klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

betyder mycket...

Publicerad 2012-08-30 20:28:17 i

Jag är snart framme och min kära goa mamma kommer och möter upp mig. Det är bara en sak till jag måste skriva. Och det är att denna trakt här uppe, den betyder sjukt mycket för mig.

äntligen tåg

Publicerad 2012-08-30 18:21:30 i

En sak som är väldigt positivt med denna resa, det är att nu kan man äntligen åka tåg norröver och inte buss som det va förr.

är på väg norrut

Publicerad 2012-08-30 18:20:03 i

Jag sitter just nu på tåget hem till mamma. Och det ska bli väldigt skönt att träffa henne. För det va ju som sagt länge sen jag hälsade på. Men nu är jag på väg och det ska bli kul att komma bort några dagar också.

läser gamla Pop....

Publicerad 2012-08-28 22:39:20 i

Jag har hittat en riktig guldgruva på internetet. Och det är en sida där det är en kille som håller den sjukt bra musiktidningen Pop vid liv. Han lägger ut gamla nummer på nätet som man sen kan läsa med stor njutning om man är en stor musikälskare som just jag är. Men det jag tänker på när jag läser texterna från denna gamla tidning, det är vilken enormt hög kvalitet de hade på sitt material. Och helt klart finns det ingen tidning om musik som har kommit i närhetetm av det Pop lyckades åstadkomma.

man KAN njuta av vin...

Publicerad 2012-08-28 22:23:50 i

Det verkar som att de flesta svenskar fortfarandeinte kan njuta av ett glas vin elle två ibland. För jag ska säga er alla, att det går att njuta av vin utan att man för den skull måste supa skallen av sig. Detta är något som jag stör mig på ibland. Och ja, jag tar mig ett glas ibland mitt i veckan, men det gör jag för att det är gott. Och sen så tycker jag om att ta vara på livet och se till att det blir så bra som det bara går. Men det känns som om man går på systembolaget en tisdag, ja då är man alkis i mångas ögon. Jag fattar inte varför det är så. Men jag köper vin för att jag gillar att ha det till min matlagning. Och enligt mig så finns det inget underbarare än att dricka ett gott vin till mat. Och jag kommer fortsätta att avnjuta min mat tillsammans med gott vin till. Det är så synd bara att det är så få som uppskattar god mat på samma sätt som jag. För enligt mig, så tillhör det livets goda att äta just gott och dricka ett gott vin till.

har haft en grym kväll...

Publicerad 2012-08-28 21:13:07 i

Jag har varit på bio ikväll med en god vän och hennes kille. Vi såg Expendables 2, och jag måste säga att denna film levde upp till mina högt ställda förväntningar. För efter att jag hade sett den första filmen så blev jag helt sjukt sugen på uppföljaren. Och tvåan va minst lika bra. Det finns inget som är så nice som att se en riktigt bra film på bio. Sen också att sällskapet va minst lika trevligt, det gjorde ju inte kvällen sämre heller.

gjort räkningarna

Publicerad 2012-08-28 17:26:55 i

Vad skönt det är att ha gjort klart med räkningarna för denna månad. Det är alltid lika skönt....

måste skriva om detta...

Publicerad 2012-08-26 20:37:48 i

Jag bara måste skriva om en sak som har gnagt i mitt huvud sen igår ikväll. Och det gäller min syster som jag tragiskt nog har tappat kontakten med, och detta gör mig så ledsen inombords. Jag kan inte i ord beskriva den GIGANTISKA sorg som jag känner över detta. För det måste nämnas också, att en gång i tiden så hade jag en jättefin kontakt med henne. Vi kunde prata om allt mellan himmel och jord och vi delade allt. Men ju äldre vi blev desto mer började vi att glida isär, och det är så synd. För jag har märkt att familjen är så viktig, ja det är nästan allt för mig. Jag kan nog göra väldigt mycket för min familj. Jag känner det faktiskt, och det är ju därför som jag inte har glömt min syster trots allt som hon gjort mot mig de sista åren.
Jag måste bara nämna också, att jag är den förste att FÖRSTÅ att man förändras när man skaffar familj. Men man behöver ju inte gå upp helt i sin familj och glömma de som tidigare betydde mycket för en. Och jag har mycket svårt att smälta att min syster har vänt ryggen till sin familj, som har hjälp henne och hennes familj med så mycket. För hur vore det att betala tillbaka lite när nu mamma har förlorat sin make och livskamrat sen nästa 40 år tillbaka. Det svek min syster har visat, det kommer jag sent att glömma. MEN detta vill jag också säga, och det är att jag är INTE en långsint kille. Utan jag tror på förlåtelse, och sträcker min syster ut en hand någon gång, då kanske jag kan ta emot den igen.

aldrig mer plugg

Publicerad 2012-08-26 20:08:02 i

En sak som har betytt mycket för den senaste tiden, det är att jag är utskriven från högskolan, och med det så betydea det ju att jag aldrig mer kommer att sätta min fot mer på dalarnas högskola. Och det är så skönt att jag tagit detta steg, för sista tiden som jag studerade så gick det verkligen inte bra. Dock så ska jag ju nämna att min pappa blev enormt dålig under själva terminen. Så det var oerhört svårt att kunna koncentrera mig på studierna. Alla ska veta att jag gjorde allt jag kunde för att det skulle gå bra. Men till slut så gick det inte mer.

är mycket nervös

Publicerad 2012-08-26 20:02:19 i

Jag ska ju på en intervju imorgon, och det handlar om jobb. Och jag är så nervös för detta möte. Men jag tror nog att det kommer att gå bra. Men varför jag är så nervös, det är för att jag VERKLIGEN vill visa att jag vill framåt, och jag vill vidare i mitt liv.

Lisa vann igen

Publicerad 2012-08-26 13:06:00 i

Vad jag tycker att det är kul när det går bra för dem, som i många år har slitit i skymundan i sportvärlden, och så helt plötsligt så lossnar det. Och man kan ju lugnt säga att detta händer just nu för triathleten Lisa Nordén, och det är så kul att det är just henne. För hon verkar vara en så sjukt bra förebild för unga tjejer och killar i dagens sverige. Men mest är det kul, att hon visar att om man kämpar och aldrig ger sig, så får man till slut lön för mödan. Det är värt att tänka på. Sen så var det ju också kul att hon fick vinna på hemmaplan i Stockholm.
 

Neil Armstrong död

Publicerad 2012-08-26 13:00:00 i

Jag bara kände att jag var tvungen att skriva litet om den store mannen och månfararen, Neil Armstrong. För i dagarna så gick ju han ur tiden, och det är faktiskt med en liten tår på kinden som jag skriver detta. För jag har i alla tider varit mycket intresserad av rymden, och framför allt de där månfårderna som gjordes under Apollo-projektet. Det Neil Armstrong lyckades med, att bli den förste människan på månen, det är inte dåligt. Och frågan är ju när vi har näste man på månen, eller någon annan planet. Han verkar ju ha levt ett ganska stillsamt liv under återstoden av det. För trots att han är en av världens MEST kändaste personer, så verkar han inte har slagit mynt av det, eller låtit det stigit honom åt huvudet. Och det i sig är en stor bragd tycker jag.
 
 

gör en äldre låt ny....

Publicerad 2012-08-26 02:12:55 i

Det som gör Thåström till en sån bra artist, det är att han fortfarande är nyfiken på att utvecklas som artist. Och han gör alltid sjukt bra låtar. Och sen när man ser han live, så kan han ta en mycket gammal låt, och göra den på ett helt nytt sätt. Det är det inte många som kan.

är så glad....

Publicerad 2012-08-26 01:38:40 i

Jag kollar just nu på en konsert med Thåström, och det är få som kan skapa sådan magi på scen som just han. Och jag är så lycklig att få ha sett han live. Och jag såg Hay på Peace and love festivalen när han hade släppt den där första halv akustiska skivan. Och jag var helt tagen efter den konserten. Helt klart ex av de fem bästa konserter jag sett.

i'm loosing it

Publicerad 2012-08-26 01:02:40 i

Vad jobbig denna lördag blev. Den började bra, men sen har det bara gått utför. Jag vet inte varför, det blev bara en sån där dag då allt känns jobbigt. Dock så kändes det bättre nu under kvällen.

magin är borta...

Publicerad 2012-08-26 00:54:35 i

Jag är så trött på att läsa artiklar om att det säljs allt mindre skivor idag, och att vi lyssnar hellre på streamad musik. Och jag ska säga varför jag är trött på dessa artiklar. Jo det är så för att detta är framtiden för musikindustrin, och det är så här det kommer att vara framöver. Fast ska jag va helt ärlig så tycker jag att det är en sjukt tråkig utveckling, för jag kommer nog alltid att tycka att man bäst njuter av musik när man lyssnar på en riktig skiva. Det är lite mer magi över det hela. Så jag kommer nog aldrig att sluta köpa skivor.

dyrare att ta körkort...

Publicerad 2012-08-26 00:32:45 i

ÄR DET INTE NOG JÄVLA DYRT ATT TA KÖRKORT?????? Detta är en fråga som jag har frågat mig många gånger genom åren. För det kommer att bli dyrare att ta körkort snart. Och med tanken på att det redan är sjukt dyrt att ta ett körkort, så kommer det nog dröja innan jag tar ett. Men jag ska väl lyckas någon gång med det också.

djurgården torskade i EP

Publicerad 2012-08-25 13:26:00 i

Det var tråkigt att djurgården förlorade igår mot Liberec i European Trophy, men de gjorde tydligen en bra match, och de förlorade helt enkelt mot ett bättre lag.

vilka är ni???

Publicerad 2012-08-24 23:36:51 i

Det är bra lustigt en sak. Och det är att varje dag är det runt tjugo personer som läser denna enkla men ganska fina blogg. Men det är ingen som kommenterar mina sköna men fina inlägg. Jag är ju inte den som är den, men det är ju alltid kul med dialog, det gillar jag. Så va inte rädda för att kommentera. Jag skulle gilla det MYCKET...:)

en stor spelare tacka för sig

Publicerad 2012-08-24 14:07:00 i

För mig är fotbollspelaren Fredrik Ljungberg en av de senaste årens bästa spelare faktiskt. Och det som gör Ljungberg till en sån bra spelare, det är att han blev bättre och bättre ju äldre han blev, och han hade en väldigt låg lägstanivå. Och ska man tala om hans spel i landslaget så måste jag säga att han var nästan aldrig dålig. Han gjorde nästan aldrig en dålig match, och han kämpade verkligen till sista svett droppen. Så det är med saknad jag skriver detta, för det är trist att han lägger av.
 
 

sista två veckorna

Publicerad 2012-08-24 13:15:49 i

Nu går Carolina Kluft in på sina allra två sista veckor som friidrottare av elitklass. Och jag årligen säga att det ska bli skönt att slippa henne, för gud vad jag är trött på henne. Helt klart så skulle hon lagt av efter sitt sista år som sjukampare. Sen så är jag enormt trött på hennes inställning till sin idrott. Det är klart man inte presterar bra på os om man har som högsta mål med "att enbart göra en bra tävling. Medaljerna spelar ingen roll..." Det är detta som jag stör mig mest på hos henne. Frågar man en idrottare från USA, han eller hon säger nästan alltid att jag ska vinna. Och det finns ingen andra plats. Sånt gillar jag som sportälskare att göra.

domen mot Breivik

Publicerad 2012-08-24 12:51:00 i

Idag faller ju domen mot massmördaren Anders Behring Breivik. Och det spelar väl ingen roll igentligen för mig vad han får för dom. För i mina ögon skulle han låsas in och glömmas bort. För det sjuka är att han kommer nästan ha det bättre i sin cell, mot hur våra äldre på våra äldreboenden har. Det är det som jag tycker är så sjukt. Och allt snack om att han skulle vara psykisk sjuk, det är enligt mig bara skitsnack. Utan denna man, Breivik han är nog mer smartare än vi tror. För det känns som om allt efterspel efter attentaten har gått precis som han velat. Och det är en tanke som jag inte gillar. All uppmärksamhet är bra för han känns det som. Det är mer i detta som vi inte fattar tror jag.

bråket i Forserum

Publicerad 2012-08-24 12:36:00 i

Jag tycker att det är hemskt det som händer i det lilla samhället Forserum. Ingen ska behöva bli nedslagen helt ostraffat på gator och torg i Sverige, och framför allt ska ingen bli dåligt behandlad bara för att man har en annan hudfärg eller kommer från ett annat land. Men detta är precis det som skett i Forserum, och jag skäms ibland över att vara svensk och läsa om sånt här. MEN nu tänkte jag vara lite kritisk mot detta också. För jag tänker lite ibland hur det svenska migrationsverket tänker, när de tar hit sjuuuukt många invandrare. För det går nästan 400 000 svenskar som är öppet arbetslösa, och till dem ska man ju skaffa jobb. Hur ska det gå att fixa jobb till alla invandrare som kommer hit? För de ska ju också kunna jobba, men det är långt ifrån alla invandrare som har jobb tror jag. Jag tycker självklart att man ska ta hit folk som har det svårt i sina hemländer. Men det måste finnas någon gräns för HUR många som kommer hit. För vi ska ju kunna ta hand om dem. Och det går ju inte som det är idag. Nej, självklart ska vi ta hit invandrare, men jag tycker att vi borse minska kvoten betydligt för hur många som kommer hit.
 

Saknar min familj...

Publicerad 2012-08-24 01:50:24 i

Jag tänker jättemycket på min barndom i dessa dagar, och det är lyckliga minnen jag får i huvudet. Men det känns som om det tillhör det förflutna, när jag tänker på hur kul jag hade det i många stunder då jag växte upp i Stockholm. För det var en fin tid, när jag tänker tillbaka på det. Och jag saknar att ha en familj att åka och hälsa på. Jag vet att saker och ting ändras med åren, men varför behöver förändringar vara så jobbiga?

det kommer lösa sig

Publicerad 2012-08-24 00:41:25 i

Det kommer nog att löSa sig för mig,med allt här i livet. Men jag är ett hundra procent SAKER på att det kommer att dröja lång tid för mig att kunna älska någon så MYCKET som jag älskade dig, the QUEEN of Ludvika:-)

en annan mening...

Publicerad 2012-08-24 00:31:03 i

Ju äldre man blir desto mer erfarenhetfår man ju i bagaget, och det är ju bara en bra sak tycker jag. Och en annan sak, som jag har insett, det är att vissa låtar som man har lyssnat på miljoner gånger helt plötsligt kan få en helt annan mening, och det beror ju på i vilket stadium man är i livet.

lyssnar på Bruce...

Publicerad 2012-08-24 00:05:15 i

Av alla låtar som Bruce Springsteen ils gjort, så har jag fastnat lite mer för hans låt "the river" och jag vet inte riktigt varför. Men jag tror att det har att göra med texten till denna fantastiska låt. För det är få glada låtar som har en sån deppig text. Men det är det som gör att denna låt är så tidlös.

musik är också minnen...

Publicerad 2012-08-23 23:18:44 i

Det är helt otroligt när det gäller detta med musik och minnen. För jag har otroligt många minnen till en viss låt, skiva eller konsert.

Ledin ÄR glädje!!!

Publicerad 2012-08-23 23:04:34 i

Vad jag blir glad av att lyssna på Tomas Ledin och hans musik. För den musik han har gjort genom åren, den har verkligen följt mig. Och jag har så många fina minnen till hans musik också. Och en sak som jag tänker mycket på, det är att passa fick chansen att se Ledin live innan han dog. Och gud vad pappa njöt den kvällen....jag blir bra varm i kroppen när jag tänker på den UNDERBARA kvällen i Örnsköldsvik och Tomas Ledin på scenen.

sommaren 2012

Publicerad 2012-08-23 22:54:12 i

Det är ju snart dags att lite summera den svenska sommaren år tjugohundratolv. Och det första som jag kommer att tänka på, är hur lugn och skön den har varit. Och det har varit väldigt skönt faktiskt. Och jag lovade mig själv att denna sommar skulle bli bra, och det blEv den. För jag har ju nästan inga minnen alls av det förra årets sommar, och det beror ju mycket på att då va ju min pappa som sämst i sin cancer. Och han gick ju bort sen senare i augusti det året.
Men denna sommar har varit väldigt skön helt klart.

efter avklarad disk....

Publicerad 2012-08-23 22:44:40 i

....så ligger jag i soffan och njuter av ett glas rött när en konsert med Tomas Ledin på tv. Det är hans konsert som han gjorde efter allsången på skansen tidigare i sommar. Och när jag ser Ledin live den där kvällen, så är det länge sen jag såg han så bra på scen. New sen så är ju Ledin live av kungen av svensk sommar när det kommer till live musik.

längtar efter hösten

Publicerad 2012-08-23 12:19:00 i

Jag tycker faktiskt att det ska bli skönt att hösten är i antågande. För jag har kommit att bli ganska mycket av en stor fan av denna årstid. Och det som jag gillar med den, det är att tempot i samhället blir lite lugnare, och så är det ok att vara hemma och ta de lugnt och kanske läsa en bok. Sånt gillar jag, och sen så det bästa med hösten är ju alla färgerna i naturen. Något av det bästa jag vet, det är att löpträna i naturen, då man kan se färgerna i alla trädens löv.
 

den 23 augusti

Publicerad 2012-08-23 11:40:52 i

Det är förmiddag den 23 augusti och ska snart till att äta lite lunch. Jag hade tänkt att köra inlines senare idag, men det regnar ju så sjukt mycket att det nog istället för bli enlöprunda.

Bergvall ljög

Publicerad 2012-08-22 09:48:01 i

Man undrar ju väldigt mycket hur det svenska rättssamhället fungerar? För det är ju helt otroligt att en man som Sture Bergvall kunde hitta på en massa mord, och så först blev han dömd för dem. Men idag när journalister börjar att granska alla dessa fall, så visar det ju sig att det är väldigt klena domar. Och nu har ju Bergvall blivit friad i tre av sina domar, men jag tror att han kommer att bli friad i de andra också. För han är en sjuklig mytoman som har hittat på allt.

lyssnar på studio ett om Quick

Publicerad 2012-08-22 09:43:26 i

Ända sedan jag för några år sen lyssnade på P3 dokumentärs program om "massmördaren" Thomas Quick, så har jag varit intresserad av detta med denna sjukliga man. För det är helt otroligt om det visar sig nu, att allt är påhittat, då är ju detta den största rättsskandal som någonsin har utspelats i detta land.

god morgon

Publicerad 2012-08-22 09:38:25 i

Har sovit jättebra i natt, och det är så skönt att vakna upp och känna sig utsövd.

kan inte glömma dig

Publicerad 2012-08-22 02:54:13 i

Jag har i några dagar nu försökt att inte skriva om DIG, men saken är den. Att jag tänker väldigt mycket på dig så jag kan bara inte skriva om dig. För när jag tänker på DIG så blir jag så lycklig för du gjorde mig TILL EN HEL PERSON. Och det är faktiskt första gången i mitt liv som jag känt så. Och detta är sanningen. För jag känner i kroppen att du var och ÄR fortfarande en mycket speciell tjej för mig. Men du har nog gått vidare i ditt liv, och jag hoppas att du är lycklig med ditt liv nu. Men DU ska veta en sak, och det är att jag älskade dig verkligen. Och jag känner att det kommer att ta lång tid för mig att kunna gå vidare med mitt liv utan dig. Fast det ska jag också göra och det är det jag gör nu. Du ville inte att jag skulle kontakta dig mer, och det löftet har jag också hållit. Men det har varit svårt att låta bli. Men jag är en kille som håller vad jag lovat. Och har jag lovat att inte kontakta dig, då tänker jag inte göra det heller.

jag är öppen för allt

Publicerad 2012-08-22 02:45:00 i

Är det något jag vet, så är det att jobba, det är det bästa jag vet. Och det skulle vara lösningen på mycket i mitt liv. Det som nu ligger framför mig, det kanske inte leder direkt till ett jobb, men det är ändå en sysselsättning. Så jag får se det från den positiva sidan, och det ska jag göra också.

showen måste gå vidare

Publicerad 2012-08-22 00:36:45 i

För mig så har ju tisdagarna kommit att bli förknippade med mina besök hos min psykolog. Och jag har bara gått att säga om henne, för utan dessa besök så tror jag inte att jag hade mått så bra som jag gör.

har haft en bra dag

Publicerad 2012-08-22 00:27:35 i

Det har varit en mycket bra dag i mitt liv idag, och jag måste säga at jag har blivit väldigt bra på att ta tillvara på dessa dagar. För är det något jag gillar, så är det att må bra och ha de bra. Det kanske låter simpelt, men jag tycker att det är en ganska bra målsättning. För jag ha tänkt efter VÄLDIGT mycket det sista året, och är det något jag har kommit fram till, så är det att jag vill må bra. Och är det minsta som stör min livslinje, så kommer jag att ge fan i det. För jag tänker leva efte devisen att inget ska få störa mitt liv i fortsättningen.

fallet Quick

Publicerad 2012-08-21 20:30:35 i

Jag tycker att allt som rör fallet med Thomas Quick. För det verkar ju som att allt som rör denna man är osant och att han verkar ha hittat på allt. Och om det är så, är det helt sjukt.

lägg när högskolan dalarna

Publicerad 2012-08-21 12:06:00 i

Denna vecka så börjar många studenter sin termin vid många av landets högskolor. Och det blir nog som vanligt för de flesta detta läsår. Men det kan bli annorlunda i framtiden, för högskoleverket vill se över kvaliteten på många av landets lärosäten, och detta är något som jag välkomnar. För efter mina år på dalarnas högskola, så är jag enormt besviken på kvaliteten på undervisningen som bedrivs där. Och jag vet att jag inte är ensam om att klaga på detta, det är många före detta och nuvarande studenter som tycker att något MÅSTE ändras på Dalarnas Högskola. För de har ju redan förlorat examensrätten till några examina. Men sen så tycker jag själv, att det finns på tok för många små universitet och högskolor i detta land. Och då måste ju kvaliteten inte direkt vara bra. Och några högskolor bedriver ju distansstudier, men detta är en form som jag tror många inte klarar av. Utan jag tror, och nu är jag inte nostalgisk, utan jag tror att den bästa undervisningen sker i en lektionssal, där en påläst lärare håller föreläsning. Så har iallafall jag tagit del av den bästa kunskapen jag fått mig till livs. Och det funkade förr, och jag tror att den funkar lika bra idag. Idag då elever ska söka information och kunskap själv, det tror jag inte alls på.
Nej jag tycker att man ska lägga ner en del små högskolor och satsa på de större och bättre lärosätena.
 

det borde löna sig att jobba

Publicerad 2012-08-20 11:36:00 i

En sak som jag tycker är väldigt dålig, det är att ibland så lönar det sig inte för svenska högskole studenter att sommarjobba. För det ligger till så här. Om man har csn lån, så får man bara jobba upp till ett vist lönetak. Och råkar man gå över detta tak, då kan man riskera att få betala tillbaka pengar, och det är ju inte så kul kanske. Och detta medför att man som student verkligen måste ha koll på hur mycket man tjänar på sitt jobb, och jag vet av erfarenhet att detta gör att man inte kanske kan fokusera hela på jobbet. Och det sjuka är också att studenter tackar nej till jobb, för att de kanske är osäkra på hur mycket de kommer att tjäna. Jag har ju alltid tyckt att man ska uppmuntra folk till att jobba, så jag tycker att detta lönetak borde höjas rejält.
 
 

dubbelmoralen rasar

Publicerad 2012-08-20 11:31:18 i

Jag tycker att vi i Sverige borde ändra lite på en sak. Och det är att vi borde arbeta mera mot hur mycket vi studerar. För det är så sjukt att vi har nästan 400 000 arbetslösa svenskar, men å andra sidan har vi den mest utbildade befolkning i världen. Det är något som är snett där. Men det känns som att betyg idag inte spelar så stor roll, utan det som räknas är arbetslivserfarenhet. Så jag tycker att svenska politiker av idag brode satsa mer pengar på att få fram mer jobb.

jag har ändrat mig

Publicerad 2012-08-19 12:34:09 i

Som alla som följer denna blogg, så har jag ju inte direkt varit snäll mot Susanna Kallur. Men det har varit med all rätt förut då jag skrivit elakt om henne. För man måste undra vad det är som driver henne att fortsätta trots alla skador hon drabbats av. Men efter att ha läst en artikel om henne i Aftonbladet så kom jag lite på nya tankar. Och det första jag kom att tänka på, det är att självklart ska hon fortsätta. För hon är ju en sjukt trevlig idrottstjej, och vill hon fortsätta, så ska hon det. Och faktiskt, om hon lyckas att komma tillbaka, då tror jag det kan bli bra. Och jag hoppas att hon får avsluta sin karriär som hon vill. Genom att få chansen att visa att hon är en bra sprinter.

snart är det dags

Publicerad 2012-08-19 12:27:02 i

Man börjar märka att snart är det dags för hockeysäsongen. För man märker att antalet artiklar i media om hockey ökar. Och det är så kul att det snart är dags. För jag längtar verkligen.

nyhets trötthet

Publicerad 2012-08-19 11:39:50 i

Ibland kan jag känna något som jag skulle kalla för "nyhetströtthet". Och detta skulle jag beskriva som att jag inte orkar ibland ta in nyheter eller inte orka läsa artiklar helt i tidningar. Och det kan hända mig detta fenomen, och då undrar jag. Är jag ensam om detta?

försöker att somna om

Publicerad 2012-08-19 06:29:58 i

Trots att jag försöker att somna om, så går det oftast inte. Och grejen är den, att jag är så beroende av att jag kan sova. Hela min vardag och existens går ut mycket på att jag kan få sova bra. Och när det är som det har varit en längre tid, då jag inte har kunnat sova bra, då är det väldigt jobbigt för mig. Men det är som jag oftast tänker, då livet är jobbigt. Att det är bara att komma igen, och det blir nog bättre snart igen.

kan inte sova

Publicerad 2012-08-19 06:26:01 i

Hur många gånger har jag inte legat som jag gör just nu i min säng, och inte kunna sova? Det måste vara hundratals gånger som det har hänt. Och det är lika jobbigt varje gång. Och det som är det mest jobbiga med att inte kunna sova, det är alla tankar, oftast dåliga, som dyker upp i min skalle.

jag saknar dig

Publicerad 2012-08-18 02:44:02 i

Jag har bara en sak att säga till dig pappa, och DET ÄR ATT DU ÄR FAN I MIG DEN BÄSTA PAPPA jag någonsin kunnat haft. Och tack för allt du lärt mig, för det känns som att jag har lärt mig så mycket av dig. Men det som gör saknaden av dig så stor, det är att vi hade så mycket ogjort. Men jag får väl ta och göra allt det vi skulle göra, med min egna familj, om jag någonsin kommer att få chansen att bilda en egen familj. Jag hoppas det, för jag älskar barm och jag har så MYCKET kärlek att ge någon. Så jag tror att jag skulle bli en bra pappa och en bra man till NÅGON kvinna där ute. Jag vet att du finns, och jag kommer att göra allt för att finna dig.

ett år idag...

Publicerad 2012-08-18 01:58:00 i

Det är en MYCKET speciell dag för mig idag, och det beror på att just idag, för ett år sedan så gick min pappa ur tiden. Och när jag tänker på det, så är det otroligt att det är ett år sedan idag, som han gick bort. Men jag saknar honom fortfarande helt otroligt mycket, och jag kommer nog att känna en saknad till honom bra länge, Men det är inte så konstigt att det är så, för min pappa, Enok Karlsson var en helt FANTASTISK person. Och han är en sån stor förebild för mig. Jag kommer aldrig att glömma dig pappa, du är den STÖRSTE enligt mig.
 
 
Jag är så glad att denna bild finns, för den är så myckt glädje för mig. Ska säga att den är tagen efter en av MÅÅÅÅNG och långa middagar jag hade med mamma och pappa uppe i deras stuga. Och om jag inte minns fel så är denna bild tagen då jag och farsan är lite "berusade" efter en elle två snapsar. Vi skulle alltid skojbråka han och jag.....::)

en kula i pannan ska han ha

Publicerad 2012-08-17 23:21:51 i

Jag läser just nu om att Thomas Quick har blivit friad från ännu ett mord. Och det är ju helt sjukt när man läser om den stora cirkus som är kring denna SJUKT störda person. För hur många mördare är det inte som har gått fria på grund av Thomas Quicks alla lögner. Och vad har han inte kostat samhället. Nej jag tycker att han förtjänar att låsas in på heltid eller så ska han ha en kula i pannan. För fan vilken sjuk människa han verkar vara.

har cyklat idag....

Publicerad 2012-08-17 23:09:12 i

Jag har ju ÄNTLIGEN fått tag i en ny cykel. Och det är så skönt. För jag älskar verkligen att cykla. Och idag så fick jag ett infall att jag skulle cykla till Borlänge. Och det gjorde jag också. Men jag va ganska naiv när det kom till HUR JÄVLA LÅNGT det är att cykla till Borlänge och sen hem igen till Falun. Men det gick bra och jag fick en skön tur ute i dala naturen.

hur är det möjligt?

Publicerad 2012-08-17 12:48:07 i

Jag lyssnade på ekot för en stund sen, och där va det ett inslag som väckte mitt intresse. Och det inslaget handlade om att nästan 400 000 svenskar saknar idag jobb. När jag hörde om denna siffra så vaknade jag verkligen. För det är ju en helt sjukt hög siffra. Sen tänkte jag på en annan sak. Och det är att vi tar hit en massa invandrare som också självklart ska ha jobb i detta land. Men denna ekvation kommer ju i slutändan inte att gå ihop. Jag har sagt det förr, och det är att jag är inte rasist, men jag tycker att det är fel att vi inte tar hand om oss svenskar i första hand. För det går ju inte att ta hand om en massa invandrare när det knappt finns bostad och jobb till oss som bor i detta land. Det känns som om att invandrarpolitiken måste ändras, och det snart. Men jag måste betona, att vi ska självklart ta hit folk från andra länder. Det tycker jag är viktigt. Men då ska det vara folk som VERKLIGEN behöver komma hit.

kärlek?

Publicerad 2012-08-16 23:41:05 i

Vad är det? Kan ni tala om det för mig.......jag har inte fattat grejen

en säsong utan

Publicerad 2012-08-15 11:27:17 i

Nu när os är slut för denna gång, så börjar man ju att längta till andra stora sport evenemang. Och det jag tänker på främst är starten av elitserien i hockey. Men det är sjukt jobbigt att djurgården inte är med i år. Men det är ju bara att komma igen till nästa säsong.

avgå NU!!!

Publicerad 2012-08-15 11:20:51 i

Borde inte Annie Lööf avgå? Jo det tycker jag. För om man som högt uppsatt politiker inte har bättre koll, då ska man inte sitta i regeringen. Så för ditt eget bästa Annie, AVGÅ NU!!!!!!!!

sverige är sämre förberett

Publicerad 2012-08-15 10:40:01 i

Man kan läsa en intressant artikel idag om att Sverige skulle klara ett terrordåd sämre än Norge. Och det är väl inte direkt någon överraskning för mig. För jag tror faktiskt att det är så, att skulle det ske ett större attentat i Sverige, då skulle det leda till en smärre katastrof tror jag.

granska invandringen

Publicerad 2012-08-15 10:17:34 i

Det är bra att svenska tidningar granskar våra statliga verk, för det verkar ju behövas. För det är inte sant vad pengarna rullar när det ska festas till. Men det är en sak som jag tänker på, och det är att det verkar gå att granska allt i Sverige, men när det kommer till invandringen, och den kostar ju säkert åtskilliga miljoner i onödan varje år. Så är det att det verkar som att man inte får granska den. Jag är inte rasist, men jag tycker att man borde ha bättre koll på vilka som kommer till Sverige, och kanske också på att inte ta emot alla. Utan jag tycker att man enbart ska ta emot dem som verkligen behöver komma hit.

helt plötsligt

Publicerad 2012-08-15 01:48:28 i

Helt plötsligt så känns livet väldigt skönt att leva. För kanske så håller saker och ting på att ordna upp sig.

jag tröttnar aldrig

Publicerad 2012-08-14 01:31:24 i

Det är nog så att viss musik kommer jag nog aldrig att tröttna på....för det är sjukt vad musik kan få mig att må bra.

vad som än händer mig...

Publicerad 2012-08-14 01:16:04 i

Detta kanske låter konstigt, men vad jag än gör, i detta liv eller i ett annat, så kommer jag att vara lycklig. Och jag kommer att ta hand om mig själv och se till att jag själv mår bra. För jag är så trött på att se till att andra mår bra. Så jag tänker tänka mer på mig själv i framtiden.

men jag ska finna den...

Publicerad 2012-08-14 01:07:28 i

Jag kanske låter deppig som jag lät i mitt förra inlägg. Även om jag kanske aldrig finner "true love" i mitt liv, så kommer jag ändå att vara lycklig. Och jag tänker leva livet som om det inte fanns någon morgondag.

vad är kärlek?

Publicerad 2012-08-14 01:00:52 i

Den frågan är nog något som lär kommer att fundera på för resten av mitt liv. Och det känns ibland som om jag aldrig kommer att få uppleva äkta kärlek. Jag har en gång fått känna ÄKTA KÄRLEK och den tjej jag tänker på nu, det är henne jag nog alltid kommer att älska. Så är det bara.....

ser film och funderar

Publicerad 2012-08-14 00:31:36 i

Händer det att ni ligger i eran soffa och kollar på film, och så får filmen ni ser er in på andra tankar? Detta händer mig ganska ofta. Och eftersom jag är mycket intresserad av just filmmediet, så ser jag väldigt mycket film. Men det jag vill komma till, det är att jag är SÅ TRÖTT på att se film ensam. Jag saknar verkligen någon att hålla om och se på film med. För det är nog något av det mest UNDERBARASTE som finns. Att hålla om den man älskar och se på en riktigt bra film. För mig är det äkta kärlek....

jag känner mig dum...

Publicerad 2012-08-13 18:07:27 i

Jag får lite ont i magen när jag skriver som jag gör i mitt förra inlägg. För jag vet ju att jag framstår som en idiot när jag skriver såna inlägg. Men sanningen är den, att jag måste skriva av mig. För jag har så mycket tankar i huvudet och jag känner att här på bloggen är enda stället som jag känner att kan få ur mig dem. Jag måste skriva om det jag tänker på, annars blir jag nästan tokig känns det som.

du gjorde mig så glad

Publicerad 2012-08-13 17:50:31 i

Jag kan helt ärligt säga att DU är den tjej som haR gjort mig lyckligast hitintills i mitt korta liv. Och jag söRjer mycket att det aldrig blev du och jag. För jag tyckte så mycket om dig. Och jag tycker fortfarande om dig, för varje gång jag ser dig, så blir jag så varm i kroppen av glädje. Men du kanske inte känner samma för mig längre. Och jag förstår dig om du helt har glömt mig. Men jag klandrar dig inte om du har glömt mig. För du förtjänar nog en bättre kille än mig. Men DU ska bara veta en sak, och det är att jag ÄLSKADE verkligen dig av hela mitt hjärta, och jag glömmer dig aldrig....

Ulf Lundell ar på gång igen

Publicerad 2012-08-13 13:48:19 i

Det är kul att läsa om att Ulf Lundell är på gång igen med dels en ny skiva och sen en turneé. Ska bli kul att höra hans nya släpp, för det verkar som att Ulf är på gång med en lite "argare" och mer "politisk" skiva denna gång, och jag gillar denna sida av Ulf.

ett nattligt inlägg

Publicerad 2012-08-13 00:36:02 i

Jag ska snart sova, men det är bara en sak som jag måste skriva om. Och det gäller en sak som utspelade sig tidigare igår söndag, då jag var ute och sprang. Och det som hände var att jag såg DIG. Och alla som läser detta får ursäkta mig nu, men HERREGUD VAD SNYGG du var när jag såg dig idag.

vilken match de gjorde

Publicerad 2012-08-12 22:59:07 i

Just nu ligger jag i soffan och avnjuter ett glas vin och kollar in efterspelet efter Sveriges förlust mot Frankrike i os finalen. Och det va så sjukt synd att de förlorade, för de gjorde en sån jättebra match. De spelade precis så bra som jag hoppades. Och de visade ännu en gång att ett svenskt landslag kan preStera på världsnivå. Och jag är glad att vi är tillbaka. För det är här vi ska va. Och nu ser vi framåt mot os i Rio. För där kommer vi att ta guld i handboll. För det har jag bestämt.

sista os i SvT

Publicerad 2012-08-12 12:21:56 i

En sak som är lite trist, det är att detta blir det sista os sänds i SvT. För när os går i Rio om fyra år, då kommer de att sändas i betalkanalerna. Och jag tycker detta är en sorglig utveckling. För jag tycker att alla ska kunna se de större idrottstävlingara.

idag tar det slut....

Publicerad 2012-08-12 12:14:27 i

Det är lite tråkigt att os i London är slut idag. För det har varit ett mycket bra os tycker jag. Och jag måste säga att London os kommer gå till historien som ett av de mer välorganiserade tycker jag. Jag har lite av samma känsla som efter os i Sydney är 2000.

dagen efter bragden

Publicerad 2012-08-11 09:58:20 i

Jag är ju mycket för att ta till stora ord ibland, för att beskriva stora händelser i världen. Och nu vill jag ta till ordet "bragd" när jag vill skriva om hur stort det är att det svenska handbollslandslaget har tagit sig till os final. För jag tycker att det är stort, och dessutom så var det ju ingen som trodde på detta laget innan os. Så det måste ju va otroligt skönt för killarna att kunna motbevisa alla belackare som inte trott på dem.
 

vilken skön morgon

Publicerad 2012-08-11 09:49:03 i

Har för en liten stund gått upp, och nu sitter jag och spisar frukost och med Elton Johns ljuva stämma i bakgrunden. Dock så är inte allt bra med mig, för jag känner av inlines rundan igår i kroppen. Men det är skönt att känna av träningsvärk, det är som belöning för mig att man har tränat på bra.
 

har så svårt att glömma dig

Publicerad 2012-08-10 23:43:48 i

Detta inlägg är riktat till en MYCKET MYCKET MYCKET speciell tjej för mig. Du vet nog, om du läser detta vem du är. Men jag vill bara säga att jag har sjukt svårt att glömma dig. Du har för alltid en STOR STOR plats i mitt hjärta.

jag njuter

Publicerad 2012-08-10 23:00:11 i

Vad bra jag har det just nu. För just i detta nu så ligger jag i min tv-soffa och kollar på en musik DVD med Elton John. Och på mitt vardagsrumsbord står ett glas rött vin. Jag firar lite att Sverige har gått till final i os handbollen. För det ÄR riktigt kul att de är i ännu en stor final.

vi spelar os final....

Publicerad 2012-08-10 19:48:28 i

Det är nästan man inte tror att det är sant. Men DET ÄR SANT att vi spelar os final i handboll. Och jag som älskar handboll något oerhört mycket så är det helt fantastiskt kul. Och jag ska vara helt ärlig med att jag inte trodde på detta lag. Men jag är så glad att jag har blivit överbevisad ännu en gång. Nu tror jag på svenskt guld på söndag.

andra halvlek nu

Publicerad 2012-08-10 18:58:07 i

Nu är andra halvlek igång. Och nu gäller det för de svenska killarna att hålla ihop det. För gör de bara vad de är bra på, så kan det bli vinst ikväll.

halvtid nu....

Publicerad 2012-08-10 18:42:50 i

Nu är det paus i halvtid och en chans att pusta ut lite. Men det behövs för det är en mycket jobbig match att titta på i tv soffan....he he

åh vad härligt

Publicerad 2012-08-10 18:40:26 i

Detta är något som jag inte trodde jag skulle få vad med om igen. Och jag talar om ett svenskt landslag i handboll som spelar helt sjukt bra. Men det är det de gör nu.

ser på handbollen

Publicerad 2012-08-10 18:17:47 i

Nu är det allvar för de svensk killarna i handbollslandslaget. För just nu spelar de mot Ungern. Och så här långt spelar svenskarna grymt bra. Detta kan bli en kul kväll.

så ska de vinna

Publicerad 2012-08-10 10:22:12 i

Det som jag tror kommer bli viktigt ikväll, om sverige ska ha en chans att vinna, det är att de svenska målvakterna spelar på toppen av sin förmåga, och sen så måste vi sätta våra chanser. Jag tycker att killarna inte direkt har haft skärpan hittills i OS. Jag tror att dessa två saker kommer bli viktigt för en vinst ikväll.

ikväll gäller det

Publicerad 2012-08-10 10:18:22 i

Ikväll är det en mycket viktig match för svensk handboll. För ikväll så möter Sverige Ungern i semifinalen i OS. Och det kommer nog att smälla rejält ikväll, för det är ett bra Ungern som vi möter. Och jag vågar inte till mig att gissa på ett slutresultat. Men självklart så tror jag på svensk seger.
 

jag fattar inte grejen

Publicerad 2012-08-08 13:40:54 i

Är det verkligen konst som Lars Vilks håller på med? Jag tycker verkligen inte det. Och hur kan det komma sig att det han håller på med är konst. För mig är det inte det.

vad gör han på os?

Publicerad 2012-08-08 13:30:10 i

Jag blev mycket förvånad när jag såg att den svenske stavhopparen Alhaji Jeng är med på os i London. Och hur kan detta komma sig? För han har ju inte presterat ett dyft de sista fem åren. Jag tycker detta är sjukt konstigt. Och det var också med ett stort smil på läpparna av ren skadeglädje, när jag såg att han gjort bort sig totalt i kvalet. Vilken idiot denna kille är. Hur vore det om du skulle lägga staven på hyllan och skaffa dig ett liv kanske....

svenskt bistånd stoppas

Publicerad 2012-08-08 13:06:55 i

Jag tycker att det är bra att det svenska biståndet till Rwanda stoppas. För det känns ju som att dessa pengar hamnar i helt fel händer, och det är bra att man då stoppar biståndet.För dessa pengar är ju till för att de ska hjälpa fattiga människor till ett bättre liv, om man ska förklara något enkelt. Men det känns ju som att svenska biståndspengar hela tiden hamnar i helt fel händer.

det får ta sin tid...

Publicerad 2012-08-08 02:38:51 i

När det gäller pappas bortgång så känns det som att det kommer att ta lång tid för mig att komma över att HAN ÄR borta. Och jag känner att jag måste få sörja i min takt. Så det sämsta man kan göra för mig. Det är att säga till mig hur jag ska sörja. Jag gör detta på mitt sätt, och det får ta den tid det tar.

hur kan man säga så?

Publicerad 2012-08-08 02:35:35 i

Vissa som är i min närhet har sagt till mig, att jag måste lägga min pappas bortgång bakom mig nu. Och att det är dags för mig att rycka upp mig och gå vidare. Men detta är nog något av det jobbigaste jag kan höra just nu. För det är inte så lätt för mig att "bara glömma pappa och gå vidare i livet..."

en vän jag bryr mig om

Publicerad 2012-08-07 01:37:05 i

Är det inte så att vänner, det är nog bland det viktigaste man har i livet. För jag tycker så. Dock så har jag råkat ut för detta med att vänner sviker mig en hel del gånger. Och det är lika jobbigt varje gång det händer. Detta har också haft en negativ påverkan på mig. Och det är att jag har fått svårt att lita på folk. Och det tar längre tid för mig att kunna lita på en person idag.
Men jag har lärt känna en person som har kommit att visa sig vara en väldigt fin vän. Och det är så skönt att såna personer finns. Jag trodde inte det....

lyssnar på Melissa Horn

Publicerad 2012-08-07 01:31:08 i

Jag har avnjutit Melissa Horns live-skiva "live på cirkus" ikväll. Och vad bra den är, och vilken röst hon har. Hon sjunger ju så bra att man bara inte kan sluta lyssna.

sveriges största rättsfall

Publicerad 2012-08-06 11:42:18 i

Jag läste en mycket bra och välskriven ledare i Dagens Nyheter idag, som handlar om rättskandalen kring mytomanen Thomas Quick. Och jag måste säga, att hur har de kunnat blivit så hä? Hur har det svenska rättsystemet kunnat gå på Quicks lögner under alla dessa år. Men det mest hemska i detta är ju att det går fria en hel drös med mördare, som nog aldrig kommer att tas fast.
 

sköna månda morgon

Publicerad 2012-08-06 11:35:31 i

Vilken otroligt hemsk natt det var, jag drömde mardrömmar och kunde inte sova. Så nu är man bra trött, så idag blir det att ta de lugnt. Blir nog att ta en långpromenad, ska handla lite mat och fylla på kylskåpet. För det ekar nästan där inne....

åh vad jag saknar dig....

Publicerad 2012-08-06 02:51:19 i

Pappa, jag saknar dig så oerhört mycket ibland så jag nästan tror att jag blir tokig. Men det jag saknar mest hos min pappa, det är alla dessa småsaker med han. För det första så saknar jag att höra hans röst när jag brukade ringa. Och sen saknar jag faktiskt bara att höra hans röst. Detta kanske låter konstigt. Men jag saknar hans norrländska röst väldigt mycket. Sen saknar jag hans historier också väldigt mycket. För min pappa var en av de bästa historie berättarna jag mött. Och när pappa berättade sina historier från när pappa växte upp, då kändes det som att man förflyttades tillbaka till den tiden.
När jag skriver dessa rader om min pappa, så är det nästan så jag börjar att gråta. För min pappa var en sån fin person, och grejen är den, är att vi hade så mycket ogjort tillsammans. Vi hade planerat så mycket som skulle göra tillsammans han och jag. Och att jag aldrig kommer få chansen att göra allt det med han, det ÄR SÅ JÄVLA jobbigt att tänka på.

jag SKA VINNA!!!

Publicerad 2012-08-06 01:31:28 i

Det jag kommer att skriva om nu, det är viktigt för mig att det går fram. För det jag vill säga är, att jag ÄR en vinnare. Och hur jävligt det än är i mitt liv så kommer jag att komma ut på andra sidan som en vinnare. Och jag LEVER för att komma dit också. Det är min drivkraft här i livet. För jag vet att det finns ett annat, mycket bättre liv som väntar på mig någonstans. Och jag kommer kliva över lik för att komma dit. Och jag tycker synd om den eller de som försöker att stoppa mig......dem

men jag vet hur

Publicerad 2012-08-06 01:17:52 i

Men jag vet nog hur jag ska klara av denna situation också. Och det är att jag kommer att "kliva in i min egna värld" och försvinna för ett tag. Det känns som att det är det enda rätta jag kan göra just nu. Och när jag talar om detta så betyder det att jag kommer att läsa sjukt mycket med böcker, lyssna på massor av musik, träna hårdare än jag någonsin har gjort. Och sen som kronan på verket så kommer jag att skämma bort mig med god mat och en massa goda viner. Jag allt handlar helt enkelt om att ta hand om sig själv. Och det är det jag ska göra nu. Och en sak till, det är bara jag själv som formar mitt liv. Jag tänker inte be om hjälp från någon. Jag vill klara mig själv.

mycket skit ska man stå ut med....

Publicerad 2012-08-06 01:08:34 i

Det känns som att mitt liv hela tiden består av en massa hinder som jag måste övervinna. Och saken är den att jag hela tiden har kunnat klara mig över alla dessa hinder. Men efter denna dag så känns det som att det blir allt svårare för mig att komma på nya sätt att övervinna hindren. Och det är en känsla som inte är bra för mig.

har en svår seinfeld period

Publicerad 2012-08-05 23:54:43 i

Har kollat på sjukt många Seinfeld avsnitt på den senaste tiden, så man kan nog lugnt säga att jag är inne i en djup Seinfeld period just nu. Och för bara någon minut sen så tittade jag på mitt favorit avsnitt "Soup nazi", och jag kan kolla på detta avsnitt hur många gånger som helst. Men det är ju så bra. Och han som spelar sopp nazisten, han gör det så övertygande och bra.

jag tänker på dig

Publicerad 2012-08-05 19:32:35 i

Kom just att tänka på DIG när jag läste denna dikt i en bok nyss. Och det är inte sant vad jag tänker på dig ofta i dessa dagar......" jag vill vara din kärlek, allt mitt är ditt, så rädd att jag ska glömma bort dig, du är så långt bort just nu. allt som är kärlek är du...."

små deppigt

Publicerad 2012-08-05 19:14:25 i

Vad denna kväll inte riktig blev som jag tänkt. Och gud vad jag känner mig riktigt nere just nu. Och denna känsla jag har i kroppen, den är INTE bra. Det är så man blir lite rädd faktiskt. Och detta menar jag på allvar. Jag är lite rädd....vet inte riktigt vad jag ska göra....men det ordnas väl sig

Pride festivalen....

Publicerad 2012-08-04 23:55:15 i

Det är intressant att läsa omx detta årliga spektakel som heter "Pride festivalen". Och ändå sen de startade med denna festival så har jag undrat varför den finns? För är det inte så att festivalen mer förstärker fördomarna mot folk som har en annan sexuell läggning än att det ska bli bättre. Jag har ju alltid tyckt att folk får leva hur de vill. Jag ser inga hinder i det.

reser iväg imorgon

Publicerad 2012-08-04 23:47:10 i

Det ska bli skönt att resa iväg och hälsa på mamma imorgon. Det var ju nu ett bra tag sen jag träffade henne. En sak som gör lite ont fortfarande, det är att jag inte längre kan skriva att jag ska hälsa på mamma OCH pappa. Det gör fortfarande ont i kroppen att tänka på att min pappa inte lever längre.

nnnneeeejjj

Publicerad 2012-08-04 22:25:19 i

Vad synd att Torneus inte fick någon medalj. Och vad nära det var att han fick ett brons. För det skiljde enbart en enda centimeter till ett brons. Men jag är nöjd med hans insats. För vem trodde detta om Torneus för ett tag sen. Jag gjorde inte det. Men det är så skönt att bli överbevisad.

den brittiska publiken

Publicerad 2012-08-04 22:17:35 i

Jag måste ge en eloge till den brittiska publiken. För de visar upp en mycket sportslig sida tycker jag. De hejar inte bara på sina egna atleter, utan de hejar fram alla andra. Det gillar jag mycket.

en chans kvar

Publicerad 2012-08-04 22:11:26 i

Det är ett enda hopp kvar för Torneus. Och jag hoppas att han kan samla ihop sig och hoppa så han kan ta en medalj. Han har ju kapaciteten för det.

nej fjärde plats nu

Publicerad 2012-08-04 22:08:08 i

Nej vad trist att Torneus är nedpetad till fjärde plats. Men jag hoppas att han kommer igen i sista hoppet. Men ska man vara ärlig, så gör han en helt sjukt bra tävling.

det är JU HELT SJUKT

Publicerad 2012-08-04 21:59:33 i

Vad är det som händer. Helt plötsligt så hoppar Torneus sjukt bra. Och just nu ligger han på andra plats. Detta kan sluta kul för oss svenskar.

ser på os....

Publicerad 2012-08-04 21:47:45 i

Det blir mycket os ikväll och det känns som att det kan bli ännu roligare för oss svenskar. För just nu så presterar längdhopparen Michel Torneus bra resultat, och det är så kul. För när allt stämmer så kan han vara med och slåss om medaljer. Och jag hoppas att det går bra för han nu i sina tre återstående hopp.

lördag förmiddag

Publicerad 2012-08-04 13:00:04 i

Vilken VILKEN start det blev på denna dag, för först så vaknar man upp och när man drar undan gardinerna i mitt sovrum så ser jag att det är sååå fint väder ute. Och sen så får vi en medalj till under detta os i London. Det är triathleten Lisa Nordén som har tagit silver. Och jag såg nästan hela loppet, och som hon genomförde det. Jag tycker att det var synd att hon inte fick vinna ett guld. Men ett silver är inte dåligt det heller.
 
 

har gått vidare...

Publicerad 2012-08-04 01:47:54 i

Jag känner på mig att jag har skrivit väldigt mycket om DIG på sista tiden här på min blogg. Och det kanske känns som att jag inte har gått vidare i mitt liv. Men det har jag. Och jag inser att det aldrig kommer att bli något mellan DIG och mig igen. Men jag känner inga hinder att skriva om den fantastiska tid vi hade tillsammans. För den va så sjukt fin. Och jag känner också sån styrka i att jag har gjort en sån fin tjej som DU lycklig en gång i tiden.

en del av mitt hjärta...

Publicerad 2012-08-04 01:14:29 i

Jag lyssnar på Tomas Ledin just nu, och nu lyssnar jag på hans låt "en del av mitt hjärta" och denna låt får mig att tänka på DIG. För i texten till denna låt så sjunger han att "en del av mitt hjärta kommer alltid att tillhöra dig" och det är så sjukt sant. För det är exakt så jag känner för DIG fortfarande och kommer nog under en bra lång tid av mitt liv känna så. Jag vet, jag kanske är patetisk som skriver så här, men jag tänker inte dölja något.

den bästa balladen...

Publicerad 2012-08-04 00:37:08 i

Jag är ju en stor fan av den musik som Ulf Lundell har skapat genom åren, och det verkar som att denna fanatism, som jag har till hans skapande inte kommer att ta slut. Men det är ju svårt att inte gilla Ulf´s musik, för den är ju så bra.
Och ska man ta ut en enda låt som jag tycker är bättre än alla hans andra låtar, så blir det ju bra svårt. Men en som jag fastnat extra för, så är det mästerverket "Coco" som finns på skivan "Club Zebra". Jag vet inte vad det är som gör att jag älskar just denna låt framför alla andra bra låtar med Ulf. Men ska jag vara helt ärlig, så får denna låt mig att tänka på en "viss" tjej som jag fortfarande älskar, och jag kommer nog alltid att älska henne så länge jag lever. Men denna låt handlar om så mycket. Men framför allt så handlar den om att älska någon jättemycket, men så tar det slut. Och så står man där helt ensam igen. Och känslan som infinner sig i kroppen efter att man har levt med en person en längre tid, och det känns bra, men trots detta så funkar det inte. Det är en så SJUKT jobbig känsla. För när jag var tillsammans med DIG, då var det verkligen bra. Och detta är jag helt ärlig om. För DU är den tjej som jag har älskat av hela mitt hjärta. Men det är kanske som Ulf sjunger om i slutet av "Coco", och jag tror nog det stämmer."Men jag hoppas att du har hittat din man nu, och kommit till ro..."

tack och lov så är de borta

Publicerad 2012-08-03 23:32:12 i

Jag är inte förvånad att det blev änhu en förlust för de svenska handbollstjejerna i os. Men det är ju inte så konstigt, för de spelar ju som idioter på planen. Och det är jobbigt för en handbolls älskare som jag att ta till såna starka ord. Men det är sant, för de spelar helt enormt dåligt. Jag ska ärligen säga att det var länge sen jag har sett ett handbollslag spela så dåligt, som just tjejerna har spelat i denna olympiska turnering. För när jag såg matchen mot Frankrike, då var det som att ett svenskt division fem lag ställde upp sig mot Frankrike. För inte fan var det ett svenskt damlandslag som spelade den matchen, och med det menas ju att de ska va de allra bästa tjejerna inom svensk damhandboll. Jag tycker att det är synd att svensk damlhandboll har sjunkit så långt tillbaka som de har gjort. För i sina bästa stunder så spelar de en jättefin och bra handboll. Men inför detta os, så känns det som att det har hänt något, och det är något som måste ändras fort. Men sen så tror jag att det är också så att vi är helt enkelt inte bättere än så här.

ni måste testa det...

Publicerad 2012-08-03 23:23:27 i

Jag fick ett infall ikväll att ge mig ut på en kvällsrunda på inlines. Och detta är något jag inte ångrar alls. För det var så skönt väder ikväll, det var en sån där underbar svensk sommarkväll. Och jag tror nog att det bara går att uppleva såna här kvällar just i vårt land. Och det är därför som jag helst inte vill åka bort över sommaren i Sverige. För det finns inget som är så fint som just en svensk sommarkväll....

kan inte sluta tänka på dig...

Publicerad 2012-08-03 20:08:17 i

Just nu så står jag i mitt kök och lagar mat, och har ett glas gott vin i ena handen. Jag lagar min absoluta favorit rätt. Så jag borde må bra, men det gör jag inte. För jag tänker på DIG. Och jag kommer nog aldrig att sluta tänka på dig, för du var verkligen en helt fantastisk tjej. Och jag kommer lääääänge gräma mig för att det inte funkade mellan oss, och du ska veta, att du gjorde mig otroligt glad. Men det är bara nu att gå vidare och tänka på den tid vi hade.

ta en öl med Guillou....

Publicerad 2012-08-03 19:48:52 i

. Många år så har författaren Jan Guillou varit en stor favorit hos mig. Det är svårt för mig att säga varför han är så bra, men det första jag kommer att tänka på, det är att han skriver verkligen böcker som är sjukt läsvärda. Och de är grymt välskrivna också. En sak som jag kommer att tänka på då jag läser hans bok "Ordets makt och vanmakt - mitt skrivande liv", det är att fan vad nice det hade varit att ta en öl med Janne och snacka med han. För han verkar vara en rätt nice person att diskutera världsliga saker med. Och jag är ju en sån person också.

grattis Håkan

Publicerad 2012-08-03 14:17:03 i

Helt klart är ett av de största ögonblicken för mig under detta os, då jag läste att skytten Håkan Dahlby hade tagit en silver medalj. För jag tycker att han är så värd en os medalj, och som han gjorde det också. Han sköt som en gud tydligen under finalen, så det är ju bara ren otur att han inte fick med sig en guldmedalj.
 
 

ingen final för Moa...

Publicerad 2012-08-03 13:52:45 i

Såg nyss att Moa Hjelmer inte lyckades att ta sig till final. Och det va synd, för jag hade bra gärna sett henne i finalen. Men jag tycker ändå att hon gjorde sitt bästa. Och det är ju inte i detta os som hon ska va på topp, utan i nästa om fyra år.

han borde hyllas mer...

Publicerad 2012-08-03 13:32:16 i

Imorgon är faktiskt en dag som borde uppmärksammas mer. För imorgon är det exakt ett hundra år sedan Raul Wallenberg föddes. Och jag tycker verkligen att detta borde hyllas. För han var verkligen en sann hjälte ut i fingertopparna. Men det är en sak som jag tänker på, och det är det enormt fula minnesmärke som finns i Stockholm tills hans minne. Jag tycker att man borde ha kunnat gjort ett finare minnesmärke för att hylla Raul.

inget mer bistånd till Kongo

Publicerad 2012-08-03 12:45:06 i

Det är ju helt otroligt att Sverige i snart 14 år har betalat ut 40 miljoner kronor i bistånd till Kongo. Men det verkar inte som att de pengarna har kommit till rätta händer, för det verkar ju som att det är värre än någonsin i detta krigsdrabbade land. Men jag tycker att nu får det vara nog, och vi ska inte betala ett öre mer i bistånd. Över huvudtaget så tycker jag att Sverige ska vara mer strikta med vart vi skänker pengar. Dessa 40 miljoner hade vi kunnat investera i bättre vård till våra äldre, fler lärare i skolan osv.

hur är det möjligt???

Publicerad 2012-08-03 00:29:47 i

Jag har ju dagens nyheter som morgontidning. Och den stora nyheten i veckan har ju varit det stora avslöjandet att svenska myndigheter använder skattemedel till interna fester och middagar. Och nu talar vi inte om några blygsamma belopp, utan det är hundratals kronor. Och frågan jag ställer mig är. Hur har det kunnat blivit så här? Det är helt sjukt att högt uppsatta politiker spenderar mina skattade pengar på fester och vinprovningar.

torsdag kväll...

Publicerad 2012-08-02 23:52:12 i

Jag ligger just nu i min säng och lyssnar på the Cure och läser en bok. Just nu så mår jag bra och det är så skönt. För det har varit en väldigt jobbig vecka, men som så många gånger förr så fixar jag det. Och det är så skönt när det till sist löser sig.

såååå kassa

Publicerad 2012-08-02 20:00:27 i

Jag är ju en stoooor älskare av hansboll, och därför var det mycket sorgligt att se när svensk damlandslags handboll begick sen egen begravning senast mot Frankrike. Men det kändes lite så, för jag har nog aldrig sett ett lag spela så dåligt som just tjejerna gjorde då. Det var så synd att se, och jag tror det kommer dröja länge innan ett svenskt damlandslag i handboll kommer vara med och slåss om titlar igen efter detta GIGANTISKA fiasko.

frölander är ute

Publicerad 2012-08-02 14:02:46 i

Våra medaljhopp faller en efter en i dessa dagar. Och det är ju trist att se, men ska sanningen fram, så är det inte många av våra svenska os-deltagare som inte skulle ha åkt till London, om jag fått bestämma. Och den senaste i raden som har åkt ut, det är Lars Frölander som åkte ut på 100 m fritt. Men jag trodde inte på att han heller skulle ha någon chans, för det är ju länge sedan som han visade någon stor form. Och varfär är han med i årets os trupp? Det fattar inte jag, utan jag tycker att han borde ha stannat hemma.

dags för pride festivalen igen

Publicerad 2012-08-02 12:58:19 i

Det är ju dags igen för pride festivalen i stockholm. Och jag undrar alltid varför denna festival finns? Jag är självklart för att folk ska få ha den läggning de vill. Och jag är för öppenhet. Men det jag tänker på är om inte denna festival mer ökar föraktet mot hbt-rörelsen än att den ska motverka det.
 
 

jag är besatt...

Publicerad 2012-08-02 01:02:38 i

Jag känner verkligen ett hänt stöd i att lyssna på muSik. Och jag kommer nog aldrig att sluta med detta....

kopplar av med u2

Publicerad 2012-08-01 22:58:36 i

Ska strax avsluta denna kväll, men innan jag sover så tänkte jag kolla på en DVD med u2.

har läst en bok....

Publicerad 2012-08-01 16:46:23 i

Idag har jag läst klart boken ."Kee Marcello - rockstjärnan gud glömde." Och jag måste säga att jag detta var en mycket välskriven och läsvärd bok. Den är ganska sorglig emellanåt för Kee har sannerligen fått kämpa för att komma dit han är idag. Och sen så fattar jag inte hur det kan komma sig att han lever idag, med tanke på det enorma drogmissbruk han har levt med under större delen av sitt liv. Men det var en bra bok som också göra att jag ställer mig några frågor med hur musikbranschen fungerar. För det verkar vara en rätt sjuk bransch ju mer man läser om den. För man får en rätt bra inblick i hur den fungerar bakom kulisserna. Och det är rätt sjukt dåligt av gruppen Europe att inte ta med Kee på gitarr, när de bestämde sig för att göra en comeback runt år 2000. Och jag förstår ganska mycket av Kees besvikelse då. Fast ska man va helt ärlig, så passar nog John Norum bättre som gitarrist i Europe.

Karonen till final....

Publicerad 2012-08-01 13:36:41 i

Vad glad jag blev när jag läste att roddaren Lassi karonen hade tagit sig till final. Och nu när han är i final, då tror jag han kan överraska. Jag tror han tar medalj.

tror inte på Alshammar

Publicerad 2012-08-01 13:30:05 i

Igår blev det ju klart att simmerskam Therese Alshammar ställer upp och tävlar på fredag. För hennes skada är inte så allvarlig så att hon inte kan tävla. Men jag tror att chanserna för henne att ta medalj har minskat betydligt.

håller låg profil....

Publicerad 2012-08-01 02:41:37 i

Efter det som hänt, så tror jag att jag hålla en väldigt låg profil ett tag. För nu orkar jag fan inte med mitt jag en stund.

jag kanske låter deppig...

Publicerad 2012-08-01 02:36:56 i

Det jag skriver om här på bloggen kanske är i svartaste laget, och det är kanske en och annan som undrar hur det är med mig. Men jag säga en sak, och det är att jag kommer fixa detta. Det kan jag lova er.

livet

Publicerad 2012-08-01 02:22:59 i

Jag måste få ordning på mitt liv nu, annars så känns det som att det kan gå riktigt illa. För jag är så trött på detta så kallade liv jag har. Det känns som att jag försöker göra allt rätt, men att det hela tiden går åt helvete jämt. Och så fort som jag har mått bra en tid, så är det alltid något som gör att jag åker ner i skiten igen...

jag mår inte bra nu

Publicerad 2012-08-01 02:17:42 i

Fan det känns inte bra just nu. Och detta är INGEN bra känsla jag har i kroppen just nu. För jag känner så väl ihåg denna känsla, och när jag känner så här, då är det verkligen inte bra.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela