klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

går det inte lite för långt nu???

Publicerad 2011-05-02 08:15:24 i ,

Jag ska bara göra en sak klar, innan jag går vidare med vad jag vill säga med detta inlägg. Och det är att jag är en enormt öppen kille, och jag har inget emot andra regligioner och vad andra personer säger. Men det finns även gränser för mig. Och nu tycker jag att Carin Jämtin (S) som tog upp detta i sitt första maj tal. Att ens tänka tanken om att göra en muslimsk högtid till en svensk, det är väl lite väl tycker jag.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-05-02 08:37:07

Carin Jämtin är (S), inte (C)!!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-05-02 08:41:51

du kanske vill edit att hon är (s) inte (c), håller med dig.

Postat av: jonas

Publicerad 2011-05-02 09:00:43

Vänta du bara, snart gäller sharialagar i SVerige! Så du bör gå å mäta ut en tältduk till kläder.Bered dig på att inte få vistas i samma lokaler som män etc etc ...

Postat av: Greger

Publicerad 2011-05-02 09:21:14

Riktigt sjukt,hur länge har vi haft Judar här, som inte fått en helgdag?Dessutom har de hotats och förföljts i malmö av muslimerna där.Men vi kan ju fira kristallnatten istället....

Postat av: MF

Publicerad 2011-05-02 09:22:07

Håller med fullständigt. Här går gränsen!

Postat av: Hassan

Publicerad 2011-05-02 09:40:23

Är själv muslim och håller faktiskt med dig.

Vi muslimer har våra helgdagar som vi firar men som svenska medborgare så ska vi ju anpassa oss efter svenskarna och inte tvärtom.Vidare så är denne Jämtin väldigt okunnig. "Eid", likt de andra muslimska helgdagarna, är en rörlig helgdag och man vet inte när den infaller förrän ett par dagar innan. Så hur hade hon tänkt sig det skulle fungera när man inte vet vilket datum högtiden infaller på?

Postat av: Cavatus

Publicerad 2011-05-02 09:52:11

Jaha, ska vi också börja halalslakta ett får hemma på bakgården som mina muslimska vänner gör i Tunisien? Jag menar, var ska gränserna gå? För det är en sedvänja som går hand i hand med denna högtid, och ger man lillfingret kommer strax krav på hela handen.Jämtin fjäskar för muslimerna och jobbat stenhårt på att islamisera samhället. Det märks hur dåligt hon är påläst på islam. Hon vet inte att hon jobbar på det globala kalifatet. Vilken landsförrädare!Gå till min länk och läs mer svavelosande regimkritik.

Postat av: Mona Jämtin

Publicerad 2011-05-02 10:25:33

Om man gillar olika så gillar man det här. I framtiden ska vi alltså bära upp ett får på taket och slakta det framför barnen varje år. Om ni inte gillar det så är ni intoleranta islamofober allihopa. :)

Postat av: robert

Publicerad 2011-05-02 10:44:43

För bara något halvår sedan så skrev du att du kände sorg och ilska och undrade hur det svenska folket kunde rösta så fel.

Så du är knappast rätt person att klaga på det här med att införa muslimska helgdagar.

Det var nämligen just det svenska samhällets anpassning till islam som dom där 350.000 personerna röstade emot.

Du skrev i september att dom 350.000 personerna var främlingsfientliga. Nu när du klagar på införandet av muslimska helgdagar så är du lika främlingsfientlig.

Carin Jämtin (s) skulle nog definiera dig som "islamofob".Och svaret på din fråga är;

Nej, det går inte lite för långt. Islamiseringen har bara börjat.

Postat av: Fredrik

Publicerad 2011-05-02 10:48:17

Vad menar ni? Varför är ni förvånade?

S och de övriga partierna i den såkallade "7-klövern" har ju varit mycket tydliga med att projektet att driva igenom Sverige som ett mångkulturellt land är det absolut viktigaste på deras politiska agenda. När det gäller denna fråga får även andra kärnfrågor som social rättvisa och skattefrågor stryka på foten.Sverige SKALL förändras i grunden. Islam är någonting positivt - kärlekens religion. Vi behöver mer islamska influenser i det kalla, tråkiga, kulturfattiga Sverige.Tycker ni som de gör? Rösta isåfall på "7-klövern" även i nästa val.

Postat av: Lisa

Publicerad 2011-05-02 16:31:13

Noterar också att cet var i Örebro som Carin Jämtin framförde det här förslaget. Örebro har omval 15 maj. Hur stor är den muslimska befolkningen i Örebro? För de måste väl vara dem hon riktade sig till.För övrigt säger hon att det bara är 1 maj och midsommar som inte är kristet betingade helgdagar. Det är förvånande att hon är så okunnig att hon inte vet att den 24 juni är Johannes Döparens dag. I Danmark och Norge kallas midsommarafton också för Sankt Hans aften.

Postat av: Katarina

Publicerad 2011-05-02 19:31:04

Klas, du vet verkligen hur du ska få lilla Katta att reagera du... Har du tänkt efter nu?!Det gör mig otroligt upprörd att man som "svensk" kan motsätta sig en muslimsk högtid i Sverige utan att ha några hållbara argument för det. Kommer de att ta bort julafton för att man lägger till Eid tror du? Eller kanske påsken? Eller gudbevars kräftpremiären!! Om de inte gör det; vad kan det då vara som är hotfullt med att lägga in en Eid i almanackan?Och så det där med "svenska högtider" och "muslimska högtider"... De är skillnad mellan religioner och nationaliteter. Man är inte muslim för att man kommer från Muslimien. Man har en nationalitet och (kanske) en religion. Det finns alltså till exempel mängder av svenskar som är muslimer. Eftersom vi i Sverige har lagstadgat om religionsfrihet och demokrati och vi tidigare inte bara hållit oss till kristna högtider utan tycker att vi har plats för till exempel hedniska (som midsommar tex), så finns ingen anledning till att inte också lämna plats för en muslimsk. Ingen tvingar dig att fira den! Att vi tidigare inte varit goda nog att införa en judisk högtid fast vi kanske borde (som någon påpekade i kommentarerna här) är väl inte en anledning till att också utesluta de muslimska. Tänk istället "bättre sent än aldrig" och inför både en hannukah och eid.@ Lisa: Midsommarafton råkar i år sammanfalla med 24 juni. Det är olika datum hela tiden och har alltså ingenting med Johannes Döparens dag att göra.Jag är också väl medveten om de praktiska problemen med att fastställa en speciell dag för eid (som någon av de som kommenterar påpekar), eftersom datumet bestäms med rätt så kort varsel. Men det problemet är en senare fråga tycker jag.Jaja. Ha det gott Klas! OCh STROT grattis till jobbet!!

Postat av: Katarina

Publicerad 2011-05-02 21:23:22

Nej, jag vet inte heller var strot betyder. Jag menade förstås STORT grattis...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela