klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

varför ska man supa så????

Publicerad 2012-04-30 22:48:15 i ,

En sak som är lite tråkig, med många av våra högtider i Sverige, det är att många av dem går ut på att man ska festa och bli så full som det bara går. Det har jag alltid tyckt har varit lite tråkigt. Och valborg har ju alltid varit en av de större supardagarna. Själv har jag nästan aldrig supit mig full på denna dag. Och det är mycket för att, när jag växte upp så hade jag aldrig någon att festa med på denna dag. När jag var mindre så var det självklart sjukt jobbigt att vara hemma, när alla jag kände var iväg och festade. Jag kommer ihåg hur sjukt jobbigt det var, att höra om alla fester som folket skulle på. Men eftersom jag aldrig var den "populära" killen i skolan, så var det aldrig någon som bjöd mig. Utan jag fick gå hem och äta middag med min familj istället. Det var enormt jobbigt att komma tillbaka till skolan och höra om allt kul folket hade varit med om. Men jag ska säga en sak, idag när jag tänker tillbaka på den tiden, så ångrar jag inte att jag var hemma. Jag hann med att göra andra saker istället. Jag gjorde saker som att lyssna på sjuuuuukt mycket musik och läsa böcker. Jag tror jag nog aldrig har lyssnat på så mycket musik, som när jag växte upp. Och jag är faktiskt glad att jag upptäckte musikens helt sjukt underbara värld när jag växte upp. För musik har skönt mig så mycket glädje och framför allt tröst, om det har varit jobbigt en tid i mitt liv. Och jag kommer nog alltid att lyssna på musik, vare sig jag är glad eller jag söker tröst.

min valborg....

Publicerad 2012-04-30 22:40:45 i ,

Det har varit en bra skön och LUGN valborg för mig, och jag tycker det inte gör något alls att jag inte har varit på någon fest eller besökt någon brasa. Utan jag har haft det bra skönt här hemma hos mig. Har lagat god mat, kollat på film. Har sett den tredje filmen i Aliens serien. Och jag måste säga att de filmerna är något utöver det normala om man ska kolla på film. Jag köpte ju en box för länge sen med hela serien samlad, men jag har inte kommit mig för att titta, men nu tog jag chansen. Och det är lite coolt att se alla tre filmer nästan efter varandra. Det som gör dessa filmer så bra, det är att de är så annorlunda, iallafall de tre första. För det är nog dem man ska se, den fjärde filmen är inte mycket att ha. Om jag ska säga någon film som är bättre än de andra, så skulle jag nog nämna tvåan. Den är den bästa enligt mig.

svensk musikhistoria enligt dj Klabbe:)

Publicerad 2012-04-29 22:52:24 i ,

 

 The Ark har ju lagt av som grupp nu, och det är något som jag faktiskt tycker är bra. Nu är det kanske folk som undrar varför jag tycker att detta är så bra. Men det ska jag förklara mina damer och herrar. Jo jag tycker det är bra, för att de slutar NÄR de är på toppen av sina karriärer. För det är så sjukt många band eller artister som bara fortsätter och fortsätter, trots att de har nått toppen och aldrig kommer att bli bättre. Det är ju då bättre att man slutar medans man är bra. Och jag tror nog inte att The Ark har varit bättre än när de gjorde sin avslutande konsert på Gröna Lund i Stockholm förra året. Det är nog det bästa som stott på den scenen sen Bob Marley för en herrans massa år sen. Men helt klart så var det en sjukt bra konsert tydligen, jag var dock inte där själv, men näör jag hörde på en live upptagning från den konserten som sändes på radio, så tror jag inte jag hade blivit besviken om jag varit där.
Men en sak som alltid kommer att vara en av The Arks styrkor, det är deras mellansnack. För när man ser detta klipp som är från en konsert på Hultsfred för en jävla massa år sen, så inser man att redan då så var The Ark mästerliga på att "ta en publik", de visade redan då att de var redo för de större scenerna. Och det är få band som redan i tidig ålder vågar spela ut som de gjorde. Men det visar ju bara styrkan hos ett bamd, att de vågar gå utanför ramarna när de uppträder live. Och när jag hör vad Ola Salo pratar om i detta klipp, då blir jag fan varm i själen. För han har så rätt i det han tar upp.

svensk musikhistoria enligt dj Klabbe:)

Publicerad 2012-04-28 23:34:38 i ,

 

 Första gången som jag hörde Mikael Rickfors version av Percy Sledges låt "When a man loves a woman", det var på på en skiva med en massa ballader. Och när jag hörde Rickfors version, så var det "love at firsta lyssningen", det kan jag verkligen erkänna för er kära svenska folket. Men grejjen var den att Rickfors gör denna låt så sjuuuuuukt bra, att man nästan tror att det är han som har skrivit låten. Och det är så man ska göra en cover tycker jag, för ska man ta sig an en annans låt, då ska man göra den på sitt sätt, och inte bara "apa efter originalet".

svensk musikhistoria enligt dj Klabbe:)

Publicerad 2012-04-28 23:20:08 i ,

 

 Ni får ursäkta, men risken är rätt stor att det kommer att bli en hel del klipp med Per Gessle och Marie Fredriksson. Men eftersom det är jag som bestämmer vilka klipp som kommer att synas på denna lista, så tar jag mig friheten att göra som jag vill....:)
Men nu till det klippet ovan, som är från en av Roxettes konserter i sydamerika för nästan ett år sedan nu. Denna grupp har ju kommit att bli rätt så gigantiska i denna världsdel, dock så är det svårt att förstå varför det är så. Men det är bara så att sydamerikanarna har tagit Roxette till sitt hjärta, och VILKEN publik de är sen. De röjjer sjukt mycket verkar det som på varje konsert Roxette ger här. Och man märker verkligen på detta klipp, hur bra dessa fans kan texterna till Roxettes låtar. Det är så coolt att se, när publiken tar över när Marie inte hittar texten, men då är det ju bra att de har såna pålästa fans.

svensk musikhistoria enligt dj Klabbe:)

Publicerad 2012-04-28 22:59:07 i ,

För några år sen så listade musikjournalisten Fredrik Strage de hundra bästa muskiklippen på youtube. Och det var ju helt fantastiskt att ta del av den listan. Grejen var ju den att det gällde hela musikhistorien oavsett land. Men jag har tänkt här att lista de bästa klippen på youtube, men jag har här tänkt att avgränsa mig till den svenska musikhistorien. Jag tycker att det finns så många härliga klipp, så jag bara måste dela med mig av dem. Så jag hoppas att ni ska finna denna lista till glädje. Och ska bara säga att det är ingen listan som går från noll till hundra, utan jag kommer bara att posta klippen eftersom jag hittar dem.

snart är det vm

Publicerad 2012-04-28 12:43:42 i ,

Det är ju snart dags för hockey vm i Stockholm. Och det är ju bra kul att vm går i Sverige denna gång, men jag ska ärligen säga att min "pepp" inför detta vm är lägre än någonsin. JAg vet inte vad det beror på, för jag har alltid känt mycket för hockey-vm tidigare, men denna gång så känner jag inte alls för att följa vm. Dels så tycker jag att spelet i tidigare turneringar har varit så dåligt så det har varit trist att titta. Sen så var det så sjukt hög kvalitet på spelet i det svenska slutspelet, så min dos av hockey är full. Jag tror inte det kommer bli lika hög kvalitet på spelet i vm.

lagar käk till tonerna av heat

Publicerad 2012-04-27 20:34:38 i ,

Vad nice det ska bli med lite renskav och lite kokt potatis till, och jag vet inte hur många gånger jag har lagat till denna rätt, men jag tröttnar ALDRIG på den. Och det känns SÅ FREDAG också att äta renskav just på fredagar. Jag lyssnar också till skivan "Heat" med just gruppen Heat. Denna skiva finns det ju mycket att säga om, men bra är den iallafall. Jag kommer ihåg när jag såg dem live på Rockstad Falun för en himskans massa år sen. Det var en bra regnig men bra konsert. Jag lyckades att charma til mig ett ex av denna skiva i Heats tält på marknaden utanför. Det var en SJUUUKT snygg tjej som stod och sålde deras skiva, men med min SJUKT NICE utseende, så är det ju klart att man fick den till rabatterat pris...:)

nu har jag gjort det...

Publicerad 2012-04-27 19:52:21 i ,

Jag har köpt ett par trådlösa hörlurar, så nu kan jag fan poppa hur högt jag vill, UTAN att mina grannar stör mig. Det ska bli så skönt.

fiaskot med högre studier

Publicerad 2012-04-27 10:47:03 i ,

Det är bra konstigt att vi i Sverige har en av de mest välutbildade befolkningar i världen, men trots det så går det sjukt många akademiker arbetslösa? Hur går det ihop? Man undrar ju inte om våra politiker måste tänka om när det gäller skolsystemet i Sverige. Man kanske också ska satsa mer på vår egen befolkning, och inte ta in en massa invandrare också. För det är ju lite skumt, att vi tar in tusentals av invandrare varje år. Det ska ju dels hittas bostad åt dem, men sen så kommer det ju till jobb. Och hur ska det gå när vi knappt har jobb åt oss själva. Jag vet att jag kommer att ses som racistisk nu, men jag säger nog sanningen.

hur är det med högskolan igentligen????

Publicerad 2012-04-26 11:53:14 i ,

Vad bra att högskoleverket börjar att hårdgranska alla dåliga högskoleutbildningar i Sverige, för det är enormt viktigt att de gör det. Dock så tycker jag att de kunde har granskat hårdare tidigare, så inte högskole studenter går ut med en dålig examen. Jag har ju själv stor erfarenhet från Högskolan här i Dalarna, som jag inte finner ord för hur dålig den är. Jag har studerat vid deras MKV program, och kvaliteten på deras lärare och föreläsningar, var så urkass så man ibland undrade vad man höll på med. Jag själv känner en sån ångest faktiskt över att ha slängt bort en massa år på en utbildning som jag, nu inser inte leder till något jöbb överhuvudtaget. Och jag tror inte jag är ensam om att känna så här.
Nej jag tycker Högskolan Dalarna allvarligt ska tänka över hur de ska ha det i framtiden. Antingen så satsar de jättemycket på att höja kvaliteten, eller så lägger de ner skolan.

mamma

Publicerad 2012-04-25 21:00:48 i ,

Jag skulle bara säga att jag älskar dig mamma...


fan vad jag hatar mina grannar.....

Publicerad 2012-04-25 19:36:41 i ,

Det finns inte ord för HUR MYCKET jag hatar mina jävla grannar. De klagar fan på allt och inget. De klagar trots att jag tar det lugnt med musikspelandet. Och jag spelar INTE högt om kvällarna, det kan jag skriva under på att jag inte gör. Men det verkar som att mina grannar använder stetoskop om dagarna, för de klagar på allt jag gör. Jag menar, man MÅSTE få spela musik om dagarna, jag vet att man inte ska göra det på kvällarna, och det gör jag inte. För mig är musik viktigare än livet nästan, jag måste umgås med musik, annars mår jag inte bra, och när de kommer att säger att jag spelar för högt, då är det lite som att det beträder förbjuden mark för mig. Hur ska jag leva, ska jag vara tyst som en jävla munk elle???

bad bad bad

Publicerad 2012-04-25 18:53:38 i ,

Vad skönt det är att ta sig ett lång bad ibland. Det är så jävla skönt. Och jag har börjat att göra det mer och mer den sista tiden. Man blir så fräsch och snygg sen när man klivit upp ur badet. Det finns inget som är så nice, som att se mig själv i spegeln i badrummet, och tänkt "Fan Klabbe, du är bra jävla snygg...:)

now and then...

Publicerad 2012-04-25 11:42:52 i ,

Det är så kul att följa Roxette när de är ute på sin turnee. Och just nu så är de åter tillbaka på sin "hemmaplan" som har kommit att bli sydamerika. Det är otroligt vilka bra konserter de ger där, och publiken är fan helt "nuts" verkar det som. Helt klart så är dessa konserter med Roxete i sydamerika rätt så speciella, och man blir varm i kroppen när man ser klipp som de nedan.Dressed for success live i Buenos Aires 1992....
...och Dressed for Success live Buenos Aires 2011

Klabbe funderar....

Publicerad 2012-04-25 11:21:02 i ,

Jag har genom alla tider funderat på detta fenomen som kallas "Blondinbella". Det jag först tänker på är hon kan vara en förebild för unga tjejer? Om jag var pappa till en tjej i tonåren, då skulle jag bli lite fundersam. För denna tjej är enbart skapad av sin pappas pengar. Så är det ju.

frukost med Kent

Publicerad 2012-04-25 10:21:28 i ,

Just nu så käkar jag en sen frukost, och till det så har jag bjudit in gruppen Kent som sällskap här vid mitt matbord. Och de framför nya skivan, och jag måste säga att jag gillar det jag hör. Det är lite rockigare och lite lösare i kanterna denna gång, och det är ju precis så jag vill ha min Kent serverad.

så himla fint...

Publicerad 2012-04-24 20:25:11 i ,

Jag måste säga att det är en sån glädje att vara fan av Roxettes musiik. För deras musik framkallar sådan glädje hos mig, och jag känner sån styrka när jag hör deras låtar. Och jag ska ärligt säga, att jag mår psykiskt bättre när jag hör deras musik. Så det är SÅÅ skönt att de fortfarande är ute och spelar sin musik, och jag kan faktiskt känna styrka i det Marie Fredriksson har gått igenom. Och när man ser ett klipp som detta, som ni kan se nedan, så inser man hur bra Per och Marie är tillsammans, när de står på en scen. Man blir riktigt varm, när man ser hur Per hjälper Marie med texten till låten i klippet "Things will never be the same". Man kan se på hans läppar hur han textar första strofen i låtens text "...lay it down"....

svenskarna fettar till sig

Publicerad 2012-04-24 11:13:53 i ,

Det verkar som att vi bara blir fetare och fetare i Sverige. Och det är ju inte så bra att läsa om i tidningarna, men jag har bara väntat på artiklar som denna. Men jag är inte förvånad, för man ser ju folk i mataffären som köper en jävla massa chipspåsar och halvfabrikat till mat. Hur vore det om ni skulle börja röra på er och laga bra mat istället. Fan vad trött jag blir på alla feta idioter därute som inte fattar att "man blir som man äter".

läser "American psycho"

Publicerad 2012-04-23 20:06:12 i ,

Efter många års letande, så har jag äntligen kommit över boken "American psycho" som är skriven av författaren Bret Easton Ellis. Och har ikväll läst en hel del i boken, och jag kan så här långt, säga att denna bok är bra mycket bättre än filmen. Det är svårt att nämna exakt VAD det är som gör att boken är bättre, men det är ett helt annat tempo i boken mot filmen. Det är ett annat mörker i boken tycker jag, och man får mer "kött på benen" tycker jag när det kommer till karraktärerna i boken. Helt klart så är detta en bok som jag nog kommer att läsa om flera gånger framöver i mitt liv. Och jag vill inte skrämma livet ur er nu, men jag känner fan lite samhörighet med huvudkarratären i boken "Patrick Bateman". Och då är det inte hans blodiga sida jag talar om, jag är ingen som vill ta livet av folk. Utan det är detta med den lute mer ytliga sidan. Om jag hade pengar, så skulle jag nog lätt kunna bli så där lite lätt ytlig som Bateman är i boken.

fan va bra

Publicerad 2012-04-23 11:39:57 i ,

Detta klipp ifrån Femmans "Partaj" är så klockrent och framför allt är det en bra parodi på hur dålig Sportspegeln är numera på SVT på söndagarna. För är det något jag saknar, så är det sändningen som började klockan 2000. Det var för mig en helig tid på söndagarna att bänka mig framför tv´n och se sport i en hel halvtimme då. Dock ska jag säga att jag har alltid gillat förändringr, och tycker att sånt är bra. Men jag gillar inte när man ändrar något som funkar. För jag tycker att Spprtspegeln på söndagarna fyllde sin funktion med råge.

Tjärna till Rögle...

Publicerad 2012-04-23 11:33:28 i ,

Jag tycker att det är mycket bra att Mathias Tjärnqvist lämnar Djurgården för att spela för Rögle nästa säsong. Han har enlig mig, varit en stor besvikelse den gågna säsongen, och jag tycker det ska bli skönt att slippa han i fortsättningen i laget. Jag hade stora förhoppningar på han, men han infriade dem verkligen inte. Utan han var bara en stor besvikelse.

samma visa varje år

Publicerad 2012-04-23 10:53:59 i ,

Det är alltid samma sak, vid denna tidpunkt på året. För hockeysäsongen börjar ju gå mot sitt slut. Och jag känner alltid en sån"baksmälla" efter att ha följt den svenska Elitserien under större delen av hösten och vintern. Det blir ett stort tomrum när hockeyn tar slut. Det är ju tur då att man kan följa NHL slutspelet ett tag till. Dock så är jag sen flera år tillbaka, nästan helt ointresserad av hockey VM. Det känns mer som att den turneringen har tappat all sin glans från hur det var förr om åren. Jag tycker att man ska spela VM vartannat år istället.

vart är visionerna Björklund???

Publicerad 2012-04-23 10:47:10 i ,

Jag har varit en stor beundrare av Jan Björklund, men jag börjar trötta på denna politiker allt mer. För det verkar som att han har bara ett mål i sikte. Och det är att införa en strängare och hårdare skola. En skola där betygen spelar större roll, än att själva eleverna lär sig något. Jag har nästan aldrig hört Björklund tala om hur man ska kunna förbättra skolan, genom att göra så att eleverna känner LUST för att lära sig något. Det saknar jag. Så mer sånt tack...

måndag morgon 23 april

Publicerad 2012-04-23 10:42:56 i ,

Har vaknat för en tid sen, och jag sov väldigt bra i natt. Och det är så skönt, för det är inget som är så skönt som att vaknat upp och man är pigg och utvilad. Jag är verkligen inte bortskämd med detta, så därför uppskattar jag dessa mornar mer också.

det är ren jävla kärlek....

Publicerad 2012-04-21 23:24:10 i ,

När jag tänker på bandet "The Ark" så tänker jag på sprudlande känslor och stormande OCH SJÖVILD kärlek. För det är det jag först kommer att tänka på när jag lysnnar på detta bands musik. Och det är så synd att de lägger av, för de har så mycket ogjort tycker jag som band. Men samtidigt så tycker jag att det är en oerhörd styrka, att de vågar lägga av när de är som bäst. För när man tittar på musik historiien, så är det många fler band som borde ha lagt av när de var som bäst. Jag tänker först och främst på The Rolling Stones. De borde verkligen ha lagt av tidigt på 1980 talet. För som de är nu, så är de långt, långt ifrån sina fornstora dagar.
Men när jag ser detta klipp med The Ark, som är från deras avskedsturnee, så känner jag bara glädje. För det kommer nog aldrig att finnas ett bättre band än just dessa grabbar.
Jag har själv ganska mycket av egna minnen också till detta band. För den första gången som jag stiftade bekantskap med dem, det var när de var förband till grupperna "The Cardigans" och "Kent". De spelade på Johanneshov i Stockholm. Och jag kommer ihåg att jag kom rätt tidigt till konserten, för jag ville slippa att trängas för att komma åt min sittplats. Och som så många gånger förr, så trodde jag att förbanden skulle va sjukt dåliga, som det ofta är med förband. Men denna gån så var det verkligen inte så. The Ark gick ut och ÄGDE scenen som att de aldrig hade gjort något annat än att spela inför stora folkmassor. Det skall också nämnas i dagsläget, att publiken i Stockholm kan vara enormt kräsna, men denna kväll, så fångade verkligen gruppen The Ark publiken i Johanneshov. Och jag påbörjade en lång livskärlek till bandet, som kommer att vara för evigt.

såg en dokumentär...

Publicerad 2012-04-21 17:01:10 i ,

Vad illa berör jag blev när jag såg den brittiska dokumentären om terrordåden förra året i Norge. Jag brukar inte bli beörd på ett negativt sett, men jag blev det denna gång. Det var faktiskt så illa att jag var tvungen att gå ut och ta en lugnande promenad för att "kyla ner mig". För när jag såg dokumentären så var det så många frågor jag bra gärna skulle vilja ha svar på. För det första, VARFÖR I HELVETE HADE DEN NORSKA INSATSSTYRKAN EN SÅ OTROLIGT DÅLIG BÅT? För man fick se hur det gick till när de skulle storma ön Utöya. Och idioterna i den norska insatsstyrkan hade bara en enda båt, och självklart var det en kass liten plastbåt som knappt såg ut att vara sjöduglig. Det var till och med så illa, att öbor som bodde i närheten av Utöya, fick komma till undsättning. Och med hjälp av en vanlig motorbåt, så kunde sen insatsstyrkan storma ön och ta fast Anders Behring Breivik. Jag menar, under tiden som detta debacle utspelade sig, så dog ju människor för Breiviks kulor. Det finns INTE ORD för hur sjukt arg jag blev när jag såg detta. Och självklart så har anhöriga till de som dog också bett att den norska polisen ska komma med en förklaring till varför de skötte detta så dåligt. Och det kom också en ursäkt från den norska polisen. Och de säger att "de gjorde så gott de kunde...". Men när man ser bilderna i dokumentären så kunde de verkligen ha gjort mer.

det är intressant att följa

Publicerad 2012-04-21 11:19:20 i ,

Det har varit intressant att följa rättegången i Norde med Anders Behring Breivik. Men det som slår mig, det är hur uttänkt allt detta är av Breivik. För jag tror att allt detta efterspel med rättegången och all media, det är saker som han har räknat med tror jag. Jag tror att denna mördare inte alls är psykiskt stört, utan han är med på allvar, och det känns som att allt går hans väg. Han får ju fritt nästan uttala sig i rätten om hur han gick tillväga med de hemska morden, och han har ju fått läsa upp delar av sitt manifest. Och det är nog vad han ville från första början. Jag tycker att allt är så hemskt med denna rättegång, och när man ser bilder på Breivik, så får jag "olust" känslor i magen. Jag tycker att många medier skulle ha bojkottat denna rättegång, och inte skrivit alls om den. För han räknar ju med att media kommer att följa rättegången grymt noggrannt. Så för att stoppa en del av hans plan, så skulle man inte skriva om rättegången. Så ser jag det.

lördag morgon 20 april

Publicerad 2012-04-21 11:10:47 i ,

Läser morgontidningen och äter min frukost, och när jag tittar ut så är DET SNÖIGT ute. Vad fan är det som händer? Är det vinter eller är det vår? Jag tycker att nu får det vara slut med all snö, jag vill ha sommar och värme.

blev en rätt soft kväll...

Publicerad 2012-04-20 21:35:35 i ,

Måste säga att det blev en rätt soft kväll ikväll, blev ju att man gjorde egna hamburgare med egengjord tzatsiki till, och det blev bra jävla gott om jag får erkänna det. Nu ligger jag i min soffa och avnjuter en konsert dvd med Bruce Springsteen som så många gånger förr om fredagarna. Men jag tror inte helgen kan börja bättre än att man njuter av ett gott rött vin och en dvd med Bruce....:)

efter noga övervägande....

Publicerad 2012-04-20 18:54:04 i ,

...så har jag kommit på att Eurythmics är ett bra trist band, om man jämför dem med Roxette. Har lyssnat på Eurythmics samlingsskiva då jag låg och blev ÄNNU SNYGGARE när jag tog ett långt bad för en stund sen, och när jag lyssnade på denna grupps musik så blev jag nästan deprimerad. För gud vad tråkiga låtar de har gjort. Sak jag erkänna så tycker jag att Roxette är en större grupp.

helt ärligt.....

Publicerad 2012-04-20 18:05:20 i ,

Jag måste fan vara den SNYGGASTE och GRYMMASTE killen som finns. Och sen är det ju så, det är ju fan inte lätt att vara ödmjuk, när man vet att jag är bäst...:) Kolla på bilderna nedan OCH njut. För snyggare kille finns det inte...;) hehe
jag gråter till os minnen

Publicerad 2012-04-20 12:17:55 i ,

Jag grinar faktiskt just nu, men det är inte för att jag är ledsen eller så, utan det är för att jag faktiskt kollar på svt sportens speciella os sida inför sommar os i London i sommar. Och på denna sida kan man se gamla klipp ifrån tidigare os som varit. Och HERREGUD vad jag är känslig för sånt här, för det rinner fan floder med glädjetårar då jag ser gamla idrottshjältar prestera på toppen av sin förmåga. För det finns inget som är så sjukt häftigt när man ser en elitidrottare göra det där "lilla extra" som gör att han eller hon just den där dagen vinner os guld. Och jag kommer aldrig att glömma då jag med mamma och pappa satt och såg på os-finalen i höjdhopp 2004, då Stefan Holm vann sitt efterlängtade os guld. Och den finalen hade nog allt som man kan begära när det kommer till spänning och topp prestationer av deltagarna. Och man inser hur nära Stefan Holm var att förlora sin guld medalj, då man ser hur ribban dallrar som bara attan, efter att han har landat i mattan. Och när man ser hans glädjetårar när han kramar om sin tränare och pappa efter att guldet var i hamn, då kan man inte annat än att gråta som bara den.

Kolla in här.....http://svt.se/os/os-klassikern-stefan-holms-guld-2004

grattis brynäs till guldet

Publicerad 2012-04-20 10:27:54 i ,

Jag måste ju också skriva lite om finalserien i årets elitserie. Det blev ju en bra rafflande och spännande finalserie mellan Skellefteå och Brynäs. Och för första gången på många år så var det bra hockey, och det är man ju inte bortskämd med. Men det var sjukt bra hockey, och det var faktiskt lite synd om SAIK som inte fick vinna guldet, jag tycker att de spelade den bästa hockeyn tycker jag. Det är ju andra året i rad som de tar silver, och det måste ju svida extra hårt för spelarna och tränarna i Skellefteå. Men jag tror att om de får ha kvar sina spelare, så kommer de nog att va farliga även nästa år.

fredag morgon 20 april

Publicerad 2012-04-20 10:25:22 i ,

Efter en rätt så jobbig vecka så fick jag till slut vakna upp med ett leende på läpparna. Det var bra skönt att kunna vakna upp och ha en bra känsla i magen. Ikväll ska jag ta och fixa till lite extra god mat, eftersom det är fredag och allt. Jag tror att det lutar åt att göra "grekiska burgare med tsatziki och fetaost". Det blir nog ett glas rött till det också.

måste bli bättre på att stretcha

Publicerad 2012-04-19 12:11:28 i ,

Jag måste verkligen bli bättre på att stretcha efter att jag har tränat, för det är sjukt vad jag känner av träningspasset igår i benen. Det beror inte på att jag drack för lite, för jag hade vätska med mig. Utan det är nog mer av att jag inte stretchade när jag kom hem. Jag bara måste bli bättre på detta.

vilken seeeeeeg början....

Publicerad 2012-04-19 11:44:49 i ,

Jag läser just nu boken "Madame terror" som är skriven av Jan Guillou, och jag måste säga att denna bok är nog en av de bättre i serien om kommendörkapten Hamilton. Dock så är första delen av denna bok så otroligt sjukt seg, men har man bara tagit sig förbi den delen, då börjar boken verkligen att ta sig.

mår bra av deras musik....

Publicerad 2012-04-18 21:53:01 i ,

Just nu ligger jag i min soffa och avnjuter ett glas vin och kollar på klipp med Roxette ifrån deras pågående turnee, som har pågått i snart över 1 år. Och det är helt otroligt vad jag blir glad av deras musik. Och framför allt, så är det otroligt kul att se Maries förbättring på scen, sen de startade denna turnee. För det verkar som att hon hämtar styrka från att uppträda live. För hon blir bara bättre och bättre ju längre denna turnee håller på. Och ska helt ärligt säga, att jag känner en sån styrka i att se henne på scen. För det hon har gått igenom med hennes hjärntumör, där hon hade bara fem procents chans att överleva, då är det ganska otroligt att hon står på scenen nu. Men hon har ju sagt i intervjuer, att hon mår så bra av att sjunga och uppträda. Och jag tror det ligger något i det hon säger. För gör man något man tycker om, då mår man bra.

bra hockey igår...

Publicerad 2012-04-18 12:57:56 i ,

Det är inte ofta det är bra hockey i det svenska elitserie slutspelet, men final serien mellan Skellefteå och Brynas har verkligen bjudit på bra hockey. Och det är så kul att se bra hockey, för det finns inget som är så njutbart som en riktigt bra hockeymatch. Dock så tror jag att det är kört för Brynäs nu. De hade chansen att avgöra förut, men nu tar SAIK hem guldet tror jag.

ser på hockey....

Publicerad 2012-04-17 19:59:20 i ,

Jag ser just nu på den femte matchen i hockeyns finalspel mellan Skellefteå och Brynäs. Och jag måste säga att bättre hockey har jag faktiskt sällan sett. Jag brukar ju klaga som fan på att det är så dålig hockey i den svenska Elitserien, men dessa finalmatcher är sjukt bra. Men det är ju rätt mycket för att det är två lag som spelar en offensiv hockey, en hockey där man vill göra mål. Det är så ofta defensivt spel i svensk hockey. Men nu är det fart under skridskorna minsann.

tisdag morgon....

Publicerad 2012-04-17 10:42:44 i ,

Vilken otroligt trist tisdags morgon det var idag, för när jag tittar ut så är det sjukt regnigt och mulet. Och jag ska ju sen iväg till min psykolog, men det ska bara bli skönt. För jag har inte mått bra den sista tiden, så det är extremt skönt för mig att gå dit och få prata av mig. För mig är dessa träffar livsavgörande. Utan dem hade jag mått mycket sämre. Men jag får trösta mig med att jag ska ha Blade Runner kväll ikväll. För jag lyssnade på ett radioprogram igår om denna film, och jag blev så sugen på att se om filmen igen. Det känns som att det är en film med många bottnar.

blir glad av att läsa...

Publicerad 2012-04-16 15:12:26 i ,

Vad skönt det är ibland att läsa en riktigt bra bok, och det är just det jag gör just nu. Och den bok jag läser är "Kinesen" av och med Henning Mankell. Och måste säga att ännu en gång så har Mankell lyckats att författa ett mästerverk. Jag har ju läst nästan allt han har skrivit tidigare, och jag finner knappt ord för hur bra denna bok är. Han har en förmåga att skriva som gör att man inte kan sluta läsa. Man bara vill fortsätta att läsa och vända sida.

bra match igår....

Publicerad 2012-04-16 11:36:05 i ,

Jag såg ju på hockey slutspelet igår mellan Brynäs och Skellefteå, och jag måste säga att det var länge sedan jag såg en så bra match i elitserien. Helt klart är detta två av de bästa lagen just nu i Sverige som gör upp om guldet.

ät inte tacos själv

Publicerad 2012-04-16 11:27:49 i ,

Jag fixade lite tacos till mig själv igår, men vad TRÅKIGT det var att fixa det till sig själv. Det är ju så att jag har inget emot att äta god mat själv, och jag älskar ju att laga mat. Men det var bra trist att fixa till värsta taco buffen och sen äta det själv. Det rekommenderar jag ingen att göra. Tacos ska man äta i ett sällskap, så är det bara.

vad fan är det för mening igentligen????

Publicerad 2012-04-16 04:47:06 i ,

Vad jag är TRÖTT PÅ DETTA!!!!!!!!!!!!! Jag är så jävla trött på att må så här dåligt, det känns som att det aldrig kommer att ta slut, och jag ska helt ärligt säga att vet inte om jag orkar så mycket till. För just nu så känns det inte bra, och jag är bra jävla rädd för hur jag mår just nu. Men det är väl bara att komma igen, kan jag tänka, och jag FÖRSÖKER att göra det, men det går inte så bra just nu. För jag har börjat att tänka på vad, som är meningen med mitt liv. Och det är ungefär frågor som "Vad är meningen med mitt liv?" "Vad spelr jag för roll i detta liv?" Såna frågor tänker jag hur mycket som helst på just nu.
Men jag är bra trött på att aldrig få något tillbaka, för jag ger och ger men jag får fan aldrig något tillbaka. Om det finns en bra gud, så är det snart på tiden att han börjar att betala tillbaka, efter allt som jag har gett honom, och efter allt jag gjort för honom. Det känns också som att detta med "karma" kanske spelar roll, det är också en sak jag tänkt på. Har jag levt på ett dåligt sätt eller så? Nej på den frågan kan jag helt ärligt säga så. Jag har varit en bra människa, och jag lever efter att jag vill att andra ska tycka att jag är en bra person. Dock så var det JÄVLIGT JOBBIGT att växa upp på Lidingö, och det var ingen "piece of cake" att klara mina "grundskole" år, där man var mobbad nästan från årskurs ett. Men tack vare att jag hade en familj, som verkligen stöttade mig när det var som jobbigast, så klarade jag mig. Jag hade inte klarat mig utan dem. Min pappa och mamma är de bästa personer som levt i mitt liv, och kommer att leva. Nu är bara min mamma kvar, och henne kommer jag göra allt för, lita på det. Men jag kanske inte var snäll alla gånger mot folk i min närhet, när jag växte upp och gick i skolan, men det var en överlevnadsfråga för mig. Jag kanske var dum ibland mot andra mobbade elever, men för mig handlade det rent av om ren och skär överlevnad. En elev, som jag tänker på, och som hade det MYCKET mer jobbigare än jag, det var en kille som hette Santos i efternamn. Han var ganska tjock, och hade glasögon. Och självklart så blev han bra mobbad för det. Så här i efterhand så skulle jag ha tagit han i försvar mot alla som var taskiga mot han, och de var det. De var sjukt taskiga mot han. Jag känner sånt dåligt samvete så här i efterhand, att jag inte tog han i försvar, mot alla som sa taskiga saker till han. Men jag kunde inte göra det då, för hade jag gjort det, då hade jag råkat ännu mer illa ut än jag gjorde. Jag hoppas, hoppas att det gick bra för han så här i många år efter.
Men jag känner att jag mycket snart måste få uppleva lite glädje i mitt liv, annars så vet jag inte vad jag gör. Jag är så trött på att hela tiden få känna besvikelse och nästan aldrig någon glädje. Det är trist att aldrig få känna någon livsglädje, för den är nästan helt borta om jag ska erkänna det. Jag gör saker för andra, men vad får man tillbaka, inte ett jävla skit. Detta är också något jag tänker på. Hur ska man vara, för att folk ska uppskatta mig för den jag är. Måste man vara en idiot och behandla folk som idioter eller? Det känns som att man idag ska vara en idiot och sätta sig själv i första rummet hela tiden och skita i andra. Nu är det så, att jag ÄR INGEN SÅN PERSON. Jag är den jag är, och så kommer jag att förbli och så kommer jag att leva mitt liv. Jag är trött på att vara någon som jag inte är. Jag kommer att vara den jag är, sen får folk säga vad de vill. Men det är tröttsamt att göra saker för folk, och sen får man ingenting tillbaka. Jag har fått MYCKET svårt att lita på folk i min närhet. Och det är också svårt att kunna lita på nytt folk jag lär känna. I framtiden så kommer jag nog aldrig att helt kunna släppa folk in på livet på mig, och särskilt efter allt jag gått igenom.
Men för att repetera en sak, jag kommer att vara den jag är, för jag kan inte vara någon annan. Och sen om folk inte kan acceptera detta, så får det vara. Kan de inte det, så är det bara att dra.

ser på hockey

Publicerad 2012-04-15 21:47:14 i ,

Just nu så ser jag på hockey, och det är sm-final match mellan Brynäs och Skellefteå. Och det är så där bra, som det bara blir när det är finalspel. Just nu är det "sudden" som väntar, och jag hoppas på att Brynäs vinner, för jag tycker att de spelar bäst.

hur det än är...

Publicerad 2012-04-15 13:56:39 i ,

Hur det än är i livet, så måste man gå vidare hur jobbigt det än är. Men jag har ju haft det skitjobbigt efter att min pappa gick bort, men det blir ju inte bättre av att man deppar ner sig, utan man MÅSTE gå vidare. Och det är det jag försöker, och jag ska komma över detta. Jag kommer nog aldrig att bli helt fri från sorgen, men jag ska leva vidare mitt liv, och jag ska ta med mig all glädje jag har haft i min pappas sällskap.

en bra kväll trots allt...

Publicerad 2012-04-15 00:56:04 i ,

Har för bara en liten stund sen sett klart på filmen "Mitt afrika", och jag måste säga att jag blev så berörd av denna film, jag vet inte vad det är som gör att jag blir det, men den ÄR SÅ BRA. Denna film är verkligen en klassiker, och kommer att vara så för bra lång tid framöver. Helt klart gör också Meryl Streep en av sina allra, allra bästa roller i denna film.
Så jag har njutit av denna film, tillsammans med ett gott vitt vin och lite chips. För det så tog jag mit ett långt bad och verkligen tog hand om mig själv. Och det var så skönt att ägna sig åt sig själv en stumd, efter det som hände idag. För denna dag tog sig verkligen en vändning som jag inte hade väntat mig. Men jag vet att det kommer att komma något gott ur detta, och DU ska veta att jag väntar på dig, och vill att allt ska bli bra mellan oss. För jag har sagt det många gånger, jag ÄLSKAR DIG, och du har mig, det kan du hoppa upp och sätta dig på att det är så....:)

detblevintesomjagtänktidag

Publicerad 2012-04-14 17:35:25 i ,

Det blev inte som jag hade tänkt mig idag, för jag hade ju väntat mig en glad dag, och med en Thåström konsert ikväll. Nu blir det inte så, och det går ju inte att göra något åt. Självklart så blir det ändringar ibland, och jag är den förste som förstår att det kan bli det. Och det som nu kommer hända framöver, det är jag med på till 100 %. För jag är beredd att göra vad som helst för denna person, och självklart så gör vi nu som vi tänkt.

Du ska bara veta en sak, kommer alltid att älska dig....

långrunda idag

Publicerad 2012-04-14 11:38:14 i ,

Det är så skönt väder idag, så idag blir det en långrunda runt Varpan. Kommer nog bli bra skönt, för det är så "gött" att köra den rundan när det är så här fint väder.

lördag morgon....:)

Publicerad 2012-04-14 11:06:59 i ,

Vilken skön start jag fick idag på denna dag, jag vaknade med en sån skön känsla i kroppen idag. Detta är ju något som jag INTE direkt är van vid, men jag kände sån glädje att vakna idag, så jag ska försöka att ta vara på denna dag så bra som det bara går. Nu ska jag äta lite frukost och läsa morgontidningen. Lyssnar också på en skiva som har kommit att bli ganska mycket av min "lördags skiva", det är plattan Stolt Med dansbandet Barbados.

Bon Jovi live...

Publicerad 2012-04-13 22:20:53 i ,

Jag tror inte en helg kan börja bättre än så här. För just nu så njuter jag av ett glas vitt vin, och ser på en dvd med Bon Jovi. Och när jag ser denna konsert med denna grupp från New Jerseu, så känner jag sån glädje, för är det någon grupps musik som jag sammanfattar med sådan glädje, så är det just med Bon Jovis musik. Själv har jag fått chansen att njuta av deras musik live två gånger i Stockholm när jag växte upp där, och jag måste säga, att det är få grupper som är så bra live, som just Bon Jovi. Den första gången jag såg dem live, det var 1995, och det var på Sjöhistoriska i Stockholm, och gruppen hade släppt den ganska dåliga skivan "These days", och det är väl inte direkt någon av deras bättre skivor. Så det var nog inte så konstigt, att de bara spelade någon enstaka låt från senaste skivan på den konserten. Utan de spelade mest de gammla låtarna, men det dög rätt bra, dör det är ju de äldre låtarna som är bäst.
Den andra gången som jag såg dem live, det var i Globen runt år 2000, och det var också en rätt bra konsert. Förutom att jag fick ganska dålig sittplats på läktaren, men det får man nog ta då jag köpte en billig "svarta börs biljett" utanför arenan. Men det gjorde inte så mycket, för det blev ändå en bra konsert.

vad är ÄKTA kärlek???

Publicerad 2012-04-13 21:55:02 i ,

Om du skulle få frågan "Vad som är äkta kärlek?", vad skulle du svar på den frågan? Det är nog många som skulle tänka efter en bra stund innan man svarar på en sån viktig fråga. Jag skulle verkligen inte svara på en gång, om jag fick chansen att svara, men en sak vet jag. Och det är att när man tånker på någon SJUKT MYCKET, som jag gör just nu, då är det ÄKTA känslor. För just nu, så tänker jag hur mycket som helst på en person som jag älskar över allt annat just nu. Och henne är jag villig att göra mycket för, för hon har gjort bra mycket för mig, mer än man kan begära faktiskt av en tjej. Men helt klart så skulle jag göra samma sak för henne, om hon mådde som jag gör nu. Jag skulle göra exakt samma sak för henne som hon gjort för mig under denna jobbiga period efter att min pappa har gått bort. Det finns inte ord för hur mycket stöd jag fått av dig, min kära flickvän under denna tid. Du har betytt massor för mig under denna tid, och utan dig hade det inte gått. Så är det faktiskt, och skulle något liknande hända dig, då skulle jag vara där för dig, inget SNACK om den saken. För det gör man, om man älskar någon, och det gör jag verkligen.

tråkigt för svensk hockey

Publicerad 2012-04-13 11:12:18 i ,

Det är mycket tråkigt att läsa om det som just nu sker i Malmö hockeys organisation. För det verkar ju vara rena rama lekstugan kring denna klubb. Jag fattar igentligen inte hur de kunde vinna två sm-guld på 1990-talet, det är en fråga för mig som är bra konstig. Men de köpte ju ihop ett sjukt bra lag, som av någon konstig anledning funkade som enhet. Men sen har det gått rakt åt skogen. Och Malmö måste nog ta sig en funderare på vad de vill med sitt lag.

känner för att dra....

Publicerad 2012-04-12 23:22:34 i ,

Ibland så skulle det bara vara så skönt, att bara lämna allt och bara dra iväg och aldrig komma tillbaka. För det känns så just nu. Det känns lite som att det finns något "bättre" som väntar mig på någon annan plats i världen. Det känns liksom som att jag är värd ett bättre öde än att bo i Falun och umgås med alla idioter som bor här. För jag måste säga, att det är många idioter som bor här.

hur ska jag göra?

Publicerad 2012-04-12 23:15:59 i ,

Jag vet inte riktigt hur man ska agera i den situation, som jag är i nu. För det känns som att min sorg efter min pappa har lamslagit mitt liv, det är som att jag är inne i en bubbla av sorg, och jag har svårt att ta mig ut från den. Men det enda man kan göra, det är väl att gilla läget och låta tiden läka såren. För det känns ju som att detta kommer ta sin lilla tid. Hur som helst, så är detta första gången i mitt liv som jag har fått uppleva en stor sorg.

i did it my way....

Publicerad 2012-04-12 22:57:55 i ,

Jag kommer inte att vara någon annan än mig själv, och så kommer det att förbli så länge jag lever. Och duger inte det, så är det bara att dra. När jag växte upp, så gick mitt liv ut på att spela en roll, en person som inte var jag, men det var bara utav ren överlevnad som jag gjorde det. Detta är väl inget som jag är stolt över, men jag mycket av min skoltid gick ut på att just överleva, och då fick man göra en del uppoffringar som kanske idag ter sig bra konstiga. Men jag är glad att jag kom levaande ut från min grundskoletid.

få liveplattor är bra...

Publicerad 2012-04-12 18:46:28 i ,

Det är få live skivor som är bra, men turligt nog så finns det ju undantag. Och skivan "LeMarc Live" är ett sådant undantag. Det är en sån där platta som man VERKLIGEN önskar att man var på plats när konserten gick av stapeln. Helt klart så är det en grym närvaro i LeMarcs kontakt med publiken när man lyssnar på denna skiva. Har lyssnat på den många gånger, och den är fortfarande lika bra.

tack musiken...

Publicerad 2012-04-12 18:38:46 i ,

Tack kära musik, för att du får mig att må så bra. Jag vet inte riktigt om jag hade klarat mig utan dig, för det är så. Att lyssna på dig, det är så sjukt skönt, så befriande, så förtrollande, ja helt jävla asbra helt enkelt.

om skolbibliotek

Publicerad 2012-04-12 11:58:36 i ,

Jag läste nyss om att antalet små skolbibliotek minskar betydligt i Sverige, och detta är en utveckling som jag inte alls gillar. För jag tror att dessa spelar en viktig roll för många ungdomar och barn i den svenska skolan. För mig så var mitt skolbibliotek enormt viktig.

jag tror på Brynäs

Publicerad 2012-04-12 11:50:48 i ,

Jag hoppas att det blir Brynäs som tar hem guldet i år. För jag tycker att de förtjänar det mest.

vilken cirkus kring Breivik

Publicerad 2012-04-12 11:23:08 i ,

I dagarna så har ännu en rättspykiatrisk undersökning kommit, där man har undersökt Anders Behring Breivik. Och nu har man kommit fram till att han INTE är psykiskt sjuk, och det är väl en lättnad att höra. Men jag tycker att det börjar bli bra patetiskt med cirkusen kring denna mördare. Hur vore det om man skulle låsa in han för alltid, och slänga bort nyckeln. Det måste ju vara enormt jobbigt för de som överlevde Utöya och de anhöriga till de som dog, med denna cirkus.

hur tänker Mr G....

Publicerad 2012-04-12 02:11:02 i ,

En sak som jag har undrat över, efter att ha lyssnat många timmar på Per Gessles låtar. Det är vad han får idéerna till sina texter ifrån. För det är få texter som är så sjukt skumma som just hans. Vad fick han uppslaget till raden "sover sött i rosenrött...:)

en tanke...

Publicerad 2012-04-11 00:25:01 i ,

Är det bara jag som tycker att det drar många "höger vindar" genom landet som heter Sverige just nu. Men jag tycker att det är så, och detta skrämmer mig mycket. Man hör och läser om att många svenskar uttalar sig negativt om invandrare, och det är ju heller inte bra.

hur livet är....

Publicerad 2012-04-10 23:27:38 i ,

De som säger att livet är lätt, de vet inte mycket om livet. Utan man får fan kämpa för att komma någon vart, men jag är beredd på det. Och när jag väl lyckas, då ska jag ta mig fan njuta av framgången. LITA PÅ DET MINA DAMER OCH HERRAR....

topp 3 bästa med the big man...

Publicerad 2012-04-10 19:47:07 i ,

När jag ändå är igång och skriver om Bruce så måste jag bara hylla Clarence lite också. Och då med en topp tre lista med hans bästa prestationer inom "the E street band." Och listan är som följer... 1. JUNGLELAND Det är mycket som har skrivits om Clarence solo i denna låt, men det är bara att stämmamed i hyllningskören och hylla Clarenceför hans insats i låten. Det är inget annat än yppersta världsklass på hans solo här. Det blir liksom inte bättre än så här. 2. Bobby Jean När jag tänker på Clarence solo i denna låt, då tänker jag på ett fullsatt Ullevi en varm sommardag, mitt i den svenska sommaren. Och precis när Bruce har nått klimax i denna låt,och publiken är helt vild, då kommer utlösningen i form av Clarence solo. Och då tror jag man har nått himlen. Det är dessa tankar jag får, då jag hör versionen av denna fantastiska låt på boxen "Bruce Springsteen live 75-85". 3 jag kommer inte på någon tredjeplats, men jag utnämner allt de andra han gjort med Bruce till tredjeplats.

livet utan "the BIG man"

Publicerad 2012-04-10 19:22:40 i ,

Det är bara en sak som är lite sorgligt med denna dvd med Bruce. Och det är att se Clarence spela sax som en gud. Det är bra trist att han inte lever längre. För han är nog en av de bästa rock saxofonister som levat.

jag tänker mycket när jag diskar...

Publicerad 2012-04-08 14:57:10 i ,

Är jag ensam om detta fenomen. Men jag tänker sjukt mycket när jag står och diskar. Det känns lite som att jag är smartare än självaste Einstein när jag har mina MYCKET snygga rosa diskhandskar på mig......:-)

grejen med Fejjan....

Publicerad 2012-04-08 14:27:13 i ,

Det står ju mycket i medierna om Facebook ofta i dessa tider. Och framför allt så kan man läsa om hur folk blir beroende och så vidare Fejjan. För mig är det HELT OTROLIGT hur man kan bli beroende av en hemsida på nätet. Sen så kan man läsa om att folk är trötta på att läsa om vad folk skriver om på Fejjan. Jag tycker nästan tvärtom, det är ju kul att följa vad folk gör med sina liv. Man blir ju bara glad när man läser om att folk man känner har det bra. Sen så tror jag att de flesta som klagar på Fejjan, det är folk som själva har trista liv, och som är avundsjuka på hur bra andra har det. Men för mig själv så är Fejjan bara ett av många andra sidor på nätet. Det är inget stort i mitt liv direkt.

hur FAN ser han ut?

Publicerad 2012-04-08 11:17:09 i ,

En av de mest överskattade skådespelarna i Sverige, det är helt klart Thorsten Flinck. Jag vet inte vad det är med denna människa, men jag spyr på han snart. Och framfö allt gör jag det efter att ha sett några sekunder av hans intervju i tv4. Och ska man vara med i rutan och bli intervjuad, då kan man väl raka sig och göra sig lite snygg. Han ser ju ut som en uteliggare.

om svenskt bistånd....

Publicerad 2012-04-07 22:45:01 i ,

Det är en artikel ur gårdagens Dagens Nyheter som har fått min hjärna att jobba lite mer än vanligt. Och det är detta med att Sverige ska skänka ännu mer pengar till ytterlig.are en "så kallad svältkatastrof" på den afrikanska kontinenten. Det jag tycker är så skumt, det är varför vi i väst ska skänka miljarder i biståndspengar som nästan enbart hamnar i fel händer. Jag tror nog att dessa pengar skulle komma till bättre nytta om man satsade dem i det s svenska samhället istället.

vad en bild kan förmedla mycket...

Publicerad 2012-04-07 19:43:32 i ,

Det är helt otroligt vad en bild kan förmedla mycket känslor. Men när jag ser denna, då är det bara kärlek jag känner när jag ser farsans blick när vi står och "posar" inför mamma när hon ska fota oss. Pappa kunde ju aldrig stå still, utan han skulle ju alltid "trixa" och ha sig när det skulle till och fotas. Och så var det när denna bild togs, men det var bara kul. Den är i vilket fall tagen inför en konsert med Tomas Ledin i Örnsköldsvik för några år sen. Det skulle komma att bli en helt oförglömlig kväll.

varför känner jag ingen glädje?

Publicerad 2012-04-07 04:38:40 i ,

Jag förstår inte en sak med mig själv längre. Och det jag tänker på är att jag har fått så enormt svårt att känna glädje för saker som händer mig. Och detta är något jag inte gillar hos mig själv. Alla som känner mig vet ju att jag alltid har varit en glad och framåt kille, men det känns som att den Klas har försvunnit ganska mycket på den sista tiden. Och det är är jobbigt att känna så här. För jag är en glad och kul kille, och jag har ju alltid varit det. Jag vill ju också vara glad och en framåt kille, men det jobbiga är att det har blivit så sjukt svårt att känna glädje just nu. Det känns som att jag har fått svårt att hitta vad som är glädjen i livet. Och jag blir RÄDD för mig själv faktiskt när jag känner så här. För det är inte likt mig att känna och tänka så. Sen vill jag ju inte heller framstå som någon som gnäller om hur dåligt jag mår, för jag är ingen sån person. Men ska sanningen fram, så är det inte bra med mig, inte på långa vägar. När man inte känner någon glädje längre i saker man förr älskade att göra, då är det något som är fel. Ta bara detta med med min löpning, jag har fått väldigt svårt att komma ut och träna, nu mot hur det var förut. Då kunde jag känna sån glädje när jag var ute och sprang. Men jag känner inte samma passio längre. Det är inte heller bra. För jag måste känna passion om jag ska göra något. Känner jag inte det, då är det ingen idé. Fast när allt kommer omkring så känns mycket just nu väldigt jävla meningslöst....

hur toppar man detta....

Publicerad 2012-04-07 00:15:33 i ,

Det kan ju inte ha varit speciell kul, för det band eller artist som gick på scenen efter att Queen hade uppträtt på liveaid galan. För de ägde verkligenpubliken den gången. Och det är inte konstigt att det framträdandesom Queen gjorde den där dagen, har blivit utsett till ett av de bästa live ögonblicken genom tiderna.

det blir inte bättre än så här...

Publicerad 2012-04-07 00:08:17 i ,

När man ser detta klipp med Queen från liveaid, så inser man att live musik blir nog inte bättre än så här. För det finns nog få stunder som ett band har ÄGT en publik så mycket som i just klippet medan. http://www.youtube.com/watch?v=eQsM6u0a038&feature=youtube_gdata_player

man tas till andra platser...

Publicerad 2012-04-06 23:38:20 i ,

När jag stod och lagade mat häromdagen, så var det en sak som jag kom och tänka på. Och av någon konstig anledning, så tänker jag massor när jag lagar mat. Men det jag tänkte på, det är hur mat och musik hör ihop. För det är ganska mycket så. Dels så jobbar jag bättre i köket när jag lyssnar på en bra skiva. Man liksom slappnar av då, och då framställer jag mästerverk i köket helt klart. Ett minne som är starkt hos mig, när det kommer till matlagning och min pappa. Det var att han skulle nästan alltid lyssna påskivan "kramgoa låtar 6" med vikingarna, när han lagade mat på fredagskvällen. Det är ganska lustigt faktiskt när jag tänker på det idag. Och det roliga är att när jag själv lyssnar på den skivan idag, så ser jag passa framför mig i köket när han lagar till sin goda renskav. Rätt otroligt faktiskt att mat och musik kan framkalla såna stora minnen hos mig.

musikens helande kraft...

Publicerad 2012-04-06 23:21:14 i ,

Vad skulle jag vara utan mitt intresse för musik? Jag kan helt klart säga att jag skulle inte alls klara vissa jobbiga perioderi mitt liv, om jag inte hade musiken som tröst. För det är helt otroligt vad jag kan känna tröst i en låt, när man känner sig nere. Att lyssna på en låt, som betyder mycket för en, det är den bästa medicin som finns för mig.

hans band då....

Publicerad 2012-04-06 20:57:26 i ,

Och en annan sak som också var grymt med Rods konsert, det var hans band. Hand hade ett grymt band då (som det verkligen svängde om. Något jag inte glömmer det var hans körsångare. De kunde verkligen sjunga.

minnen från en glad kväll...

Publicerad 2012-04-06 20:44:48 i ,

Jag får såna minnen när jag ser på denna konsert med Rod Stewart. Och det är sjukt sjukt fina minnen jag har från hans konsert som jag var på med mamma och min äldre syster. Dels så var det ju förstå gången för mig som jag såg en konsert live, och sen så var det första gången också som jag besökte globen i Stockholm, och det var också en grym upplevelse. Denna arena kändes så enorm, första gången jag såg dess inre. Men det som nog gjord Rods konsert lite extra speciell, det var på det sätt som han genomförde konserten. För han blev sjuk dagarna innan konserten i Stockholm och det var tydligen mycket osäkert om han skulle lyckas att genomföra konserten. Men det gjorde han, och vilka applåder han fick av den svenska publiken under konserten för att han sjöng trots sin sjukdom.

påskmat och Rod stewart....

Publicerad 2012-04-06 19:57:44 i ,

Jag äter lite påskmat och kollar på en sjukt bra konsert med Rod stewart. Det är en konsert från Hamburg och år 1991. Och jag måste säga att jag gillar denna period i hans karriär. För han va riktigt riktigt bra då. Han hade ju 1989 släppt skivan Vagabond Heart. Och den blev ganska mycket av en nystart av Rods karriär. För nästan stora delar av 80-talet var ju ganska så dåligt för han. Men 90-talet kom att bli hans årtionde helt klart.

det känns ju helt klart....

Publicerad 2012-04-06 19:46:34 i ,

Så är då långfredagen här i all sin prakt. Och det är ju tur att det inte var som förr i tiden när mina föräldrar va små. Då var ju allting stängt, och det är ju helt otänkbart att leva med det. Det är tur att det inte är så idag.

grattis mamma

Publicerad 2012-04-06 11:59:32 i ,

Jag vill ta tillfället i akt och gratta min fantastiska och goa mamma på hennes födelsedag idag, för idag blir min mamma 69 år. Hon är för mig en av de finaste personerna som finns i min närhet. Tack för allt du gjort för mig.

detta är inte klokt....

Publicerad 2012-04-06 01:59:09 i ,

En fråga som jag ställer mig är. "Vart tar alla biståndspengar vägen?" FöR Sverige är ju ett av de länder i världen som betalar ut mest pengar i bistånd. Varför är det så, och vart tar alla dessa pengar vägen? Detta är frågor som jag tänker på. För det är ju bra sjukt att vi har en jättehög ungdomsarbetslöshet men samtidit ger vi iväg en massa pengar till länder i Afrika, som bara hamnar i händera på fel snubbar. Detta är fel tycker jag.

ser på film...

Publicerad 2012-04-06 01:13:01 i ,

Ser just nu på en av de bästa filmer jag vet, och då talar jag om "Titanic", och det finns inte ord för hur mycket jag gillar denna. För den har nog allt för hur en bra film ska vara.

det känns ju helt klart...

Publicerad 2012-04-06 00:44:49 i ,

Detta kom ju att bli en väldigt konstig och mycket jobbig start på påsken detta är. För pappa är ju borta och mamma är Thailand, så man fick fira påsk helt själv detta är. Och det är ju inte så kul, men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. En stor tröst, det är att jag fick tillbringa en sista påsk förra med pappa. Den tiden kommer jag att komma ihåg så länge jag lever.

vem är Matias Gunther???

Publicerad 2012-04-05 12:55:10 i ,

Det känns inte som att svensk brottning mår så värst bra just nu. Först blir det bra mellan två av Sveriges bästa brottar tjejer över att det bara är en som får åka. Och nu så kommer det fram att en svensk, för mig helt okänd brottare har dopat sig. Och som vanligt så skyller idioten ifrån sig med någon dålig ursäkt varför det blev som det blev. Det är för mig väldigt enkelt, är man elitidrottare, så ska man veta vad man stoppar i sig. Så enkelt är det. Om Stefan Edberg kunde bli etta i världen inom tennisen genom att äta en banan, då tror jag det funkar idag med. Och sen är det larvigt med två års avstängning. Det borde självklart vara livstids avstängning.

de granskar polisen...

Publicerad 2012-04-05 11:01:38 i ,

Det är inte kul att läsa Aftonbladets granskning av den svenska polisen. Det är faktiskt väldigt hemsk läsning emellanåt. Men jag är inte förvånaa att det är som det är. Helt klart så måste det till en förändring hon svensk poliskår, för det är inte bra som det är nu. Men jag tycker att det är inga stora saker som måste ske. För det första så tycker jag inte om den uniform som poliserna använder. Jag tycker inte att de ser ut som poliser utan mer som militärer. Det jag inte gillar med uniformen, det är att de inte ger något lugnande intryck, utan det känns som att de mer kan vara upphov till provokation med vid möte med en brottsling. Nej jag tycker att svenska polis ska ta fram en ny sorts uniform, en som gör att man känner sig lugn om man ser en polis.

varför???

Publicerad 2012-04-05 10:27:13 i ,

Varför känns det som att jag straffas för att jag är den jag är? För man kan ju inte vara någon annan än sig själv, och jag kommer även i fortsättningen av mitt liv att vara just mig själv. Men varför jag tänker så här negativt, det är att jag tycker det är så konstigt att jag har bjudit till i mitt liv, och försökt att vara en bra vän, men vad får man tillbaka, inte ett jävla skit. När jag tänker på hur jag vill ha det med mina vänner, så är det inga konstigheter jag talar om. Utan jag till bara att man ska umgås under lätta former, kanske ta en fika någon gång, kanske laga mat ihop ibland. Det är sånt jag menar med god vänskap. Och sen så är en sak väldigt viktig för mig. Och det är att, om jag bjuder på mat, då bjuder man FÖR FAN TILLBAKA en annan gång. Att folk ska ha så svårt att fatta det. Mat är ju bra viktigt för mig, och om jag bjuder folk på mat, då är det självklart att man bjuder igen. Att det ska vara så svårt att fatta det. Ibland undrar man vad det är för IDIOTER man träffar i livet. Men det är ju lite jobbigt också med denna påsk som nu står för dörren. För vi i min familj brukade ju ha grymt fina påskaq ihop, och jag kommer alltid att minnas dem med stor glädje. Självklart kommer jag att umgås med mamma i framtiden, men för mig kommer det aldrig att bli detsamma utan pappa. För han var så viktig för mig. Men nu har jag mamma kvar i livet, och jag ska bry mig om henne istället. En sak är helt självklar för mig. Och det är att, den gången jag får barn och familj, då ska jag INTE snåla när det kommer till mat och kärlek. För min mamma och pappa, de gav mig sån kärlek under min uppväxt, och det är så jag vill ha det i min familj. Det är ju helt sjukt att min idiot till syster inte har fattat vilka underbara personer våra föräldrar var. Och gör hon inte det i fortsättningen, då är hon för mig bortkopplad ur mitt liv. Då spelar det nog ingen roll att du är min syster. Gud vad jag får aggressioner i kroppen när jag tänker på henne, och det är verkligen inga fina tankar. Men man kan ju alltid hoppas att man ändrar sig med tiden. Men jag tror att hoppet är ute för henne.

musikens kraft...

Publicerad 2012-04-04 22:36:23 i ,

Det är helt otroligt vad musikens helande kraft kan vara skön och betyda mycket för en musikälskare som jag. För det kan räcka med att höra de första stroferna av en låt som jag älskar för att dagen ska vara räddad.

ett barndomsminne....

Publicerad 2012-04-04 22:16:01 i ,

Ett av de starkaste minnena från min barndom, det är när mamma tog med mig på Rod Stewarts sjukt grymma konsert i globen 1990. Det var en av de första gångerna som jag hörde musik live för första gången. Och trots att jag var mycket ung den gången, så kommer jag ihåg mycket från den konserten.

en sak är säker...

Publicerad 2012-04-04 22:08:21 i ,

Jag kommer att minnas pappa med en SÅDAN GLÄDJE att jag verkligen känner starkt för att leva vidare mitt liv i hans anda.

påsken år 2011 kommer vara speciell...

Publicerad 2012-04-04 21:42:37 i ,

Inte kunde jag veta att förra årets påskfirande, skulle bli det sista med pappa, men jag är bra glad att jag fick denna sista påsk med pappa på många sätt. För jag vet ju att pappa älskade att fira påsk, dels så var det ju got mat som väntade, sen så gillade pappa alltid när jag kom och hälsade på. Jag vet inte hur många gånger som pappa frågade när jag skulle komma och hälsa på. Men det var ju alltid så kul att hälsa på pappa och mamma, och det är alltid glädje jag kommer att komma ihåg alla gånger jag firade påsk tillsammans med dessa två HELT UNDERBARA människor. Nu är mamma kvar i mitt liv, och från min familj, och jag kommer att göra mycket för att hon ska ha det bra. För pappa och mamma har gett mig så mycket att jag vill ge mamma mycket.

denna påsk är speciell...

Publicerad 2012-04-04 21:36:32 i ,

Ibland så minns man vissa högtider mer än andra i livet, och denna påsk i år, kommer nog att bli för mig rätt så speciell. För detta är ju den första påsken som inte pappa är i livet, och det som är så jobbigt, det är att vid denna tid förra året så hade jag och pappa och mamma ett sånt enormt fint påskfirande, för det brukar vara så. Och vi åt, vi drack gott och det blev en av pappas lumpar historier som det brukade, när pappa hade fått i sig en och två snapsar. Det var liksom "legio" att han bara skulle dra en av sina MÅNGa historier från sin lumpartid, när han hade fått i sig lite. Men det var bara så kul att höra på när pappa drog sina historier, för jag tror jag aldrig har hört någon som kunde berätta historier så levande, som just min pappa. Och jag är så glad att få ha tagit del av hans levnadshistoroer, för jag kommer själv att föra dem vidare, för de är värda det tycker jag. Men jag kommer nog aldrig att kunna berätta dem på ett sånt "levande" sätt som just min pappa.

.....PAPPA JAG VILL TACKA DIG FÖR ATT DU HAR VARIT MIN IDOL OCH FÖREBILD I LIVET....

 

he is a one of a kind...

Publicerad 2012-04-04 20:58:59 i ,

Artisten och låtskrivaren Peter LeMarc, han är verkligen i en klass för sig när det kommer till svenskt musikliv.

Peter LeMarc är kungen...

Publicerad 2012-04-04 20:48:23 i ,

Jag har precis avnjutit en MYCKET god middag jag fixade till ikväll. Det blev "vinkokt lax med dill- och kaprissås" och jag kan lova att det blev sjukt gott. Och nu ligger jag i min soffa och njuter av ett glas rött vin och klipp med Peter LeMarc på nätet. Och man kan lugnt säga att hans turnée som han va ute på 1993 det nästn ha varit något av det bästa som stått på en svensk scen.

Graveyaaaaaaaard

Publicerad 2012-04-04 13:58:23 i ,

Det är inte klokt vad jag gillar gruppen Graveyard. De spelar så sjukt bra rock så det finns inte. Jag har ända sedan jag köpte "Hisingen blues" på vinyl, spelat den plattan nästan non stop. Den skivan har verkligen många bottnar, och den är enormt välgenomarbetad. Men det tar många lyssningar innan man kommer in i den skivans innersta men härliga mysterium.
Har också upptäckt deras tidigare alster, och skivan "Graveyard" är också grymt bra. Det är en lite annorlunda ljudbild på den skivan, men helt klart är den också bra. Kanske inte lika bra hela vägen igenom som "Hisingen blues", men det är en bra platta helt klart. Sen måste jag verkligen berömma Graveyard för deras skivomslag. De är så sjukt snygga. Det är nästan så man måste ha deras skivor på vinyl, bara för att omslagen är så snygga.

 

dif fansen ÄR EN SKAM...

Publicerad 2012-04-04 11:23:58 i ,

Jag måste säga att jag är bra besviken på hur djurgårdens fans har varit under kvalserien. För de har varit allt annat än stöttande för laget. För det är ju helt sjukt att djurgården måste ha betalning av polis på träningarna och matcherna för att inte hotas av fansen. Det är för mig helt sjukt att man som supporter till ett lag kan agera så.

kul för Brynäs

Publicerad 2012-04-04 11:18:09 i ,

Jag måste säga att det är kul att Brynäs är i sm-final. För jag gillar deras hockey. De spelar en kul hockey som är rolig att titta på, så det ska bli kul att följa dem till guldet. För jag hoppas att de vinner guldet i år.

en märklig tid på året...

Publicerad 2012-04-04 11:13:52 i ,

Det är en bra konstig tid just nu när det gäller året i sportvärlden. För det är ju nu som många av svenskarna som åker ur Nhl slutspelet, brukar "gråta ut" i medierna om att de är trötta eller kommer med andra fåniga ursäkter som att de ska vara hemma med barnen, istället för att spela i hockey vm för Sverige och Tre kronor. Jag som stor hockey älskare är så trött på dessa bortskämda Nhl svenskar. Det borde vara förbjudet att tacka nej till spel i tre kronor.

vem är intresserad???

Publicerad 2012-04-04 11:07:41 i ,

Läser att tjejen som kallar sig för "Blondinbella" ska ta en paus allt vad som heter kändisskap. Men herregud, vem är igentligen intresserad av vad denna tjej har att komma med. Det finns väl ändå mer intressanta kändisar att skriva om.

Roxette i Sydamerika...

Publicerad 2012-04-03 22:40:21 i ,

Det är ju ganska ofta som jag fastnar vid Youtube och kollar klipp med diverse band. Och oftas blir det klipp med gruppen Roxette. Och det sjukt va bra de va runt åren kring plattan "Joyride." Man kan lugnt säga att de ägde världen då.

sitter på biblioteket....

Publicerad 2012-04-03 13:01:48 i ,

Just nu så sitter jag på biblioteket här i Falun. Och jag plöjer igenom en drös med tidningar här. Det är bra fantasiskt att man kan läsa tidningar här gratis. Snacka om att man spar pengar på det.

en stor förlust...

Publicerad 2012-04-02 13:27:50 i ,

Det är inte bara en stor förlust för klubben djurgården hockey. Utan det är minst en lika stor förlust för hockeyn i Stockholm, för det kommer ju inte bli några derbyn på ett bra tag och det är mycket synd. För det ÄR viktigt också för all hockey i Sverige, i motsats till vad många andra hockey tänkare har sagt om djurgårdens fall.

Tommy Engstrand äger......

Publicerad 2012-04-02 13:23:04 i ,

Vad jag gillade vad den gamle sport kommentatorn Tommy Engstrand sa om djurgårdens fall i SvT's sportpanel. Han sa verkligen sanningen.

måndag 2 april....

Publicerad 2012-04-02 12:15:04 i ,

Det är mitt på dagen och klockan är snart tio över tolv. Och jag äter lunch och skummar av nyhetsläget på nätet. Och det är en nyhet som jag förundras över. Det är om detta SKITPROGRAM som kallas för "let's dance". En sak tänker jag på när det gäller detta program. Och det är hur kan folk titta på denna skit. Jag menar, hur kul är det igentligen att se en massa idioter som inte kan dansa? Jag ser liksom inte charmen i att se en småfet och ful Camilla Henemark dansa omkring i något som ska föreställa en klänning. Nej kul är det inte.

jag begär inte mycket av livet...

Publicerad 2012-04-01 23:52:57 i ,

När det kommer till vad för mig är meningen med livet, så är det att känna lycka, och då menar jag den "inre" lyckan. För jag tror att man måste må bra på insidan, för att man ska kunna vara en hel människa. Och jag känner att jag har träffat en person, en tjej som jag verkligen av HELA mitt hjärta älskar. Och det ÄR första gången i mitt liv som jag känner så här. Och jag vill göra DIG lycklig för du gör mig bra lycklig.

det är coolt en sak....

Publicerad 2012-04-01 22:03:14 i ,

En sak som är mycket kul med hemsidan Youtube, det är att man kan kolla in hela konserter där med en massa band och artister. Och just nu så ser jag på en konsert med gruppen Foo Fighters. Och de verkar vara rätt bra live de med.

jag känner sån glädje...

Publicerad 2012-04-01 20:56:57 i ,

Det är ju snart ett tag sen som min pappa gick bort, och jag trodde att sorgen efter pappa skulle lägga sig, att det skulle bli lugnare för mig. Men det har blivit rätt så mycket tvärtom faktiskt. Det misstag som jag gjorde, och som jag nog kommer få ångra resten av mitt liv, det var att jag stötte bort sorgen. Jag ville bli bra så så fort som det bara gick. Detta var ingen bra strategi för att bli bättre. För det kom en dag då sorgen kom ikapp mig, och den dagen, ska jag erkänna, den va mycket mycket tung för mig. Men nu känns det, efter att ha fått professionell hjälp, så känns det som att det sakta sakta går att rätt håll. Men saken är den, och det är att när jag tänker på pappa, då känner jag SÅDAN EUFORISK glädje att jag har fått ha mamma och pappa som föräldrar. Dock så är det synd att min syster inte har fattat detta.

jag fick så mycket av dem...

Publicerad 2012-04-01 20:45:25 i ,

En sak som jag känner starkt från min barndom, det är att jag har så mycket att leva upp till. Jag känner att jag har fått så mycket av min mamma och pappa, och jag känner så starkt att jag vill göra mamma, som nu bara finns kvar, glad. Detta är något som jag känner MYCKET för. Och för att förklara det närmare, så vill jag göra mamma glad. Och när man fått "bra verktyg" för livet, och jag vill göra allt jag kan för att använda dem på bäst sätt.

ser på Skavlan...

Publicerad 2012-04-01 20:15:52 i ,

Just nu så äter jag lite och ser på Skavlan. En av gästerna är en av mina favorit skådespelare Marie Göransson. Och jag måste säga att det är en njutning att höra henne bli intervjuad.

så rätt skrivet

Publicerad 2012-04-01 12:02:09 i ,

Jag läste en insändare i en tidning häromdagen som jag reagerade på, men på ett positivt sätt. Det var så bra skrivet att jag bara måste publicera den här på bloggen.

Ur Dagens Nyheter 23 mars 2012


"Hur liberalt är Folkpartiet? Hur
höger är Moderaterna ? Hur vänster
är Vänsterpartiet? Hur mycket
bonde är Centerpartiet? Hur kristet
sunda är Kristdemokraterna?
Hur socialistiska är Socialdemokraterna?
Hur mitt i är Centern och
hur mycket Sverige är egentligen
Sverigedemokraterna? Är Miljöpartiet
verkligen bra för miljön?
Vad har hänt med ideologierna,
det politiska ställningstagandet?
Högern har skafat sig en pr-byrå
som helt sonika tyckte de skulle
byta politik och kalla sig det Nya
Arbetarpartiet, gilla las och skaffar
sig en inansminister som tandlöst
gläfser på bankerna.
Sossarna är den nygamla borgerligheten.
Ligger de alltid två val
efter folkopinionen?
Politisk debatt handlar om
visioner och stark tro. Den sista
politikern i Sverige som verkligen
hade en stark uppfattning och en
envis vilja hette Olof Palme! Starkt
hatad, starkt älskad. Och den sista
svenska politikern som hade nån
form av inre drivkraft.
Nu samlas vi i en populistisk
mittcirkel och låter pr-byråer
skriva debattinlägg tre gånger
i veckan och fem gånger under
valperioden."


Thomas Lindhstorm

"imorgon är en annan dag...."

Publicerad 2012-04-01 11:09:27 i ,

Så sjöng ju Christer Björkman för många år sen i Melodifestivalen, men man kan ju undra om det finns en morgondag? Och jag tänker på det speciellt just nu när djurgården har fallit ur elitserien. För det är så dåligt gjort av dem så det finns inte. Och det som smärtar mest, det är att det var Leksand som gjorde att dif åkte ur. Detta kommer ta lång tid att förlåta.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela