klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

läste en bra grej...

Publicerad 2011-04-15 00:31:25 i ,

När jag läste Måns Ivarssons bok "Vill du ha din frihet får du ta den", var det ett stycke ur boken som fastnade så rejält hos mig. Så mycket att jag vill dela med mig av den här på bloggen. Detta är ett urdrag ifrån Ulf Lundells sommarprogram i början av 80-talet.

- Jag tror att ett bra sätt att stå emot det är enorma utflödet av dumskalleri och besserwissermentalitet, trångsyntet, fyrkantighet, trygghetsnakromani, förmydrarfascism, Karin-Söderi, sömn, och håll-käften-och-sköt-ditt-mentalitet, puritanism som vi upplever i Sverige just nu, det är helt enkelt att vara kär och galen nog, kär nog i jorden här och allt vad den är, kär i tillvaron, existensen, kär, tamefan i medmänniskorna, kär nog för att stå ut med tristessen, ledan, känslan av meningslöshet, kär nog för att stå för vad man gör, kär nog just för att stå emot alla dessa krafter som försöker stjäla ens liv på dess spänning, innehåll och frihet.
- Och galen nog för att stå emot myndigheter, byråkrati, pålagornas död, förbudens stympningar, trygghetens kvävande sot.
- En sak kan man inte göra tror jag, och det är att stänga in en fri man. Däremot kan man mata en fri man till döds. Ge honom bara allt han vill ha och bädda sen in hela akten i ett så gott som vattentätt trygghetssystem, så nog ska det gå att får musten ur den frie mannen...eller kvinnan...must och vilja.
- Om vi inte går ut och skriker på gator och torg snart så kommer vi att kvävas. Makten vill förlama, alltid alltså. Men åtminstone jag vill ha mitt liv, vartenda år av det, det är mitt liv nämligen och det gör jag vad jag vill med.

-Nåväl...en glad midsommar på er!

(Ulf Lundell, sommarprat 1982)

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-04-15 16:30:17

Hej!

Jag driver en tv-blogg som heter http://tvminnen.blogg.se

Nu efterlyser jag personer som har någon anknytning till tv:n på ett speciellt sätt som kan tänkas vara med i min tv-blogg. Har du till exempel varit publik i ett engelsk-språkigt tv-program? Är du släkt med en jätte stor kändis? Var du ett av alfabetsbarnen i fem myror? Eller något annat liknande? Eller så kanske du känner någon person som har en speciell anknyning till tv:n om du inte känner att du har det? Skriv i så fall till mig om detta verkar intressant.

Trevlig dag!

Mvh

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela