klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

om derbyt

Publicerad 2010-09-29 12:41:37 i ,

Jag tänkte på en sak då jag läste Lasse Anrells krönika om derbyt häromdagen. Detta stycke som jag infogar i mitt inlägg tycker jag är lite skrämmande.

Ur aftonbladet...

"Det var hejaramsor som man skrämmer barnfamiljer med, det var avspärrningar, det var poliskedjor som flyttade sig lika snabbt som hockeyspelare, det var banderoller från olika firmor med budskap ingen förstod, det vad muddring av fans som stormade insläppen, det var uppskjuten matchstart, det var bengaler in på isen, det var hejaramsor som till bara nån promille bestod av såna ord som man berättar om för mormor, det var supportrar som rusade mot motståndarsidan för att slåss, det var kaos utanför, det var hela arméer av polis­piketer vid Skanstull, det var polishelikoptrar som cirkulerade i jakten på fansgrupperingar i den mörka, kalla kvällen."

underhållning på HÖG nivå

Publicerad 2010-09-29 12:34:12 i ,

Hehe, jag behövde inte ens läsa denna artikel för att skratta arslet av mig. Jag förstår inte hur vissa kändisar orkar bry sig om vissa saker. Man blir ju bara för glad när man läser sånt här. Idol ska man verkligen inte ta på fullaste allvar.

derbyt igår

Publicerad 2010-09-29 12:15:48 i ,

Det är väl ingen som har missat detta att det var återigen ett derby i Stockholm. De gamla rivalerna aik och djurgården möttes i ett överfullt och kokande globen. Det är kul att dessa derbyn kan spelas, för de gör att temperaturen höjjs ännu mer i hockeysverige. Det som va lite tråkigt var för det första att mitt lag djurgården förlorade. Men sen också att det var bra oroligt både utanför globen och inne. Det är så trist att det numera inte går att gå på elitidrott i sverige och inte riskera att bli nedslagen.

bloggtorka

Publicerad 2010-09-29 12:11:12 i ,

Det verkar som att jag har drabbats av detta fenomen kallats "bloggtorka", för jag har verkligen inget att skriva om. Men det går nog över, så ni som följer denna blogg kommer nog snart att hitta något intressant att läsa om. Det är ju så, alltid finns det något att skriva om.

FUNDERARRRRRR

Publicerad 2010-09-28 23:18:33 i ,

Det är attans va man kan sitta och fundera ibland över livets STORA frågor. Men en sak jag har funderat över ikväll är. Varför finns det så sjukt många fina tjejer överallt på denna planet kallad jorden?...:)

en SKÖÖÖN höstpromenad

Publicerad 2010-09-28 18:06:13 i ,

Har precis kommit hem från en enormt skön och lång höstpromenad så här på eftermiddagen. Jag har skrivit om det förr, här på bloggen, men hösten här i Falun är enormt fin. Jag älskar verkligen denna årstid, för den är så lugn och inte så hysterisk som sommaren kan va. Jag gillar att man kan tänka efter lite mer och ta det lugnt så här på höstkanten.
Medans jag gick ute, så lyssnade jag på sångerskan Annika Norlins gamla sommarprogram som sändes för några år sen. När jag lyssnade på hennes underbara röst och hennes prat, så gick jag runt med ett enormt leende. För denna lilla tjej har en sån grymt skön humor. Det var lite roligt, för när jag gick ute, så passerade jag ett dagis med en massa barn. Ett av barnen tittade med stora ögon på mig eftersom jag just då skrattade högt som sjutton..:) Men Norlins sommarprogram är helt klart ett av de bästa jag hört.


the man is BACK

Publicerad 2010-09-27 11:36:50 i ,

Jag glömmer aldrig aldrig Jörgen Pärssons matcher i OS 2008. Det var bland det häftigaste jag sett faktiskt. Han var otroligt nederlagstippad, men han gick in och spelade sin allra bästa bordtennis på många år faktiskt. Det var så kul också att han nu verkligen har klivit ur skuggan från den andre giganten i svensk bordtennis, jag talar nämligen om Jan-Ove Waldner. Nu har Jörgen gjort en comback i svensk serie-bordtennis för sin klubb Halmstad. Det är kul faktiskt att han gör det, för tydligen så håller han ju världsklass fortfarande, och då ska han självklart få spela. Han satsar också mot OS i London, och av det jag så på sporten igår på tv, så håller han verkligen. För det jag såg gillade jag enormt. Han va grym faktiskt.

fan va sjukt

Publicerad 2010-09-27 11:22:00 i ,

Jag blir så ÄCKLAD av alla våldtäckter som sker i dagens Sverige, det måste vara något fel när detta händer gång på gång. Särskilt också som i artikeln som jag nyss läste, där flera män våldför sig på en 14-årig tjej, som dessutom är full och gravt utvecklingsstörd. Vad är det som försigår i dessa mäns huvud igentligen? De måste ju va helt sjuka.

bra SJÄLVFÖRTROENDE

Publicerad 2010-09-26 20:04:22 i ,

DET VERKAR SOM ATT JAG, SOM HAR GANSKA BRA SJÄLVFÖRTROENDE, SKRÄMMER BORT FOLK. VARFÖR ÄR DET SÅ????

nice musik höst

Publicerad 2010-09-26 17:25:54 i ,

Det ser verkligen ut som att det kommer att bli en bra spännande musik höst. För det är många skivsläpp som jag ser fram emot. Ett av de mera intressanta är helt klart Orups nya skiva. Han har under många år varit en stor favvo för mig. Så jag ser verkligen fram emot hans platta som kommer den 24 november.

det går inte att läsa nyheter på nätet

Publicerad 2010-09-26 11:49:00 i ,

För en nyhetstörstande kille som jag, så är det ofantligt jobbigt ibland att läsa nyhetsidorna på nätet. För det är så sjukt mycket reklam överallt. Och så fort man går in på en tidnings hemsida, så överröses man av reklam hela tiden. Det jag ogillar mest, det är att man styckar upp artiklarna och har reklam mitt i texten. Det är bra irriterande.

snart drar jag

Publicerad 2010-09-24 11:56:16 i ,

Om bara någon timme så drar jag ner till Stockholm för att deltaga i Lidingöloppet. Ska bli bra kul, detta är ju något man ser fram emot hela året.

snart är det dags

Publicerad 2010-09-23 22:18:17 i ,

I helgen så är det dags för årets höjdpunkt för mig, jag talar självklart om årets Lidingölopp. Det ska bli sjukt kul att delta i detta lopp igen. För i och med att jag är född på Lidingö, så har man detta lopp ganska mycket i blodet. Jag känner att träningen detta år har gått jäkligt bra, så jag tror nog att jag kan pressa mitt pers en del. Det är iallafall det jag siktar på.

så jäkla kul

Publicerad 2010-09-22 23:46:53 i ,

Nu blev jag enormt glad, för jag fick just reda på att Christian Kjellvander kommer att släppa en ny skiva i höst. Han är för mig en av sveriges bästa röster, och han passar så bra ihop på hösten tycker jag.

jag kanske låter tjatig

Publicerad 2010-09-22 23:33:33 i ,

Jag kanske låter tjatig, men jag kan inte sluta skriva om gruppen Roxette. Men det är för jäkla kul att Per och Marie återigen står på scenen tillsammans och sjunger de gamla härliga låtarna igen. För det var ju bra nära att Roxette skulle ha förblivit en död grupp. Så det är helt otroligt igentligen att Marie står på scen igen. Det är en sak som stör mig när det gäller svensk media. Under sommaren och delar av hösten, så har Roxette spelat för fulsatta arenor runot om i europa och Sverige. Och det konstiga är, att svenska media har bevakat detta enormt dåligt. För det är inte många svenska grupper som kan sälja ut arena efter arena i dagens klimat, där musikbranschen går så dåligt ekonomiskt.

lite kul

Publicerad 2010-09-22 12:42:06 i ,

Sverigedemokraterna har ju inte bara gått bra i riksdagen, utan de har ju även nått bra resultat ute i landet. Även i Stockholm så har de lyckats bra. Men det är då i ganska invandrartäta områden. Det är lite kul att de lyckats mindre bra i ganska rika kommuner som Lidingö, Danderyd, Täby och Vaxholm.

en bra sak

Publicerad 2010-09-22 12:40:38 i ,

En bra sak med detta års val, det är att jag har nog aldrig varit så grymt intresserad av politik, som just inför detta val. Jag har nog aldrig varit så bra insatt och påläst som nu. Jag har verkligen upptäckt att politik kan va bra kul.

god morgon

Publicerad 2010-09-22 12:23:25 i ,

Det är fan vad jobbigt det är att inte kunna sova tillräckligt bra. För jag har just vaknat för en kanske timme sen, så nu blir det faktiskt frukost. Men jag har inte mått så bra på sista tiden, så det blir att man ligger och tänker nätterna igenom på framtiden och annat. Det är ganska jobbigt, men jag ska försöka att inte göra det. Nu blir det frukost, sen iväg och simma. Blir nog några ärenden på stan också. Tydligen så skulle det vara någon fest ikväll också, men får se om jag går på den.

lite tröst trots allt

Publicerad 2010-09-20 11:47:49 i ,

Men lite tröst är ändå att Robin Söderling gjorde vad han skulle i Davis Cup matchen mot Italien. Han vann sin match överlägset och gjorde att Sverige vann hela Davis cup matchen. Nu kommer Sverige vara kvar i eliten i flera år till. Det är kul tycker jag och enormt viktigt för svensk tennis.

bra bevakning av valet

Publicerad 2010-09-20 11:35:37 i ,

Jag måste säga att det var bra intressant och kul att följa de olika valvakorna igår kväll. För både SVT och TV4 hade ju egna valvakor, dock så var de ganska annorlunda. Sveriges television satsade på klassisk valvaka med två garvade och säkra programledare och en otroligt nördig statistiker som hade koll på alla valresultat. TV4 satsade på en ganska ungdomlig valvaka med flashig tv-grafik och en enormt tråkig Peter Jihde som "sidekick". Den var kul att se på i korta stunder, men helt klart så var sveriges television de som hade den bästa valvakan.

ska Sahlin sitta kvar????

Publicerad 2010-09-20 11:27:39 i ,

Säga vad man vill om Mona Sahlin, men hon har verkligen nio liv inom politiken. Hon har överlevt ganska länge nu i Socialdemokraterna, men jag tycker nästan att hon borde tacka för sig och avgå. För jag tycker nästan att hon själv får ta på sig denna gigantiska och historiska valförlust. Hon är trots allt det högsta hönset inom partiet och ansiktet utåt. Hon har ett enormt ansvar, men jag tycker inte att hon har gjort sitt bästa i denna valrörelse. Jag har saknat den Mona som fanns på 90-talet, då var hon en helt annan politiker. Då var hon mer aggressiv och mer "på barrikaderna". Jag tycker verkligen inte hon ska sitta kvar, hon borde verkligen avgå.

några tankar efter valet

Publicerad 2010-09-20 11:21:57 i ,

Det är med sorg och ilska som jag tänker tillbaka på valvakan igår. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att SD skulle komma in i riksdagen, men det var just det som hände. Jag har alltid med stolthet kunna säga till folk i utlandet, att i svensk politik så finns inga främlingsfientliga partier, men nu har det hänt. Detta gör mig så arg, för SD står inte för något framtidstänk, vilket är viktigt för mig. De står för en politik som fanns i Sverige på 20-talet. Nej, jag förstår inte hur svenska folket kunde rösta in detta parti.

fan i HELVETE

Publicerad 2010-09-19 23:29:46 i ,

Jag har under hela kvällen följt de olika kanalernas valvaka, och jag är SÅ besviken på att många svenskar har röstat in Sverigedemokraterna i riksdagen? Hur fan tänkte svenska folket där? För de motsvarar en politik som fanns under 20-talets Sverige.

IDAG RÖSTAR VI

Publicerad 2010-09-19 10:52:52 i ,

Idag är det söndag, men det är inte vilken söndag som helst, utan idag är det val, och det är ENORMT viktigt att så många svenskar som möjligt går och röstar.

andra sanningar

Publicerad 2010-09-18 21:36:13 i ,

Jag ligger i min säng och lyssar på låten "the big L" med Roxette, och det är en textrad som jag fastnat för. Det känns som att denna strof döljer lite andra sanningar. Ni kan ju själva undra på vad det är....:)

"it has to be a big thing
it´s bringing me to my knees
it has to be a big thing
big thing
ya know what im saying...
big love...
is taking the big wheel..big love
goes head over heels...the big lust...
bring it into the small world..."

lagar mat och lyssnar på roxette

Publicerad 2010-09-18 19:37:16 i ,

Det är helt sanslöst igentligen vad vi i Sverige är drabbade av jantelagen. För just nu så spelar Roxette för fulla hus runt om i Europa. Och i svensk media så har vi inte skrivit ett dyft om denna rätt stora världshändelse. För det är som det var runt 1991 och 1992. Då spelade Roxette inför gigantiska publiksiffor runt om i sydamerika. De spelade två kvällar i Rio de Janeiro, inför sammanlagt 150 000 personer. Då så var Roxette den största gruppen någonsin i detta land. Men i Sverige så skrev tidningarna ingenting, det är så trist. För jag tycker denna grupp är värd mer beröm än de fått.

vilken jävla skit de snackar

Publicerad 2010-09-18 17:08:46 i ,

Idag va jag ner och skulle kolla in lite vad de olika partierna står i olika frågor. Jag och min vän Linda va till ett stort politikertält här i Falun. Men snacka om att jag blev besviken när jag gick runt där och snackade med alla politier. För de snacka så mycket skit hela tiden. Det var inget parti som jag tycker står för något som jag kan rösta på. Så jag vet verkligen inte vad jag ska rösta på. Det är så tråkigt att känna så här, för jag vill verkligen hitta ett parti som jag kan rösta på. Dock vet jag att jag SKA rösta, för det ska man göra om man bor i ett land som Sverige.

imorgon gäller det

Publicerad 2010-09-18 10:45:29 i ,

Det är en enormt viktig dag för Sverige imorgon, för imorgon så är det ju val och då hoppas jag att så många som möjligt går och röstar. För vi måste få ett högt valdeltagande, för att går folk inte och röstar, så är det ju nästan automatiskt en röst på SD, och det är inte så bra om de kommer in i svensk politik.

onsdag

Publicerad 2010-09-15 12:42:58 i ,

Det blir en rätt skön dag idag, för mina päron kommer hit på besök. Det har jag sett fram emot en längre tid, för det var bra länge sen de va och hälsade på hos mig. Nu ska jag bara ta och städa lite, så det ser rent och snyggt ut när de kommer hit.
så rätt tänkt

Publicerad 2010-09-14 22:58:56 i ,

Om Hagnesta Hill är skivan att lyssna på när man sitter ensam längst bak på bussen i en småstad, så är Tillbaka till samtiden skivan att lyssna på när man sitter ensam bland andra på tunnelbanan i en storstad.

en bra textrad

Publicerad 2010-09-14 22:52:27 i ,

När man studerar Kents texter så inser man hur bra och välskrivna de är. Jocke Berg som skriver nästan alla texter, har en förmåga att på bara några få rader, fånga en hel värld. Särskilt i denna textrad, den får mig att tänka på kalla och gråa vintrar i Sverige."GoreTex mot regn, fleece mot kall snö…"

en bra text

Publicerad 2010-09-14 22:22:49 i ,

En hemsida som jag har använt mig av i många år, det är denna. Det är en hemsida som har ett mycket enkelt koncept. De skriver om en skiva om dagen, och jag måste säga att det är bra kul och intressant att läsa om deras skivor de skriver om. Jag tänkte dela med mig av en av deras bästa skivrecensioner här för er. Det är om Kents dubbelskiva "B-sidor".

"Kent är magiska. Jag kan inte riktigt förklara varför, men de står där lite upphöjda i något slags skimmer. På en gång omedelbart mänskliga med all den smärta och glädje som det innebär att vara född just till människa. På en gång också skilda från det mänskliga i det att de ständigt klarar att ställa sig utanför och låter andra känna genom deras musik. Däri ligger det magiska. Tror jag.

Kanske är det ändå texterna som skapar alla dessa magiska emotioner i mitt nervsystem. Joakim Bergs texter påverkar mina synapser. Ser vi darwinistiskt/evolutionärt på det hela borde människan inte längre lyssna på musik. Vad har väl musiken med vår överlevnad att göra? När jag lyssnar på Bergs texter förstår jag att musik är nödvändigt. Emotioner är nödvändiga. Utan dessa kunde vi väl lika väl vara maskiner, och inte dessa känsliga varelser som i ena stunden älskar förbehållslöst, och i nästa beordrar en granatattack mot ett civilt mål i Libanon. Överlevnad eller inte, jag tror musik i allmänhet och Kent och Bergs texter i synnerhet låtit mig fånga komplexiteten i den mänskliga naturen och särarten. Däri ligger det magiska. Tror jag.

Eller är det så att Kent från Eskilstuna fascinerar genom hela sin uppenbarelse. Arbetargrabbarna med attityd och stolthet som bestämde sig för att ingen skulle sätta sig på dem så som industriägarna gjort med deras föräldrar. Ett lösgörande och uppenbarande av strukturerna, och ändå ett så innerligt bejakande av dem. Ett bejakande i och av attityd, klädval och språk, men ett avståndstagande i resan från bakgrunden. Ingen kan håna rörelsen. Rörelse är gott. Rörelse är förändring, både politiskt och känslomässigt. Däri ligger det magiska. Tror jag.

Egentligen vet jag inte vad jag tror eller vad jag vill med Kent. Jag lever med dem på något sätt. Jag har gjort dem till mina, och ingen skall trampa in där. Med Kent blir jag som en tonåring på en Backstreet Boys-konsert, och jag ger mig hän. Ibland ler jag. Ibland skrattar jag. Ibland gråter jag. Ibland blir jag bitter. Ibland sur. Någon gång ibland älskar jag på låtsas eller på riktigt till musiken. Kent får mig till allt detta, och jag förnekar det inte. I början skämdes jag över att jag lät känslorna strömma fritt vid upplevelsen av text och musik, men jag insåg snart att det var onödigt. Varför inte bejaka istället för att känna sig fånig och barnslig?

När Kent nu äntligen släpper en samling av sina b-sidor så känner jag mig aningen tveeggad. Å ena sidan känns en samling omotiverad då jag har allt de gjort. Jag har samlat med glädje. Jag har vårdat och tänkt att detta är för de som verkligen tycker om. Pöbeln som lyssnar för att det är tufft och inne, de skall undanhållas allt detta. Detta är för mig. Det är skrivet för mig. Det handlar om mig. Å andra sidan skäms jag över min elitism och gläds över att fler kan njuta av det gömda och det dolda. Att det som finns på baksidan också kan bli en framsida. För hur många gånger har jag inte undrat varför Kent valt just denna låten till ett album, men inte en annan. Nu ges många av mina (jag äger tolkningen, precis som du äger din) vackraste texter och melodier en chans att nå flera. Denna dubbel-cd får en mission att fylla. Att möta flera vilka är som jag. Att träffa de som inte är som jag.

”B-sidor 95-00” är en gedigen samling. Inget hopskrap, eller någon slags desperat yttring av bristen på pengar och uppmärksamhet. En dubbel-cd som lätt skulle kunna ha varit två fullängdsalbum. Jag anser att materialet är så starkt. Jag anser nog inte bara, jag vet. Om det nu är möjligt att rangordna Kents låtar så kan vi på B-sidor 95-00” finna ett flertal av Kents bästa låtar, och kanske bästa versioner av låtar. ”Utan dina andetag” och ”Elever” är låtar jag lyssnat på konstant i veckor, och ”Pojken med hålet i handen (hotbildsversion)” minns jag från den Lollipop-singel jag köpte 1995. I ärlighetens namn förstod jag inte dess storhet då, men nu inser jag de båda versionernas kompletterande kraft och deras plats på en tio-i-topp. Jag skulle kunna beskriva varje låt, men det tjänar nog ingenting till. Jag kastar mig av och an till ”Livrädd med stil”, och ligger så stilla inför ”Längesen vi sågs”.

På dubbel-cd:n finns både nytt material och två nyinspelningar (dock saknas bl.a. versioner av ”747”). De två nya låtarna ”Chans” och ”Spökstad” är, precis som nyinspelningarna ”Rödljus II” och ”En helt ny karriär II”, producerade av Kent och Nåid (Martin Landquist). ”Chans” är riktigt bra, men med aningen svagt textmaterial. Nåid ger en ytterligare dimension i Kents ljudbild. Om jag får säga det så är nog ”Spökstad” det svagaste kortet i leken. Jag tycker låten känns aningen överproducerad, och Bergs text och sång döljs i kör och instrument. Mästerligt sköna är emellertid nyinspelningarna av ”Rödljus” och ”En helt ny karriär”, och Kent visar sina rötter men låter Nåid ympa nya skott i stammen.

Detta blir mitt första betyg som övergår nio. Jag kan dock inte motivera för mig själv varför detta inte skulle vara den skiva som får betyget tio. Det är magiskt. Tror jag.

Någon har kallat mig fundamentalistisk i mitt förhållande till Kent. Kanske kan det förefalla vara på det viset, men jag är övertygad om motsatsen. Visst fascinerar musiken mig. Visst fascineras jag av Bergs fantastiska textförfattande, och visst fångas jag av bandets scennärvaro. Men till skillnad från en fundamentalist så tillåter jag mig inte att dyrka hela uppenbarelsen av Kent. Jag tar inte Kent som lag. Jag inser snarare på hermeneutisk grund att Kent landar annorlunda hos dig än hos mig. Det finns ingen självskriven tolkning, ingen självklar tanke. Idén är inte klar. Det är omöjligt att vara säker på sin sak, du kan omöjligt vara säker på din sak. Det finns saker som varken du eller jag upptäckt hos Kent. Med ”B-sidor 95-00” upplever jag än en gång hur Kent förlorar makten över det de skapar. Plötsligt är det jag som förfogar över det, eller du…. Tror jag."

 

Från dagensskiva.com

SvD har bra journalister

Publicerad 2010-09-14 22:01:41 i ,

Jag har alltid gillat SvD och deras journalister, de har verkligen en grym samling medarbetare som skriver enormt bra. Det jag främst tänker på, det är dem som jobbar på redaktionen för kultur och nöjen. Mina favoriter där är helt klart Andres Lokko och Hanna Fahl. Särskilt gillar jag att läsa Lokkos krönikor. Han har skrivit om musik i flera år, och jag slås av den höga kvalitén på det han skriver om. Det är sällan han skriver en dåligt skriven krönika. Det är enormt bra jobbat tycker jag.

IDOOOOOOOOOOOOOOL

Publicerad 2010-09-14 21:42:22 i ,

....är man musikälskare som jag så är det en pina att se alla jävla idioter som ställer upp i detta årliga skitprogram.

livet...

Publicerad 2010-09-14 21:37:48 i ,

Det går verkligen upp och ned ibland......det är lite lustigt...

valet

Publicerad 2010-09-11 11:35:01 i ,

Man blir ju inte lite bedrövad när man läser de senaste opinionssiffrorna i media. Det verkar som att Alliansen kommer att gå mot en säker seger, men det är ju inget man önskar direkt. För vi kan inte få en moderat styrd regering igen, för det vore katastrof för Sverige.

lördag morgon

Publicerad 2010-09-11 11:22:03 i ,

Jag mår skit, men vad gör det. Jag är ju den enda som kan göra något åt mitt liv. Det finns ju ingen annan som gör det åt mig. Så det är bara att ta sig i kragen och gå vidare. Jag ger INTE UPP. Så är det bara.

ja du

Publicerad 2010-09-10 22:00:45 i ,

Vad FAN SKA JAG GÖRA? KAN NÅGON SÄGA VAD JAG SKA GÖRAAAAAAAAAAAAAAAAAAA???????

denna skiva alltså

Publicerad 2010-09-10 01:00:45 i ,


JAG HAR LYSSNAT PÅ WEEPING WILLOWS SÅ MYCKET GENOM ÅREN, MEN JAG FÅR INTE NOG AV DENNA GRUPP. DERAS MUSIK ÄR BEROENDEFRAMKALLANDE. DEN FÅR MIG ATT MÅ SÅ BRA BARA. SEN SÅ HAR DENNA GRUPP EN AV SVERIGES BÄSTA SÅNGARE I MAGNUS CARLSON. SEN MÅSTE JAG BARA SKRIVA LITE OM DENNA SKIVA, SOM JAG FÖRNÄRVARANDE LYSSNAR PÅ NÄR JAG SKRIVER DETTA INLÄGG I MIN HELT OTROLIGT VACKRA:) BLOGG. DENNA SKIVA HAR JAG OCKSÅ LYSSNAT PÅ HUNDRATALS GÅNGER, MEN DEN ÄR FORTFARNADE LIKA BRA SOM FÖRSTA GÅNGEN JAG HÖR DEN. DET HÄFTIGA ÄR ATT DET VAR DENNA SKIVA SOM GRUPPEN DEBUTERADE MED, OCH V I L K E N DEBUT SEN.

våra äldre

Publicerad 2010-09-10 00:46:59 i ,

Jag är så upprörd så det finns inte ord för hur jag känner. Jag tänker fortfarande på det där programmet "Uppdrag granskning" och deras reportage om ett demensboende i norra Sverige. Det var så oerhört jobbigt att se. Dels så har jag ju själv egna erfarenheter ifrån att ha jobbat på ett dylikt ställe. Och det jobbet har satt djupa ärr i mig, eftersom det var hemskt hur underbemannat det var på det stället. Jag ville ge så bra vård som jag bara kunde, och det ville mina medarbetare också göra, men man hann inte för att det fanns inte tid till det. Att inte hinna sitta ned och småprata och ta en kopp kaffe med en brukare, det var så in i helvete jobbigt. Jag ville, men det gick inte på grund av tidsbrist. Men det hade varit så betydelsefullt för brukarna. För oftast så är det det lilla som behövs, för att brukarna ska må bra.
Det sjuka är ju att våra äldre, som nu bor på alla vårdboenden runt om i Sverige, och som får så dålig vård, det är dessa människor som byggde Sverige. Det var dessa människor som byggde "folkhemmet" och våran välfärd. De slet häcken av sig för att jag och många andra unga i detta land har det bra. Det är därför de äldre förtjänar en bättre vård på slutet av sina liv. Och att vi inte har pengar till detta, det gör mig så sjukt jävla arg.

att det har blivit så här

Publicerad 2010-09-10 00:31:18 i ,

Det har skett en förändring hos mig det senaste året. Jag har nog blivit mer varse om hur det står till i Sverige idag, oh det är inget som jag gillar. För jag har insett att det är mycket som är snett med Sverige av idag, år 2010. Men jag vill också säga att detta är fortfarande ett av världens bästa länder att bo i. Men det skulle kunna vara så mycket bättre, om folk och de styrande i detta avlånga land skärpte sig lite.

jag blir SÅ ARG

Publicerad 2010-09-10 00:25:56 i ,

Jag har nog aldrig blivit så arg inombords, som när jag såg veckans "Uppdrag granskning. Fan vad jag mådde dåligt efter att ha sett det programmet.

jag håller med Ledin

Publicerad 2010-09-09 19:57:22 i ,

Det är precis som han sjunger, "Det finns inget finare än kärleken, ingen vind är starkare, än KÄRLEKEN"...

jag saknar henne

Publicerad 2010-09-08 23:08:29 i ,


Denna skiva me Lisa, är verkligen jättebra. Jag lyssnar på den nu, och den passar bra till om man ska mysa till det lite nu i höstmörkret. För det är en bra melankolisk och lugn skiva.

jag kanske är gammalmodig

Publicerad 2010-09-08 22:36:34 i ,

Det är nog många som kommer tycka att jag är rätt så gammalmodig efter detta inlägg. Men jag kommer ta upp en sak angående detta fenomen "Facebook". Jag är verkligen inte något stort fan av detta, och jag kommer nog aldrig bli. För det är en sak som jag tycker är lite "creepy". Det är detta med att folk man överhuvudtaget inte känner, vill att man ska bli FB-vän me dem. Jag har inte fattat den grejjen. Varför ska man bli vän me någon man inte känner?

denna är helt enorm

Publicerad 2010-09-08 21:22:26 i ,

Ja du, vad ska man säga om Lars Winnerbäck, han är verkligen som ett vin. Han blir bara bättre och bättre med åren. För så är det enligt mig. Och sen fattar jag inte hur man kan jämföra Lars med Ulf Lundell. De är ju helt olika.
En sak är säker, skivan "Sondermarken" är helt klart Lasses största stund som artist. Den skivan ska alla ha hemma i skivhyllan tycker jag.

har kollat på en dvd

Publicerad 2010-09-08 01:30:54 i ,

Tidigare ikväll så beslöt jag mig för att rensa upp i mitt förråd, för jag ska köra iväg lite skräp, när min mamma och pappa kommer och hälsar på om några veckor. När jag stod där bland allt bråte, så hittade jag min dvd med Lars Winnerbäck som jag letat efter ett tag. Jag blev bra glad när jag hittade den, för den är grymt sevärd. Självklart har jag tittat på den ikväll, och jag måste säga att Lasse är en grym live-artist. Men det är en sak som är lite kul med just denna dvd, det är kommentarsspåret som ligger som extramaterial. Jag har kollat på många livedvd´s, men det är inte ofta man kommenterar en konsert, medans man kollar på den. Och detta kommentarspår är enormt kul att lyssna på.

kom tillbaka Led Zeppelin

Publicerad 2010-09-07 15:12:18 i ,

Att Led Zeppelin skulle va sämre på äldre dar, det är bara en myt. För när man lyssnar på den konsert de gav för några år sen, så slås man av hur vitala och alerta de är på scen. Särskilt sångaren Plant är grym. Han visar verkligen att han är sjukt bra på att sjunga.

hatar tv

Publicerad 2010-09-07 13:29:40 i ,

Jag är en kille som alltmer har börjat att hata allt som sänds på tv nuförtiden. För jag tycker verkligen att det finns mindre och mindre sevärt att titta på. Så mitt tv-tittande har minskat enormt de sista åren. Jag tycker det finns så mycket annat man kan göra istället. Att läsa en bok, eller vara med vänner värdesätter jag mycket mycket mer. Sen blir man bara så trött på allt skit som sänds i tv också. Det är bara att skumma igenom nöjessidorna i våra kvällstidningar för att man vill börja spy. När folk för på tal allt som har med Ullared, Melodifestivalen, och andra skitprogram, då vill jag bara spy....

Söderling till kvarten

Publicerad 2010-09-07 13:14:09 i ,

Jag blir bara mer och mer imponerad av fenomenet Robin Söderling. Han är verkligen helt grym på tennis. Nu har han gått ända till kvartsfinal i årets sista grand slam, nämligen us open. I kvarten så möter han som så många gånger förr, Roger Federer. Men jag tror nog att Robin har stora chanser att vinna den matchen, för Robin är i storform tydligen.

snacka POLITIK för fan

Publicerad 2010-09-07 13:11:44 i ,

Jag tycker att årets valrörelse har varit enormt dålig. Det har varit så lite politik för min del, men destom mer påhopp och taktiska kupper har det varit desto mer av. Jag tycker dessutom att fucking Lars Ohly och hans utspel om bröstpumpen va droppen. Jag tycker att den jävla kommunistjäveln kan krypa tillbaka till den sten han kommit ifrån.

hej då bajjen

Publicerad 2010-09-07 12:54:51 i ,

Snacka om att det var en dödsruna man kunde läsa om Hammarby fotboll i Dagens Nyheter idag. Jag har aldrig läst en starkare och mer läsvärd krönika än just denna. Men jag tycker det är synd att bajjen har blivit som det blivit. För det är sjukt när tränaren blir hotad till livet och att han måste sluta för att hans familj också känner sig hotade. Jag måste säga att svensk fotboll är kass nu. Jag förstår att Zlatan aldrig mer kommer spela i allsvenskan. För snacka om att byta ner sig om han skulle avsluta sin karriär i Sverige.

snart dags för hockey

Publicerad 2010-09-06 12:30:38 i ,

Det är så skönt att elitserien i hockey snart börjar. För det är nog en av höstens höjdare tycker jag. För jag är ju en stor fan av hockey, och det ska bli kul att följa årets säsong. Självklart hoppas jag ju att djurgården gör ännu en bra säsong. Förhoppningsvis finns de me i slutspelet och kanske även spelar om guldet.

fucking måndag

Publicerad 2010-09-06 11:26:32 i ,

Så var det måndag, och jag sitter här hemma och äter frukost och klockan är 1124. Det känns inte bra att äta frukost nu, när man inte har något jobb elle praktik. Men jag ska göra allt jag bara kan, för att hitta ett ställe igen. Jag är ingen kille som direkt ger upp. Men man får göra det bästa av situationen nu, ska försöka att ha en sån bra dag som möjligt. Har ju mitt simpass på måndagar att se fram emot. Sen så har jag ju Lidingöloppet som nästan står för dörren snart. Så jag lever för dessa saker, och självklart tjejen min, som jag är helt TOKIG i...:)

kul för Hamrén

Publicerad 2010-09-04 12:44:22 i ,

Måste säga att det är kul att läsa efterspelet till matchen igår mellan Sverige och Ungern. Det var ju en rätt så viktig match, med tanke på att det var första tävlingsmatchen för Erik Hamrén, så att det blev vinst va bra kul. Nu är det bara att köra vidare på detta. Jag tror det kan sluta bra i fortsättningen.

bra träningsvecka

Publicerad 2010-09-03 18:17:02 i ,

Jag måste säga att det har varit en bra träningsvecka nu. Har avslutat veckan med simning 60 längder. Det va superskönt. Nu ska jag laga mat och njuta av kvällen. Jag vill önska alla jag känner en förjäkla bra helg..:)

ikväll gäller DET

Publicerad 2010-09-03 11:51:17 i ,

Nu känns det som att sötebrödsdagarna är över för Erik Hamrén och hans landslag i fotboll. För ikväll mot Ungern så tycker jag att de måste visa upp sitt nya spel och att de VILL vinna matcher. Så jag hoppas att Sverige och med en nytänd Zlatan i laget, kör över Ungern och vinner med flera mål.

just D spelar igen

Publicerad 2010-09-03 11:36:19 i ,

Jag läste i Dagens Nyheter att den gamla hip hop gruppen Just D, ska spela igen. De gör en återförening för att spela på sista kvällen på Mosebacke för säsongen. Jag måste säga att jag drog lite på smilbanden, när jag hörde detta. För detta var den grupp som jag minst trodde skulle återförenas. För nästan alla av deras texter handlar om samma sak, nämligen att ha sex och festa. Nu är ju grupp medlemmarna föräldrar och vuxna. Ska bli kul och se hur de hanterar deras texter idag. Helt klart är deras skivor bra underskattade.

så var det fredag....

Publicerad 2010-09-03 10:49:17 i ,

Jag har inte skrivit på några dagar här, men jag har haft lite för mig, sen har jag inte haft ork heller för att skriva. Jag känner att jag måste ha något viktigt att säga, annars är det ingen idé att hålla på med denna blogg. Men först och främst har jag inte mått något vidare, så det har inte varit så kul att skriva. För det andra åker tjejen bort i några veckor nu, och saknaden efter henne kommer bli bra stor. Men jag klarar mig, jag får ju träffa henne sen igen. Det lever jag på nu.

apropå

Publicerad 2010-09-01 23:26:11 i ,

När man läser om Miles Davis och hur han gjorde när han spelade in "Kind of Blue", så blir man enormt överraskad. För han repade inte en endaste gång med sitt band, innan han spelade in denna klassiker. Han bara samlade ihop sin grupp, och så improviserade de fram låtarna, med Miles Davis notblad. När man lyssnar på denna skiva, så är det fantastiskt vad man kan få fram via improvisation.

har diskat...

Publicerad 2010-09-01 23:21:15 i ,

...så nu tar jag det lugnt och njuter av lite Miles Davis och hans grymma platta "Kind of blue". Ska man bara köpa en enda jazz platta i hela sitt liv, så skulle jag varmt rekommendera denna. Detta är en grym platta som funkar i alla lägen.

kul me mat

Publicerad 2010-09-01 19:52:48 i ,

Detta gjorde jag ikväll, snacka om att det blev gott. Men det börjar bli lite trist att äta själv, någon som vill komma över på en bit mat...:)

formtopp...JAVISST

Publicerad 2010-09-01 18:02:09 i ,

Nu går det verkligen så där skönt att träna. Det är så där skönt så man kan ta i ordentligt utan att man känner någon träningsvärk. Så känns det nu, när det kommer till träningen. Va iväg tidigare idag och simmade. Det blev 60 längder, och det gick så fort, och så skönt. Jag hoppas verkligen att denna formtopp håller i sig fram till Lidingöloppet.

men snälla

Publicerad 2010-09-01 11:49:26 i ,


Sånt här gör mig så trött, för är det inte dags att svenska staten slutar att behandla oss svenskar som småbarn. Jag tror inte alls att folk kommer att supa ihjäl sig om man får tillgång till alkohol lättare. För jag tror nog att vi svenskar har blivit lite bättre på att hantera alkohol, iallafall så hoppas jag det. För om jag går till mig själv, så finns det inget värre än att gå till bolaget och köpa en flaska vin elle öl. För det är så trist att gå dit, och man blir inte direkt sugen heller. Jag som är en stor livsnjutare, tycker att det vore så skönt att kunna, samtidigt som jag köper mat, kunna inhandla en flaska vin, precis som man köper mjölk eller kondomer. Det handlar om livsnjutning för mig helt enkelt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela