Denna helg har varit helt grym, det måste jag säga. Som vanligt blev det en massa träning vilket är ganska vanligt i mitt liv. Men det började med en skön runda i fredags eftermiddag på drygt 10 km. Sen igår lördag så blev det en bra härlig cykeltur på 30 km. Så man kan lugnt säga att denna helg har gått i motionens tecken...:)

lite dumt

Publicerad 2010-05-08 22:24:02 i ,

Att cykla 3 mil på n rätt kass cykel, det är rätt dumt....men vad gör man inte för kärleken..:)

man får inte va dum

Publicerad 2010-05-06 21:56:10 i ,

Av olika anledningar så har jag glömt bort på att tvätta kläder på ett tag. Så ikväll har jag kört 3 tvättar kläder, och det behövdes. För jag började verkligen få ont om underkläder. Men efter ett tag så insåg jag att jag inte kommer få plats med all tvätt på mitt lilla tvättställ. Så istället så hängde jag tvätt i taket. Och måste säga att det funkade rätt bra...:)

radiotjänst

Publicerad 2010-05-06 16:46:51 i ,

Jag måste säga, att få brev från radiotjänst är ju alltid sååååå kul (är ironisk). Jag fick besök av en av deras gestapo-vakter för en tid sen. Ni kanske tycker att jag överreagerar när jag säger så, men det var verkligen sant. För denna man, han var så otrevlig och otäck. Han visade upp sin legitimation precis som att han kom från Säpo elle någon annan säkerhetstjänst. Jag tyckte iallafall att han va enormt otrevlig. Man kan ju tycka att de kan va lite mer smidig och trevlig när de ringer på hos okänt folk. De behöver ju inte direkt trycka upp sin jävla legitimation i ansiktet precis som att man vore en kriminell person. Men jag blev iallafall bra arg på denna man efter det att han gått.
Sen idag när jag kom hem, så kunde jag inte hålla mig för skratt. För på mitt hallgolv så låg det ett brev ifrån just Radiotjänst. I brevet så fanns det enkät som radiotjänst tycker att jag ska va med i. Denna enkät går ut på att de vill veta vad jag tycker om deras kontrollanter. Ja de kan ju gissa vad jag kommer att skriva...:)

snart helg

Publicerad 2010-05-06 07:38:57 i ,

Det är torsdag, och det betyder ju att det är snart helg. Tror att denna helg kommer bli helt fantastisk...:)

onsdag

Publicerad 2010-05-05 07:54:45 i ,

Det är Onsdag den femte maj, jag sitter vid mitt matbord intager en frukost. Klockan är snart 0753 och det börjar bli dags att göra sig klar för att dra till plugget. Dock känner jag att gårdagens löppass vid Stångtjärn känns i låren, men det är ju så det ska va. Då har man ju gett allt på träningen. Det kommer nog kännas när jag snart ska cykla ner på stan.

roligt för Kalle

Publicerad 2010-05-03 08:18:03 i ,

Jag tycker det var faktiskt kul för Kalle Moraeus att han vann körslaget. Det är ju inte så att jag följt det programmet, men jag tycker verkligen att det var kul att han vann.

diviga nhl proffs

Publicerad 2010-05-03 07:59:17 i ,

Jag måste säga att jag är enormt trött på alla diviga nhl svenskar. Varje så så säger de alltid nej till tre kronor, och det är något jag stör mig på enormt. Det ska ju vara en ära att få spela för landslaget, men så verkar inte många svenska spelare i NHL tänka. Jag tycker att de borde få en avstägning om de inte ställer upp för laget om de blir uttagna.

go morgon

Publicerad 2010-05-03 07:31:41 i ,

Det är Måndag den 3 maj och det är otroligt fint väder ute och -0,1. Så det är rätt kyligt ute. Snart bär det av till plugget och sen fika med L. Så det ser ut att bli en rätt fin dag....:)


see ya folks...

oldies but goldies

Publicerad 2010-05-03 00:16:15 i ,

Jag är ju en gigantisk stor fan av det Per Gessle gör, och särskilt det han gjort med Marie Fredriksson i Roxette. Det är helt sjukt va många härliga gamla klipp man kan hitta me Roxette när man surfar runt på youtube. Här nedan så kan ni se några riktiga guldkorn...

 


 

musik och svt

Publicerad 2010-05-02 22:12:56 i ,

Det är en sak som jag tycker är lite trist. Det är att det inte finns något bra musikprogram som behandlar musik ur en seriös synvinkel. Det fanns ju förr ett program som hette "Musikbyrån", det programmet följde jag som en slav. Jag tycker det är synd att det programmet inte finns längre.

jag älskar musik

Publicerad 2010-05-02 21:51:59 i ,

Så är det bara, jag kan inte leva utan musik. Jag tror att livet skulle va oerhört trist utan musik....:)skön söndag

Publicerad 2010-05-02 21:13:15 i ,

Det har verkligen varit en enormt skön helg, och denna söndag har ju inte heller varit dålig.

löpning idag

Publicerad 2010-05-02 14:36:31 i ,

Har precis kommit hem från en löprunda runt Falun. Gick supernice, och benen kändes bra trots rätt hård träning de sista dagarna. Men de går bra att köra nu, och det beror FRÄMST på L och att det är sååååå fint väder ute nu..:)

nu blir det

Publicerad 2010-05-02 12:28:34 i ,

....att dra ut i det fina vädret och springa.....ska bli fett nice...:)

the arks nya

Publicerad 2010-05-02 11:38:32 i ,

Den är verkligen grym, har lyssnat en hel del på den skivan i veckan som gick. Och den växer hela tiden....

ett bra band

Publicerad 2010-05-02 10:47:27 i ,

....det är The Sounds. Jag lyssnar på dem nu, och måste säga att de är nog ett av Sveriges allra bästa band.


jag och dansbandsmusik

Publicerad 2010-05-01 12:14:47 i ,

Jag måste säga att jag har fallit lite för en viss typ av dansbandsmusik. Då tänker jag främst på den som utkom under 60 och 70 talen. Det är ett ett bra skönt sväng i dessa låtar som jag gillar helt klart. Sen är det en annan sak som jag också gillar mer skivorna från den tiden. Då tänker jag främst på skivomslagen, helt klart så spelar vissa i en helt egen division. Kolla bara in de nedan...:)


första maj

Publicerad 2010-05-01 10:01:05 i ,

Så var det då första maj, och när jag kollar ut genom fönstret så är det bra trist väder. Det är lite synd, men jag tror nog att denna dag kommer bli fin ändå...;)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela