klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

fuck you malmö...

Publicerad 2012-02-29 23:19:38 i ,

hehehehehehehe, det är inte utan att jag måste ta mig en whiskey ikväll och fira att Malmö hockey, en gång för alla har torskat för sista gången. Men det är faktiskt bra kul att vara glad åt det fiasko som Malmö är på väg att gå emot. För jag har alltid tyckt, att detta skitlag inte har i elitserien att göra. Och att de kunde vinna sina sm-guld på 90-talet, det är för mig helt obegripligt. Men det lag de hade då, det var ju ett lag som hade noll lag känsla. Och det var ju ett lag som de hade köpt ihop. Och man ser ju idag, att den melodin inte funkar. Nej det som funkar för framgång, det är att gå den svenska vägen och satsa på våra egna förmågor. Det har funkat förr, och det kommer att funka i framtiden också. Kolla bara på vinsten i junior vm i Kanada. Nej ikväll så säger vi hej då till Malmö hockey. Må de för evigt stanna i under jorden där de hör hemma....:)

ett fantastiskt live ögonblick...

Publicerad 2012-02-29 22:28:41 i ,

I dagarna så har musikalen "Kristina från Duvemåla" premiär igen, och denna gång så har den premiär i Helsingfors i Finland, av alla ställen. Men jag kan inte annat än att gratullera finnarna till denna fantastiska musikal premiär. För jag hade ju förmånen att se original uppsättningen, för några år sen. Och det är nog ett av DE STORA ögonblicken jag haft när det kommer i live sammanhang. Jag hade ingen aning om vad som väntade mig, när jag satte mig i stolen, rätt nära scen, på Cirkus i Stockholm. Men det skulle visa sig, bli en kväll som jag sent skulle glömma. Det bestående minnet, det är när Helen Sjöholm framförde låten "Du måste finnas". När hon sjöng den låten, så var det med en sån närhet, pondus och framför allt närvaro, som jag sent skulle glömma. Jag fick faktiskt en tår i ögonen, när hon framförde denna låt. För det är ju också en sån stark låt, och med en text som verkligen går under "skinnet på en". Hur som helst, så skulle denna kväll prägla mig för resten av mitt liv. Jag kommer nog aldrig att se en lika bra musikal i mitt liv. Så jag är bra glad, att jag har fått chansen att se DETTA MÄSTERVERK live.

 

vissa är värre idioter än andra...

Publicerad 2012-02-29 20:45:55 i ,

Ibland är det bra jävla kul att vara skadeglad, och särskilt när man har med RIKTIGA jubelidioter som, till exempel folk som betalar för att se Big Brother dygnet runt i sin dator och tv. Men tydligen så är det lite strul med tekniken, så det är ett jäkla brus hela tiden, och det verkar vara lite strul med bilden också. Men för fan, om man väljer att betala för denna DYNGA, så får man nog skylla sig själv.

vill se the cure..

Publicerad 2012-02-29 20:20:49 i ,

Gud vad jag skulle vilja se The Cure när de spelar i Hultsfred i sommar. Det känns ju som att detta är det PERFEKTA stället för just denna grupp att spela på.

sjukt bra texter...

Publicerad 2012-02-29 20:08:15 i ,

Jocke Berg och Peter Svensson som skrev texterna till Paus, de visste verkligen vad de gjorde. Särskilt denna fras har fastnat i mitt minne. Jag tycker att den säger mycket...


"håll mig vid liv
har levt på lånad tid
allt jag behöver
är nåt att hålla i..."

en bortglömd pärla...

Publicerad 2012-02-29 20:02:08 i ,

Efter plattan "Verkligen" så är ju inte hoppet så långt till en riktigt, RIKTIGT bra skiva med en grupp, som går under namnet "Paus". Och denna grupp består inte mindre av Jocke Berg från Kent och Peter Svensson från The Cardigans. De släppte denna platta runt 1998, och den blev genast ganska bortglömd, vilket är rätt trist. För det är en platta som förtjänar ett bättre öde. Men den är ju rätt deppig, så det kanske var därför som det hände. Jag läste en artikel som Aftonbladet skrev, när de släppte denna platta. Och i artikeln så kunde man läsa, att Paus kanske hade åkt på turnee, om skivan säljer bra. Nu gjorde den ju itne det, och då blev det ju som bekant ingen turnee. Jag tycker det är bra synd, för det hade varit intressant att ha hört dessa låtar i ett live sammanhang.

om Kents kommande skiva...

Publicerad 2012-02-29 19:31:42 i ,

Det är ju snart dags för en ny skiva med den svenska gruppen Kent. Och det är alltid något som jag med stor glädje, ser fram emot. För det är få grupper som har hållit en så hög kvalitet på sina skivor genom åren. Dock så hoppas jag att de återgår till sitt mer "rockiga" sound som de hade på sina tidiga skivor som "Kent", "Verkligen" och "Isola". För jag tycker att det är då som Kent är som bäst. Jag förstår om en grupp måste vidga sina vyer, och testa andra ljudmiljöer på sina skivor. Men för mig, så är Kent ett rockband, och jag hoppas att de är mer rockiga på sin kommande skiva.

högtalare på toaletten

Publicerad 2012-02-29 19:19:14 i ,

Jag måste säga att det är riktigt nice att ha en högtalare på min toalett. Det är grymt att kunna skita till tonerna av Magnus Uggla och hans låt "Jag skiter"...:)

har varit duktig idag

Publicerad 2012-02-29 19:12:32 i ,

Jag måste säga att jag har varit duktig idag. Körde ett löppass på över timmen idag, och det var hur skönt som helst. Det är ju också alltid bra skönt med värmen och solen så här års. Det är så intressant att följa årstidernas växlingar när man tränar ute året om.

men lägg av då

Publicerad 2012-02-29 11:30:30 i ,

Det är så trist att läsa om våra svenska idrottshjältar ibland. För de ska hela tiden vara så trista och "vanliga" och en i mängden, så det är så det står mig upp i halsen. Man får nästan aldrig höra nägon som säger "jag ÄR BRA och jag SKA vinna guld så är det bara". Utan för det mesta så talas det jämt om att man ska vara en i mängden, och att det är inte bara jag som är bra, utan hela laget spelar roll också. Det är så trist att läsa om detta. Svenska idrottare är så präglade av den svenska jantelagen så man blir galen.
Läste också en rätt intressant artikel om skidskytten Helena Jonsson. Och det var efter denna artikel som jag blev tvungen att skriva så här. Hon tycker verkligen inte om uppmärksamheten som medföljde hennes framgångar. Men man kan ju fråga sig, är det inte något man får ta, om man blir framgångsrik. Jag fattar inte hur lite beröm kan vara till skada. Men samtidigt så gillar jag inte att hon inte längre känner någon lust till att träna. Jag tycker att, känner hon ingen lust längre, då ska hon lägga av. Sen så kan man ju tycka, att när man som hon, som är tjugosju år, att det ska vara läge att lägga av. Hon är ju trots allt ganska ung fortfarande. Hon borde ju ha många år kvar framför sig i spåren. Nej fan vad jag tycker att hon gnäller. Åk och tävla istället för att gråta ut i media. Låt resultaten synas istället.

lägg ner jas

Publicerad 2012-02-29 10:50:23 i ,

Varför ska vi igentligen ha ett eget flygvapen? Och varför ska vi hålla på att ta fram ett stridsflygplan som är så sjukt dåligt, så att det knappt kan flyga när det är förändringar i vädret. Jag läste någon artikel förut, om att Jas fick flygförbud när de skulle ut på en övning i norra delarna av Sverige. Det låter ju helt sjukt i mina öron, när man läser detta. För ett plan ska väl kunna flyga i vilket väder som helst. Och nu ska kanske vi ta fram ännu en ny generation av Jas 39 Gripen. För mig låter det helt orimligt. Det finns väl andra hål att stoppa 50 miljarder, som det ungefär skulle kosta att bygga nya plan.

de vann på straffar...

Publicerad 2012-02-28 21:59:31 i ,

Så det blev vinst ikväll för djurgården, men det blev inte som jag trodde och ville. Utan det blev vinst efter straffar, och då betyder det ju bara att man får två poäng istället för tre. Men ändock så är det skitbra. För nu är djurgården på säker mark över slutspelsstäcket. Nu gäller det bara att vinna de återstående 3 matcherna.

låten som det började med...

Publicerad 2012-02-28 21:36:30 i ,

När det kommer till U2, så började allt med att jag hörde låten "Pride (in the name of love). Det var med The Edges intro till denna låt som det började med för mig, och mitt förhållande till U2. Det var deras version av denna låt live, på skivan "Rattle and hum". Det var min syster som hade lagt denna version av denna låt, sist på ett av vår familjs bland band, som vi brukade spela i vår bil, när vi var ute på bil semester om somrarna. Och jag lovar, det var nästan krig mellan mig och min syster om vem som gjorde det bästa bland bandet. Oftast så var det syrran som vann, dels var hon ju äldre, och mer visare och klokare, sen så hade hon en förmåga att göra sjukt bra bland band faktiskt. Det är en "cred" hon ska ha. Jag hade ju min nackdel att jag alltid skulle avsluta mina band med låten "Perfect day" med Roxette. Och det var ju rätt tröttsamt för min familj, för jag spelade lite för mycket av Roxettes musik när jag växte upp. Det gick så långt faktiskt, att jag inte kan spela deras musik för mamma och pappa längre. Nu är ju farsan i himlen, så han kanske har fått ro nu från min "roxette pina"...:)

de kämpar på...

Publicerad 2012-02-28 21:11:00 i ,

Det verkar som att det är en tuff match mellan djurgården och linköping ikväll. Just nu så står det 1-1, så det står ju och väger. Jag hoppas på vinst ikväll grabbar, så kom igen nu...:)

kanske snart i etern....

Publicerad 2012-02-28 21:00:26 i ,

Jag funderar på att återuppta radio sändandet igen, för det är sjukt kul. Så vi får se när jag börjar sända. Men det kommer nog bli snarare än folk tror. Jag har ju alltid gillat att sända radio, så det kommer att bli kul, att göra det igen.

den stora konsert vältaren....

Publicerad 2012-02-28 20:49:06 i ,

En av de bästa låtar, som någonsin har skrivits för de stora arenorna, det måste ju vara U2´s låt "Where the streets have no name". Den låten är ju som gjorde för en stor arena. Gitarristen The Edge som har skrivit denna låt, måste ha tänkt sig hur det skulle va att lira denna låt live, med ett stort folkhav framför sig, när han lirar de inledande tonerna på sin gitarr, när han skrev låten.

ingen spelar munspel som Neil

Publicerad 2012-02-28 20:22:27 i ,

Helt klart är det så, att det finns få artister som spelar så bra munspels tjafs, som just Neil Young. Det som är så fantastiskt med hans munspels mojo, det är att man hör direkt att det är han som spelar.

the last song around....

Publicerad 2012-02-28 20:03:17 i ,

Jag kollar just nu på en helt FANTASTISK konsert film med bandet, som kom och uppfinna genren som kom att gå under namnet "americana", jag talar om, the one and only, THE BAND och deras film "The last Walz". Denna film baseras på deras allra sista konsert tillsammans, och det är helt otroligt att de vågade sluta när de stod på toppen av deras kreativa karriär. För så var det, de var verkligen på toppen, och då kanske det är bra att sluta. För det är ju långt ifrån alla band eller artister som har "guts" att sluta när de är på topp.

Foppa har gjort det igen....

Publicerad 2012-02-28 18:49:27 i ,

Snacka om att Peter Forsberg vet hur det är att "skjuta pucken rätt in i mål", för denna gång ska han bli farsa. Och det är ju bara att gratta han till denna stora bedrift. Jag önskar han all lycka, och framför allt, så vill jag tacka dig Peter för all glädje du gett mig som hockey supporter. Dock kommer jag aldrig att glömma, hur du och Modo år 1994, SLAKTADE djurgården hemma i semifinalen i slutspelet....:)

tror inte på Northug

Publicerad 2012-02-28 18:42:06 i ,

Vilket "jamsande" det är med Petter Northugs start i Vasaloppet eller inte. Hur det än är, så kommer han inte ha skuggan av en chans att vinna detta lopp. För det är dels nio mil, och sen så måste man vara specialist på långlopp för att kunna vinna detta ärorika lopp. Så om Northug ställer upp på söndag, så ger jag inte mycket för hans chanser.


att åka ur finns inte

Publicerad 2012-02-28 18:34:13 i ,

Matchen ikväll på Hovet mellan Djurgården och Linköping, är nog en av de viktigaste matcher som spelats i stockholm. För den som vinner denna match, har nästan en plats klar i slutspelet. Sen så är det en annan viktig sak att tänka på. Och det är att det är nästan ett måste för en elit hockey klubb att ligga i Elitserien idag. För trillar man ur, så är det dels ett ekonomiskt stort fiasko, och sen är det jättesvårt att ta sig tillbaka. Så det är BARA VINST SOM GÄLLER IKVÄLL DJURGÅRDEN FANS..:)

viktig match ikväll...

Publicerad 2012-02-28 18:31:44 i ,

Det är en bra viktig match för Djurgården ikväll. De möter Linköping hemma ikväll, och de måste vinna denna match för att ha någon som helst chans på slutspel. Jag hoppas att de vinner och tar sig till slutspel. Skulle de inte göra det, så är det ett stort fiasko tycker jag.

i go back in time...

Publicerad 2012-02-28 18:26:18 i ,

det är helt otroligt en sak. När jag lyssnar på denna inspelning med Roxette från sjöhistoriska konserten år 1992, så är det lite som att fara tillbaka i tiden för mig. Jag kommer ihåg dofterna, ljudet, solen, trängseln bland folk, hur min pappa va otålig på att gå hem, trots att jag ville vara kvar. Hur som helst, så har nog Roxette aldrig varit bättre, än dessa år.

ibland är livet bra underbart...

Publicerad 2012-02-28 18:00:45 i ,

Ibland är det bra underbart att vara en sån musikälskare som jag är. För jag har lyckat att komma över en bootleg inspelning från Roxettes avslutnings konsert som gick av stapeln på Sjöhistoriska museet i Stockholm sommaren 1992. Det var ju den allra sista spelningen på deras gigantiska turnee "Join the joyride world tour 1991 - 1992". Det var ju ett sanslöst glädjetåg som rullade på runt världen de åren. Det som är så kul med denna inspelning, det är att jag själv var där. Det gör det hela mycket roligare att lyssna till inspelningen. Jag var ju bara tolv år, och visste ju inte så mycket om världen då, och jag var ett grymt naivt barn då. Men jag kommer ihåg rätt mycket från konserten. Och det var att jag hade aldrig sett så mycket folk på samma plats, på en och samma gång. Och sen så kommer jag ihåg, hur Marie pratate i mellansnacket inför låten "Fading like a flower". Då sade hon att "detta är den etthundraåttonde spelningen..." och det lät ju helt sjukt, att man kan spela så många konserter, och vara ett svenskt band. Man trodde ju bara att det var amerikanska eller engelska band som fick göra såna stora turneer. Hur som helst, så kommer jag ihåg att det var ett "taggat" Roxette som gick ut på scenen, denna allra sista kvällen med gänget för Per och Marie.

mer med Strömstedt

Publicerad 2012-02-28 11:44:03 i ,

Det är bra kul att det blir en andra säsong av "Tack för musiken", för det var sannerligen en pärla i tv-utbudet tycker jag. För det var dels så kul att svenska musiker ÄNTLIGEN fick tala om det de är bra på, nämligen sin musik. För det är så ofta de för göra allt annat än just det. Sen så är det kul att Niklas Strömstedt är programledare. Jag måste säga att han gör ett bra jobb som det.

mordet på Olof Palme

Publicerad 2012-02-28 11:37:35 i ,

Det är ju i år exakt 26 år sedan våran statsminister och landsfader, Olof Palme mördades. Och som alla vet är ju inte mordet löst, och det kommer nog aldrig att lösas heller. För dels så har det gått på tok för lång tid sedan mordet skedde, sen så tror jag, och nu spekulerar jag, men jag tror att det är "högre uppsatta" personer i sverige som inte vill heller att det ska lösas. Sen så tror jag inte att det är Christer Pettersson som mördade Palme. Det baserar jag dels på att jag har själv sett Pettersson i Stockholm. Och som han går, och såg ut i kroppen, så kan han inte ha varit mördaren. För när jag har läst på, lite mer om mordet, så måste det ha varit en person som var extremt kylig och kall, och som också hade en bra kondition. För precis efter att mordet skett, så rusade han uppför alla trapporna i ett kör, i gränden Tunnelgatan/Sveavägen. Och det gör man inte om man har dålig kondis. Sen så var ju mördaren grym på det han gjorde. För han visste ju exakt hur han skulle skjuta också för att döda Palme på en gång. Och jag tror inte att Pettersson hade de kunskaperna.
Det är synd att vi inte har löst detta mord, för det kommer alltid att vara en "varböld" i vår nutida historia.

 

det närmar sig vår

Publicerad 2012-02-28 10:49:18 i ,

Det är så skönt att det börjar att närma sig våren, för det är bra "vårlikt" ute i luften. Idag blir det nog en längre promenad, samtidigt som jag ska handla lite mat inför kvällen.

har klivit upp

Publicerad 2012-02-28 09:51:39 i ,

Jag har precis gjort kaffe, vilket är en procedur som jag bara måste ha i min vardag. För jag klarar mig inte utan mitt "morgon" kaffe. Just nu så har jag också bäddat sängen, samt att jag satt på stereon. Det är lustigt, för dessa tre saker gör jag nästan som alltid varije morgon, och i samma tur också. Det är skönt att ha sängen bäddad tycker jag, för det finns inget som är så "trashy" som när man ser obäddade sängar hos folk. Lyssnar just nu på en gammal platta, det är skivan "Elephant" med gruppen The White Stripes.

så sant...

Publicerad 2012-02-27 16:36:22 i ,

Lyssna på The Doors just nu, och deras musik är verkligen bra. Deras texter är ju rätt skumma om man frågar mig. Men jag känner bra mycket igen mig i textraden "when the music is over, turn of the light". Det känns verkligen som det är så i mitt liv just nu.

svensk rap

Publicerad 2012-02-27 15:03:12 i ,

Är inne i en period av svensk rap ocg hip hop. Jag lyssnar sjukt mycket på det just nu. Det började med att jag lyssnade på en radiospecial om Petters skiva "Mitt sjätte sinne" igår. Om ni gillar Petters musik så ska ni lyssna på det programmet. Det går att höra i repris på sveriges radios hemsida. Men jag måste säga, att det har gjorts mängder med grymt bra skivor inom svensk rap och hip hop. Om man frågar mig, så är det dessa som jag rankar som de allra bästa.

 

Den här plattan har nog det mesta, för att kunna få vilket party som helst att "gå helt bananas". För denna skiva innehåller så sjukt många bra låtar, det är en sån där skiva som man kan spela rakt igenom, och man ville bara spela den en gång till. För den är grym, denna platta.

 

Denna platta väljer jag mycket på grund av texterna. För denna skiva innehåller några av Latin Kings allra bästa texter faktisk. De va alltid väldigt bra på att fånga tidsandan i samhället i deras texter. Men de gjorde också grymma låtar också. Jag tycker också att det var synd att de splittrades som grupp. För jag tycker inte att Dogge har lyckats speciellt bra som soloartist.

 

Denna skiva är ett perfekt soundrack till vilken fest som helst. För den är mixad som ett party där låtarna går in i varandra. Det är bara att langa på denna skiva, ta en öl och bara "freaka loss" på dansgolvet. Denna skiva är också en bra överblick över svensk hip hop och rap. För de flesta är med på denna grymma platta.

måste bara reagera

Publicerad 2012-02-27 12:57:20 i ,

Artiklar som denna, de får mig att gå i taket ibland. För det är inte klokt vad folk är idiotiska i sina kommentarer som medföljer denna artikel. Det är ju många som säger att de aldrig skulle kunna tänka sig att betala för en skiva eller en film. Men det de glömmer, det är att det finns ju upphovsmän som lägger ner tid och jobb på att spela in en skiva, eller göra en film. Och sån KOSTAR PENGAR. Att inte folk fattar det, det är helt otroligt om man frågar mig. Och ska vi i framtiden ha bra konst, så måste det kosta pengar. Det finns inget som är gratis. Och ska det vara gratis, då kommer vi att få ett kulturlandskap som är helt otroligt likriktat. Så om jag vore politiker idag, då skulle jag driva kulturfrågor mycket mer.

ställ krav på arbetsgivarna

Publicerad 2012-02-27 12:37:54 i ,

Det är en annan sak som jag också är bra trött på. Och det är det eviga tjatet som man hör ifrån företagen, att de har så svårt att hitta rätt personal. Jag tycker att man från politikernas håll, ska kunna ställa mer krav på arbetsgivarna och företagen idag. Man ska ställa krav att företagen ska göra det lättare för dem att anställa folk. Att de ska vara mer öppna mot nytt folk. För det är ett jävla tjat på oss arbetslös att vi ska söka så och så många jobb bland annat. Men jag tycker att företagen skulle kunna dra sitt strå till lasset också.

det blir så här om du är dum i huvudet

Publicerad 2012-02-27 12:32:20 i ,

Det är ju klart att gymnasieskolan inte fungerar, när den är som den är idag. För det första så väljer ju skolungdomar helt fel val av studier idag. De flesta väljer ju program av intresse, och de verkar tänka mindre på om det finns realistiska chanser att få jobb senare efter gymnasiet. Och det är ju helt fel. Man undrar lite hur ungdomarna av idag tänker. De verkar så sjukt korkade om man frågar mig. Det är ju så lätt idag att ta reda på fakta själv, i och med internet. Jag tycker inte direkt synd om ungdomarna i reportaget.

mitt sjätte sinne - Petter

Publicerad 2012-02-27 12:06:01 i ,

Kommer ni ihåg klassikern "Mitt sjätte sinne" med rapparen Petter? Jag hörde ett radioprogram igår på P4, där de talar om gamla skivor som har blivit odödliga som just klassiker. Dock skulle jag inte kalla denna skiva för en klassiker, för Petter har gjort bättre skivor än denna. Men helt klart är det en grym platta. Den blev ju lite speciell, eftersom det var den första rap plattan på svenska.

vill de att man ska arbeta elle???

Publicerad 2012-02-27 11:57:18 i ,

Man kan ju undra vart Sverige av idag är på väg igentligen? Jag ska helt ärligt säga, att jag känner inte igen mig i detta land längre. Mitt land som en gång, var ett härligt land att leva i, det har blivit ett mycket kallare och hårdare land att befinna sig i. Och det känns ju inte som att det blir bättre, när Fredrik Reinfeldt går ut med såna här utspel. Jag kan förstå om svenskar flyttar allt mer utomlands. Själv har jag också tänkt i de banorna.

the eagles - hotel california

Publicerad 2012-02-26 19:21:11 i ,

Finns det så mycket att säga om albumet "Hotel California" med gruppen The Eagles. Nej jag tror inte det, förutom att det är ett sjujäkla bra album. Detta skulle ju komma att bli denna grupps allra största skiva också genom tiderna. Låtarna på denna skiva är ju helt sanslöst bra, och det var ju också gruppens mest jämna skiva också, om man frågar mig. För jag kan tycka att, deras tidigare alster var lite ojämna. Men denna skiva va bra rakt igenom. Det finns få svackor på denna platta faktiskt. En av mina favoriter på skivan, det är låten "Life in the fast lane". Det som jag gillar så mycket med denna låt, det är hur gitarristen Joe Walsh spelar på denna låt. Han är en synnerligen talangfull lirare på gura. Och hans medverkan på låten är grymt bra.
Denna skiva blev ju också etta på Billboard hot 200, och det är ju inte heller så dåligt.

jackson browne

Publicerad 2012-02-26 18:49:43 i ,

Har det rätt skönt just nu här hemma hos mig. Jag har pysslat lite med min skivsamling, har städat bort lite plattor som jag inte lyssnar på längre, samt lagt tillbaka skivor i sina fodral. Det är ju en grej jag får göra ofta, för jag är ju så sjukt dålig på att lägga tillbaka plattan i dess rätta fodral. Men samtidigt så gör detta att jag återupptäcker plattor som jag inte har lyssnat på bra länge. Det är DETTA som är det roliga med att ha många plattor. Att medans man grejjar med den, man sorterar om den, så hittar man plattor som man inte har lyssnat på länge. Och ikväll så hittade jag en "pärla" som är sjukt bra visade det sig. Jag pratar om Jackson Brownes mästerverk "Running on empty". Det var en skiva som han gav ut 1977. och som skulle komma att bli hans största framgång genom alla tider. Det som är det lustiga med denna platta, det är att det är ett så kallat "konceptalbum". Och med det menar jag att det är en skiva som är inspelad lite "med höften" under en av hans turneer. Skivan består av live tagningar, låtar inspelade på hotell rum och lite andra skumma ställen. Men det är det som gör denna skiva också så intressant att lyssna på. Det vilar en lite relaxad stämmning över den. Men det är också rätt kul också, att det var just denna skiva som blev Brownes största genom tiderna, med tanke på att den kan ju inte ha kostat direkt mycket att spela in. Men oftast är det ju så, att de enklaste ideerna kan va de bästa ideerna också.

nu kom den

Publicerad 2012-02-26 12:41:28 i ,

Det är intressant en sak med Leksand hockey, och det är att de verkar alltid göra samma sak varje säsong. Det jag talar om är fenomenet som jag kallar det "skitmachen-efter-en-bra-period". För det verkar alltid vara så, men detta lag. Nu har ju Leksand spelat jävligt bra en längre tid, men idel vinster, men så kommer den där skitmatchen mot något av de sämre lagen i allsvenskan, och den matchen kom igår mot BIK Karlskoga. Jag visste inte ens att de hade ett allsvenskt lag. Men jag tycker ju att Leksand är så pass bra, att de borde "lira röven" av Karlskoga, och framför allt så borde de inte förlora.

hon är värd segern

Publicerad 2012-02-26 12:28:53 i ,

Vad roligt det är i idrottens underbara värld, när det sker det oväntade. Det är så kul att se en idrottare, som Sofia Arwidsson som har kämpat i så många år, utan att få vinna något. Men nu verkar det som att det har lossnat för henne. Igår vann hon äntligen en turnering, och denna vinst måste ju va grymt skön för henne.

de vann igen....

Publicerad 2012-02-26 12:09:41 i ,

Att det ska vara så innerligt jobbigt att vara djurgården supporter ibland. För det är verkligen en "bergochdalban" mellan hopp och förtvivlan ibland. Det har ju inte varit så mycket uppåt den sista tiden, men det vekar som att de har vänt trenden nu, med två vinster på de tre senaste matcherna. JAg hoppas att det håller i sig nu för laget.

Hur är det med Anja?

Publicerad 2012-02-26 12:05:22 i ,

Det är så trist att följa skidåkaren Anja Pärsson just nu. För det går ju allt annat än bra för henne, och man undrar vad det är som driver henne. Det kan ju inte vara kul att åka så dåligt som hon gör nu, när hon i vanliga fall nästan alltid har varit på pallen. Det var en intressant sak jag läste i denna dags exemplar av Dagens Nyheter. Det är en stor och intressant intervju där med henne. Och det är att hon inte längre är arg eller bitter efter att ha åkt dåligt. Detta är något som inte är bra med henne. För hon har ju faktiskt preseterat som bäst, då hon varit skitsur över att ha kommit på andra plats. Jag tror att det är dags för henne att lägga av, om hon inte är sur längre. Åker hon runt och har kul istället, då är det verkligen inte bra.

"pensions special" i DN

Publicerad 2012-02-26 11:47:33 i ,

Jag börjar bli bra trött på detta med allt tjatande om min framtida pension i medierna. För det är bra tröttsamt i längden att läsa om det. Sen så undrar jag över en annan sak. Och det är om medierna för en egen privat agenda, där de i skymundan är sponsrade av pensions företagen, att bedriva en stark opinion mot att man ska bestämma sin pension redan idag. Det känns som att det är lite så.

och så var det söndag

Publicerad 2012-02-26 11:45:12 i ,

Jag var uppe med tuppen idag, närmare bestämt runt klockan sex. Men jag gick inte upp riktigt då, utan jag låg och läste en bok i några timmar. Men nu är jag uppe och läser morgon tidningen.

ikväll måste de vinna

Publicerad 2012-02-25 17:27:02 i ,

Det är en viktig kväll för djurgården ikväll. För de möter skellefteå, och de måste vinna denna match för att kunna ha någon som helst chans till att gå till slutspel. Men framför allt så måste de vinna alla återstående matcher som är kvar av grundserien, för att också undvika kvalserien.

en isig löprunda idag

Publicerad 2012-02-25 17:18:20 i ,

Det var en bra isig och blåsig löprunda idag, så det var verkligen viktigt att jag "var på tårna" idag, så jag inte halkade. Men det blev en skön 2 mils runda idag runt Falun. Det var också skönt med solen och värmen idag, det riktigt kändes som att man föddes på nytt....:)

detta med mellon

Publicerad 2012-02-25 11:50:18 i ,

Det är ju åter dags för en deltävling i melodifestivalen. Och som vanligt skrivs det enorma mängder inför denna tävling. Men det är en sak jag undrar över, och det är som följer. Jag undrar om denna expose i medierna verkligen motsvarar vad svenska folket vill ha? Det är en sak som jag funderar över ofta. För jag tycker inte att svenskarna i gemen, verkar vara så intresserade. Snarare verkar det som att det är lite tvärtom. Det känns som man anar en "viss" trötthet.

kul för Sofia

Publicerad 2012-02-25 11:30:10 i ,

Jag har ju alltid varit en stor fan av tennis, och man kommer ju ihåg de gyllene åren på 80 talet och det tidiga 90-talet. Det var ju sjukt va bra sverige var inom tennisen då. Men nuförtiden så är det tunnsått med framgångar. Därför är det kul att läsa om att Sofia Arwidsson är i final, och jag hoppas verkligen att hon vinner på söndag. För jag måste erkänna att jag är beundrad över att hon orkar hålla på, för hennes karriär har ju varit enormt mycket upp och ned. Men nu hoppas jag att hon vinner på söndag, så hon lyckas kvala in till OS.

lördag den 25 feb

Publicerad 2012-02-25 11:03:43 i ,

det är lördag, jag äter en långfrukost, skummar av nyhetsflödet på nätet och så lyssnar jag på en helt fantastisk skiva. Det är en dubbelskiva med den svenska gruppen "Winhill/Loshill" och skivan heter "Swing of sorrow. Detta är något så fantastiskt som en debutskiva som är en dubbelmacka. Snacka om att spänna bågen, men så här långt är den helt fantastisk att lyssna på.

ska man rimma så????

Publicerad 2012-02-24 23:36:46 i ,

Jag vet att Per Gessle ofta kallas för "de-dåliga-rimmens-man", men det finns ett rim som jag undrar lite över vad han tänkte. Det är rimmet "du sover sött, i rosenrött...". Den finns i låten "Födelsedag". Och det jag undrar över, ska man verkligen rimma så när man är som Gnässle över femtio år...:)

gessle är kung av sommaren

Publicerad 2012-02-24 23:28:03 i ,

Kollar på en dvd med Per Gessle just nu, och jag måste säga att han klarar sig bra solo utan Marie. När alllt kommer omkring, så är det få som har en sån bra låtkatalog som just denna mycket ohändiga man...:)

Eva. Hur tänkte du????

Publicerad 2012-02-24 22:11:10 i ,

jag lyssnar just nu, på en av de bästa skivor jag vet. Det är skivan "en blekt blondins hjärta". Det är nog en av de skivor jag spelat mest här hemma hos mig. Men det finns ett ljud på denna skiva, som jag undrar lite på hur hon kom på det.  Det är det där ljudet som låter som "tje tje tjea".....:)farsans musik spökar

Publicerad 2012-02-24 20:54:28 i ,

Det är otroligt vad ens pärons musiksmak spelar roll fortfarande för mig. I min familj så har vi ju åkt massor av bil på semestern, och då var det ju timtals med musik i bilen som vi lyssnade på. Och det blev ju lite av min uppgift att göra de där blandbanden som gick på repeat hela tiden. Och jämt så skulle jag ha med en roxette låt på banden. Detta fenomen är lite roligt. För jag spelade så mycket Roxette när jag var mindre, att det kom till det vägskäl att mina päron inte kunde lyssna på Roxette utan att spy. Då har man spelat deras musik en hel del FÖR MYCKET...:)

vintersaga

Publicerad 2012-02-24 20:12:11 i ,

Vilken klassiker till låt denna är, och jag måste säga att Jerry Williams gör den otroligt bra. Det är nästan som att det är hans egen låt. Och sen så ska man göra en cover så här, man ska göra en annans låt till sin egen.

voodoo lounge

Publicerad 2012-02-24 19:25:31 i ,

Jag lagar mat just nu, och lyssnar på denna platta med Rolling Stones. Ända sen jag hörde denna, för första gången runt 1994, så har jag gillat denna platta. Helt klart är det en av deras bättre på senare år.

mobilvett

Publicerad 2012-02-24 19:20:27 i ,

Jag kan ibland tycka att folk har dåligt "mobilvett" av idag. För till exempel om man skickar ett sms, om att man kanske vill ta en promenad, då är det ju bra om man svarar ganska så snart. För då väntar jag ju med att gå ut, tills den andre parten har svarat. Eller om man bara messar och skriver "trevlig helg", då är det väl självklart att man skriver tillbaka och hälsar tillbaka. Det är inte så svårt att skicka ett sms. Det är helt otroligt vad folk har blivit förslöade idag.

freeeeeeeeeeeeeeeeeeeedag....

Publicerad 2012-02-24 19:16:43 i ,

det är bra skönt att det är fredag, för det betyder ju att man har överlevt ännu en vecka. det har ju inte direkt varit en bra vecka för mig, så det är bra att den är över. Nästa vecka kan nog bara bli bättre.

kallades för "rösten"

Publicerad 2012-02-24 00:06:34 i ,

I amerika så gick ju Whitney under smeknamnet "the voice", och jag tycker att det stämmer så bra in på henne, och hennes karriär.

kollarpå gamla videos me Whitney

Publicerad 2012-02-24 00:02:01 i ,

Det är bra konstigt fortfarande, att ta in att sångerskan Whitney Houston inte lever längre. Hon var verkligen en av de STORA inom musik historien. Och hon kommer nog att bli ihågkommen för kvinnan som slarvade bort en av de största begåvningarna som funnits. Det är så synd att det gick som det gick.
Just nu så kollar jag igenom gamla videos me henne. Och det är sjukt va underhållande detta är, men samtidigt är det konstigt också. För jag trodde verkligen att hon hade mycket kvar att ge. Av mig är hon mycket saknad.
den där Clemmons

Publicerad 2012-02-23 23:23:00 i ,

Det är något väldigt, väldigt speciellt med det där sax solot av Clarence Clemmons i låten "Jungleland". Det är så sjukt bra spelat, så man aldrig tröttnar av att höra han spela det. Dock så är det ju enormt synd att Clarence gick ur tiden förra året, och det är en stor saknad jag känner efter att han gick bort. Dock är jag bra glad, ja nästan galet glad att jag fått höra Clarence och Bruce och hans band framföra "Jungleland" live. Jag hade förmånen att vara på plats 2007, när de spelade i globen. Och vilken bra konsert det var. Något av det bästa jag sett live faktiskt.


intervjun med Carlsson

Publicerad 2012-02-23 21:13:37 i ,

Det är mycket intressant att höra vad själva Ingvar Carlsson kände, när hans nära vän Olof Palme blev mördad den 28 februari 1986. Jag har alltid varit intresserad av vad Ingvar själv kände i det mycket hemska ögonblick. Och när man ser denna intervju, så var det bra jobbigt för han också. Det kan ju inte direkt ha varit en skön stund direkt, men jag kännder stor vördnad över hur Ingvar hanterade situationen, och jag tror så här iefterhand, så var det precis rätt person som tog över "rodret" i svensk politik.

del 1


 

del 2

ser en intervju med Carlsson

Publicerad 2012-02-23 20:56:23 i ,

Just nu så ser jag en MYCKET intressant intervju med förre statsministern Ingvar Carlsson. Och jag måste säga, att han har fortfarande bra saker att säga.

ja jag är rojalist

Publicerad 2012-02-23 19:51:11 i ,

Jag vet ju att jag har kritiserat vårt kungahus väldigt mycket här på min blogg, men en dag som denna så går det ju att inte vara emot dem. Så nog fan är jag rojalist allid.

så överlever du vintern

Publicerad 2012-02-23 19:44:31 i ,

Nu mina damer och herrar i detta avlånga land som kallas för Sverige, så ska jag dela med mig av ett bra tips på hur man överlever vintern. Det gör man bäst genom att äta VÄLDIGT god mat, dricka goda viner och umgås med folk som man tycker om. Det är nog för mig, det bästa sättet att överleva denna vinter, och de som kommer framöver.måste ju fira

Publicerad 2012-02-23 19:31:49 i ,

Och bara för att kungahuset har fått "tillökning", så måste man ju fira lite. Och ikväll blir det grillad lax med morotssallad till.

grattis Vickan och Daniel

Publicerad 2012-02-23 19:13:52 i ,

Jag måste ju ta tillfället i akt och gratta kronprinsessan Victoria och Daniel till sitt första barn. Det är kul att allt gick bra vid förlossningen och allt. Vad intressant det var att se prins Daniel vid den första presskonferansen, där han såg bra berörd ut. Men det är ju inte så konstigt, eftersom han har "täljt till" en kronarvingen. Sen så tror jag att detta är viktigt för vårt kungahus, att vi får något kul att ägna oss åt. För kungen har ju inte direkt bidragit till att sprida någon glädje. Jag tycker som förr, att han borde avgå, och lämna över stafettpinnen till Victoria. Hon kommer att bli en mycket bra drottning i framtiden.

morgon

Publicerad 2012-02-23 06:54:32 i ,

Har överjävligt ont i magen, och det är skitjobbigt att ha det. Jag tar ju min medicin, men det hjälper fan inte.

biljett över disk

Publicerad 2012-02-22 14:18:14 i ,

Vad trist det är att vara musikfan ibland. För det känns faktiskt så ibland. Jag tänkte främst på detta, med att jag vill kunna gå och köpa konsert biljetter över disk. Men det verkar ju bli svårare och svårare. Senast tänkte jag köpa biljett till Thåström när han spelar här i Falun. Detta var en cirkus i sig skulle det visa sig. Först så gick jag till turistbyrån, för man har ju köpt biljetter där förut, så det borde ju gå. Nej då, de hänvisade till Magasinet här i Falun, som är platsen där Thåström lirar. Ok, då går jag väl dit då, men herregud. Jag kom dit, men inte fan gick det heller. Nej då, då visade det sig att man skulle gå in på festivalen Peace and loves hemsida och köpa biljetten. Det roliga, var att när jag väl var på Magasinets kontor, då visste kärringen jag pratade med, knappt ATT Thåström skule lira där. Alltså herregud kärringjävel, varför jobbar du då på Magasinet. Jag blir så trött ibland på folk som inte gör sina jobb rätt. Men efter detta debacle så gick jag in på Peace and loves hemsida, och leta mig fram. Och efter en liten stund så hitta jag rätt. Men då visade det sig att man skuille betala någon jävla SERVICEAVGIFT. Men då undrar jag. VARFÖR SKA JAG GÖRA DET? Det är ju jag själv som kund som gör jobbet, varför ska jag då betala. Jag vill bara köpa min jävla biljett enkelt........ibland tycker jag det var lite bättre förr att gå på konsert faktiskt.

jazzizz in da night....

Publicerad 2012-02-22 01:53:15 i ,

Vad skönt jag har det just nu. Jag sitter i min soffa, och lyssnar på lite skön jazz så här mitt i natten. På bordet står ett glas vin, närmare bestämt "Conde di Luna". Ett ganska fruktigt och rätt så fylligt vin. Jag skulle helt klart kunna rekommendera detta vin till kanske en gryta med ganska mycket rotsaker i. Jag testade själv detta vin till just en sån gryta ikväll. Och jag kan inte annat än att hålla med mina egna smaklökar. Det var verkligen "a touch of heaven" i min mun när jag åt av denna fantastiska gryta som jag gjorde tidigare.
Men nu medans jag lyssnar på skön jazz, och avnjuter mitt vin, så tänkte jag tipsa om lite sköna jazz plattor som jag själv gillar.

Jag börjar med att gå ut hårt, och tipsar om nog den mest säljande jazz plattan genom tiderna, jag talar om "Kind of blue" med Miles Davis. Denna skiva är det svårt att INTE gilla. Detta är en enormt bra skiva att börja med, om man vill komma in i jazzens fantastiska och rökiga värld. För den är bra lätt lyssnad. Och i och med att den är så lätt att lyssna till, så passar den jättebra till att ha på i bakgrunden om man vill göra annat, kanske läsa en bok, eller varför inte ha som utfyllnad om man har en middag med gäster. För denna platta passar perfekt till sånt. Den stör liksom inte.

Det som också gör denna så sjukt bra, det är hur den spelades in av Miles Davis och sina medmusikanter. För det första så repade man inte in styckena innan, utan hela skivan är ganska mycket av en live tagning. Man tryckte på play, och så körde man bara. De improviserade fram låtarna i nuet. Och det är just det också som är så enormt intressant. För hur kunde Miles lyckas så bra med denna inspelning, när de gjorde så, och utan att de har övat. Det är ju bara att bocka och ta av hatten, för hans geni.

 

Chet Baker är en stor favorit hos mig, sedan jag köpte en samlings skiva med hans bästa låtar av det mer lugnare slaget. När jag hörde hans version av klassikern "My funny valentine", så var jag fast. Denna skiva med Chet, är väl inte direkt någon av hans bästa kanske, men den är helt klart värd att leta upp. För detta är också bra skön att lyssna till som bakgrundsmusik. Själv har jag lyssnat på denna många gånger då jag har läst en bok, eller bara vill ta de lugnt här hemma.

 

 

ett litet speciellt förhållande till Thåström...

Publicerad 2012-02-22 00:40:52 i ,

Jag har ett litet speciellt förhållande till just Thåström. Och det bottnar i att han verkar ge ut sina bästa album, just som när jag själv har en svacka i mitt eget liv. Och så är det just nu, för som alla vet så gick ju min pappa bort för en tid sen. Och det är en oerhörd förlust för mig. För han var ju så sjukt viktig för mig och mitt liv. Det man inte ska göra, när det händer något jobbigt i ens liv, det är att "stänga in sig", det är mycket dumt. Och det har jag en förmåga att göra. Jag försöker att göra så gott jag kan, att öppna mig och berätta för andra hur jag mår, men det är inte så lätt. För dels är det sjukt svårt att beskriva hur jag mår, har ju aldrig varit med om en liknande förlust, som just efter min pappa. Jag har ju kvar min mamma, och hon är ju nu det VIKTIGASTE jag har. Och jag ska verkligen finnas där för henne. Men nu till saken, det kändes lite som att jag drev ifrån ämnet lite i detta inlägg. Det skulle ju handla om thåström och mitt liv. För detta är ju andra gången, då han släpper ett av sina bästa album på bra länge. Den första gången som detta hände, det var när han gav ut den HELT UNDERBARA skivan "Det är ni som e de konstiga, det är jag som är normal". För det första så är det där nog en av de bästa titlar på en skiva jag sett. Men den skivan kom precis då jag hade flyttat hemifrån för första gången, och jag bodde i Bollnäs. Jag studerade, när denna skiva kom, vid folkhögskolan i Bollnäs. Det var ju som sagt en ganska förvirrande tid för mig, på många sätt. Och jag brukar ju söka tröst i musikens underbara värld. Det är helt otroligt vad man kan finna tröst, i en låt, en text, eller kanske bara rent utav ett omslag. Men iallafall så gav ju då Thåström ut, sin första svenska skiva på många år. Och det var inte sant vad jag kände tröst i just denna skiva. Jag lyssnar fortfarande enormt mycket på denna skiva. Och varje gång jag lyssnar på den, så kommer jag ibland tillbaka till "vissa" jobbiga minnen från tiden i Bollnäs. Jag kommer särskilt ihåg då jag hade blivit lämnad av pappa för första gången, då jag skulle klara mig själv. Det var ju svinjobbigt, att bo själv för allra första gången i mitt liv. Men jag hade just köpt denna platta, och jag låg i sängen, i mitt lilla, trånga och rätt trista studentrum då, där på internatet på fölkhögskolan. Jag kommer ihåg ibland hur jag låg på min säng, hade mina lurar på mig och låg och lyssnade på denna skiva med Thåström om och om igen. Och faktiskt så lyckades jag må bra igen, tack vare Thåströms helt grymt fantastiska sträva stämma. Jag kan bara tacka dig, Thåström för att du har gjort mitt liv lite lättare att leva.

mörka tider....

Publicerad 2012-02-21 20:35:00 i ,

Jag gillar inte riktigt den tid vi befinner oss just nu. Det är alldeles för mycket av racism och "höger vindar" för att jag ska trivas. Och det jag tycker är mest jobbigt, det är att det oftare och oftare börjar likna hur det var att leva i Stockholm kring åren 1991 till 1993. Under dessa år så var det enormt med racister på gatorna hemma, och jag hoppades att jag aldrig skulle få uppleva detta igen, men det känns som att det är lite så nu här i Dalarna, och det skrämmer mig. Det är dags nu för att slå tillbaka, och framför allt mot all "vardagsracism". Det är den som är farligast.

det börjar se bra mörkt ut...

Publicerad 2012-02-21 19:47:33 i ,

Jag tycker att nu får nog allt djurgården ta och ta sig i kragen lite. För det börjar se bra mörkt ut, och om de inte börjar vinna genast, så är det nog kvalserien som väntar. Just nu, när jag skriver detta, så leder färjestad över djurgården, och det är ju inte så kul. För de måste nog vinna ikväll,

en skön dag...

Publicerad 2012-02-21 18:31:08 i ,

Det har varit en rätt så skön dag idag, var ju som vanligt till psykologen idag, och det gick rätt bra faktiskt. Det är ju fortfarande rätt jobbigt att gå dit, men samtidigt så är det bra för mig. Jag känner verkligen att det ÄR bra att gå dit och prata me henne. Jag har också haft en bra tur och fått en bra psykolog, och det känns som att jag kan prata mycket om mitt liv me henne. Och det är en snnan sak som jag tänker på när jag går hos henne, och det är att jag inte alls tycker att psykologin är skit, som jag har trott förut. För det är sjukt bra, detta med att prata med någon "professionell", när man har inre problem.

det är lite sjukt...

Publicerad 2012-02-20 20:45:00 i ,

Sedan jag hörde radio dokumentären "Skotten i Falun" på P3, så har jag gått och blivit lite små intresserad om allt som skrivs om detta fasanfulla mord drama. Och det som är aktuellt just nu, det är ju att Mattias Flink kommer att bli fri om några år. Det är lite sjukt om man frågar mig, att han KAN bli fri. Jag menar, han har ju ändå kall blodigt skjutit ihjäl sju personer. Och då borde han ju få ett straff som också är därefter. Och med många med mig tror jag, tycker nog att han borde sitta inne tills han dör. Det heter ju ändå "livstid".

gjorde två fynd...

Publicerad 2012-02-20 20:29:02 i ,

Som så många gånger förr, när jag hade vägarna förbi stan, så tog jag omvägen förbi "Myrorna". Och oftast så hamnar jag vid deras skivhylla. Det är ju lite ostragegiskt att de har skivorna, så att man som jag ser dem direkt när man kommer in i affären. Men som oftast så gjorde jag några budget fynd. Jag hittade dels skivan "First band on the moon" med The Cardigans. Det är ju den med hiten "lovefool". Dock har jag aldrig gillat den låten, utan jag köpte skivan mer för deras Black Sabbath cover "Iron man". Den är grymt bra gjorde, så va bara tvungen att ha den skivan. Och sen när man kunde få plattan för 10 kronor, så är det ju inte så mycket att snacka om.
Sen så fyndade jag en annan skiva, och det var en samlingsskiva som tidningen "Mojo" har gett ut. Det är en skiva med förra årets mest pyskadeliska låtar. Och fan i helvete va bra denna skiva var då. Jag har lite, på senare tid blivit en stor fan av just den psykadeliska genren. Så denna platta lyssnar jag just nu, samtidigt som jag läser ett gammalt nummer av musiktidningen "Pop".

tog en promenad idag....

Publicerad 2012-02-20 20:23:34 i ,

Det var ju så nice väder idag, att jag beslöt mig för att ta en längre promenad. Och det var sannerligen bra skönt. I lurarna när jag var ute och gick, så lyssnade jag på nya podcasten med "Luuk och Lokko". Och jag måste säga att detta var något av det bästa jag hört från sveriges radio på länge, och jag har länge väntat på att framför allt, Andres Lokko skulle göra en podcast. För jag har alltid tyckt om det han skriver om som musikjournalist. Dock så pendlar han ofta till gränsen till snobberi i sitt skrivande. Men utöver detta, så gillar jag det han skriver om. Men det var en skön halvtimme jag hade tillsammans med Luuk och Lokko. Jag ser verkligen fram emot de andra programmen.

har lyssnat på lisa ikväll

Publicerad 2012-02-20 00:38:49 i ,

Lyssnade på en helt FANTASTISK musikdokumentär på P4 ikväll. Den handlade om skivan "Himlen runt hörnet" som kom att bli Lisa Nilssons största succee någonsin i hennes karriär. Det är så intressant att höra dokumentärer om skivor som man tycker om, och som man har lyssnat på sjukt mycket. För just denna skiva, ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag skämtar inte när jag säger, att det är denna skiva och "Joyride" med Roxette som är två av hörnpelarna i min skivsamling. För jag har lyssnat gigantiska mängder på "Himlen runt hörnet". Jag kommer också ihåg när jag såg Lisa live för första gången på rocktåget 1992. Hon var ju ganska oprövad i de större sammanhangen då. Hon delade ju scen tillsammans med Eva Dalgren och Tomas Ledin. Jag och min familj såg henne i Sundsvall, under en magisk sommarkväll. Men det bestående minnet av den kvällen, det var hur Lisa bara gick ut och ÄGDE SCENEN den kvällen. Hon visade verkligen den sommaren hur magisk hon kan va live.

en bra dokumentär....

Publicerad 2012-02-19 20:36:04 i ,

 

Kollar just nu på denna dokumentär om Tom Petty och hans band the heartbreakers. Jag har sett MÅNGA musikdokumentärer i mina dagar, men nog är denna en av de allra bästa.

något av det bästa jag lagat

Publicerad 2012-02-19 19:11:38 i ,

Efter att ha smakat av det jag lagat ikväll, så finns det bara en sak att säga. Det jag lagade ikväll "Köttgryta med chorizo och polenta", är nog något av det bästa jag fixat till i mitt kök. MIna damer och herrar, jag har gjort ett mästerverk ikväll.


Receptet finns här...

den är som en kär vän

Publicerad 2012-02-19 17:58:11 i ,

Det är skönt att vissa saker inte ändras, och det är skönt att man kan lita på vissa saker i mitt liv också. Och det jag tänker på, det är min kondition. Den är lika bra som den alltid har varit. Klart är dock att jag är inte i samma form som för några månader sen. Jag känner direkt på min kropp, om den svara på det sätt som jag vill att den ska göra. Men det är skönt att jag har nått en nivå nu, där det inte tar lång tid för mig att "komma tillbaka". Jag tänkte på detta efter rundan jag var ute på idag. Trots att jag inte har tränat på nästan över en vecka, så sprang jag över milen idag, och det var SÅ SKÖNT.

vilken man

Publicerad 2012-02-19 11:57:10 i ,

Vad skönt det är att lyssna på Mikael Wiehe, i dessa dagar av schlager trams. Han är verkligen en ventil, som man kan vända sig till när man vill höra bra musik.

en idiot uttalar sig

Publicerad 2012-02-19 11:48:37 i ,

Vad det är kul att läsa alla dessa "gråta-ut-artiklar-men-du-får-skylla-dig-själv" i medierna hela tiden. Denna gång är det tjejen Susanne Brännemo som klagar över HUR JOBBIGT det är med uppmärksamheten efter att ha varit med i "Bonde söker fru". Men snälla Susanne, du kanske skulle ha TÄNKT efter lite före du var med i detta program. För mig känns du som en extremt korkad tjej, om man frågar mig.

not bad at all - tomas ledin

Publicerad 2012-02-19 01:45:59 i ,

Ibland hittar man RIKTIGA guldklimpar bland alla videos som finns på youtube. Detta som jag visar nedan, är helt fantastiskt kul att se. Det visar Tomas Ledin som sjunger "not bad at all" med Mats Ronander. Bägge dessa två ingick i Abbas band under en av deras världs turneer. De brukade ju då få spela denna låt live på konserterna. Det som är lite synd, det är att det inte finns något klipp med Tomas och Mats utgivet på riktigt. Så man får hålla till godo med detta. Det som också är bra kul, det är att Benny säger i klippet, att "denna man kommer att bli riktigt bra i framtiden". Och snacka om att han fick rätt med de orden, angående Tomas framtida karriär.


jag tror inte jag har fel

Publicerad 2012-02-18 22:39:48 i ,

Jag hoppas att det är många med mig, som ikväll tycker att Björn Ranelid dödade sin författar karriär. För inte kan han gå levande ur denna SKANDAL som han ställde till med ikväll. Och vad är det för jävla snack, om att detta ska va en bra låt. Detta var ingen låt, det var en värre än en stinkande skithög, om man frågar mig.

VAD VAR DET JAG SA

Publicerad 2012-02-18 22:24:19 i ,

Hur visste jag att Björn Ranelid skulle vinna ikväll? Jo det visste jag för att svenska folket kan inte musik, och de som röstar på denna man, måste antingen vara HELT sjuka i huvudet eller så har de ingen musiksmak alls. Att denna låt kunde gå vidare, det bevisar bara att melodifestivalen INTE är en musiktävling, utan det är en tävling för de låtar som bara idioter lyssnar på. Och det lilla jag såg ikväll, det gjorde mig spyfördig och jag kände mig så sjukt dum när jag tittade. Jag ska aldrig, aldrig, aldrig mer se detta skit.

en text att ta till sig...

Publicerad 2012-02-18 21:24:06 i ,

Jag lyssnade på skivan "Himlen runt hörnet" häromdagen. Och på den skivan så finns det en låt som heter "Allt jag behöver". Och det är en sak som är lite kul när jag hörde just den låten, och det är att jag har hört den såååå många gånger utan att ta till mig innebörden i just texten till denna låt. Jag är ju i ett skeende i mitt liv, då just denna text spelar en stor roll. Och det är också lustigt att en del låttexter spelar större roll i olika skeenden i sitt liv. Och just nu så är denna text BRÄNNANDE aktuell för mig.


Allt jag behöver - Lisa Nilsson

Allt jag behöver nu är tid
Tid att komma över dig,
tid att samla ihop
Det som finns kvar av mig
Och allt jag behöver nu
är lugn och ro
Att hitta en plats nånstans
Där jag sätta ett frö
som kan får gro

Ref: Allt jag behöver nu
är att hitta mig själv igen
Det kommer kanske inte
att bli lätt
Men jag vet inget annat sätt,
så låt mig vara
Så om du ser dig som en vän
kom inte hit igen
Du gör bara saker värre än de är
Och till och med du
borde kunna se
Att allt jag behöver nu
är att få vara ifred

Och huset ser så tomt ut
Nu när dina saker är borta
Men tack gode gud i alla fall
För att nätterna är så korta
För det är svårt att somna
Och det är svårt att vakna ensam

Folk frågar hur du mår
Jag hittar på nåt svar
Och av de vänner
som vi umgicks men
Finns det inte många kvar
Det är svårt nog att hålla
kontakten
Med dom jag har

en box full av kärlek...

Publicerad 2012-02-18 21:13:02 i ,

Jag tog fram cd boxen "Tracks" med Bruce Springsteen. Detta är verkligen en skattkista full med sjukt bra låtar med Bruce. Alla dessa låtar var ju outgivna innan de var med på denna box. Och när jag lyssnar på alla dessa låtar, så slås jag av hur MYCKET bättre detta är mot den svenska jävla skit melodifestivalen. För tänk er att först lyssna på Björn Ranelid, som spyr ur sig något av det sämsta jag hört ur musikväg, och sen lyssna på en låt som "Jungleland" med Bruce. Snacka om skilda världar när det kommer till konst. Om Ranelids låt var bajs, så är "Jungleland" en tolvårig single malt whiskey från de bästa whiskey destillerierna.

nej usch.....

Publicerad 2012-02-18 20:57:23 i ,

Jag skiter i melon nu, och jag tittar hellre på en dvd med Bruce Springsteen. DET ÄR KVALITET!!!!!!!!!!!!!!

har hört Ranelid

Publicerad 2012-02-18 20:53:00 i ,

Har nyss hört låten som Björn Ranelid ställde upp med. Det har ju varit sjukt mycket "press" om denna låt, och jag fattar inte varför. För den var precis så dålig som jag trodde. Typiskt nog så var han tvungen att ta med en skitsnygg blondin, som skulle dra till sig röst. Så sjukt uppenbart att det var så.

jag tittar ändå

Publicerad 2012-02-18 20:33:41 i ,

Jag skulle ju inte titta, men jag gör det ändå. Men jag önskar lite att jag inte gjort det. För det är sjukt vad dåliga låtar....

kollar in "melon"

Publicerad 2012-02-18 20:27:58 i ,

Jag kollar just nu på melodifestivalen. Men HERREGUUUUUD vilket skräp. Jag slog nyss på hörde en tjej i dels den fulaste klänning jag sett, och sen så såg jag en mass tända ljus på scen. Man var ju lite rädd att hon skulle fatta eld, när hon gick så nära ljusen. Men fan vilken dålig låt hon sjöng.

a must see

Publicerad 2012-02-18 18:30:44 i ,

Helt klart är det så, att jag bara MÅSTE se denna dokumentär.

man är lite seg

Publicerad 2012-02-18 11:42:35 i ,

Vad jag känner mig seg idag. Så det blir inga "utsvävningar" idag, utan det blir nog bra lugnt.....

det börjar se mörkt ut....

Publicerad 2012-02-18 10:56:47 i ,

Vad trist det var att djurgården förlorde senaste detbyt. De hade behövt en vinst nu, för fortsätter de att förlora, så finns risken att det blir kvalserien framöver. Och det vill jag inte vara med om.

jag är ett geni

Publicerad 2012-02-17 20:01:33 i ,

Jag har fan slagit världsrekord ikväll. För jag trodde aldrig att det gick att utesluta "krossade tomarer", när man gör köttfärsås. Men se på attan, det GICK...:)

hmm...hur ska detta gå?

Publicerad 2012-02-17 19:30:07 i ,

Jag är ju en riktig klant ibland. Jag ska göra pasta med köttfärsås ikväll. Och jag hade ju sett fram emot en riktigt saftig köttfärsås. Men så GLÖMMER jag att köpa krossade tomater. Hur fan ska jag nu få ihop min köttfärsås???????


har tagit ett bad....

Publicerad 2012-02-17 19:27:10 i ,

Vad ett skönt bad kan göra susen för en sliten själv ibland. En sak som jag märkt den sista tiden, det är hur skönt det är att läsa i badet. Det gjorde jag ikväll, och det var riktigt nice.

fredag kväll...

Publicerad 2012-02-17 17:49:03 i ,

Det har ju varit en rätt KÖRIG och jobbig vecka. Det har varit lite tumullt i mitt liv, så har inte mått speciellt bra under veckan som gått. Men jag ger mig inte, jag ska framåt, om jag så ska kliva över lik. Ikväll ska jag ta hand om mig själv. Ska äta gott och dricka gott. Har köpte lite vin faktiskt. Ska också göra en lite annorlunda rätt, som jag inte gjort förut faktiskt. Jag säger bara en sak. Biblioteket i Borlänge, de har sannerligen en fin fin samling med kokböcker. Så vill du få lite mat inspiration, gå dit och botanisera bland deras kokböcker.

en film om George H

Publicerad 2012-02-16 20:52:03 i ,

Just nu så kollar jag på filmen "Living in the material world". Det är en film som handlar om musikern och fenomenet George Harrison. Och det är en mycket bra film om denna ganska tystlåtne och lite okände del av gruppen The Beatles. Han är ju inte lika känd som John Lennon och Paul Mccartney. Det som är så bra med denna film, det är att man får reda på mycket om "personen" Harrison.helt ärligt

Publicerad 2012-02-16 19:29:21 i ,

Hur kan folk va så dumma igentligen, så de går på alla dessa "dieter" som lanseras i media. Fattar inte folk att det enda, dessa dieter gör. Det är dels kränga folk på pengar. För det ska ju krängas en massa böcker som just handlar om den "senaste" inne dieten. Och det är ju som jag sagt förut. Den enda som funkar, det är att man rör på sig och äter regelbundet och "rätt" mat. Det är ju konstigt att det funkade förr, så det borde ju funka nu också.

promenad och the beatles

Publicerad 2012-02-16 18:01:58 i ,

Efter att ha suttit större delen av dagen i telecirkus med min tele operatör, så var det skönt att komma ut och gå lite. Tog ett varv runt Kålgården. På hemvägen så köpte jag lite godaker till middagen ikväll. Det blir grillad ryggbiff och egen potatissallad. Hittade ett GRYMT recept på en potatissallad som jag tror kan bli grym. Jag återkommer med recept senare, om det är någon som är intresserad av det.

Nu blir det återigen, plattan "Sergeant peppers lonely hearts club band" med The Beatles. Jag har blivit lite beroende av den plattan sen jag köpte den för någon vecka sen.

är inte detta LIIIITE fel...

Publicerad 2012-02-16 16:32:00 i ,

Just nu så lyssnar jag på radiokanalen "Vinyl 105,7". Och just nu så spelar de Bryan Adams och hans låt "Summer of 69". Jag som trodde att de bara spelade musik från 60 och 70-talen.

posten i sverige är ett SKÄMT

Publicerad 2012-02-16 14:34:35 i ,

JAg har i två dagar nu försökt att få iväg ett paket, det är min telefon som ska på servie. Och då har man fan blivit "bollad" mellan olika företag. Det är fan inte konstigt att folk begår brott i detta land......

posten i sverige är ett SKÄMT

Publicerad 2012-02-16 14:34:35 i ,

JAg har i två dagar nu försökt att få iväg ett paket, det är min telefon som ska på servie. Och då har man fan blivit "bollad" mellan olika företag. Det är fan inte konstigt att folk begår brott i detta land......

hatten av för Zlatan

Publicerad 2012-02-16 13:44:32 i ,

Det var kul att Milan och Zlatan fick vinna mot Arsenal i champions league. En gång för alla så tystar också Zlatan alla tvivlare som finns i England. FÖr det är sjukt vilkenbra match han gjorde. Han gjorde ett straffmåla och passade fram till två mål. Man märkte på Zlatans glädje efter sitt mål, att det var skönt för han att vinna denna match, för jag tror nog att han ville visa alla engelska sportjournalister, att han är en av världens bästa spelare. Jag skulle verkligen tycka ärligt, att det skulle va kul om Milan gick långt i årets champions league.

detta är en bra ide

Publicerad 2012-02-16 12:37:29 i ,

Jag har i alla år varit mycket intresserad av hur vi sköter vår sophantering i Sverige, dock så blir jag mer och mer negativt inställd till hur det går till i praktiken. För jag tycker att det är mycket "spel för galleriet", och det är synd att det alltid är vi konsumenter som ska göra jobbet hela tiden. För jag tänker på detta med grövre sopor, jag tänker på sånt som inte går ner i en soppåse. Jag har alltid tyckt att det är fel att man nästan alltid ska behöva ta bilen för att slänga grövre saker. Hur vore det inte om kommunen här i Falun hade en stor lastbil som åkte runt, kanske någon gång i månaden och hämtade upp grövre sopor. Jag tycker att det skulle va en sjukt bra ide. Och sen så tror jag att folk gladeligen skulle anamma denna ide.

är trött på pensionsdravlet

Publicerad 2012-02-16 12:12:50 i ,

Det är fan vad jag börjar bli trött på all reklam och allt snack om min framtida pension. För det är ju så, att jag ska ju inte dö än, utan jag ska ju leva också, och JAG VILL LEVA.

torsdag förmiddag 16 feb

Publicerad 2012-02-16 11:54:22 i ,

Så var det torsdag, och jag sitter och käkar lunch. Har nyss pratat med mamma över skype. Och jag måste säga att det funkar sjukt bra med detta program. Det är så skönt att se mamma när jag pratar me henne. Det ger ett helt annat lugn, mot om jag bara hade hört hennes röst. Dock så kan hon ju hålla tyst om vädret där borta i Thailand. Hon hade +33, så gud va avis jag är på henne...:)

what is love...

Publicerad 2012-02-16 00:25:28 i ,

Ja det kan man ju undra. Jag trodde att jag funnit den, men då kom det som VANLIGT en smäll i mitt liv och tog bort den. Åh vad jag önskar att den inte hade gjort det. Jag trodde verkligen på detta.....

roxette back in aussie land...

Publicerad 2012-02-15 21:41:30 i ,

Det är så kul att Roxette är tillbaka i Australien just nu. För de har verkligen en STOR publik där. Och just nu så spelar de för fulla hus där.

Kent borde göra samma sak

Publicerad 2012-02-15 21:18:29 i ,

Jag såg ju gruppen Kent första gången, för många år sen, närmare bestämt år 2000. Och det var sjukt bra den gången. Det var på Hovet i Stockholm, och runt när de släppte plattan "Hagnesta Hill". Och det är nog, enligt mig då, deras allra bästa skiva. Men det jag tänker på, dels när jag ser denna DP dvd, det är att Kent också borde släppa en live dvd. För de verkar är ju sjukt bra live, och framför allt så verkar de vara rätt så visuella live också. Därför så borde de släppa en dvd. Jag hoppas att de gör det någon gång.

inte kul vara keyboardist

Publicerad 2012-02-15 21:12:21 i ,

Jag tänker på en sak, då jag ser denna dvd med Depeche Mode. Och det är att det finns nog inget som är så "osexigt" som att vara keyboardist". Jag menar, det är lite svårt att rock n rolla med ett keyboard. Är man gitarrist så kan man ju hoppa runt och "sexa" sig när man soloar. Men spelar man keyboard, då är man ju fast vid sina tangenter.

ett glas whiskey och DP

Publicerad 2012-02-15 20:57:48 i ,

Jag kollar just nu på en dvd med Depeche Mode och samtidigt så avnjuter jag ett glas whiskey. Måste säga att denna kombo matchar bra mycket. Men sen så är det en sak som slår mig när jag ser detta KONSTVERK till dvd med Depeche Mode. Och det är att jag fan måste se en konsert med dem innan jag kolar vippen. För det finns nog få band, som har en sån grym publikkontakt.

hårdrockens historia

Publicerad 2012-02-15 20:27:14 i ,

Har nyss sett ännu ett avsnitt av serien "Hårdrockens historia", och jag måste säga att det är nog något av det bästa jag sett inom musiktv genren.

har sån lust att skriva

Publicerad 2012-02-15 19:34:39 i ,

Ibland får jag sån lust att skriva något riktigt långt, för det är så kul att skriva faktiskt. Och jag har ju alltid tyckt om att göra det. Sen så glömmer jag aldrig en lärare jag hade i femte klass tror jag. Hon sade att jag kanske kommer att bli en författare någon gång. För hon gillade enormt mycket det jag skrev i diverse uppsatser. Jag kommer väl ihåg hur glad jag blev av hennes kommentar. För det var ju inte så ofta, på den tiden som man fick höra att man va bra i skolan. För det mesta så var det ju kommentarer i stil med "fan vad tjock du är", "kan inte du hålla din äckliga mun tyst" och klassikern "fan va äcklig du är". Så man kan ju LUGNT säga att jag verkligen tog emot med GLÄDJE när någon sa något bra till mig.
Men som sagt, jag skulle bra gärna vilja skriva en bok någon gång. Det känns som att jag har en bok inuti mig, och jag skulle bra gärna vilja få ut den. Dock så gäller det ju att hitta något att skriva om.

en av Uffes bästa singlar

Publicerad 2012-02-15 19:09:02 i ,

Jag vet inte hur många gånger som jag har spelat denna singel med Ulf Lundell. Men den innehåller några av hans allra allra bästa låtar enligt mig. Och balladen "Jolly Roger", det är nog en av hans bästa texter någonsin.

en vis man sade

Publicerad 2012-02-15 17:39:59 i ,

Jag läste ett citat i en bok häromsistens, som jag tyckte va så sjukt bra. Dock så är det lite synd att jag inte kommer ihåg vem skribenten var. Men jag citerar han ändå. Han skrev följande rader "How bad life is, how bad you are feeling, I know that in the long run I will conquer.." Jag tycker att det är så sant, och det stämmer väl överens in på mig.

har tränat

Publicerad 2012-02-15 17:30:02 i ,

Fett va nice det är när man har kommit hem, och vilar ut efter ett hårt träningspass. Den känslan är det inte mycket som slår. Nu ska jag bara ta de lugnt, men sen blir det att laga lite mat. Ska nog fixa lite stekt lax ikväll. Tror jag känner för det.

har vi inte hört det förut

Publicerad 2012-02-15 11:44:17 i ,

Åh vad jag hoppas att det kommer gå vägen nu för denna tjej. För det är ju så, att är Susanna i form, då är hon en av europas bästa häcklöperskor. Och hon måste ju också känna, att ska hon med till OS då måste hon nog va i bra form. För jag tror inte att hon åker till London, utan att hon tror på att hon kan ta medalj.

hejja Obama

Publicerad 2012-02-15 10:35:05 i ,

Jag ska inte ha barn, men om nästan exakt i dagarna faktiskt, o nio månader så är det presidentval i USA. Och jag hoppas att Barack Obama går vinnande ur striden så han får sitta en period till. Jag tycker att det är många i USA som felaktigt anklagar Obama, för ska sanningen fram så har ju inte han utgångsläge efter George W Bush varit speciellt bra. USA var ju verkligen på "dekis", så Obama har ju fått jobba "arslet av sig" för att vända allt till rätta igen.

en tanke...

Publicerad 2012-02-15 10:23:26 i ,

Varför låter det som att jag knullar ibland när jag skrattar....:)

onsdag morgon...

Publicerad 2012-02-15 10:16:54 i ,

Så var det onsdag, och denna dag började på ett litet kul sätt. Ska ju bara säga att jag har min dator inkopplad i min stereo. Och när jag låg och lajjade lite soft Bob Dylan, så hörde jag plötsligt ETT JÄKLA HÖGT LJUD, det var som ett alarm. När jag hade kopplat vad det var, så kom jag på att det var min mamma som ringde på skype från Thailand. Och det är fantastiskt detta med teknikens underbara värld. Det hördes fantastiskt bra på skype från thailand. Hon hade precis kommit fram och hade det jättebra. Dock så blev man ju lite avis på att hon hade nästan +30 och soligt, och här i Falun var det -4 och snö storm utanför fönstret. Men men, jag är glad att hon har det bra.

Snacka om att jag gillar den där bilden...:) Farsan varen jävel på att jobba, men han gillade också att ta sig en kall mellanöl när vi pausade också..:)

det skummigaste Gellner spelat in....

Publicerad 2012-02-14 18:41:57 i ,Vad är detta igentligen för något? Denna låt spelades in till Filip Och Fredriks program "The Boston tea party", och det var signatur melodin när programmet startade. Och jag måste säga att detta måste vara något av det mest fjärtigaste låt Gellner har spelat in.

lagar mat...

Publicerad 2012-02-14 18:20:37 i ,

Det är rökigt, det är svettigt, det är flottigt, det är smutsigt, det är en GALEN Klas som dansar lambada till musik PÅ ÖVERJÄVLIGT hög volym. Alltså en helt vanlig stund i mitt kök...:)


ska lära mig allt...

Publicerad 2012-02-14 17:30:31 i ,

Det känns som att man har missat något när det kommer till denna nya FANTASTISKA diet som kallas för "LCHF". Jag ska försöka att lära mig mer om den...

alla hjärtans dag

Publicerad 2012-02-14 07:40:25 i ,

Så var det tisdag, och inte vilken tisdag som helst. Utan det är alla hjärtans dag, och man får väl hoppas att alla som har "någon" där ute i kalla sverige, gör sig den äran att hylla den man älskar.

sluta att vara så sosse hela tiden....

Publicerad 2012-02-14 00:01:54 i ,

Denna debatt i programmet Kvällsöppet i Tv4 ikväll, det gjorde verkligen att min hjärna satte igång att jobba. Men en sista slutsats, som jag vill dela med mig av. Det är den att jag tycker att de som styr sverige, ska sluta av att vara så "sosse" och gör så att folk kan få leva lite som de vill. Vill de käka chips varje dag och bli feta idioter, så låt de göra det.

ska det vara så svårt att fatta...

Publicerad 2012-02-13 23:58:21 i ,

Det behöver inte vara svårare än detta, för det finns inga genvägar om man vill må bra och hålla en ideal vikt genom hela livet. Och för det andra så tycker jag att man ska tänka på hela livet när man tänker på detta med motion. För jag tänker så, jag tänker att jag vill må bra länge, och jag VILL leva länge. Så därför springer jag några gånger i veckan och jag simmar. Det mår jag väldigt bra av. Det är också skönt att jag äntligen har kommit till en nivå, när det gäller främst löpningen, då jag kan springa nästan en mil utan att stanna. Sanningen är ju dock, att det har ju tagit bra lång tid att komma dit. Det har ju inte direkt gått som på räls om man säger så. Utan det har varit ett jäkla slit för att komma dit. Men när man väl är där, då är det så skönt att träna. För det finns inget som är så skönt som att ge mig ut i löparspåret, och springa utav bara fan. Jag har ju också sagt det förut många gånger till folk jag känner, att det får ta sig den tid det tar, när det gäller träning. Det finns inga genvägar i tränandet, utan man måste ta tålamod med de. Det är så konstigt när folk tror att man ska gå ner i vikt på en gång, bara efter några träningspass. För så är det ju INTE. Att man ens tänker så, det är för mig så sjukt dumt, och faktiskt väldigt korkat om man frågar mig.

så jävla uppenbart...

Publicerad 2012-02-13 23:47:21 i ,

Det blir ju också så jävla uppenbart, att många idag bara tänker på sig själva. För jag tänkte på en deltagare i kvällens Kvällsöppet i tv4. Hon hade skrivit en kokbok med recept som följer LCHF dieten, men denna gång så riktar sig denna kvinna till barn. Och genast tycker jag att det blir ruggigt. För jag tycker inte om att man ska tvinga på barn dieter, utan de ska äta en sund kost, där man äter av hela kost cirkeln. För ska sanningen fram, så har det ju funkat förut, och då borde det funka idag med.
Men det blev fan komiskt, när denna kvinna som skrivit den där kokboken, självklart också skulle visa upp den i bild. För där sjönk hon genast hos mig i trovärdighet. För man ska INTE göra smygreklam om man är med i ett debatt program.

har nyss sett kvällsöppet!!!!!!!!!!!!!!

Publicerad 2012-02-13 23:38:52 i ,

Jag vet inte vad jag ska säga efter att ha sett Kvällsöppet i tv4 ikväll. Jag visste inte riktigt vad de skulle prata om, innan jag kollade. Men det visade sig att de skulle debattera den senaste trenden inom dieter, den så kallade "LCHF dieten". Och vad ska man säga efter att ha sett Katrin Zytomierska i panelen. Det är lite svårt att ta henne på allvar, när man först läser om att hon skattefifflar, och sen så pratar hon om att hon kör diet med sina barn. Hon är för mig, en väldigt skum person.

Hur tänkte Thåström nu??

Publicerad 2012-02-13 21:17:07 i ,

Jag tänker ju ibland på en hel del oviktiga saker, men en sak som jag tänkte på just nu. Det är hur Joakim Thåström tänkte, när han valde titeln på sin best of skiva "Be bop a lula hela jävla dan"? Det är ju en rätt udda titel på en skiva, men det är likaså otroligt typiskt för just Thåström att välja en sån titel.

gör som BBC

Publicerad 2012-02-13 19:36:45 i ,

Jag är just nu inne på Sveriges Radios hemsida, och jag är inne på P3s hemsida. Och jag tittar in på Musikguidens sida. Där kan man se en enorm lista på konserter som P3 har spelat in genom åren. Och jag blir nästan arg, när jag tänker på att de aldrig ger ut dessa inspelningar på cd eller vinyl. För jag tror att det är många musikälskare med mig, som skulle vilja det. Jag tycker att sveriges radio borde göra som BBC. De brukar ju under serien "BBC live" ge ut konserter som de har spelat in för deras radio.

det ska va kork INTE SKRUVKORK!!!!!!!!1

Publicerad 2012-02-13 18:42:10 i ,

Är det fler än jag som tänker på en sak, jag hoppas att det är så. För jag tänkte ta upp detta med att det inte är kork på vinflaskorna längre, utan det är skruvkork. Och jag GILLAR DET INTE. Det känns så B att öppna en vinflaska som har skruvkork.

lyssnar på hennes debut...

Publicerad 2012-02-13 12:31:13 i ,

 

Detta är Whitney Houstons debut skiva, och den utgavs 1985. Och vilken debut sen, det är en sjukt bra skiva som tål att lyssnas på många gånger. Men det är lite sorgligt faktiskt att lyssna på skivan nu, efter att hon har gått ur tiden. För det jag tänker på när jag lyssnar, det är hur sjukt bra hon lät på skiva redan vid denna tid. Och vilka låtar sen som fanns på skivan, det gör det ju inte lite mindre konstigt att skivan sålde så bra som den gjorde. Detta måste nog av en av de starkaste debuterna av en kvinnlig sångerska genom alla tider.

måndag 13 feb

Publicerad 2012-02-13 10:53:15 i ,

Sitter här vid mitt matbord och äter en sen frukost, som så många gånger förr. Men varför ska jag gå upp sjukt mycket tidigare, när jag kan sova ut. Lyssnar på en rätt dålig skiva med Gyllene Tider, det är deras sista "Heartland cafe". Man märker på skivan att den gjordes lite på en höft, och inte riktigt med den rätta gnistan....

detta är lyx

Publicerad 2012-02-12 22:19:43 i ,

Det finns nog inget bättre, än att skämma bort mig själv med riktigt god mat. Det är faktiskt bra skönt ibland, att laga grymt nice mat och sen äta den. Det är ju många i dagens samhälle, som tycker att det är trist att laga mat till sig själv. Men jag tycker att det är skitsnack. Bara för att man är själv, så måste man ju ändå äta. Och varför inte då ta tillfället i akt och laga god mat då.

p3 guld

Publicerad 2012-02-12 20:41:52 i ,

Medans jag åt min middag ikväll, så tittade jag på galan "P3 guld". Och det var en sjukt bra gala i år, och framför allt så var uppträdandena enormt bra. Men det var en sak jag blev lite missnöjd med. Och det var att Veronica Maggio inte fick något pris alls. Helt klart så var hon värd ett pris, för är det någon som har dominerat förra året ur den musikaliska vinkeln, så är det hon. Och hennes skiva som hon släppte förra året, det är för mig en av de bästa skivor som ar spelats in av en svensk kvinnlig artist.

ett kvickfix mot deppighet

Publicerad 2012-02-12 18:26:43 i ,

Nu mina damer och herrar, så tänkte jag att jag skulle lösa hela världens problem när det kommer till det psykiska planet. För det ligger faktiskt till så här. Känner man sig lite deppig, då är det självklara valet att äta god mat. För det finns inget som är så nice som att tillaga något riktigt gott, och sen avnjuta det tillsammans med något gott vin kanske. Detta är ett riktigt bra botemedel för alla som mår lite dåligt psykiskt.

vilken drummel

Publicerad 2012-02-12 12:52:21 i ,

Igår kväll så såg jag på reprisen av Skavlan. Och vad var det för idiot från USA, som Skavlan hade bjudit dit för att tala om skillnaden mellan män och kvinnor. Han hade ju en människosyn som man trodde inte existerade idag.

en sorgens söndag...

Publicerad 2012-02-12 12:44:18 i ,

Det är en fin söndag här i Falun idag, och jag kommer nog att ta en promenad senare i det enormt läckra vintervädret. Dock så är denna söndag lite färgad av nyheten att Whitney Houston har gått ur tiden. Det var så trist när jag tog del av den nyheten, för det är så trist. Hon var verkligen en av de stora stjärnorna som kom fram under 1980 och 1990 talet. Hon hade den där "rösten" som gjorde att man fick tårar ibland när man lyssnade på hennes låtar.

jag har lärt mig en sak....

Publicerad 2012-02-12 03:57:41 i ,

En sak har jag verkligen lärt mig, efter att min pappa har gått ur tiden. Och det är att jag tänker leva livet till fullo, så jag inte ligger för döden om många år, och känner att jag har ångrat saker. Utan jag tänker verkligen försöka att ta vara på livet, ännu mer än jag gjort tidigare.

att skriva av sig är skönt

Publicerad 2012-02-12 03:09:14 i ,

Detta med att "blogga", det är faktiskt bra skönt ibland. För jag är ju en kille som alltid har gillat att skriva, och har i många år tyckt om att uttrycka mig, i olika sorts medier. Så när jag såg att det fanns detta som kallades "för blogg", då var inte jag sen att haka på. Dock så har ju min blogg spårat ur en hel del. För det var ju inte tänkt att den skulle innehålla så mycket privata saker, men det blev ju som det blev med den saken. Det har ju slinkit emellan ett och annat privat inlägg från min privata sfär, men det gör inte så mycket. För det har varit skönt att dela med mig lite, och franför allt. Det har varit bra skönt att "skriva av mig också".

en fråga att ställa sig själv???

Publicerad 2012-02-12 02:28:34 i ,

Oj vad jag känner att detta kommer att bli ett "tungt" inlägg. Så jag varnar er alla, läs inte vidare om ni är känsliga för de ite mer tunga sakerna i vardagen. Men till saken. Har ni någon gång tänkt på vem du är och vad din plats i livet är? Detta är faktiskt något som jag tänker på rätt ofta för tillfället. Jag vet att man kanske inte ska täbka såna här tunga saker, men jag har ju en förmåga att göra just detta. Men eftersom jag inte riktigt har "landat" i livet än, så tänker jag mycket på vad just min plats på planeten som heter jorden är. Det konstiga är, och det är att jag är inte kräsen med hur jag vill att mitt liv ska vara. För så är det, jag är nöjd med det jag har och jag är glad för det lilla i livet. Det krävs itne mycket för att jag ska vara nöjd. Det är ju därför det är så konstigt att jag inte kan få uppleva lite glädje i livet, för de skulle varar skönt någon gång att få göra det. För som mitt liv har varit fram tills nu, så känns det som att jag har fått uppleva en hel del jobbiga saker. Och det är jag så trött på. Jag ska bara förklara hur mitt liv har tett sig fram tills nu, att jag är trettiotvå. Och det är att jag har fått uppleva en väldigt bra period, och jag känner att fan nu lossnar det och nu börjar livet. Men så PANG, så kommer det en smäll som tar ner mig på jorden. Och så börjar resan uppåt på livets trappstege. Man kan väl säga att mitt liv har varit en stor berg och dalbana. Och jag har klarat smällarna förut i mitt liv, och jag har kommit tillbaka. Det som är så jobbigt denna gång, det är att jag tvekar. Jag tverkar på om jag KAN komma tillbaka. Det är en tanke som gör att jag mår illa bara av att tänka på det.


shit, detta var jobbigt att skriva om, men samtidigt skönt.

Fredde har så rätt....

Publicerad 2012-02-10 22:19:55 i ,

Ibland så brukar jag roa mig med att kolla in aftonbladets webtv sändningar. Och ett av de bästa programmen de har, det är helt klart "Schulman show". Det växer måste jag säga, och kan verkligen rekommendera detta till andra. Men iallafall, så såg jag ett avsnitt ikväll där Fredrik Wikingsson var gäst, och då sa han en sak som är så otroligt sann. "Tid är inget man har, det är något man tar..." Detta tycker jag stämmer så bra.

roxette - dance away

Publicerad 2012-02-10 21:31:49 i ,

Av alla låtar som jag har hört med gruppen Roxette, så är det en låt som sticker ut lite mer enligt mig. Jag talar om låten "Dance away", som finns med på "Look sharp" plattan. Detta är ingen låt som släpptes på singel, så det är ingen direkt känd låt. Men jag har alltid gillat när de har lirat denna live. Särskillt så gillar jag versionen som de spelade under joyride turneen. Måste säga att Jonas Isacsson spelar grym slide gitarr på den versionen. Och det är kul också att en låt kan växa så mycket som denna gör live.

detta hör ihop...

Publicerad 2012-02-10 20:39:52 i ,

HAr jag inte sagt att god mat och god dryck hör ihop, jo det har jag predikat om sjukt mycket på denna blogg. Men så är det verkligen när allt kommer omkring. Ikväll så gjorde jag en renskavsrätt bestående av stekt renskav i smör, hackad lök, skivade champinjoner, hackad ölkoev. Och sen när jag stekt allt detta tillsammans så tillsatte jag lite vispgrädde, salt och pepper. Till detta så kokade jag lite poatis. Men som för att kröna verket så drack jag ölet "Norrlandsguld". Snacka om att det var kronan på verket.


kramgoa låtar 4 - vikingarna

Publicerad 2012-02-10 17:31:17 i ,

Det är väl många som sätter kaffet i halsen nu, när jag skriver detta. Men jag gillar fasiken denna skiva en del. För det första så framkallar den enormt mycket minnen från min barndom, då dels min pappa brukade laga sin renskav, som han va GRYM på, samtidigt så brukade han lajja denna platta medans han gjorde det. Jag kan nästan känna doften av farsans renskav när jag hör den.

a little exercise

Publicerad 2012-02-10 14:09:04 i ,

Har nyss gjort lite hemma träning här. Det blev 200 sit ups och 3 gånger 20 armhävningar. Så jag måste nog vara nöjd med min insats idag.lost in translation

Publicerad 2012-02-10 00:42:48 i ,

en fördel med att inte kunna sova, det är ju att man får chansen att se mer film. Och det är ju inget jag direkt har något enomt. Så jag hällde upp ett glas vin, slog mig ner i soffan och kollade in filmen "Lost in translation" av Sofia Koppola. Har sett denna en gång tidigare, men det var bra länge sen, så kommer inte ihåg så mycket av vad filmen handlar om. Det var en bra grej, för när jag såg filmen ikväll, så kändes det som att jag såg den för första gången. Och VILKEN film det är, helt klart en klassiker.
jag lovade att inte skriva om det

Publicerad 2012-02-09 20:18:28 i ,

Jag har lovat mig själv, att INTE skriva om detta som kallas för Melodifestivalen. Och det gör ONT när jag skriver det ordet. Men det är en jag bara måste skriva om, och det det jobbiga är. Och det är att man inte kan komma undan denna skittävling under de här månaderna som detta skit spektakel håller på. För det skrivs om denna tävling ÖVERALLT i medierna. Och för folk som mig, som är HELT OINTRESSERAD så är det bra jävla jobbigt faktiskt.

bekymmer med skitpapper

Publicerad 2012-02-09 19:58:18 i ,

Varför känns det alltid som att jag har slut på skitpapper? Det är ju LITE jobbigt då man sitter på muggen, och man inser, fan jag måste använda morgon tidningen som toa papper.

beckola

Publicerad 2012-02-09 19:46:30 i ,


'
Det fanns en gång i tiden, då Rod Stewart lät bra. Och det gör han på denna skiva, som han gästar tillsammans med Beck. Helt klart en av världshistoriens bästa gitarrister. Jag vet att jag har sagt det fler gånger, men han är sjukt bra.


music is my soul, my heart...

Publicerad 2012-02-09 19:36:16 i ,

Det är så självklart en sak, och det är att musik är mitt hjärta, den luft jag andas, den kärlek jag känner till mina skivor. För det ÄR så, utan musik så skulle jag inte må bra faktiskt. Helt ärligt så är det så. Och det är inte sant vad en viss låt, eller skiva kan få en att stå rakryggad mot världen igen.

vill lyssna på radio...

Publicerad 2012-02-09 17:09:08 i ,

Vill lyssna på radio. Finns det nån kanal där programledarna inte haft kokain på morgonflingorna och man slipper höra banan by april?

är hemma nu....

Publicerad 2012-02-08 18:18:57 i ,

Nu är jag hemma igen, efter att ha besökt mamma under några dagar. Och det var riktigt kul att träffa henne, sen så var det skönt att träffa henne innan hon åker till thailand. För nu kommer hon ju va borta i tre måndare, och det känns ju självklart. Men det är bara skönt att hon åker iväg och har det skönt.

Vad ont det gör i mitt hjärta, när jag ser bilder på mamma och pappa. Men jag vet att han har haft ett bra liv, tillsammans med mig och mamma, så det är en tröst faktiskt att se när han kramar om mamma på den där bilden.

mauro talar.....

Publicerad 2012-02-06 21:06:50 i ,

Jag tycker att Mauro Scocco verkar vara en väldigt klok man. Detta skrev han på sin twitter, angående detta med hur skivbranschen funkar idag.

"Den bästa vägen framåt för artister/bolag/ musiken är att man slutar försöka tänka strategiskt utan bara släpper det man själv får gåshud av..."

vilken återkomst Louise....

Publicerad 2012-02-06 15:29:59 i ,

Vad denna platta med Louise är bra. Jag har lyssnat på den åtskilliga gånger, sen jag köpten den för ett tag sen. Och det är en skiva med Louise som är bra rakt igenom, ett riktigt album med andra gånger.

Ledins goes acoustic...

Publicerad 2012-02-06 13:14:57 i ,

Vilken otroligt bra ide av Tomas Ledin, att på en konsert senare i år, att spela hela hans debut skiva "Restless minds" i sin helhet. Jag har ju alltid varit ett stort fan av just detta album. Helt klart är det ett mycket bra album, som dock är lite bortglömt. Så nu kan ju folk få chansen att återupptäcka denna skatt.

gör INTE SÅ här....

Publicerad 2012-02-06 12:58:40 i ,

Vet ni mina damer och herrar, vad man inte ska göra i norrland. Jo gå INTE ut, i enbart långkallsingar och t-shirt och hämta posten. Det är ingen bra ide, med tanke på att det idag är -23 grader kallt....:)

så ska det vara

Publicerad 2012-02-06 12:27:42 i ,

Hur är det nu, skulle inte musik byggast utav glädje. För mig är det inte så. Musik ska spelas högt SOM FAN...DET Ä GLÄDJE...:)

tack och lov....

Publicerad 2012-02-06 12:14:50 i ,

Vad jag är glad att jag INTE tog den där sprutan mot svininfluensan för några år sen. Jag kände direkt att det var något skumt med det hela. Och jag tror att jag fick rätt så här i efterhand, då man läser artiklar som denna.

hur bra är inte denna platta????

Publicerad 2012-02-06 12:07:25 i ,

jag bara måste säga en sak, denna platta med Graveyard, det måste nog vara en av de bästa skivor som NÅGONSIN har spelats in i Sverige. Jag vet inte hur många gånger som jag har lyssnat på den, sen jag köpte den förra året. Men jag kan inte få nog av denna skiva, för den är helt sanslöst bra.

klart de ska strejka...

Publicerad 2012-02-06 11:43:24 i ,

Åter igen så kan man läsa negativa artiklar om flygbolaget Ryan Air. Men denna gång så tycker jag att piloterna, med all rätt, kan gå ut i strejk. För de måste kunna ha en bra arbetsmiljö. En pilot har ju ett sjukt stort ansvar, och måste ju kunna arbeta under de rätta förhållandena.

vad vi är sårbara....

Publicerad 2012-02-06 11:18:32 i ,

Nyss så har jag lagt in lite extra vedpinnar i kakelugnen här hos mamma. Och vad skönt det är att elda ibland, och vilken skön värme det sprider i huset när man eldar. Och sen den där sköna lukten av en riktig bra, det är fan i mig inte dumt. Sen så är det något som förändras i mig som person då jag eldar. Jag vet inte om det är "urtidsmänniskan" i mig som väcks till liv. För det är så, det är otroligt skönt att kunna elda. Men det är också typiskt vad vi har blivit beroende av elen nuförtiden, så det är ju tur att som mamma, att hon har tillgång till en kakelugn och en kamin. För försvinner elen, så har vi ju ändå tillgång till ved så vi kan hålla oss varma.

är och besöker mamma.....

Publicerad 2012-02-06 11:11:08 i ,

Är just nu och besöker min mamma i Sollefteå. Och det är ju som alltid lika skönt varje gång jag gör det. Det är också bra tur att jag tog med enormt med varma kläder, för attans vad det är kallt här just nu. Igår när jag kom hem hit, runt sju tiden, så var det minus trettio tre grader. Så nog känner man av vintern här allt.

skön vinst

Publicerad 2012-02-05 10:38:00 i ,

Vad otroligt kul det var med vinsten mot Brynas. Det är alltid lika kul när vi "tvålar dit dem" tycker jag. Jag hoppas nu att detta kan va starten på en bra period för djurgården.

varför ska vi bry oss???

Publicerad 2012-02-05 10:31:34 i ,

Jag läser artikel efter artikel om de där svenska journalisterna, som har blivit fångade och nu dömda till långa fängelsestraff i Etiopien. Men jag tänker på en sak, och det är varför jag ska bry mig om dem? För det första så gjorde de intrång i ett av de mest militäriserade diktaturerna i världen, och för det andra, hur stor ÄR igentligen nyhetsvärdet på det reportage som de jobbade på? Jag tycker att man inte ska klandra Carl Bildt för att inte jobba häcken av sig för dessa killar. Jag tycker lite att de får skylla sig själva.

läser Skäringers bok...

Publicerad 2012-02-05 07:50:28 i ,

Det har ju blivit ett fenomen, detta med att kända personer i Sverige ger ut sin blogg i bokformat. Och det kan bli bra intressant att läsa, men det kan också gå åt andra hållet. Jag har märkt, efter att ha läst och tittat i några av dessa böcker inom genren "känd-person-ger-ut-sin-blogg-som-bok". Och det är att det lätt blir så otroligt gnälligt i texten. Och sen så blir det ibland lätt så att man inte direkt orkar med att läsa om allt gnäll som personen skriver om i sin bok. Jag kan lätt tycka, att man borde kanske inte ha gett ut bloggen även som en bok. Och det är precis så här jag känner efter att ha läst Mia Skäringers bok "Avig Maria". Det är en bra bok helt klart, men den är bra gnällig ibland. Och jag har lite svårt att ta hennes gnäll, om typ att det är så jobbigt att leva hennes liv. Sånt kan jag få spel på ibland, kändisar som klagar över hur jobbigt deras liv är. Jag har nog med mitt, och jag orkar inte med om att läsa om andras liv ibland. Särskilt inte en känd person som klagar.

kan inte sova...IGEN

Publicerad 2012-02-05 07:41:11 i ,

Är uppe med tuppen igen, för det är ju ingen ide att försöka sova, när det inte går. Men det är bra jobbigt, detta med att jag inte kan sova. Det börjar att bli en enormt dålig vana, och jag mår så sjukt dåligt av det.

Duvemåla "goes" finland

Publicerad 2012-02-04 22:13:15 i ,

Det är inte lite avund jag känner mot Finland just nu. För det är inte dåligt att de får världspremiären av återkomsten av den fantastiska musikalen "Kristina från Duvemåla". Jag gillar ju inte direkt musikaler igentligen, men denna har för alltid fångat mitt hjärta. Och jag är verkligen enormt glad, att jag fått chansen att få ha sett den första uppsättningen live, för några år sen. Det var en fantastisk upplevelse att få ta del av den uppsättningen.

sTRage is my main man....

Publicerad 2012-02-04 21:40:15 i ,

När man är som jag, en stor, stor musikälskare, så är det inte lätt att drabbas av nya "psykoser" när det kommer till musikens underbara värld. För när man som jag, har lyssnat på musik sedan mamma klämde ur mig ur sin mage, på Danderyds sjukhus, den åttonde mars 1980, så är det verkligen inte lätt att hitta nya och roliga band eller artister att lyssna på. För man blir bra blase ju äldre man blir, och det blir oftast mina gamla hjältar som jag kommer tillbaka till hela tiden. Det är därför som det är så kul att ha folk som Fredrik Strage, som fungerar som en guide i allt medie brus som finns idag. För jag måste säga, att han har sjukt bra smak, och det verkar som att han brunner verkligen för musik, lika mycker idag, som när han var chefredaktör för den fenomenala musiktidningen "Pop" som utgavs under 1990 talet. Det var en tidning som jag verkligen LÄNGTADE efter att få köpa varje nytt nummer av. För det var verkligen så, jag väntade otåligt utanför min tidningskiosk, varje år när jag växte upp, och jag var kåt som fan på varje nytt nummer av denna tidning.
Men det jag skulle komma till med detta inlägg, det var att jag vill tacka dig Frredrik Strage, för att du fortfarande håller "fanan högt" när det kommer till musikens fantastiska värld. Men det är bara en sak, som jag tänker på då du brukar gästa morgon tv i tv fyra. Och det är att du nog borde ta och KLIPPA DIG NÅGON GÅNG....:)


pearl jam - twenty

Publicerad 2012-02-04 20:27:10 i ,

Kollar just nu på en dvd med gruppen Pearl Jam, och det är "twenty". Det är en "rockumentary" om bandet och deras karriär så här långt. Och jag måste säga, att detta är nog en av de bästa dokumentärer jag sett om ett band. Och jag har sett många, trust me. För det har jag, men denna är gjord av "the master of rock himself" mr Cameron Crowe. Det var ju också han som gjorde den fantastiska filmen "Almost Famous" för några år sen.

de är kungar i sydamerika...

Publicerad 2012-02-04 17:31:48 i ,

Just nu så lyssnar jag på en helt sjkt bra live platta med Roxette. Och den är inspelade i Chile, under Roxettes helt galna år kring åren 1991 till 1992. Och det finns inte så mycket att säga, när man hör publiken skrika med i alla låtar. Nu är det ju så att jag har lyssnat på Roxette sen jag föddes nästan, men grejjen är den, att jag kommer nog aldrig att tröttna på deras musik. Men det är ju så, att de har ju gjort sjukt bra låtar genom alla tider. Men det är en annan sak, när man ser dem live. För de är en grym partymaskin live.

cirkus Malmö

Publicerad 2012-02-04 17:14:30 i ,

Det verkar inte som att "cirkusen" kring Malmö hockey aldrig kommer att ta slut. Och sen fattar inte jag hur Percy Nilsson orkar med att bossa över detta lag, som verkligen inte är vuxen sin uppgift. Nej jag tror det bara är en sak som gäller för Mif denna säsong. Och det är att de måste "ta på sig blåstället" och börja kämpa lite och börja spela hockey. Gör de inte det nu, så kommer det nog att sluta ille, mycket illa.

djurgården går för vinst

Publicerad 2012-02-04 17:08:47 i ,

Just nu så leder Djurgården med 4-2 mot Brynas hemma i Globen. Och det var verkligen kul när jag såg det. För är det något laget behöver nu, så är det en skön hemmavinst mot ett av de bättre lagen i år. Och så skulle det vara skönt om Zabel, som är nye tränaren, fick lite arbetsro.

känner för att laga god mat ikväll...

Publicerad 2012-02-04 15:29:19 i ,Jag tror jag ska testa att göra något jag aldrig har lagat förut ikväll. Och då talar jag om Tandoori kyckling. Vi får se hur det går, som sagt, jag har aldrig gjort detta förut. Men det är ju det som är tjusningen med att laga mat, att man får testa på saker man aldrig har gjort.

hoppet lever för malmö

Publicerad 2012-02-04 13:19:18 i ,

Det kanske finns lite hopp ändå för Malmö hockey, att de spelar i elitserien nästa säsong. För det verkar som att de är inne i en bra trend nu, men tre raka vinster. Dock så är ju jag, som ni kanske har märkt, ingen fan av Malmö hockey. Jag tycker de står för en hockey och kultur, som är så långt ifrån hur jag tycker man ska bedriva en elitserie klubb. Så jag hoppas att det går åt skogen för dem.

hur det igentligen liger till...

Publicerad 2012-02-04 12:53:09 i ,

Det är intressant att följa debatten om den svenska skolan. För det känns som att man missar det väsentliga och viktiga när det kommer till hur man ska bedriva en bra skola i Sverige. Jag tycker att det pratas lite om att höjja kvaliteten på undervisningen, och mer om vad eleverna måste prestera för att kunna få så och så bra betyg. Det är synd att det är så här, för vi har faktiskt en gång i tiden, haft en av världens bästa skolor.
En sak som är på tapeten just nu, det är att en skola i Sverige vill införa att eleverna ska använda surfplattor istället för papper och penna. Det här är en utveckling som jag inte gillar. För det första, vad är det som säger att elverna inte börjar surfa runt på andra sidor på nätet under lektionen. Jag tror att den utvecklingen är ganska stor. Sen så är det en annan sak av myntet. Och det är det att man lär sig bättre av att skriva med handen, som "back in the old days". För så är det för mig. Om jag skriver ner något, under en föreläsning med en penna i ett block, så kommer jag lättare ihåg det. Faktiskt så kommer jag ihåg mindre, om jag skriver på en dator. Därför så tycker jag att man ska fortsätta att köra med papper och penna i den svenska grundskolan.

åker imorgon igen....

Publicerad 2012-02-04 12:40:51 i ,

Det är ju med viss rädsla som jag följer tågkaoset i landet, och det verkar ju som att det inte blivit bättre. Men jag hoppas iallafall att jag kan komma iväg imorgon. Men när allt kommer omkring, så är det dåligt att vi har ett tåg system som inte klarar lite kyla. För det är ingen extrem kyla tycker jag, och de tåg vi har bör kunna klara detta.

trevlig morgon

Publicerad 2012-02-04 12:20:22 i ,

Äter lite lunch nu, och vad är det jag ser när man tittar ut. Jo det är sjukt fint väder och kallt värre. På termometern så ser jag att det är -19, och då mår jag bra. För det är grymt nice när det är kallt.


det blev inte som jag tänkt riktigt...

Publicerad 2012-02-03 19:48:55 i ,

Just nu när jag skriver detta, så är jag hemma hos mig och lyssnar på musik som vanligt. Det är ju inget konstigt med det, det är bara det att jag hellre hade varit hos mamma just nu. Men eftersom det är totalkaos i tågtrafiken i landet, så blev min resa idag inställd. Så jag får åka på söndag istället. Det är ju fan att det ska vara så här igentligen. Det är kaos, fast det inte bör vara det, om man frågar mig. För inte är det kaos i vädret. Utan för mig är det en helt vanlig vinter, men det verkar som att vi mer och mer blir sårbarare ju mer åren går.

ser på top gun...

Publicerad 2012-02-02 23:08:11 i ,

Jag ser just nu på en, enligt mig, en av världens bästa filmer. Jag talar om "Top gun". Jag vet inte vad det är, men denna film är speciell för mig. Bra är den iallafall.

springsteen talar ut...

Publicerad 2012-02-02 21:32:38 i ,

Jag har kommit över ett otroligt bra avsnitt av "Spectacle with Elvis Costello"- Detta avsnitt som jag avnjuter just nu, så har Elvis som gäst ingen mindre än Bruce Springsteen. Och jag måste säga att det är en REN JÄVLA NJUTNING att se detta avnitt av denna serie.


ska inte tjata...

Publicerad 2012-02-02 20:03:12 i ,

Jag vet att man inte ska tjata, men det bästa som gjorts inom svensk tv, det är "Mauso och Pluras kök". Titta så får ni se.

lagar mat från mina anor....

Publicerad 2012-02-02 19:21:54 i ,

Det är otroligt en sak, men nar jag lagar mat, då tänker jag mycket på min barndom. Och det är kanske inte så konstigt i dessa dagar, då jag sörjer min pappa rätt mycket. För det ska ni veta, svenska folket, och det är att jag saknar pappa bra mycket. Jag vet att jag inte ska sörja allt för mycket, men det är inte så lätt. För min pappa va den finaste person jag någonsin har träffat och kommer att träffa. Nu har jag mamma kvar i livet, och jag kommer göra allt för att hoh ska ha det bra. Men den mat jag lagar ikväll, det är nog det mest norrländska man kan äta i detta avlånga men rätt så balla land, som kallas för Sverige. Jag talar om "RENSKAV". Jag har ingen koll på hur många gånger jag har lagat dennna rätt, men herregud vad gott det är varje gång. Och det är inte klokt vad man kan variera denna rätt. Det är synd bara att det är så dyrt, för gemene man att köpa renskav. Hade det varit billigare så tror jag fler hade köpt det.ska ha en skön kväll...

Publicerad 2012-02-02 18:24:17 i ,

Ska efter en bra lång tid, då jag INTE har mått så bra, så ska jag denna kväll ha det RIKTIGT skönt. Ska laga god mat, dricka gott vin, och så ska jag lyssna PÅ MASSOR av bra musik. Har varit i borlänge och besökt Dice Records. Och det är en ny väldigt bra skivaffär. Det blev lite några tio kronors vinyler, som jag nu håller på att avnjuta här hemma hos mig. Jag måste säga att det är sååååå njutbart att göra fynd i såna där "10 kronors vinyl backar". Jag kan nog, om jag har tid, stå länge och bläddra i såna.

när han var som bäst....

Publicerad 2012-02-02 01:45:03 i ,

Det är trist att skådespelare ibland bara blir säme och sämre med åren. För det är ju så med vissa. En som jag tycker verkligen har stanna upp, det är Eddie Murphy. Det var länge sedan han gjorde något bra. Därför är det kul att se filmen nedan, för shit va bra han va när han gjorde "Raw". Det är nog bland det bästa han gjort. Och bättre kommer det nog aldrig att bli.


rio bravo...

Publicerad 2012-02-02 00:19:11 i ,

Kunde som vanligt inte sova, så jag satte mig i min soffa och satte på en film. Det finns inget som är så skönt, när man inte kan sova, som att se en riktigt bra film. Denna gång blev det western klassikern "Rio Bravo". Jag vet inte hur många gånger jag har sett denna film, men den är lika bra varje gång. Detta är en film som jag kommer att titta på många gånger under min levnad.


himmel och helvet på 20 min

Publicerad 2012-02-01 17:13:56 i ,

Vilken dag detta har varit då, för det har varit en rätt skum dag. Jag tänker inte ta hela historien här. Men jag har fått uppleva både förste helvete och en himmel. Och detta inom en tidsrymd på cirka tjugo minuter. Det är ju tur att man har starka nerver.

kom igen nu Dif....

Publicerad 2012-02-01 13:14:43 i ,

Det var lite synd att djurgårdens tränare och guldmakare från förr, Hardy Nilsson fick sparken. För jag har alltid hatt ett gott öga till han. Men som läget varit i elitserien, så var detta nog den enda vägen att gå. Jag hoppas att den nye tränaren vinner några matcher nu, så han får arbetsro.

bra skrivet

Publicerad 2012-02-01 13:06:44 i ,

Det är en sak som jag funderar på ibland. Det finns sjuuuukt många arbetslösa svenskar i detta land idag, och ändå så vill sossarna att man ska öka arbetskraftsinvandringen? Det är något som jag inte kan få ihop. Vi ska väl först och främst se till att våra egna medborgare ska få jobb.

the show must go on....

Publicerad 2012-02-01 01:16:01 i ,

Men hur det än är, hur jävligt livet är, så är det en sak som är så självklar. Och det är att showen måste gå vidare. Man måste ju fortsätta att leva, trots att någon man tycker om enormt mycket inte längre finns bland oss. Så jag tänker fortsätta att leva och kommer att göra det länge till. Men jag kommer alltid att minnas pappa, och jag känner att han finns i mitt hjärta. Och jag hoppas att han alltid kommer att göra det.

hur det än är....

Publicerad 2012-02-01 01:13:41 i ,

Farsan, jag vet att du inte längre finns i mitt liv längre, men jag SAKNAR dig sjukt mycket. Men tack ännu en gång för allt du lärt mig.

the ark kunde varit där

Publicerad 2012-02-01 00:29:05 i ,

När jag ser gruppen Queen live på denna dvd som jag nu kollar på, så är det en sak som slår mig. Den svenska gruppen, som numera inte finns mer, jag tänker på The Ark. Det jag får för mig, det är att de kunde ha varit sjukt bra på de större scenerna. Det är trist att de aldrig fick de där "STORA" genombrottet så de kunde spela på stora stadions runt om i världen. För jag tror att de hade varit som "klipp och skurna" för de stora scenerna runt om i världen. Kanske kommer man att få se The Ark göra en bejublad comeback om några år, och då kanske de spelar på stora Ullevi i Göteborg. För jag tycker att det är på den arenan de hör hemma. Iallafall om man frågar mig....


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela