klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

de är klara för semi...

Publicerad 2012-12-31 22:04:19 i

Vad kul det är att följa våra svenska killar i junior vm i hockey. Och senast så vann de ju mot Finland, och det är för mig MYCKET skönt. För jag älskar verkligen varje gång vi vinner över Finland i hockey. Nu är ju de svenska killarna klara för semi, och nu kan allt hända. Och eftersom de har spelat så här bra, så tror jag faktiskt att de kan vinna guld även denna gång.

lyssnar på Eldkvarn...

Publicerad 2012-12-31 20:34:07 i

Just nu ligger jag i min säng och har det skönt. Har nyss avnjutit god mat. Det blev en god chiligryta bestående av vad jag hade hemma helt enkelt. Drack ett gott vin till som verkligen passade att ha till grytor. En annan sak som jag lärt mig under år 2012, det är att kombinera vin och mat. För det är verkligen sant, att ett riktigt gott vin kan göra den godaste rätt så mycket godare. Och det tänker jag verkligen ta med mig in på det nya året.

så jäkla skönt...

Publicerad 2012-12-31 18:20:23 i

Vilken skön kväll det har varit så här långt. Jag är hemma och tar det bara lugnt. Har stängt av telefonen och lagt mig ner i ett skönt och hett bad. Jag tror inte att denna kväll kunde ha börjat bättre. Helt klart kommer också år 2012 att vara det år då jag upptäckte tjusningen med att ta långbad.
Men det är faktiskt skönt att bara ta de lugnt och inte vara på någon stel middag eller fira in det nya året på krogen. Utan ikväll blir det att njuta av min goda mat och ett helt nytt vin som jag köpt.


Till sist vill jag bara säga ännu en gång, att PAPPA, DU ÄR HELT KLART DEN BÄSTA PAPPA JAG NÅGONSIN KUNNAT HAFT!!!!!!!

nyårsafton 2012

Publicerad 2012-12-31 11:35:23 i

Så är då dagen här, det är årets sista dag. Jag har tänkt tillbaka väldigt mycket på det år som nu är slut, de senaste dagarna. Och för mig själv, så har det varit ett rätt så bra år. Och det är ett år som jag kommer att komma ihåg, som det år då det hände så otroligt många saker i mitt liv. Men ett bra år var det. Och jag hoppas att nästa år blir minst lika bra.

läste nyss klart...

Publicerad 2012-12-30 20:50:26 i

För bara några minuter sen så läste jag klart boken "frukost på en främmande planet" som är skriven av Ulf Lundell. Och VILKEN njutning det har varit att läsa denna fantastiska bok. Trots att den är på över sju hundra sidor, på är den väldigt lättläst. Och eftersom den är skriven ganska mycket i dagboks form, så är det kul att få en liten inblick i hur personen Ulf Lundell tänker. Och en sak som har slagit mig efter att ha läst klart denna bok, det är att han har fan starka åsikter. Och han verkar ju också stå för vad han säger.

fler borde upptäcka Lundells prosa...

Publicerad 2012-12-30 20:36:21 i

För mig kommer år 2012 vara året då jag upptäckte Ulf Lundells litteratur. Och jag är så glad att jag gjorde det. För det finns SÅ MYCKET att upptäcka där. Och jag hoppas att fler kommer upptäcka Lundells prosa också.

han skriver så man gråter...

Publicerad 2012-12-30 20:27:16 i

Jag läser just nu den där Ulf Lundell boken sosjungm jag skrev om tidigare ikväll. Och jag läste nyss ett citat som jag bara måste dela med mig av....

"sjung om min dröm om kärleken
sjung om hungern efter lyckan hos henne
jag aldrig vågade fråga...
Var är hon nu?"


tack för musiken...

Publicerad 2012-12-30 18:48:13 i

Kollar just nu på tack för musiken. Och jag måste säga att jag gillar detta program mycket. För det är så kul, att svenska musiker får komma till ett tvprogram och prata om det de är bra på, nämligen att göra musik.

bli äldre...

Publicerad 2012-12-30 17:24:29 i

Vad jag tycker att det är skönt att bli äldre. Jag har inga problem med det. Sen blir jag ju bara snyggare och snyggare ju äldre jag blir....he he

idioter säger jag...

Publicerad 2012-12-30 17:15:08 i

Jag brukar kalla såna där personer, som inte kan vara ensamma för "trygghetsnarkomaner" men det finns också ett annat ord för dom, och det är IDIOTER!!!!!!!!!

att vara ensam...

Publicerad 2012-12-30 17:11:46 i

Varför har så många svenskar svårt att vara ensamma? Det är något som jag inte fattar. Men det känns som att många skaffar en partner att leva med och bo med, nästan enbart för att de inte vill vara ensamma. Och det är ju lite intressant också att många nämner hur skönt det är att leva med någon, och slippa vara ensam, före hur mycket de älskar denna person.

läser Lundell...

Publicerad 2012-12-30 17:01:51 i

Den bok som har fått mig att överleva julhelgen och nu snart nyår, det är Ulf Lundells bok "frukost på en främmande planet". Detta är en tegelsten på 830 sidor, och den kräver sin man att läsa den. Men det är en fascinerande bok att läsa. För boken har formen av en blogg, och innehållet i boken är skrivna precis som när man skriver i en blogg. Därför tror jag att äldre läsare kan ha svårt att ta till sig dessa sidor. Men är man van att läsa bloggar, då tror jag det är lättare att läsa. Hursomhelst så är det en bra och läsvärd bok.

året som varit...

Publicerad 2012-12-30 10:28:47 i

Det är svårt för mig att skriva om det snart avslutade året. Men det jag kommer på nu så här på rak arm är att det har varit ett väldigt händelserikt år.

sista söndags morgonen...

Publicerad 2012-12-30 10:17:16 i

Har gått upp för en stund sen, och nu sitter och käkar frukost. Och det som är lite speciellt just med denna morgon, det är ju att det är sista söndagen på detta året 2012.

det går bra nu....

Publicerad 2012-12-29 11:12:39 i

Jag måste säga att djurgården har kommit igång nu. Senast så vann de mot Västerås på straffar. Och det som är så skönt med denna vinst, det är att nu är laget femma i ligan. Och fortsätter denna fina trend, då kan det bli en kul vår för oss fans av djurgården.

lördag förmiddag....

Publicerad 2012-12-29 11:06:54 i

Det har varit en skön lördags morgon idag. Har ätit en lång och god frukost. Jag inhandlade ju mat igår och fyllde upp kylen rätt så rejält. Och det är en fröjd att vakna upp och öppna ett fyllt kylskåp.

jag är så känslig...

Publicerad 2012-12-28 19:52:08 i

Jag hörde just Peter Jöback framföra O helga natt i så ska det låta. Och fan vad jag fick en tår i ögat när han sjöng. Men det är få artister i Sverige som kan sjunga den låten som just Peter.

det blev ingen bio....

Publicerad 2012-12-28 19:47:25 i

Det är lite trist att det inte blev någon bio ikväll. Men jag är för en gångs skull sjuk i influensa. Och det är inte vanligt ska jag säga er.

dags att avgå nu Lööf...

Publicerad 2012-12-28 11:48:40 i

Vad jag ogillar politikern Annie Lööf. Och jag tycker det vore mycket skönare om hon avgick som partiledare för centerpartiet. För jag undrar lite vad de håller på med i det partiet. För hur kan man göra utspel som att man vill att Sverige ska öppna gränserna helt och ha fri invandring i tider som dessa? Det är för mig helt obegripligt.

dagen efter...

Publicerad 2012-12-28 11:38:17 i

Det är skönt att vara hemma efter julfirandet i Stenungsund. Men vad seg jag är idag efter den långa hemresan igår.

vad konstigt det är....

Publicerad 2012-12-27 19:50:54 i

Genast när jag ser att denna buss passerar landskapsgränsen till Dalarna så känner jag genast en varm och go känsla i magen. Och det beror mycket på att jag trivs så enormt bra här i detta fantastiska del av vårt långa och fina land. Och jag känner också att jag vill bo länge här.

vad segt det går

Publicerad 2012-12-27 19:41:43 i

Har snart bara timmen kvar tills jag är framme i Falun. Och då har jag avverkat nästan åtta timmar på denna buss som startade sin resa i Göteborg.

dessa ungar....

Publicerad 2012-12-27 14:42:43 i

Det har varit en skön resa än så länge, men för en stund sen så klev en pappa ombord med sina två barn. Och självklart ska ena killen sitta och spela spel på en dator. Och det är något äckligt actionspel som blinkar utav bara fan. Och jag blir sjukt störd av detta, så jag har bra svårt att koncentrera mig på min bok. Och varför ska barn hela tiden vara så sysselsatta hela tiden? Varför kan de inte bara sitta ner och va tyst, eller kanske läsa en bok.

hemfärd...

Publicerad 2012-12-27 12:22:33 i

Just nu så sitter jag på bussen upp till Falun. Och det ska bli skönt att komma hem nu. Fast jag måste säga att det har varit en kul jul, och för att inte tala om julafton. Det blev en magisk kväll med många sköna skratt och enormt god mat.

fick en julklapp av min syster...

Publicerad 2012-12-18 23:20:02 i

Jag hoppas verkligen inte att detta inlägg här i min blogg ska misstolkas. Men det jag vill skriva är en sak som hände igår. Och det är att jag fick en julklapp av min syster, och det kanske skulle kanske ha varit till stor glädje för vem som helst, dock gäller detta inte mig. För som det är nu, och där min relation till min syster inte direkt är bra, så tycker jag faktiskt att hon kunde ha låtit bli att ge mig denna julklapp. Jag vet att jag kanske framstår hon konstig nu, men det är så här jag känner. Jag vill ju tänka på henne så lite som möjligt, och därför ville jag inte igentliien ha hennes julklapp.

snart är det jul....

Publicerad 2012-12-18 19:20:00 i

Vad ska man igentligen säga om denna dag. Det enda jag kan säga att det har varit lite av en "upp och ner dag". Det har både varit en väldigt jobbig dag, men samtidigt har den varit bra. Jag var till psykologen idag, och sessionen där var en av de jobbigare på länge. Och jag var bra skeptisk på att jag skulle gå dit. Men jag tog mig i kragen och gick dit. Och det var faktiskt bra gjort av mig. Men jag var HELT SLUT när jag gick därifrån.
Efter det så uträttade jag några ärenden på stan, och avslutade det sen med att hälsa på min gode vän Ylva. Och jag var bra skör när jag var hemma hos henne.Men det var skönt också att träffa henne, för hon är helt klart DEN finaste vän och person jag träffat. Jag fick också två julklappar av henne, och när jag tog emot dem, så blev jag så rörd att jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna. För jag är så ovan vid den godhet som hon visar mig.
 
 

ett hårdare klimat...

Publicerad 2012-12-18 10:27:13 i

Efter en mycket jobbig natt så sitter jag nu vid mitt matbord och äter frukost.
Ibland blir man bara så arg över hur Sverige funkar ibland. För jag läste nyss en artikel om att antalet familjer med barn som blir vräkta, tydligen bara ökar och ökar. Och när jag läste det så blir jag så arg och ledsen. För det måste ju va hemskt att bli av med sin bostad. Och det känns också som att det är lättare att bli vräkt idag mot förr om åren. Men det känns ju också som att Sverige av idas, är ett mycket hårdare och kallare land. Och medkänslan hos folk, den är mindre också. Min känsla är att man ser hellre om sitt eget hus, mot att ta hand om andra. Dock är inte jag så. Jag är mer än någonsin rädd om mina nära och kära.

jag vill inte må så här...

Publicerad 2012-12-18 08:53:42 i

Det har varit några sjukt jobbiga dagar nu på sista tiden. Och måndagen blev ju inte lättare. Det kändes som att hela dagen igår, gick i slowmotion för mig. Och jag hade också väldigt nära till att börja gråta när som helst. Och det hände ju också, när jag pratade med mamma senare på kvällen.
Det som är så jobbigt, det är att jag känner ingen glädje nästan inför julen. Och det är jobbigt, för jag har ju alltid förr om åren sett fram emot julen med stor entusiasm. Men efter att pappa dog, så försvann ganska mycket av det jag gillade med julen. Och nu känner jag lite, att faktiskt så skulle jag vilja hoppa över julen. Och det känns hemskt att säga så, för långt inne i mig bor det en stor jul älskare. Men jag saknar mina tidigare julaftnar väldigt mycket. Och när jag inser att det aldrig mer kommer bli så, det gör mig ledsen.

pappa...

Publicerad 2012-12-17 16:13:33 i

Det är väl för att det snart är jul, men jag har tänkt massor på pappa idag. Och därför så har denna dag varit otroligt jobbig. Och när jag var ute och tog en promenad förut, så började jag att gråta hejdlöst av saknad till pappa. Och de tårarna bara kom. Jag var tvungen att sätta mig på en sten och lugna ner mig en stund. För det bara snurrade i skallen på mig då.

varför just jag???

Publicerad 2012-12-17 01:19:11 i

Så var då denna mycket jobbiga söndag till ändå. För det har varit en mycket jobbig dag, som har tärt på mig. Och jag undrar ibland. Varför ska jag drabbas av såna här dagar? Det är en fråga som jag tänker mycket på. Men det kanske är min lott i livet. Och om nu gud har skapat mig till detta liv, så ska han bara veta en sak. Och det är att jag tänker bevisa att han har fel. Jag är till för ett mycket bättre liv, än det jag har nu. Och jag ska göra allt för att kunna få det livet.

låten...

Publicerad 2012-12-17 00:45:05 i

Jag bara måste skriva lite om den låt som blev känd via denna film. Och den jag tänker på är låten "Gabriellas säng", och jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat på den. Men jag tröttnar aldrig på den.

lycklig....

Publicerad 2012-12-17 00:37:05 i

Om man ska sammanfatta denna film med ett ord, så skulle jag säga LYCKA!!!!!! Jag känner sån lycka när jag ser denna film.

det är därför...

Publicerad 2012-12-17 00:07:42 i

Jag tror jag vet varför som filmen "Så som i himlen" drabbar mig så starkt. Det är för att den har väldigt många dolda undertoner, som man har svårt att upptäcka, och det är därför som man måste se denna fantastiska film fler gånger. Men som jag har tolkat det, så är en av de större poängerna med denna film, att man ska inte vara rädd för det okända. Utan man ska vara nyfiken istället.

så som i himlen...

Publicerad 2012-12-16 23:55:42 i

Just nu ser jag på en av de BÄSTA filmer som någonsin gjorts i svensk filmhistoria. Jag talar om filmen SÅ SOM I HIMLEN.

morsning goodbye centern...

Publicerad 2012-12-16 20:03:11 i

Man kan ju undra vad centerpartiet håller på med efter deras senaste utspel. För hur FAN kan man gå ut och säga att vi ska ta emot ÄNNU FLER invandrar? Det är enligt mig helt sjukt hur man kan säga så. Men detta är väl dödstöten för detta parti, som helt har tappat sin identitet. Och för att inte tala om Annie Löf. Hon är helt klart den sämsta politiker som vandrat på svensk jord. Och med henne vid rodret, så gräver centern sin egen grav. Tro mig...

tar det lugnt...

Publicerad 2012-12-16 19:40:21 i

Det enda som finns att göra, när jag får såna här dagar. Det är bara att ta de lugnt. Jag var ju ute förut och gick en stund, och det var nog. För jag var helt slut när jag kom hem. Sen så ringde också min vän för en stund sen, och det var skönt att prata med henne. Det är inte klokt vad skönt det var att prata en liten stund. Hon är så viktig för mig.

en MYCKET jobbig söndag...

Publicerad 2012-12-16 19:05:14 i

Idag har det varit en helt sjukt jobbig söndag. Och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva hur jag har mått idag, men det närmaste jag kan komma är "HELVETE." För så har det varit idag. Och jag har knappt orkat att göra något alls idag. Jag gick upp och åt frukost, men sen har jag bara legat i soffan, och inte gjort något alls. Men det har inte funnits ork till något alls idag.
Jag har dock diskat och gått ut med soporna, och sen handlade jag lite mat. Men det är allt. Efter att jag var till

ser på en Tomas Ledin konsert...

Publicerad 2012-12-15 18:42:13 i

Jag kollar just nu på en repris av sommarens "allsången är din", och det var Tomas Ledin som stod på scenen den kvällen i somras. Och jag måste säga, att det är helt klart en av årets musikaliska höjdpunkter. Det är sjukt bra vad Ledin var denna kväll. Han visar ännu en gång att han ÄR kungen av svensk sommar.

snart ännu ett är slut...

Publicerad 2012-12-15 18:18:45 i

Jag tänker tillbaka på detta år, som snart är slut. OcH det här ju inte direkt varit ett bra år. Men några saker som är bra, det är att min vänskap till min otroligt viktiga vän Ylva, det har bara blivit bättre. Och hon är nog den bästa vän jag kunnat träffat. Jag har henne att tacka för att jag trots allt mår så bra som jag gör.


Tack Ylva!!!!!!!

är rädd för kärleken

Publicerad 2012-12-15 17:23:25 i

Det är kanske konstigt detta, men samtidigt som jag saknar kärleken, så är jag bra rädd för den också. Och det som är det jobbiga, det är att jag är rädd för att det ska gå åt helvete igen om jag träffar någon. För jag vill verkligen träffa någon, men denna gång så vill jag träffa någon "for life", för jag vill ha en familj och allt som hör dit. Jag har nog aldrig saknat det så mycket som just nu. Men jag är rädd, oerhört rädd att träffa någon och släppa någon in på livet på mig. För jag är ju så rädd att bli besviken eller sårad.

blev en runda idag med....

Publicerad 2012-12-15 15:17:41 i

Jag gav mig ut på ännu en löp runda idag. För det kändes så bra igår. Det blev ju lite speciellt att springa ute idag, för det snöade ju rätt så bra medans jag var ute. Men det stoppar inte mig från att bege mig ut och träna. Jag blir snarare mer taggad när det är dåligt väder.

en soft dag....

Publicerad 2012-12-15 15:14:53 i

Det har varit en helt ok dag idag måste jag säga. Snöigt är det som tusan, men det är ju bara mysigt.

jag är så glad...

Publicerad 2012-12-14 21:44:46 i

Jag har nog mamma och pappa att tack för att de gav mig mig chansen att utforska musikens underbara värld. Och jag är mycket glad att en köpte biljetter till rocktågs konserten i Sundsvall är1992.

glömmer aldrig rocktåget

Publicerad 2012-12-14 21:35:49 i

Första gången som jag hördes talas om Lisa Nilsson, det var när hon var en av akterna i rocktåget 1992. Och jag och min familj såg en av konserterna sommaren 1992. Det var i Sundsvall som vi hade nöjet att tadel av denna fantastiska konsert. Jag var bara tolv år, men jag har väldigt många minnen av denna kväll. Och jag kommer ihåg att det var en mycket fin kväll, en sån där magisk sommarkväll som bara kan upplevas i Sverige. Kommer ihåg att det var Lisa som inledde konserten. Och SOM hon tog publiken den kvällen. Man kan lugnt säga att Lisa rockade röven av Tomas Ledin och Eva Dahlgren den kvällen. Och efter den kvällen så har jag en kärleksförklaring till Lisa Nilsson...

ser på Lisa Nilsson....

Publicerad 2012-12-14 21:21:22 i

Jag kollar just nu på "tack för musiken" och kvällens gäst är Lisa Nilsson. Och jag vet inte hur länge jag har lyssnat på henne, men jag kommer aldrig att sluta lyssna på hennes musik. För enligt mig, ÄR hon Sveriges bästa sångerska genom alla tider.

byt ut Mårts...

Publicerad 2012-12-14 10:46:55 i

Efter en dåliga insatsen som tre kronor gjord igår mot Ryssland, så är det en sak som måste till. Och det är att byta ut tränaren Per Mårts. Det känns som att han har gjort sitt. Det måste nog in lite nytt blod i landslaget.

öka insatserna för asylsökande...

Publicerad 2012-12-14 10:09:02 i

Jag läste nyss en notis i DN, att det behövs ökade insatser för det stora antalet asylsökande som kommer till Sverige. Och det behövs ju bostäder och jobb. Men det jag frågar mig är. Vart finns dessa bostäder? Och vart ska man hitta jobben? Det finns ju knappt jobb åt oss svenskar. Jag läser sist i notisen att antalet asylsökande kommer att öka nästa år. Jag fattar inte hur våra politiker tänker. Hur kan vi ta emot FLER när det är som det är i Sverige. Det är inte konstigt att fler och fler kommer att rösta på SD i nästa val.

fredag morgon....

Publicerad 2012-12-14 10:03:24 i

Har nyss gått upp, och jag sov bra i natt. Så nu är man bra pigg, vilket är skönt. Jag har också börjat med en ny morgon tradition. Och det är att slår en signal till mamma så här på morgonen. Och det är skönt att ringa henne så och bara kolla läget och vad hon ska göra idag.

tre kronor får det svårt...

Publicerad 2012-12-14 06:39:01 i

Det är svårt att vara hockey fan i dessa dagar. För dels så går det ju ganska dåligt för djurgården i allsvenskan. Och jag tror att de kommer bli kvar där ännu en säsong. Och sen har vi ju vårt kära landslag tre kronor. Och de rosar ju inte heller marknaden direkt. Och igår blev det ännu en förlust mot Ryssland med 5-1. Och när man läser om hur tre kronor har spelat i de inledande turneringarna i år, så verkar det som att vi är långt ifrån att kunna konkurrera om guldet senare nästa år i vm i Stockholm. Men jag hoppas att tre kronor vänder denna negativa trend.

har nog sagt det förr...

Publicerad 2012-12-13 23:08:01 i

Jag vet inte hur det är. Men att nästa år ska bli mitt år. Det har jag kanske sagt förr. Men jag tror faktiskt att år 2013, kommer att bli ett mycket bra år för mig.

ett till citat...

Publicerad 2012-12-13 19:32:38 i

Jag måste bara citera Ulf Lundell ännu en gång ikväll. Detta citat är ännu bättre...

"jag antar
att vad man måste lära sig
hur svårt det än är för en människa
att livet
kan inte förstås
det måste levas..."

en klok man sade...

Publicerad 2012-12-13 19:21:59 i

Ibland när jag läser böcker så kommer jag över citat som jag bara måste citera här på min blogg. Och det som jag tänker citera nu kommer från Ulf Lundells bok "frukost på en främmande planet." Och detta är en bok som verkligen ruskar om mig, för när man läser denna bok så måste man vara på tårna, annars är det lätt att man tappar koncentrationen.

"jag vet inte vad jag gör här längre
Det finns inte längre
något hem att komma hem till
Det finns inte längre
Något hem jag vill komma hem till..."

nästa år...

Publicerad 2012-12-13 19:02:34 i

Det känns som om att jag kan se fram emot nästa år med tillförsikt. Och det är så skönt att kunna känna så. Men det har ju hänt lite på sista tiden i mitt liv, som gör att jag faktiskt ser ljust på framtiden.

jul...

Publicerad 2012-12-13 18:34:05 i

Det kommer att bli en lite känslofylldjul, men jag ser ändå fram emot den med ändå stor glädje. Och jag vet att, vad som än händer så måste man gå vidare i sitt liv.

jul fylld av känslor...

Publicerad 2012-12-13 17:01:20 i

Jag märker att det fortfarande är mycket känsligt, detta med att skriva om minnen som rör min pappa. Det är ju inte så att det är jobbigt att tänka tillbaka på han, utan det det är med sådan GLÄDJE som jag tänker på pappa. För han var en sån fantastisk man. Och jag är så glad att få ha varit hans son.

julen i år...

Publicerad 2012-12-13 16:56:57 i

Det är ju snart jul, och för mig är detta en högtid som är fylld av känslor. För jag är en kille som verkligen älskar allt som har med julen att göra.
Men det är fortfarande ganska jobbigt att pappa inte lever längre. För jag vet hur mycket han också älskade julen. Så jag har nog ärvt hans stora passion för julen.

så är det...

Publicerad 2012-12-12 16:50:39 i

Helt klart är det så att JAG är kungen i min egna värld. Och alla andra är mina undersåtar som ska lyda mig....

svartsjuka...

Publicerad 2012-12-12 16:41:00 i

Av alla sjukdomar som härjar i världen just nu, så finns det en som är värre än alla andra. Och den jag tänker på är SVARTSJUKAN!!!!!!!

utarmningen av norrland...

Publicerad 2012-12-11 17:44:49 i

Det blir alltmer jobbigt att läsa lokaltidningar från norrland på nätet. För man läser alltmer om hur norrland håller på att tömmas på folk. Men det blir ju så när det inte finns några jobb. Och jag tycker att man mer och mer ser hur inlandet i norrland mer mer töms på folk. Och det gör ont i mig att se, för jag har ju själv norrländska rötter.

ska ha jobb först...

Publicerad 2012-12-11 01:15:45 i

Jag känner så starkt efter att träffa en tjej igen, och jag saknar kärleken MYCKET i mitt liv just nu. Men det är bara en lärdom som jag har lärt mig efter att ha upplevt kärlek på nära håll tillsammans med en tjej. Och det jag tänker på är att jag måste skaffa mig ett jobb innan jag på riktigt kan träffa en tjej, och på allvar kunna låta en tjej vinna mitt hjärta. Och det är så här för att det är så viktigt för mig att jag också bidrar med mitt till ett förhållande. Och detta år oerhört viktigt, så jag kommer att vänta med att träffa någon tills jag har ett bra jobb. Jag kanske låter gammalmodig nu, men det är så här jag tänker. Och det ska mycket till för att jag ska ändra mig på denna punkt.

jag känner det på mig...

Publicerad 2012-12-11 00:48:19 i

Det känns som att nästa år kommer att bli "mitt år", för det är en känsla som jag har i magen. Och jag slutar aldrig att hoppas på en bättre framtid för mig.

ett år är snart slut...

Publicerad 2012-12-11 00:38:08 i

Så har då snart ett år gått, och jag tycker att detta år har gått väldigt fort förbi mig. För det har hänt ganska mycket detta år. Dock så tycker jag inte att året har varit särskilt lyckat för mig, så jag hoppas att nästa år blir bättre. Fast en sak är bra med året som snart är slut, och det är att min mamma mår bra och har hälsan. Det är mycket skönt för mig.

snart måste det vara NOG!!!

Publicerad 2012-12-10 14:33:49 i

Det är mycket intressant att följa debatten om våra invandrare i Sverige. Och det som det skrivs mycket om, det är att vi ska ta emot fler invandrare, trots att vi inte har plats för fler. För det är ju faktiskt så det ligger till. Vi KAN INTE ta emot fler. För det finns inte plats för hur många som helst i detta land. Så jag tycker att vi ska sluta att ta emot fler invandrare nu, och koncentrera oss på dem som redan har kommit hit. Jag tycker att det är enormt viktigt att de invandrare som redan bor i Sverige, att de får komma igång och jobba så att de sedan kan skaffa sig en bra bostad.
Och framför allt så tycker jag att vi ska sätta lite mer press på dem att de ska lära sig svenska så att de kan anpassa sig bättre till det svensk samhället. Jag fattar inte att det ens är upp till diskussion detta med kravet på att de ska lära sig svenska. Det är ju självklart att de ska så fort det bara går, efter det att de fått asyl, så SKA de lära sig svenska. För det är inget snack om, att man måste kunna det inhemska språk som talas i det land som man befinner sig i. Annars blir det bra svårt att klara sig på arbetsmarknaden i till exempel Sverige. Jag har mycket svårt att förstå att det ska vara så mycket annorlunda i vårt land.

djurgården vinner igen...

Publicerad 2012-12-09 19:01:49 i

Vad skönt det är att djurgården har börjat att spela bättre på sista tiden. Och senast så vann de över Södertälje. Det som nu är lite trist det är att snart har alla förstärkningar från Nhl åkt hem. Så det gäller nu att de fortsätter det fina spel de visat upp nu. Jag tror dock att saknaden efter Nhl svenskarna kommer att bli stor.

VILKEN KVÄLL...

Publicerad 2012-12-08 22:54:37 i

Det är helt otroligt vad lite god mat och god dryck, kan göra mycket för ens liv. Jag kan ju bara tala för mig själv, men att njuta av ett gott vin till god mat, det är för mig höjden av livskvalitet...

jag åker ändå...

Publicerad 2012-12-08 07:02:44 i

Trots att jag känner som jag känner för julen, så har jag bestämt att jag ändå åker ner till släkten och firar den med dem. För det är ändå bättre än att vara ensam på julafton. Jag har varit ensam en gång på julafton, och det var nog det jobbigaste jag varit med om. Och det vill jag inte uppleva igen.

julen blir aldrig densamma...

Publicerad 2012-12-08 06:47:38 i

Det är ju december nu, och snart står ju julen för dörren. Och oftast så brukar jag se fram mot julen med stor entusiasm, men det är något som har ändrats hos mig på sista tiden. Och det är att jag längtar inte lika mycket efter julen längre. Det är mer att jag tycker att det ska bli jobbigt med att fira jul. Och det är lite tråkigt att jag känner så här, för jag har ju alltid älskat allt som har med julen att göra.
Men jag tror att jag har blivit så här, för att jag saknar de jular vi haft tidigare i min familj. För de har varit helt underbara, ja rent av har min barndoms jular varit magiska. När jag tänker tillbaka på dem så är det med sån glädje jag känner i kroppen. Men att jag aldrig mer kommer att få vara med om något liknande igen, det är en stor sorg hos mig. Och jag känner ibland att jag bara vill hoppa övar julen.

varför utsätter jag mig för det?

Publicerad 2012-12-08 06:39:35 i

Jag fattar inte varför jag är medlem igen på en nätdejting sida igen. För det ger ju mig inget att vara med på en sådan sida. Och det känns ju också som att jag inte är direkt någon som en tjej vill ha. För det är ju ingen som skriver till mig. Fast det är väl ganska självklart. Varför skulle en tjej vilja ha en kille som jag? För det verkar ju som att tjejer idag vill ha en kille med pengar och jobb. Och eftersom jag varken har något av detta, så är jag nog rätt körd på dejting marknaden.
Sen så fattar jag inte varför jag försöker att få in kärlek i mitt liv. För det känns som att kärlek är något som jag inte kan känna längre. Det är svårt att förklara detta, men det känns ganska mycket som att någon har tagit bort mitt hjärta och ersatt det med ett hjärta av sten. Jag kan inte känna känslor längre. Och detta är något som jag tycker är lite läskigt....jag vet inte varför det är så här.

är inne på tredje natten...

Publicerad 2012-12-08 06:24:55 i

Det är så jobbigt att inte kunna sova. Och jag funkar inte riktigt som människa om jag inte får sova mina timmar som jag behöver. Detta är ju tredje natten som jag inte kan sova...

några har anmält årets julkalender...

Publicerad 2012-12-07 10:29:30 i

Jag har sett några avsnitt av årets julkalender, och jag måste säga att den är mycket bra. Helt klart är detta en blivande klassiker.
Men det roliga är också att det finns folk som inte verkar dela min åsikt. För det har visat sig att det finns folk ute i landet som har anmält årets julkalender till Granskningsnämnden. Och ett stort klagomål, är att några tycker att årets julkalender kan uppmana barn till ockultism. Men HERREGUD, HUR KAN MAN KOMMA PÅ EN SÅN TANKE??? För det första så är detta ett barnprogram, och jag tror inte att barn tänker så. Sen för det andra så börjar jag bli lite orolig över vad det är för folk som bor i detta land. För om man har tid och ork att ringa in och anmäla ett barnprogram, då måste man ha lite väl mycket fritid och lite att göra.

så gott att må gott igen...

Publicerad 2012-12-07 10:02:03 i

Jag vaknade verkligen med en god känsla i magen denna morgon. Och det är så skönt att göra det. Och det känns som att dennafredag kommer att bli bra. Ska åka och bada med några tjejpolare senare idag. Det ser jag fram emot.

början på något nytt...

Publicerad 2012-12-07 00:15:16 i

Denna dag har varit en mycket bra dag och jag känner mig bra i kroppen. Och den känsla jag har är ett skönt "må bra" känsla i magen. Men det är så här för att jag fick reda på en väldigt skön sak idag. Och som kan kanske komma att betyda slutet på den mycket jobbiga period som jag just nu befinner mig i. Så kanske jag kan börja se ljuset i tunneln nu....:-)

samma visa varje år....

Publicerad 2012-12-05 22:42:23 i

Så har då den första riktiga snöstormen kommit till Sverige. Och som vanligt när detta sker, så är det krigsrubriker i media. Men för fan, vi BOR i ett land där vi får vinter varje år, men det känns som om samhället varje år blir lika överraskad varje gång.

Lisa Nordén vann bragdguldet

Publicerad 2012-12-05 19:51:00 i

Jag tycker att det var så otroligt kul att triathleten Lisa Nordén fick vinna årets bragdguld. För en mera rättvis pristagare har det nog aldrig funnits i hela bragdguldets historia. För hennes säsong har varit helt otrolig. Med både ett os-silver som nästan hade kunnat varit ett guld, och sen ett vm-guld på det. Och på det sättet som hon vann sitt vm-guld. För hon blev ju magsjuk efter att ha ätit en pizza, kvällen innan. Men trots det så vinner hon vm-guld. Jag tycker att det säger rätt mycket om hur bra hon är. Så självklart ska Lisa ha bragdguldet i år.
 
 

jag har en framtid...

Publicerad 2012-12-05 00:41:39 i

Jag vet en sak, och det är att jag någon gång kommer att lyckas. Och framför allt så vet jag att jag har en framtid, och jag vägrar ge upp målet med att jag ska BARA LYCKAS!!!!!

vad jag ska njuta....

Publicerad 2012-12-04 22:24:35 i

Jag har ju efter att min pappa gick bort för snart över ett år sen, inte direkt mått speciellt bra. För när han gick bort så var det en stor chock för mig, och sen en stor saknad att han inte längre finns nära mig i mitt liv. Och det kommer nog att ta många år för mig att komma över förlusten av min pappa. Han var ju också en stor förebild för mig. Det är min mamma också, men jag stod min pappa lite närmare. Det är inget jag skäms över att säga, för det är så det var. Men självklart är jag mycket rädd om mamma, eftersom hon är den enda familj jag har kvar.
Men jag har ju som sagt inte direkt mått speciellt bra, tiden efter pappas begravning. Men jag vet ju, att det enda som man kan göra, det är att gå vidare i sitt liv. Och det är det jag också vill och har som högsta mål i mitt liv. Och efterso jag har haft det sjukt jobbigt i mitt liv så här långt, så är det en sak som är skrivet i sten. Och det är att när jag kommer att komma ut på den andra sidan av denna jobbiga period. För jag vet att den inte varar för evigt. Och det jag vet är att jag ska NJUTA SOM BARA den av att sen må bra.

har läst ännu en Guillou...

Publicerad 2012-12-04 21:45:28 i

Ikväll har jag haft det mycket skönt när jag har legat i min säng och läst klart boken "tjuvarnas marknad" av författaren Jan Guillou. Och jag måste bara säga det att denna bok är lite av en guldklimp i Jan Guillous produktion. För den är dels mycket välskriven men boken har också en historia som gör att man inte kan sluta läsa. Och ännu en gång visar Jan Guillou att han är en av Sveriges bästa författare.

Lidl är bra...

Publicerad 2012-12-04 11:39:21 i

Jag tycker det är intressant att studera hur folk handlar mat. För jag menar, finns det en mataffär som är sjukt mycket billigare, då går man väl dit. För man vill ju inte bli ruinerad varje gång man ska handla mat. Men det känns som om jag är ensam om dessa tankar. Jag själv handlar kanske nästan alltid på Lidl, och märker att sedan jag har börjat att handla där, så har jag mycket mer kvar i plånboken. Och det är en sådan skön känsla. Men jag tänker på en sak ibland när jag handlar på Lidl, och det är att det är så få som handlar där. Jag tycker att det borde vara kö vid Lidl, men så är inte fallet. Nej folk handlar ändå på Willys som är mycket dyrare på mat. Sen måste jag ju bara påpeka att Willys svalan har nog den suraste kassa personal som jag mött...

på andra sidan...

Publicerad 2012-12-04 05:55:05 i

Ibland blir jag bara så trött på hur jag mår. Och det jag tänker mest på s!är. VARFÖR MÅSTE JAG FÅ KÄMPA SÅ MYCKET HELA TIDEN???? Det där är en fråga som jag tänker jättemycket. För det känns som att mitt liv hela tiden handlar om att jag får kämpa hela tiden för att komma någonstans i mitt liv. Än så länge så orkar jag kämpa på. Men ibland så känns det som att min ork håller på att förtvina. Och frågan är ju. Vad gör jag då? Och det är en fråga som jag skräms av ganska mycket. För att försvinner min egna drivkraft för att orka kämpa på, då går det nog inte så bra för mig är jag rädd.

hade en mardröm...

Publicerad 2012-12-04 05:47:00 i

Det är inte klokt vad jag har drömt jobbiga drömmar i natt. En av de värsta handlade om pappa. Jag och familjen var uppe i de svenska fjällen och åkte slalom. Och plötsligt så skedde det en lavin. Och i den lavinen så dog pappa. Det var sjukt jobbigt att drömma om pappa så.

framtiden...

Publicerad 2012-12-03 21:51:25 i

Det är en sak som är så häftig. Och det är att jag de sista åren verkligen har lärt känna min kropp. Det är så skönt att det är så, och jag vet hur jag ska göra för att jag själv ska må bra. Och en STOR lärdom som jag lärt mig under min tid som sjukskriven. Det är att anti-depp medicin INTE var min grej. Och det är så för att jag bara blev sämre av den, och då menar jag verkligen dålig. Och det jag lärt mig, det är att min träning betyder ännu mer nu mot förr.

just nu är det inte så bra...

Publicerad 2012-12-03 21:43:27 i

Vad jag hatar dessa panikattacker som jag drabbas av emellanåt. Och det är lika jobbigt varje gång det händer mig. Dock vet jag ju hur jag ska hantera dem, och det är väldigt skönt. Men känslan när jag drabbas av dem akut, DEN känslan är oerhört jobbig.

mina vänner....

Publicerad 2012-12-03 19:15:50 i

Vad jag är så enormt rädd om mina vänner. Och jag är så glad att jag har dem nära mig. De betyder mycket för mig.

måndag tredje december...

Publicerad 2012-12-03 08:47:54 i

Jag sitter just nu och äter frukost och läser morgontidningen. Det är så skönt att äntligen kunna ha en sådan. För jag är ju så van sen när jag växte upp, med att kunna börja dagen med dagens nyheter. Det kanske kostar en slant, men jag tycker att det är värt det.

jag tror på medaljer...

Publicerad 2012-12-02 11:52:40 i

Senare i vinter så stundar ju ett skid vm i Val di fiemme. Och jag tror på svenska medaljer, och det gör jag trots att många svenska skidåkare har öppnat säsongen lite trevande. Men de kommer nog igen.

sluta gnäll!!!

Publicerad 2012-12-02 11:47:12 i

Det börjar att bli lite tjatigt att läsa om allt gnäll som kommer från längdåkaren Markus Hellner. För det känns som om att han borde lägga fokus på skidåkningen istället.

första advent....

Publicerad 2012-12-02 11:40:19 i

Vilken skön morgon det har varit, och nu är det ju också förstå advent. Och när jag tittar ut genom mitt fönster så ser jag att det är massor med snö, jag blir så lycklig när det är så fint ute.

sen är det ju också så...

Publicerad 2012-12-02 01:34:33 i

En av de allra största orsakerna till att jag är singel, är nog också att det kommer dröja en LÅNG LÅNG tid innan jag träffa en lika fin tjej som mitt ex. För hon var och är fortfarande DEN finaste tjej jag träffat i mitt liv. Och det ska mycket till att jag ska kunna hitta en lika bra tjej igen...

det är som det är....

Publicerad 2012-12-02 01:25:47 i

Det har kanske verkat som om jag längtar mycket efter att träffa en ny tjej. Men så är det inte alls. Utan jag ska va helt ärlig nu och säga att jag trivs väldigt bra med att vara singel just nu, och jag tänker inte ändra på mitt liv just nu.

parkliv med gyllene tider...

Publicerad 2012-12-01 22:57:43 i

Av alla musik DVD's som jag har, så är denna som jag tittar på nu den som jag håller närmast mitt hjärta. Och den jag talar om är "parkliv" med gruppen gyllene tider. Och jag vet inte riktigt varför jag har sett denna dvd så sjukt många gånger. Men för det första så är de så enormt bra på denna tid i deras karriär. Men sen kan man ju fundera över, vad det är för sjukt ful frisyr som Gessle hade på den tiden...

en skön lördag kväll...

Publicerad 2012-12-01 22:13:34 i

Det har varit en bra skön kväll. Det har blivi både god mat, gott vin och sen en jäkla massa musik diggaande resten av kvällen. Har sorterat lite i skivsamlingen. Och det är alltid lika skönt. Och det är så skönt när skivorna ligger i rätt fodral. Det är något som jag är noga med....

vad är detta?

Publicerad 2012-12-01 02:35:00 i

Jag KAN bara inte glömma dig. Det är bara så och gud vad patetisk jag är som känner så här. Jag känner mig sjukt dum som inte kan glömma L...jag borde ju göra det.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela