klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

det är inte dåligt

Publicerad 2011-02-28 23:26:04 i ,

Som alla vet, som brukar följa dennja blogg så är ju jag ett stort fan av Roxette. Jag har ju gillat deras musik sen jag fick "Look sharp" plattan i födelsedagspresent när jag var åtta år. Den har gått varm i min stereo ända sen dess. Det var ju också många som trodde att sagan om Roxette var över, när Marie blev sjuk i sin hjärntumör 2001. Men snacka om att den tjejen har en vilja av stål. För hon gav aldrig upp tanken om att stå på scen igen. Och det är just det hon gjort ikväll, i den ryska staden Kazan. Där har deras världspremiär på derars "Charm school world tour" gått av stapeln ikväll. Det är bra kul att de är tillbaka. Och det är inte dåligt heller att bli etta i flera av de stora länderna i europa, med sin senaste platta.

detta är HELT sjukt

Publicerad 2011-02-28 13:10:41 i ,

Vad är det med respekten för lärarna i den svenska skolan idag. Det verkar som att det nästan är ett laglöst land där ute mellan elever och lärare. Jag blev bra illa berörd när jag läste denna artikel om våldet i skolan idag. Det är ju inte klokt igentligen att det finns elever som slår lärare, och som sen slipper undan straff. Vi måste göra något för att få ordning på detta, för jag tror detta är mycket illa på sikt. Jag tror faktikt att detta kan avskräcka många bra lärare från att vilja jobba inom den svenska skolan.

leksand kan nog hälsa hem

Publicerad 2011-02-26 21:11:30 i ,

Det är tragiskt att se hur de kör leksand allt mer i graven. Det är enormt trist att se. För denna anrika klubb hör igentligen inte hemma i allsvenskan, utan de ska ligga i högsta serien. Jag baserar detta mycket på, att jag vet att leksand skulle nog vara ett av de mest publikdragande lagen, om de legat i elitserien. För är det någon klubb, som har en sån trogen publik, så är det dem.

slaget om siljan är över

Publicerad 2011-02-26 20:26:15 i ,

Det verkar inte direkt som att utematchen mellan Leksand och Mora för någon dag sen, inte direkt blev någon bra match. Det blev som jag trodde en utklassnings seger för Mora. De vann med 4-1, vilket jag tycker var rättvist. För Lif spelade inte bra. Jag undrar igentligen vad de håller på med i leksands lägret. För de har inte många vinster på de senaste matcherna. Och i och med förlusten nu, så är de helt borta från kvalserien. Dock så tror jag att det kommer att dröjja många år innan vi kommer få se Leksand i elitserien.

 

 

att folk bara orkar

Publicerad 2011-02-26 12:17:35 i ,

Det är helt sanslöst vad folk orkar engagera sig i skitsaker nuförtiden. Det är väl bara att acceptera faktumet att ibland kanske en kille vill leka med dockor och en tjej vill kanske leka med bilar. Jag tror inte barn tänker i feministiska banor när de är små.

detta är HELT sjukt

Publicerad 2011-02-26 11:58:12 i ,

ibland undrar jag vad det är för ankdamm till land vi bor i. Denna nyhet som jag nyss läste på Aftonbladets hemsida, gjorde mig så arg så har det finns inte. Här är det en kille som har fångat bombmannen på film. Tydligen så har denna man inte tillstånd till att få ha dessa kameror uppsatta. Men jag förstår att han inte har sökt om det, för jag kan tänka mig att sånt tar tid. Och har man som han en juvelerarbutik, så är ju rånrisken enormt stor. Men han gav filmerna till SÄPO, och de va enormt glada att han hade lyckats fånga bombmannen på bild. Men det som hände sedan är så sjukt. Han kommer att få bli tvungen att ta ned kamerorna, bara för att de är olagliga. Det är inget snack om att han kanske ska ha en rejäl belöning och kanske pengar för att han har gjort något bra. Nej, den tack han får, det är att han typ nästan är en brottsling.

nu hejjar vi på tjejerna

Publicerad 2011-02-26 11:51:15 i ,

Det är ju dags för skid-vm återigen idag. Idag är det dubbeljakt som står på programmet för de svenska tjejerna med Anna Haag och Charlotte Kalla i spetsen. Jag hoppas att Kalla och Haag kan göra en bra tävling. Dock så tror jag att det kommer bli svårt med svenska medaljer. Men man kan ju alltid hoppas att de överraskar.

 

 

orups nya

Publicerad 2011-02-25 21:32:28 i ,

Vad svenskt musikliv hade varit fattigt om inte musikern Orup hade funnits. Jag måste säga att denna man, han blir bara bättre och bättre med åren. Det är inte många artister, som vid medelåldern kan göra ett av sina bästa album på år och dar. Men så är det faktiskt med Orup. Hans senaste platta "Född i november" är ganska mycket av hans bästa på bra länge.

 

 

big brother

Publicerad 2011-02-24 22:47:34 i ,

Man trodde inte att Big Borhter skulle komma tillbaka i rutan, men så är fallet just nu. Och när jag har slötittat lite på detta skitprogram, så får man verkligen känslan av "VARFÖR I HELVETE KOLLAR JAG". För det är så jag känner mig så fort jag zappar in på skiten.

ett säkert vårtecken

Publicerad 2011-02-23 22:48:25 i ,

Det börjar bli ett säkert vårtecken, detta att Leksand går ner sig i allsvenskan och kvalet till elitserien. Ikväll så förlorade de mot Rögle av alla skitlag. Men det är ju bara kul, jag njuter av att se hur leksand gör bort sig hela tiden.

 

 

är jag ensam???

Publicerad 2011-02-23 20:53:26 i ,

Jag undrar en sak. Det är så att jag ibland, när mina föräldrar är ute och reser, så drömmer jag ibland att det ska hända dem något hemskt. Som till exempel nu, så är de ute och kryssar på Östersjön, då drömde jag en gång att de skulle omkomma i en olycka och att båten sjunker. Det är enormt jobbigt att drömma så, när de är ute på havet. Men jag tror att detta drömmer jag, bara för att de är så ENORMT viktiga för mig.

låsningen ÄR total

Publicerad 2011-02-23 13:08:18 i ,

I dagarna så är det ju 25 år sedan våran statsminister Olof Palme blev mördad, och det är så tragiskt att mordet ännu inte är uppklarat. Och det som gör det så jobbigt, det är att fotfarande så är svenska polisen och andra mord utredare låst vid att det var Christer Petersson som var mördaren. Men det är ju så fel så det inte är klokt, det kan bara inte ha varit han. För när jag själv har läst på om detta fall, och det har jag verkligen gjort, så pekar ALLT mot Pettersson. Och det är så jobbigt att höra folket i klippet nedan, att de är så fast vid att det var Christer.

 

 

roxette är etta i tyskland

Publicerad 2011-02-23 00:06:44 i ,

Det är kul när det går bra för ens gamla husgudar när det kommer till musik. Läste nyss att Roxette är etta igen i Tyskland med sin senaste platta "Charm school".

 

 

det är dyrt med barn

Publicerad 2011-02-22 23:02:57 i ,

Det är tydligen ganska dyrt att vara förälder år 2011. Det är bara det att detta är ingen nyhet direkt. Alla vet väl att det är ingen vinst direkt, ekonomiskt att bli förälder. Men jag är så trött på att läsa om att det är så dyrt att vara päron idag till barn. För i min värld så handlar det om så MYCKET mer än bara pengar, att vara en bra mamma eller pappa. För mig handlar det om att vara en närvarande föräldrer, som stöttar och som framför allt lyssnar på sina barn. Och sen så finns det massor av saker man kan göra med sina barn som inte är så dyra. Jag tycker att vi har stirrat oss blinda på att man hela tiden måste göra saker som är så dyra. Man kan till exempel bara gå ut och åka kälke med sina barn, om det är snö. Det gjorde jag många gånger med mina föräldrar när jag växte upp. Man kan kanske bara ta en promenad, det är också skönt och det kostar inga pengar. Sen så kommer jag nu till en sak, som kanske kommer reta upp många. Men jag tycker att om man inte har en ordnad ekonomi, då ska man inte skaffa barn tycker jag. Då ska man ta sig en funderare både en och två gånger tycker jag. För jag tycker, att lite av nyckeln till att vara en bra pappa eller mamma, det är att man inte behöver fundera så mycket över ekonomin. Behöver man inte det, då kam man koppla av och ägna mer tid åt barnen.

man blir bedrövad

Publicerad 2011-02-22 22:48:39 i ,

Jag såg på programmet "Veckans brott" ikväll, och det var en special ikväll. Hela programmet kom att handla om mordet på Olof Palme. Det var ett bra intressant program att se, för det var ingen dålig sågning Leif GW Persson gav till stockholms polisen och deras jobb åren efter mordet. För det är sjukt va många misstag som begicks under mordnatten den där kalla marsnatten 1986. Det som slår mig, det är att misstagen är så grova. Det handlar ju inte direkt om några små. Utan det är misstag som man tror begicks av poliser som precis har klivit ur skolbänken. Utan nu handlar det om poliser som är vana kriminalare. Sen var det också skönt att Leif en gång för alla sa att Christer Pettersson INTE är mördaren. För så är det verkligen. Han kan bara inte ha skjutit Olof Palme. Utan jag håller med i det Leif säger. Det är en man som är en van skytt, har enormt bra kondition och som är enormt kylig. Man kan ju lugnt säga att Christer Pettersson INTE besitter dessa kvaliteter. Hur som helst så tror jag inte mordet kommer att klaras upp. Men jag hoppas ju självklart på det, för det vore skönt att vi fick en lösning på detta drama som ligger som en blöt handduk efter en hockeymatch, över Sverige. Helt klart så släckte mördaren inte bara Olof Palmes liv den kvällen, utan han förändrade Sverige som land också. För detta land har för alltid blivit ett mycket kallare och hårdare land nu så här efter mordet.

 

 

hemskt att se

Publicerad 2011-02-22 13:40:58 i ,

Det är sällan som jag blir upprörd när jag ser ett program på tv. Men för några dagar sen, så tittade jag på "Dokument inifrån". I det programmet så kunde man följa hur företaget The Phone House antställde ungdomar på rena slavkontrakt som säljare. De fick jobba minst 12 timmar om dagen, och så fick de stå i något dragit köpcentra någonstans i Sverige. De blev också bra utnyttjade av sina chefer, för om de inte sålde bra så blev de utskällda nästan. Det jag reagerade på, det är att detta börjar mer och mer bli vardg på den svenska arbetsmarknaden. Det är alltfler som inte vågar säga emot sin arbetsgivare, och gör de det, så får de nästan sparken. Det var ett enormt bra program som "Dokument inifrån" hade gjort. Men det var också några saker som jag tänkte också på. För det första så tycker jag att man borde ha granskat fler företag förutom The phone house. Det finns ju många fler företag som utnyttjar våra svenska ungdomar. Sen så tänker jag på detta att de använde en reporter som hade dold kamera under reportaget. Jag undrar igentligen om det var lagligt, på det sättet de använde den. Men på det stora hela så var det ett bra program.

ett soul fynd från England

Publicerad 2011-02-21 23:55:51 i ,

Jag har upptäckt en ny soul stjärna i från de brittiska öarna. Jag tänker på Sarah Joyce, eller "Rumer" som är hennes egentliga artistnamn. Hon sjunger en sorts soul som är så där klassisk som den bara kan bli. När jag hör hennes röst, då tänker jag på rökiga barer, där man sitter och hänger över en bar, och så står det någon långt borta i ett hölrn och sjunger gamla soul klassiker. Jag tycker iallafall att hennes nya platta är helt fantastisk.

en härlig text om foppa

Publicerad 2011-02-20 11:56:13 i ,

Det har ju gått någa dagar nu, sen Peter Forsberg avslöjade att han skulle lägga av. Men det är fortfarande rätt smärtsamt för mig när jag tänker på det. För jag kommer verkligen sakna honom på isen, och det kommer ta ett tag för mig att inse att han faktiskt har lagt av. En till som tydligen gillar Peter, det är Lasse Anrell på Aftonbladet. Här så skriver han en grym hyllningsartikel till hans ära.

snart skidvm

Publicerad 2011-02-20 11:42:14 i ,

Det känns som att det går hysteri just nu i världsmästerskap. För just nu så pågår vm i utförsåkning, och det har ju gått så där för Sverige. Vi har ju inte tagit något guld denna gång, och det ser inte ut som att det kommer bli något guld heller. Men snart är detta vm slut, och jag tror nog inte det är Anja Pärssons sista heller. För jag tror hon kommer fortsätta några år till.

Men snart stundar ju också vm i längdskidåkning. Detta går ju av stapeln i Norge, men där tror jag det kan gå bättre. Jag tror att Anna Haag och Markus Hellner blir de som tar medaljerna. Jag tror dock inte på Charlotte Kalla denna gång. Jag baserar detta på att jag tycker att Kalla har sett lite trög ut i år. Jag hoppas ju att hon hittar formen lagom till vm, men jag har inte henne som en högoddsare.

 

 

dif nära slutspel

Publicerad 2011-02-20 11:33:06 i ,

Det var mycket kul att djurgården vann gårdagens bortamatch mot Modo. Nu är laget bra nära slutspel, och då tror jag att vad som helst kan hända. För det är ju så, att serielunken är en sak och slutspel är en helt annan sak. Jag tror på djurgården och jag tror de kommer spela minst semifinal. För jag tycker att de har fått fart på spelet under de senaste omgångarna.

skön förmiddag

Publicerad 2011-02-20 11:30:49 i ,

Jag måste säga att det är fina dagar ute nu. Men det är synd att det är så kallt, så det går ju inte att löpträna ute nu. Men jag tror nog att det blir en kortare promenad idag. För jag känner stor lust för att vara ute.

 

 

vilket tjat.

Publicerad 2011-02-20 01:20:33 i ,

Det är då ett jäkla tjat om att cd-skivan är död och att den snart kommer att försvinna. Det är jag på det klara med att den kommer göra det. Men det är synd att skivan håller på att dö ut som konstart, för det är för mig det bästa sättet att konsumera musik. För det finns inget bättre, än att gå till en riktigt bra skivaffär. Stå där inne i timmar och titta i skivbackarna efter musik som man kanske inte har hört förut. Kanske man tar ett snack med butiksinnehavaren, om vad som är det senaste på musikfronten. Oftast så kan man få bra tips via dessa samtal. Men det är synd också att skivan håller på att försvinna, för det är verkligen en konstart. Sen så är det en till grej jag tänker på. Och det är att det aldrig mer kommer göras skivinspelningar, som KOSTAR PENGAR. För att spela in skivor som tar lite mer tid, där man kanske måste anställa en symfoniorkester eller man kanske behöver en till musiker. Sånt kostar pengar, men jag tror nog inte såna här inspelningar kommer finnas i framtiden. Så det var nog tur att The Beatles kom fram vid den tidseran, då man fick stänga in sig i flera månader i studion. För såna chanser finns det verkligen inte pengar till idag. Men till sist, jag kommer nog att fortsätta att köpa musik, i de gamla hederliga skivaffärerna, som jag alltid har gjort.

något av det bästa...

Publicerad 2011-02-19 01:35:31 i ,

som Gellner har gjort, det är nog plattan "The Lonely boys" som han spelade in tillsammans med Nisse Hellberg. Den skivan osar verkligen kärlek till musiken. Det är synd bara att den har fallit i glömska bland musikälskare. För den skivan är verkligen värd att lyssnas på många gånger.

 

 

om viner

Publicerad 2011-02-19 01:17:47 i ,

Jag har ju blivit lite av en FINSMAKARE, när det kommer till detta med matlagning och framför allt viner. För det är ju så, att inte för att skryta, men jag är fan bra jävla grym på att laga mat. Och jag är minst lika bra på att välja fram ett bra vin. Ikväll så har jag smakat ett vin ifrån Argentina, och det var inte så dumt. Men helt klart så är mitt favoritland, när det kommer till viner Australien. De gör grymt goda viner. Jag vet inte om det är klimatet som gör att druvorna odlas fram bättre där. Solen kan man i allafall känna i smaken på de Australiska vinerna. Så ska du ha ett bra vin, då kan jag verkligen rekommendera de viner som kommer just "from down under".

en bra konstig video...

Publicerad 2011-02-19 01:12:59 i ,

det är helt klart den med Roxette och deras låt "the big l". Vad tänkte de när de gjorde den? För mig är den helt klart helt obegriplig? Bra är den ialla fall, men den är bra spejsad....

MUSIK SKA VARA GLÄDJE

Publicerad 2011-02-19 01:06:50 i ,

Vad vore livet utan musik? Jo jag ska säga vad svaret är på den frågan. Livet skulle vara bra tråkigt om man inte hade musik i ens liv. Jag skulle inte kunna leva utan musik, det är en sak som är säker.

the ejag lyagles

Publicerad 2011-02-17 21:55:14 i ,

Jag har återupptäckt en gammal musikskatt ikväll. Jag talar nämligen om the eagles...:)

 

 

om derbyt igår

Publicerad 2011-02-16 11:13:08 i ,

Vad roligt att djurgården återigen är bäst i stan när det kommer till hockey. De vann ju igår på straffar, och det var skönt, för jag hatar verkligen att förlora mot aik. Det var också kul att det blev ett relativt lugnt derby också, men nästan inga bråk alls. Det som jag dock tyckte var tråkigt, det var att djurgårdens klack inte kunde hålla tyst när Tommy Nilsson sjöng den svenska nationalsången. Det var bra trist.

att blogga

Publicerad 2011-02-16 11:10:15 i ,

Detta med att blogga är nog något av det bästa jag vet här i livet. För jag har ju alltid varit en person som gillar att uttrycka mig i skrift, och har alltid gjort det. Så när bloggen föddes för några år sen, så var det lite av en dröm fö rmig. Det är så skönt att ha ett eget ställe där jag som privatperson kan uttrycka mig om olika saker.

har lyssnat bra många gånger nu

Publicerad 2011-02-15 17:34:07 i ,

....och jag måste säga att Roxettes comeback platta "Charm school" är bättre än jag trodde. Det är för första gången på länge en platta som är bra rakt igenom. Det är faktiskt länge sen Roxette gjorde ett helgjutet album. Det är klart att alla låtar inte är bra, men de flesta håller faktiskt. Sen så är det lite coolt, att på första låten, så hör man en mungiga. Det är bara mr pop som kan komma på en sån sak...:)

 

 

two hearts beats as one...

Publicerad 2011-02-15 13:36:18 i ,

Det är inte utan att man börjar känna sig lite gammal, när alla ens idrotts hjältar börjar att lägga av, en efter en. För det är med stor sorg jag ser att Mats Sundin och Peter Forsberg nu har lagt sina skridskor på hyllan för alltid. För dessa två hockeyspelare har betydd oerhört myccket för mig som stor fan av hockey. Jag kommer aldrig att glömma Mats Sundins grymt snygga mål mot Sovjet under en vm-turnering på 90-talet. Eller Peter Forsbergs snygga straff i OS 1994 i Norge. Detta är bara två minnen, jag har så många andra som jag tänker på. Men jag vill tacka för allt dessa två idoler har skänkt migt....tack för showen...

när Foppa va som bäst

Publicerad 2011-02-15 13:20:27 i ,

Det är så kul att gå tillbaka och se gamla klipp med Peter Forsberg. Det man slås av när man ser alla dessa klipp, det är hans enorma blick för spelet. När han spelade som bäst, då var han verkligen i en helt annan division än alla andra. Det mål som för mig är något alldeles extra. Det är det ni kan se här nedan.

 

 

kul program faktiskt

Publicerad 2011-02-14 21:44:15 i ,

Det finns ju tv-program som faktiskt ÄR värda att se, det är skönt när man hittar dem. Ett sånt är tv3´s program Landskampen. Har sett varje avsnitt nu, och jag måste säga att det är kul att se dem. Framför allt är det kul att se gamla idrotts-stjärnor tävla i grenar de inte är vana vid.

bra val av Foppa

Publicerad 2011-02-14 20:10:48 i ,

Det är synd att Foppa lägger av, men samtidigt är det ett bra val också. För det är skönt att nu är det över för alltid. Och det är skönt att han tagit beslutet, så man slipper se han spela i någon skittaskig uterink i Ö-vik med Modos juniorer. Denna följetång med alla hans skador, det har varit så tragiskt att läsa om. För det har inte direkt skrivits mycket om det Peter har presterat på hockeyplanen. Så det är skönt att man slipper det nu.

 

 

en epok är över

Publicerad 2011-02-14 20:06:46 i ,

Nu är det färdigspelat för Peter Forsberg för alltid. Han har meddelat hockeyvärlden att nu är det definitivt slutspelat för en av svensk hockeys allra största, om inte DEN störste genom tiderna. För det är få spelare som har en sån gigantisk meritlista som just Peter Forsberg. Men den titel han inte har, det är ett sm-tecken med Modo. Och jag tror nog att det är lite av en törn i ryggen att han inte fick chansen att vinna sm guld med Modo. Men det väger rätt tungt att ha 2 stanley cup titlar och 2 os guld. Jag kommer att sakna Peter för den enorma talang och spelförståelse ha har. Så det var lite tungt att läsa om att han nu lägger av. Men det är bara att njuta av allt han har åstadkommit på hockeyplanen.

söderling tuffar på

Publicerad 2011-02-14 12:40:54 i ,

Det var också kul för Robin Söderling att han vann ännu en stor turnering i veckan som gick. Det är bra att han börjar att vinna, och framför allt visar att han inte är en sån där spelare som förlorar final på final. Jag trodde ett tag att Robin var en sån spelare, men det är skönt att han motbevisar mig.

forsberg i NHL och tre kronor???????

Publicerad 2011-02-14 12:36:40 i ,

Det går trots allt bra för Forsberg i NHL. Det som är så tråkigt, det är att Colorado som han spelar med nu, är så enormt dåliga. De är ju fjärran från tiden då de ständigt låg i toppen av NHL. Men jag tycker ändå att Peter har gjort bra ifrån sig efter första matchen. Ikväll så spelar Peter den första hemma matchen i Denver. Det kommer troligtvis att bli fullsatt ikväll, för Peter är fortfarande enormt stor i Denver.

En som har kollat lite extra på Peter, det är ju Per Mårts som är tränare för tre kronor. Han ska ju åka över till USA och Kanada nu för att snacka lite och ta våra nhl spelare på pulsen. Detta gör han för att kolla vilka som är sugna på att spela i VM som avgörs snart. Det skulle faktiskt vara kul om Peter spelade i VM. Jag tror han skulle göra bra ifrån sig där.

 

 

alla hjärtans dag

Publicerad 2011-02-14 12:26:03 i ,

Idag är det ju som alla vet, alla hjärtans dag. Och jag vill ta tillfället i akt och önska mig själv en väldigt fin alla hjärtans dag. Grattis på dig snygging....:) hehe

 

 

god eftermiddag

Publicerad 2011-02-14 12:22:46 i ,

Vilken enormt fin dag det är här i Falun. Det är solsken och en så där minus 17 grader. Det är som gjort för att vara ut, och ska snart också ut och köra ett långpass löpning.

mediehaos

Publicerad 2011-02-12 12:31:22 i ,

Ursäkta mig nu, men är det inte lite väl mycket bevakning av kaoset i Egypten nu. Jag har räknat sidorna i min morgontidning denna vecka. Och de har snittat 6-7 helsidor bara denna vecka. Är det verkligen så intressant att skriva om denna nyhet som hänt i Egypten?

lite foppa godis

Publicerad 2011-02-11 13:53:58 i ,

Jag såg detta reportage på aftonbladets hemsida. Så jag tänkte att jag skulle bjuda på det här. Det är så kul att se alla dessa godbitar ännu en gång. Jag får aldrig nog av att se den där MAGISKA straff som han avgjorde os-finalen med 1994. Han kommer ju spela i helgen i NHL, och jag hoppas, hoppas att det går vägen för han nu. Det vore så kul om han kunde få vissa att han fortfarande är en spelare av toppklass.

 

 

hur vintern är i stockholm

Publicerad 2011-02-11 13:40:47 i ,

Det känns som att vi bara blir dummare och dummare vi svenskar ibland. Men det känns så, och framför allt när jag tänker på detta med VÄDRET. För gud va vi har snackat om vädret denna vinter. Det har varit vädervarningar i parti och minut, och är det något ord jag kommer att tänka tillbaka på när det gäller vintern 2010/2011 så är det "klasstvå varning". Det känns som att SMHI utfärdar såna hela tiden.

Kolla ocks in denna video, som visar hur det är just nu i Stockholm. Det roliga är ju att så där är det nästan varje vinter. Och som infödd stockholmare, så vet man att våren brukar inte komma förrän i slutet av mars.

 

 

a northern soul - the verve

Publicerad 2011-02-10 22:47:46 i ,

Ett band som jag enormt mycket har fastnat för, det är det brittiska bandet The Verve. För i det bandet så finns en av fan världshistoriens bästa sångare. Jag talar så klart om Richard Ashcroft. Han har en röst som trollbinder mig varje gång jag har hans väna och lit rassliga stämma. Sen har han en förmåga att skriva låtar som gör en lite mörkrädd och lite kåt faktiskt. Men han skriver låtar som gör att man vill krypa ner i soffan, dra en filt över sig och smutta på ett glas med blod. För det är ganska spöklika låtar han gör, och man ska inte tala om texterna, de är också bra skrämmande, men väldigt bra på samma gång. Denna skiva som jag lyssnar på just nu, det var lite av gruppens genombott. Den sålde bra mycket och gav oss hits som blev långkörare på listorna, världen över. Det är en sån där skiva som man kan lyssna på många gånger, utan att man tröttnar. Så ska man köpa en skiva med denna grupp, så skulle jag nog rekommendera denna.

 

 

den döende dandyn - Magnus Uggla

Publicerad 2011-02-10 22:32:29 i ,

Denna platta med Magnus Uggla är nog en av hans allra bästa. Det är bara att kolla på låtlistan på skivan och se vilka hits som finns på den. Det var nog vid denna tidpunkt under hans karriär som han var som allra störst. För mig är denna platta en av Ugglas allra bästa. Det jag undrar med denna platta, det är titeln på skivan. Vad menade han igentligen med det? Kan någon vara vänlig och förklara det närmare för mig...

ljus

Publicerad 2011-02-10 21:15:56 i ,

Det är bra jäkla nice att tända lite ljus ibland. Jag har tänt lite ljus nu ikväll. Och jag måste säga att det är lite av tjusningen med vintern, att man får chansen att njuta av tända ljus lite då och då om vintern.

 

 

jag tror jag har kommit på det

Publicerad 2011-02-10 19:36:59 i ,

Det där med matlagning, det är fan en konstart i sig. Men jag tror jag har kommit på en sak när det gäller detta delikata ämne. Och det är att man ska nog fan överdriva en liten smula, när man har i ingredienserna i stekpannan eller i något annat kärl. Jag tror det är lite det som är hemligheten bakom en riktigt god maträtt. Man ska inte snåla när det kommer till att laga mat, det har min mamma alltid sagt.

skön reklam

Publicerad 2011-02-10 14:05:51 i ,

Jag diggar verkligen denna reklamfilm, även om de driver lite för mycket med mitt lag djurgården.

nu hoppas man

Publicerad 2011-02-10 13:40:39 i ,

Nu är det spikat när Peter Forsberg kommer att spela i NHL Han kommer att spela match natten mot Lördag. Det ska bli så sjukt spännande och se om han är så bra som han säger. Jag tror att han kommer att göra bra ifrån sig. Jag tycker också att han är smart som spelar med sitt gamla lag Colorado, för där känner han sig hemma. Sånt tror jag är viktigt när man ska spela hockey på elitnivå. Jag tror det är bra viktigt att man känner sig hemma då.

 

det är tragiskt att se

Publicerad 2011-02-10 13:27:34 i ,

Detta med att Rolling Stones har börjat att samarbeta med klädkedjan Dressman, det är faktiskt bra tragiskt. Åter ett skäl att INTE köpa kläder där.

det är inte så konstigt igentligen

Publicerad 2011-02-10 13:12:22 i ,

Det ryktas ju om att pensionsåldern i Sverige kommer att höjjas om några år. Så fort denna nyhet spreds i medierna, så blev det så klart ramaskri bland svenskarna. Men jag tycker inte det är så konstigt om detta händer. För det första så har vi en gigantisk boom af pensionärer som snart måste försörjas. För snart går ju 40-talisterna i pension, och de är en bra stor grupp. Och ska vi kunna försörja dem, så måste vi jobba på. Sen så måste vi nog jobba mer, för att möta den större konkurrensen från asien.

det snöar ute

Publicerad 2011-02-10 13:06:38 i ,

Det är skönt att det fortsätter att vara en bra vinter. För när jag tittar ut genom fönstret så yr snön ute.

vill man verkligen bo i Stockholm??

Publicerad 2011-02-10 13:03:01 i ,

Jag läser just nu en artikel i Dagens Nyheter om bostadssituationen i Stockholm. Det är verkligen så att man måste ha massor med pengar och massa kontakter om man vill få en bra bostad där. Jag tycker att bostads marknaden i Stockholm är bra sjuk.

det är så trist

Publicerad 2011-02-09 23:07:11 i ,

Jag såg på kvällens Uppdrag granskning, och jag blev bra bedrövad och arg efter detta avsnitt. Det handlade om svenska ungdomar som drog till Norge och jobbade. Jag tycker att det är fan otroligt att vi inte kan ge våra egna ungdomar jobb i Sverige. Vi håller på att tappa en hel generation ungdomar till utlandet, vilket inte är så bra.

nu får det vara nog

Publicerad 2011-02-08 08:38:37 i ,

Jag såg i förra veckan att klädkedjan Dressman (som för mig är likställda med satan själv) har börjat ett samarbete med Rolling Stones. Man kan numera köpa t-shirts med gruppens tryck på. Jag tycker att det är så gräsligt dåligt av Rolling Stones att samarbeta med denna klädkedja. Jag vet att det är mer vanligt att rockgrupper gör mer reklam idag, och att gränserna för vad som är tillåtet har suddats ut. Men det finns faktiskt gränser fortfarande för vad som är BRA reklam och DÅLIG. Detta är ett exempel på MYCKET dålig smak.

god morgon sverige

Publicerad 2011-02-08 08:19:40 i ,

Så var det då tisdag. Sitter just nu och lyssnar på Tomas Ledin och äter frukost. Måste säga att det är en ljuvlig morgon idag. Ska senare idag till lasarettet för en neurolog undersökning. Ska göra detta för att få ett intyg för körkort. Det är skönt att det ÄNTLIGEN blir av.

 

 

äntligen hemma

Publicerad 2011-02-07 21:22:16 i ,

Är hemma nu efter att ha spenderat någon timme ikväll på Kupolen. Jag var där och käkade en bit mat med en vän där. Måste säga att det var bra trevligt...:)
Men hemresan sen till Falun var mindre kul. Självklart så missade jag bussen, så det blev att traska hem i snöovädret. Men för mig så gjorde det inte så mycket, för jag va bra rustad för lite nice snöoväder. Men jag blir förvånad ibland, som ikväll till exempel, på hur dåligt folk klär sig om vintrarna. Jag tänker främst på unga tjejer. Jag såg några tjejer ikväll som gick på på stan i till exempel mysbyxor och lågskor. Eller ett par andra tjejer som gick i kort kjol och strumpbyxor. Det är väl klart som sjutton att de fryser om de går klädda så. Jag skulle inte säga något om tjejer hemma i Stockholm gick klädda så, men i Falun så är det en annan sak. Här är det ju riktiga vintrar varje år, och jag tycker att folk här bör vara bättre rustade för vintern. Men det är verkligen inte så. Jag ska ju också säga att självklart finns det killar som klär sig enormt dåligt också.

wild frontier - Gary Moore

Publicerad 2011-02-07 13:47:07 i ,

Det har blivit en hel del spisande av denne artists musik de sista dagarna. Gary Moore gick ju tragiskt bort för någon dag sen, och det var lite av en chock faktiskt för mig. Jag hade ingen aning om att han var dålig, så när jag läste att han avlidit, vid en ålder av 58 år, så blev jag faktiskt lite ledsen. För det är ju ingen ålder att gå bort vid. Men jag kommer alltid att minnas han som en av de största gitarristerna genom tiderna. Så jag hyllar han genom att spela en av hans bästa skivor, tycker jag iallafall.

skaffa ett LIIIIV

Publicerad 2011-02-06 22:55:07 i ,

Jag läste en helt sanslös grej på tv4 text tv ikväll. Det var under en av reklam pauserna då jag läste det. Det var att några varghatare i Stockholm har gått en sorgemars för de vargar som skjutits under årets vargjakt. När jag läste detta, så trodde jag inte att det var sant. Nu har några miljönissar manifesterat för att man skjutit några vargar, det är HELT sjukt. Jag tycker att miljökämparna börjar fan gå lite väl långt.

men jag är också tveksam

Publicerad 2011-02-06 20:27:22 i ,

Jag är självklart jävligt glad att Peter gör comeback, men jag har samtidigt mina tankar. För han har ju varit bra skadedrabbad de sista åren, och det var länge sen han presterade på världsnivå inom hockeyn. Så det är en bra stor chansning Peter tar när han bestämmer sig nu för att göra comeback. Men samtidigt så måste ju Peter veta inom sig att han KAN fortfarande, annars skulle han nog inte våga göra en retur till NHL.

 

 

Forsberg gör comeback

Publicerad 2011-02-06 20:22:39 i ,

Nu är det officiellt för första gången, och det är att Peter Forsberg kommer att göra en comeback på allvar i NHL. Han kommer att skriva på för sin gamla klubb Colorado. Men det är inte konstigt att han gör detta, för han har sett enormt vass ut på träningarna borta i USA. Allt jag nu kan säga, det är att han för sista gången i sin karriär får visa att han är en av världens allra bästa spelare när allt stämmer.

jag skriver väl lite om skiten ändå

Publicerad 2011-02-06 20:13:38 i ,

Jag är lite tvungen att skriva om melodifestivalen ändå. För det går fan inte att komma undan denna så kallade "musiktävling". För det ska ju vara en tävling där man gör upp om vem som har den bästa låten, och som sen ska representera Sverige i den stora europa finalen. Men det har ju som ni kanske har märkt, blivit något annat än just en tävling i musik.

Men för att bevisa lite hur det funkar så måste jag skriva om ett telefon samtal jag hade med mamma tidigare idag. Och mamma är ju en stor fan av denna tävling, det har hon varit i alla år. Hon är en sån som har suttit med papper och penna och fyllt i poäng när sen själva omröstningen satt igång. Men det som slog mig igår, det var hur lite vi talade om själva musiken. Vi pratade nästan bara om allt runt omkring tävlingen.

rest in peace Gary

Publicerad 2011-02-06 20:04:20 i ,

Vad enormt sorgligt det var att läsa om att gitarristen och sångarnen Gary Moore hade avlidit vid en ålder på 58 år. Han har alltid varit en stor gitarr hjälte för mig, och jag har lyssnat på hans musik ganska mycket genom åren. Jag har aldrig tagit chansen att se han live, vilket jag nu kommer att ångra enormt mycket.

 

 

 

det händer inte ofta...

Publicerad 2011-02-05 12:52:18 i ,

..att jag faller pladask för ett dansband. Men jag gillar denna grupp faktiskt. Men de spelar inte klassisk old school dansband. Utan de lirar en typ av dansbands musik som är up to date med dagens musik klimat. Sen så är sångerskan sjukt bra på att sjunga.

 

 

bra skrivet

Publicerad 2011-02-05 12:40:23 i ,

Om man är något så när intresserad av Lena Nyman, så tycker jag att man ska titta in journalisten Leif Zerns hyllningstext i denna dags Dagens Nyheter. Han skriver så bra om Lena där.

tack för allt Lena

Publicerad 2011-02-05 12:12:30 i ,

Det var tråkigt att höra om att skådisen Lena Nyman har lämnat oss för evigt. Hon är för mig en av de allra största aktriser vi haft i detta land. Jag är för ung för att minnas henne för sina tidigare insatser inom teater, film och tv. Men jag minns henne som mamman till Helena Bergström i filmen "Sånt är livet". Insatsen hon gör i den filmen är så underbar. Det är ingen stor roll, men nog fan tar hon över duken när Nyman syns. Hon hade en sån pondus och kraft i sitt skådespeleri, en kraft som man sällan skådat i Sverige. Sen så kommer jag att minnas Nyman för den där monologen tillsammans med Gösta Ekman i en Hasse och Tage sketch. "Vad har du i fickan Jan, är det en jättebanan..."rötterna i mig kallar

Publicerad 2011-02-05 11:50:37 i ,

Jag vet inte vad det är, men så fort jag läser artiklar om samerna i Sverige så känner jag av det i hjärtat på mig. Det är väl mina rötter som kallar tror jag. Men jag reagerar alltid starkare när man läser om hir vi behandlar våran egna ursprungsbefolkning. För jag tycker vi kan behandla samerna lite bättre.

skön lörda morgon

Publicerad 2011-02-05 11:37:44 i ,

Det är en enormt fin vintermorgon idag i Falun. Det är knallvitt ute och några minusgrader. Man får nog ta på sig rejält om man ska ut.

 

 

detta är FAN SJUKT

Publicerad 2011-02-04 03:56:50 i ,

När jag läser artiklar som denna, då blir jag bara mer sugen på att träna. Men det är sjukt att fetman bara ökar och ökar i världen.

ska klara det

Publicerad 2011-02-04 03:22:34 i ,

Men det som talar till min fördel, det är att jag har ett mycket bättre självförtroende nu, mot när jag pluggade förut. Och jag ska klara det nu. Så jag går in i denna process, med tankesättet att det finns inget som heter misslyckande. Jag ska bara klara det nu.

it scares the shit out of me

Publicerad 2011-02-04 03:15:38 i ,

Det var inte sant vad konstigt det var att kliva in genom dörrarna till Högskolan Dalarnas lokaler, tidigare i veckan. Jag skulle gå dit för att jag hade en tid där med en studievägledare. Hade tid för att tala ut om mina fortsatta studier. Jag har tagit beslutet att försöka slutföra dem nu. För jag vill bli av med den ENORMA börda det är att inte ha slutfört dem. För jag är en kille som vill gå i mål med saker. Jag vill slutföra dem så jag kan sluta tänka mig själv som studen, och gå vidare i livet. Men sanningen är också att jag är bra rädd för att misslyckas igen. För det känns som att detta är sista chansen för mig att slutföra studierna. Så jag hoppas att det går vägen nu. Det kommer bli en massa blod svett och tårar, men nu FAN SKA JAG GÖRA KLART DEM.

orkar man bry sig??

Publicerad 2011-02-03 12:55:51 i ,

Detta som händer i Egypten, är det verkligen någon som orkar bry sig? För media i Sverige har en enastående förmåga att rapportera enormt mycket ifrån mellanöstern. Jag har nog inte fel, om jag säger att över 60 procent av medias utrikesbevakning, består av artiklar om mellanöstern. Jag är iallafall enormt trött på att läsa om allt som händer där. Det måste ju finnas andra områden i världen som också bör bevakas också.

hatten av för mr Pop

Publicerad 2011-02-03 12:41:51 i ,

Jag har fått tag i ett förhands exemplar av Roxettes kommande platta "Charmschool". Och det är bara att ta av hatten åter igen för mr Pop "Per Gessle". För jag tycker lite att han har gjort det igen, för det är en grymt bra platta han och Marie har gjort som gruppen Roxette. Det är väl inte deras bästa platta, men den är helt klart en av de bättre på många år. Det är helt enkelt en helgjuten platta full med sköna melodier som sitter som en smackebang i hjärnan...:)

 

 

grattis grattis

Publicerad 2011-02-03 12:35:49 i ,

Idag så vill jag ta och gratta min favoritspelare i Djurgården, nämligen Niklas Falk som idag fyller hela 40 bast. Jag hoppas att han fortsätter en säsong till, för han är en värdefull spelare för laget.

 

 

framtiden

Publicerad 2011-02-02 23:43:35 i ,

Det känns som att framtiden helt plötsligt ter sig lite ljusare för herr Karlsson nu...:)

 

 

det ser mörkt ut

Publicerad 2011-02-02 12:58:58 i ,

Ett lag som det också ser bra mörkt ut för, det är djurgården. För de har förlorat oroväckande många matcher på sista tiden. Och risken är, om de fortsätter denna negativa trend, att de riskerar sin plats i slutspelet. Jag fattar inte vad det är som hänt med laget från förra säsongen. Då var de en stolpe från att ta sm-guld.

ska malmö lyckas???

Publicerad 2011-02-02 12:54:18 i ,

Det är med stort intresse som jag följer turerna kring Malmö hockey. För det är inte sant vad pengar som rullar ut ur den klubben. Och ändå så ligger de bara i mitten av allsvenskan. Men det är ju så, det räcker inte bara att ösa in pengar i klubben, det måste ju fungera på planen också. Och jag tvivlar på att det kommer funka den här gången också.

en sån SJUKT bra bok

Publicerad 2011-02-01 17:59:44 i ,

Jag är helt BESATT av boken "Faller fritt som i en dröm" av Leif GW Persson. Denna bok är helt klart en av Leif´s bästa genom alla tider. Den är så bra skriven så man kan bara inte sluta läsa den. Sen så handlar den ju om ett ämne som fascinerar mig rätt mycket. Jag talar om mordet på Olof Palme. Och jag måste säga, att man funderar MYCKET kring detta mord när man läser denna bok.

 

 

Går det bättre i år???

Publicerad 2011-02-01 14:03:12 i ,

I helgen som kommer så är det återigen dags för melodifestivalen. Man kan ju undra hur stort intresset igentligen är för denna kalkontävling? För det gick ju inte direkt bra förra året, för då va vi ju inte ens med i den stora finalen. Men man kan väl hoppas att det går bättre i år. I alla fall så kommer inte jag att titta, jag har andra bättre saker för mig då.

detta med kaoset i Kairo

Publicerad 2011-02-01 13:11:04 i ,

Jag är ju en stor nyhetstörstande själ. För det är bra kul att hänga med i vad som händer i världen. Fast det är trist att nyhetsflödet är så vinklat ibland. För jag är bra trött på att läsa om alla oroligheter i mellanöstern, som till exempel om oroligheterna i Kairo.

derbyseger för Mora

Publicerad 2011-02-01 00:29:48 i ,

Det blev en förkrossande seger för Mora i derbyt mot Leksand. De vann med hela 6 mot 1. Jag måste undra lite vad fan Leksand håller på med? När man läser om matchen, så verkar det lite som att Mora ägde hela matchen. Det verkar som att det kunde ha blivit flera mål. För Lif var verkligen inte bra i denna match. Nu ligger Lif på tredje plats, men lagen under knappar faktiskt in. Så om det vill sig riktigt illa, så kan Lif förlora sin fjärdeplats och riskera att missa kvalserien till elitserien.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela