klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

en sån skön känsla...

Publicerad 2011-05-31 18:40:57 i ,

Kära blogg läsare. Vet ni vilken känsla som är så underbar. Jo det är den då man känner på sig att man har rätt. Trots att många säger att man har fel. Det finns nog inget som är så nice som att ha rätt då många säger att man har fel.

hur är det för er???

Publicerad 2011-05-31 18:35:03 i ,

Nu när man har levt ett tag, så verkar det som att man har bättre perioder och sämre perioder i sitt liv. Jag är ju inne på mitt 31:a år i den ljuvliga era som kallas "Klas Karlsson". JAg måste säga att just nu är jag inne i en enormt lycklig period i mitt liv. För jag har nog inte mått så bra som just nu. Detta ska jag verkligen erkänna. Och det är sååå skönt att känna sig så här lycklig och glad som jag är just nu.

bra jobbat Söderling

Publicerad 2011-05-31 06:38:55 i ,

Vad kul att Robin Söderling är klar för kvartsfinal mot Rafael Nadal. Det är så kul att vi har Robin som försvarar de svenska färgerna i världstennisen. Jag hoppas att Robin vinner mot Nadal och sen går till final. Om han skulle nå en final, då tror jag han vinner.

guten morgen

Publicerad 2011-05-31 06:37:19 i ,

Ja du, det är så nice att gå upp om morgonen nu. För jag är så glad och lycklig att ha ett jobb att gå till. Det är så man vaknar med ett leende på morgonen. Sen så blir det ju inte sämre av att det är så fint väder ute.

det låter fel i mina öron

Publicerad 2011-05-30 11:43:31 i ,

Det känns inte rätt att läsa om att man kanske ska dra ner på äldreomsorgen i Dalarna och kanske i Falun. Det låter inte bra i mina öron att läsa artiklar som denna, samtidigt som Falun plöjjer ner åtskilliga miljoner på ett evenemang som skid-VM 2015. Självklart är det bra för bygden att Falun får hit vm på skidor, men det får inte ske på bekostnad på att andra lider i det tysta.

jag gillar han

Publicerad 2011-05-30 11:22:19 i ,

Jag har alltid varit ett stort fan av den numera före detta politikern "Tomas Bodström". Han har allti stått för det han har sagt, och framför allt så har han visioner med sin politik. Men som så mång gånger förr i svensk politik, så är det ju tydligen inte populärt att agera så. JAg tycker att vi går miste om en bra och kunnig politiker, som jag tror hade kunna åstadkommit bra saker, om han fått gehör för sina politiska tankar och åsikter.

the ONLY one

Publicerad 2011-05-30 11:11:42 i ,

Jag hade lyckan att titta på tv-programmet "Mästarnas mästare" igår kväll. Detta program är verkligen en liten juvel i det enorma utbudet som finns i tv-tablån idag. För är det något jag älskar, så är det att se före detta svenska idrottstjärnor tävla i tv. Och gärna då i idrott så de får visa att de fortfarande har det där "lilla extra" som en gång i tiden gjorde dem till mästare i olika idrotter.
Det har varit en fröjd denna säsong att följa Ingemar Stenmark. Det är inte klokt vad denna man är välträna fortfarande. Man kan nog säga att han utklassade alla de andra deltagarna i årets upplaga av Mästarnas Mästare. Han bevisar också en en gång för alla, att han är den störste genom alla tider i svensk idrott. För det finns nog ingen som har en sån vinnarskalle som just Ingemar. För mig är han DEN störste.

jobbigt att vara kung

Publicerad 2011-05-30 10:59:37 i ,

Det kan inte vara lätt i dessa dagar att vara kung av Sverige. För det är inte sant vad det stormar kring vårt kungahus för tillfället. Jag har ju i denna blogg skrivit en del om att jag kanske har svängt i mina åsikter om vi ska ha ett kungahus eller inte. Men jag ska nog erkänna att jag har svängt tillbaka. Jag tycker att vi ska ha kvar monarkin, för jag tycker ändå att våran kung gör ett bra jobb trots allt För om man jämför med andra kungahus ute i europa, så tycker jag att vårt gör ett bra jobb. Dock så har de en hel del att jobba på. För det första så tycker jag att kungen borde bli bättre på att hantera meida. För det är helt sjukt dåligt hur kungen och framför allt hovet sköter kontakten med medierna. Där har de mycket att lära. Där måste Viktoria jobba bättre i framtiden. Sen är det en sak jag inte fattar, och det är att många vill ha en president istället. VAd kommer inte det att kosta att ha en sån. JAg tror inte det skulle bli billigare mot att ha kvar vårat kungahus av idag.

skön runda runt falun

Publicerad 2011-05-29 15:20:37 i ,

Hade en bra skön löprunda runt Falun idag. Jag va ute i cirka en timme, och det kändes grymt bra i kroppen. Just nu är det enormt härligt att träna. Det är en skön känsla jag har i löpsteget just nu. JAg hoppas att det fortsätter så här.

söndag....

Publicerad 2011-05-29 10:35:18 i ,

Blev ännu en skön söndag morgon med L idag. Måste säga att det är helt underbart att vakna upp hos henne. Vi kollade på tv4 morgontv och drack lite kaffe och hade det mysigt i hennes soffa innan hon skulle dra till jobb. Dock så längtar jag faktiskt till att jobba imorgon. Det är så skönt att va igång igen.

är hemma nu....

Publicerad 2011-05-27 15:51:38 i ,

Jag kanske har skrivit några gånger förrut på denna blogg, och sagt hur glad och lycklig jag är i vissa perioder. Men just nu, så är jag inne i en grymt härlig period i mitt liv. Jag har dels börjat jobba, och det är SÅ kul. Jag trivs väldigt bra där jag är nu. Och jag ser fram emot att vara där mycket i sommar. Sen är det en annan sak, som också gör mig MYCKET lycklig. Men det håller jag för mig själv....:)

man blir inte klok på svensk polis???

Publicerad 2011-05-27 06:22:16 i ,

Fan vad jag hatar den där idioten som försörde matchen förra tisdagen. Han borde verkligen få ett strängt straff som avskräcker framtida orosmakare på kommande matcher. Dessutom så borde 18-åringen få betala ett stort skadestånd, eftersom han förstörde en sån folkfest som det hade kunnat bli. Men det sjukaste i denna historia, det öär att efter att polisen haffade honom, det är att de släppte honom senare på kvällen. Han borde ju sitta inne fan på livstid.

tidigt uppe...

Publicerad 2011-05-27 05:43:27 i ,

De tär tidiga mornar för mig nu. Klockan är 05.41 och det är fredag. Ska ta och göra lite frukost nu, och på stereon så rullar Maru Scoccos nya. Den är enormt skön att lyssna på så här tidigt på morgonen. Senare är det dags för dag två på nya jobbet. Ser faktiskt fram emot mycket, att få gå dit igen.

hemma

Publicerad 2011-05-26 16:20:44 i ,

Har klara av första passet nu på nya jobbet. Måste säga att jag trivs enormt bra där redan. Så nu kör vi....:)

det är tragiskt

Publicerad 2011-05-26 07:12:03 i ,

Det är så trist att läsa om alla dessa läktarskandaler som sker på våra allsvenska matcher. Senast så var det en idiot som sprang in på planen under en match på Malmö FF´s arena. Det som gör denna händelse extra tragisk, det är hur matchvärdarna agerar. De står ju bara och tittar på, när killen tar sig in på planen. Man kan ju undra vad fan de tänker med. Varför stoppar de inte killen? I reglerna i allsvenskan så får inte matchvärdar ingripa mot personer. Men hur vore det om man använde det sunda förnuftet och agerar ändå.

torsdag morgon....

Publicerad 2011-05-26 06:20:12 i ,

Fan vad det är skönt att börja jobba nu. FÖr jag har längtat så enormt efter detta, så nu kör vi....:)

söderling vidare på gruset

Publicerad 2011-05-25 11:09:47 i ,

Det går bra för Robin Söderling i franska öppna. Han är nu klar för andra omgången, men där kommer han nog få svårt. För den spelare han möter där, han är grym. Men jag tror på Robin och hoppas att han går långt i årets turnering.

något måste hända NUUUUU

Publicerad 2011-05-25 10:37:11 i ,

Nu får det vara nog med alla dessa skandaler på våra allsvenska arenor i Sverige. Återigen så har en idiot förstört en match genom att agera som en idiot. Det sjuka är ju att det händer ju fan INGENTING. För det är inte sant vad det är tyst från de som bestämmer inom svensk fotboll. Det verkar som att någon måste dö för att man ska ta tag i hårdhandskarna. För det är det enda som gäller nu. Man måste sätta ner foten och visa att sånt här accpterar man inte på arenorna. Jag tycker att man ska stänga av dessa idioter som förstör för alla andra som vill se bra fotboll, på livstid. Sen så ska de få betala ett rejält skadestånd till den behöriga klubben som drabbats.

grymt starkt....

Publicerad 2011-05-25 10:29:08 i ,

Vad kul det är för bröderna Sedin att de har tagit sig till sin första stanley cup final. Jag är bra överraskad att Vancouver har tagit sig till final, för jag tippade inte dem som ett av de lag som skulle kunna ta sig så långt. Nu tror jag att de vinner, för de har det bästa laget enligt mig.

det rör på sig...

Publicerad 2011-05-24 13:54:13 i ,

Det är så skönt att det ÄNTLIGEN börjar att röra på sig. För jag har ju fixat sommarjobb nu, vilket är så skönt så det finns inte. Så nu kör vi....:)

kul för tjejerna

Publicerad 2011-05-24 11:56:12 i ,

Imorgon så går Tjejruset av stapeln här i Falun. Och tydligen så är det många tjejer som kommer att springa detta lopp. Det är kul tycker jag, för det är bra att ha ett sånt här lopp som mål i sin träning. Men det är en sak jag tänker på. Det är lite trist att det enbart finns ett sånt här motionslopp för tjejer i Dalarna. För det hade varit kul om det funnits ett lopp som killar också kan ställa upp i.

med brallorna nere

Publicerad 2011-05-24 11:02:54 i ,

En som har haft det ganska svettigt de sista dagarna, det är ju våran alldeles egen Kung. Och framför allt hans vänner, de verkar ju inte direkt kunna sköta sig. Om jag var Kungen, då skulle jag ta en allvarlig kolla på vilka som är ens närmaste vänner. Men sen så är det en annan sak som jag funderar på. Det är detta med att våran kung är så dålig på att sköta sin kontakt med medierna. För den är verkligen enormt dålig, och den måste bli bättre. Men det är så konstigt också att han är så dålig på just detta. Han har ju ändå varit kung GAAANSKA länge, och så han borde veta vad han gör, Men så är verkligen inte fallet.

Hade Bodström varit rätt man?

Publicerad 2011-05-24 10:37:43 i ,

Jag har alltid gillat Tomas Bodström och hans politik. Det är lite synd att han inte fanns med i striden om partiledarposten inom Socialdemokraterna. Jag tror att han hade kunnat  gjort bra ifrån sig.

nu är det Mauro igen...

Publicerad 2011-05-24 10:32:38 i ,

Nu lirar jag Mauro Scoccos nya platta "Musik för nyskilda igen", och gud vad den är bra. Jag tror att jag kommer lira den en hel del framöver.

god morgon

Publicerad 2011-05-24 10:15:21 i ,

Så var det morgon här, och jag sitter och äter frukost och lyssnar på plattan "Desire" med Bob Dylan. För det är ju så att han fyller 70 år just idag. Så jag tänkte fira hans födelsedag med att spisa en hel del massa av hans musik idag.

det är så konstigt

Publicerad 2011-05-24 01:15:25 i ,

Alla som har följt denna blogg genom åren, har väl inte undgått att missa att jag är en stor musikälskare. Och jag har nog tagit upp detta ämne förut. Det jag tänker skriva om, det är detta fenomen som jag kallar för "musikjakten". Detta handlar om att man som stor älskare av musik, aldrig slutar att älska musik. Och det jag tänker på mest, det är att jag nog aldrig kommer sluta leta efter nya musikaliska kickar. För det finns nog inget som är så härligt, som när man upptäcker ett helt nytt band eller artist som spelar en härlig musik. Den kicken är nog bland det härligaste jag vet.

diska...ska jag orka?

Publicerad 2011-05-23 23:48:36 i ,

Ska jag orka diska ikväll? Nej jag tror jag väntar med disken tills imorgon. För det finns ju så mycket annat som är roligare. Som att kolla på en live-dvd med Rolling Stones istället....:)

jag säger det jag tycker...

Publicerad 2011-05-23 23:33:30 i ,

Jag kommer alltid att leva efter grejjen, att jag säger vad jag tycker. Sen så får världen bli som den blir. Jag orkar inte lyssna hela tiden vad folk tycker och tänker. Jag kör mitt "race" och så får det bli som det blir lite.

they ruled the world...

Publicerad 2011-05-23 19:31:50 i ,

Det är helt sanslöst igentligen, när man tänker på hur stor gruppen "Roxette" var runt åren 1990 till 1992. Det var ju dessa år som kommer gå till historien som "the join the joyride years". För Gessle skrev ju ihop plattan "Joyride" med sin gamle Gyllene Tider polare Mats MP Persson 1990 till 1991. Den skivan kom ju att bli en världshit så snart den bara släpptes. Det finns nog ingen skiva i min samling som jag lyssnat på så sjukt mycket som just denna platta. Men det finns ju också inte ett dåligt spår på skivan. Det om något är ju rätt så mycket världsklass. Efter att plattan släpptes den andra april 1991, så begav de sig ut på den mycket framgångsrika världsturneen "Join the joyride world tour". De han på de 108 konserterna som de gav under denna turnee spela inför nästan 2 miljoner människor. Denna runda runt jorden var ju ockeå en av de mest framgångsrika turneer dessa år.

Det är roligt att Per och Marie fortfarande är "still going strong" efter alla dessa år. Och jag hoppas att de kommer att lira ihop i många år framöver Iallafall så kommer jag vara ett stort fan av all musik som Gellner gör.

scocco är fan kungen

Publicerad 2011-05-23 12:51:40 i ,

Denna måndag blev helt plötsligt väldigt bra, när jag såg att Mauro Scoccos nya platta fanns på spotify. Har lyssnat på den en gång nu, och det är bara att ta av hatten ännu en gång för mästaren. Han har återigen gjort en grymt bra platta, som kommer spelas måååååååånga gånger i sommar.

vilken strut

Publicerad 2011-05-23 11:43:24 i ,

Det är inte ofta man får se såna här mål i premier league. Men jäklar vilket snyggt mål.

jag blir golvad

Publicerad 2011-05-23 11:05:46 i ,

Alla som älskar musik, vet väl om att det är en stor dag imorgon. Men för att uppdatera alla som inte redan är "frälsta" av musikens underbara värld, så ska jag avslöja det. Det är nämligen så att Bob Dylan fyller 70 år imorgon tisdag. Det tog lång tid för mig att upptäcka hans musik, men jag har börjat att lyssna mer och mer på hans plattor de sista åren. Och jag måste säga att det är verkligen en guldgruva att ösa ur när man har börjat. Och idag så kan man läsa en helt UNDERBAR artikel om just Dylan på www.dn.se. Läs den och njut.

en skön helg...

Publicerad 2011-05-23 10:40:56 i ,

Man kan lugnt säga att jag vaknade med ett leende denna morgon. Det berodde mycket på att jag har haft en sån kul helg. Och jag hade en av de roligaste utekvällarna hitills faktiskt i lördags, och då räknar jag med sen jag flyttade till Falun. Tack L för det...:)

nu ryker det igen...

Publicerad 2011-05-23 10:28:44 i ,

Det verkar som att vi lever i naturkatastrofernas årtionde nu. För det är sjukt vad många katastrofer orsakade av naturen som vi drabbas av just nu. Är det inte tornados i USA så är det vulkanutbrott på Island. Och just Island och deras vulkaner orsakar stor skada för just flygtrafiken i Europa. Men jag tänke på en sak. Och det är att borde vi inte ha flygplan som kan flyga när det kommer ett askmoln? Vi borde ha kommit så långt fram i utvecklandet av flygplan att vi kan det.

jag tror att jag är lycklig

Publicerad 2011-05-21 16:20:25 i ,

JAG TROR FAKTISKT ATT DENNA LÖRDAGS EFTERMIDDAG KOMMER ATT BLI GRYMT NICE. OCH JAG ÄR JUST NU INNE I EN VÄLDIGT:) LYCKLIG PERIOD I MITT LIV. DET KÄNNS SOM ATT DET VÄNDER NU.

en tveksam monarkist

Publicerad 2011-05-21 15:55:18 i ,

Jag är ju i vanliga fall för ett svenskt kungahus, men jag börjar bli bra tveksam. Jag tror inte att jag kommer att svänga och bli emot att vi har en kung. Men det som kommit fram i medierna de sista dagarna, det är rätt sjukt att läsa om. JAg tycker att kungen måste tala ut om detta, det är nog ett måste för honom.

vinyls is the shit

Publicerad 2011-05-20 12:16:51 i ,

Att lyssna på abbas skivor på vinyl, det är verkligen som balsam för öronen. Det är verkligen så att deras plattor gör sig bäst på formatet vinyl. Det är en helt annan klang i ljudet, det är liksom "varmare". Man kan lugnt säga att jag är "hooked" på vinylskivan just nu.

ooops kungen

Publicerad 2011-05-20 11:59:38 i ,

Det är hårt att vara kung av Sverige just nu. Är det inte "kaffeflickor" så är det maffiakontakter och kontakter med den undre världen. Man undrar lite vad Carl Gustav igentligen håller på med. Jag ska va helt ärlig och säga en sak. Jag har alltid varit för det svenska kungahuset. Men efter allt som skrivits om dem i medierna de senaste åren, så börjar jag faktiskt att tvivla.

vi är tillbaka...

Publicerad 2011-05-20 11:47:39 i ,

Det är kul att läsa om den stora satsning som svensk hanboll gör just nu. För det är roligt att vi satsar på handbollen tycker jag. För är det en sport som jag älskar, förutom hockeyn så är det just handbollen. Det är både en sport som är extremt kul att spela, men också att följa från läktaren. Ska jag va helt ärlig så är det nog jobbigare att följa en riktigt bra handbollsmatch från läktaren. För det händer saker nästan hela tiden då. Men som sagt, det är roligt att vi, efter några extremt svaga år, är tillbaka i världstoppen. Jag tror verkligen på den satsning som vi gör nu, med Stefan Lövgren i spetsen. Jag tror att han kommer att göra underverk som högsta hönset inom svensk hanboll.

VAD SKÖÖÖÖNT

Publicerad 2011-05-20 11:16:39 i ,

Vilken enorm lättnad jag kände när jag läste denna artikel, om att Carolina Kluft kommer att sluta efter nästa OS. Detta är nog det bästa beslut hon har kunnat fatta. För ska jag va helt ärlig, så är jag så sjukt trött på denna tjej. För hur kan man va så enormt dum, så man slutar med sjukampen för att satsa vidare på längdhopp. För det har ju inte driekt gått lysande för henne i denna gren inom friidrotten. Hon gav ju upp ett nästan givet os-guld när hon bytte gren. Självklart så ska hon få gå "sin väg" och följa sitt hjärta. Men då ska hon inte klaga på pressen om de är lite kritiska mot henne, när hon gör så sjukt dåliga resultat. Men det är skönt att hon slutar, så man slipper höra hennes klaganden när det går dåligt.

detta är sjukt...

Publicerad 2011-05-20 10:56:16 i ,

Jag tycker att det är enormt dåligt att man idag inte man lita på SOS. För det ska man ju kunna göra. Man ska ju kunna lita på att, om man behöver akut sjukvård och kanske en ambulans, att det ska funka. Men av denna artikel, så verkar det ju inte vara så. Det är nästan katastrofalt dåligt att det ska behöva vara så här. Självklart så måste något hända nu, innan fler ska behöva dö för att SOS inte sköter sitt jobb.

men jag undrar....

Publicerad 2011-05-20 10:40:49 i ,

När man läser om alla försök till att få till fred i mellanöstern, så undrar jag ibland. "Vill de verkligen ha fred?" För det verkgar ju nästan omöjligt att skapa fred där. Men man hoppas ju någon gång att de lyckas.

krisen i mellanöstern

Publicerad 2011-05-20 10:37:33 i ,

Just nu så är den amerikanske presidenten Barack Obama i mellanöstern på en blixtvisit. Och vid ett möte så höll han ett tal, där han lade fram USA´s vision för hur det ska kunna bli fred i mellanöstern. Jag tycker att det var ett enormt bra tal, där han tog upp enormt viktiga saker. Men framför allt, så är det viktigt att Obama och hans folk i sin stab TROR på freden. Och att det är MÖJLIGT att någon gång kunna nå fred. För det är ju så, ska man lyckas med något så måste man tro att man kan nå målet.

den här killen är så grym

Publicerad 2011-05-19 12:04:11 i ,

Av alla musiker i Sverige, så är den före detta Brainpool sångaren och gitarristen Christoffer Lundquist en stor förebild för mig. Han är så sjukt kunnig och talangfull. Och hans nya skiva är verkligen värd att kolla in.

gillar nya hammerfall

Publicerad 2011-05-19 11:27:48 i ,

Har lyssnat lite på nya plattan med Hammerfall. Och jag måste säga att det är grymt bra det jag hör.

in flames nya

Publicerad 2011-05-19 11:08:29 i ,

Det är kul att In Flames är tillbaka med nytt material snart. Men jag är inte direkt någon stor fan av valet av första singel. Det är en ganska blek låt tycker jag. Jag hoppas dock att skivan är bättre. Kul är det iallafall att de är tillbaka.

hehe det är så lustigt....

Publicerad 2011-05-18 10:14:29 i ,

Det är så kul att se hur sverige fungerar ibland. Man kan ju undra om de vill att svenskar ska jobba i detta "så kallade" land igentligen?

vi svenskar alltså....

Publicerad 2011-05-16 22:26:57 i ,

Vad jag är så trött på att vi svenskar är så sjukt naiva ibland. Jag såg nyss på nyheterna på tv4. Och där kunde jag se ett inslag om att Brasilien kanske är sugna på att köpa 36 stycken Jas 39 Gripen. Det är ju bra om Brasilien väljer att köpa detta plan. Men det jag störde mig på, det var när våran försvarsminister Sven Tolgfors, säger att det inte förekommer några mutor, vid dylika affärer. Det är ju självklart att det gör det. Jag tror att vi hade kunnat sälja Gripen ännu mer, om vi lärt oss att "spela spelet", när det ska till vapen affärer.vil se sånt här....

Publicerad 2011-05-15 12:43:18 i ,

Jag vill se såna här bilder de närmase dagarna. För det är sååå nice att se när svenska folket firar ett svenskt vm-guld i hockey. Själv så glömmer jag ALDRIG när jag och pappa va på plats på Sergels Torg, efter att tre kronor hade vunnit sitt första os-guld i Lillehammer. Den stämmning så då var på Sergels torg, den glömmer jag fan aldrig.

härlig bild...

Publicerad 2011-05-15 12:37:18 i ,

Är inte bilden nedan så underbart nice. Jag hoppas att sverige även vinner slakten på läktaren ikväll.

är det så här illa???

Publicerad 2011-05-15 12:24:34 i ,

Är det verkligen så här illa ställt med jämställdheten? Det är en fråga jag ställer mig efter att ha läst denna krönika. Mitt intryck av verkligheten, är att det har blivit bättre. Men jag kanske har fel. Jag hoppas och tror att det är bättre mellan könen idag. Jag har iallafall i alla tider tyckt att det är bra om det är blandat mellan kvinnor och män på arbetsplatser.

nu är det SLUUUUUUUUUUUUUT

Publicerad 2011-05-15 11:45:34 i ,

Vad skönt att det ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN är slut med schlagertramset nu. För det är sjukt vad media och annat "löst" folk blåser upp denna kalkon tävling. Så det är skönt nu att det är över för denna gång. Men jag ska ju erkänna att det var bra kul för Sverige att vi kom på tredje plats. Men nu tycker jag vi återgår till att ägna oss åt viktigare saker. Som finalen i VM ikväll i hockey.....:)

en god potatissallad

Publicerad 2011-05-15 11:33:12 i ,

Jag kom på att jag skulle göra min egna potatissallad helt plötsligt igår. För det ändamålet så surfade jag runt på nätet efter recept. Och efter ett tag hittade jag denna, och jäklar vad god den blev.

god morgon

Publicerad 2011-05-15 11:07:58 i ,

Det var mig en regnig morgon idag. Men det gör ju inget när man är inomhus och ska snart avnjuta den klassiska "långfrukosten" som jag brukar på söndagar. Dagens Nyheter, Kaffe, och några smörgåsar. Och så bra musik på stereon. Jag tror inte det kan bli bättre än så.

finalen väcker minnen

Publicerad 2011-05-14 11:59:17 i ,

Vad många minnen morgondagens final i hockey-vm mellan sverige och finland väcker hos mig. För det är ju så många gånger, genom åren som man sett, både live och på tv sverige möta just finland i hockey. Och nästan varje gång så blir det grymt bra matcher. För det är ju en ganska stor rivalitet fortfarande mellan oss. Själv så var jag ju på plats, i Globen 1995, när Finland vann sitt första och enda vm-guld så här långt. Fy fan vad jobbigt det var den gången att se när finnarna vann. Jag tror aldrig jag har varit så grymt besviken efter att ha sett en hockey match i globen. Men det är ju också lite av ett hockey-tempel för oss som älskar hockey. Och då att finnarna vann där, det sved enormt. Men imorgon hoppas jag på att det blir vinst för sverige.

tre kronor lirar final

Publicerad 2011-05-14 11:43:53 i ,

Ska jag vara helt ärlig, så trodde jag inte att tre kronor skulle vinna över Tjeckien igår. Men nu har de gjort det, och för första gången på länge, så är det final för tre kronor. Och det kommer ju inte direkt bli vilken final som helst, utan vi möter Finland. Jag tror det kommer bli en bra final, men jag hoppas att vi vinner.

birro, du är min idol....

Publicerad 2011-05-13 12:52:49 i ,

Jag måste kapitulera ännu en gång, efter att ha läst ännu en text av skribenten Markus Birro. Han har en sällsynt förmåga att skriva så det går rakt in i hjärtat. Denna krönika om skolket i den svenska skolan var HELT JÄVLA UNDERBAR att läsa. Jag känner igen mig enormt i denna krönika.

Sanna kom tillbaka....

Publicerad 2011-05-12 11:00:53 i ,

Det är så trist att Susanna Kallur har drabbats av alla dessa skadeproblem de sista åren. För jag saknar henne enormt på löparbanorna. JAg saknar henne dels för hennes glädje till sin sport och den glädje man får av att följa henne. Och sen så är det så jobbigt, för är hon helt frisk så är hon med i världstoppen. Så bra är hon. Men jag börjar mer och mer tvivla på att hon kan komma tillbaka til forna dagars form. Det känns också som att hon börja att tappa verklighetsförankringen lite. För jag tycker att detta uttalande känns lite väl skumt.

– Tittar man på hur det ser ut i världstoppen i häck så är det väldigt många av de som är i världseliten som är 30 plus, säger hon i en SVT-intervju.

Och hon tänker tävla i många år till.

– Jag kommer att tävla i kanske fem år till. Jag känner att jag har många år kvar.

 

Det är sant att de häck stjärnor som är över 30 är bra fortfarande. Men sanningen är också att de tävlar regelbundet, och inte är borta från skador speciellt länge. Min teori är att Susanna Kallur har varit borta alldeles för länge från tävlande, och det kan va till en nackdel för henne. Men jag hoppas att jag har fel.

dags för semi2

Publicerad 2011-05-12 10:37:21 i ,

Det är dags för semi2 ikväll i schlagertramset. Och det är ikväll som våran egna tönt Eric Saade står på scen. Och jag tror nog att han kommer att behöva göra något alldeles extra för att nå finalen. För jag tycker att Saades låt har vissnat i mina ögon, ju mer jag har hört den. Och framför allt så finns det så många fler låtar som låter nästan exakt som "Popular". Så det kommer nog bli tufft ikväll om biljetterna til finalen.

det går bra i VM

Publicerad 2011-05-12 10:16:19 i ,

Igår så vann tre kronor över Tyskland med 5-2, och nu är de klara för semifinal mot tjeckien. Det är kul att svenskarna spelar bra nu. Men det kommer krävas en ännu bättre match mot tjeckerna, för de har ett av turneringens bästa lag med Jaromir Jagr i spetsen. Men jag tror på svenskarna och jag hoppa att de vinner.

god morgon sverige..

Publicerad 2011-05-12 10:10:50 i ,

Nu är man vaken och sitter och läser tidningen vid matbordet, somjag brukar göra varje morgon. Men det var sjukt vad dåligt jag sov i natt. Men det beror nog på att jag har känt mig så mör i kroppen. Och det beror nog på att jag har tränat för mycket på sista tiden. Och så har jag inte låtit kroppen heller vila emellanåt. Så nu blir det att vila från träning ett tag, så jag får tillbala lusten och orken.

farligt med träning ibland....

Publicerad 2011-05-11 20:56:34 i ,

Visst är det bra skönt att träna, men det får inte bli för mycket av det goda ibland. För när det gäller just träning, så gäller det att göra det på rätt sätt. För det första så MÅSTE man låta kroppen vila ibland också. Men jag ska ärligt säga att jag är enormt dålig på det. Jag kan i perioder träna nästan varje dag, utan att jag låter kroppen vila. Och detta är något jag vet om, men jag gör om samma misstag hela tiden nästan. Jag känner att jag är inne i en sån där period nu, då jag tränar på tok för mycket. Men det ÄR ju så svårt att låta bli, för det går ju så bra. Och den där känslan när kroppen är som en maskin och man känne att man nästan kan springa hur långt som helst, den känslan är helt oslagbar. Men jag måste låta kroppen vila mer framöver. För som det känns nu i kroppen så är det inte bra. Jag känner mig helt orkeslös ikväll.

snart smäller det

Publicerad 2011-05-11 12:17:50 i ,

Den tjugofemte maj så släpper Mauro Scocco sin nya skiva. Och jag ser verkligen fram emot att få höra de nya låtarna. Av det lilla jag redan har hört, så verkar det som att Scocco har överträffat sig själv denna gång. JAg tror att denna platta kommer bli mitt "soundtrack" till sommaren 2011.

han kan än

Publicerad 2011-05-11 12:08:49 i ,

Detta fenomen som stavas Jörgen Persson, det verkar som att han kan än. För tydligen så är han vidare efter att ha vunnit första matchen i årets bordtennis vm. Att han vid sin ålder, fortfarande kan prestera på världsnivå, det är lite av en bragd i sig.

jag hoppas på fiasko

Publicerad 2011-05-11 11:52:59 i ,

Det är alltid lika kul att läsa om detta fjanteri som kallas för schlagern. För det är så enormt uppförstorat allt som skrivs om denna tävling. Det är som Magnus Uggla en gång sjöng "Den värsta skandalen är schlagerfinalen,
där menlösa fån visas upp vartenda år, med sina nyvunna flammor, presskåta mammor, som inför fotgrafer, står och ger autografer."
Jag tycker att det där stämmer så sjukt bra även idag. Jag hoppas faktiskt att det går åt skogen även i år för sverige. Och så hoppas jag på att man lägger ner schlagern som den är idag. Eller så gör man om det helt, och kanske går tillbaka till att ha en enda tävling. Sen så tycker jag att man ska gå tillbaka till att spela live, och inte sjunga singback. För det är ändå en tävling som handlar om musik, och då ska de va live.

det behöver inte kosta så mycket...

Publicerad 2011-05-11 11:44:56 i ,

Det är sjukt vad folk lägger ner pengar på att fira studentexamen nuförtiden. I artikeln som jag länkar till, så kan man läsa om familjer som lägger runt 17000 på sina barns studentfester. Det är bra sjukt att man lägger så mycket pengar på detta "fjanteri", som jaf faktiskt tycker att det är. För det första så finns det igentligen inget som kan kallas en studentexamen. Den examensrätten försvann någon gång på sent 1960-tal. Så att man firar dennna dag så ofantligt mycket, det är bra skumt igentligen. Självklart så ska studenter fira att de går ut gymnasiet, men idag så är det ju bara ett litet steg på vägen.

klaga inte....

Publicerad 2011-05-11 11:33:31 i ,

Det är inte sant vad det ska gnällas ibland på skolan. I denna artikel så skriver man om svenska elevers minnen av skolmaten. När man läser vad som står i artikeln, så tycker jag att det är överlag dåliga minnen folk har av den mat som serverats genom åren i skolan. Men jag tycker inte att den mat jag själv åt i skolan var så dålig. Jag tycker tvärtom att den va riktigt god. Självklart så var den inte alltid god, men överlag så var det riktigt god mat som serverades.

en kul tanke

Publicerad 2011-05-11 00:27:50 i ,

Jag är ju inne en hel del på Facebook. Men jag ska ju va helt ärlig och säga att jag är ju inte direkt någon stor fan av denna sida. För den är rätt tråkig om jag ska va helt ärlig. Men hur är det igentligen med alla dessa vänner man har på FB. Hur många av dem är igentligen ens riktiga vänner?

en platta

Publicerad 2011-05-10 22:39:23 i ,

Det är ju helt otroligt igentligen, denna skiva "Born to run". Den skivan innehåller ju några av musik historiens största låtar. Den skivan måste alla ha, som gillar god musik.

en låt me bruce...

Publicerad 2011-05-10 22:30:22 i ,

Jag sitter just nu i min soffa och avnjuter en dvd med bruce springsteen, som jag lånat av en polare. Och när jag kollar på denna så inser jag en sak. Låten "Jungleland" måstte nog va en av musik historiens bästa låtar.

just nu....

Publicerad 2011-05-10 21:31:54 i ,

....så mår jag SÅ JÄVLA bra. Men det är så. Just i detta NU så är jag faluns grymmaste kille...:)

em sång om klas

Publicerad 2011-05-10 21:11:46 i ,

Det finns ju personer som har fått låtar uppkallade efter sig. Tänk om det fanns någon musiker, som skulle skriva en låt om mig. Eftersom jag är en sån grymt go människa, så måste den låten bli en klassiker om det skulle hända...:)

en måste krydda

Publicerad 2011-05-10 20:33:59 i ,

När det kommer till matlagning, så finns det vissa kryddor som man bara MÅSTE ha i kryddhyllan. Citronpeppar är en sådan krydda. För när man ska laga fisk rätter, då måste man bara ha denna. Det är bara så.

det är så sant...

Publicerad 2011-05-10 19:55:47 i ,

Detta med att vinyl låter bättre, det är så sant som det är sagt. Men det är så. För lyssnar man på en vinyl jämfört mot en cd, så är det sjukt stor skillnad. Nu är det nästan så att jag inte kan lyssna på en cd längre.

tvätta fönster....

Publicerad 2011-05-10 19:54:23 i ,

Fan vad jag måste tvätta mina fönster. Det är ju knappt så man ser ut. Får ta tag i detta någon dag.

duktig

Publicerad 2011-05-10 18:15:01 i ,

Idag så måste jag säga att jag har varit bra duktig. Så nu blir det att laga god mat och njuta ikväll....:)


telefonkö

Publicerad 2011-05-10 15:48:37 i ,

Är det något som jag INTE gillar, så är det att sitta i telefonkö. Det finns nog inget som är så trist som just detta. Och det roliga är, att ofta så är det en automatisk telefonröst som ibland säger "du kan även nå oss på www.fuckinghelvete.se". Men hallå, varför tror du jag ringer igentligen? Jag ringer ju för att jag vill tala med en peronlig röst.

lif får mer pengar

Publicerad 2011-05-10 14:05:15 i ,

Det är väl både bra och dåligt detta med att Leksands kommun går in med mer pengar i Leksands hockey. För jag tror på sikt att kommunen Leksand skulle förlora oerhört på om laget försvann. Men sen finns det en annan sida av myntet. Och det är väl vad dessa pengar skulle kunna användas till i andra fall. För jag tror säkert att dessa miljoner skulle kunna komma till mer nytta på andra håll somi skola, vård och jobb. Sen tycker jag att en elit klubb som Leksand borde kunna klara sig själv, utan att kommunen går in med medel när det krisar.

sveriges bästa målvakt får pris

Publicerad 2011-05-10 13:53:14 i ,

Det var kul faktiskt att läsa om att Aik´s målvakt "Viktor Fasth" fick årets Guldpucken pris. För jag tycker verkligen att han har gjort sig förtjänt av detta pris. För som han har spelat under den gågna säsongen, det är sällan jag har sett en målvakt spela så bra. Så det var kul att just han fick guldpucken i år. Jag hoppas att han forsätter sitt fina spel i många år framöver.

hockey vm känns kallt

Publicerad 2011-05-10 13:42:23 i ,

Jag har väl aldrig varit så ointresserad av ett hockey-vm som just nu. För jag känner inget intresse från mitt håll, då jag läser om årets turnering. Men jag känner av detta non-intresse från andra jag känner också. Men det är som jag sagt förut här på bloggen. Jag tycker att man ska ändra och spela turneringen vart annat år. Det tror jag hockey världen skulle må bra av. Som det är nu, så känns turneringen enormt iskall.

komme verkligen folk att titta????

Publicerad 2011-05-10 13:35:10 i ,

Det är soligt ute. och det är perfekt för att vara ute och sola och bada. Då undrar jag helt kort. Finns det någon som kommer sitta inne ikväll och se den första semifinalen i "schlager-tramset"???

skön runda på förmiddagen

Publicerad 2011-05-10 12:18:59 i ,

Va uppe med tuppen imorse för en morgon runda med L, och jag måste säga att det va bra skönt. Vi kom in i ett bra tempo så de blev tre varv runt Kålgården. Det är skönt också att formen håller i sig. För det är skönt att träna nu.

känns lite konstigt

Publicerad 2011-05-09 11:18:27 i ,

Det är en sak som jag tänker på. idagar som dessa när solen skiner ute. Och det är att det är lite konstigt att läsa om ishockey vm när det är så enormt fint väder ute. Jag tror att detta är en tanke och känsla som jag delar med många idag.

hur orkar hon???

Publicerad 2011-05-09 11:08:30 i ,

Jag kan inte minnas själv, när jag läste en positiv artikel och Susanna Kallur. Det måste va så enormt länge sen. Nu för tiden så handlar ju nästan alla artiklar om henne, om hennes skaor. Det jag inte fattar, det är hur hon orkar hålla på. Hon måste drivas av en enorm inre drivkraft att hon KAN komma tillbaka. Annars skulle hon nog redan ha lat av. Men det ÄR synd att hon har blivit så enormt drabbad av skador de sista åren. För när hon har varit helt frisk, då är hon en av världens bästa inom sin friidrotts gren. Jag tvivlar mer och mer på att hon någon gång kommer att komma tillbaka helt till världseliten. Hoppas finns alltid hos mig, men det hoppet blir allt mindre och mindre, ju mer tiden går.

skön förmiddag i falun

Publicerad 2011-05-09 11:02:23 i ,

Det är måndag och det är den nionde maj 2011. Och idag är det en bra skön dag här i Falun. Solen skiner enormt ute, och man blir ju bara så glad då. Jag pratade med pappa i telefon igår, och han sa att det är ju viss skillnad i vädret nu, mot hur det var i december, när det var -35. Så man kan lugnt säga att min pappa njuter nu, när det är fint väder ute.

det är roligt...

Publicerad 2011-05-08 16:57:53 i ,

Det är kul tycker jag, att kroglivet i Falun har blivit bättre de sista åren. För förut var det inte så mycket att hänga i julgranen, om man vill gå ut och äta. Men nu finns det några nya ställen som är väl värda ett besök.

va ute och åt förut...

Publicerad 2011-05-08 16:56:22 i ,

Det är så nice att ha denna blogg. För det ger jumig chansen att säga vad jag vill här på nätet. Nu vill jag ta tillfället och berömma en krog här i Falun. Det är "Bishops arms", och de tär väl kanske inte en renodlad krog, utan kanske mer av en pub. Men hur som helst, så serverar de mat där, och vilken mat sen. Den rätt som jag åt, det var en kötträtt som va så sjukt god, att jag verkligen kommer att äta där i framtiden. Helt klart är "Bishops arms" ett ställe där man kan hitta mig framöver.

skööön söndag....

Publicerad 2011-05-08 16:48:10 i ,

Det har verkligen varit en grymt bra söndag. Det blev först en lååååång morgon med L, där vi åt en lång frukost och bara hade de så där mysigt som man kan ha en vårsöndag, där solen skiner ute. Efter detta så blev det lite löpning runt Kålgården. Det gick skitbra, så formen inför Höga Kusten loppet senare i augusti, den är i topp.

äntligen en vinst...

Publicerad 2011-05-08 16:41:31 i ,

Vad skönt det var att läsa om djurgårdens vinsti allsvenskan igår. Det var skönt på många sätt att denna vinst kom nu. För laget har haft en tung period bakom sig, men nu hoppas jag att det vänder.

det går bra nu

Publicerad 2011-05-07 10:20:39 i ,

Det känns som att det har lossnat för tre kronor nu i vm. Det är skönt att läsa om deras framgångar nu. För jag vet att de kan så mycket bättre, än i de första matcherna. Nu har vi glömt förlusten mot Norge, nu går vi för guld. För jag tror faktiskt att vi kan gå hela vägen med detta lag. Sen så tycker jag att vi ska skippa att vänta på alla dessa övergödda nhl svenskar som hela tiden tackar nej. Jag håller med expertkommentatorn Niklas Wikegård, när han säger att "tackar man nej, då är man inte heller välkommen i framtiden". Jag tycker att det ligger mycket i det han tar upp där. För jag tycker att tackar man nej, till att spela med tre kronor, då ska man heller inte vara välommen i framtiden heller.

den svenska skolan

Publicerad 2011-05-07 10:13:15 i ,

Nu börjar jag faktiskt att tröttna på mediernas enormt snedvridna bevakning av den svenska skolan. För det är inte sant va det skrivs mycket om hur dålig skolan är Sverige. JAg kan hålla med om att allt kanske inte är så bra, men det finns så mycket som är bra också. Jag tycker att journalister måste börja bevaka det som är bra också, och inte bara skriva om allt som är dåligt. För folk som inte är insatta i hur det är i verkligheten, kan ju få bilden av att den svenska skolan är urusel. Men så är det ju självklart inte. Det finns massor med lärare därute som gör ett grymt bra jobb. Jag vill att de ska känna stolthet igen, när de går till sina lärarjobb. För jag känner enorm beundran till alla dem som är lärare idag. De gör ett enormt bra jobb, och de har också ett väldigt fint jobb.

ubåtar i svenska vatten

Publicerad 2011-05-07 10:05:27 i ,

Det är väl ingen som har undgått nyheten, om att det kanske var en utländsk ubåt som kränkte svenska vatten i veckan. Självklart så blev det stort ramaskri i medierna om detta. Men när jag själv ser bilden, så blir jag bra tveksam om det verkligen är en ubåt. Jag tycker att bilden ser lite väl skum ut. Så jag är skeptisk faktiskt. Men är det en ubåt, då är det självklart allvarligt om den kränker svenskt territorium. Det som gör hela denna historia extra lite lustig. Det är ju att ledande politiker gick ut och sa att man måste spara extra mycket på den svenska armen i fortsättningen. Det känns lite skumt att dessa två nyheter nästan kom samtidigt.

lördag i falun

Publicerad 2011-05-07 09:55:26 i ,

Idag är det ännu en sån där skön vårdag här i Falun. När jag ser ut genom fönstret, så ser jag hur solstrålarna möter mitt ansikte. Jag verkligen känner värmen och kärlekens toner spela i min kropp. Jag känner att just nu, denna lödrag den sjunde maj, så är det rätt ok att heta Klas Karlsson.

vilken kille

Publicerad 2011-05-07 00:03:39 i ,

Tänk om inte managern "Rolf Nygren" inte hade funnits. Då hade vi nog inte haft en supergrupp som Roxette. För det var han som kom på iden att översätta låten "Neverending love", som igentligen var tänkt för Per Gessles tredje soloskiva på svenska. Men Roffe tyckte att svarta glas låten skulle hellre passa bättre på engelska, och som en duett med Marie Fredriksson. Självklart så lydde Gellner och han skrev snabbt en engelsk version som just hette NEVERENDING LOVE. Och som alla vet, så blev det en hit och Roxette kom att bli en av världens största duos genom alla tider.

kvällens planer....

Publicerad 2011-05-06 19:25:31 i ,

Ikväll så ska jag ha de bra, och förutsättningarna för att just denna freda kväll ska bli EXTRA lyckad, de är rätt så stora...;)

hmm....vilka är ni????

Publicerad 2011-05-06 18:47:51 i ,

Det skedde en rätt kul sak häromdagen. Jo de var så att det var hela 560 personer som ena dagen hade varit inne och tittatpå min blogg. Då kan man ju lite undra. Vilka är dessa personer, som har varit inne och tittat. En liten kommentar hade varit kul tycker jag.....:)

jag LÄNGTAAAAAAR

Publicerad 2011-05-06 13:05:08 i ,

Det är inte sant vad sångaren och artisten Mauro Scocco är bra. Jag har sedan många år, varit ett stort fan av hans musik. Det började med när jag som liten parvel i ett höstlikt Stockholm, någon gång på 90-talet hörde låten "Sarah". När jag hörde den låten för första gången, då var jag helt "hooked" på hans röst och hans musik. Hans skivor har alltid funnits med mig, både i med och motgång. Det lustig är, att hur jag än mår i livet, så finns det alltid något att hämta ur Mauro Scoccos musik. Den 25 maj så kommer hans nya skiva, ochav det jag hört innan, så tror jag att denna skiva kommer att vara grymt bra. Det är bara att kolla på klippet nedan.

grym platta

Publicerad 2011-05-06 12:38:54 i ,

Det var denna skiva som jag upptäckte Dream Theater. Jag har sedan dess haft denna skiva som en av mina absoluta favoriter när det kommer till denna grupp. Jag har svårt att säga varför denna skiva är så bra. Men det är nog för att den innehåller så sjukt bra låtar och är så väl genomarbetad. Detta är en av få plattor som man kan lyssna från start till mål utan att stänga av. Helt klart är denna platta ett mästerverk. Sen så måste jag skriva lite om omslaget. För mig är det ett av musikhistoriens snyggaste. Jag skulle bra gärna vilha ha vinylen, så man skulle kunna ha omslaget som en tavla.

hockey vm

Publicerad 2011-05-06 12:15:20 i ,

Jag vet inte hur ni tycker. Men känns inte ishockey-VM ganska "kallt". För jag känner inte direkt något för detta års turnering. Jag brukar känna intresse, men ju mer åren går, så tappar jag allt mer intresset för världsmästerskapen i hockey. Jag känner också att folk i min närhet känner samma som jag. Sen så blir det ju inte bättre av att alla svenska hockey stjärnor hela tiden tackar nej till att ställa upp för tre kronor.

kul för sundsvall basket

Publicerad 2011-05-06 11:27:17 i ,

Nu är det klart att Sundsvall vann sm-guld i basket. Jag tycker det va enormt kul för Sundsvall och hela norrrland faktiskt, att de fick vinna. För jag tycker alltid i sport, att det är det bästa laget som ska vinna. Och i år så har verkligen Sundsvall spelat bäst, sett över en hel säsong. Det är också kul för norrland att laget vann. För det har inte funnit så mycket att vara glad över denna säsong. För Skellefteå fick ju inget sm-guld i hockey. och i andra sporter så har det ju inte heller gått så bra. Så att sm-guldet i basket hamnade i Sundsvall, det var kul tycker jag.
Sen är det en annan sak som jag vill ta upp. Det är detta med hur basketligan fungerar. Det är detta med att alla lag i basketligan måste ha sin ekonomi i bra skick, annars så får de inte spela i högsta ligan. Detta är en sak jag tycker är enormt bra, och har väntat på att andra ligor i sverige skulle följa efter. Men så har inte skett. För det är inte sant vad många andra ligors lag har dålig ekonomi. Det verkar inte som att många elitlag tar sin förening på allvar, och sköter den på "skoj" lite. Ett bra exempel på det är Leksand hockey. De går ju med förlust varje år, och det verkar inte bli bättre framöver heller. För det är ju så, att vilket företag som helst, måste ju gå med vinst. Gör de inte det, så går de ju omkull. Så jag undrar, varför ska de va andra regler för sportklubbar.

ammande mamma på krogen

Publicerad 2011-05-06 11:18:06 i ,

En mamma som satt och ammade sitt barn, blev för några dagar sen vägrad ett extra glas vin, på en krog i stockholm. Hon blev avvisad med orden att "vi serverar inte ammande mammor". Det blev självklart ett jäkla liv på den där mamman. Efter denna händelse så har det blivit ett enormt liv i media, och man har till och med debatterat denna händelse i radion. Jag kan väl tycka att det är lite av storm i ett vattenglas. Jag vet inte riktigt själv vad jag tycker. För utomlands så tror jag inte det hade blivit någon stor grej av det. För i sverige så får ju inget sticka ut från mängden, utan man ska följa sitt led i ledet. Men om jag ska tycka något, så kanske man kan amma sitt barn på ett litet annat ställe, än just i en bar. Men samtidigt så tycker jag att bartendern övereagerade en aningens.

jag finner inga ord

Publicerad 2011-05-05 10:08:17 i ,

Jag vet inte vad jag ska säga, när man läser en artikel som denna. Att djurgårdens fans går ut och hotar sportchefen i djurgårdens fotbolls lag, det är så sjukt att man knappt tror att det är sant. Självklart är det inte bra att det går så enormt dåligt som det gör för laget. Men det ursäktar inte att fansen börjar att hota folk inom dif´s kansli. Jag får svårt att komma på dåliga ord för vad jag tycker om dessa så kallade "fans". Helt klart så måste man komma på vilka de är, och straffa DEM HÅRT. För det får inte fortsätta så här.

life isn´t easy....

Publicerad 2011-05-05 04:22:14 i ,

Snacka om att det gäller att inte ge upp, när det är lite jobbigt i livet för en stund. Men jag gör det inte, jag kämpar på. För jag vet innerst inne i mig själv, att någon gång, då ska jag fan i mig lyckas.

rätt skön intervju

Publicerad 2011-05-04 20:31:14 i ,

Det är inte ofta som Per Gessle sitter ner under en längre intervju, och där man får reda på lite mer privata detaljer kring hans liv som popstjärna. Men i denna intervju som ni kan se nedan, så får man redan på en hel del.

 

ett litet lästips..

Publicerad 2011-05-03 17:14:59 i ,

För någon vecka sen så var jag på Lidl och handlade lite mat. När man ska betala så finns det ett litet ställ där man kan köpa pocket böcker. Eftersom jag va rätt så lässugen så tog jag mig en titt på vad det fanns för titlar. Och då fann jag en ny John Lennon bok som jag inte har läst förut. Nu har jag läst nästan halva boken, och jag måste säga att den är bra läsvärd. Det som gör denna bok lite extra intressant, det är att det är vänner till John Lennon som uttalar sig i denna bok. Det är faktiskt bra intressat att läsa vad de har att säga. Dock så är det lite konstigt att ingen av de kvarvarande medlemmarna i the Beatles finns med. Det är bra konstigt. Men klart läs värd är boken i vilket fall som helst.det är bara att bita ihop

Publicerad 2011-05-03 12:03:07 i ,

Det gäller verkligen att inte ge upp, om det kärvar till sig lite i livet. Det som gäller om det gör det, det är bara att bita ihop och komma igen. För det är verkligen så, att det är ingen som kan sköta ditt liv åt dig. Utan det är BARA dig som det hänger på. Så är det, och så kommer det att vara.

det går att stänga av den

Publicerad 2011-05-03 10:15:02 i ,

Jag kan faktiskt tycka att det kan bli för mycket med folks användning av mobiler idag. För det är lite så, vissa jag umgås med, de kan verkligen inte handskas med sin mobil på ett bra sätt. För mig är det rätt självklart att inte använda min mobil om jag till exempel sitter på ett fik med en vän. Oftast så kanske man inte har sett på ett tag, och vill ju jag självklart ägna denna så mycket tid som jag kan till min vän under fika stunden. Då kan jag tycka att det är lite ohyffast och oartigt om han elle hon messar med sin mobil stup i kvarten. Det går faktiskt att svara lite senare, för man behöver inte svara på en gång. Helt klart så har mobilerna gjort att vi är lite mer ohyffsade. Sen så är det lite töntigt att läsa om hur vi var innan det fanns mobiler. Jag minns den tiden med gott minne. Och jag tror faktiskt att vi mådde lite bättre då, och vi umgick lite mer på ett kärvänligt sätt då.

ursäkta mig....

Publicerad 2011-05-02 18:44:56 i ,

Men vad fan är det som händer. Helt plötsligt så har jag haft 568 besökare på min blogg idag. Man ska tydligen skriva om islam för att folk ska hitta till min sköna lilla blogg. Men när man skriver om bra musik, då hittar ingen hit. Det finns tydligen ingen rättvisa i världen. För här startar man en blogg, men undertanken att man ska inpränta min egen musiksmak (som självklart är den bästa:) och så läser ingen...:)

PG måste släppa en akustisk platta

Publicerad 2011-05-02 18:41:21 i ,

Kom över en grymt bra akustisk demo version av Roxette låten "Dangerous". När jag hör denna version av denna klassiker, så kom jag och tänka på en sak. Jag tycker att Per Gessle borde släppa en akustisk skiva någon gång. En platta där han spelar in sina absoluta favoriter han skrivit genom åren. Det ska inte vara covers på andra kända artister eller gruppers låtar. Utan det ska va låtar från Gessles egna katalog. Jag tror det skulle kunna bli en hit faktiskt.

the gitarrist in roxette får pris

Publicerad 2011-05-02 18:34:56 i ,

Jag har alltid varit ett stort fan av Christoffer Lundquist i före detta Brainpool och som numera är led fucking gitarrist i Roxette. Han är lite av ett musikalistk geni för mig, för han kan verkligen trolla fram små mästerverk med sin gitarr i bandet bakom Roxette.

limpan

Publicerad 2011-05-02 18:20:20 i ,

Det är så kul att se gamla idrottshjältar ibland. För mig är nog Anders Limpar en av de större i svensk fotbolls historia. Dock så fick han aldrig visa sin klass i landslaget. Men han va desto större i de europesiska klubbar han spelade i. Här nedan kan ni se ett klipp ifrån Söndagens "Mästarnas mästare".

ett boktips som gör ont att tipsa om...

Publicerad 2011-05-02 17:38:55 i ,

Ibland får man tag i böcker som förändrar ens liv. Denna bok är en sådan. Jag håller på att läsa den nu, och jag måste säga att den är så hemsk att läsa. Men samtidigt kan jag inte sluta att läsa den heller. För Gellert Tamas kan verkligen konsten att väva ihop en historia som är en sådan där "blad vändare". Han använder ett mycket mustigt språk som aldrig blir för tråkigt att läsa. Jag bodde själv i Stockholm under denna tid, men jag var så liten då att jag inte kommer ihåg så mycket av denna hemska och mörka tid. Sen så levde man lite av i en "bubbla" när man bodde som jag på "fina" Lidingö. Man var ju inte så ofta i förorterna, där skjutningarna skedde. Men till slut så tycker jag att alla som är intresserade av nutidshistoria ska ta sig an denna bok. Jag lovar er, ni kommer inte att bli besvikna.

det gick vägen...

Publicerad 2011-05-02 15:06:42 i ,

Äntligen så har jag nått lite framgång. För tydligen så gjorde jag bra ifrån mig under arbetsintevjun, att de ville ha mig. Jan fan nästan inte tro att detta är sant. Men det är sant, och jag ska ge 1000 procent på denna arbetsplats. För jag brinner verkligen av lust att jobba.

ja du

Publicerad 2011-05-02 14:28:25 i ,

Det är intressant hur folk är mot varandra ibland. För det är inte sant vad man kan bli besviken på "vissa" personer ibland.

puh, det var svettigt..

Publicerad 2011-05-02 12:17:01 i ,

Har klarat av arbetsintervjun idag, och jag tror faktiskt att jag kanske har chans på det jobbet. För jag tycker att intervjun gick rätt bra. Men det var länge sen jag blev så grillad, men det var bra tycker jag. Jag gillar att bli pressad, jag funkar rätt bra i såna situationer. Sen så är ju det där ett jobb, som kräver folk som klarar pressade situationer.

går det inte lite för långt nu???

Publicerad 2011-05-02 08:15:24 i ,

Jag ska bara göra en sak klar, innan jag går vidare med vad jag vill säga med detta inlägg. Och det är att jag är en enormt öppen kille, och jag har inget emot andra regligioner och vad andra personer säger. Men det finns även gränser för mig. Och nu tycker jag att Carin Jämtin (S) som tog upp detta i sitt första maj tal. Att ens tänka tanken om att göra en muslimsk högtid till en svensk, det är väl lite väl tycker jag.

intressant tanke

Publicerad 2011-05-02 08:02:24 i ,

Jag såg som vanligt, på söndakvällarna nuförtiden, på Mästarnas Mästare igår. Och igår så var det den gamle fotbollssplaren Anders Limpars tur att bli hyllad. Det var enormt kul för mig, som alltid har gillat han, att se de gamla bilderna från förr. Jag har alltid gillat Limpar och hans enormt fina teknik på fotbollsplanen. Han kunde verkligen göra det där "lilla extra" som kunde avgöra viktiga matcher. Men det var en sak till som jag tänkte på, när jag såg Mästarnas Mästare igår. Det var att höra Limpar och vad han hade att säga om att han satt bänkad under nästan hela USA VM 1994. Han fick ju bara spela 12 minuter under hela den turneringen. Jag har alltid tyckt att Tommy Svensson kunde ha använt Limpar lite mer. Men Tommy sa till Limpar att han inte hade någon användning för han under den turneringen. Och det var väl så för att laget funkade så bra ändå. Men det finns vissa matcher som jag faktiskt tycker Limpar kunde ha fått spela. Jag tänker först och främst på semifinalen mot Brasilien. Då var det ju många av de ordinare spelarna i den svenska truppen som gick på knäna. Då hade det varit enormt bra om man hade spelat Anders Limpar från start. Jag tror den matchen hade kunnat sluta på ett helt annat sätt då. För vi hade faktistk kunnat ha slagit Brasilien den gången. För så enormt bra var de inte.Usama dödad....?

Publicerad 2011-05-02 07:33:55 i ,

Ja du, vad ska man tro när man läsar om att USA har lyckats med att döda Usama Bin Laden. Det verkar ju som att USA har lyckats, men jag vågar inte riktigt tro på att det är sant. Men är det sant, då är det ju en stor triumph för Obama och USA.

god morgon...

Publicerad 2011-05-02 07:31:47 i ,

Idag så gick jag upp något tidigare, för att jag ska ju på en anställningsintervju. Och då vill jag komma så förberedd som jag bara kan. Och ett steg dit, det är att hitta till stället faktiskt. För jag vet inte riktigt vart den här adressen finns i Falun. Men det ska bli spännande att komma dit.

anställningsintervju imorgon....

Publicerad 2011-05-02 00:08:34 i ,

Jag har en anställningsintervju imorgon. Det är något jag ser fram emot imorgon. Jag hoppas verkligen att det går bra där. Så önska mig lycka till...

det går dåligt för dif

Publicerad 2011-05-01 19:20:29 i ,

Nu börjar det bli lite väl många förluster för djurgården tycker jag. Det måste till en förändring SNART, och det måste komma nu. För annars kommer denna säsong inte att sluta lyckligt.

valborg...

Publicerad 2011-05-01 12:49:29 i ,

Vilken skön helg det varit. Man kan ju lugnt säga att den har varit GUDOMLIG...:)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela