klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

idag är jag lycklig

Publicerad 2011-01-31 18:52:58 i ,

För jag fick reda på en sak som gjorde mig bra lycklig, och som gör att jag imorgon kan vakna upp till ett mycket lyckligare liv.

det är synd om killarna...

Publicerad 2011-01-31 09:36:10 i ,

men jag tror verkligen på detta laget. De har framtiden för sig, och får alla vara skadefria så tror jag att de kommer vara med länge i världstoppen. Och det är bra också att de är så besvikna efter bronsmatchen igår. Man ska inte vara glad efter en förlust.

 

 

killarna vann mitt hjärta

Publicerad 2011-01-31 09:07:59 i ,

Det är synd att de svenska killarna i handbollen inte fick vinna ett brons. För de var värda det tycker jag. Men jag tror på stordåd framöver. För detta lag har verkligen framtiden för sig.

G O D M O R G O N

Publicerad 2011-01-31 08:44:13 i ,

Så var det måndag och en ny helt skön dag ligger framför mig. Ska på möte till AMS idag, och jag ser verkligen fram emot detta möte. Har en hel del som jag vill prata med min handledare om. Blir att köra simpass sen efter.

 

 

jag och matlagning

Publicerad 2011-01-30 02:34:16 i ,

Det är en komplicerad relation jag har med denna konstart som kallas för matlagning. För det har kommit sig, att laga mat är mer än bara att laga en maträtt, sedan äta den och kanske dricka en god dryck till. Det är så mycket mer än bara det. För mig är det ganska svårt att förklara detta. Men jag kom och tänka på en sak, efter kvällen mycket trevliga middag jag hade med några vänner ikväll. Då var det en av tjejerna som sa att jag borde ta åt mig, när hon sa att maten verkligen var jättegod. För den var nog det, inte en tallrik hade något mat kvar alls. Alla hade ätit upp vad de fått på tallriken, så då måste ju maten varit god. Men för att förklara en ska lätt, så har jag ganska dåligt självförtroende när det kommer till min maglagning. Det är svårt för mig att ta in om någon säger att den är god. För mig kan alltid en maträtt bli godare, och det ska den. För man kan alltid förbättra sig. Klart jag tar åt mig av berömmet jag får en liten stund. Men kort därefter så letar jag efter något negativt att lägga krutet på. Det är en liten jobbig sida jag har.

de vann mitt hjärta i allafall

Publicerad 2011-01-29 12:27:41 i ,

Jag brukar inte vara nöjd efter en förlust. För jag är en kille som vill vinna alltid. Men jag måste erkänna att jag är lite nöjd ändå med hur killarna i landslaget spelade i matchen mot Frankriker. Det skulle på förhand inte bli någon lätt match, men jag måste ändå tycka att killarna stod upp och gav fransoserna en match ändå. Jag va rädd för att det skulle rulla iväg och bli lite av en utklassning. Men så blev det inte tack och lov. Utan killarna spelade med hjärtat och visade att vi i framtiden kan vänta oss stordåd. Jag hoppas också att tränarna Staffan Olsson och Ola Lindgren fortsätter. För de har gjort ett enormt bra jobb.

 

 

goooooood morgon

Publicerad 2011-01-29 11:43:02 i ,

Så var man vaken då, och vilket fint väder man vaknar till. Det är nästan molnfritt ute och bara några minusgradet, det är ju som gjort för uteaktiviteter idag. Men först en stadig frulle....

 

 

freeeeedag

Publicerad 2011-01-28 20:45:20 i ,

Jag måste säga, att denna helg har VERKLIGEN VERKLIGEN;) börjat bra. Kommer den fortsätta så här nice, då blir denna helg väldigt bra. Middag är det imorgon med vänner, god mat och dryck....:)

att läsa om film

Publicerad 2011-01-28 12:49:00 i ,

Jag är ju en stor filmälskare, och jag gillar att då och då läsar filmrecensioner i tidningar och andra mediaformer. Men ibland så blir jag helt tokig när man läsar om filmer ibland. För oftast så handlar själva recensionen om något helt annat än vad själva filmen handlar om och vad recensenten igentligen tycker. Framför allt så kan man läsa såna här dåliga recensioner i Dagens Nyheter. De skriver enormt dåligt om film.

förlust IGEEEEEN

Publicerad 2011-01-28 12:30:32 i ,

Det börjar bli jobbigt att läsa om alla förluster nu för Djurgården. För de måste börja vinna nu om de inte ska dras in i streckstriden och kanske riskera kval till elitserien. Det vill jag verkligen inte vara med om.

 

 

vi är ändå med

Publicerad 2011-01-28 12:25:21 i ,

Hur det än går i kvällens semifinal mot Frankrike, så är jag iallafall enormt nöjd med det svenska laget. För de har en gång för alla visat, att vi har i toppen att göra äntligen. Vi har nu ett landslagt som kan vara med och slåss om medaljer. Det är enormt skönt att veta.

ikväll smäller det

Publicerad 2011-01-28 12:22:08 i ,

Ikväll så kan dessa två herrar bli lite av historiska, om de tar det svenska landslaget till semifinal i VM. Det kommer att smälla och göra ont i kvällens match, men jag tror att killarna har en chans. Bara det står upp i första halvlek och hänger med i matchen. Frankrike är ett av världens bästa lag, om inte det bästa, så det kommer bli tufft. Men sverige har under turneringen visat att vi kan vinna när det gäller som mest.

jag ska vara glad

Publicerad 2011-01-27 23:15:10 i ,

Jag har bestämt mig för en sak, och det ÄR ATT NU ÄR DET SLUT MED DALTANDET. FÖR NU STRUNTAR JAG I DIG. JAG KAN INTE HA DIG I MITT LIV LÄNGRE.

häftig gubbe detta

Publicerad 2011-01-27 13:43:33 i ,

Ibland så tappar man hakan över vissa särskilda bedrifter som folk gör. Denna man ska i år köra sitt 50:de riktiga Vasalopp. Det är inte utan att man blir grymt imponerad av denna livsuppgift. Jag önskar honom självklart all lycka till under årets Vasalopp.

detta är INTE bra

Publicerad 2011-01-27 13:26:05 i ,

Detta var ingen kul nyhet att läsa. Ölvestad är ju en grymt bra spelare som behövs. Nu blir det bra jobbigt för laget. Men det är bara att bita ihop och gilla läget. De ligger ju på en rätt tryggad plats för att kunna ta sig ändå till slutspel. Men det gäller att inte förlora för många matcher nu på slutet av grundserien.

BIG BROTHER ÄR TILLBAKA I VÅR

Publicerad 2011-01-27 13:04:56 i ,

Vad är det som driver folk att göra bort sig i tv? Det är en fråga som jag ofta tänker på. Sen så går det ju inte att tänka på det, nu när Big Brother är tillbaka i tv snart. För över 7000 personer har sökt till programmet, och det är en ökning med cirka 4000 sen tidigare år. Jag fattar inte grejjen med att vara med där.

hejja Kamprad

Publicerad 2011-01-26 23:36:33 i ,

Det är svårt att vara glad efter att ha sett granskning ikväll och deras reportage om IKEA. Jag måste bara säga en sak först, och det är. "Det ska fan till att vara entreprenör i ankdamen Sverige." För jag tycker det är ganska nedrigt att ge sig på Ingvar Kamprad och hans företag. För är det någon som jobbat hårt för att komma någonstans, så är det just Ingvar. Och hur många jobb har han inte skapat till Sverige. Det är det inte många som tänker på. Om han sen bestämmer sig för att flytta sina pengar utomlands så han kan skatta mindre, det är väl inte så underligt, med tanke på det skattesystem som vi har i Sverige. Igentligen skulle fler företagare göra detsamma, så skulle vi kanske ha kvar fler företag inom landet. Nej jag tycker att kvällens Uppdrag granskning, var något av det sämsta jag sett.

har simmat

Publicerad 2011-01-26 18:29:39 i ,

Är hemma efter ännu ett skönt simpass idag. Det är verkligen lite av min nya grej detta att simträna. För jag gillar verkligen att köra denna träningsform. Blev 45 längder idag, va inte direkt i form idag, men är nöjd ändå.

svensk polis

Publicerad 2011-01-26 00:01:43 i ,

Jag såg på kvällens avsnitt av Veckans Brott i SVT. Jag måste säga att jag blev bra illa berörd när de tog upp ett 19 år gammal fall. Det handlar om ett mord som skedde i Mariestad 1992. Hon bara försvann efter en utekväll, och man har inte lyckats att hitta hennes kropp sedan dess. Det som gjorde mig så illa berörd, det var hur polisen har skött denna utredning. För Leif GW Persson var inte nådig i sin kritik över hur polisen har skött detta fall. Han sa att man borde ha kunnat ha klarat upp fallet redan samma år, om allt gått rätt till. Det var också mycket jobbigt att se storasystern till offret i studion. Jag kände me henne helt klart. Och jag hoppas att detta fall kommer att klaras upp.

om livet

Publicerad 2011-01-25 23:03:43 i ,

Jag tror att det finns en lösning för alla i livet. På något konstigt sätt, så tror jag att det löser sig till slut. Det är väl så att man måste gå igenom ett helvete för att komma till paradiset.

sverige vägde lätt ikväll

Publicerad 2011-01-25 22:27:47 i ,

Det blev ingen direkt spännande match mot Danmark i handbolls vm ikväll. Det svenska laget hade ju två enormt bra spelar borta, den jag tänker mest på är Oscar Carlén. Han är benskadad så det är högst osäkert om han kommer att spela semifinalen på fredag mot Frankrike. Sen så är ju Kim Andersson också bort, och han är borta från resten av turneringen. Detta är enormt kostsamma skador för det svenska laget. Ska vi ha någon som helst chans mot Fransmännen, så måste vi ha full bemanning på alla poster i laget. Och jag tror inte vi kommer vinna om Carlén är bort. Men det gör igentligen inte så mycket om vi förlorar, för det svenska herr landslaget har en gång för alla visat att vi har uppe i den yppersta världseliten att göra. Jag är bra nöjd med killarnas spel så här långt. Men än nöjd är jag faktiskt.

INTE INTE INTE bra

Publicerad 2011-01-25 14:22:32 i ,

Det är inte lätt att vara fan av djurgården hockey. För det är sjukt vad detta lag tär på ens tålamod. Förra säsongen så var de en stolpe ifrån att vinna sm-guld. Och nu så riskerar de att åka ner i allsvenskan. Jag förstår inte vad det är med laget som gör att de är så enormt mycket upp och ner. Det blir ju inte heller bättre av att Nils Ekman, blir borta resten av säsongen. Han är en sån där spelare som är så sjukt värdefull för laget. Han är den där typen av spelare som kan avgöra en match själv. Nu är det bara två saker som gäller för laget. För det första så ska man bänka målvakten Ridderwall, för han är ett riktigt såll i målet. Sen så måste laget BÖRJA JOBBA SOM ETT LAG.

 

 

SNÄLLA

Publicerad 2011-01-25 13:59:22 i ,

Jag måste säga att jag har tappat förtroendet för skådespelaren och regissören Helena Bergström, efter de sista dagarnas pajaserier i media. Det jag undrar är, från vilken planet kommer hon igentligen?

 

 

ska det gå vägen?

Publicerad 2011-01-25 13:38:42 i ,

Det verkar som att Peter Forsberg ÄR i bra form trots allt. För när man läser rapporterna i medierna om hans senaste försök till comeback, så ser det ju lovande ut. Så jag hoppas faktiskt att det går vägen denna gång. Men funkar det inte nu, då är nog Forsbergs saga all i hockeyvärlden.

jag hoppas inte

Publicerad 2011-01-25 13:29:11 i ,

Det är med stort intresse jag följder nyhetsflödet kring vem det är som ska efterträda Mona Sahlin som ny ledare för Socialdemokraterna. Men jag gillar inte de namn som kommit fram de sista veckorna. Senast så ryktas det om att Pär Nuder ska vara en av dem. Men jag hoppas verkligen inte att han blir ny partiledare för S. För snacka om att han är en riktig "grå-sosse" som har gjort sitt tycker jag. Nej jag tycker att tjejen, (nu kommer jag inte ihåg hennes namn), men hon är partiledare för sossarnas ungdomsförbund. Hon verkar vara en bra tjej, så jag skulle lägga min röst på henne.

 

 

vår vår älskade vår

Publicerad 2011-01-25 00:22:26 i ,

Det är bra skönt att det snart är vår. Jag känner också att dagarna börjar bli lite ljusare, vilket är bra skönt efter denna kalla och långa vinter. En sak som jag ser fram emot i vår, det är Mauro Scoccos nya skiva. Han är ju en artist som jag lyssna mycket på genom åren, och han är lite som jag. Jag är ju som ett vin som bara blir bättre och snyggare med åren...:)

 

 

helt otroligt

Publicerad 2011-01-24 23:50:48 i ,

Det är en sak som är helt otrolig, när det kommer till att laga mat. Och det är att ett riktigt bra vin, det kan göra en maträtt fem gånger godare. Folk som inte är vana vid att dricka vin till mat ofta, förstår nog inte vad jag menar. Men det är verkligen så. Det är som att maten gifter sg "big time" i munnen när man sen sippar på ett gott vin.

 

 

FUCKING GULDBAGGE

Publicerad 2011-01-24 21:51:38 i ,

Det är ju fan att vi inte kan ordna galor som är kul att se. Jag har kollat på den så kallade guldbaggegalan ikväll. Och jag måste säga att det var nog de mest bortkastade 2 timmar jag haft på länge i min tv soffa. Att vi inte kan ordna en gala för film som är sevärd och inte pinsam.

FOPPAS COMEBACK

Publicerad 2011-01-24 12:38:30 i ,

Det är intressant att följa Peter Forsbergs öden och äventyr. Han är ju just nu i Colorado och tränar med deras NHL lag. Tydligen så gör Peter stordåd på träningarna däröver. Jag är mycket tveksam till om Forsberg kan komma tillbaka ÄNNU en gång. Men han måste ju känna inom sig, att han har fortfarande mycket hockey i sig, annars skulle han inte satsa så mycket som han gör. Men det vore ju kul om han kunde visa en gång för alla att han är "the greatest" på rinken en sista gång.

ODJURET FRÅN MORA

Publicerad 2011-01-24 12:33:12 i ,

Killen på bilden är Magnus Jernemyr, en klippa i det svenska försvaret under detta VM. Han är helt klart en av mina favoritet i detta landslag. Han är stor och stark och enormt jobbig att möta tror jag. Han har väl inte direkt någon spelare av klass, men fan va nyttig han är i försvaret.

DET BLIR GULD

Publicerad 2011-01-24 12:26:46 i ,

Det är så kul att se den där bilden, för det var länge sen vi haft ett svenskt herrlag i en semifinal. Men jag tycker att de förtjänar att vara där. För killarna har spelat en handboll som varit enormt bra, och då ska de va i semi. Jag gillar också tränaren och den förre storspelaren Staffan Olssons inställning. "Är vi i semifinal, då är det bara guld som gäller. Allt annat är otänkbart." Det är så skönt att de har den inställningen, för det är såna tankar som kan ge guld.

SÖDERLING UTSLAGEN

Publicerad 2011-01-24 12:20:47 i ,

Det är trist att Robin Söderling är utslagen ur Australian Open. Jag trodde att årets turnering var hans, för han har verkligen spelat bra i början av detta år. Men som så många gånger förr, så sviktar han när det väl gäller. Jag undrar om inte Robins psyke ibland spelar honom ett spratt. För han kan blanda bländande spel med riktigt urusla matcher. Ska Robin kunna nå toppen och bli nummer ett i världen, då måste han jobba med sitt psyke helt klart.

mååååndag

Publicerad 2011-01-24 12:15:41 i ,

Så var det måndag och jag lunchar. Ska snart iväg och träna, det blir ett simpass idag. Tänkte samtidigt passa på att handla lite mat. Vill också bjuda på ännu en klassiker till straffmål av en av det mest lysande svenska hockeyspelare just nu, jag talar om Linus Omark. Han är grym på straffar.

DET ÄR SJUKT BRA

Publicerad 2011-01-23 19:53:27 i ,

Alltså vad ska man säga om detta unga men helt otroligt bra lag i handboll som vi har. Att de slog Kroatien ikväll, det måste nästan räknas som en bragd. För vi har inte slagit Kroatien på hela sju år, och då göra det på hemmaplan i vårat egna VM, det är enormt stort.

 

 

TROR PÅ SEGER

Publicerad 2011-01-23 13:28:38 i ,

Jag tror på seger ikväll på Kroatien. Det baserar jag på att nu har de svenska killarna inte något att bevisa längre, och de har inget att förlora. För de har nu visat att de håller en hög nivå, och de kan mäta sig med de bästa lagen i världen. Matchen mot Argentina var bara en plump i protokollet. Jag tror helt klart på vinst ikväll.

oscar carlen

Publicerad 2011-01-22 19:53:17 i ,

Det var lite kul också att se den unge Oscar Carlen göra en målgest som hans pappa Per Carlén brukade göra.

att de också vågar

Publicerad 2011-01-22 19:52:29 i ,

Det jag slås av när jag ser detta unga lag spela handboll, då är det en sak. Det är deras MOD. De spelar ju på hemmaplan inför tusentals åskådare på läktarna. Man skulle ju kunna tro att det skulle infinna sig en viss nervositet. Men nej då, de spelar som att de aldrig gjort annat.

SÅÅÅÅÅÅÅ BRA

Publicerad 2011-01-22 19:50:55 i ,

Det finns inte ord för vad jag känner för detta unga men fantastiska handbolls lag vi har i Sverige. De vann igen ikväll, och nu har de fan chans på medaljer. Det trodde jag faktiskt aldrig, men det är sant. Och jag måste berömma Kim Ekdahl, vilket genombrott han hade ikväll. Får han vara frisk i framtiden, då tror jag att han kan bli en av världens bästa spelare.

vad ska man säga om Foppa??

Publicerad 2011-01-22 12:23:51 i ,

Det går snabbt ibland i svängarna, det gäller verkligen när man talar om Peter Forsberg. Ena dagen så tränar han med Modo´s juniorer i någon skitdålig hockeyhall i utankten av Örnsköldsvik. Andra dagen är han tillbaka i sin gamla NHL klubb Colorado Avalanche. Han är iallafall där nu för att testa och se hur hans kropp är, för att kanske kunna göra en riktig comeback i NHL. Jag vet inte vad jag ska tycka om alla dessa försök till en comeback i världens bästa hockeyliga. För han måste verkligen vara i topp form om han ska ha någon som helst chans att komma tillbaka. Man ska ju tänka på att hockeyn har ju utvecklats en hel del sen Peter var på toppen av sin karriär. Samtidigt ska man tänka på att Peter är en hockeyspelare utav sällan skådat snitt. Han är ju en världens bästa spelare och med ett spelsinne som inte många har. Han måste ju också veta inom sig att han fortfarande har mycket hockey i sig, för annars tror jag inte han skulle orka tänka på att göra comeback hela tiden.

 

 

Söderling vidare

Publicerad 2011-01-22 11:30:05 i ,

Jag tror inte denna morgon hade kunnat starta bättre. För nyss när jag slog på datorn, så såg jag att Söderling är vidare till åttondelen i Australian Open. Snacka om att det är kul, jag tror han kan gå långt i denna turnering.

en bra kväll

Publicerad 2011-01-21 22:55:29 i ,

Det blev en bra kväll ikväll. God mat, skönt sällskap och god dryck till maten. Helt klart en så skön kväll. Tack "hick" för det...:)

fjärde raka

Publicerad 2011-01-21 13:09:32 i ,

Det var skönt att se att Djurgården vann över Färjestad senast, och detta betyder också att detta var fjärde matchen utan förlust. Man kan lugnt säga att nu kommer Dif att bli farliga och jag tror att de kommer gå långt i slutspelet. Jag baserar detta på att först så har de fått igång spelet på rinken, sen så verkar femmorna funka bättre nu. Så nu tror jag det kan bära långt. Kanske till en final, vem vet.

nu får du ta dig i kragen Helena

Publicerad 2011-01-21 12:48:02 i ,

Jag såg igår på svt play och kollade in lite klipp ifrån Debatt. Bland annat såg jag ett klipp där Helena Bergström var med. Hon klagade där på att hennes make och regissör Colin Nutley blir lite mobbad av kritiker kåren i Sverige. Men det är ju bara så enormt löjligt. Jag tycker att detta var bland det sämsta jag sett henne göra. Hon borde verkligen kliva ner från sina höga hästar och komma ner på jorden lite. Framför allt så tycker jag att hon borde göra egna filmer och sluta vara med i sin makes produktioner. För Änglagård 3 var inte direkt någon bra film. Den var helt klart sevärd, men den är inte någon film för guldbagge galan som går av stapeln på måndag.

 

 

och så..fredag

Publicerad 2011-01-21 12:28:56 i ,

Så var det då fredag, och man kan ju undra vad denna dag och den kommande helgen har i sitt sköte?

det ÄR så

Publicerad 2011-01-21 00:41:56 i ,

Jag passar inte in i denna ytliga, dumma, korkade, urblåsta, osköna värld. Det känns som att jag passar in i en mycket bättre värld som antingen finns i ett annat land, eller i en annan dimension.

en ytlig värld

Publicerad 2011-01-21 00:20:41 i ,

Det är verkligen en ytlig värld vi lever i. För inte är det mycket substans i dagens Sverige. Det är tragiskt att se faktiskt. Jag hade hoppats på bättre, men likt förbannat så är det bara yta som gäller. Det är sorgligt att det är så.

fan va less jag är på falun...

Publicerad 2011-01-20 23:12:38 i ,

Det känns faktiskt som att jag börjar tröttna enormt mycket på denna stad. Det skulle kanske va skönt att flytta härifrån för ett tag. Det skulle kanske va skönt.

en annan tanke

Publicerad 2011-01-20 22:33:13 i ,

Innan denna handbollsturnering började, så läste jag en artikel som gjorde mig lite arg. Det var att Stockholm inte direkt va intresserade av att arrangera ett handbolls-VM. För jag kommer ihåg 1993, när jag va och såg den mycket jobbiga matchen mellan Sverige och Ryssland. Det var i den matchen som våran spelare Magnus Andersson skadade tummen och kunde inte slutfölja matchen. Jag säger väl att det inte direkt var detta som avgjorde matchen, men efter det att han fick gå av planen så vände matchen och Ryssland vann. Men det jag tar med mig ifrån den matchen, det var den enorma stämningen på läktarna i Globen den kvällen. Men dock så kommer jag ihåg att det var en del av folket på läktarna den kvällen också som var enormt trista. Så jag tycker att det var rätt att Göteborg och Malmö fick ha VM. För ska man se på handboll så ska man gå på handboll i Göteborg framför allt. För publiken i Skandinavium, så här i början av VM ska ha alla guld medaljer som finns. För helvete vilken GRYM publik.

hanboll tråkigt???

Publicerad 2011-01-20 22:23:13 i ,

Jag skulle inte tro det va. För de som tycker att det är tråkigt att titta på handboll, de vet verkligen inte vad de talar om. För jag som älskar handboll och är uppvuxen i en ganska tokig handbollsfamilj, min syrra spelde på en ganska hög nivå, och så har jag lirat lite. Men att se en match som ikväll mot Polen, det är som att sitta på nålar i 60 minuter. För en sån här bra handbollsmatch, den växlar hela tiden och man vet aldrig hur det ska sluta. Nej att se en sån här bra match, det är en ren njutning tycker jag.

jag är så grymt imponerad

Publicerad 2011-01-20 22:15:33 i ,

Det är så kul att se det svenska laget visa att de KAN ju spela bra handboll när det väl gäller. För det gjorde de ikväll. Det var ett helt annat lag ikväll. Kan de fortsätta detta enormt braiga spelet och kanske lyfta sig ett snäpp till, så tror jag detta kommer sluta bra.

vilken kämpaglöd

Publicerad 2011-01-20 21:56:45 i ,

Jag måste undra vart fan var detta lag mot Argentina? För det är som att ett helt nytt lag spelade mot Polen ikväll. Hade de spelat så här bra så hade de vunnit lätt mot det laget. Jag måste undra om det inte va lite underskattning ändå i matchen mot Argentina.

det är spännande

Publicerad 2011-01-20 21:29:58 i ,

Jag vågar inte se på handbollen ikväll, så det blir att lyssna på Gyllene Tider istället och avjuta ett glas vin och en bok. För det är fan vad handboll på elitnivå är bra spännande. Det är iallafall för spännande för mina nerver.

skönt pass igen

Publicerad 2011-01-20 19:04:45 i ,

Jag har testat att öka träningdosen lite granna nu ett tag, och jag måste säga att kroppen svarar på bra. Har kört två pass nu på 60 minuter. Har kört löpband på gymmet två gånger nu. Och måste säga att det är faktiskt en njutning att stå där och köra på. Jag tror att jag kommer köra fler såna pass framöver. Men snacka om att man måste börja tänka positiva tankar när man börjar närma sig 40 min. De sista 20 minutrarna är bra jobbiga.

nu börjar det likna något

Publicerad 2011-01-20 13:15:42 i ,

Så var spöket över för Robin Söderling i Australian Open. Han är nu klar för tredje omgången. Så här långt har han aldrig nått i denna stora grand slam turnering. Jag tror att det kan bära långt för Robin denna gång. Hur långt är bara skrivet i stjärnorna.

kom igen nu för fan

Publicerad 2011-01-20 13:03:15 i ,

Ikväll så spelar det svenska herrlandslaget en STOR ödesmatch i VM. För ikväll så måste killarna visa hjärta och jävlaranamma och gå ut på planen och köra över Polen. De måste bara vinna ikväll, för annar är chanserna till en medalj helt borta. Och det vore så synd, för det finns mycket handbollskunnande i detta lag. Detta är nog det bästa lag som sverige har haft på år och dar. Men det som saknas på planen är vinnarskallar. Killar som älskar de där matcherna när det är på liv och död. Killarna i laget måste visa ikväll att de har i världstoppen att göra.

två år med Obama

Publicerad 2011-01-20 12:39:12 i ,

Det är idag två år sen exakt, som Barack Obama blev vald till USA´s president. Jag tyckte att det var bra att han blev vald. För han verkade vara exakt den man som USA just då behövde. Men det har inte varit två lätta år för Obama. Han ärvde ju ett land som verkligen var kört i botten av den förre presidenten George W Bush. Han kommer nog att gå till historien som den absolut sämsta president som har suttit vid rodret. Obama har haft nästan ett "mission impossible" när han ska försöka att vända rodret till bättre vatten för USA. Men jag tycker att han har lyckats ganska bra trots allt. Det kommer ju ta tid för han att lyckas. Dock tycker jag ett av lågvattenmärkena var när han fick Nobels fredspris, för det förtjänade han inte alls.

idag är jag glad

Publicerad 2011-01-20 12:31:19 i ,

Och det är bara för att jag fick två MYCKET goda nyheter med posten idag. Så nu går vi gladare och ljusare tider tillmötes.

 

 

en undran

Publicerad 2011-01-20 00:37:19 i ,

Jag va ikväll och fikade hos en polare, och han visade mig några dejting sidor som han är medlem på. Jag såg när han bläddrade runt bland dessa sidor och alla tjejers profiler som man såg där. Det är bara en sak som jag alltid har undrat över när det gäller detta med dejting sidor. Vad gör tjejer runt 18 till 20 på dessa sidor? Är inte detta något för folk som är över 25 typ? Jag kanske har missat något här, men skulle jag ha varit 20 idag, ja då hade jag inte hängt på såna här sidor.

börjar jag bli gammal elle?

Publicerad 2011-01-20 00:35:09 i ,

Ibland så kanske det finns "vissa" tecken på att jag kanske snart är 31 år. Men för mig är ju ålder bara en siffra. Sen så ser jag ju på mig själv som ett bra vin. Jag blir ju bara bättre och bättre och godare ju äldre jag blir....:)

mitt livs drömroll

Publicerad 2011-01-20 00:10:17 i ,

Detta är nog en av de bästa filmer jag sett någonsin. Den här rullen har nog det mesta jag söker i en film. Sen så är detta nog den enda film som jag verkligen skulle ha kunnat gjort allt för att få spela huvudrollen i. Alltså snacka om att jag skulle ha varit "the king of the dancefloor" om jag fått spela rollen som "Tony Mareno" i denna kult film.

leksand förlorade igen

Publicerad 2011-01-20 00:00:58 i ,

Vad ska man igentligen säga om Leksands If. De verkar vara inne i en enormt tung period nu, för de förlorade igen ikväll mot Rögle. Det ser enormt tungt ut nu för dem. De måste nu vinna varje match framöver, om de ska kunna gå till kval till elitserien.

en kul tanke...

Publicerad 2011-01-19 23:44:11 i ,

Jag undrar igentligen hur många det är som skulle läsa min blogg, om jag skulle verkligen "go bananas" och berätta mina verkliga åsikter och tankar. Jag tror inte det är många som skulle vilja läsa denna blogg då....;)

jag måste säga en sak

Publicerad 2011-01-19 19:24:18 i ,

..och det är att jag är bra beundrad över norrbaggen Fredrik Skavlan. Han har den där förmågan att få den tristaste intervju att bli intressant. Jag har följt hans program de senaste åren, och jag ser sällan en dålig intervju som han gör. Är grymt imponerad av han.

 

 

skön promenad

Publicerad 2011-01-19 18:05:14 i ,

Är hemma nu efter en bra skön 2 timmars långpromenad. Det var bra skönt att gå ute idag, det var lite kallt, men skönt var det. Nu blir det snart mat här. Ska fixa till lite pasta och avnjuta det med ett gott australiskt vin till. Ska bara njuta av denna kväll verkligen..:)

grym sågning....

Publicerad 2011-01-19 14:33:30 i ,

Det ni läser nedan är vad jag kallar för en riktig SÅGNING. Men det är skrivet med en fyndig tvist så att säga. Men kul är det att läsa iallafall.

 

"White lies låter inte som ett modernt Joy Division, det låter som ett Wham på stesolid..."

en jobbig förlust

Publicerad 2011-01-19 13:40:57 i ,

Det var jobbigt att se det svenska handbollslandslaget igår möta Argentina. För det blev inte alls den match som de svenska killarna trodde. Istället blev det uppvisning av ett enormt starkt Argentina som nästan spelade ut svenskarna ibland. Men det är bara att ta nya tag nu och komma igen. Det som jag iallafall är glad över, det är att vi äntligen har ett svenskt herr landslag som kan vara med och konkurrera i toppen nu.

vad har hänt med AIK?

Publicerad 2011-01-19 13:35:20 i ,

Vad är det igentligen som har hänt med Aik? De har verkligen rasat i tabellen. De vann ju de två första derbyna i Stockholm och då låg de ju i den övre delen av tabellen. Men sen några månader tillbaka så är de sist i elitserien. De måste verkligen börja vinna om de inte ska hamna i kvalserien efter seriens slut. Jag tycker det vore jobbigt faktiskt om Aik skulle åka ur. För hockeyn i stockholm behöver ett lag till i den högsta serien förutom djurgården.

få invandrare i innebandyn

Publicerad 2011-01-19 12:21:57 i ,

Jag såg ett inslag på sporten igår som fick mig att tänka till lite mer. Det var ett inslag som handlade om att det finns så få invandrare i sporten innebandy. Det är självklart sorgligt att det är så, och kanske kunde klubbarna ha jobbat lite mer på att få plats för fler invandrare i denna sport. Men jag känner samtidigt att detta är ganska mycket av icke-fråga. varför ska klubbarna söka upp folk, vill man spela innebandy så får man väl söka upp klubben själv. Man får väl ta och jobba lite själv.

det gick inte sveriges väg

Publicerad 2011-01-18 21:46:42 i ,

Ikväll så blev det förlust mot Argentina i handbolls vm. Det var bra dumt att vi förlorade denna match, för detta kan påverka våra chanser till en medalj. Nu måste vi vinna över Polen i nästa match, och det är fan inte lätt. Det laget är ett av världens bästa och ett av de mest kompletta lagen i detta vm. Jag blev lite besviken över hur de svenska spelarna uppträdde ikväll. För det var för mycket av sorgsna miner och deppiga spelare. Man måste ju stå upp även om det går en mot i en match. Jag tycker att de måste jobba lite med att tänka positivt även i de jobbiga lägena.

apropå miljögrejs

Publicerad 2011-01-18 19:24:16 i ,

Jag va och skulle slänga två lite större kartonger. Nu är det så att  jag tänkte slänga dem som de var, jag hade inte klippt sönder dem. Jag tänkte väl att de inte va så stora så de kanske gick in av sig själv i containern. Men likt förbannat så gjorde de ju inte det, så jag ställde dem bredvid istället. Jag tycker att man borde ju kunna göra hålen på containern så att en mellanstor kartong borde gå in, istället så har de gjort dem skitsmala istället. Jag tycker att detta är så dumt, för det ska ju va enkelt att vara miljömedveten, men det är långt ifrån det. Jag har ju också alltid tyckt att det var dumt att man slutade med att ha sopnedkast. Det var ingen dum ide faktiskt. För jag har aldrig gillat detta med att gå ut med soppåsen och gå till miljöstationen.

SÅ KUL

Publicerad 2011-01-18 13:49:03 i ,

Ikegård, du är så jäkla kul. Detta inslag som sändes på idrottsgalan igår, det var så kul att jag vill dela med mig av det.

snyggt jobbat Robin

Publicerad 2011-01-18 13:04:10 i ,

Så var den då över, den första matchen i Australian Open för Robin Söderling. Han vann ganska enkelt och utan att förta sig. Det var nog skönt för han att det inte blev en sån lång match. Nu möter han en lite bättre spelare i andra omgången, men jag tror nog att Robin vinner den med. Det som är så bra, det är ju att Robin ligger fyra på rankingen, och det betyder ju att han möter de riktigt tuffa motståndarna senare i turneringen.

jag är taggad

Publicerad 2011-01-17 23:31:38 i ,

Jag känner mig i enormt fin form när det gäller träningen, så jag tror att detta år kommer bli ännu bättre än 2010. För jag känner att vinterträningen har kommit igång nu på allvar, och nu går det som det brukar. Jag har också ändrat mitt mål lite inför detta år. Jag kommer kanske att springa två lopp detta år. Det första blir kanske Göteborgsvarvet och det andra Höga Kusten halvmaraton. Det senaste är spikat, men Varvet ä det lite mera osäkert med, men jag hoppas kunna ställa upp där. Det vore bra kul att springa det loppet, för förra gången jag va med där så sprang jag på en mycket bra tid 0208 något. Men det jag mest minns, det var att jag spydde:) och att det var så grym stämning utmed banan.

 

 

idrottsgalan

Publicerad 2011-01-17 22:35:24 i ,

Har sett på årets idrottsgala, och måste säga att de har lyckats bra me galan i år. Framför allt vill jag lyfta fram Robin Paulsson som programledare. Han va jättebra som det, så han får gärna leda galan nästa år. Jag tycker att det var bra att de inte valde Peter Settman i år igen, för jag börjar att tröttna på han. Men nu till de som fick priser. Jag tycker att det var rätt att herrstafettlaget fick en del priser. För det är stort att ta guld på herrstafett på ett OS. Det finns ju bara en chans vart fjärde år, och att fyra personer ska va på topp samma dag, det är rätt svårt. Men däremot så tycker jag att det var helt rätt att Therese Alshammar fick jerringpriset. För hon har varit helt outstanding detta år inom simningen. Hon vann världscupen samt tog en del individuella medaljer på VM och EM. Hon va värd den medaljen. Men det som blev lite av ett fiasko, det var att lag Anette Norberg inom curlingen inte fick något pris. För det är MYCKET svårt att försvara ett OS guld. Dessutom att göra det på curlingens hemmaplan i Kanada inför en fanatisk hemmapublik för Kanadas lag. Jag tycker verkligen att de var värda ett pris minst.

ZLATAN SCORES

Publicerad 2011-01-17 12:51:15 i ,

Jag tror att jag börjar ändra mig lite i min kritik mot Zlatan. För detta mål han gjorde senast i italienska ligan, det är så sjukt snyggt så man tror att det nästan inte är sant. Det är verkligen ett klassmål han gör. Det häftiga är att precis innan han skjuter, så tittar han upp och ser vart han har målet, så han vet vart han ska skjuta. Det är helt klart världsklass på detta mål.

 

en liten sak till

Publicerad 2011-01-17 01:28:14 i ,

Det är detta med att folk har ingen takt och ton idag. Jag tycker att många jag möter i min vardag har ingen känsla för hur man beter sig mot andra människor. Jag tycker att detta är något som jag stör mig på. För jag lever som så, att jag vill bli bemött på samma sätt som jag är mot andra.

ja du

Publicerad 2011-01-17 00:47:30 i ,

Här sitter man mitt i svarta natten och, funderar som en galning på vad som igentligen ÄR meningen med livet? Är det någon som har ett svar på det?

tack uffe..

Publicerad 2011-01-16 21:56:23 i ,

Jag måste säga att det är tur att Ulf Lundell finns och hans UNDERBARA låttexter. För jag kan verkligen känna en ny styrka genom hans texter. För när man läser texterna samtidigt som man följer med i hans låtar, då får jag nya krafter att gå vidare i livet.

YEEEEEEEEEEES

Publicerad 2011-01-16 18:00:29 i ,

Nu gå det verkligen bra att träna, för det är sjukt va bra löppass jag hade på gymmet tidigare idag. Jag körde 60 min på löpbandet, och det gick av bara farten. Nu har jag en sån där härlig formtopp igen, och det är så sjukt skönt då att träna. För när det bara går av farten och man inte känner någon som helst trötthet, den känslan är så skön.

lite coolt

Publicerad 2011-01-16 12:54:38 i ,

Detta blir inlägg 3001 i min blogg. Man kan lugnt säga att det har trillat in ett och annat inlägg sen jag började med denna blogg. Men det är ju så kul att skriva. Jag har alltid gillat att uttrycka mig i skrift. Så det kommer nog bli en del inlägg framöver också.

 

 

grattis stefan

Publicerad 2011-01-16 12:40:48 i ,

Idag så vill jag gratta en av de allra största inom svensk tennis. Jag talar om Stefan Edberg. Han är för mig den största spelaren genom tiderna. Jag vet att det är kanske många nu som tycker jag är lite konstig kanske. För dens störste är väl ändå Björn Borg. Men jag tycker att Edberg var större på många andra sätt. För det första så var han aldrig divig på banan och utanför. Han hade alltid tid för media och han svarade alltid artigt och bra på journalisternas frågor. Det tycker jag är en styrka hos han. Sen så var han så allsidig på tennisplanen. Han hade så många sidor i sitt spel. Det var en enorm styrka hos honom, och det var det som gjorde att han fram tills nu är våran enda världsetta. Så för mig är Stefan "the greatest".

 

the aussie way

Publicerad 2011-01-16 12:30:37 i ,

Man märker verkligen hur hjärtliga australiensarna är när det kommer till kritan. För det är sjukt vad det australiska folket har råkat illa ut, nu när den enorma översvämningen har drabbat detta land. Men det gör gott i hjärtat att läsa om alla volontärer som hjälper de utsatta där. Det verkar som att de som bor i Australien är ett väldigt hjärtligt folk.

ryssen rör på sig

Publicerad 2011-01-16 12:25:42 i ,

Det verkar som att Ryssland håller på att rusta upp sitt gamla försvar. Men det är väl inte så konstigt. De har ju alltid haft en räv bakom örat.

ett lästips

Publicerad 2011-01-16 12:15:49 i ,

Jag läste en väldigt intressant ledare i denna dags Dagens Nyheter. Det är skribenten Peter Wolodarski som skriver, och ja det är enormt läsvärt. Kolla in den.

god morgon sverige...

Publicerad 2011-01-16 12:12:43 i ,

Jag tror jag råkade sova lite väl länge idag, men det är ju söndag och det är ju vilodagen på veckan. Då får man sova lite längre.

EN BRA FILM

Publicerad 2011-01-16 00:35:58 i ,

Jag säger bara en sak, Robert De Niro och Al Pacino i samma action film, kan det bli sämre? Nej jag tror inte det. Denna film är sjukt bra.

fan också

Publicerad 2011-01-15 22:00:15 i ,

Jag såg nyss att leksand vann ju mot malmö ikväll. Det var ju inte direkt det jag ville.

handboll är en ren sport

Publicerad 2011-01-15 21:55:20 i ,

Det som jag mest gillar med handboll, det är att det är en sån schysst sport. Det är rena tag och inget fulkör. För i andra sporter så fuskar man hit och dit, men i MIN sport handboll så är det rena tag. Det gillar jag mycket.

har varit duktig ikväll

Publicerad 2011-01-15 21:50:58 i ,

Ikväll så var det dags, att städa ut julen. Det är skönt faktiskt att göra det. För jag är ingen kille som gillar att ha sakerna framme länge.

SÅ BRA SÅ BRA SÅ BRA SÅ BRA SÅ BRA

Publicerad 2011-01-15 19:46:46 i ,

DETTA VA NÅGOT JAG INTE TRODDE JAG SKULLE FÅ SE IGEN. ETT SVENSKT HERRLANDSLAG I HANDBOLL SOM SPELAR VÄRLDSKLASS HANDBOLL I VM, OCH MOT ETT MYCKET BRA MOTSTÅND DESSUTOM. DET ÄR SÅ SJUKT BRA SÅ MAN INTE TROR DET ÄR SANT. FÖR EN HANDBOLLS ÄLSKARE SOM JAG, SÅ NJUTER MAN VERKLIGEN NÄR MAN SER DETTA.

SVERIGE ÄGER

Publicerad 2011-01-15 19:14:36 i ,

Det är så kul att se de svenska killarna i handbollslandslaget mot slovakien. Det är en helt annat lag än mot Chile. Fan jag tror vi vinner denna match.

första halvlek klar

Publicerad 2011-01-15 18:56:46 i ,

Jag gör just nu en sak som jag inte trodde ikväll, jag ser på handbollen. För jag trodde inte jag skulle våga titta, för det brukar oftast va så sjukt spännande att det är jobbigt att se. Men jag är bra glad att jag tittar, för det är en grymt bra match. Det svenska laget står upp bra mot slovakien, och jag tror lite faktiskt på att svenskarna har en chans att vinna denna match. Jag hoppas att de fortsätter lika bra i andra halvlek nu.

 

 

versionen av...

Publicerad 2011-01-15 17:42:40 i ,

..born to run på boxen "live 7585" är så knäckande bra så man nästan önskar att man var en gitarr i Bruce Springsteens hand..:)

ett måste

Publicerad 2011-01-15 17:33:26 i ,

Jag har spenderat en en stund nu på eftermiddagen och lyssnat igenom denna box med Bruce Springsteen. Måste säga att han var bra dessa år som denna box spänner över. Helt klart är denna ett MÅSTE om man gillar Bruce.

denna är bra

Publicerad 2011-01-15 17:27:55 i ,

THE PROMISED LAND
BRUCE SPRINGSTEEN

"I´VE DONE MY BEST TO LIVE THE RIGHT WAY
I GET UP EVERY MORNING AND GO TO WORK EACH DAY
BUT YOUR EYES GO BLIND AND YOUR BLOOD RUNS COLD
SOMETIMES I FEEL SO WEAK I JUST WANT TO EXPLODE 
EXPLODE AND TEAR THIS TOWN APART
TAKE A KNIFE AND CUT THIS PAIN FROM MY HEART
FIND SOMEBODY ITCHING FOR SOMETING TO START..."

stark text

Publicerad 2011-01-15 16:12:12 i ,

Vad jag gillar lite mer hos artisten Bruce Springsteen, det är att han är en sån enormt bra textförfattare. Det är få som skriver så enormt starka texter, och det är ganska lätt att känna sig igen i dem. Det som också är skönt, det är att man kan få tröst och få styrka genom att lyssna på hans låtar och följa med i texterna. Ett bra exempel på det, det är låten "Beacause the night". Den låten är igentligen gjord till Patti Smith, men Bruce brukar emellanåt spela den själv på sina konserter.

 

"What I got I have earned

What I´m not I have learned

Desire and hunger is the fire I breathe..."HANNA FALK RULES

Publicerad 2011-01-15 15:45:30 i ,

Såg på när skidsprinten idag, och det var kul att det gick bra för min nya favorit, Hanna Falk. Hon körde in på en andra plats idag, och det var kul att se. Det är skönt att hon börjar visa bra form inför VM som snart går av stapeln i Oslo.

 

 

LITE INTRESSANT

Publicerad 2011-01-15 12:54:03 i ,

Jag slås av en sak när jag surfar runt på Aftonbladets hemsida. Vad otroligt LITE det finns att läsa av intresse där. För det är sjukt vad lite av läsvärde det finns på deras nyhets sida. De ska ju vara sveriges största nyhetssida, men det är inte mycket att läsa där för en som jag, som vill ha fördjupning och läsvärde. Jag tror jag håller mig till www.dn.se.

JAG HOPPAS PÅ SÖDERLING

Publicerad 2011-01-15 12:34:58 i ,

Årets första grand slam börjar ju snart, jag tänker på Australian Open i tennis. Och det vore så kul om det gick bra för Robin Söderling i årets turnering. För han har bara kommit till andra omgången som högst, så det vore ju kul om han lyckades lite bättre detta år.

IKVÄLL VINNER VI

Publicerad 2011-01-15 12:24:30 i ,

Jag bara måste hoppas på att det blir seger för svenskarna ikväll mot Slovakien. Det kommer bli en bra tuff match, men jag tror att svenska laget går vinnande ur striden.

Gudrun lägger av

Publicerad 2011-01-15 12:06:29 i ,

Jag har alltid varit ett stort fan av politikern och retorikern Gudrun Schyman. För det finns få politiker idag som jag ser upp till, men hon är helt klart en av dem. Nu ska hon lägga politiker skorna på hyllan tydligen, men hon ska fortsätta inom FI, men lite mer bakom kulisserna. Jag har alltid tyckt att hon har slösat bort sina bästa år på FI, för hon är en enormt duktig politiker som kan debattera som ingen annan. Hon skulle ha fått mer gjort om hon varit högre uppsatt politiker. För att inte tala om EU, där tror jag hon hade kunnat gjort bra ifrån sig. Det är synd på sån talang tycker jag.

 

 

börjar dagen med Europe

Publicerad 2011-01-15 11:51:27 i ,

God mordon på er förresten, det är en underbart fin vinterdag här i Falun denna lördag. Jag börjar denna dag också till tonerna av denna grymma skiva med Europe. Måste säga att den är bra underskattad.

världens bästa band???

Publicerad 2011-01-14 22:33:07 i ,

Jag sitter just nu och tittar på sista avsnittet av "the beatles - the anthology". När man ser denna serie, så slås jag av vilket otroligt bra band de var. Kanske ett av de bästa någonsin. Men hur ska man se på detta, världens bästa band? Vilket band eller artist, för den delen, är igentligen bäst i världen genom tiderna? Detta skulle jag bra gärna vilja veta.

 

THE BEATLES

Publicerad 2011-01-14 21:21:23 i ,

Just nu så håller jag på att beta av det sista avsnittet i serien "the beatles - the anthology". Denna serie är enormt bra. Vill man få reda på allt om denna grupp, då rekommenderar jag verkligen att man införskaffar denna dvd-box.

 

 

fan va bra jag är

Publicerad 2011-01-14 18:44:18 i ,

Är hemma nu efter att ha varit och kört ett megapass i Maserhallen i Borlänge. Jag tänkte att det kan va skönt att skifta simhall ibland, och det var lite därför som det gick så sjukt br att träna ikväll. Det blev 85 längder ikväll, vilket måste va lite av ett rekord för mig. Men ibland så bara flyter det på när man ligger där i bassängen och simmar.

livet

Publicerad 2011-01-14 15:16:19 i ,

Livet är bra svårt ibland, och i mitt fall så verkar det vara som att det är en enda lång jävla uppförsbacke. Men jag ger inte upp, någon gång når jag toppen.

 

nya videon

Publicerad 2011-01-14 14:19:18 i ,

 

Jag vet inte vad jag ska tycka om denna nya video med Roxette. Den är väl bra, men inte mer. Man har ju helt klart sett bättre videos med denna grupp. Helt klart börjar jag mer och mer gilla låten, det är en "grower" som växer ju mer man lyssnar på den. Vissa låtar är ju så där, att det krävs några lyssningar för att man ska ta låten till sig. Och jag är bra sugen på att höra mer av det kommande Roxette albumet som kommer sen i mitten av Februari.

detta kan bli bra

Publicerad 2011-01-14 13:17:30 i ,

Jag gillar Ulf Malmros och hans filmer. Så att han kommer med en ny rulle snart, det är verkligen något jag ser fram emot. Jag tror den kan bli bra.

ingen stor seger

Publicerad 2011-01-14 12:39:12 i ,

Det blev inte den stora segermarginal som alla trodde för Sverige igår mot Chile. Men de vann matchen och det var det viktigaste. Nu är det bara att gå vidare. Det som gladde mig, det var att våra målvakter spelade bra och att Oscar Carlén har kommit igång. Han är en viktig spelare för det svenska laget. Spelar han bra så tror jag det kan gå bra för sverige i denna vm turnering.

vargdebatten

Publicerad 2011-01-14 12:33:36 i ,

Det är otroligt intressant att följa den mycket infekterade vargdebatten som utspelas här i Dalarna. Att ett djur kan orsaka såna känslor är bra intressant att studera.

 

 

att folk kan va så dumma

Publicerad 2011-01-14 12:23:28 i ,

Jag trodde faktiskt att folk hade blivit lite smartare med åren, när det kommer till att handla över internet. Nu har det kommit fram att två personer har lurat skjortan av folk på nätsidan Blocket.se. Dessa två personer har lyckats att lura tills sig hundratals kronor på att sälja husbilar och andra diverse varor. Självklart har folk betalat i förskott, och då vet man ju hur det kan gå. Jag fattar inte att folk går på detta fortfarande.

det är sjukt...

Publicerad 2011-01-14 12:15:24 i ,

Det är läskigt att läsa om alla katastrofer som sker runt om i världen ibland. Fram för allt så blir det läskigt när man tänker på att det är människan som kanske är boven i dramat ibland. För vi håller verkligen på att förstöra våran jordglob.

sova och lite läsning

Publicerad 2011-01-14 01:28:29 i ,

Jag ska snart sova, men först så blir det att lyssna lite på min ljudbok. Jag är inne på tredje cd´n på Wilhelm Mobergs Utvandrar epos. Jag måste säga att jag blir så tagen av denna bok serie. Vill man få reda på hur det var att utvandra från Sverige till Amerika på 1850-talet, då ska man läsa denna bokserie.

 

 

en skön rulle

Publicerad 2011-01-13 23:37:56 i ,

jag såg filmen "the expendables" häromdagen, och jag blev glatt överraskad när jag såg denna rulle. Den var grymt underhållande, och faktiskt så njöt jag av att se den. Den har ju också en rolllista som är en våt dröm för killar som jag, som älskar action. Helt klart så är Sylvester Stallone i en klass för sig i denna film, men han gör bra ifrån sig, liksom som de övriga i filmen. Helt klart så rekommenderar jag denna film till alla som gillar en skön stunds action.

 

 

det saknas en spelare...

Publicerad 2011-01-13 22:38:47 i ,

När jag ser det svenska handbolls landslaget idag, så ser jag en spelartyp som jag saknar. Det är den där spelaren som kan styra spelet och göra det där lilla extra. En sån spelare är enormt viktig att ha i elit handboll. En sån spelare har funnits förrut i svensk elithandoll. Jag talar om "Magnus Andersson". Han är för mig den bästa spelaren någonsin inom svensk handboll. Han kunde göra nästan allt på en handbolls plan. Han var enormt komplett som spelare. Han hade både ett extremt bra skott, men sen så hade han en spelförståelse utav den högre skalan. Han var en sån där spelare som kunde avgöra en match, helt på egen hand. Om vi kunde få fram en sån spelare idag, ja då skulle vi vinna fler turneringar helt klart. Men som alla vet, så växer inte såna spelare på trän.

 

ganska bra start

Publicerad 2011-01-13 22:30:10 i ,

Såg på handbolls vm ikväll. Det svenska laget mötte Chile i en ganska bra men rörig match. Svenska laget var bra märkt av att det var första matchen i turnerningen. Det märktes att de va bra nervösa, men ju längre matchen pågick så tycker jag att de kom in i matchen. De vann helt klart rättvist. Jag tycker jag såg glimtar av riktigt bra spel, så jag tror på en kul fortsättning i VM.

lagar mat och lyssnar på GT

Publicerad 2011-01-13 17:49:09 i ,

Jag lagar mat just nu. Det blir grillad kyckling med rigatoni till och pressad citron. Tror det blir lite egen bearnaisesås till. Medans jag lagar mat så diggar jag Gyllene Tiders live platta "Återtåget 1996". Denna skiva har jag nog spelat hundratals gånger, men jag tröttnar aldrig på denna skiva. För den är så bra. Jag var ju själv och såg en av deras konserter den sommarn, och jag måste säga, så bra som Gyllene var då, så bra har de aldrig varit. Mycket var det för att de hade inte spelat live på många många år, när de gjorde comeback den sommaren.

 

 

skönt simpass

Publicerad 2011-01-13 16:25:25 i ,

Har avverkat ännu ett skönt simpass. Blev 75 längder idag, och det flöt på bra i vattnet. Nu blir det att laga mat snart. Ikväll blir det grillad kyckling med rigatoni till och pressad lök och bearnasie sås.

det är tråkigt

Publicerad 2011-01-13 13:16:28 i ,

Det är bra tråkigt att Ulf Lundell ställde in sin vår och vinter turnee. För jag hade sett fram emot att se han, hade ju också köpt biljetter. Men ajg tror nog att han repar sig och lirar live snart igen. Det som är rätt kul dock i all bedrövelse, det är att nästan 80 procent av konserterna var slutsålda. Så det visar ju att det finns ett sug efter att se Uffe live. Det är kul tycker jag. Men jag håller med dem som köpt biljetter, att Ulf är otroligt bra live nästan jämt.

har FÖRSÖKT att gilla skivan

Publicerad 2011-01-13 12:52:56 i ,

Jag har verkligen tagit mig tid till att lyssna in mig på Jay Smiths nya skiva, men det går fan inte att lyssna på den. För detta är nog det sämsta jag har spelat i min stereo. Han har ju en ganska bra röst, men låtarna på skivan är ju helt sjukt dåliga. Det är ju som det brukar på idol vinnares skivor, mestadels covers. Det kan ju vara rätt kul att lyssna på, men han gör ju inte låtarna till sina egna. Jag har alltid tyckt, att ska en artist göra en cover på en känd låt, då ska man sätta sin egna prägel på låten. Här spelar ju Smith låtarna precis som de är i sitt original. Och det blir ju bara patetiskt när han ska ge sig på Metallica.

 

 

nu måste de skärpa sig

Publicerad 2011-01-13 12:36:40 i ,

För fjärde matchen i rad så förlorade Leksand igår. Denna gång så föll de mot skitlaget Sundsvall, och jag måste ju tycka att detta är matcher som Leksand bara ska vinna. Nu har det verkligen gått troll i maskineriet för Lif. Börjar de inte vinna snart så riskerar de att åka längre ner i tabellen.

kvällen

Publicerad 2011-01-12 16:01:10 i ,

Jag tror att kvällen kommer bli rätt grym...och god...:)

SNYGGGT

Publicerad 2011-01-12 12:52:19 i ,

De som spelar i NHL kan verkligen konsten att göra snygga straffmål.

uffe är sjuk

Publicerad 2011-01-12 12:47:10 i ,

Vad synd det var att Ulf Lundell ställer in sin turnee nu i vår. Jag hade verkligen sett fram emot att se honom live nu. Men det blir nog fler gånger. För det är nog inte sista gången han är ute på vägarna. Han har ju dock sagt redan 1985 att han sak sluta turnera. Men han verkar trivas så bra på scen, att han aldrig kommer sluta lira.

nisse saknas

Publicerad 2011-01-12 12:28:39 i ,

Det är dock lite synd att Nils Ekman inte var på isen igår. Han har ju råkat ut för en stroke, och är nog bota från matchspel ett bra tag. Jag hoppas dock att han snart är tillbaka, för han är enormt viktig för Djurgården.

roligt med hockeyfest

Publicerad 2011-01-12 12:26:07 i ,

Det var skönt att läsa om att det gick lugnt till på derbyt igår. Tydligen så blev det nästan inga bråk alls. Det enda som hände var några enstaka händelser utanför arenan. Men det hände tydligen nästan ingenting inne i Globen. Det är skönt att medierna kunde rapportera mer om själva festen än att det blev bråk.

JAG LÄÄÄNGTAR

Publicerad 2011-01-12 00:14:56 i ,

Är det något jag ser fram emot i år, så är det att Mauro Scocco kommer att släppa en ny skiva.

 

 

 

topp 3 Depeche Mode

Publicerad 2011-01-11 23:37:50 i ,

Jag tänkte dela med mig av min topp trea när det gäller Depeche Mode. Jag ska ju bara säga att dessa små listor är väldigt aktuella, och de bygger på hur jag tycker just nu. Så det är ingen lista som ska gälla för alla tider, då det gäller min smak.

 

1.

Enjoy the silence

2

Just cant get enough

3.

It´s no good

jag är glad ikväll

Publicerad 2011-01-11 23:25:49 i ,

Jag är glad av två skäl ikväll. För det första så vann Djurgården över Aik ikväll i derbyt. De vann med 4-1 och det var skönt tycker jag. För när allt kommer omkring så är Djurgården det bättre laget i Stockholm. För det andra så blev det inga bråk på läktarna i Globen, vilket var enormt skönt. För detta är en stor seger för den fridsamma hockeyn och för alla älskare av hockey. I praktiken så ska man kunna gå på ett derby utan att behöva känna sig rädd. Man ska kunna gå med sin son om man är farsa, men idag så är det långt ifrån alla som gör det. Jag kommer själv ihåg derbyna jag såg med några vänner på 1990-talet. De matcherna är legendariska idag, eftersom det var så sjukt bra hockey på de matcherna. Idag är det långt ifrån lika bra hockey. Men man kan ju önska att det kan bli så igen.

mer nördig

Publicerad 2011-01-11 23:14:06 i ,

Jag tror att denna blogg kommer att bli mer nördig än någonsin året framöver. För jag har verkligen massor med skön musik jag vill skriva om. Så räkna med massor med sköna tips om plattor jag kommer att dela med mig av.

fick lite skivor på posten

Publicerad 2011-01-11 23:02:43 i ,

Denna platta fick jag med posten idag, bland några till. Jag har blivit en stor kund hos tradera sen några månader tillbaka. Och det är sjukt vilka fynd man kan göra där. Jag fyndade denna skiva för 7 spänn, snacka om ett fynd. Helt klart är detta omslag ett av musikhistoriens snyggste. Plattan är helt ok, men det märks ju att det var tidigt i Depeche Mode´s karriär, för det är inte en helgjuten platta, men den är helt klart värd att lyssna på.

för alla som gillar disco..

Publicerad 2011-01-11 20:21:46 i ,

Jag är ju bra förtjust i disco, och har satt ihop en rätt smaskig spotify lista, som är ett måste på festen. Så ni som har spotify och som känner mig, kolla in den listan.

 


 

hmmm

Publicerad 2011-01-11 18:55:53 i ,

Får se vad som händer imorgon. Jag tror det kan bli rätt spännande imorgon....:)

är det inte dags att lägga ner nu?

Publicerad 2011-01-11 12:46:22 i ,

Igår så förlorade Leksand igen och denna gång mot Västerås. Av det jag hört så var det en ganska miserabel match, där Västerås helt klart var det bättre laget. Att Lif bara ligger på tredje plats i Allsvenskan är helt klart ett stor misslyckande så här långt. De borde leda serien ganska överlägset om jag får tycka lite. De måste verkligen ta sig i kragen och spela bättre annars blir det att harva i Allsvenskan en säsong till. Jag har alltid tyckt att vi borde utöka elitserien med fler lag, och då ska Leksand vara ett av dem. Gör man inte denna förändring inom kort, så tror jag faktiskt att Lif inte kommer att ha någon som helst chans att gå upp.

KUNGEN tror på comeback

Publicerad 2011-01-11 12:30:57 i ,

Det verkar som att Peter Forsberg är ännu en av de där ENORMT envisa norrlänningar som finns i de norra delarna av Sverige. Jag har ju själv släkt där uppe och vet hur grymt envisa de är. För Peter måste verkligen tro på att det går att komma tillbaka inom elit hockeyn. Men det är bara att önska honom lycka till. För skulle han komma tillbaka så skulle det vara enormt kul. För jag tror att han fortfarande har mycket kvar att bevisa på hockeyrinken.

klart det håller...

Publicerad 2011-01-11 12:25:02 i ,

Ett av mina favorit tvprogram när jag var liten, det var satir och humorprogrammet "Helt apropå". Det slutade sändas för cirka 25 år sedan. Jag kommer ihåg att i det programmet gjorde man parodi på den tidens stora politiker, och det var så sjukt bra att det håller fortfarande. Att de liknade Ingvar Karlsson vid en sko var enormt kul, och det är lika kul idag. Snart så kommer SVT att sända ett hyllningsprogram där några av komikerna i helt apropå gänget kommer att medverka och snacka om hur det var att spela in detta hyllade program. Helt klart kommer jag att se detta.

 

 

 

 

 

 

USA och dess vapenlagar

Publicerad 2011-01-11 11:45:12 i ,

Man blir inte direkt sugen på att åka till USA när man hör att på 310 miljoner invånare där, så finns det ungefär 200 miljoner skjutvapen i privat ägo. Det låter ju inte direkt bra.

god förmiddag sverige...

Publicerad 2011-01-11 11:32:22 i ,

Håller på att äta lunch nu, och plöjja igenom nyhetesbruset på nätet. Och en av de större nyhteterna idag, är nog derbyt i Stockholm mellan Djurgården och Aik i hockey. Förra gången det var derby så blev det kravaller på läktarna och flera blev skadade. Dock så behövdes inte matchen avbrytas, och då vann inte bråkmakarna vilket var enormt viktigt. Ikväll så är det dags för det tredje derbyt och polisen har satsat på att det ska bli ett säkert derby. Jag hoppas att folk skärper sig och inte bråkar ikväll.

om ni undrar...

Publicerad 2011-01-10 23:54:24 i ,

Jag har kanske skrivit lite konstigt här i bloggen på sista tiden, men det är inget annat än att jag kanske fått jobb. Bara så ni vet.

en sak är säker...

Publicerad 2011-01-10 00:28:03 i ,

...och det är att man ska aldrig ALDRIG se på en romantisk film ensam. Det ska man se tillsammans med någon. Och det blir ju inte bättre om man som jag, är en obotlig romantiker.

love...

Publicerad 2011-01-10 00:11:11 i ,

....is a thing that I know will never struck me again. But if it happen, I WILL OPEN MY HEART....

det får inte...

Publicerad 2011-01-09 23:24:57 i ,

...hända igen, det som nu håller på att hända. Jag som trodde att DETTA inte skulle kunna hända. Men jag känner inombords att det är NÅGOT som VERKLIGEN håller på att hända...:)

ett tips till matglada

Publicerad 2011-01-09 21:52:30 i ,

Jag tänkte dela med mig av ett bra tips till alla som gillar att laga mat. Om det är så att ni inte vet vad ni ska laga för något, då är Dagens Nyheters sida för mat helt klart lite av en guldgruva. Där kan man läsa det senaste som finns inom matlagning och lite till. Det som också gör den sidan lite extra bra, det är deras välgenomarbetade söktjänst för att ta fram recept. Jag har själv hittat många goa recept där.

en lärdom...

Publicerad 2011-01-09 20:53:27 i ,

En sak är jag helt klart inne på, och det är att man aldrig ska framhäva sig själv. Som att detta att jag är ganska bra på att laga mat, för det är jag. Men om man ska bjuda någon på mat, då ska man inte gå och säga till den personen, och säga att jag ÄR bra på det. För snacka om att detta bygger upp förväntningar på mig. Nu går det ju liksom inte att misslyckas nu när jag ska bjuda denna personen på mat.

 

 

snacka om bra start på 2011

Publicerad 2011-01-09 13:51:31 i ,

Nu börjar det likna något tycker jag. För det var bra starkt av Robin Söderling att vinna tävlingen i Brisbane. Och tror nog inte han hade kunnat fått en bättre start på det nya året. Nu hoppas jag att hans form håller i sig över Australian Open. Spelar han så här bra, då kan han vinna den turneringen. Så bra är han.

kan vi inte enas om en sak???

Publicerad 2011-01-09 13:42:57 i ,

Jag har lovat mig själv en sak, när det gäller denna blogg, och det är detta. Jag har alltid lovat mig själv att aldrig yppa ett ord om dessa kända blogg tjejer som Kissie, Blondinbella och allt vad de heter. För det första, hur fan har de kunnat bli kända igentligen? Vad är det de har åstadkommit förutom att skriva en enorm massa dynga i sina bloggar. Jag tänker först och främst på fenomenet Kissie, vem är denna tjej igentligen? Det är inte konstigt att folk kastar ägg och stenar på henne. För hon verkar ju inte va riktigt sann i skallen den tjejen. Men nu till det jag ville säga i detta inlägg. Kan vi inte enas i sverige under 2011 att vi bojkottar alla dessa bloggkändisar.

 

 

 

 

a ticket to heaven

Publicerad 2011-01-08 22:54:24 i ,

En bidragande orsak till att jag faktiskt mår så bra som jag gör, det har jag träningen att tacka för faktiskt. För jag vet inte hur jag hade mått om jag bara hade legat hemma som den värsta soffpotatisen. Jag älskar verkligen att löpträna, så detta hoppas jag att jag kommer få chansen att göra många år framöver. Ska sanningen fram, så kan jag inte leva utan att träna. Att vara ute en fin vinterdag, då solen skiner, och strålarna avspeglas i snön, det är kanske -10, det är såna dagar som man verkligen känner att det är bra jävla gott att leva...:)

 

 

jag har kommit på det

Publicerad 2011-01-08 22:49:28 i ,

Nu tror jag faktistk att jag vet hur jag ska göra för att jag ska må bra. För mig är det lite så, att jag ska göra saker som jag tycker om. Jag ska helt enkelt skita i vad andra tycker och istället gå min väg, och leva mitt liv efter hur JAG vill. För jag märker faktiskt, att när jag följer min väg i livet, då mår jag faktiskt bra. Så det ska jag göra nu.

strömstedt...

Publicerad 2011-01-08 22:43:55 i ,

Jag ska verkligen kolla in reprisen av tv-programmet "Stjärnorna på slottet". För i detta progam så är en av mina husgudar med, jag talar om Niklas Strömstedt. Jag har alltid varit en stor fan av hans musik, och framför allt hans texter. Han är nog den artist i sverige som skrivit mest om kärlek, men han skriver om detta gigantiska ämne så man känner hopp inför framtiden. Man får verkligen känslan av att DET FINNS NÅGON därute för mig, och att det är inte kört när det gäller kärleken. Han får en verkligen att känna hopp och tro inför framtiden.

 

anja kom tvåa

Publicerad 2011-01-08 13:54:18 i ,

Det va enormt kul att Anja Pärsson körde in på andra plats i dagens störtlopp. Hade det inte varit för en stor miss av Lindsey Vonn i hennes åk, så hade nog Anja vunnit. Så nära första platsen va hon. Men det spelar ju ingen roll just nu, att hon inte vann. För det bästa är ju att hon visar att formen fortfarande finns där. Detta bådar bara gott inför resten av säsongen.

 

 

det har börjat bra...

Publicerad 2011-01-08 12:46:32 i ,

Jag har ju alltid gillat tennis och det är ju extra kul om det finns någon svensk spelare med i toppen då. Jag kommer ju ihåg förr i tiden när vi hade giganter som Stefan Edberg, Mats Wilander osv. För mig är nog Edberg den bästa spelaren vi haft genom tiderna. Han var en sån komplett spelare.

Nu är det ju kul också att Robin Söderling har öppnat detta år bra och har gått till final i Brisbanes turnering. Det jag dock är lite skeptisk till, det är att denna turnering kommer så tätt inpå årets första grandslam Australian Open. Jag hoppas att Söderling inte är trött när den turneringen börjar.

om musikalen

Publicerad 2011-01-08 06:23:38 i ,

Det är inte Abba som jag får i tanken då jag tänker på Björn och Benny. Nej det är deras UNDERBARA musikal "Kristina från Duvemåla". Det är en musikal som för alltid kommer va något av det största jag sett på en scen. Första gången jag såg musikalen live i Stockholm, då fattade jag inte riktigt vad jag hade sett. Utan det var när jag för andra gången såg den, som jag verkligen kunde ta till mig musiken och storyn i musikalen. Och för mig så är denna låt som ni kan se nedan, som är för mig, den starkaste låten. Det är en sån enormt stark låt som jag nästan blir tårögd av att se. Men det är sant att jag började gråta när jag för andra gången i mitt liv så Helen Sjöholm i rollen som "Kristina" sjöng denna låt live inför ett fullsatt Cirkus i Stockholm. Hon sjunger denna låt med en sån enorm råstyrka och kraft så man blåser bakåt i stolen.

 

 

Utvandrarna igen

Publicerad 2011-01-08 06:03:26 i ,

Jag vet inte vad det är med just denna bild, men den påverkar mig starkt, enormt starkt. För på bilden så ser vi Karl-Oskar och Kristina och deras familj, som tar farväl av sina föräldrar för allra sista gången. Det måste ha varit enormt jobbigt för de svenskar som utvandrade på riktigt, att behöva ta farväl av sina mor och farföräldrar för alltid. För när de lämnade dem för att åka till Amerika, så var det verkligen för allra sista gången. I filmen om utvandrarna, så finns denna scen med. Jag blir enormt påverkad när jag ser hur Kristina, som sitter på hästvagnen, och som för allra sista gången i sitt liv, vänder sig om, och med en sorgsen blick, blickar tillbaka på det hemman i Duvemåla, som hon aldrig mer i livet kommer att få återse. Man kan ju undra vad de svenskar, som på riktigt vågade ta detta steget, tänkte på i det ögonblicket.

utvandrarna

Publicerad 2011-01-08 05:58:52 i ,

Just nu så håller jag på att läsa den första av tre böcker om "Utvandrarna" av Wilhelm Moberg. Denna serie böcker är så enormt bra skriva att man inte kan sluta läsa dem. Jag har en gång läst denna trilogi, men det var ett tag sen, så nu när jag för andra gången i mitt liv, tar upp denna bokserie, så är det nästan som att läsa dem för första gången.

 

 

om denna bloggs framtid

Publicerad 2011-01-08 00:16:21 i ,

Jag har kommit på en sak, och det är att jag ska inte va så personlig i det jag skrivar om i denna blogg. För jag tycker att det har spårat ur lite, det jag skriver om. Själva meningen med denna blogg var att jag inte skulle va personlig i det jag skriver om, så jag tror nog att jag mer kommer skriva om det jag gillar. Och det är saker som sport, musik och träning.

ett skönt program

Publicerad 2011-01-07 21:10:51 i ,

När jag väl tittar på tv, så blir det oftast något ur Svt´s utbud. Och ett program som jag sett i många år på fredagar, det är "På spåret". Jag vet inte vad det är som gör att jag gillar detta program, men det är bara så sjukt underhållande.

 

freeedag...

Publicerad 2011-01-07 20:06:52 i ,

Jag hoppas att alla i det långa och sköna landet sverige, får en bra fredag.

 

 

simning och lite handboll...

Publicerad 2011-01-07 18:00:25 i ,

Det har blivit en skön tradition detta att jag kör ett simpass varje fredag. För det är skönt att avrunda veckan med ett skönt simpass med tillhörande bastu efteråt. Den där stunden i bastun är alltid lika skön. Helt klart ska jag ha en egen bastu någon gång. För det är grymt nice med bastu. 
När jag va på väg från simhallen så kollade jag in lite handboll också. För i handbollshallen så gick en stor handbolls-turnering av stapeln. När jag såg på resultattavlan så var det lag från hela landet. Till och med några lag från Lidingö såg jag. Det var enormt kul att se alla barn och ungdomar som lirade för glatta livet. När jag såg alla spelare så drog jag mig till minnes min egna barndom. För detta har ju varit en stor del av mitt liv tidigare, detta med att ligga på träningsläger och åka runt på olika turneringar i landet, men oftast var det i stockholms området vi lirade.

 

 

träningsvärk

Publicerad 2011-01-07 13:25:13 i ,

Jag har ont i armar och överkropp idag, för jag var ju ute hela dagen igår och åkte långfärdsskridskor. Men jag kan ta att jag har lite ont idag, för det var enormt kul igår. Och jag tror nog att jag blivit biten och vill åka mer.

fattar inte grejjen

Publicerad 2011-01-07 13:02:08 i ,

Det är väl ingen som undgått den hysteri kring Iphonen som drabbat sverige. Det verkar som att var och varannan svensk har en sån mobil nu. Eller det är väl fel att kalla det för mobil, för man kan ju göra så mycket mer än att bara prata i den. Men jag skulle nog aldrig kunna skaffa en iphone. För det första är den för stor och klumpig för mig. Jag vill ha en mobil som passar i en jackficka eller i en shortficka. Den är helt enkelt för stor för mig. Sen så gillar jag inte att styrkan på skärmen är så stor. Jag vill inte att andra ser vad jag skriver för sms om jag är på bussen eller tåget.

det är otroligt....

Publicerad 2011-01-07 01:06:09 i ,

...vad man kan bli glad ibland vissa dagar....

 

...............................................................................;)

är biten

Publicerad 2011-01-06 17:52:52 i ,

Har åkt långfärdsskridskor hela dagen idag på Runn, och jag måste säga att jag är biten. Det var sjukt kul och härligt på samma gång. Jag va lite rädd att tekniken inte vat den bästa hos mig, men det gick väldigt bra faktiskt. Så nu tror jag att man kommer att se mig ett antal gånger till på isen i vinter.

 

 

lite tankar så här dagen efter....

Publicerad 2011-01-04 12:06:13 i ,

Jag har fortfarande inte släppt tanken att vi förlorade mot ryssland igår i junior-VM. Det var en mycket bitter förlust tycker jag. För det första så visade sverige än en gång att vi är sämst när det väl gäller. Jag är så enormt trött på att vi aldrig kan vara bäst när det väl gäller som mest. Detta är ett drag som präglat svensk idrott i så många år. Det är tröttsamt att det aldrig blir någon skillnad på det. För dessa killar tränar ju nästan på heltid, och det är trist att vi aldrig får ändring på deras vinnarattityd. Vi måste börja gilla att vinna och göra allt för att uppnå våra mål. Sen så är det en annan tanke jag får efter förlusten igår. Och det är detta med att ryssarna tydligen hade hånat de svenska spelarena efter matchen igår. Men det är ju sånt som hör till spelet lite, för det är ju så, ger man sig in i leken, så är det bara att gilla läge. Det är så trist att höra om svenskar som blev arga och ledsna över detta. Fan vad är det för jävla lipsillar vi skickar ut till junior-VM igentligen? Det är ju pinsamt som svenska att läsa om detta.

nu får det vara nog

Publicerad 2011-01-04 11:53:18 i ,

Hur länge ska vi tillåta att Maud Olofsson får hålla på med sina pajaskonster inom svensk politik. Hon är ju inte sann ibland i sina utalanden. Nu vill hon att vi ska tillåta att svenska elever ska få sätta betyg på sina lärare. Det är ju en så korkad idé så man undrar vad hon fått det ifrån. Jag börjar bli enormt trött på denna tantjävel.

söderling kommer igen

Publicerad 2011-01-04 11:42:42 i ,

Det ska bli spännande att följa tennisspelaren Robin Söderling under det kommande året. För jag hoppas att han fortfarande kan utvecklas som spelare och vinna ännu större titlar. Han saknar ju en stor vinst i någon av de fyra stora grand slam turneringarna.

 

 

vad man får skriva och inte skriva...

Publicerad 2011-01-04 11:37:10 i ,

I dagarna har det dykt upp en nyhet om en man som skrev på facebook om sin arbetsplats. Han skrev att nedlåtande om det jobb han har, och självklart har hans arbetgivare kommit på detta. Med rätta tycker jag att han fick sparken. För är man så jävla korkad så man skriver negativt om sitt arbete på facebook, då ska man heller inte ha ett jobb.

god morgon...

Publicerad 2011-01-04 11:07:15 i ,

Så var det tisdag och jag är pigg som en lärka. Det är ju bra vintrigt ute och jag är ju en stor "winterlover" så jag njuter nu. Dock är det lite smolk i bägaren idag, men det beror på hockeyn igår. Det var så synd att småkronorna inte kunde vinna matchen igår.

det finns glädje trots allt....

Publicerad 2011-01-04 00:23:40 i ,

När det går dåligt på andra håll i sportvärlden, så finns det ju trots allt andra triumfer att glädjas åt. Denna vinst var enormt kul att se. Det är också kul för Anna Haag att det har släppt för henne.

man kan säga att det sket sig

Publicerad 2011-01-04 00:14:34 i ,

Ja du, det är inte första gången som småkronorna förlorar en viktig match i junior-VM. Jag har följt detta lag i så många år, men de får aldrig vinna en stor turnering. Ikväll så gjorde de helt klart sin sämsta match, när det betydde så mycket. De kom igång i sista perioden, men det var alldeles för sent. Det var trist att småkronorna inte kunde komma upp i samma standard som mot Kanada. Hade de spelat som de gjorde i den matchen, då hade de spelat ut ryssland.

I LIKE IT..:)

Publicerad 2011-01-04 00:03:54 i ,

Det är straffar som avgör matchen, och det är så spännande att det är jobbigt värre i tv-soffan. Men det är just detta som jag gillar med att se på hockey, att det är så spännande oftast hela tiden.

vad spännande de blir

Publicerad 2011-01-03 23:48:19 i ,

Precis när man tror att sverige har avgjort matchen mot ryssland med sitt 3-2 mål, då gör Ryssland 3-3 minuten senare. Men jag är inte orolig. För det är sverige som för matchen och det verkar som att våra spelare är de som är piggast. Jag tror verkligen att vi vinner.

jag måste berömma dem

Publicerad 2011-01-03 23:33:42 i ,

När jag tittar på matchen ikväll, så måste jag berömma de svenska kommentatorerna med Wikegård i spetsen. Det är verkligen världsklass på SVT´s bevakning av junior vm.

nu jävlar

Publicerad 2011-01-03 23:24:05 i ,

Nu är det svenska laget "på tårna"igen. Det är 2-2 i matchen mot Ryssland och nu spelar de svenska killarna bra igen. Det är nästan så att svenskarna för matchen nu, så nu tror jag att nästa mål kommer bli enormt viktigt. Men jag tror sverige vinner.

FIASKOVARNING...

Publicerad 2011-01-03 23:07:13 i ,

Är det inte lite väl mycket fiasko över att Leksand bara ligger på tredje plats i allsvenskan? Med det laget de har, så borde de leda ligan rätt så överlägset. Men det är det jag sagt så många gånger förut, Leksand är slut.

 

 

sverige har vaknat...

Publicerad 2011-01-03 23:00:45 i ,

Jag roar mig med att denna kalla januari kväll titta på småkronorna när de möter Ryssland i årets junior vm i hockey. De svenska killarna har börjat enormt dåligt, men det är kanske nervositet, eller så är de bara tagna av stundens allvar. För så här nära ett vm-guld för juniorer har vi inte varit på bra länge. Det är tredje perioden som återstår nu, och jag hoppas att de spelar upp sig. Det var skönt för Adam Larsson att han fick göra 1-2 målet. För han är en sån där humörspelare som av ett mål kan få nya krafter. Så nu hejjar vi på sverige.

simpass...

Publicerad 2011-01-03 17:28:29 i ,

Va iväg idag och körde lite simmning, och det var bra skönt. Det blev 65 längder och det flöt på enormt bra i vattnet. Jag ska verkligen fortsätta att varva löpningen med simpass ibland. Jag gillar den kombinationen väldigt mycket.

ska överviktiga betala mer???

Publicerad 2011-01-02 17:06:15 i ,

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läste denna artikel imorse. Men självklart ska vi inte hänga ut de som är överviktiga mer. För de får ju nog med skit i dag, med all utseendefixering det är idag i samhället.

nytt med Rox

Publicerad 2011-01-02 14:07:30 i ,

Har på avvägar fått tag på ett klipp med den nya låten med Roxette. Vet inte riktigt vad jag ska tycka, men det är ju klassisk roxette med en skön refräng. Det är väl inget mästerverk, men helt klart en skön låt som nog kommer spelas en el på radion. Vad tycker ni???

 

 

 

 

THE PROMISE

Publicerad 2011-01-01 23:10:10 i ,

Har sett en grymt bra dokumentär med Bruce Springsteen ikväll. Det är dokumentären "The promise", som handlar om när han spelade in plattan "Darkness on the edge of town". Det är en grymt sevärd piece of history om man talar om musik. Men det är en sak som slår mig, när jag ser den. Och det är att Bruce framställer sig som en grymt stor slavdrivare i studion. Han verkar inte direkt ge sig, förrän han tycker att slutresultatet blir bra. Detta kanske har drivit hans medmusikanter till vansinne genom åren, men han har nog rätt. För tittar man till hur bra den färdiga plattan blir, så ger jag nog Bruce rätt att va så.

 

 

VÄNTA LITE.

Publicerad 2011-01-01 21:00:37 i ,

Jag glömde bort en sak, jag har ju faktiskt kollat på tv i år. Men det är inte som många tror, att jag tittat på min tv-apparat. Utan jag har kollat via nätet och många kanalers web-TV. Detta är verkligen framtiden när det kommer till att titta på tv. Och något av det bästa jag sett där, det måste vara "Plura & Mauros kök". Det var nog något av det bästa jag sett i år. Det var i grunden ett vanligt matprogram, men det var så mycket mer än just ett matprogram. Det som gjorde det programmet så bra, det var spontaniteten bland Plura och Mauro. Man fick lite känslan av att de filmade av en fest, och så lät de kameran rulla, och så fick det bli som det blir.

inför det nya året...

Publicerad 2011-01-01 18:15:31 i ,

Jag har stora förhoppningar inför det kommande året. För det första så ska JAG FAN LYCKAS under detta år. Jag vill leva ett bra liv där jag mår bra och har hälsan i behåll. När det kommer till hälsan så är jag inte orolig. För jag har verkligen hittat kärnan lite till hur jag ska må bra, och det är att träna. Så det kommmer jag fortsätta med så länge jag lever. Sen så tror jag att jag kommer hålla en rätt låg profil under detta år, för jag tror att folket i min närhet skulle må bättre av det. Sen så tror jag att jag själv mår bra av det.

 

 

året börjar bra...

Publicerad 2011-01-01 14:17:41 i ,

Jag måste säga att NU är jag imponerad av våra JVM spelare. För nu har de för första gången i världshistorien besegrat Kanada i en stor match. Jag är så sjukt glad när jag läste detta, för detta är STORT inom hockeyvärlden. Nu blir det självklart guld för de svenska killarna.

 

 

aj fan..

Publicerad 2011-01-01 13:30:28 i ,

Jag mår dåligt idag......MEN det var kul igår...:)

 

 

 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela