klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

the ultimate stadium act....

Publicerad 2012-01-31 23:56:55 i ,

Den brittiska gruppen Queen, de måste nog ha varit den mest fulländade grupp som har funnits. För de hade nog allt. De hade en sjukt bra sångare i Freddie Mercury, de hade en av alla tiders bästa gitarrister i Brian May, och så hade de en helt sanslös låtkatalog, som inte går av för hackor. Men framför allt, så är de nog den grupp som har passat bäst på att spela på stora arenor. Det är många som talar om att U2 är den bästa stadion gruppen, men jag tycker de står sig ganska så slätt mot Queen.
Daltrey på Queen tribute...

Publicerad 2012-01-31 23:41:53 i ,

Just nu så kollar jag på en dvd som heter "Freddie Mercury - tribute concert". Och det finns inte mycket att säga, förutom att fan I HELVETE VAD DETTA ÄR BRA. Detta är ju den hyllnings konsert som hölls efter det att sångaren i Queen, Freddie Mercury hade avlidit i aids. Och det är en helt sjuk line up med artister som är med i rostern till denna konsert. Det är allt från Metallica, Guns N Roses, David Bowie, Elton John med flera. Men den som jag tycker själ lite av showen, det är sångaren i The Who, Roger Daltrey. Han gör en grym version av låten "I want it all". Man undrar inte om det var han som skulle ha tagit över efter det att Mercury gick bort.

gellner "goes" garage....

Publicerad 2012-01-31 23:19:44 i ,

Sångaren och låtskrivaren Per Gessle har ju många "stängar på sin lyra" och han är ju sjukt framgångsrik. Jag har ju följt vad han har gjort i så många år nu. Men något av det bästa han har gjort, det var nog "Party crasher" vändan år 2009. Det som gör dem turmeen så bra, av alla andra vändor som han har varit ute på, oavsett om det är med Roxette, Gyllene Tider eller som soloartist, det var att denna gång så var det så lekfullt och fyllt av sjuk spelglädje. För när man ser klipp på nätet från 2009, så är det verkligen en grymt spelsugen Per Gessle. Och dert verkade ju ha smittat av sig på publiken, för det var en bra framgångsrik turnee,

förlust igen...

Publicerad 2012-01-31 22:35:28 i ,

Varför ska det vara sån plåga att vara djurgården fan denna säsong. För det är verkligen bara mörker och åter mörker för laget. Det som är så skönt, det är att Hardy Nilsson har fått sparken. Han har denna säsong misslyckats med att få ihop ett vinnande lag, så det är skönt att slippa han. Inför nästa säsong, så hoppas jag på Charles "Challe" Berglund i båset.

fan mamma

Publicerad 2012-01-31 19:38:43 i ,

Varför kan inte jag vika kläder lika snyggt som min mamma? För det ser för jävligt ut om jag typ ska vika en skjorta eller en t-shirt. Men ni skulle ha sett min kära lilla mamma, när hon gjorde detta när jag växte upp. Hon var ta mig sjutton en konstnär på att vika kläder.

ordning och reda...

Publicerad 2012-01-31 19:11:01 i ,

Håller just nu på att fixa och städa lite här hemma. Och jag måste säga att jag gillar när det är rent och snyggt. Återokmmer med resultat av min "the garderob makeover of 2012".....:)

en resa bakåt i tiden....

Publicerad 2012-01-31 17:10:09 i ,

 

Det måste väl finnas VIKTIGARE saker att ta upp i morgonsoffan i SVT, än detta fenomen som kallas för "överklassafari". Ibland tycker jag att sverige börjar bli mer och mer patetiskt. För sen är det en sak som är klar. Och det är att många som har tjänat bra med pengar, kanske har fått jobba arslet av sig för att ha bra med pengar. Men det är ju så i detta avlånga land, att det är fult att tjänar bra med pengar. Och det är så fel, för ska vi uppmuntra folk till att starta nya företag, så måste det ju löna sig.

jag har en ide...

Publicerad 2012-01-31 16:54:28 i ,

Tror ni att man skulle bli rik på fölande ide? Det är så att jag har tänkt till lite. Och det jag tänkt på är följnade. Det är ju lyckligt att jag har fått känna på lite granna, att jobba inom vården, och då först och främst vården av äldre. Och som många kanske har sett i medierna, så är vården av våra äldre inte direkt något vidare. Så det finns ju en hel del att göra där.
Tänk om man nu skulle starta upp ett helt eget, privat äldreboende, där jag är chef och där jag fick fulla muggar att göra vad jag vill. Om jag nu fick denna chans, då är det några saker skulle göra först. Då skule jag börja med att anställa RÄTT och utbildad personal. Och jag skulel se till att det var MÅNGA anställda på vvarje avdelning. Så det aldrig blev något snack om att det ör brust på folk. För detta är nog den största bristen inom långvården av idag. En sak, som jag VERKLIGEN skulle se till, och det är att jag skulle förbjuda min personal att prata om de äldre som "brukare" elle andra ord. Utan det skulle va lag på mitt äldreboende att man ska utala alla vid dess namn.
Sen så skulle jag anställa en person som ENBART kommer att jobba med att göra mina pensionärer, att de får en så bra vardag som möjligt. Och sist men inte minst, så skulle jag anställa en kock, som ser till att de äldre får så bra mat som möjligt. Och sen så ska det inte va något snack om mina pensionärer vill ta ett glas vin till maten.

Så där, där har ni lite om mina ideer om det perfekta äldreboendet i Sverige. Men som med mycket i Sverige, så kommer nog aldrig dessa saker att bli uppfyllda.

TRYCK TILL

Publicerad 2012-01-30 23:00:59 i ,Av alla program som sändes på ztv, så var det nog "tryck till" som jag såg mest. Och det förstår man när man ser klippet ovan.

goodbye Broder Daniel...

Publicerad 2012-01-30 22:33:56 i ,

Klippet nedan är ju så vackert, att man nätan börjar gråta bara man ser det. Men jag hoppas verkligen att Broder Daniel blir en så där grupp som aldrig gör en återförening. För det skulle va så patetiskt och dumt om de försökte att komma tillbaka.

någon som kommer ihåg???

Publicerad 2012-01-30 22:20:18 i ,

Är det någon som kommer ihåg ett lysnade band som heter Bad Cash Quartet? Jag gör det iallafall, och jag kommer nog aldrig att glömma dem efter spelningen de gjorde på Gröna Lund fett ett dussinet år sen. Men fan vilket tryck de va på den spelningen. Dock så är de lite annorlunda i klippet nedan. Det beror väl kanske på att de är "lite aningens" fullare i klippet....:)

bra vin och mat...

Publicerad 2012-01-30 20:44:44 i ,

När det kommer till detta med gastronomi, så är det en sak som är fan självklar. Och det är att ett gott vin, gör att en maträtt blir godare. Helt klart är det så.

vin tips...

Publicerad 2012-01-30 20:17:40 i ,

Jag tänkte bara tipsa om ett mycket bra vin tips. Detta är ett bra och billigt vin, som är faktiskt enormt gott. Och det som gör att detta vin så bra, det är dels att det är bra gott och att det är sjukt billigt. Det kostar 48 spänn på bolaget, men det är inget dåligt vin. Detta vin har fått dåligt betyd i många tidningar som skriver om vin. Men jag måste bara säga, att det är tvärtoom för mig. Jag tycker att detta är bra gott. Sen är väl jag ingen direkt "vinkännare", men jag kan skilja på bra och dåliga viner. Och detta vin är bra gott i sin prisklass.

bergman in da house

Publicerad 2012-01-30 20:03:06 i ,

I det avsnitt av "Mauro och pluras kök", så är Marit Bergman med. Men det är en sak jag undrar över. Vad hände me henne igentligen?

pluras kök

Publicerad 2012-01-30 19:55:34 i ,

Återigen har jag fastnat framför "Mauro och pluras kök". Det 'är fan i mig det bästa som gjortts på tv....

det gick bra idag

Publicerad 2012-01-30 17:45:27 i ,

Vad skönt det var att det gick bra idag. Så nu kan man lugna ner sig lite, vilket är OTROLIGT skönt.

det kommer inte att lyckas

Publicerad 2012-01-29 14:10:52 i ,

Den fenomenala längdåkaren från Norge, Petter Northug har gjort slag i saken och kommer att satsa på långlopp denna säsong. Och den stora grejjen är att han kommer att ställa upp i Vasaloppet, men jag ger inte mycket för hans chanser. Men det är kul att han gör det, för det drar ju mer folk till tävlingen.

titiyo

Publicerad 2012-01-29 13:45:30 i ,

Denna platta är enligt mig ett bortglömt mästerverk.....

spanair i konkurrs...

Publicerad 2012-01-29 13:38:49 i ,

Det är ju så inom resebranschen, att man får lite det man betalar för. Åker man med ett billigt flygbolag, så får man nog riskera att det händer saker. Och många av de billigare flygbolagen runt om i världen, de lever ju på konkurrsens brant hela tiden. Så jag förstår inte folk som gnäller, att deras flight har blivit inställd, när de åker med såna här bolag. Detta är en risk man får leva med. Vill man åka riskfritt, då ska man välja de dyrare alternativen.

en skön morgon

Publicerad 2012-01-29 13:35:43 i ,

Ute är det en bra fin dag, så jag kommer nog att bege mig ut för att promenera lite sen.

sprang lite....

Publicerad 2012-01-28 15:28:15 i ,

Har nyss kommit hem efter en skön löprunda. Blev strax över milen idag. Det var rätt tungt ute i snömodden, men hem kom jag ändå. Nu blir det en skön dusch och denna platta på stereon.

lägg av Anja

Publicerad 2012-01-28 13:03:12 i ,

Vad jobbigt det är att läsa om Anja Pärsson nuförtiden. För det går sannerligen INTE bra för henne just nu. Och man måste ju fråga sig vad det är som driver henne att fortsätta, trots den dåliga säsongen så här långt.

 

Prestberg avgjorde

Publicerad 2012-01-28 12:56:58 i ,

Vad kul det är med oväntade comebacker i sport. För bara någon dag sen, så avgjorde Pelle Prestberg derbyt mellan Leksand och Mora. Han avgjorde på straffar för Leksands räkning. Och det var kul att det var just han som fick avgöra. För snacka om måltjyv alltså.

bra tänkt...

Publicerad 2012-01-28 12:12:38 i ,

Det verkar som att svenska folket ÄNTLIGEN har börjat att sluta upp med att använda Facebook. Jag tycker detta är ett friskhets tecken om något. För det ÄR sjukt trist igentligen att använda den sidan. Hur vore det att träffas i verkligeheten i stället, kanske över en fika eller skönt barhäng.

om deras nya politik

Publicerad 2012-01-28 11:58:31 i ,

Man får ju hoppas att socialdemokraterna, och deras nye ledare Stefan Löfven lyckas att komma tillbaka. För jag är ju socialdemokraten in i hjärtat, och det har varit bra jobbigt det sista året att läsa om alla negativa händelser som har drabbat detta anrika och fina parti. Men när jag läser om vem Löfven är, så blir jag alltmer övertygad om att han kanske är rätt man för jobbet. Och sen så är det bra att han talar om att föra en mer offensiv arbetsmarknadspolitik. För det är bra, för ska sanningen fram så måste vi skapa fler jobb i Sverige.

Löfven som ny partiledare...

Publicerad 2012-01-28 11:48:56 i ,

Man får ju hoppas att Stefan Löfven lyckas, som ny partiledare för Socialdemokraterna. Och man får väl hoppas att han "har rent mjöl i påsen" så han kan lyckas att vända de dåliga siffrorna och göra partiet starkt igen.

lördag morgon

Publicerad 2012-01-28 11:32:59 i ,

Är faktiskt rätt glad och pigg denna morgon, och det är så skönt att det är så. För den sista tiden, särskilt senaste veckan, så har det ju varit en ren pina för mig att gå upp om morgonen. Men det är desto skönare nu när man är glad och mår bra för en gångs skull.

blir sugen att festa...

Publicerad 2012-01-27 20:17:56 i ,

Jag letade upp en gammal bok i min bokhylla. Och det är en bok som beskriver historien om Dj'en. Och det är en spännande historia som berättas i denna bok. Men man blir ju så sugen på att festa när man läser denna bok...:-)

sjuuuukt bra...

Publicerad 2012-01-27 20:05:07 i ,


Denna platta kan nog får det sämsta partyt att fungera. Dansar man inte till denna skiva, då är det något STORT fel.

plattan jag lyssnar på nu....

Publicerad 2012-01-27 19:24:26 i ,

Och den platta som jag nästan alltid lyssnar på, när jag vill spela något av Miles, det blir då nästan alltid hans mästerverk "Bitches brew." Detta är en helt sanslöst bra skiva. Som gjord för att softa till.

lyssnar på "mästaren"

Publicerad 2012-01-27 19:19:15 i ,

Det finns inget som är så skönt som att lyssna på bra jazz ibland. Och allt som oftast blir det att jag lyssnar in mig på Miles Davis skivografi.

fredag kväll...

Publicerad 2012-01-27 19:17:08 i ,

Är hemma och tar det väldigt lugnt. Det känns som om att det är min melodi just nu.

gammal är bäst, och håll käften sen...

Publicerad 2012-01-27 02:02:08 i ,Man måste bara säga en sak, och det är att USA vet hur man skapar en grym show. Det är bara att njuta när man ser klippet med The Who ovan. Och en annan sak, och det är att va sjukt bra de är fortfarande, de gamla snubbarna i denna grupp. De "kickar röv" fortfarande.

hugger i sten - lars winnerbäck

Publicerad 2012-01-27 01:50:21 i ,Det är kul att se ett sånt här häftigt klipp med Lasse, för det fanns ju tider då han bara spelade för enstaka personer på krogar och fik runt om i kalla Sverige. Och framför allt så känns det som att jag själv har en liten egen historia, när det kommer till Lasse-basse Winterdäck. För hur det kommer omkring, så gjorde utförde jag praktik på Lasses turneebolag, RMP Musikproduktion runt åren 1998 till 1999. Då var ju Lasse inte så stor, och jag ska berätta en kul grej. EN dag då jag kom till RMPs kontor, så satt det en kille längst inne i lokalen och fikade med chefen. Jag tog ingen notis till han, för jag själv hade ingen aning om vem han var. Men det skulle ju visa sig att det var just Winterdäck som satt där. Lite kul faktiskt, när man tänker på hur stor han blev sen.

Noel kan själv han

Publicerad 2012-01-27 00:11:29 i ,Ja du, vad säger man om publik kontakten i detta klipp. Man kan nog säga att Noel har publiken i sin hand.

miljötänkande

Publicerad 2012-01-26 23:45:49 i ,

Det är ju bra att vi i Sverige försöker att leva miljövänligt, men ska sanningen fram så är det nog plånboken som styr, till syvende och sist. Om jag står i mejerihyllan på min mataffär, och ska köpa mjölk. Då köper man ju inte dyrare ekologiska mjölken. Utan jag tar självklart den som är billigare. Och så här tror jag många tänker också.

så bra skrivet...

Publicerad 2012-01-26 23:00:38 i ,

Tänkte bara redovisa ett stycke ur boken som jag nyss har läst. Jag bara vill dela med mig av detta citat för jag tycker att det stämmer så bra. "Ibland tänker jag att om inte vi som vill ha demokrati älskar den mer än de som vill avskaffa den hatar den, så kommer vi att förlora den. Demokrati är kanske som kärlek, när vi tar den förgiven så dör den."

denna bok öppnar mina ögon...

Publicerad 2012-01-26 22:55:09 i ,

För tillfället så ligger jag i min säng och läser boken "Blåsta" av Gustav Fridolin. Och jag har sagt det förut, denna bok är helt sanslöst bra.

denna bok öppnar mina ögon...

Publicerad 2012-01-26 22:55:06 i ,

För tillfället så ligger jag i min säng och läser boken "Blåsta" av Gustav Fridolin. Och jag har sagt det förut, denna bok är helt sanslöst bra.

idioterna förstörde derbyt...

Publicerad 2012-01-26 22:40:11 i ,

Vad arg man blir när man läser om dessa IDIOTER som höll på att bråka i början av matchen ikväll. Att inte detta våld på elitserie arenorna kan försvinna.

Aik vann....fan också

Publicerad 2012-01-26 22:37:47 i ,

Det blev tyvärr Aik som gick segrande efter kvällens derby i Stockholm. Och det är synd att Djurgården förlorade, för de hade behövt denna seger. De måste börja vinna, annars finns risken att de måste kvala för att inte råka ut för att åka ur elitserien.

lyssnar på Moore

Publicerad 2012-01-26 20:12:52 i ,

Lyssnar på denna platta just nu, och det är med med sorg som jag säger att det är trist att Gary Moore gick bort för en tid sen. En bättre gitarrist kommer nog inte att finnas. Iallafall inte en som kan sjunga lika bra som han spelar nästan.

inte nu igen

Publicerad 2012-01-26 20:04:00 i ,

Nu är det struligt igen, under ett derby i Stockholm. Jag har skrivit det förr, och jag gör det igen. Vad FAN ÄR DET FÖR IDIOTER som förstör för vanligt folk som bara vill gå på hockey och ha en skön kväll?

Kallur till London

Publicerad 2012-01-26 13:41:51 i ,

En av de stora nyheterna från igår, det var ju att Susanna Kallur kan tävla i os. Det var riktigt kul att höra. Dock ska man ta ner förväntningarnä lite. För Kallur har ju inte tävlat på bra länge.

derby igen....

Publicerad 2012-01-26 13:04:31 i ,

Det är dags för ännu ett derby ikväll mellan Djurgården och Aik. Det är svårt atttippa en vinnare, men Aik har ju medvind just nu så många kommer nog hålla på den. Men jag hoppas ju självklart på vinst för Djurgården.

nu är de igång igen...

Publicerad 2012-01-25 22:26:19 i ,

Nu är det någon som har sett varg igen, i en liten by utanför Falun. Och genast så är det krigsrubriker om att man antingen ska skjuta ut den varg man sett, eller så ska man försöka att skrämma bort den. Men det är bara en sak som är konstig. Och det var att på inslaget, som jag nyss sett på Gävledala, så var det bara en varg man sett. Och om jag inte har fel, så är ju vargen ett flockdjur, och jag tror knappast att en enstaka varg skulle va farlig. Däremot om de kommer i flock, då skulle jag vara mer rädd tror jag. För en ensam varg är knappast farlig för människan. Och är det nu så, att man har bestämt sig för att bo på landsgygden i Sverige, då får man nog finna sig i att det är lite varg runt husknuten.

kung Henrik

Publicerad 2012-01-25 22:14:20 i ,

Jag tror det bara finns en enda "king of New York" och det är Henrik Lundqvist:-)

Kallur till os

Publicerad 2012-01-25 22:08:00 i ,

Men detta va ju kul att höra. Såg ett inslag på sportnytt ikväll om att Susanna Kallur och att hon kanske kommer att köra os i London i sommar. Skulle hon va helt frisk så ska hon självklart va med.

vill köpa äckligt med skivor....

Publicerad 2012-01-25 21:58:37 i ,

Åh vad jag känner för att köpa äckligt mycket med skivor just nu. För jag känner att jag skulle vilja göra det, och det mycket snart. Det är kanske dags att jag förklarar vad jag menar med detta lite konstiga inlägg. Men det är så, att jag inte just nu mår så bra, det är en rejäl depression jag är inne i tror jag. Och om jag ska gå in i mitt innersta i hjärtat, och känna efter vad som får mig att må RIKTIGT RIKTIGT BRA, så är det att typ befinna mig i en skivaffär. Nu är det ju så olyckligt, att nuförtiden så finns det ju inte så många kvar i landet. Men några finns ju kvar, och ni kan vara lugna med att jag gör allt för att "stödköpa" i dessa. För jag tycker att det är inget som är sååååå skönt som att gå i en riktigt nice skivbörs. Det ligger något religiöst över det nästan. Och det är ju som regissören Cameron Croww skrev in i manus i sin FANTASTISKA film "Almost Famous", som gick upp på biograferna för några år sen. "If you are sad, go to your recordstore, and be with your friends.".....:)

nya låten med Bruce

Publicerad 2012-01-25 16:19:49 i ,

Efter att ha lyssnat några gånger på bossens nya låt, så har jag detta att säga. Jag GILLAR den....:-)

fördumningens tid....

Publicerad 2012-01-25 12:03:23 i ,

Jag har ju skrivit om det förr här på min blogg. Men det tål att upprepas. Jag kollar ju allt mindre på tv, och med all rätt. För det är ju så mycket skräp som sänds på tv nuförtiden. Och en annan sak som gör mig irriterad ibland, det är att vissa kanaler dumförklarar oss tittare. Jag ska förklara. För en tid sen så såg jag ett inslag fyrans frukost ut. Där så pratade man om en teaterpjäs som handlar lite om Olof Palme. I en av rollerna så kan man se den alltid sågrymma skådisen Philip Zanden. Men till saken. Det som jag störde mig på i inslaget, det var att en programledarna förklarade för tittarna vem Olof Palme var. Alltså hur dum tror fyran att vi tittare är?

chanserna är inte stora....

Publicerad 2012-01-25 11:18:57 i ,

Det kommer att bli nice att följa årets vasalopp i år. För just i år så kommer Norges idiot till längdstjärna Petter Northug att ställa upp. Men jag tycker att det ska bli kul och se när han gör total fiasko i denna tävling.

oj vad det är synd om dem....

Publicerad 2012-01-25 10:56:40 i ,

Läser en riktigt rolig "snyftar artikel" om de mammor som är med i kanalen tv3s program "mammor och minimodeller". Och i artikel så kan man läsa om hur jobbigt det har varit för mammorna, när de har tagit del av all dålig kritik som programmet har fått. För så har det varit. Detta program har retat upp svenska folket, och med all rätt också tycker jag. För det ÄR ETT SJUKT program.

ett hårdare klimat...

Publicerad 2012-01-25 10:49:56 i ,

Jag brukar inte säga att det va bättre förr. Men fan om det inte va lite bättre förr när man tänker efter en del. Framför allt så var det ju lättare att få jobb för några år sen.

men ska det vara så svårt...

Publicerad 2012-01-25 10:19:36 i ,

Att det ska vara så svårt för Sverige att fatta en sak. Vi KAN inte ta emot fler invandrare just nu i Sverige. Dels så har vi inte råd, det finns knappt jobb till dem, och till barn så finns det heller dagisplatser. Så VARFÖR migrationsverket, tar ni hit fler?

god morgon...

Publicerad 2012-01-25 10:13:24 i ,

Vilken skön morgon det var idag, sov också grymt bra inatt, så nu är man på banan igen.

the early days

Publicerad 2012-01-24 22:30:02 i ,

Jag bara måste skriva lite om detta svenska rock band. De har nyss släppt sin debut skiva, och den är HELT fantastisk. De lirar en rock som är bra lik 1970 talets mer psykadeliska rock ala Black Sabbath, Deep Purple och Led Zeppelin. Helt klart ett band som är värt att kolla in mer.

 

gessles "glömda" skivor

Publicerad 2012-01-24 22:17:13 i ,

Jag tänkte ta tillfället i akt och skriva lite om Per Gessles soloskivor som utkom mellan åren 1983 till 1985. Dessa är ju lite borglömda, men helt klart är de värda att söka upp. Det är ju inte direkt några mästerverk dessa skivor, utan de är lite annorlunda. Det beror lite på att Gessle va rätt så förvirrad, i hur han skulle gå vidare i sin karriär efter de makalösa åren med Gyllene Tider. Ljudet man hör på dessa plattor är bra annorlunda mot hur det lät på Gyllene Tiders plattor. Här är det en mer trubadur aktig Gessle men hör, och texterna är ganska mörka. Låtarna har mer av vis stuket, och det är överlag lugna ballader som hörs. Men det är rätt kul att lyssna på dessa skivor ibland, för man hör hur Gessle försökte leta sig fram till vad som sen skulle blomma ut i det som sen skulle bli Roxette. Jag tycker helt klart att dessa två skivor är värda lite mer ljud på folks stereoapparater.

hur det ligger till...

Publicerad 2012-01-24 21:59:01 i ,

Vad jag önskar att jag kunde bli bättre från denna depression jag har. För det är inte kul att må så här.

han ÄR störst...

Publicerad 2012-01-24 13:04:25 i ,

Det var riktigt kul att Zlatan blev vald till "årets spelare" på den italienska fotbollsgalan för någon dag sen. Och att man blir det, det säger ju inte så lite om hur stor Zlatan är i Italien. Nu hoppas jag bara att han kan göra ett bra EM.

Siba är nästa offer...

Publicerad 2012-01-24 12:37:30 i ,

Det är tuffa tider i elektronikbranschen just nu, och för ett tag sen gick ju kedjan Onoff i konkurrs. Och mycket talar för att Siba kan vara nästa offer. Men det är ju inte så konstigt om det händer. För dels så har de ju enligt artikeln gått med över 200 miljoner i förlust för förra året, sen så har de ju så sjukt höga priser och DÅLIG service. Jag tycker att det är mycket konstigt att Siba här i Falun, finns kvar. För gud va dålig service de har.

vilken soppa...

Publicerad 2012-01-24 12:29:18 i ,

Ja du, vem ska det bli som blir socialdemokraternas nye partiledare? Det är ju frågan man ställer sig när man följer cirkusen kring efterspelet om hur de ska hitta någon ny ledare. Jag hoppas dock att det INTE blir Pär Nuder. För han känns inte direkt som att han står för något nytänk när det kommer till Sveriges framtid.

morning from hell...

Publicerad 2012-01-24 12:15:20 i ,

Vilken sjukt jobbig natt det var för mig. Det måste ta slut detta med att jag inte kan sova. Och det måste ske snart, annars kommer jag inte att må bra.

har fattat "grejen"

Publicerad 2012-01-24 00:35:46 i ,

Det är nog så, för det är sant. Jag har nog, efter flera år av lyssnade ÄNTLIGEN fattat grejen med Elvis Presley. För man verkligenLYSSNAR på det han gjort, så inser man hans storhet.

återkomsten....

Publicerad 2012-01-24 00:27:09 i ,

Den dvd som jag kollar på just nu är "Elvis Presley - 68 comeback special". Och jag kan inte annat än att hålla med alla musik älskare världen över. Denna konsert är SJUKT bra.

har fattat grejen...

Publicerad 2012-01-24 00:21:58 i ,

Jag skulle ju sova, men jag fastnade framför en inspelning med Elvis Presley.....sjukt bra är denna.

deras debut är lysande....

Publicerad 2012-01-23 21:21:00 i ,

Läser i min bok just nu och mår som fisken i vattnet, med andra ord bra. Och en sak som gör att jag mår bra, det är gruppen Eskobar och deras debut skiva. Det måste nog vara en av de bästa debut skivor som har spelats in i detta land.

"den amerikanska drömmen"

Publicerad 2012-01-23 20:27:44 i ,

I åratal har jag hört om detta som kallas för "den amerikanska drömmen". Men det jag undrar över är. Finns detta fenomen i verkligheten när vad exakt är det?

så bra skrivet...

Publicerad 2012-01-23 20:14:40 i ,

Jag bara måste få citera författaren en stund. För detta citat, som jag nyss läste, det stämmer så bra. Det är som följer. "Sannolikt är inget så centralt för vårat förtroende för samhällets kapacitet som sjukvården. Det uppfattas möjligen som vårat eget ansvar att försöka leva så vi blir friska, men när vi väl blir sjuka har vi rätt till en god vård. Oavsett vilka vi är,vad vi heter eller vart vi är födda".

läser en bok....

Publicerad 2012-01-23 20:06:06 i ,

Just nu så ligger jag i min säng och läser en bok. Det är boken "blåsta" som jag skrivit om tidigare här på bloggen. Och jag måste säga, att så här långt är det en av de bättre böckernatjag läst på bra länge.

dessa hjärnskakningar...

Publicerad 2012-01-23 19:32:00 i ,

Det är trist att läsa om alla hjärnskakningar som har förekommit i årets elitserie. Och nu kan man läsa om att djurgården spelaren Daniel Tjärnqvist inte är riktigt kry efter sin tackling han fick förut. Om han inte kan fortsätta att spela i fortsättningen, då är det ett stort avbräck för Djurgården. Jag håller tummarna.

bra av tränarna...

Publicerad 2012-01-23 19:14:41 i ,

Jag tycker det var bra av herrlandslaget i handboll och gå ut i media och säga, att de gjorde en riktigt dålig match mot Polen häromdagen. Jag gillar detta, när man erkänner att man har underpresterat. För det gjorde de alla gånger om. Nu är det bara att ta nya tag och komma igen.

vilket skitsnack....

Publicerad 2012-01-23 12:48:24 i ,

Läser just nu en bok som heter "blåsta, nedskärningsåren som formade en generation". Det är politikern Gustav Fridolin som har skrivit denna bok. Och den är MYCKET läsvärd ska jag medela. Framför allt så gillar jag det Fridolinskriver om hur skolan fungerade på nittiotalet. För den va inte bra då, det kan jag själv skriva under på. Det hette ju då att "eleverna skulle söka information själv och läraren skulle ja mer en hjälp på vägen då. Det skulle inte va så mycket katederundervisning." Men saken är den, jag tror just att den gamla formen av undervisning va bra.

fyllan i väntsalen....

Publicerad 2012-01-23 11:11:13 i ,

Det är en stor artikel på Falukurirens web idag, om fylleriet på Ludvika bussterminals väntsal. För det är ett sjukt supandedär. Och det skulle va kul om man kunde stoppa det.

är inte likt mig...

Publicerad 2012-01-23 11:02:17 i ,

Det är inte likt mig att gilla tvprogram som "stjärnorna på slottet". Men det är bara att erkänna att det GÖR JAG. Jag har sett några avsnitt på nätet, och det är ett riktigt underhållande program.

frukost.....

Publicerad 2012-01-23 10:23:01 i ,

En sak är så självklar för mig. Och det är att kaffe är "the shit" för mig på morgonen.

ursäkta? vad sa du?

Publicerad 2012-01-22 15:26:39 i ,

Jag läser just nu en artikel på Expressens hemsida, där en journalist har sammanfört Susanna Kallur och Carolina kluft. Och i denna artikel så säger Kallur en sak som får mig att fundera lite över vad hon håller på med. Det hon säger är"jag vill bli bäst i världen igen...". Alltså ursäkta mig en stund. Men är detta ett skämt eller är hon allvarlig? För jag trodde inte mina ögon när jag läste detta. För hon kan väl aldrig mena allvar med detta uttalande.

är det Rangers tur i år?

Publicerad 2012-01-22 14:55:16 i ,

Vad glad jag skulle bli om målvakten Henrik Lundqvist fick vinna Stanley cup någon gång. För är det någon som är värd att vinna detta stora pris, så är det just han.

vad gjorde tränarna?

Publicerad 2012-01-22 14:49:05 i ,

Något man kan fundera över. Det är vad tränarna Ola Lindgren och Staffan Olsson höll på med under matchen. För när man läser om efterspelet till matchen igår, så är det många sport journalister som kritiserar deras "coachande" igår. Och själv ska jag erkänna att jag varit lite skeptisk till denna tränar duo ett tag. Men sen så ska man ju veta att det är inte lätt att träna ett landslag i handboll.

det är inte möjligt...

Publicerad 2012-01-22 14:42:12 i ,

Det som hände igår i handbolls EM, det ska bara inte kunna hända. Killarna ledde med elva bollar efter fösta halvlek, men ändå så förlorade vi nästan matchen. Jag fattar inte hur man kan drabbas av såna här kollektiva "hjärnsläpp".

skön kväll igår...

Publicerad 2012-01-22 14:33:02 i ,

Jag måste säga att det var en mycket skön kväll igår. Jag och min älskling hade middag för några vänner igår. Och det blev så lyckat.

det är synd...

Publicerad 2012-01-21 15:28:34 i ,

Det är synd faktiskt att han blev tvungen att kliva åt sidan, för när Juholt har talat politik då har han varit skitbra. Det har jag tyckt hela tiden, men det går ju inte att ha en partiledare som inte talar sanning, och som fifflar med bidrag. Det säger ju alla. Och det kommer nog bli väldigt svårt att hitta en efterträdare. Hur som helst, så hoppas man ju att socialdemokraterna kan komma tillbaka.

JUHOLT

Publicerad 2012-01-21 15:25:22 i ,

Det blev som jag trodde idag, att Håkan Juholt avgick. DXet är lite trist att det blev detta resultatet, för jag har hela tiden tyckt att han har gjort ett bra jobb, NÄR HAN HAR TALAT POLITIK ALLTSÅ. Men det har ju varit hans snedsteg som gjort att han va tvungen att sluta idag.

Dream theatre...

Publicerad 2012-01-21 13:42:40 i ,

Jag tror jag är inne i en liten Dream theatre period. För jag har de senaste två dagarna knappt lyssnat på något annat än just deras musik. Och den platta som jag spisar just nu, det är skivan "black clouds and silver linings". Och det är en grym skiva kan jag tala om.

vem ska ta över???

Publicerad 2012-01-21 11:30:25 i ,

Det som många frågar sig nu. Det är nog vem som ska ta över efter Håkan Juholt. Det kommer inte bli lätt för socialdemokraterna att hitta en lämplig efterträdare. En person som nämns är Pär Nuder, men jag hoppas att det INTE blir han. För jag gillar inte vad han står för. Och han står inte direkt för något frmatids tänk. Och sen vet man inte vad han har för visioner frör framtiden.

är det över nu Juholt???

Publicerad 2012-01-21 11:23:44 i ,

Det verkar som att det är kört nu för Håkan Juholt. Men det skulle vara bra om han faktiskt avgick, för det är nog nu med hans misstag och snedsteg hela tiden. Det är dags att någon annan tar över, så att socialdemokraterna kan börja snacka politik igen.

dröm teatern

Publicerad 2012-01-20 11:32:44 i ,

Detta är en grym platta med prog rockarna i gruppen Dream Theater. Måste säga att den är grym att träna till faktiskt.

trist för handbollen...

Publicerad 2012-01-20 10:09:53 i ,

De svenska killarna i EM i handboll, de förlorade mot Tyskland igår. Och nu ser det mörkt ut för att kunna ta medalj.

sämsta versionen jag hört...

Publicerad 2012-01-20 10:07:30 i ,

Nu avsäger sig sångaren Nicke borg allt ansvar efter att han "slaktat" The Clash låt "London calling" på idrottsgalan häromkvällen. Och när jag själv såg han framförå låten, så var det nästan så man ville ta fram "skäms-kudden". För det var en sjukt dålig version.

ständigt denna juholt...

Publicerad 2012-01-20 09:56:21 i ,

Och som vanligt så är det en hel drös med artiklar om Håkan juholt. Jag tycker att det är nog dags för han att avgå, så socialdemokraterna kan gå vidare och börja prata politik igen. För det är väldigt lite av den varan i medierna just nu.

morgon...

Publicerad 2012-01-20 09:53:05 i ,

Det är morgon för mig och jag ligger i min soffa och jag skummar av nyhetsflödet på nätet. På stereon hörs en "best of" skiva med Springsteen.

musikens kraft...

Publicerad 2012-01-20 01:06:59 i ,

Tänk vad musikens enorma kraft kan va stor. Men vad skönt det är att sugas in i dess varma arm ibland. Jag skulle helt klart inte ha överlevt om inte musiken och min Linda, min underbara flickvän hade funnits i mitt liv just nu.

är så glad....

Publicerad 2012-01-20 01:01:20 i ,

Jag är VERKLIGENav hela mitt hjärta glad att jag har fått chansen att uppleva Bruce Springsteen och hans band e-stredt band live och medans alla original medlemmar levde.

jag älskar digggggggg

Publicerad 2012-01-20 00:54:40 i ,

Helt klart är det en sak som är så självklar, och det är att jag TOKÄLSKAR min Linda......du är det finaste jag har...:-)

magisk live....

Publicerad 2012-01-20 00:50:02 i ,

Jag kollar just nu på ett live klipp med Moneybrothe,r. Och det är ju bara att ta av hatten och utnämna denna Ludvika pojk till Sveriges svar på "Bruce springsteen"......:-)

the good ole days...

Publicerad 2012-01-20 00:22:03 i ,

Här är ett klipp från "the wild and craaaaazy years" med Roxette från åren som kallas för "the joyride days", jag talar om åren runt nittonhundranittioett fram till nittonhundranittiotvå.


kan inte sova...

Publicerad 2012-01-20 00:16:42 i ,

Så det blir att dra till soffan igen och surfa runt lite på nätet. Och vad är det man hittar då, jo om inte ett helt FANTASTISKT klipp på tuben, med Roxette då de lirar "the look" som om de inte har gjort något annat. Och det är sanslöst vad bra de va runt åren 1987 till 1988.


vilket band...

Publicerad 2012-01-19 21:20:47 i ,

Wilmer X är när man tänker efter. Jag lyssnar på deras skiva Klubb bongo". Och självklart så är denna skiva just nu enligt mig deras bästa....:-)

lyssnar på Bruce nya låt....

Publicerad 2012-01-19 20:59:59 i ,

Just nu så lyssnar jag på Bruce Springsteens nya låt. Och vad bra den är. Det är klassisk "Bruce rock" som kommer att lyfta konserterna i sommar. Jag måste fan fixa biljet till mig och min älskling.

lyssnar på gyllenes första...

Publicerad 2012-01-19 20:21:49 i ,

Jag har lyssnat på gruppen gyllene tider så länge som jag kan minnas att jag visste att det fanns musik tror jag. Men det som jag slås av när jag lyssnar på gyllene tiders debut skiva, det är hur bra den är. Den låter verkligen som inget annat som gjorts från den tiden i Sverige. A

vi har det bra, de svälter...

Publicerad 2012-01-19 18:24:50 i ,

Men det är bra sjukt, att när vi i väst, med vårt överflöd inte kan dela med sig till tredje världen. För jag tycker inte att folk ska behöva svälta i dagens samhälle. Det borde gå att fixa på något sätt. Dock så tror inte jag på att vi i väst ska langa in mer pengar till de mer fattiga länderna på den afrikanska kontinenten. För tydligen så hjälper ju inte detta. Utan jag tror att det afrikanska befolkningen måste få "arslet ur vagnen" och ta tag i saken lite själv.

kan det bli bra någon gång?

Publicerad 2012-01-19 18:12:16 i ,

Tänk om man fick uppleva en afrikansk kontinent, som fungerade. Det vore verkligen helt underbart om det någon gång kunde hända. Men jag tror nog aldrig att det kommer hända inom min levnadstid här på jorden. För jag brukar inte vara skeptisk, men jag är faktiskt det när Afrika frågan kommer på tal ibland. För det är så konstigt att efter alla dessa år av svenskt bistånd till denna kontinent, så är det trist att läsa i medierna om att det fortfarande är svältkatastrofer där. Man undrar ju lite vart alla bistånds pengar går? Inte når de fram till dem som behöver dem iallafall.

en enkel levnads regel....

Publicerad 2012-01-19 17:56:09 i ,

En sak som jag har tänkt på, så här efter att min pappa har gått ur tiden. Det är att jag tänker leva mitt liv till max och verkligen ta vara på livet så bra som det bara går. Och sen så tänker jag ta hand om de personer som står mig nära. För man vet aldrig när livet tar slut. För det insåg jag verkligen, efter att pappa dog. För ibland gårdet fort att försvinna. Men jag tror inte att pappa, kände ånger över att dö. För jag tror att han var nöjd med sitt liv. Det kändes så när jag fick vara med honom den sista tiden i hans liv. Jag kunde iallafall inte ha haft en bättre pappa. För mig är han den finaste och varmaste person jag lärt känna i detta liv. Jag kan bara säga TACK PAPPA FÖR ALLT DU LÄRT MIG....

rheborg äger

Publicerad 2012-01-19 17:02:50 i ,

Hittade detta klipp från "Roast på Berns", och man kan luignt säga att Johan Rheborg kör över alla med en motorsåg i detta klipp. SÅ grymt bra....:)


har tränat...

Publicerad 2012-01-19 13:12:20 i ,

Va ute och tränade för en stund sen. Och gud vilken fin dag det är ute idag.

om sms-lån....

Publicerad 2012-01-19 10:51:20 i ,

Jag läser just nu min morgon tidning. Och jag läser om att antalet obetalda sms-lån ökar igen. Och det är ju inte direkt bra. Men sen kan man ju undra varför? För räntorna på dessa lån är ju enormt stora. Man får lite skylla sig själv, om man utsätter sin ekonomi för detta.

det finns två sidor....

Publicerad 2012-01-19 10:28:41 i ,

Jag tycker att det är mycket sorgligt att det har blivit som det blivit med Håkan Juholt som partiledare. För sanningen ska sägas, att jag trodde mycket på denna man, men efter alla skandaler så börjar jag tröttna på denna man. För han måste ju inse fakta snart, att det INTE går att fortsätta som partiledare. Men å andra sidan, så ÄR han skicklig som politiker, det går inte att sticka under stolen med det. För hade han skött sig, så tror jag att Socialdemokraterna hade haft andra siffror i oppinionsmätningarna.

en stor saknad...

Publicerad 2012-01-19 09:41:43 i ,

Jag tror att journalisten Hannes Råstam kommer att vara mycket saknad, nu efter att han har gått bort.

god morgon...

Publicerad 2012-01-19 09:30:43 i ,

Det är dags att gå upp nu. Och jag känner på mig att denna dag bli bra:-)

detta med barnens ledighet....

Publicerad 2012-01-18 21:20:10 i ,

Det var då ett enormt tjat om att föräldrar idag, tycker att det är dåligt, att de inte kan få ledit för sina barn från skolan idag. Men jag tycker att barnen snällt får anpassa sig till alla lov som finns. För det finns faktiskt något som kallas för skolplikt i detta land.

räknas bara pengar....

Publicerad 2012-01-18 21:09:17 i ,

Det är intressant att följa upptakten till det amerikanska presidentvalet, och hur det fungerar att ta fram en ny president. För det verkar som att det inte handlar om vem som har en bästa idéerna, utan det verkar som att man måste kunna ha mest pengar och kunna säga de rätta sakerna.

detta är BRA

Publicerad 2012-01-18 12:15:58 i ,

Har ramlat över en svensk grupp som heter "Work Of Art", och de spelar en skön melodisk hårdrock som är sjukt bra. Kolla in klippet nedan.

sjunger bättre än på länge...

Publicerad 2012-01-18 11:40:00 i ,

Det är otroligt vad Louise Hofsten sjunger bättre nu än mot förr om åren. Jag vet inte vad det beror på. Hon har kanske tagit lektioner i sång, men det låter bättre om hennes stämma. Förut så tyckte jag att hon skrek sjöng för mycket på hennes skivor. Men hennes nya är verkligen en stor återkomst för henne.

Djurgården ångar på....

Publicerad 2012-01-18 11:33:19 i ,

Det går också bra för Djurgården just nu. För igår så slaktade vi Timrå med hela tre mot noll för dem. Det var en skön vinst, eftersom de nu ligger på slutspelsplats.

går bra i EM...

Publicerad 2012-01-18 11:28:15 i ,

Det är mycket kul att det svenska herrlandslaget i handboll är tillbaka i världstoppen. Just nu så pågår EM, och det har gått rätt bra så här långt. Vi kanske inte ska hoppas på guld, men en medaljtycker jag nog att vi ska förvänta oss av detta lag.

Louise nya....

Publicerad 2012-01-18 11:19:55 i ,

Just nu lyssnar jag på Louise hoffstens nya skiva, och jag gillar det jag hör.

inse fakta Juholt...

Publicerad 2012-01-18 11:12:14 i ,

Att Håkan juholt inte inser fakta och kliver åt sidan. För karln är ju nästan helt inkompetent när det kommer till att leda socialdemokraterna.

vad jag lyssnar på.....

Publicerad 2012-01-17 15:34:05 i ,

Det är inte klokt när man tänker efter, på hur mycket bra hårdrock det finns. För sen jag upptäckte bandet In Flames för några år sen, så har jag börjat att lyssna allt mer på denna genre. Och plattan som har snurrat mycket på min skivspelare förra året, det är Graveyards skivor. De är grymt bra.

de tar ämnet på allvar...

Publicerad 2012-01-17 15:24:02 i ,

Det är kul att SvT börjar att bevaka musikens värld lite bättre tycker jag. För det FINNS plats för ett bra och seriöst program om musik och populärkultur.

bättre musik bevakning....

Publicerad 2012-01-17 15:22:14 i ,

För mig som är en STOR musikälskare, så är det en stor kväll just ikväll. För ikväll så har programmet "studio psl" premiär. Och detta är en fortsättning kan man nog säga på det förra programmet som hette "studio pop". Och som förra gången så håller Per Sinding Larsen i rodret. Jag tror att detta kommer bli grymt bra. Jag ska självklart titta ikväll.

vill inte skriva om detta...

Publicerad 2012-01-17 14:48:12 i ,

Detta är ett inlägg som jag bra gärna hade hoppats att jag sluppit skriva. Men det ska handla om friidrottartjejen Angelica Bengtsson som nu är skadad IGEN. Vad fan är det med friidrotten som gör att alla blir skadade hela tiden? För något är ju helt helt klart fel, när det är så många skador.

en tanke från igår...

Publicerad 2012-01-17 10:40:20 i ,

Men det är bara en sak, som jag tänkte på igår. Och det är att vi i Sverige är enormt dåliga på att uppmärksamma alla svenskar som gör bra ifrån sig i Nhl. Jag tänker främst på Daniel Sedin som förra året vann poängligan, och det är inte dåligt. Sen har vi Niklas Lidström, som år efter år lyckas bli utsedd, till "bästa back" i Nhl. Det om något är en mycket stor bedrift, särskilt i hans höga ålder.

hur skriver jag???

Publicerad 2012-01-17 10:36:09 i ,

Jag kollade ju på idrottsgalan ihåg, och som vanligt så skrev jag om den här på min blogg. Men jag märkte en liten skillnad i hur jag skrev igår mot hur jag skrev förra året. För gud vad jag skriver slarvigt ibland. Helt klart så måste det bli en ändring på det. Om jag ska några läsare,då är det nog bra att man kan läsa vad jag skriver.

så här ligger det till...

Publicerad 2012-01-16 23:29:19 i ,

Jag är bra trött på att nästan alltidså prisar vi nästan aldrig vara hjältar i Nhl. För det ÄR världens tuffaste liga....

ett tecken...

Publicerad 2012-01-16 23:19:02 i ,

En notis som jag märkt av kvällens gala globen, och det är att svenska folket ger fan i våra hjältar i Nhl, och det är bra trist att det är så. För det finns nog inget som är så svårt som att vinna Stanley cup.

god natt....

Publicerad 2012-01-16 23:07:24 i ,

Jag avslutar denna kväll med mästerverket "Jungleland" i högtalarna....fan vad bra sax solot är i den låten.

Lidström....

Publicerad 2012-01-16 21:57:55 i ,

Helt klart så borde, Niklas Lidström ha vunnit årets manlige idrottare.

fan vad sorgligt...

Publicerad 2012-01-16 21:33:54 i ,

Jag får fan tårar i ögonen när jag blir påmind av att min STORA favorit när det kommer till tvsporten , Jan Svanlund. Han är för mig en av de STORA inom svensk tv.

åh det va kul....

Publicerad 2012-01-16 21:12:21 i ,

Jag måste säga att det var mycket kul att damlandslagets tränare i handboll, Per Johansson vän riset priset för årets tränare. Det va kul tycker jag.

bland alla guld....

Publicerad 2012-01-16 21:01:41 i ,

För mig är nog Jan-Owe Waldners osguld i Sydney något av det häftigaste jag varit med om i tv-soffan.

hålla....VAKNA???

Publicerad 2012-01-16 20:52:21 i ,

Varför ses inte hockey som en lika fin sport som alla andra idrotter. För jag tycker att denna idrott borde prisas mer. För det är inte dåligt av Daniel Sedin vinna poängligan.

DET va ett jobbigt minne...

Publicerad 2012-01-16 20:44:47 i ,

Just nu har man visat lite av vad som hände under det förra idrotts året. Och man visade bilder från hockeyvm. Och som alla vet så vann ju Finland. Men de kan ju få leva med sina två guld i vm men i Sverige så har vi Två os guld i hockey. Det smäller LITE HÖGRE....:-)

titta på antalet utövare....

Publicerad 2012-01-16 20:37:54 i ,

Det är bra konstigt när man sätter längd sporten FRAMFÖR fotbollen. För jag tror nog att fotbollen har livm mer utövare än alla längdskidåkare.

vad FAN....

Publicerad 2012-01-16 20:33:36 i ,

HUR kan längd tjejerna vinna framför fotbolls tjejerna? Det fattar inte jag. Det fins ju lite mer utövare i fotbollen.

dags för tårar....

Publicerad 2012-01-16 20:26:44 i ,

När det kommer till stora sport händelser, så har jag en stor förmåga att börja gråta en skvätt. Men det är så härligt med idrott och när det oväntade händer. Det är det som är så "gött" med sport.

har de inte spelat ut sin roll....

Publicerad 2012-01-15 16:39:35 i ,

Just nu ligger jag i badet efter mitt träningspass. Och då brukar jag "skumma" igenom nyhetsflödet på min mobil. Och lyssnade just på ett radioinslag om att kristdemokraterna har problem att få väljarstöd. Men det är väl inte så konstigt. För har inte detta parti spelat ut sin roll ganska mycket?

om båt olyckan...

Publicerad 2012-01-15 16:30:06 i ,

Jag bara måste skriva lite om den där hemska båt olyckan utanför Italiens kust. För hur kan det komma sig att det är möjligt att gå på grund med ett sånt passagerarfartyg? För på dessa fartyg så finns ju all möjlig modern utrustning som ska förhindra olyckor som denna. Så det måste ju vara "den mänskliga faktorn" som har spelat ett spratt här. Eller så va besättningen på "bryggan" onykter.

segt idag...

Publicerad 2012-01-15 16:23:13 i ,

Ibland har man såna där helvetes träningspass, för idag när jag var ute och tränade så var det enormt segt att springa. Men det beror nog på att jag igår sprang nästan en mil. Men det är ju så där, vissa dagar går det sämre att träna, och sen är det de där dagarna då man nästan flyger fram. Det är de gångerna som jag lever för när det kommer till att träna.

en sak är intressant...

Publicerad 2012-01-14 16:23:45 i ,

När jag läser boken, så är det en sak som är lite intressant. Och det är att de övriga medlemmarna i U2 ibland har yttrat åsikter om alla "sidoprojekt" som Bono håller på med. Och det är kul att författaren tar upp detta med Bono. För jag har alltid undrat hur det varit med just denna sak. För ibland har det verkat som att Bono har velat spela lite rollen som en "små påve" som åker världen runt och predikar. Men efter att ha snart läst ut boken ytterligare en gång, så kan jag lugnt säga att Bono använder sitt kändisskap på ett ypperligt sätt.

läser en bok...

Publicerad 2012-01-14 16:05:38 i ,

För att bota min bok abstinens, så har jag grävt lite djupare i min bokhylla och hittat en bok som jag läste med stor förtjusning för några år sen. Det är fantasiskt att kunna läsa om en bok, och upptäcka helt nya sidor av boken, som man inte såg, när man läste den första gången. Men för att sluta hålla er på halster, på är det kanske på tiden att jag avslöjar vilken bok det är. Det är boken "Bono i samtal med Mishka Asayas.". Han som har skrivit denna bok är en musik journalist som är lite polare med Bono. Det är väl lite skumt, att man är lite bekant med den man skriver en bok om. Men som tur är så märks inte det i boken. Och man får en lite djupare bild av vem just "personen" Bono är. för han har ju varit rätt bra på att hålla sitt privatliv dolt genom åren. Men i denna bok så samtalar Bono och Asayas om allt möjligt, och man får reda på en hel del intrikata saker.

ligger i badet...

Publicerad 2012-01-14 15:56:02 i ,

Just nu när jag skriver detta, så ligger jag i ett varmt badkar här hemma hos mig. Jag va förut ute på en mycket skön tränings runda runt Falun.

vem är denna person????

Publicerad 2012-01-14 13:39:09 i ,

Det är lite kul ibland att surfa in på svtplay, och kolla in klipp från de olika regionala nyhetsstationerna runt om i detta avlånga land. Oftast så blir det ju att kolla in klipp från ställen där jag känner folk, och främst då Västernorrland och Dalarna. Och jag hittade just ett klipp, som ni kan se här på bloggen som fångade mitt intresse. Det handlar om Ikeas nysattsning i Borlänge. Men det verkar som att det har kört fast rejält i denna fråga. Och det beror på att det är NÅGON JÄVLA IDIOT som har överklagat till EU om något skit som han tycker är fel. Jag undrar hur denna person är funtad igentligen? Fattar han inte att han förstör sjukt mycket för regionen här och han håller på att göra så kanske Ikea bestämmer sig för att satsa någon annanstans istället.

Vad är det som händer igentligen???

Publicerad 2012-01-14 12:32:04 i ,

Varför är det så ofta man läser om män som begår våldtäckter idag? Det är något jag tänker på ibland, för det känns som att antalet har ökat. Är det för att tjejer eller kvinnor polisanmäler, eller är det så att våldtäckterna har ökat? I vilket fall som helst så är det hemskt med det som sker.

det är sjukt igentligen

Publicerad 2012-01-14 12:11:06 i ,

Tänk att en sån banal sak som att må bra, kan få mig att bli så sjukt glad. Men det är faktiskt så, att må riktigt bra, det är faktiskt väldigt underskattat. För jag har inte mått bra under veckan som varit, men idag så är det bättre, och det är så skönt.

vilken vecka...

Publicerad 2012-01-14 12:00:28 i ,

Så var det lördag, och jag sitter och äter en sen frukost. Har i natt sovit jättebra, vilket är så skönt. För det har inte varit så tidigare under veckan, utan jag har sovit sjukt dåligt denna vecka. Det har berott mycket på att jag har varit sjuk, och då i magsjuka en del, så det har spelat roll. En annan sak som också har påverkat mitt välbefinnande, det är att min tjej varit sjuk, och det är alltid jobbigt när hon är dålig. Men nu är både hon och jag på benen, och det är så skönt. Ikväll ska vi på bio, och ha en riktigt skön kväll. Det känns som att det behövs efter denna "helvetes vecka".

kära blogg...

Publicerad 2012-01-12 03:07:29 i ,

Ja hej på dig, kära blogg. Hur är det med dig? Jag hoppas att du mår bra. För det gör inte jag för tillfället. För när jag skriver detta så är det mitt i natten och jag kan inte sova, vilket det börjar bli en väldigt jobbig vana för mig. Men det är alla dessa "demoner" som jag har i huvudet som gör ganska mycket att jag har svårt att sova om nätterna. Det måste bli en ändring på detta. För jag mår inte bra när jag inte får sova bra.

hemma och sjuk....

Publicerad 2012-01-10 14:15:58 i ,

Vad trist det är att vara hemma och vara sjuk, men nu är jag det, och då gäller det att göra det bästa av situationen. Och då passar det ju bra med att avnjuta gamla live klipp med mina favorit artister på tuben. Och jag hittade några som är helt fantastiska. Det första är ett med Lisa Nilsson, där hon framför sin megahit "Himlen runt hörnet". Och på kör så har hon låtens författare, Mauro Scocco. Och jag måste säga att det är helt fantastiskt att se dessa två tillsammans uppträda. Det låter sjukt bra, och för att inte tala om bandet, de lirar grymt nice i klippet. Det vore kul att se Mauro och Lisa uppträda tillsammans någon gång, jag tror det skulle bli en grym succee.

var rädd om er....

Publicerad 2012-01-07 13:32:48 i ,

Det är också en sak jag tänker på. Och det är att jag tycker folk ska vara mer rädd om "de sina och kära". För det verkar som att många bara tänker på sig själva idag, och det är een utveckling som jag INTE gillar.

släkt och familj betyder...

Publicerad 2012-01-07 13:30:16 i ,

Hur allt kommer omkring så betyder släkt, vänner och familj väldig mycket när man tänker efter lite. Jag känner just nu i mitt liv att detta spelar STOR roll för mig. Dock så har jag kommit på att jag kommer att vara mycket selektiv med vilka som jag umgås med i framtiden.

för pappa....

Publicerad 2012-01-07 13:01:10 i ,

Just nu sitter jag på bussen på väg till min flickvän och hennes familj som bor i Ludvika. Och det ska bli så skönt att få träffa henne nu. För jag behöver dig och din kärlek i dig. Och samtidit som jag skriver detta, så lyssnar jag på Marie Fredriksson och hennes låt "tro. Och när jag lyssnar på den så tänker jag på pappa...denna låt är till dig.

vm godis...

Publicerad 2012-01-06 13:44:23 i ,

Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite godbitar från vm-festen borta i Kanada. Så se och njut...:)


 

 

 

 

dif borde ha vunnit....

Publicerad 2012-01-06 13:02:38 i ,

Nu till lite tristare saker. Och det är att Djurgården torskade rejält mot ett skadedrabbat Växjö. Det tycker jag va enormt dåligt. Man borde ha vunnit matchen helt klart.

Johan Gustavsson...

Publicerad 2012-01-06 12:55:40 i ,

Jag måste skriva lite om målvakten Johan Gustavsson också. För han har verkligen växt ju längre turneringen varade. Och i finalen så va han så där sjukt bra som det behövdes. Han gjorde några riktigt "svettiga" räddningar när vi behövde det som mest. Han kommer nog bli proffs så det bara sjunger om det.

är det sant?

Publicerad 2012-01-06 12:50:48 i ,

Ja det ÄR SANT att vi vann guld i natt. Och det är så kul att man fick vara med om det. För det händer ju så sällan. Det var hela trettioett år sedan det första guldet. För det ska sägas, att vinna guld på ett junior världsmästerskap, det är inte lätt. För det är en sjuk tuff konkurrens på denna nivå. Jag har nog inte fel om jag säger att det är högre klass på detta vm mot det stora.

det är ganska vanligt tyvärr...

Publicerad 2012-01-06 12:24:12 i ,

Jag följer med intresse det som skrivs om den där telefonförsäljaren som agerade allt annat än bra mot en kund. Han var tydligt sjuk i huvudet, och tyckte att det var skönt att han hade lurat en kund att köpa något skit. Men jag kan säga, att detta fenomen är ganska så vanligt inom telecom branschen. Jag jobbade för några år sen inom detta, och jag kunde höra en hel del sån här "jargong" när jag jobbade.

är vaken...

Publicerad 2012-01-06 12:05:40 i ,

Det blev en sen morgon idag, för jag har nyss gått upp faktiskt. Men jag följde ju småkronorna och finalen i junior vm i ishockey inatt. Och som ni kanske redan märkt, kära blogg läsare så vann ju vårat härliga lilla småkronorna inatt, och det var nog något av det häftigaste jag varit med om som stor fan av hockey faktiskt.

detta är hockey historia...

Publicerad 2012-01-06 06:27:37 i ,

När man ser detta klipp,och man hör de extatiska kommentatorerna, då får jag gåshud. För Chris Härenstam och bisittaren Mikael Renberg, de är sjukt bra på att kommentera hockey.

jag grät....

Publicerad 2012-01-06 06:18:34 i ,

Jag kan vara otroligt känslosam när jag tittar på sport på tv. Och det händer ibland att jag får tårar i ögonen när man får uppleva stora bragder genom tv rutan. Och så blev det i natt. För när man fick höra den svenska nationalsången, och man hörde de svenska killarna sjunga med, då fick jag tårar i ögonen. För det är så kul att vi äntligen har fått vinna ett junior vmguld. För det är så svårt att vinna denna turnering.

vem ska kunna toppa detta?

Publicerad 2012-01-06 06:11:43 i ,

Man undrar vem eller vilka som ska kunna toppa denna bragd? För jag tycker att detta vmguld är värt att tänka på när man i slutet av detta år ska dela ut bragdguldet. För det är en stor sak att vinna ett sånt här guld. Får inte detta lag bragdguldet, då blir jag MYCKET MYCKET besviken.

SvT SKA sända...

Publicerad 2012-01-06 06:05:21 i ,

Vilken seger det var för sport redaktionen på SvT också, de svenska killarna vann guld i junior hockey vm. För jag inte annat än att ta av hatten för SvT sporten och deras sändningar från denna turnering. För det är så här man ska sända sport på tv. Det ska inte vara avbrott för reklam hela tiden. Jag hoppas att SvT sporten får ensamrätt i framtiden när det gäller såna här sändningar.

blir ännu större nu....

Publicerad 2012-01-06 05:56:33 i ,

Det som också gör detta vmguld så stort,det är på det sättet de vinner. För man ska veta en sak, det är inte lätt att vinna guld på en liten rink i hockeyns hemland Kanada. I det landet så är hockey sporten nummer 1 framför allt annat. När det var vinter os för några år sen i Vancouver, då fanns det bara ett enda guld som räknades, och det var det för herrarna i hockey turneringen.

det är SÅ STORT......

Publicerad 2012-01-06 05:48:26 i ,

Lyssna på detta. http://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/3674012.mobile. Det där kommer att bli ett historiskt referat. Man får gåshud när man lyssnar på det.

kul för Djurgården...

Publicerad 2012-01-06 05:45:05 i ,

En sak som gör att jag som Djurgårdare ler lite extra, det är att det var Mika Zibanejad som fick avgöra. Han spelar just nu med Djurgården. Fan vad glad jag är som Djurgårdare just nu. Men det är ju som jag alltid HAR SAGT. Djurgården ÄR BÄST!!!

JAG ÄR SÅ GLAD!!!!!

Publicerad 2012-01-06 05:41:09 i ,

Fan vad sjukt kul att vi ÄNTLIGEN har vunnit guld i junior vm i hockey. Detta är nog något av det största jag har fått uppleva som hockey supporter. Grattis Sverige....

....den här bloggen...

Publicerad 2012-01-05 22:39:19 i ,

När jag startade denna blogg, så var tanken att jag skulle skriva enbart om mitt musik intresse. Men som ni kanske har märkt, så har det blivit lite tvärtom. Men jag hoppas att det hinte gör något....

kul att se han uppträda...

Publicerad 2012-01-05 22:17:31 i ,

Det är ju inte ofta som Mauro Scocco uppträder live. Men han gjorde ett undantag för denna konsert med Eldkvarn. Och det är en njutning att se han Mauro live.

en gala kväll för Lundell...

Publicerad 2012-01-05 22:10:52 i ,

Det jag ser på just nu, det är Eldkvarns helkväll som de hade på cirkus i Stockholm tidigare i vinter. Men det är een sak som jag tänker på när jag ser denna konsert, och det är följande. Tänk om man kundehylla Ulf Lundell på samma sätt. Fan vad bra det skulle bli.

en av deras bästa...

Publicerad 2012-01-05 22:00:43 i ,

En låt med Eldkvarn som är bra bortglömd, det är låten som ligger sist på skivan "Limbo". Jag talar om låten "håll huvudet högt". Det är en låt som förtjänar att lyftas fram mer.

kollar på Eldkvarn live....

Publicerad 2012-01-05 21:52:32 i ,

Just nu så tänker jag ENORMT MYCKET på min flickvän, och samtidit så kollar jag på en konsert med gruppen Eldkvarn. Och man kan lugnt säga att Eldkvarn ÄR Sveriges bästa band live:-)

att vara bäst när det gäller...

Publicerad 2012-01-05 20:46:58 i ,

Men när man ser på denna årskrönika, så är det en sak som jag tänker på. Och det är att svenska idrottare nästan alltid har varit dåliga på att vara bäst när det gäller.

sport bragder...

Publicerad 2012-01-05 20:35:41 i ,

Det finns inget som jag kan bli så känslosam, som inför stora svenska idrottsbragder.

kollar på årskrönikan....

Publicerad 2012-01-05 20:31:04 i ,

Just nu så kollar jag på SvT's årskrönika när det kommer till sporten. Och jag måste erkänna en sak. Jag gråter fan en skvätt nästan när man ser hur bra Sverige är i olika sporter.

det ser mörkt ut....

Publicerad 2012-01-05 14:05:39 i ,

Imorgon så börjar ju seriespelet för Leksand. Och man kan ju hoppas att den negativa trend som laget haft under säsongen så här långt, att den slutar. För de måste börja vinna nu, annars så ser det nog mörkt ut att spela om en plats i elitserien till nästa säsong.

i natt GÄLLER det....

Publicerad 2012-01-05 13:55:57 i ,

I natt så är det allvar för de svenska spelarna i junior vm i hockey. För i natt är det final mot Ryssland. Jag tror att det kommer att bli bra match, som jag faktiskt inte vet vem som kommer att vinna. Bägge lägen är hur bra som helst, så det kan sluta hur som helst i natt. Jag vågar inte tro på svensk vinst, för jag har tagit ut vinster förr i förskott, och jag tänker inte göra det misstaget nu.

har sett dem två gånger tidigare....

Publicerad 2012-01-04 23:45:00 i ,

Jag har haft lyckan att ha sett gruppen två gånger tidigare. Och det är lika bra varje gång. Den första gången var01995 vid Sjöhistoriskmuséet i Stockholm. Jag kommer inte ihåg så mycket av den konserten, förutom att det var grymt varmt den dagen och att publiken var på tårna den kvällen. Den andra gången var i globen år 2000. Det var inte en lika bra konsert som den första jag såg. Men helt klart värt priset på biljetten. För det är det som är så bra med denna grupp. Att man vet att man får valuta för biljetten när man ser demlive.

de har "låtarna"

Publicerad 2012-01-04 23:36:39 i ,

Det som är själva "grejen" med Bon Jovi live, det är att de har aldrig behövt ha en massa pyroteknik på scen, för att det ska bli en bra konsert. Utan de kan lugnt luta sig tillbaka på sin låtkatalog. För de behöver bara det för att göra en bra konsert.

de rockar fortfarande....

Publicerad 2012-01-04 23:33:39 i ,

Jag skulle igenvjggdm sova nu, men jag fastnade framför min tv och en konsert med Bon Jovi. Det är en konsert ifrån deras senaste turnée som följde skivan "the circle". Och jag måste säga, att denna grupp rockar fortfarande. De är sjukt bra live verkar det som. Det är faktiskt få grupper som slår Bon Jovi live.

music is the "shit"

Publicerad 2012-01-04 17:22:43 i ,

Vad glad jag blir när jag hör musik här hemma hos mig. För det är sant, musik är bra för själen. Om jag skulle jobba som psykolog, då skulle jag inte skriva ut piller som medicin. Jag skulle be dem att skaffa Rolling Stones skiva "voodoo lounge:-D

strings up your heart....

Publicerad 2012-01-04 17:15:21 i ,

Just nu så kan höra Patrik Isakssons stora hit " du får göra som du vill" på min stereo. Och jag blir inte klok på stråkarna i den låten. De går så högt så man undrar om det är möjligt att spela så högt på en fiol. Anders Glenmark som har skrivit det stråk partiet, han är en hjälte i mina öron.

en skivsamlare talar...

Publicerad 2012-01-04 17:06:13 i ,

Har hittat en bok i min bokhylla som jag just nu läser i. Det är en bok som handlar om fenomenet "skivsamlande". Och i boken så säger en klok man en sak, som jag också kan skriva under på. Han säger så här "det är inte själva samlandet som är själva grejen, det är jakten på de där sällsynta skivorna man vill ha....". Detta håller jag verkligen med om.

första tränings passet i år

Publicerad 2012-01-04 17:02:24 i ,

Jag var ute tidigare idag mitt första tränings pass för detta år. Och jag känner i kroppen att detta år kommer att bli ett bra är, när det kommer till min träning.

en annan sorts baksmälla...

Publicerad 2012-01-04 12:54:48 i ,

Jag ska inte nu tala om den där baksmällan man kan få efter en fest, utan det är en annan sorts baksmälla jag talar om. Och det är den som jag kan känna efter att jag läst en riktigt bra bok. Så känner jag lite nu, när jag precis har läst ut boken jag fick i julklapp av min mamma om gruppen Europe.

Friberg imponerar....

Publicerad 2012-01-04 12:47:09 i ,

Det är många av spelarna i årets små-kronor som är bra. Men jag skulle vilja lyfta fram just en spelare lite mer. Och det är Max Friberg. Han är sjukt bra och han har visat stor "vinnar-skalle". Jag tror att han går en lysande karriär tillmötes.

de vinner...

Publicerad 2012-01-04 12:15:09 i ,

Jag skrev ju fel tidigare. Det är ju INTE Kanada som vi möter i finalen sen. Utan det är ju Ryssland. Och det tror jag bara är bra för små-kronorna. För jag tror vi har större chans mot ryssarna än mot Kanada om jag ska va helt ärlig.

vad det ska gnällas hela tiden....

Publicerad 2012-01-04 12:05:36 i ,

Vad det är trist ibland att följa det som skrivs om våra landslag i längdskidåkning. För jag tycker det är ett OTROLIT GNÄLLANDE hela tiden. Nu senast så kan man läsa om Markus Hellner som gnäller om att han hade dåligt vallade skidor. Det är så konstigt att det alltid är fel på hans skidor. Hur vore det att bita ihop istället och komma igen. Nu får du allt sluta gnälla Hellner.....

fick ett brev

Publicerad 2012-01-04 11:23:44 i ,

Tänk vad en sån liten sak, som att få ett brev i brevlådan, kan göra en glad...:)

kul för småkronorna

Publicerad 2012-01-04 11:20:59 i ,

Det är så kul att det går bra för "småkronorna" i årets junior vm i hockey. Nu är de klara för final, efter att ha vunnit på straffar mot Finland. Och vad skönt det är varje gång vi vinner över just Finland. Det kommer nog bli en sjukt hård och tuff match senare i veckan mot Kanada. Men jag tror att om vi står upp, och fightas i 60 minuter så har vi chansen. För jag tycker att det finns många "vinnarskallar" i vårt lag, så jag hoppas att vi kan vinna vårt första guld sen 1981.

hur FAN tänkte ni????

Publicerad 2012-01-03 17:11:39 i ,

Snart kommer min flickvän på middag, så jag kanske borde få arslet ur vagnen och sätta igång med maten. Men som så många gånger förr, så fastnar jag vid youtube, och kollar in balla klipp på rockband, och ett av klippen nedan är fan en av mina favoriter all time in the evening. Gruppen "Heat" har jag helt klart snöat in på BIG TIME. Att de inte vann med denna låt, det är skandal enligt mig. För jag tror att de hade kunnat gjort bra ifrån sig i stora schlagertramset.


ett mord till i Malmö

Publicerad 2012-01-03 16:37:18 i ,

Vad är det igentligen som håller på att hända i Malmö? Återigen så har en människa blivit dödad på öppen gata i denna stad, som verkar ha tagits över av gangstrar. Det är trist det som sker. Helt klart så måste man ta itu med hårdhandskarna snart, innan denna stad helt tas över av kriminella.

Europe anno idag....

Publicerad 2012-01-03 15:45:50 i ,

Det är kul att Europe är tillbaka på allvar igen, sen några år tillbaka. Och det är roligt att de är tillbaka som en helt annan grupp, än den grupp som slog igenom på 1980-talet. Idag så spelar de en helt annan musik mot hur de lät förr om åren. Jag måste säga att det är ett fett sound som de har idag. Och senaste skivan "last look at eden", är helt klart en av deras bästa.

en lärdom från boken...

Publicerad 2012-01-03 15:37:53 i ,

En klar slutsats som man kan utläsa, när jag läst denna bok. Det är att, är man ett rock band som är "up and hot and coming" då är det super viktigt att man granskar NOGA det kontrakt som man skriver under. För det gjorde inte Europe, och sen gick det som det gick med på det ekonomiska planet.

har just läst ut en bok...

Publicerad 2012-01-03 15:31:47 i ,

För en liten stund sen så läste jag klart boken "Only young twice, historien om Europe" av Mattias Kling. Och jag måste säga att detta är helt klart en av de bästa rock biografier jag läst om ett svenskt rock band. Och det är en grymt välskriven bok också. Det är en sån där bok, som man inte kan sluta att läsa, när man väl har börjat. Och gillar man att läsa om rock band, då ska man läsa denna.

god morgon

Publicerad 2012-01-03 07:05:35 i ,

Äter just nu frukost och lyssnar på Tomas Andersson Wij. Hans sköna stämma är ljuv musik för öronen så här tidigt på morgonen. Ska snart iväg, och sen så blir det att träffa tjejen senare. Ska bli skönt, för jag saknar henne.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela